Już było co najmniej kilka takich tematów na forum i nadal nie rozumiem, jak dorosły mężczyzna może mieć takie problemy. Sam nie należę do wysokich (mój wzrost jest podobny do Martainna).
Podobno w średniowieczu przeciętny wzrost mężczyzn wynosił 165-170 cm.
Zostawmy jednak średniowiecze i "wróćmy do przyszłości".
Postacie takie, jak Lenin, Stalin, Chruszczow czy Napoleon, powinny być Tobie znane (choć są to raczej złe przykłady). Żaden z nich nie miał 170 cm.
Dmitrij Miedwiediew, Jarosław Kaczyński, Nicolas Sarkozy, a także nieżyjący już Przemysław Gosiewski i Lech Kaczyński także powinni być Tobie znani. Żaden z nich nie ma i nie miał 170 cm.
Grieg, Schubert, Mozart, Wagner, Beethoven - wielcy kompozytorzy. Żaden nie miał 170 cm. Chopin miał 170 cm.
Louis Pasteur (od jego nazwiska pochodzi słowo "pasteryzacja") - chemik. Nie miał 170 cm.
Klaus Meine (Scorpions), Udo Dirkschneider (Accept), Bruce Dickinson (Iron Maiden), Dani Filth (Cradle of Filth), Ronnie James Dio (Dio, Black Sabbath), Brian Johnson (AC/DC), w Polsce np. Andrzej Krzywy (De Mono) - wszyscy oni są wokalistami mniej lub bardziej znanych zespołów rockowych i metalowych (Dio już odszedł). Żaden z nich nie ma 170 cm.
Diego Maradona, Romario, Edgar Davids, Roberto Carlos, Javier Saviola - piłkarze. Żaden z nich nie ma 170 cm.
Leszek Blanik (gimnastyk), Robert Korzeniowski (chodziarz). Żaden nie ma 170 cm.
Jet Li, Bolo Yeung (aktorzy sztuk walki). Żaden nie ma 170 cm. Bruce Lee miał 171 cm, chociaż kiedyś w jakiejś gazecie wyczytałem, że 168.
Danny DeVito, Woody Allen, Martin Freeman, Elijah Wood, Daniel Radcliffe, Dustin Hoffman, Jack Black, Rick Moranis, Michael J. Fox, Roman Polański, Joe Pesci, Richard Dreyfuss, w Polsce np. Artur Barciś, Marian Opania, Janusz Gajos. Mniej lub bardziej znani aktorzy. Zgadłeś! Żaden z nich nie ma 170 cm.
Na koniec wyliczanki sprawdź sobie tych panów (bo wątpię, żeby byli szerzej znani): Franco Columbu i Flavio Baccianini. Zapewne mogliby powalić niejednego wyższego o głowę od siebie. A taki Franco Columbu mógłby się podobać wielu kobietom (przynajmniej z twarzy).
To jest oczywiście krótka lista tych, którzy nie mają 170 cm. Dodaj do tego tych, którzy mają równe 170 albo 171, 172, 173, to lista nie będzie miała końca.
Masz więc dwa wyjścia:
a) zmienić swoje myślenie, zrobić coś ze sobą i przestać narzekać, że los mnie pokarał
b) wyjechać np. do Tajlandii, Japonii, Meksyku (chociaż chyba można bliżej - Hiszpania i Włochy też by się nadawały) i czuć się jak ryba w wodzie
Wybór należy do Ciebie...
PS
Nazwiska specjalnie pogrubiłem, żebyś je zapamiętał i miał na uwadze to, co Ci ludzie osiągnęli. Proszę też o kopiowanie mojego wpisu, jeśli jeszcze kiedykolwiek pojawi się taki wątek na forum! 
Edytowałem wpis. Rozumiem, że mężczyźni o wzroście 180-185 cm bardziej podobają się kobietom, ponieważ wyglądają bardziej proporcjonalnie. Przynajmniej w naszej części świata. Chodzi tutaj o stosunek głowy do reszty ciała. Z kolei zobaczcie sobie zdjęcia tych panów: Andre the Giant, Giant Silva, The Great Khali. Oni już nie wyglądają proporcjonalnie.
Kolejne PS
Najwyższy człowiek świata - Robert Wadlow - 272 cm. Jest o nim film dokumentalny na YouTube.