Fenomen royal baby - nasze niespełnione marzenia o życiowym sukcesie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Fenomen royal baby - nasze niespełnione marzenia o życiowym sukcesie

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

66

Odp: Fenomen royal baby - nasze niespełnione marzenia o życiowym sukcesie
Kleoma napisał/a:

"Szarlotta" Elżbieta Diana. To imiona małej księżniczki.

A teraz głośna stała się sprawa japońskiego zoo, w którym małpkę nazwano Charlotte. Imię zostało wybrane w publicznym głosowaniu, a mimo tego do dyrekcji zaraz zaczynały napływać wiadomości, że nadanie takiego imienia świadczy o braku szacunku dla rodziny królewskiej. Zoo musiało przeprosić. Przesada?

Zobacz podobne tematy :

67

cslady napisał/a:

A teraz głośna stała się sprawa japońskiego zoo, w którym małpkę nazwano Charlotte. Imię zostało wybrane w publicznym głosowaniu, a mimo tego do dyrekcji zaraz zaczynały napływać wiadomości, że nadanie takiego imienia świadczy o braku szacunku dla rodziny królewskiej. Zoo musiało przeprosić. Przesada?

Oczywiście, że przesada. Imię jak każde inne, czyżby od teraz zastrzeżone zostało dla rodziny królewskiej? <pytanie, rzecz jasna, retoryczne>

68

Olinka napisał/a:

Oczywiście, że przesada. Imię jak każde inne, czyżby od teraz zastrzeżone zostało dla rodziny królewskiej? <pytanie, rzecz jasna, retoryczne>

Paradoksalne jest to, że sami Japończycy protestowali i stąd te przeprosiny. big_smile Angielska ambasada w ogóle nie skomentowała tego zajścia. Swoją drogą nie wiedziałam, że nawet w Japonii ekscytowano się przyjściem na świat royal baby.

69

Mnie to kompletnie nie interesuje, moje życie jest wystarczająco ciekawe smile Zobaczyłam na Onecie, to kliknęlam, głownie z ciekawosci czy nazwali ją źle, czy jeszcze gorzej, ale tu mnie zaskoczyli, bo całkiem ładnie smile

70

Dla mnie zaskakujące jest szaleństwo Angielek, które podobno natychmiast wykupują wszystko, w czym zaprezentuje się księżna Kate. Właśnie wpadła mi w ręce informacja, że nie inaczej było z sukienką projektu Jenny Packham, w której pokazała się tuż po urodzeniu małej Charlotte. Mnie ten model przypomina raczej koszulę nocną, w dodatku mało atrakcyjną, więc kompletnie nie rozumiem tego fenomenu. 

http://puu.sh/hILPR/fbbc0350c3.jpg

71

O, a ja nawet nie wiedziałam, że babka w ciąży była. tongue

Kate kompletnie nie w moim stylu i generalnie royal circus raczej moją niechęć wzbudza niż ciekawość, pewnie dlatego nie wiedziałam, że się coś urodziło, co to jest i jak ma na imiona aż do teraz.

Incydent z małpką jest absurdalny i niesmaczny.

72

Olinko, uważam, że Kate ładnie wyglądała w tej sukience. Może nie jest to jej najlepsza stylizacja, ale wygoda pewnie też się tu liczy, bo to w końcu kilka godzin po porodzie, więc fason a la koszula nocna jest w pełni zrozumiały. Inna sprawa jest taka, że teraz kroje sukienek tego typu są modne, często widuję je w sklepach. Nie podobają mi się one, bo wyglądają jak worki. O ile w przypadku Kate w pełni rozumiem taki wybór, to nie rozumiem w przypadku innych kobiet, które kupują takie sukienki.

73

Cslady, biorąc pod uwagę, że Kate była tuż po porodzie, fason sukienki jest dla mnie zrozumiały, nie rozumiem jednak tego fanatycznego zaślepienia Angielek - wystarczy, że księżna założy na siebie cokolwiek, a już zostaje to wyprzedane. I nieważne ładne czy brzydkie, po ciąży czy przed, grunt, że zostało wybrane przez Kate smile. W poprzedniej wypowiedzi chodziło mi głównie o tę bezkrytyczność.
Z drugiej strony w naszym kraju też już obserwuję podobne zachowania. Co prawda nie mamy księżnej, ale mamy na przykład... trenerki tongue.

74

No to fakt, dziwne jest aż takie zaślepienie. Tak jakby ktoś nie miał swojego życia, tylko musiał żyć życiem innym czy dowartościowywał się, bo ma coś takie jak księżna. Zainteresowanie rozumie się, a zaślepienie ciężej.

75

Olinka napisał/a:

Z drugiej strony w naszym kraju też już obserwuję podobne zachowania. Co prawda nie mamy księżnej, ale mamy na przykład... trenerki tongue.

Trenerki? To chyba nie jestem w temacie. Chodzi np. o Chodakowską? Przyznam, że tylko nazwisko jest mi znane, bo nigdy nie oglądałam i nie czytałam o jej ćwiczeniach. Ale mamy też dużo blogerek modowych, na których wzorują się zwłaszcza młode dziewczyny. Swego czasu dość uważnie śledziłam tego typu blogi, ponieważ pisałam o nich artykuł i muszę przyznać, że często na ulicy widywałam powielane stylizacje. Zdarza się, że jakaś sukienka jest w sprzedaży od 2 miesięcy i w sklepie dostępny jest każdy jej rozmiar, a wszytko ulega diametralnej zmianie po tym, gdy jakaś blogerka założy tę sukienkę. Nagle wszystkie sztuki rozchodzą się w 24 h, a zniecierpliwione klientki pytają, kiedy dostawa. Zaobserwowałam sporo sytuacji tego typu.  I co? Nagle kobiety dostrzegły, że taka sukienka istnieje, bo wcześniej nie widziały? big_smile Brytyjki stać chociaż na sukienki w stylu księżnej, a większość polskich kobiet może wzorować się jedynie na jakichś tańszych stylizacjach. big_smile

76

Byłam przekonana, że to koszula nocna. Fason jest w porządku jak na okres połogu. Ale kolor i deseń taki jednak sypialniany, barchanowy. Ten sam krój i tkanina w jednolitym kolorze lub inny wzorek wyglądałyby bardziej godnie księżnej.

77

cslady napisał/a:

Trenerki? To chyba nie jestem w temacie. Chodzi np. o Chodakowską? Przyznam, że tylko nazwisko jest mi znane, bo nigdy nie oglądałam i nie czytałam o jej ćwiczeniach. Ale mamy też dużo blogerek modowych, na których wzorują się zwłaszcza młode dziewczyny. Swego czasu dość uważnie śledziłam tego typu blogi, ponieważ pisałam o nich artykuł i muszę przyznać, że często na ulicy widywałam powielane stylizacje. Zdarza się, że jakaś sukienka jest w sprzedaży od 2 miesięcy i w sklepie dostępny jest każdy jej rozmiar, a wszytko ulega diametralnej zmianie po tym, gdy jakaś blogerka założy tę sukienkę. Nagle wszystkie sztuki rozchodzą się w 24 h, a zniecierpliwione klientki pytają, kiedy dostawa. Zaobserwowałam sporo sytuacji tego typu.  I co? Nagle kobiety dostrzegły, że taka sukienka istnieje, bo wcześniej nie widziały? big_smile Brytyjki stać chociaż na sukienki w stylu księżnej, a większość polskich kobiet może wzorować się jedynie na jakichś tańszych stylizacjach. big_smile

Tak, miałam na myśli między innymi Ewkę. Wystarczy, że coś jest sygnowane jej nazwiskiem (a trzeba dodać, że zaczęła ciągnąć pięć srok za ogon), to fanatyczki kupują to niemal w ciemno. Czy to nowa płyta, czy książka, jakiś notatnik, kalendarz, czy takie same buty, ciuchy do ćwiczeń albo okulary - nieważne, ważne, że od Ewki lub takie samo jak posiada/nosi Ewka.
Ostatnio dosyć znana była akcja z magicznymi (to moje określenie, bo nie pamiętam właściwej nazwy) pudełkami po 169 zł za sztukę. Chodakowska uznała, że to jest super pomysł, a dziewczyny będą płacić za (uwaga!) niespodziankę. Chodzi o to, że konkretnie nie podała, co będzie można znaleźć w środku. Z jednej strony wywołało to oburzenie nie-fanatyczek, a z drugiej rozpacz tych fanatyczek, które były zdruzgotane, że ich na takie niespodzianki zwyczajnie nie stać.

Ja z kolei nie śledzę blogów modowych. Co prawda z czystej ciekawości kilka razy tu czy tam zerknęłam, ale nie czując się przekonaną do tego, co widzę, a tym samym nie znajdując dla siebie inspiracji, zaniechałam. Mam swój własny styl, wiem co do czego pasuje, na co zwrócić uwagę, aby wyglądać korzystnie, a ich podpowiedzi jednak do mnie nie przemawiają. Może nie moja bajka. Pewnie też dlatego na ulicy nawet nie zauważam tych powielanych stylizacji big_smile.

Wracając jednak do tematu - jak wcześniej wspomniałam dla mnie takie bezkrytyczne zapatrzenie w kogokolwiek jest zupełnie niezrozumiałe. Dokładnie tak, jakby "zwykli" ludzie, poprzez posiadanie takich samych przedmiotów jak ci "wielcy", stwarzali sobie - bardziej lub mniej świadomie - jakąś iluzję zbliżania się do tego samego świata, dawali namiastkę takiego samego życia.

78

A mnie jeszcze śmieszy rozpisywanie się mediów o modowej "wpadce" royal baby, którego czapeczka została założona z odwrotnej strony. big_smile Tzn. ja rozumiem, że narodziny księżniczki wymagają komentarza i nie dziwię się, że o tym pisano, ale żeby z takich głupot klecić artykuły?

79

cslady napisał/a:

A mnie jeszcze śmieszy rozpisywanie się mediów o modowej "wpadce" royal baby, którego czapeczka została założona z odwrotnej strony. big_smile Tzn. ja rozumiem, że narodziny księżniczki wymagają komentarza i nie dziwię się, że o tym pisano, ale żeby z takich głupot klecić artykuły?

Bo to zaczęła firma, która wyprodukowała czapeczkę. Dzięki temu, że założona została odwrotnie to firma miała darmową reklamę.
Czapeczkę dała w prezencie niania małego księcia.

Posty [ 66 do 79 z 79 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Fenomen royal baby - nasze niespełnione marzenia o życiowym sukcesie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024