facet bez pracy nie wiem co zrobić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » facet bez pracy nie wiem co zrobić

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 181 ]

1

Temat: facet bez pracy nie wiem co zrobić

witajcie, czytam to forum od jakiegoś czasu i dużo mądrych wypowiedzi dostrzegam...fajni z Was ludzie, pomocni.

Mój problem polega na tym...spotykam się z facetem od 4 lat (ja mam 36 lat, on 37) ja pracuje, on nie. Na początku była to znajomość bez zobowiazan (bez sexu), po pół roku stwierdziliśmy, ze się kochamy , ale on nadal bez pracy, pojechał raz do brata do Holandii i brat mu załatwił prace na 2 mce, później wrócił (cały czas mielismy kontakt), później jak wrocil trochę zarobił to powiedział ze tutaj pracy nie będzie szukał bo się nie opłaca za grosze robic (zawodu nie ma), wiec rok nic nie robił, później znow pojechał do brata na 2 mce, trochę porobił i wrócił, ale tutaj pracy nie szukal. Powiedziałam mu, ze jak mamy być razem to musi pracować bo ja go nie będę utrzymywać jak jego rodzice bo mnie na to nie stać. No wiec mowil, ze zobaczy za jakas praca ale nie zrobił nic w tym kierunku nawet chciałam mu zalatwic na magazynie po znajomości powiedział , ze na magazyn nie pojdzie bo nie chce i najlepiej mieć cos swojego , ale to tylko gadanie. Wiec znow pojechal do brata ale nie było tam pracy wiec wrócił od rodziców pozycza wciąż pieniądze i narzeka ze nie ma pracy a praca jest ale on być chciał z 5 tys na mc. Wiec pozycza kase od rodziny a ci robia błąd bo mu pozyczaja zapewne na wieczne oddanie. W końcu stwierdził, ze skoro nie możemy być razem bo on nie ma pracy to badzmy przyjaciółmi...a ja nie potrafie być jego przyjaciółka, wiec mu powiedziałam ze koncze te znajomość i ma się nigdy nie odzywac, wiec mi odpisał ze nie spodziewal się tego ze tak go potraktuje i pożegnam po tylu latach ze nie mam serca itp. Miesiac już nie rozmawiamy, mysle o nim często i mi go brakuje bo jednak było nam dobrze,ale nie można było się z nim układac...nie wiem co myslec, czy się odezwac czy dac sobie spokoj.....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: facet bez pracy nie wiem co zrobić

jak by mu zależało na Tobie już poczynił by jakieś kroki , widocznie jest inaczej ,daj sobie spokój z pasożytem (w tym wieku facet pożycza na życie jak praca jest ?!)

3

Takim panom mówi się stanowczo nie.

4

Popieram wypowiedzi. On cię wykorzystuje. Jakby był z inną kobietą, to nie byłoby mowy o lenieniu się.

5

Dobrze zrobiłaś, nie miałabyś wsparcia od takiego partnera (nie potrafi sie troszczyc o siebie, a co dopiero o innych).

6

dziękuje za odpowiedzi...
Nie odezwał się do mnie po tym jak mu powiedziałam, ze koniec i nie chce go znac, fakt ze miałam wyrzuty sumienia, ze może za bardzo mu pocisnęłam, ze mogłam spokojnie i klasą odejść a nie obrazac go...ale tego się nazbierało, denerwowała mnie jego zmienność a i ostatnio już się odsuwał bo nie chciał zblizen tylko przyjazni.... Nadal jakos tesknie za nim, ale walcze z tym, najgorsze jest to , ze mi się śni i w tych snach jest super budze się ze smutkiem , ale tłumacze sobie ze i tak byśmy nie byli razem bo on do pracy nie pojdzie. Ale ok jak już nawet bym się pogodzila z tym ze do pracy by nie poszedł to dlaczego zaczał się odsuwać...nie chciał zblizen może mu się znudziłam?

7 Ostatnio edytowany przez ewa36 (2015-08-03 21:26:25)

wczoraj miałam urodziny, nie złożył mi zyczen, już się nie odzywa...chyba jednak przeszło mu do mnie...
Tak się zastanawiam czy nie napisac mu listu pożegnalnego ale nie żeby szukac kontaktu tylko żeby się oczyscic ze złych emocji, mam tez trochę wyrzuty sumienia ze go czasem obrazałam a on mnie nie...
co myślicie?

8

odpowie ktoś?

Odpowiem .majac 19 lat wyszłam za bezrobotnego.myslalam-nie ma pracy znajdzie. Błąd. Niektórzy całe dorosle życie sa leserami.gdy urodziłam i poszłam do pracy on się zwolnił by odpocząć. ..i tak zawsze.tu 3mce tam 4.a najlepiej to w domku.mama da.bratu nowy tel to on też chce. Zależy ci jeszcze ale odpuść. Umawiaj się wychodź ze znajomymi.zapominaj.taki facet to ciężar. Moj ex ma teraz 41 lat.nadal na garnuszku mamy. Nadal bez dorobku.tacy się nie zmieniają

10

Facet leser.

11

Naprawdę zastanawiasz się, co robić? Spójrz na to tak: nie byłaś dla niego na tyle ważna, żeby ruszyć tyłek do pracy. Wyżej cenił sobie lenistwo i nicnierobienie niż Ciebie. Jest za kim tęsknić?

W ogóle jak czytam takie posty, to jestem przerażona. Stary facet, 37 lat na karku i pracować mu się nie chce. No fajnie, większości się nie chce, ale jakoś pracują. Jakby miał dziecko (albo nie daj Boże - Ty z nim), to co, też by Ci rzucił hasło, że mu się nie chce i masz na całą rodzinę zarobić? Bo książę raz na rok na dwa miesiące do pracy pójdzie? Kpina.

12 Ostatnio edytowany przez ewa36 (2015-08-06 16:09:58)

dzięki za odpowiedzi...
Tak mysle, bo on mi powiedział wtedy , ze on wie ze jest nierobotny ale proponowal mi przyjazn (bez dodatków sexu itp.) tak aby się razem trzymać...myślicie, ze powinnam się zgodzić na te chociaż przyjazn?
CO sądzicie?

13

ewa36 napisał/a:

dzięki za odpowiedzi...
Tak mysle, bo on mi powiedział wtedy , ze on wie ze jest nierobotny ale proponowal mi przyjazn (bez dodatków sexu itp.) tak aby się razem trzymać...myślicie, ze powinnam się zgodzić na te chociaż przyjazn?
CO sądzicie?

Dziewczyno, brawo! Chciałam ci pogratulować, bo wyznaczyłaś granice, zakomunikowałaś mu je i byłaś konsekwentna (nie będziemy razem jeśli nie będziesz pracował). Wiesz ile jest kobiet, które latami łudzą się, że taki facet się zmieni? Ale nie ty smile. Poza tym, to co on reprezentuje to nabyta zależność, nie ma szans na jakąkolwiek zmianę jeśli on nie będzie chciał.

A proponował ci przyjaźń dlatego, że chciał jeszcze skubnąć coś. Odczekaj jeszcze kilka m-cy. Wtedy zobaczysz, czy przyjaźń jest możliwa (będziesz obiektywna wtedy).

Tak czy siak gratuluję, bo konkretna i samodzielna babka z ciebie.

14

ciężko było,bo mi go brakuje...chyba silne przywiazanie czułam, codziennie duzo gadalismy, pisalismy teraz pustka...rozstalismy sie w kłotni i to troche przykre bo mogłam odejsc z kulturą a nie w złosci...Tez doszłam do wniosku , ze on do pracy nie pojdzie a jesli nawet to na chwile i nadal bedzie mieszkał u rodziców i korzystał czasem z kasy  brata tzn ''pożycz na wieczne oddanie'' , nie mysli przyszłosciowo a jak go zapytałam o przyszłosc to mowil ''nie wiem czy dozyje'' a co jesli dozyje to co.. .Pewnie gdybysmy byli razem normalnie mieszkajac to ja bym pracowała a on nie i juz by nie bylo tak kolorowo. Ale on mi mówił, ze nie ma wytrwałości w pracy dlatego chciał przyjazni a ja bedac jego przyjaciółka tylko bym się wkurzała, ze nie może być cos więcej i zyłabym nadzieją...

15

śni mi się od paru dni...kurde gdyby był zaradny to bylibyśmy razem, chyba już się nigdy nie zakocham

16

ewa36 napisał/a:

śni mi się od paru dni...kurde gdyby był zaradny to bylibyśmy razem, chyba już się nigdy nie zakocham

Ale nie jest zaradny.
Pomyśl, pobieracie się, mija rok, pięć i jak to wasze życie wygląda?Ciągłe kłotnie?
Poszukaj kogos podobnego do siebie.

17 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2015-08-08 12:43:30)

"gdyby był zaradny to bylibyśmy razem" a gdybym ja miała 180 cm wzrostu i ciało Heidi Klum to byłabym zajebistą modelką. Serio? Kochana gratulacje, że zostawiłaś tego LENIA. I byłaś i jesteś konsekwentna. Brakuje Ci chyba mężczyzny i czujesz się samotna dlatego o nim rozmyślasz.. Wyjdź gdzieś ze znajomymi, umów się z jakimś facetem na randkę, ale nie próbuj na siłę być z byle kim byle był. Chcesz faceta , który całe życie będzie na Tobie żerował i nie zapewni Ci poczucia bezpieczeństwa? Partner to wsparcie, uczucie, adoracja, dzielenie się kłopotami, wspólne utrzymywanie domu - otrzymałaś to od niego? Nie. Przypomnij sobie dlaczego odeszłaś. On szuka sobie drugiej mamusi, która go utrzyma... nie chciałabym mieć w życiu przyjaciela który by czekał tylko jak wydoić ze mnie kasę. Kobiety są takie łatwowierne.. A to , ze Ci się śni to nie żaden cudowny znak, tylko często o nim myślisz w ciągu dnia to i śnić Ci się zaczyna. Znajdź sobie MĘŻCZYZNĘ.

18

dziękuje , kochane jesteście ja czytam wasze logiczne wypowiedzi to robi mi się lżej na sercu...
Myśle, że za jakiś czas będę czuła ulgę. Byłam w nim bardzo zakochana, lubiłam spedzac z nim czas, sex był bardzo dopasowany , wcześniejsi partnerzy tak mnie nie kręcili. Ale właśnie on się nie zmieni będzie wciąż zyrował na rodzinie, może wyjdzie do pracy na mc , dwa zmusi się do pracy aby później dalej się bujac  a ja bym żyła  w ''zawieszeniu'' jednak czasem się zastanawiam czy mogłam się zgodzić na tę przyjazn która mi propoponowal, bo często powtarzał ze jeśli miedzy nami nie wyjdzie to chciałby się ze mna trzymać...
Co myślicie o tym?

19

ewa36 napisał/a:

dziękuje , kochane jesteście ja czytam wasze logiczne wypowiedzi to robi mi się lżej na sercu...
Myśle, że za jakiś czas będę czuła ulgę. Byłam w nim bardzo zakochana, lubiłam spedzac z nim czas, sex był bardzo dopasowany , wcześniejsi partnerzy tak mnie nie kręcili. Ale właśnie on się nie zmieni będzie wciąż zyrował na rodzinie, może wyjdzie do pracy na mc , dwa zmusi się do pracy aby później dalej się bujac  a ja bym żyła  w ''zawieszeniu'' jednak czasem się zastanawiam czy mogłam się zgodzić na tę przyjazn która mi propoponowal, bo często powtarzał ze jeśli miedzy nami nie wyjdzie to chciałby się ze mna trzymać...
Co myślicie o tym?

Ja myślę, że daj sobie spokój. Jakoś nie widać żeby o tę "przyjaźń" zabiegał, tylko wypiął się na Waszą znajomość. Poza tym Ty nie będziesz potrafiła się z nim przyjaźnić to raz a dwa , że przyjaźń jest BEZINTERESOWNA a on bezinteresowny nie jest. Coś za coś. Daj sobie spokój z takimi ludźmi, zdrowsza będziesz. Nie masz innych zmartwień?

20

No chyba rzeczywiscie o tę przyjazn nie zabiega. A jesli chodzi o pracę, to trzeba brac taka jaka jest, a nie wybrzydać. To co lepiej brac od innych?

21 Ostatnio edytowany przez ewa36 (2015-08-09 18:57:52)

nie zabiega o przyjażń , bo ja mu powiedziałam, ze nie chce mieć z nim nic wspólnego i żeby więcej się nie odzywał i ze załuje czasu na niego...no i po tych słowach zamilkł, kiedyś jak się kłocilismy tez mu tak powiedziałam to się odezwał, teraz już nie, widocznie było mu to na reke, albo poczuł się urazony...
Jest leserem to fakt, woli pozyczac  niż isc do pracy i w tym przypadku raczej się nie zmieni...nie ma z nim przyszłości no chyba, ze na utrzymanka, ale na to mnie nie stać. Ogólnie mysle, ze to już się skończyło i się nie odezwie, ja tez nie. Tylko czasem jak mam takie smutne myśli i nachodzą mnie wspomnienia to mysle, czy mogłam się zgodzić na te przyjazn i czy po tym jak mu pocisnęłam mogłam się odezwac..., ale później mysle ze i tak by się nic nie zmieniło.
Wiecie jak to jest człowiek zakochany ma rozne myśli, dopóki klapki z oczu nie spadną...

22

Daj sobie spokój.
Gdyby mu na Tobie zależało, to już by dawno zadzwonił, że znalazł pracę i chce do Ciebie wrócić.

23

Tez tak myślałam, ze już dawno przecież mógł się wziąć za szukanie pracy chociaż próbować, no ale on tu nie zamierza jak kiedyś powiedział.
Ale chodzi o to, ze mogł się poczuc urazony moimi słowami bo już kiedyś mi powiedział, ze wciąż mam o cos pretensje i go wyzywam...

24

ewa36 napisał/a:

Tez tak myślałam, ze już dawno przecież mógł się wziąć za szukanie pracy chociaż próbować, no ale on tu nie zamierza jak kiedyś powiedział.
Ale chodzi o to, ze mogł się poczuc urazony moimi słowami bo już kiedyś mi powiedział, ze wciąż mam o cos pretensje i go wyzywam...

I co z tego Autorko? Powiedziałaś mu kilka słów gorzkiej prawdy. I co  z tego? Pobiegniesz go przeprosić?

25

nie, nie zamierzam go przepraszać...bez niego teraz ciężko, wiadomo potrzebny czas,ale z nim byłoby jeszcze gorzej...

Dziekuje, ze odpowiedzi i wsparcie

26

Zajmij się tym, co lubisz robić. Rozpieść się sama - pójdź do kina, spotkaj się ze znajomymi, na dyskotekę, na basen itp. Daj sobie trochę czasu. Może spróbuj poznać jakiegoś innego mężczyznę za jakiś czas smile

27

Jak na razie to na nic nie mam ochoty (lecze złamane serce i niespełnioną miłość), moje zycie to dom-praca w pracy się spotykam ze znajomymi, na imprezie byłam ostatnio (kuzynka na mnie wymusiła aby isc) ale większość to penerstwo. Mysle, ze w moim wieku fajni faceci są zajeci. Ten z którym mi nie wyszło bardzo mnie krecił (jeszcze tak nie miałam), mysle, ze już nikogo nie poznam takiego, który mi przypadnie do gustu. Bylam emocjonalnie zwiazna z byłym i dlatego teraz mi tak ciężko. Miał wybór mogł isc do tej pracy, chociaż na początku mi mówił, ze on taki nierobotny , jednak często powtarzał zebym mu dała czas na znalezienie czegos , ale na gadaniu się skończyło bo jak już pisałam nawet nie szukał. Chociaz niby szukał będąc u brata za granicą, ale nawet jeśli by tam znalazł to porobiłby z 2 mce i dalej nic i tak w kółko...
żałuje, ze go poznałam

28

nadal nie ma pracy bo kumpela mi mowila, ze go widziała jak jeździ z mamusią...boli mnie to, ze nic nie zrobił abyśmy byli razem zachował się jak tchórz :-(
i pewnie za wszystko wini mnie

29

Myslicie, ze mi minie? często o nim mysle...jak długo można się odkrecac?

30

Wybrałaś najlepszy możliwy wybór. Masz teraz 3 możliwości:

1. Jeżeli twój facet rzeczywiście jest facetem i zależy mu na tobie, to rozstanie powinno go zmotywować do tego, aby znalazł sobie tę cholerną pracę wink Chociaż roznoszenie ulotek, albo dokształcanie się. Przemów mu do rozsądku. Może nie znajdzie pracy, ale chociaż niech będzie próbował.
2. Zapomnieć o nim poznając nowe osoby i mieć zajęcie na każdą porę dnia - czytanie książek, sport, zabawa itp.
3. Wrócić do niego i żyć w nieudanym, nieszczęśliwym związku ze słabym facetem (czego będziesz żałowała za kilka lat).

Może troszkę za ostro, ale jest to najbardziej obiektywny punkt widzenia.

31

Dzieki NetFcet7 za swoje zdanie (nie jest za ostro) wazne aby napisac co sie naprawde mysli. On juz sie przestal dawno do mnie odzywac, od czasu jak mu napisałam ze nie ma sensu itp czyli ok 2 mce. Jak przez tyle czasu milczy to juz sie raczej nie odezwie, z tego co wiem to nie ma pracy takze wracac nie ma do czego. Mysle, ze on juz sie nie zmieni , dlugo walczyłam aby robił cokolwiek , szukał itp, chciałam pomoc ale robił wszystko aby do pracy nie isc ,zawsze mowil, ze nie ma wytrwałosci. Ale pozniej sobie myslalam, ze chociaz dobry sex i przyjazn, spotykanie sie w miare mozliwosci, ale on juz pozniej nie chciał sexu chcial tylko ''przyjazni'' wiec poczulam sie odrzucona i dałam spokoj...

32

znow mi się sni...ja chyba na głowe dostane  sad

33

Może jednak spróbuj.

34

MyNombress napisał/a:

Może jednak spróbuj.

CO mam spróbować?

35

Właściwie to głupi pomysł, mimo tego, że Cię kręci i śni Ci się roll

36

MyNombress napisał/a:

Właściwie to głupi pomysł, mimo tego, że Cię kręci i śni Ci się roll

wiesz, gdyby chciał by się odezwał, a minęło już trochę czasu..nie walczy a sexu tez nie chciał już później , wiec nie ma nic na sile

37

czuje się strasznie samotna jak go już nie ma , codziennie sobie gadaliśmy pisaliśmy teraz taka pustka, ze nie chce się zyc...wiadomo ze nie było z nim przyszłości ale sama swiadomosc ze był dużo dała

38

niestety, my kobiety wierzymy święcie słowa naszych facetów, w ich obietnice,
Ale to są tylko słowa. A nie słowa są ważne a czyny.
Uwierz mi że gdybyś była dla niego ważna, gdyby cię kochał zrobił by wszystko, stanął by a rzęsach.

Co to za facet który proponuje przyjaźń. On cie kocha ?? To jest uczucie ?
Co za popieprzeni popaprańcy z tych facetów, przepraszam.
Zero odpowiedzialności, zero jakiegoś zorganizowania. Tacy nigdy nie dorosną ....

39

ewa36 nie martw się kobieto, że on ci się śni, bo to tylko wytwór twojej wyobraźni. W snach może byc cudownie, ale rzeczywistość jest bardzo brutalna. Zazwyczaj kobiety żyją mżonkami lub wyobrażeniem mężczyzny idealnego, kochajacego. Ale to tylko wyobraźnia. Nie miej do siebie pretensji, że rozstałaś sie w gniewie i mu naubliżałaś. Gdyby nie dał ci powodów do złości byłabyś przecież spokojna, zadowolona, szczęsliwa, a w takich stanach nie ma miejsca na nerwy. On dał ci wiele powodów, aby krzyczeć na niego - facet, któremu nie chce sie iść do pracy, który jej specjalnie nie szuka nie rokuje jako odpowiedzialany partner. Pamiętaj seksem w związku nie można sie najeść. Związek to duża odpowiedzialność, a trudno ją wypracować, gdy tylko jedna strona sie stara, a druga wszystko olewa. Dzisiaj jest ci bardzo smutno, bo to dopiero dwa czy trzy miesiące, ale skoro on do tej chwili nie odezwał się i nie przemyślał swoich błędów to nie licz dłużej, że coś z tego jeszcze będzie. A poza tym czy chciałabyś mieć przy boku człowieka, który jest niezdecydowanym chłopcem, a nie dobrym , oddanym męzczyzną? Kobieto trzymaj się swoich zasad, nie powiększaj szeregów kobiet kochajacych za bardzo. Żadne listy, ani sms z wytłumaczeniem i przeproszeniem go absolutnie nic nie dadzą. Wiem co piszę, bo wszystko przerabiałam na na własnym podwórku.

40

aresnik napisał/a:

ewa36 nie martw się kobieto, że on ci się śni, bo to tylko wytwór twojej wyobraźni. W snach może byc cudownie, ale rzeczywistość jest bardzo brutalna. Zazwyczaj kobiety żyją mżonkami lub wyobrażeniem mężczyzny idealnego, kochajacego. Ale to tylko wyobraźnia. Nie miej do siebie pretensji, że rozstałaś sie w gniewie i mu naubliżałaś. Gdyby nie dał ci powodów do złości byłabyś przecież spokojna, zadowolona, szczęsliwa, a w takich stanach nie ma miejsca na nerwy. On dał ci wiele powodów, aby krzyczeć na niego - facet, któremu nie chce sie iść do pracy, który jej specjalnie nie szuka nie rokuje jako odpowiedzialany partner. Pamiętaj seksem w związku nie można sie najeść. Związek to duża odpowiedzialność, a trudno ją wypracować, gdy tylko jedna strona sie stara, a druga wszystko olewa. Dzisiaj jest ci bardzo smutno, bo to dopiero dwa czy trzy miesiące, ale skoro on do tej chwili nie odezwał się i nie przemyślał swoich błędów to nie licz dłużej, że coś z tego jeszcze będzie. A poza tym czy chciałabyś mieć przy boku człowieka, który jest niezdecydowanym chłopcem, a nie dobrym , oddanym męzczyzną? Kobieto trzymaj się swoich zasad, nie powiększaj szeregów kobiet kochajacych za bardzo. Żadne listy, ani sms z wytłumaczeniem i przeproszeniem go absolutnie nic nie dadzą. Wiem co piszę, bo wszystko przerabiałam na na własnym podwórku.

DZIĘKUJE

41

Mineło juz troche czasu od rozstania ponad 2 mce. Ciesze sie, ze mogłam sie tutaj wygadac i otrzymałam wiele logicznych odpowiedzi. Dzis miałam kryzys czułam sie samotna i zaczeły mi sie przypominac te cudowne chwile z nim, nie wiem jak to wyjasnic poniewaz mialam kilka zwiazków, ale przy nim czułam sie niesamowicie wciaz moglam sie do niego tulic i nic nie bylo mi do szczescia potrzebne, cieszyła mnie sama jego obecnosc , ze jest, codziennie duzo gadalismy, pisalismy teraz tego nie ma a mnie az czasem w srodku wszystko rozsadza. Wiadomo, ze moge wyjsc do ludzi itp ale kazdy ma swoje zycie a ja nie chce mojej dobrej kolezance wciaz o nim zanudzac. Wiem, ze nie bylo z nim przyszłosci bo to leń i nierób, ale czasem sobie mysle , ze chociaz moglo byc jak było wczesniej spotkania, przytulanie, sex ale on juz pozniej sexu nie chciał bo bał sie wpadki a wczesniej jakos sie nie bał. Pewnie mu sie znudziłam a jego propozycja ''przyjazni'' to chyba było powolne wycofywanie sie...teraz mi czasem smutno i przykro bo byly momenty ze czulam sie przy nim szczesliwa.
Ale ogolnie gdyby chciał to by walczył, chociaż z drugiej strony jak mu napisałam ''żegnam i nie odzywaj sie'' to może potraktował to poważnie. Czasem mam takie skołowane myśli, ze szok

42

Ewa dziewczyno zrozum wreszcie, że jakby Cię kochał to by się odezwał i przede wszystkim zmienił się. Wszyscy Ci to mówimy - nie da się już jaśniej. Zadręczasz się sama, bo jesteś samotna i myślisz że już lepiej z nim niż samej. Bzdura. A wiesz czego się zabezpieczał i nie chciał wpadki?? Bo leń musiałby pójść do pracy - utrzymywać Was albo płacić Ci alimenty!! Naprawdę chciałabyś być z kimś takim?

43

Macie racje , po prostu to tak jakby mój mózg wypierał to co złe a pamiętał to co dobre. Mam jakas głupią tendencje do obwiniania się i mysle, ze może  ja go czyms zniechecilam, może miał dosyć mojego marudzenia i wyzywania go. Rózne mam myśli , ze mogłam się zgodzić na te przyjazn i spotykać się na luzie itp., ale z drugiej strony wciąż byłabym w zawieszeniu. Były cudowne chwile kiedy byłam bardzo szczesliwa, ale z tego co wiem to on nadal nie pracuje i niby chce wyjechać do brata za granice i tam szukac pracy to wiem od znajomej. Nawet jak bym z nim była to chciałby i tak wyjezdzac zadnej pewności co do przyszłości z nim.

44

dowiedziałam się, ze naszemu wspólnemu znajomemu mowil, ze miał dość kłotni ze mna i łagodzenia wszystkiego i mowil, ze zawsze po kłotni to on się odzywał a ja nigdy pierwsza nie napisałam i miał dość mojego wyzywania go...
poczułam wyrzuty sumienia...ale co by to zmieniło nawet jak bym się odezwała...chyba jedynie rozstanie w spokoju a nie nienawisci

45

On nie miał nic łagodzić, tylko znaleźć pracę. Nie zrobił tego, więc nie ma o czym mówić. Po co chcesz do niego pisać? Ty mu chcesz coś - nie wiem - ułatwiać? Chcesz zabiegać o znajomość/dobre relacje z facetem, dla którego nie byłaś ważniejsza od wolnego czasu i lenistwa? Daj spokój. wink

46

dokładnie , ale jej nie znalazł i raczej się to nie zmieni...a kiedyś do mnie powiedział ''jeśli nam nie wyjdzie to będziemy się razem trzymać jak przyjaciele?'' ja mu powiedziałam, ze nie wiem, ze ciężko będzie mi być jego przyjaciółką bo będę ''zawieszona'' trzymając się z nim i kochając go stałabym w miejscu. Czasem już się gubie w tych swoich myślach. Powoli do mnie dochodzi ze to już koniec, wcześniej bedac z nim nawet takiej myśli nie dopuszczałam , ja do niego nie zamierzam się pierwsza odzywac. On mysle, ze tez już nie napisze za dużo czasu minęło a może już kogos ma. Ja teraz musze sobie w głowie poukladac...w ciężkich chwilach czytam Wasze mądre wypowiedzi. Dziekuje za nie.

47

Nie wierzę w przyjaźń po związku. Moim zdaniem powinno się zerwać kontakt, aby zapomnieć i nie robić nikomu nadziei.

48

Nie, dlaczego? Przyjaźń z ex jak najbardziej, ale tylko pod warunkiem, że żadna ze stron niczego już nie czuje i nie widzi w przyjaźni opcji na przeczekanie u boku ukochanego/ukochanej i powrotu.

49

Eileen masz racje przyjazn z facetem moze byc , ale jesli nie ma uczuc bo jak jest to tylko meczarnia bo by sie chcialo czegos wiecej a nie mozna i człowiek cierpi tak jak ja cierpialam. Moj zwiazek zakonczylam kłotnią w zlosci powiedzialam wiele słow i na tym sie skonczyło...tak jak pisalam czasem mam wyrzuty ze w taki sposbo to zakonczylam, ale i tak juz nic tego nie zmieni...

50

bylam u psychologa aby porozmawiać zapytać specjaliste, psycholog mowila, ze musze jeszcze rozstać się z nim emocjonalnie i go nie idealizować, nie szukac winy tylko w sobie bo on tez nie był swiety skoro obiecywal pojscie do pracy a nie poszedł nawet nie próbował i , ze tak naprawdę nie miałabym z nim zycia i gdybym z nim zamieszkała i musiala go utrzymywać to szybko by mi minęło...ogolnie od dłuższego czasu się nie układało a ta ''koncowa kłotnia'' to był tylko ''gwózdz do trumny'' i ze mam sobie wypisac jego negatywy na kartce i w ciężkich chwilach to czytac...
ze ogolnie to człowiek który zawsze będzie sia kogos uwieszał, ze sam nie poradzi sobie w zyciu

51

no to czyli masz czarno na białym potwierdzenie tego co tu mówiliśmy. Daj sobie czas Ewa.. przejdziesz swojego rodzaju "żałobę" po związku jak każdy kto się rozstał, aż pewnego dnia stwierdzisz, że dosyć tego smutku, bo zaczynasz od nowa. Cierpliwości :*

52

Droga autorko nie kieruj sie prosze emocjami .Pomysl ze zylas z darmozjadem kims z kim byloby ci trudno stworzyc, zbudowac normalne zycie. Mysle sobie, ze jak komus na kims zalezy i ukochana osoba jasno wskazuje te sfery zycia, ktore ja mecza,draznia to nie ma takiej mocy, by dla kogos z kim sie chce byc nie zmienic sie. Twoj ex nie mial i chyba nie ma zamairu sie zmienic. Przykre, ze nie zrobil nic,by ci pokazac,ze mu zalezy na was...

Mysle ze nie warto zawracac sobie nim glowe.

53

walcze  z tym cały czas, najgorsza jest tesknota za tymi fajnymi chwilami, przytulaniem itp.
ale mam nadzieje, ze czas...mi pomoze , chociaż jak tutaj czytam na niektórych forach, ze nawet niektórzy latami tesknia za kims bliskim to boje się, ze tez tak będę miec

54

dzis do mnie napisał...''co u ciebie tęsknie'' ale jakos pracy nadal nie znalazł , wiec nie wiem czy  z nudów napisał czy co

55

Ewa36 bardzo dobrze zrobiłaś ,ze to urwałaś . Rozumiem ,ze Ci cięzko ale wierz mi ,ze z z czasem o nim zapomnisz . ja juz kiedys miałam faceta "obiboka " , jak jest taki facet to serdecznie współczuje każdej kobiecie . Pół światu tego kwiatu . Staraj się o nim nie myśleć. Co by było gdybyś tak zaszła z nim w ciąże , on nie pracuje i co  wtedy ? masakra jakaś .

56

Co do przytulania , ze za tym tęsknisz itd? no Dobra , ale przytulanie to nie wsyztsko , zamieszkasz z nim i kłania się życie codzienne , codzienne problemy , opłaty itd . patrz trzeźwo

57

Słuchaj pani psycholog, nie myśl o przytulaniu, tylko o tym, że nie chciał iść do pracy - nawet dla Ciebie, nawet dla utrzymania Waszego związku. Nie daj się, dobrze zrobiłaś!

58

namowil mnie na spotkanie bo chciał pogadać, wiec pogadaliśmy i mu mowie, ze cierpiałam i nie chce już w to wchodzić  a ten, ze mnie kocha i zaczał beczeć...Pytalam go co z praca a on...nic, brak słow , nie wiem o co tu chodzi...mowil, ze czuje się samotny itp

59

Nie wiem.. ja Cię nie rozumiem. Masz już trochę lat i chyba wiesz , że samym przytulaniem i miłością nie wyżyjecie? A myślałaś o tym, że jakby tfu tfu coś Ci się stało to czy on Ci pomoże? Utrzyma Cię? Dziewczyno on sam siebie nie potrafi utrzymać - facet po 30 r.ż wstyd po prostu. Dla mnie to jest takie z braku laku nic nie mam to wolę mieć cokolwiek byle to namiastka miłości była. Jak ja kocham to dbam o siebie i o drugą połówkę, mogę liczyć na partnera w każdej sytuacji również finansowo. Razem dążymy żeby coś osiągnąć w życiu i zakładamy rodzinę - ja tak rozumiem związek. Ale widać definicje mogą być różne. Twoje życie Twoja sprawa. Ja bym nie chciała takiego nieogara.

60 Ostatnio edytowany przez ewa36 (2015-09-10 19:25:26)

witajcie...pisze znow bo musze się wygadać...
Otóż po tym JEGO milczeniu jak się odezwal napisał, ze tęskni itp. spotkałam się aby z nim pogadać, wszystko wyjasnic. Mowil, ze tesknil itp. a skoro tęsknił to dlaczego milczał (mysle ze wtedy miał zajecie była u niego rodzina itp.) gdy się spotkaliśmy to mowil co go wkurzało we mnie no i postanowiliśmy ze będziemy sobie gadac i czasem się spotkamy...pocałował mnie poczułam się szczesliwa, stwierdziłam, ze będę go traktować na luzie niczego nie oczekując i nie planując z nim. Gdy rozmawiałam z nim o pracy to jak zwykle powiedział, ze tutaj do pracy nie pojdzie jak już to chciałby cos swojego i myśli o tym, ale myśli od lat wiec na mysleniu się zapewne skończy jak zawsze. Wczoraj się znow spotkaliśmy na kawke i chciałam go pocałować to...zacisnął usta i powiedział ze on nie chce, zrobilo mi się strasznie przykro poczułam się odrzucona a gdy go zapytałam co nie gra to powiedział ''jestem zazdrosny o ciebie, nie wiem co robisz jak nie jesteśmy razem nie wiem czy się z kims nie spotykasz czy gdzies nie chodzisz itp'' bylam w szoku, mowilam mu ze nic nie robic...coz nie ufa mi chociaż nie wiem dlaczego. A wcześniej jak pisaliśmy to mowil ze chciałby sexu itp. wiec go zapytałam ''co bys powiedział jak bym chciała sexu'' a on na to ''jakos bym się nastawił'' szok...nasatwił? do czego ...kiedyś nie było z tym problemu był spontan sexu nadmiar itp. teraz na spotkaniu mnie całował itp. później nagle nie chce bo zazdrość go ogranicza. Powiedzial ze dlatego ze nie możemy być razem...wiec mu mowie ze nie możemy być razem bo on jest bez pracy wiec jak ma to być. Wiec powiedziałam mu, ze to nie ma sensu ze załuje ze wtedy jak się odezwał odpisałam a on ze jak go zostawię to go zabije. Nie rozumiem o co mu chodzi, raz tak raz tak , nigdy nie wiem czego się spodziewać. Powiedzialam mu, ze w tej sytuacji możemy być jako kolega i kolezanka spotkanie co 2 tydzień i tyle. Tak naprawdę jak się z nim spotkam i nie ma dodatkow to jest nudno.Chcialabym być przytulona pocałowana a on usta zaciska...przykre to.

Dzis rano napisał , ze go dusi w klatce i chyba pojedzie do lekarza, wiec mu odpisałam ze ma sobie wziasc cos ziołowego na uspokojenie i od tego czasu cisza ja tez nic nie napisałam, chociaż pomyslalam ze może powinnam zapytać jak się czuje...

61

dziś napisał eske rano i mu odpisałam ze ma już nie pisać bo mnie zranił a on, ze mam nie wymyslac...i to wszystko koniec pisania i kontaktu

62

no niestety jego zachowanie jest niedopuszcazalne w tym wieku, przeciez go utrzymywac nie bedziesz - dobrze zrobilas zrywajac

63

napisałam mu wtedy ze mnie zranił i ze nie mam ochoty z nim mieć kontaktu, inny normalny facet któremu zależy chciałby pogadać, wyjasnic a on po prostu zamilkł. W ogolnie nie bierze pod uwagę, co ja czuje. A jeśli cokolwiek powiem,ze mi cos nie pasuje to twierdzi ze go wyzywam i wciąż mam pretensje...
Albo jest tak zapatrzony w siebie albo zacofany

64

mysle, ze już chyba koniec...jak zaczelismy gadac po tak długim czasie myslalam , ze będzie ok a tutaj małe nieporozumienie i znow cisza...
tylko wymaga a do pracy nie chce isc, mowil ze jak już to tylko wlasna dzialalnosc gospod ale to tylko gadanie i tyle, jest na utrzymaniu rodziców nadal...Oczywiście mowilam mu, ze skoro nie mogę z nim być bo nie ma pracy to sobie mogę kogos poszukać a on na to ,ze nie bo on tego nie znienie....wiec na to mam czekac....
smutno i ciężko....

65

Decyzja należy do Ciebie.
Skoro nadal tkwisz w tym dziwnym układzie, relacji - nie wiem nawet jak to nazwać - to najwidoczniej odpowiada Ci to ...

Posty [ 1 do 65 z 181 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » facet bez pracy nie wiem co zrobić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024