Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 44 45 46

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,926 do 2,942 z 2,942 ]

2,926

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

hej dziewczyny smile

co wam internet poodłączali?? big_smile jak Wam minął sylwester i nowy rok??

u nas powolutku leci smile Kacperek chodzi jak narazie przy meblach a tak to na czterech bo tak wygodniej i szybciej big_smile

Zobacz podobne tematy :

2,927

Hej dziewczyny
U nas chodzimy znaczy biegamy raczej ... mamy 10 ząbków w tym dwie czwórki :-( bolało strasznie .... kupiłam nocnik śle bez ciśnienia raczej bo mi się spodobał i stoi i czeka aż przyjdzie czas. Stary dalej w delegacjach właśnie 8 wyjechał ba 7 tygodni :-(
Siedzę jeszcze w domu 27 lutego powrót do pracy (chyba ) .... Jak dobrze pójdzie to w czerwcu kupimy mieszanie trzymajcie kciuki dziewczyny :-) wieczorem napisze więcej buziak

2,928

Czeeeść!
Mój łobuz jutro kończy 13 miesiecy.. Dziś szczepiłam go na odrę, świnkę i różyczke.. Waży 9400 i mierzy 81 cm.. Zaliczył szycie noska na SORze, bo przewrócił się i uderzył o kant łóżka.. gada po swojemu, umie zawołać baba, dzidzi, daj Dodo(Dominiki-jego brat). Jest żywym srebrem i wszędzie go pełno <olaboga>...

I tak sobie żyjemy powoli wink

2,929

Hej Dziewczyny!
O właśnie już niedługo szczepienia następne i od razu okazja, żeby zważyć, zmierzyć dziecko. Agusia jeszcze nie chodzi, tzn. zrobiła kilka kroczków samodzielnych i za rączkę też pozwala się prowadzać-ale zdecydowanie preferuje chodzenie NA KOLANACH...a prędkości jakie rozwija :-) U nas pięć ząbków+malutki, ale jak Ona potrafi gryźć tymi zębiskami. Jeszcze Ją karmię przed snem i w nocy. Ni cholery ode mnie butelki nie wypije, od teściowej to jeszcze czasem tak.
W święta mieliśmy imprezki urodzinowe Agusi, goście przez trzy dni... a sylwester w domu. Mieliśmy jechać do mojej siostry, ale dwa dni przed Jej Synek dostał ospę. Tak świadomie się nie chciałąm z dziećmi narażac na ospaparty, mając nadzieję, że moje Dziewczyny w święta się od niego nie zaraziły. I ominęło nas, bo już ponad dwa tygodnie a u nas oznak nie ma.

Tosik to wracasz do pracy tam gdzie wcześniej byłaś? A Małego z kim zostawiasz?
Ciekawe jak Caro? Wyjechała za granicę?

Piszcie co u Was - buziaki

2,930

Hej :-) u nas 8 zabkow jest plus cztery wychodza :-) niunia powoli zaczyna chodzic sama ale strach ja całkiem puszczac bo probuje biegac.. tez zaczynam rozglądać się za praca.

2,931

Hejka mamusie smile
Dzisiaj sądny dzień zrobiłam badanie BETA HCG .... i tym razem chyba będzie dzidzia smile
Lilijeczka moja mamusia zostanie z Jasiem ale mysle ze nie na długo bo zwolnienie wezmę myślę że od maja jak kupimy mieszkanko smile
Jutro napisze jak wynik ..... cmoki

2,932

Ho, ho :-D to jeszcze nie będę gratulować, bo nie wiadomo. Ja bym nie wytrzymała do następnego dnia tylko test płytkowy kupiła. A z drugiej strony lubię takie oczekiwanie i gdybanie w myślach.
Pamiętam, że pisałaś, że chcielibyście mieć dwójkę starszych dzieci i teraz dwójkę maluchów.

Mi też się marzy jeszcze conajmniej jedno dziecko i tak się przed ślubem z Mężem umawialiśmy, a teraz jak się ktoś pyta to On mówi, że "wystarczy" a ja zaraz wyjaśniam, że "narazie wystarczy" :-) Bo musimy trochę odczekać-w tej chwili mało miejsca i czasu, ale  jesteśmy w trakcie budowy, to za półtora roku mogę i bliźniaki urodzić :-)

2,933

Lilijeczka wiesz tez bym chciała bliźniaki smile ale z dala od teściowej mam jej już po dziurki w nosie .... ostatnio do wszystkiego się  wpier.... na szczęście to moja mama zostanie z Jasiem jak pójdę do pracy jak wrócę smile.... tak mnie dręczy to ze Jasiek jeszcze na cyxu a tu chyba dzdzia w drodze .... dziewczyny jak odstawić on nie chce mm ogólnie to nic nie chce z butelki sad

2,934

Hcg wskazuje na 4-5 tydzień
Wow teraz będzie się działo różnica w dzieciach rok i 9 miesięcy smile dam rade ... hym jak nie ja to kto :* dobranoc

2,935

Tosik gratulacje :-) podziwiam Cię strasznie :-) chyba bym nie dala rady :-) zdrówka dla fasolki :-) wpadaj na forum mamy 2017 :-) u nas ucichlo ale tam tez dyskutujemy :-)

2,936

tosik!! gratuluję! Oczywiście, że dasz radę wink

Mój Hubuś chory.. ząbkuje do tego.. w nocy płakał, ewidentnie coś go bolało.. a od rana gorączka.. teraz już ma 38.4.. zobaczę co będzie dalej ale chyba pojadę do pediatry.

2,937

Dziękuję dziewczyny :*
Sama siebie podziwiam smile
Zdrówka dla Hubusia :*  zęby to u nas też koszmar sad
Odezwę się wieczorem smile

2,938

Tosik aż się zalogowałam dla Ciebie. smile
Super wieści.  Bedziesz miała dokładnie taką samą różnicę wieku miedzy dziećmi jak u mnie. Od cyca pilnie odstawiac nie musisz jeśli się nic złego nie dzieje. A jeśli będziesz musiała odstawić  to po co chcesz go uczyć butelii. Jest w takim wieku, że spokojnie może się bez tego gadżetu obyć. Syna odstawilam jak miał 10 m-cy. Chwilę był na butelce, ale szybko zrezygnowałam z nich całkiem. Robiłam kaszki na mm, bo przecież poza tym nabiał inny też je. Można tez próbować dawać mm z kubków niekapkow.

Martynka to taka mała cwaniara i okropna gaduła (w przeciwieństwie do brata). Wszystko powtarza. Woła piciu i am jak chce pić lub jest głodna. Jak mówię,  że  wychodzimy to wyciąga kombinezon, buty i czapkę.  Ząbków ma 8 i idą  3 i 4 na górze.  Lada moment się przebiją, ale póki co to biedna cierpi. Non stop palce w buzi. Śpi tragicznie. Pobudki co 2h. Mamy z mężem system naprzemiennego wstawania. Jedna noc moja, jedna jego, bo inaczej to bym chyba nie dała rady.

Lilijeczka chcesz więcej dzieci? Ja bym może i chciała,  ale już rakie roczne conajmniej smile Ja niestety rodze high need baby i po dwójce mam już dość  smile

2,939

Leebee widzisz nawet nie wiedziałam, że jest takie określenie na wymagające dzieci. Tak to zależy dużo od dziecka-Ty w pierwszym roczku miałaś ciężko, problemy z brzuszkiem, ze spaniem, a moje Skarby to spokojne. Agnieszki to niemogę się nachwalić jest taka grzeczna od małego.
Piszecie o bólach zębów a u nas całe szczęście wychodzą powoli ale na spokojnie, bez gorączki i marudzenia.

Tosik gratulacje :-) U nas między dziewczynkami jest rok i 10 miesięcy różnicy. Na początku ciąży też mi się wydawało, że będzie bardzo ciężko, bo taki roczniak wymaga uwagi non stop, ale zanim doszłam do końca ciąży to Martynka miałą dwa latka i już dużo bardziej samodzielna była. A Ty masz przecież jeszcze dwójkę starszych dzieci. Z jednej strony moze  starsze Ci przypilnują, pomogą przy maluchach, ale jak patrze po suwaczku to masz nastolatków, jak hormony Wam wszystkim zaczną szaleć to ho ho ;-P

Dziewczyny a Wasze dzieci już jeźdza w fotelikach czy jeszcze w nosidełkach? Ja przymierzam się do kupienia fotelika. Agnieszka się przesiądzie do tego 9-25 którym jeździ Martyna, a Martynie kupię taki 15-36 kg.

2,940

Dziewczyny dziękuję smile
W środę mam wizytę mam nadzieje że już będzie widać serduszko smile
Dziewczyny jeżeli będę mieszkała juz sama to będę szczęśliwa i nawet ciężka praca u zmęczenie mnie nie przerażają. ... wizja własnej kuchni i oddzielnych pokoi i w ogóle moje m4 dodaje mi power smile Lilijeczka Jasko jak zaczął siedzieć sam to kupiliśmy mu fotelik ale taki żeby go położyć jak zaśnie .... 5-punktowe pasy wygodny .. on nie chciał w nosidełku jeździć ...
Leebee wiesz ja nie chce go uczyć butli tylko on się budzi 3 razy w nocy i jak cyc nie to co wtedy ??
Buziaki

2,941

Lilijeczka Martynka już jeździ od 3 miesięcy w następnym foteliku, ale nadal tylem do kierunku jazdy. W sumie to jakoś bardzo konieczna zmiana nie była,  bo akurat w samochodzie Martyna była i jest całkiem grzeczna, ale że fotelik miałam montowany pasem, to mnie denerwowalo to wciskanie pod pasem samochodowym.

Tosik nie taki diabeł straszny. smile Z dwójką maluchów jest ciężej,  ale im starsze tym lżej

2,942

Hejka
Wczoraj pierwsza wizyta u lekarza pęcherzyk ciążowy widoczny 6 tydzień
Następna wizyta 22 lutego
Będę chodziła do tego samego lekarza smile
Dziewczyny wiem ze nie będzie łatwo ale wizja swojego mieszkania dodaje mi sił smile
Chciałabym córeczkę Tosię :-)
Wiem wiem może być chłopiec ważne żeby dzidzia była zdrowa smile
Kurcze chyba założę wątek wrzesniowe mamuśki wink

Posty [ 2,926 do 2,942 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 44 45 46

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024