Tosik ja juz 12 tydzień
. Co do piersi to mnie też bola i mam dosyć.
Mam taki problem jak ogolę okolice bikini to na drugi dzień tak mnie swędzi nie mogę majątek nosić a i pryszcze sa okropne macie jakieś rady? Używam balsamu na chwileczkę mam spokój.
A brzuch uda,piersi smaruje oliwką dla dzieci i masuje szczotką taka specjalną.
witam mamusie ![]()
madanka i LaBonnet gratuluje pomyślnych wyników
mam nadzieję że mój będzie równie pomyślny ![]()
ja chwyciłam się bananów i podjadam słonecznik łuskany
chwilami mnie lekko mdli i trzymam się kurczowo myśli ze to objaw ciąży ![]()
LaBonnet problem bikini to u mnie też jest ... nie mam żadnej rady
Staram się jedynie żeby używać żelu delikatnego mam taki z avon-u
tosik ja nawet robię sobie sobie peeling i mało co daje,czytam że depilacja woskiem nie mam takich efektów ubocznych ale ja dziękuje.
O nie... wosk u mnie też odpada kiedyś depilator próbowałam
a maszynką to brzydko wygląda wiem i tez szukam rady juz maszynki takie droższe kupowałam ale nic nie pomaga ![]()
tosik ja ostatnio depilator spróbowałam i powiem Wam że nie było tak źle
moja siostra używa już dłuższy czas i mówi że z czasem mniej boli ![]()
Madanka ciesze sie ze wszystko w porzadku ![]()
Ja kiedys probowalam depilatorem ale strasznie mnie to bolalo , wiec zostalam przy maszynce .
No właśnie niestety boli woskiem i depilatorem. Ja nie raz nie daje rady przy pęsecie i regulacji brwi a co dopiero tam na dole. ![]()
hej, co do golenia, kiedyś podpytałam ekspedientkę w drogerii, ponieważ mam problem z wrastającymi włoskami, zaproponowała aby wpierw użyć peeling, maszynki poleciła takie wilkinsona rozowe i fioletowe w kształcie obieraczki do warzyw, i są całkiem niezłe, opakowanie około 15zł cos koło tego, a do golenia (rada młodszej siostrzenicy) aby zamiast mydła czy pianki używać odżywki do włosów, zmiękcza włoski, stosuje już dłuższy czas i fajnie się goli, a na koniec smaruje oliwką johnson w żelu, bo nie zostawia plam tłustych a nawilża i regeneruje podrażnioną skórę.
Dzięki. Nie słyszałam o odżywce ja zawsze piankę daję. A ja peeling to robię zawsze po goleniu.
Ja coś spać nie mogę ![]()
Witam serdecznie:-) Jestem w 6 tyg ciąży idę 4 maja do gin.mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już nie mogę się doczekać. Jak na razie nie odczuwam jakiś dolegliwości oprócz tego, że jestem senna i nie wszystkie zapachy mi odpowiadają. Pozdrawiam wszystkie mamuśki.
Witam :*
dzisiaj spałam super doPiero się przebudziłam zjadłam banana i oto jestem
evelajna na pewno wypróbuję twój sposób jutro zakupię maszynki resztę mam
Jaka pogoda u Was ?? jakieś plany na wolny dzień ??
273 2015-05-01 09:00:47 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 09:02:17)
Witam
Ja tez wlasnie o odzywce nie slyszalam , ale zastosuje ta rade , bo nie zaszkodzi sprobowac ![]()
Ja np budze sie dwa razy w nocy na siku a potem zasnac nie moge.
Tosik : ja nie dawno wstalam , widze ze sloneczko jest za oknem wiec dzisiaj z tego skorzystam i wyjde na jakis spacerek ![]()
Witamy aneczka :*
Napisz trochę o sobie... ciąża planowana ?? masz dzieci ?? a z miesiaczki jaki termin Ci wychodzi ??
skarb15 tak miałam wczoraj obudziłam się na siusiu i zasnąć nie mogłam
kręciła się ponad godzinę o później do pracy nie mogłam wstać ![]()
Witam Cie Tosik:-)mam syna w wieku 12 lat ta ciąża była planowana z moich obliczeń termin wypada na 31.12 ale dopiero w poniedziałek idę do lekarza . jakoś się boję mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. A Ty jak się czujesz?
277 2015-05-01 09:05:45 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 09:07:33)
aneczka3231: Witam serdecznie nowa mamusie i po cichutku gratuluje :*
tosik: to kochana wlasnie jest najgorsze jak sie przebudzi to potem juz ciezko zasnac ![]()
Witam Cię serdecznie skarb15 i cieszę się, że dołączyłam do tego zacnego grona :-)
279 2015-05-01 09:13:09 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-01 09:18:30)
aneczka mi wychodzi 27 grudnia a do lekarza mam 13 maja i wiesz tez się trochę boje ... ale jestem dobrej myśli u Ciebie tez będzie dobrze .. ja mam syna 15 i córkę 11 lat ciaza planowana chciana i od września się staraliśmy ale mój mąż pracuje za granicą i ciężko było trafić w płodne dni
udało się też wychodzi mi 6 tydz. Mam mdłości i jestem senna chociaż ostatnio troszkę mniej
zgaga troszeczkę mi doskwiera i zauważyłam że nogi mi puchną
Jeszcze nikomu nie mówiłam wie tylko mąż i moja przyjaciółka
a Ty komu powiedziałaś ?? synek wie ?? jak tak to jak zareagował? ?
skarb15 wiesz ja też dzisiaj na spacerek pójdę z córką zdjęcia chce porobić wiec do lasu i nad jeziorko pójdziemy ![]()
aneczka te forum jest świetne dziewczyny są fajne i uważaj uzależnia
ale to w dobrym znaczeniu ![]()
tosik wie już cala moja rodzina syn był w niebo wzięty na początku myślał, że go oszukuje bo ja nie chciałam mieć więcej dzieci ale chyba dopiero dorosłam do drugiego dziecka ha ha wszyscy się cieszą tym bardziej, że w mojej rodzinie nie ma już małych dzieci mój syn był najmłodszy.
Hej dziewczyny u mnie szaro buro i pada z ranca. Może Wam pogoda dopisuje ![]()
WItaj Aneczka gratuluje ciazy ![]()
Miłej majóweczki wszystkim życzę !!!
aneczka super ja jestem ciekawa jak moi zareagują
a mam zamiar powiedzieć im po wizycie
U mnie sytuacja jak juz widzicie przedstawia się tak urodziłam syna młodo miałam 17 lat ale nie żałuję fajny facet wyrósł
z jego ojcem moim mezem jestem juz 17 lat taka młodzieńcza miłość która trwa do dziś
i tak naprawdę nikt w rodzinie nie spodziewa się że jestem w ciąży
będziemy musieli coś wynająć bo aktualnie mamy małe mieszkanko a zaczynamy budowę w kwiecień maj 2016 ale damy rade co nas nie zabije to nas wzmocni ![]()
284 2015-05-01 09:42:02 Ostatnio edytowany przez izulka87 (2015-05-01 09:42:24)
Witam wszystkie mamusie w ten majowy poranek!
aneczka gratuluje:)
i witam wsrod mam listopadowo- grudniowych
jak tam dziewczynki dzis samopoczucie? u mnie jak na razie niezapeszajac ok ![]()
aneczka3231: Ja też się cieszę że dołączyłaś
Tak wgl fajny masz termin na sylwester , jak jeszcze byś urodziła w terminie to dzieciątko miało by cały rok przepisany ![]()
tosik: no to się zapowiada fajny dzien u mnie wieje nudą jak zawsze hehe
U mnie wszyscy w sumie najwazniejsi wiedza ale z mojej rodziny , bo z mojego jeszcze nie , prosiłam go by tak szybko im sie nie chwalił , bo dalej sie zacznie, wtykanie nosa w nie swoje sprawy , a tak to mam swiety spokoj ![]()
Izulka : U mnie wlasnie tez co do samopoczucia jest ok ale nie chce zapeszać ![]()
Madanka : A co do pogody u mnie niby ladne sloneczko ale wieje wiatrzyskiem fest ![]()
I też Wam życzę spokojnej i miłej Majóweczki
- tak wgl jak ten czas szybko leci ![]()
Nasza lista :*
Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,
Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. LeeBee - 20 grudzień,
9. Tosik - 27 grudzień,
10. Aneczka3231 - 31 grudzień,
11. Bwini81 - ?
12. Evelajna - ?
Wiecie co dziewczynki jest najgorsze, że pale papierosy oczywiście nie w zabójczych ilościach ale najchętniej to bym je zjadła tak mi smakują. Poradzcie coś abym rzuciła.
288 2015-05-01 11:25:41 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-01 11:26:15)
aneczka co tu radzić MUSISZ RZUCIĆ. ... ja też rzuciłam jak tylko zaczęliśmy się starać może troszkę popalałam ale 1-2 dziennie ale rzuciłam calkowicie 1 kwietnia bo czułam ze to ten czas ....
Nie wiem czy iść na zwolnienie na razie dobrze się czuje ale mam pracę 3 zmianową i obawiam się że nie dam rady pracować np. na noce jak to teraz jest ze zwolnieniami?
aneczka tu tylko twoja silna wola może zadziałać nic innego nie pomoże. bez niej żadne tabletki też nie dadzą rady. tym bardziej teraz skoro raczej żadnych nie będziesz mogła łykac..
a mówię ci to z własnego doświadczenia sama paliłam i to sporo. az kiedyś powiedziałam sobie dość!! po co nam się truc ani to smaczne ani fajne he he
na początku było ciężko ale potem już samo jakoś poszło i dzięki temu już pół roku nie pale i jest mi z tym bardzo dobrze ![]()
aneczka3231: Ja Ci kochana powiem tak , jak bylam w pierwszej ciązy rzuciłam po dwóch tyg od zrobienia testu <2 papierosy co 2 dni>, po porodzie po tym wszystkim co się stało dalej wróciłam do nałogu ale nie na długo, jeszcze przed testem ciazowym , bo jak zapaliłam to zaczelam wymiotować jak kot , wiedzialam ze cos sie kroi i juz wiecej nie zapalilam
Mi wystarczyła silna wola a dzidzius jest motywacja, bo nie wyobrazam sobie truć swojego maleństwa, wiec musisz być dla niego silna. Ale zreszta ja to ja , jak Ci sie nie uda to jak bedziesz u ginekologa to zapytaj sie czy nie mogla by Ci przepisac jakis tabletek ![]()
Hej Mamusie ????
Skarbek mój termin wg moich obliczeń wychodzi na 19 grudnia ????
Aneczka witamy w naszym gronie ????
Z rzucaniem papierosow u mnie było tak samo jak u Izulki, silna wola i chec rzucenia + motywacja przyjaciół ???? i teraz po pol roku tak mi smierdzi ze musiałby mi ktos pistolet przyłożyć zbym wzięła to do ust, a palilam 15 lat!
Wiec trzymam kciuki ?
Dzisiaj tak rozmawiałam z teściową o wakacjach i chciałam jej powiedzieć ze jestem w ciąży ale jakoś nie mogę się przełamać
chyba poczekam na męża i razem powiemy .. Co o tym sądzicie ??
Nasza lista :*
Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,
Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. Evelajna - 19 grudzień,
9. LeeBee - 20 grudzień,
10. Tosik - 27 grudzień,
11. Aneczka3231 - 31 grudzień,
12. Bwini81 - ?
evelajna: kochana juz poprawiłam
Tosik : Jak bym miala mowic mojego M rodzicom to bym wolala na niego poczekac , bo w koncu on jest ich synem i moze on by wolał przekazac tą wiadomosc razem z Toba , ale nie wiem zrobisz jak chcesz , ja tylko mowie jak ja bym zrobiła ![]()
Tak też dlatego się wstrzymałam
ale dziękuję za potwierdzenie
Dzisiaj brzuch mnie na dole boli taki ten ból jak na okres tez tak czasami macie ?? leżę cały dzień praktycznie i tak myślę że może w poniedziałek pójdę do lekarza prywatnie ... kurcze a Wy dziewczyny chodźcie prywatnie czy na NFZ ??
298 2015-05-01 18:12:21 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 18:13:12)
tosik: Alez prosze:*
mam tak czasami ze boli mnie tak jakby na okres .
Chodze na NFZ . ![]()
Ja tez mam wizytę na kasę chorych bo wolę kasę odłożyć dla dzidziusia. .. kurcze mam nadzieje ze wszystko jest ok ![]()
300 2015-05-01 18:36:09 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 18:37:25)
tosik: Nalezy nam sie to czemu nie mamy z tego korzystac ?
Ja mam wizyty co 2 tyg to prywatnie bym sie nie wyplacila tak wogole ![]()
A masz powod do zmartwien ? Kiedy masz wizyte ?
13 maja i trochę mnie ten brzuch boli ale nic po za tym cycki dalej bolą mam mdłości wiem 2 tygodnie to nie wieczność .... postaram się nie martwić ale nie mam nawet komu się zwierzć
może dlatego ten niepokój
martwi mnie jeszcze sprawa pracy kurcze jak powiem o ciąży to będzie draka jak nic ...
tosik: A ja mam 11 maja
Kochana wiem ze latwo mowic ze wszystko bedzie dobrze i wgl , ale niestety pozostaje czekac i byc cierpliwym by nie stresowac malenstwa :*
A ktory to bedzie tydzien dokladnie jak pojdziesz na wizyte ? ![]()
W tym temacie Ci nie pomoge niestety .
To będzie 8 tydzień ![]()
Tak mnie głowa boli..:( nie daje rady dziś. Ja chodzę NFZ ale jak trzeba to idę prywatnie.
Co do palenia nigdy nie paliłam
305 2015-05-01 19:10:53 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-01 19:12:51)
Tosik : ooo to na pewno juz bedzie mala kropeczka z bijacym serduszkiem , wiec juz sie nie stresuj tylko spokojnie czekaj ![]()
LaBonnet: ojej bidulka ![]()
skarb15 jest juz ok boli jeszcze ale leżę mam nadzieje ze przejdzie szybko
LaBonnet współczuję kochana mnie ostatnio bolała głową to niestety ale musiałam wziąść po 2 dniach pół apapu bo nie dałam rady ale teraz jest spokój ![]()
tosik: dokladnie kochana polez sobie a przejdzie na pewno ![]()
Mi apap nie pomaga..kurcze nie można imbunu czy czegoś mocniejszego?
Tosik to normalnie że boli jak na okres bo macica sie powiększa. Jak ciebie coś niepokoi to może lepiej idz prywatnie?
LaBonnet : W ciazy mozna zazywac tylko leki przeciwbolowe ktore zawieraja paracetamol ![]()
LaBonnet ja jeszcze smarowalam czoło i skronie amolem spróbuj ![]()
Dobrej nocy mamusie :*
Witam was mamusie :* jak dobrze jak głowa nie boli..zasnęłam o 9 a wstałam po 5,30.
hej mamuśki :*
właśnie szykuje się do pracy
jak będę miała czas odezwę się z pracy
miłej słonecznej soboty :*
Witam was dziewczęta-:) trafiłam wczoraj do szpitala z krwawieniem właśnie pobrali mi krew mam nadzieje,że z dzidzią wszystko dobrze.Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia
hej aneczka kurcze daj znać jak będziesz miała wynik pewnie sprawdzają wysokość HCG
trzymaj się cieplutko :* będę dobrze :*
Hej tosik tak pobrali mi krew a pózniej podobno usg. Jestem dobrej myśli
aneczka3231: ojej kochana trzymam kciuki :* Dawaj nam znac co i jak ![]()
Jakos dzisiaj spac nie moge , ach ![]()
aneczka mam pytanie czy Cię coś bolało zanim zaczęłaś krwawić ??
tosik ogólnie to brzuch mnie bolał cały czas
Aneczko a jak sie teraz czujesz ?
kurczę mnie też od wczoraj boli brzuch niby przejdzie na chwilkę może trochę dłużej ale boli chyba jutro pójdę do lekarza prywatnie ![]()
skarbek a jak Ty się dzisiaj czujesz ??
tosik: jak sie nie pokoisz to lepiej pojsc do lekarza, zeby sie nie martwic.
Bole brzucha moga byc nie pokojacym objawem albo po prostu tam Ci sie wszystko rozciaga wiec lepiej to sprawdzic ![]()
A dzisiaj jakos gorzej mdlosci sa wieksze , zero apetytu . A pogoda taka ze nawet na spacer nie wyjde sie przewietrzyc.
324 2015-05-02 12:26:40 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-02 13:31:56)
skarbek wiesz chyba na prawdę mi się macica rozciąga bo kręgosłup mnie też boli jeżeli nie będzie gorzej to wstrzymam się ....
Faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza:/
Tosik : jak tak cie brzuszek boli i nie przestaje to wez sobie nospe forte jest rozkurczowa ![]()