Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 2,942 ]

261

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Tosik ja juz 12 tydzień smile. Co do piersi to mnie też bola i mam dosyć.
Mam taki problem jak ogolę okolice bikini to na drugi dzień tak mnie swędzi nie mogę majątek nosić a i pryszcze sa okropne macie jakieś rady? Używam balsamu na chwileczkę mam spokój.
A brzuch uda,piersi smaruje oliwką dla dzieci i masuje szczotką taka specjalną.

Zobacz podobne tematy :

262

witam mamusie smile

madanka i LaBonnet gratuluje pomyślnych wyników smile mam nadzieję że mój będzie równie pomyślny smile

ja chwyciłam się bananów i podjadam słonecznik łuskany smile chwilami mnie lekko mdli i trzymam się kurczowo myśli ze to objaw ciąży big_smile

263

LaBonnet problem bikini to u mnie też jest ... nie mam żadnej rady sad
Staram się jedynie żeby używać żelu delikatnego mam taki z avon-u

264

tosik ja nawet robię sobie sobie peeling i mało co daje,czytam że depilacja woskiem nie mam takich efektów ubocznych ale ja dziękuje.

265

O nie... wosk u mnie też odpada kiedyś depilator próbowałam  wink
a maszynką  to brzydko wygląda wiem i tez szukam rady juz maszynki takie droższe kupowałam ale nic nie pomaga sad

266

tosik ja ostatnio depilator spróbowałam i powiem Wam że nie było tak źle smile moja siostra używa już dłuższy czas i mówi że z czasem mniej boli smile

267

Madanka ciesze sie ze wszystko w porzadku wink

Ja kiedys probowalam depilatorem ale strasznie mnie to bolalo , wiec zostalam przy maszynce .

268

No właśnie niestety boli woskiem i depilatorem. Ja nie raz nie daje rady przy pęsecie i regulacji brwi  a co dopiero tam na dole. smile

269

hej, co do golenia, kiedyś podpytałam ekspedientkę w drogerii, ponieważ mam problem z wrastającymi włoskami, zaproponowała aby wpierw użyć peeling, maszynki poleciła takie wilkinsona rozowe i fioletowe w kształcie obieraczki do warzyw, i są całkiem niezłe, opakowanie około 15zł cos koło tego, a do golenia (rada młodszej siostrzenicy) aby zamiast mydła czy pianki używać odżywki do włosów, zmiękcza włoski, stosuje już dłuższy czas i fajnie się goli, a na koniec smaruje oliwką johnson w żelu, bo nie zostawia plam tłustych a nawilża i regeneruje podrażnioną skórę.

270

Dzięki. Nie słyszałam o odżywce ja zawsze piankę daję. A ja peeling to robię zawsze po goleniu.
Ja coś spać nie mogę smile

271

Witam serdecznie:-) Jestem w 6 tyg ciąży idę 4 maja do gin.mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już nie mogę się doczekać. Jak na razie nie odczuwam jakiś dolegliwości oprócz tego, że jestem senna i nie wszystkie zapachy mi odpowiadają. Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

272

Witam :*
dzisiaj spałam super doPiero się przebudziłam zjadłam banana i oto jestem smile

evelajna na pewno wypróbuję twój sposób jutro zakupię maszynki resztę mam smile

Jaka pogoda u Was ?? jakieś plany na wolny dzień ??

273 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 09:02:17)

Witam big_smile

Ja tez wlasnie  o odzywce nie slyszalam , ale zastosuje ta rade , bo nie zaszkodzi sprobowac smile

Ja np budze sie dwa razy w nocy na siku a potem zasnac nie moge.

Tosik : ja nie dawno wstalam , widze ze sloneczko jest za oknem wiec dzisiaj  z tego skorzystam i wyjde na jakis spacerek  big_smile

274

Witamy aneczka :*
Napisz trochę o sobie... ciąża  planowana ?? masz dzieci ?? a z miesiaczki jaki termin Ci wychodzi ??

275

skarb15  tak miałam wczoraj obudziłam się na siusiu i zasnąć nie mogłam sad kręciła się ponad godzinę o później do pracy nie mogłam wstać hmm

276

Witam Cie Tosik:-)mam  syna w wieku 12 lat ta ciąża była planowana z moich obliczeń termin wypada na 31.12 ale dopiero w poniedziałek idę do lekarza . jakoś się boję mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. A Ty jak się czujesz?

277 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 09:07:33)

aneczka3231: Witam serdecznie nowa mamusie i po cichutku gratuluje :*

tosik: to kochana wlasnie jest najgorsze jak sie przebudzi to potem juz ciezko zasnac sad

278

Witam Cię serdecznie skarb15 i cieszę się, że dołączyłam do tego zacnego grona :-)

279 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-01 09:18:30)

aneczka mi wychodzi 27 grudnia a do lekarza mam 13 maja i wiesz tez się trochę boje ... ale jestem dobrej myśli u Ciebie tez będzie dobrze .. ja mam syna 15 i córkę 11 lat ciaza planowana chciana  i od września się staraliśmy ale mój mąż pracuje za granicą i ciężko było trafić w płodne dni smile udało się też wychodzi mi 6 tydz. Mam mdłości i jestem senna chociaż ostatnio troszkę mniej smile zgaga troszeczkę mi doskwiera i zauważyłam że nogi mi puchną hmm Jeszcze nikomu nie mówiłam wie tylko mąż i moja przyjaciółka smile a Ty komu powiedziałaś ?? synek wie ?? jak tak to jak zareagował? ?

280

skarb15  wiesz ja też dzisiaj na spacerek pójdę z córką zdjęcia chce porobić wiec do lasu i nad jeziorko pójdziemy wink

aneczka  te forum jest świetne dziewczyny są fajne i uważaj uzależnia  smile ale to w dobrym znaczeniu smile

281

tosik wie już cala moja rodzina syn był w niebo wzięty na początku myślał, że go oszukuje bo ja nie chciałam mieć więcej dzieci ale chyba dopiero dorosłam do drugiego dziecka ha ha wszyscy się cieszą tym bardziej, że w mojej rodzinie nie ma już małych dzieci mój syn był najmłodszy.

282

Hej dziewczyny u mnie szaro buro i pada z ranca. Może Wam pogoda dopisuje smile

WItaj Aneczka gratuluje ciazy smile

Miłej majóweczki wszystkim życzę !!!

283

aneczka  super ja jestem ciekawa jak moi zareagują smile a mam zamiar powiedzieć im po wizycie wink

U mnie sytuacja jak juz widzicie przedstawia się tak urodziłam syna młodo miałam 17 lat ale nie żałuję fajny facet wyrósł wink z jego ojcem  moim mezem jestem juz 17 lat taka młodzieńcza  miłość która trwa do dziś smile i tak naprawdę nikt w rodzinie nie spodziewa się że jestem w ciąży wink będziemy musieli coś wynająć bo aktualnie mamy małe mieszkanko a zaczynamy budowę w kwiecień maj 2016 ale damy rade co nas nie zabije to nas wzmocni smile

284 Ostatnio edytowany przez izulka87 (2015-05-01 09:42:24)

Witam wszystkie mamusie w ten majowy poranek! wink aneczka gratuluje:) smile i witam wsrod mam listopadowo- grudniowych wink jak tam dziewczynki dzis samopoczucie? u mnie jak na razie niezapeszajac ok wink

285

aneczka3231: Ja też się cieszę że dołączyłaś smile Tak wgl fajny masz termin na sylwester , jak jeszcze byś urodziła w terminie to dzieciątko miało by cały rok przepisany big_smile

tosik: no to się zapowiada fajny dzien u mnie wieje nudą jak zawsze hehe big_smile U mnie wszyscy w sumie najwazniejsi wiedza ale z mojej rodziny , bo z mojego jeszcze nie , prosiłam go by tak szybko im sie nie chwalił , bo dalej sie zacznie, wtykanie nosa w nie swoje sprawy , a tak to mam swiety spokoj smile

Izulka : U mnie wlasnie tez co do samopoczucia jest ok ale nie chce zapeszać smile

Madanka : A co do pogody u mnie niby ladne sloneczko ale wieje wiatrzyskiem fest smile

I też Wam życzę spokojnej i miłej Majóweczki big_smile - tak wgl jak ten czas szybko leci smile

286

Nasza lista :*

Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. LeeBee - 20 grudzień,
9. Tosik - 27 grudzień,
10. Aneczka3231 - 31 grudzień,
11. Bwini81 - ?
12. Evelajna - ?

287

Wiecie co dziewczynki jest najgorsze, że pale papierosy oczywiście nie w zabójczych ilościach ale najchętniej to bym je zjadła tak mi smakują. Poradzcie coś abym rzuciła.

288 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-01 11:26:15)

aneczka   co tu radzić MUSISZ RZUCIĆ. ... ja też rzuciłam jak tylko zaczęliśmy się starać może  troszkę popalałam ale 1-2 dziennie ale rzuciłam calkowicie 1 kwietnia bo czułam ze to ten czas ....

289

Nie wiem czy iść na zwolnienie na razie dobrze się czuje ale mam pracę 3 zmianową i obawiam się że nie dam rady pracować np. na noce jak to teraz jest ze zwolnieniami?

290

aneczka tu tylko twoja silna wola może zadziałać nic innego nie pomoże. bez niej żadne tabletki też nie dadzą rady. tym bardziej teraz skoro raczej żadnych nie będziesz mogła łykac..
a mówię ci to z własnego doświadczenia sama  paliłam i to sporo. az kiedyś powiedziałam sobie dość!! po co nam się truc ani to smaczne ani fajne he he wink na początku było ciężko ale potem już samo jakoś poszło i dzięki temu już pół roku nie pale  i jest mi z  tym bardzo dobrze wink

291

aneczka3231: Ja Ci kochana powiem tak , jak bylam w pierwszej ciązy rzuciłam po dwóch tyg od zrobienia testu <2 papierosy co 2 dni>, po porodzie po tym wszystkim co się stało dalej wróciłam do nałogu ale nie na długo, jeszcze przed testem ciazowym , bo jak zapaliłam to zaczelam wymiotować jak kot , wiedzialam ze cos sie kroi i juz wiecej nie zapalilam big_smile Mi wystarczyła silna wola a dzidzius jest motywacja, bo nie wyobrazam sobie truć swojego maleństwa, wiec musisz być dla niego silna. Ale zreszta ja to ja , jak Ci sie nie uda to jak bedziesz u ginekologa to zapytaj sie czy nie mogla by Ci przepisac jakis tabletek smile

292

Hej Mamusie ????
Skarbek mój termin wg moich obliczeń wychodzi na 19 grudnia ????
Aneczka witamy w naszym gronie ????
Z rzucaniem papierosow u mnie było tak samo jak u Izulki, silna wola i chec rzucenia + motywacja przyjaciół ???? i teraz po pol roku tak mi smierdzi ze musiałby mi ktos pistolet przyłożyć zbym wzięła to do ust, a palilam 15 lat!

293

Wiec trzymam kciuki ?

294

Dzisiaj tak rozmawiałam z teściową o wakacjach i chciałam jej powiedzieć ze jestem w ciąży ale jakoś nie mogę się przełamać sad chyba poczekam na męża i razem powiemy .. Co o tym sądzicie ??

295

Nasza lista :*

Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. Evelajna - 19 grudzień,
9. LeeBee - 20 grudzień,
10. Tosik - 27 grudzień,
11. Aneczka3231 - 31 grudzień,
12. Bwini81 - ?

296

evelajna: kochana juz poprawiłam big_smile

Tosik : Jak bym miala mowic mojego M rodzicom to bym wolala na niego poczekac , bo w koncu on jest ich synem i moze on by wolał przekazac tą wiadomosc razem z Toba , ale nie wiem zrobisz jak chcesz , ja tylko mowie jak ja bym zrobiła smile

297

Tak też dlatego się wstrzymałam  smile ale dziękuję za potwierdzenie smile

Dzisiaj brzuch mnie na dole boli taki ten ból jak na okres tez tak czasami macie ?? leżę cały dzień praktycznie i tak myślę że może w poniedziałek pójdę do lekarza prywatnie ... kurcze a Wy dziewczyny chodźcie prywatnie czy na NFZ ??

298 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 18:13:12)

tosik: Alez prosze:*
mam tak czasami ze boli mnie tak jakby na okres .
Chodze na NFZ . smile

299

Ja tez mam wizytę na kasę chorych bo wolę kasę odłożyć dla dzidziusia. ..  kurcze mam nadzieje ze wszystko jest ok sad

300 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 18:37:25)

tosik: Nalezy nam sie to czemu nie mamy z  tego korzystac ? smile Ja mam wizyty co 2 tyg to prywatnie bym sie nie wyplacila tak wogole smile
A masz powod do zmartwien ? Kiedy masz wizyte ?

301

13 maja i trochę mnie ten brzuch boli ale nic po za tym cycki dalej bolą mam mdłości wiem 2 tygodnie to nie wieczność .... postaram się nie martwić ale nie mam nawet komu się zwierzć sad może dlatego ten niepokój sad

martwi mnie jeszcze sprawa pracy kurcze jak powiem o ciąży to będzie draka jak nic ...

302

tosik: A ja mam 11 maja smile Kochana wiem ze latwo mowic ze wszystko bedzie dobrze i wgl , ale niestety pozostaje czekac i byc cierpliwym by nie stresowac malenstwa   :*
A ktory to bedzie tydzien dokladnie jak pojdziesz na wizyte ? smile

W tym temacie Ci nie pomoge niestety .

303

To będzie 8 tydzień smile

304

Tak mnie głowa boli..:( nie daje rady dziś. Ja chodzę NFZ ale jak trzeba to idę prywatnie.
Co do palenia nigdy nie paliłam

305 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 19:12:51)

Tosik : ooo to na pewno juz bedzie mala kropeczka z bijacym serduszkiem , wiec juz sie nie stresuj tylko spokojnie czekaj smile

LaBonnet: ojej bidulka sad

306

skarb15  jest juz ok boli jeszcze ale leżę mam nadzieje ze przejdzie szybko wink

LaBonnet współczuję  kochana mnie ostatnio bolała głową to niestety ale musiałam wziąść po 2 dniach pół apapu bo nie dałam rady ale teraz jest spokój wink

307

tosik: dokladnie kochana polez sobie a przejdzie na pewno smile

308

Mi apap nie pomaga..kurcze nie można imbunu czy czegoś mocniejszego?
Tosik to normalnie że boli jak na okres bo macica sie powiększa. Jak ciebie coś niepokoi to może lepiej idz prywatnie?

309

LaBonnet : W ciazy mozna zazywac tylko leki przeciwbolowe ktore zawieraja paracetamol smile

310

LaBonnet ja jeszcze smarowalam czoło  i skronie amolem spróbuj smile

311

Dobrej nocy mamusie :*

312

Witam was mamusie :* jak dobrze jak głowa nie boli..zasnęłam o 9 a wstałam po 5,30.

313

hej mamuśki  :*

właśnie szykuje się do pracy smile
jak będę miała czas odezwę się z pracy smile miłej słonecznej soboty :*

314

Witam was dziewczęta-:) trafiłam wczoraj do szpitala z krwawieniem właśnie pobrali mi krew mam nadzieje,że z dzidzią wszystko dobrze.Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia

315

hej aneczka  kurcze daj znać jak będziesz miała wynik pewnie sprawdzają wysokość HCG
trzymaj się cieplutko :* będę dobrze :*

316

Hej tosik tak pobrali mi krew a pózniej podobno usg. Jestem dobrej myśli

317

aneczka3231: ojej kochana trzymam kciuki :* Dawaj nam znac co i jak smile

Jakos dzisiaj spac nie moge , ach sad

318

aneczka mam pytanie czy Cię coś bolało zanim zaczęłaś krwawić ??

319

tosik ogólnie to brzuch mnie bolał cały czas

320

Aneczko a jak sie teraz czujesz ?

321

kurczę mnie też od wczoraj boli brzuch niby przejdzie na chwilkę może trochę dłużej ale boli chyba jutro pójdę do lekarza prywatnie sad

322

skarbek a jak Ty się dzisiaj czujesz ??

323

tosik: jak sie nie pokoisz to lepiej pojsc do lekarza, zeby sie nie martwic.
Bole brzucha moga byc nie pokojacym objawem albo po prostu tam Ci sie wszystko rozciaga wiec lepiej to sprawdzic smile

A dzisiaj jakos gorzej mdlosci sa wieksze , zero apetytu . A pogoda taka ze nawet na spacer nie wyjde sie przewietrzyc.

324 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-02 13:31:56)

skarbek wiesz chyba na prawdę mi się macica rozciąga bo kręgosłup mnie też boli jeżeli nie będzie gorzej to wstrzymam się ....
Faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza:/

325

Tosik : jak tak cie brzuszek boli i nie przestaje to wez sobie nospe forte jest rozkurczowa smile

Posty [ 261 do 325 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024