Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 2,942 ]

521

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

izulka87: A troche brzuszek widac big_smile

Kochane wiecie co Wam powiem ? Ze
u mnie z brzuszkiem chyba lepiej
( widocznie sie za bardzo
nadwyrezylam ) . Ale jest ciezko bo
mi trudno z takimi latwymi
czynnosciami jak na przyklad :
uczesac sie , ubrac , jak cos jest na
wyzej czy dole , czy za mna , zeby
wstac czy sie na bok przekrecic ale
widze poprawe ( tfu tfu by nie
zapeszyc ! ) wink

Zobacz podobne tematy :

522

izulka87: A troche brzuszek widac big_smile

Kochane wiecie co Wam powiem ? Ze
u mnie z brzuszkiem chyba lepiej
( widocznie sie za bardzo
nadwyrezylam ) . Ale jest ciezko bo
mi trudno z takimi latwymi
czynnosciami jak na przyklad :
uczesac sie , ubrac , jak cos jest na
wyzej czy dole , czy za mna , zeby
wstac czy sie na bok przekrecic ale
widze poprawe ( tfu tfu by nie
zapeszyc ! ) wink

523

izulka87 ja nigdy nie była za rejestrowana w urzędzie pracy ale z tego co wiem to musisz dać l4 bo jak będę mieć ofertę pracy dla ciebie a ty nie skorzystać to ciebie wypiszą a wtedy ani ubezpieczenia a ni nic z tego co wiem..musisz się popytać jak macierzyński to nie wiem

524

Izulka ja co prawda pewna nie jestem, ale z tego co ja zrozumiałam (bo też jestem na zasiłku,  tylko że pół roku) to w razie niezdolności do pracy trzeba donieść L4,  ale zasiłek jest wstrzymany na ten czas.

A co do macierzynskiego po zasiłku to nie ma nic takiego. Oni mogą udzielić takiego rocznego "urlopu", w sensie, że nie musisz przez ten czas zgłaszać się do urzędu i jesteś normalnie objęta ubezpieczeniem zdrowotnym, ale w żaden sposób nie jest to finansowane.

Caro mam pytanko? Planujesz wózek blizniaczy?  Ja początkowo nie planowałam,  ale teraz się zastanawiam czy się nie przyda

525

a nie bede martwic sie na zapas pojde w czwartek to sie wszystkiego dowiem smile ja bym chetnie do pracy poszla tylko jak w takim stanie .. raczej watpie zeby takze ktos w tej chwili mnie zatrudnil.. mialam pare ofert nie przez urzad sama sobie znalazlam ale musialam niestety zrezygnowac bo sie dowiedzialam ze jestem w ciazy a to za ciezkie fizycznie prace byly wiec musialam odmowic.. zobaczymy jak to bedzie..
skarb15 musisz teraz troche poodpoczywac i nienadwerezac sie. teraz twoje i dzidziusia zdrowko najwazniejsze ;* duzo odpoczywaj i bedzie wszystko ok ;*

526

Izulka: Teraz na czas ciazy to bym na twoim miejscu nie myslala o pracy smile
Ja wlasnie kochana zastanawiam sie nad zrezygnowaniem ze szkoly na pewien czas - na pewno na czas ciazy , bo te dojazdy warunki nie sa dobre dla mojego malenstwa. Co innego jak bym szkole miala na miejscu.. Wiec rozwazam wlasnie tę kwestie .

527

A ja bym Skarb na Twoim miejscu ciągnęła szkole teraz jak najdłużej się da, bo z dzieciątkiem będzie Ci dużo trudniej. Każdy zaliczony semestr to bliżej końca.  Jeśli ciąża nie jest zagrożona i czujesz się w miarę to ja bym jeździła, bo taka natura ludzka, że każda przerwa rozleniwia. 

Jak urodziłam syna to zostało mi pół roku studiów.  W ciąży myslalam,  że to nic takiego, że mały zostanie na kilka godzin z tatą. A w rzeczywistości tak mi go było ciężko zostawiać,  że szok.

No chyba że nie masz aż takiego ciśnienia na szkołę

528 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-08 13:27:25)

LeeBee: ja mam ciaze zagrozona, wiec dlatego to rozwazam ..
Nie wiem czy wyzej czytalas co sie dzialo po ostatniej "wycieczce" teraz leze plackiem i ruszyc sie nie moge .

Nie robie nic na swoje widzimisie tylko ze wzgledu na to co sie dzieje , o tym pisalam wam tu na forum ,to za duzy wysilek dojazdy 40 km - godzina drogi w jedna strone , a autobusem fest trzesie , dojscie , do szkoly..
Kieruje sie dobrem malenstwa .. Jak bym miala prawidlowa nie zagrozona ciaze to bym nawet tego nie rozwazala .

529

skarb ja bym na twoim miejscu zrezygnowała ze szkoły..

530 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-08 13:41:11)

Czytałam co się działo i szczerze to może nie czytałam uważnie,  ale ból brzucha i ogólne zmęczenie po takich nerwach to dla mnie normalne w ciąży nawet prawidłowej.

Ja nie krytykuje Twoich wyborów tylko radzę że swojej perspektywy nie znając w pełni Twojej sytuacji dlatego twój nieprzyjemny ton nie był potrzebny.

Nie wyczytałam też że masz ciążę zagrożoną, ale ok. Skoro co niektóre tu takie przewrazliwione na swoim punkcie, że napisać nic nie można poza pełnym poparciem to ja chyba tu nie pasuję.

Także dziewczyny nie będę tu Wam psuć atmosfery i znikam, ale wszystkim życzę spokojnego okresu ciąży i szczęśliwego rozwiązania.

531

LaBonnet: Wlasnie mysle o tym juz na powaznie. Bede musiala porozmawiac z tymi ze szkoly czy da sie zrobic tak ze zalicza mi 2 semetr ja dostane prace kontrolne do domu a na egzaminy dojade w czerwcu , bo moze do tego czasu bedzie juz lepiej ? Jak sie nie uda zalatwic tak to niestety bede musiala zrezygnowac ze szkoly.

532 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-08 13:43:14)

LeeBee: Kochana ale przeciez mozesz napisac co myslisz, dac porade naprawde nic sie nie dzieje . Przeciez kazdy ma swoje zdanie na ten temat .

Od poczatku mam ciaze zagrozona , nie wspominalam moze bo jestem tu od 10 tc a nikt nie pytal .

Nie odchodz jestes juz nasza taka czastka wink

533

LeeBee nie odchodź smile

534

Moim zdaniem , kazda rada jest cenna . A ja staralam sie jakos pokazac moja sytulacjie razniej , przeciez nie trzymamy sie za rece i nie wiemy ktora co robi i co z nia sie dzieje , a na forum przeciez o wszystkim tez sie nie piszemy jak ktos nas po prostu sam nie zapyta.
Jedno malenstwo stracilam a teraz staram sie jak moge a nie mam zbyt ciekawej sytulacji i dobrych warunkow z dojazdem do szkoly. .

535

LeeBee : Wiedz ze nikt Cie z tad nie wygania i mozesz pisac i wyrazac swoje zdanie - to wiadome . Chcialam Ci przyblizyc moja sprawe tak zebys wiedziala co miej wiecej sie dzieje - a nie ze jestem przewrazliwiona smile Nie zrozumialysmy sie i wyszlo z tego drobne nie porozumienie . Nie widze powodu bys odchodzila . wink

536

Skarb to może jakiś indywidualny tok nauczania można ustalić? U mojego męża (tylko on robił liceum w  APEdukacji)  to zwolnienia z powodu ciąży były jedynymi, które w pełni usprawiedliwiony nieobecności.  I te Panie, którym brakowało godzin to wręcz w sekretariacie im radzono żeby sobie takie zaświadczenia i ciąży załatwiły

537

LeeBee: Wlasnie nie mam pojecia czy jest taka opcja , dopiero bede musiala isc z tym zwolnieniem i o wszystko podpytac, u mnie robia tak ze jak brakuje komus parunastu godzin - to daja liste bys podpisala tyle ile byc powinno aby zaliczyc semestr ale to trzeba mniec dobry powod , wiec jeszcze jak bede w pon na wizycie musze wziasc zaswiadczenie o ciazy. Wiedza ale nie maja tego na papierku wlasnie  .

538

Mam wlasnie nadzieje ze  sie uda tak zalatwic zeby bylo dla mnie i malenstwa jak najlepiej , ze nie beda robic mi jakis problemow i jakos pomoga no ale zobaczymy na nastepny tydzien wink

539 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-08 18:05:57)

witajcie mamusie :*

dzisiaj trochę mnie kuły jajniki raz jeden raz drugi i szczerze trochę się przestraszyłam  przy chodzeniu tez czułam ból co to może być ??

a jak mamusie dzisiaj się czują ?? zjadłam właśnie późny obiad ... byłam z synem na zakupach i sobie co nie co kupiłam smile tunike piękną  siwą smile mam problem z leginsami hmm nie mogę nigdzie dostać hmm a wy dziewczynki te pulchniejsze bo ja jestem puchnął babeczką. .. gdzie kupujecie leginsy ??

540

ja ogolnie chodzilam w dzinsach teraz dopiero zaczelam w leginsach. ja kupowalam w chinczyku u mnie w miescie a reszte par dostalam.. i kupie sobie jeszcze na targu u mnie bo sa tez dla bardziej puszystych i nie ukrywajac o wiele tansze niz w sklepach

541

tosik: mysle ze Ci sie tam w srodku wszystko rozciaga big_smile

542

Ale tu cisza mamusie co z wami ;*? mdlosci nie dawaja spokoju ? smile

543

hejka nie pisałam ale mamy z teściową kurki bojlery i trzeba było im sprzątać dzisiaj hmm ale już po robocie wink piję  herbatkę z żurawiną  odpoczywam smile

skarbek na pewno w środę mam wizytę wink zobaczymy fasolkę :*

a jak Wy się czujecie ??

544

A ja odpoczywam byłam na zakupach wyciągałam męża smile taka miałam ochotę na McDonald wiem ze nie zdrowy..
Mamusia z jakiego województwa jesteście?

545

ja warminsko -mazurskie smile Mazury smile

546

tosik: oo to juz nie dlugo big_smile

Ja jestem z podkarpackiego big_smile

547

LaBonnet: od czasu do czasu jak ma sie tak straszna ochote to czemu nie big_smile

Dobrej nocy mamuski i kolorowych snow zeby Wam sie po nocach takie glupoty nie snily jak mi wink

548

hej ja dzis nie moge spac.. nie wiem czemu.. ja jestem ze swietokrzyskiego wink

549 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-05-09 07:47:21)

Witam smile ja już nie śpię smile a ja z Dolnośląskiego smile
A tak sobie oglądam nawet ciekawy film https://www.youtube.com/watch?v=0HOPweN8PLo

550 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 08:25:20)

Witam mamusie :*

Mnie tez meczy wlasnie brak snu w tej ciazy:(
Ja dzis zaczynam 14 tydz a wraz z nim 2 trymestr big_smile Noo i mam dzis mega mdlosci smile.
Wlasnie czuje jak dzidzia sie wierci , cudowne uczucie big_smile - z coreczka ruchy poczulam w 15 tygodniu.

551

skarb tak szybko czujesz ruchy? z tego co wiem najszybciej czują kobiety które są w kolejnej ciąży i do 16-17 tygodnia.

552 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 09:14:54)

LaBonnet : Jak bym nie byla pewna nic bym nie pisala smile Kazda kobieta jest inna wiec moze w 14 czy 20 - to juz nie od nas zalezy big_smile

To jest takie fajne uczucie jak bym w brzuszku motylki miala big_smile - Jestem pewna bo z mala mialam takie samo uczucie.

553

Mi sie wydaje to nie możliwe by w 14 tygodniu czuć ruchy..pytam się położnej na wizycie to tak mi powiedziała nie raz pierworódki czuju nawet po 18 tygodnia ruchy..może miałam na myśli kopniaki? No ja nie wiem bo ja noc nie czuje mi sie wydaje że za mały jest maluszka byś odczuwała ruchy..ale niech inne mamusię sie wypowiedzą

554 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 10:26:08)

Labonnet : To Twoje pierwsze dziecie wiec mozesz poczekac jeszcze troche - chodz nie koniecznie smile

To Twoje zdanie smile Ja mowie co czuje , nie jedna czula w tym tygodniu ruchy big_smile - nawet na internecie wypowiedzi innych mam wystarczy poczytac smile
Nie zabronie dziecku sobie fikac wink

Z mala czulam w 15 tyg jak sie tak smiesznie rozpycha takie motylki jak bym w brzuchu miala takie kotlowanie smiesznie  teraz tak samo w 14 wink

chcialam sie tylko podzielic swoim doswiadczeniem ale bajka big_smile

555

Ja pierwsze ruchy czułam dosyć wcześnie bo w 16 tygodniu. Z tym że ja się w siebie wsluchiwalam. Te pierwsze ruchy są bardzo delikatne, łatwo je pomylić z czym innym i rzadko się zdarzają. Wiele też zależy od ułożenia dzieciątka i łożyska,  grubości powłoki brzusznej itd.

556

LeeBee: Wlasnie tak leze sobie na pleckach i od wczoraj sie wsluchuje - takie wlasnie fajne uczucie smile Po za tym to juz moja druga ciaza .

557

Aaa tak po za tym gdzie nasza reszta mamusiek sie zapodziała ? big_smile

558

skarb15 ale fajnie ze juz czujesz wink dla kazdej kobiety to sprawa indywidualna z tego co wiem.. przy pierwszej ciazy pewnie na poczatku mozna tego od razu nie rozpoznawac dlatego pisza ze odczuwaja pozniej niz kobiety przy kolejnych ciazach wink

559

izulka87: A dziekuje :* W drugiej ciazy to juz wie sie,  ze na pewno to to ,w pierwszej nie co gorzej smile
Jeszcze chwile a nasze malenstwa beda nam dawac kopniaki pod zebra big_smile

560

No nie wiem dla mnie to nie prawdopodobne że tak szybko czuć ruchy..no nie wiem...
a u mnie  deszczowo

561

Witajcie Mamusie :*
Ja dzisiaj w pracy do 15 więc dlatego cichutko siedzę big_smile

Mam okropna zgagę szok tic-taci zajadam bo już mam dość tych typowych od zgagi manti fuujjj....

skarbek jak fajnie że czujesz ruchy a z tego co pamiętam w poniedziałek masz do lekarza tak ??

Co do czucia to nie pamiętam w którym tygodniu czułam pierwsze ruchy ale te na pewno zapamiętam (tak mi się wydaje) smile

a co dzisiaj kucharzycie przy sobocie ??  Ja mam na dzisiaj żeberka w warzywach smile
Wczoraj byłam na ogrodzie i widziałam, że już rabarbar fajnie urósł i jutro zrobię ciasto z rabarbarem smile

562

u mnie jak na razie deszcz nie pada ale chmurki sie zbieraja.. glowa mnie dzis jakos boli..

563 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 13:34:32)

To kazdej kobiety indywidualna sprawa.. To moja druga ciaza wiec mam co do tego  doswiadczenie - a tlumaczyc kolejny raz nie ma sensu smile

tosik: tak mam wizyte wlasnie w poniedzialek  , mam nadzieje ze wszystko zapamietam co mam sie zapytac big_smile

Ja dzisiaj wlasnie dalej bede robic placek z rabarbarem wink

564

Co do pogody u mnie bylo ladnie ale widze ze cos sie chmurzy chyba bedzie burza niestety.

565

u mnie podobno duszno i zanosi się na burzę  hmm .....  piszę  podobno bo jeszcze jestem w pracy i nie byłam na zewnątrz wink

566

Podczytuje od pewnego czasu;) skarb ty na prawdę próbujesz wmówić dziewczyna tutaj ze w 14 tygodniu czujesz rozpychanie dziecka ktore ma może z 12 mm?? Dobre zarty;)

567 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 14:52:20)

Ja nic nikomu nie chce wmowic , mowie ze czuje takie motylki w brzuchu ze tak to nazwe . .
12 milimetrow haha dobre sobie ! Jak sie nie znasz to sie nie udzielaj. Wtracasz sie robisz ze mnie glupka a sama nawet nie wiesz ile dziecko ma w poszczegolnych tygodniach ciazy.. przeczytalam dokladniej ten Twoj post. .

568 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 15:00:42)

Widze ze to kolejny profil typu Moniczka i Fasolka.
Moglas sie chociaz wysilic i poszperac w necie..

569

Przepraszam najmocniej pomyliłam sie o cale 3 mm, bo w 14 tc ma jeszcze mniej 9 mm:p no chyba kolejny skarb15, dziewczyno jak ktoś z boku czyta twoje posty to wieje jedna wielka sciema!!

570

Przepraszam najmocniej pomyliłam sie o cale 3 mm, bo w 14 tc ma jeszcze mniej 9 mm:p no chyba kolejny skarb15, dziewczyno jak ktoś z boku czyta twoje posty to wieje jedna wielka sciema!! Sory moj błąd ma 9 cm a 20 to chyba w twojej wybujalej wyobraźni

571

Zreszta szkoda mojego czasu, siedz sobie tu dalej i smaruj dziewczyna głupoty

572

Wiesz co nie bawie sie w takie rzeczy .
Dziecko w 14 tyg mniej wiecej od glowki do pupy ma 9 CENTYMETROW - Ty chyba nie wiesz ile to jest..

573

roza2308- ja smaruje ciekawe ja tu jestem bardzo dlugo na forum a Ty co od dzisiaj nabazgralas 2 posty. Nigdy nie bylas w ciazy i jeszcze sie udzielasz ile Ty to wiesz .

574

Jakoś post wczesniej który edytowałas napisałaś 20 cm, nieistotne

575

Nie napisalam ze.ma 20 cm od glowki do pupy kobieto naucz sie czytac ! Tylko w calosci  .. Ale to w 14 tyg od poczecia , wiec zedytowalam.
I mowie ze dziecko w 14 tyg od glowki do pupy ma 9 cm !

576

No i rozpycha sie w twoim brzuchu ze az caly podskakuje , całe 9 centymetrow

577

To jest dziwne ze akurat jestes nowa trafilas na to forum , temat i wmawiasz innym scieme, podejrzana sprawa moze zrobic tak zeby sprawdzili Twoje IP z innym kontem ?
Ja nie mam ochoty sie bawic z Toba , bo to jest dziecinne, wiec wybacz ale nie bede z Toba sie tu przepychac .
Zawsze ktos madry napisze i zniecheci do forum . Najgorzej ze cierpia na tym Ci co po prostu chca sie dzielic radami i doswiadczeniami podczas ciazy. Idz i pisz po innych forach do tych dziewczyn co czuja ruchy - gratuluje glupoty.
Pozdrawiam

578 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 15:22:12)

No i rozpycha sie w twoim brzuchu
ze az caly podskakuje , całe 9
centymetrow - az podskakuje , nie no ciekawe ciekawe ze ja napisalam ze mi brzuch podskakuje .
Nie wmawiaj mi tu swoich farmazomow .

579

Ja tu nie pasuje raz udowadnialam nie dowiarkom ze jestem prawdziwa  i szczerze mam dosc udowadniac cos po raz drugi przeciez to nie ma sensu. To przykre ze przez falszywe konta az odechciewa sie tu przebywac.
Mamuski zycze Wam spokojnej ciazy :* :*

580

skarb15 chyba nie uciekasz?

Czytam wypowiedźi Róży i dobrze wiemy, że się kupy nie trzymają .

Róza piszesz, że nas poczytujesz ??? To jakbys była jakis czas na forum a Twoj pierwszy wpis jest właśnie z dziś w naszym wątku???

581

madanka: nie wiem wlasnie , bo nie mam ochoty tlumaczyc juz sie 2 raz , przykre to jest ze ktos moje zycie ma za bajke.

To jest dziwne ze ktos zalozyl konto trafil na nasz temat i mowi ze nas podczytuje od dluzszego czasu i akurat uczepil sie moich postow. Wiem ze ktos chce sie mnie ewidentnie z tad pozbyc i jak trzeba bedzie zglosze to do medatora forum i sprawdzi IP z innym kontem.

582 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-09 16:32:11)

I popatrz sie na to z tej strony po co kobieta ktora nie jest w ciazy podczytuje nasz temat mamusiek listopadowo grudniowych, ma konto wlasnie od dzisiaj - i mowi od jakiegos czasu i nigdy sie nie udzielala .
Gratuluje pomyslowosci .

To jest wlasnie szukanie na sile kont fikcyjnych - a cierpia Ci co po prostu chca w przyjaznej atmosferze dzielic sie swoimi doswiadczeniami , razem jest razniej .

583

skarbek nie przejmuj się :* i nawet nie myśl odchodzić smile

584

tosik: kochana to juz zalezy od Was  smile

Rozumiem ze duzo innych mamusiek tez zmysla tylko dlatego ze szybko ruchy poczuly - dla mnie to jest dziwne yikes

585

skarbek 15 nie przejmuj się. jak moje posty ciebie uraziły to bardzo przepraszam nie chciałam. Tylko się dziwiłam.

Posty [ 521 do 585 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024