Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 34 35 36 37 38 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,276 do 2,340 z 2,942 ]

2,276

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Madżikson trzymam kciuki za Ciebie

Bimbulka ja urodziłam córkę 4500g sn, waga nie była wskazaniem to cc. Sama się dziwię jak mi się to udało, bo nawet mnie nie nacięli ani nie pękłam, miałam tylko drobne otarcia. Myślę, że duża waga dziecka może być wskazaniem do cc u kobiet, które mają wąskie biodra i  okaże się fizycznie niemożliwe aby urodziły tak duże dziecko

LeeBee masuję kąciki oczek od strony noska, bo ma to odtykać kanaliki łzowe. Pampersy już zmieniłam, spróbuję jeszcze tego krochmalu. Co do pępka to spryskuję octeniseptem i osuszam jałowymi gazikami ale pępowina jest bardzo gruba jak to określił pediatra. Jeśli nie odpadnie do czwartku to jedziemy do lekarza z tym.
Caro stosujemy do kąpieli emolium ale mały ma i tak wysuszoną skórę, choć już dużo mniej niż na początku, bo wtedy skóra się łuszczyła i miał trądzik niemowlęcy. Lekarz w szpitalu po porodzie uprzedzał, że skóra mojego synka będzie wymagała szczególnej troski, bo jest wrażliwa. W sumie żadna nowość, bo mam w domu dwoje starszych alergików.
Caro jak tam synek po tym jak zjadłaś smażone paluszki rybne? Martwiłaś się, było ok?

Zobacz podobne tematy :

2,277

Hej. Tak was czytam ale jakos malo czasu zeby napisac cos.
Barbie psikaj octeniseptem ale nie osuszaj. Nam pepek odpadl 6 dnia.

LeeBee no niestety mialam bole krzyzowe. Masakra.
Trzymajcie sie dziewczyny. Zajrze w wolnej chwili:-)

2,278

Troszkę płakał ale nie więcej niż zwykle. Więc nie wiem czy to paluszki smażone czy tak porostu ma.

U nas chyba trądzik się zaczyna niemowlęcy. Olivier miał więc może i ten mieć będzie. Skóra Olegowi się też łuszczyła ale już się z tym uporalam. Tylko kurcze te krostki...

Pępek nam odpadł równo 14 dnia jak się nie mylę.

2,279

Ja tak króciutko tylko do Mini.
Powiedz mi jakie kupiłaś majtki poporodowe? Jednorazowe? Z jakiej firmy? Pytam ciebie bo ty też pewnie masz w biidrach wiecej niż powinnaś.
Przy pierwszej ciazy miałam te z Canpolu czy Babyono (juz nie pamiętam) najwiwkszy rozkiar XL no i w szpitalu się okazało że były za małe, a do głowy mi nie przyszło żeby w domu wcześniej sprawdzić.

2,280

lee bee kup sobie siateczkowe majtki. sa lepsze. te z canpolu to masakra ja tez je mialam i w ogole sie nie rozciagaly. barbie octenisept na pepek jest ok. psikaj przy kazdej zmianie pieluszki. ja tak robilam i wczoraj nam odpadl czyli 10dnia. odpadlby szybciej ale w szpitalv jej psikali tylko raz..

2,281

Izulka a możesz mi konkretne polecić? Jakie ty miałaś?  Siateczkowe to jakie? Też jednorazowe?

Mnie mąż kupił na szybko jakieś w sklepiku szpitalnym i były fajne, ale jakie to były to za nic sobie nie przypomne

2,282

Hej dziewczyny.
Ja nadal w dwupaku i nie zapowiada się narazie ze coś się zmieni. Jutro kolejne badania i może cewnik mi założą. Na dzień dzisiejszy wszystko wysoko. Lekarz poradził mi żebym dużo się ruszala to chodziłam bardzo dużo. Trzymajcie kciuki że jutro uda się z tym cewnikiem bo jak nie to nadal muszę czekać :-(  . Jestem już na wykończeniu psychicznym.

2,283

lee bee majtki poporodowe siateczkowe horizon. wielorazowe 2szt. one sa elastyczne i dobrze sie ukladaja

2,284

lee bee majtki poporodowe siateczkowe horizon(siateczkowe, oddychajace). wielorazowe 2szt. one sa elastyczne i dobrze sie ukladaja

2,285

Madzikson nie zalamuj sie.
Trzymam kciuki zeby wkoncu sie ruszylo :-)

2,286

LeeBee.. dokładnie te majtki poporodowe mogę polecić o których pisze izulka.. Horizon.. one są po 2 szt w opakowaniu. Kupowałam w aptece. Rozmiar 40-44.. i jak na mój wielki tyłek bomba! Je można też prać.. one są siateczkowe.

2,287

Martucha dzięki. Postaram się. Jutro mam oxy także Jasio jutro już jutro będzie. Tak myślę wink

2,288

Madzikson no to super:-) czekamy na wiesci:-)

2,289

Madżikson trzymam kciuki wink powodzenia szybkiego lekkiego porodu smile

2,290

Madżikson!! trzymaj się wink

2,291

minia a jak Ty się czujesz ?? Dzidzia mocno kopie ?? jakie ułożenie ma ??

2,292

Tosik dziękuję, że pytasz wink Ja czuję się ok.. ciężko jak to w ostatnim miesiącu ciąży często bywa wink Problem sprawia mi zmiana pozycji w nocy na łóżku tongue
Wynik gbs mam ujemny co mnie cieszy smile Młody to już nie kopie tylko boleśnie się rozpycha.. niestety ułożenie ma pośladkowe.. za tydzień we wtorek mam wizytę i się dowiem czy się obrócił znowu czy ustalamy termin CC..
A Ty jak?
Wyprawka gotowa?

2,293 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-11-23 13:35:58)

minia u mnie to samo ... noc ciężko zasnąć zmieniać pozycję ....mały rozpycha  się a jest ułożony poprzecznie wizytę mam w środę ... gbs jeszcze nie miałam robionego. . a wyprawka gotowa smile torba tez spakowana tylko jeszcze trochę czasu zostało sad a już tak bym chciała mieć małego przy sobie smile

2,294

Bwini,  LeeBee,  Lilijeczka jak Wy się czujecie proszę o raporcik wink
a świeżo upieczone mamusie GDZIE ZDJĘCIA POCIECH smile

2,295

Madżikson pamiętam też o tobie wink czekamy na wieści smile

2,296

Co u mnie? W sumie nic co by odbiegało od ciążowej normy smile Ostatnio się tylko jakaś taka senna zrobiłam a jednocześnie źle mi się w nocy śpi i często nie umiem zasnąć lub budzę się co chwila. Każda zmiana boku to jak przeprawa przez metrowy mur, no ale cóż począć. Ogarnia mnie strach gdy myślę o porodzie i o tym cholernym bólu. Pierwszego porodu się nie bała bo nie wiedziałam co mnie czeka, a teraz wiem i nie ułatwia mi to sprawy sad Tak mało już zostało. Z drugiej strony chciałabym mieć to już za sobą. Trochę wam tych cesarek zazdroszczę, ale pewnie jakbym stanęła przed wizją cesarki to bałabym się jeszcze bardziej smile

Wyprawkę cały czas kompletuję. Właśnie robiłam zakupy w aptece przez Internet. Muszę kupić jeszcze tylko coś do sutków i ewentualnie krem na zimowe spacery dla małej (ale to jeszcze czas).

Przytyłam na ten moment 11kg i mam nadzieję, że dużo już nie dojdzie.

Syn dziś miał pierwszą noc w nowym "dorosłym" łóżeczku i się potwierdziło, że jemu to bez różnicy na czym śpi smile

Mała u mnie też już nie kopie, ale czasem jak się rozepcha to normalnie boli. No i to miłe uczucie kiedy wypycha nóżkę (chyba) i czuć pod ręką już konkretnie coś twardego

caro jak Oleg? Karmisz przez nakładki czy normalnie? Jak sobie radzisz z chłopcami? A Olivier? Zazdrosny nie jest?

tosik a jak ty się masz?

Bwini a ty?

No i Madżikson kciuki ściskam od rana, oby poszło szybko i sprawnie smile

2,297

Właśnie ciekawe czy Jaś już się urodził :-) 
Ja czuje się dobrze. Odebralam wynik gbs, ostatnia krew i mocz-wszystko ok...bardzo się cieszę bo właściwie całą ciążą bez tabletek,tylko magnez który już odstawilam bo 36 tydzień mi minął. Mała jest ruchliwa,jak się zacznie rozciagac to siedzieć nie mogę bo czuje Ja na dole i pod zebrami . Ale ogolnie mam wrażenie ze mi się obniżył, choć nigdy nie był wysoko.
Na kondycję nie narzekam,za Pierworodna nadazam i po mieście też latam mając w swiadomosci ,ze niedługo "wolność"się skończy :-)choć od początku nie miałam wysokiego.

2,298

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12208261_920597444643118_2498023848826028982_n.jpg?oh=76bc66af42cdc206d701b657e9086a5f&oe=56B0B8E8

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12278769_927749780594551_7732512703053460969_n.jpg?oh=aa7b9b8e8996eec6011815128ce432f6&oe=56F0CF03

Pierwsze to zaraz po urodzeniu a drugie z dzisiaj czyli 19 doba smile

2,299

A ogólnie to u nas super. Oleg je i przybiera na wadze - widać na nóżkach :-)
Karmię bez nakładek. Sutki już nie bolą więc nie mam co narzekać. Jak mi się szew rozpuści to zapomnę że niedawno urodziłam.
Chłopcy zachowują się w sumie ok. Młodszy śpi i je. Czasem da popalić ale to pewnie jak przewadze z jedzeniem. Dieta karmiącej przyprawia mnie o lekką depresję więc ja naginam jak mogę. Czasem przychodzi mi za to zapłacić...
Olivier też grzeczny w sumie. Zazdrość jest ale objawia się okropną zaborczością o mnie. Nie pójdzie spać, nie wyjdzie na spacer z nikim prócz mnie. Masakra ale spodziewałam się tego. Na szczęście nie przejawia żadnej agresji względem Olega.  Jak junior płacze to daje mu smoczek, buja albo glaszcze :-)
Oleg ma trochę krostek na buzi. Boję się ze to trądzik...
Byliśmy dziś na spacerku.

A wy dziewczyny rozpakowane jak sobie radzicie z maluszkami? Wstawiajcie zdjęcia. A dwupakom życzę powodzenia. Cieszę się ze mam to za sobą i rozumiem was doskonale. Ostatnie tyg to droga przez mękę

2,300

Caro ale przystojniak wow fajnie dzięki za fotę ... mamusie czekam na resztę wink
Lilijeczka super ze wyniki ok ja teraz się zaczynam stresować bo w środę dostane skierowanie na wyniki hmm
właśnie składam kołyske smile odezwę się później wink

2,301

http://www.fotosik.pl/zdjecie/97c15cde908fcb4b
Mam nadzieje ze teraz bedzie:-)

Dzisiaj mielismy wizyte kontrolna. Oliwka wazy juz 3970. Jest bardzo silna i grzeczna.

Caro, maly jaki przystojniaczek:-)

2,302

http://images77.fotosik.pl/100/441cddd711341891med.jpg

2,303

a to moja Oliwka <3 jest bardzo grzeczna spi, je, malo placze:) jak na razie nic jej nie dolega wiec jestesmy obie szczesliwe smile dziewczyny piekne te wasze dzieciaczki :*

2,304

Oliwki śliczne smile Izulka i martucha macie prześliczne pociechy smile a Oleg mały mężczyzna przystojniacha ...

2,305

Hej dziewczyny. Od 13.47 jest mój Jan Jakub na świecie. Niestety przez cc hmm . W trakcie porodu sn położna i dwóch lekarzy stwierdziło źle ułożenie główki i trzeba było ciąć. A teraz dochodzę do siebie ale Jasio mimo wszystko karmiony jest piersią. Aaaa 3850 g i 58 cm

2,306

Madżikson!! Gratuluję!! Widze, że spory synuś!
Wracaj do sił i ciesz się Jasiem!!!

Ale piękne te Wasze bobasy dziewczyny! smile Aż się chce mieć swoje przy sobie smile

2,307

LISTOPADOWE MAMUSIE
1) Caro          Oleg, ur. 4.11.2015, 3400g, 54 cm
2) Anna.paris   Martynka ur. 5.11.2015, 3000g, 50 cm
3) Barbie         Tymon, ur. 5.11.2015, 3770g, 61 cm
4) Ogniu krocz za mną Ula, 3760g, 57 cm
5) Martucha     Oliwia, ur. 10.11.2015, 3660, 57 cm
6) Izulka          Oliwia, ur. 10.11.2015,2950g, 52 cm
7) Mażdżikson termin   Jan ur. 23.11.2015, 3850, 58 cm
GRUDNIOWE MAMUSIE
1) Bwini       termin 15 XII - Kacper
2) Minia       termin 20 XII - Hubert
3) LeeBee    termin 20 XII - Martyna
4) Lilijeczka termin  20 XII - Agnieszka
5) Tosik       termin 27 XII - Jan

2,308

Madżikson gratuluję smile Zdrówka :*
Minia super ze aktualizujesz listę smile
kołyski nie złożyłam brakuje jednej części ale jutro kupimy smile Dobranoc mamusie

2,309

Dziewczyny ale s slodziaki te Wasze pociechy :-* -na takie maluchy to można patrzec i patrzec.

Madzikson gratulacje :-) Duży Synek i super ze już cyca  zalapal .

Brwini  Ty już masz ustalony mniej więcej termin cesarki  to wiesz na czym stoisz-mozesz święta ostrożnie planować. A my pozostałe grudniowki ciekawe jak spędzimy swieta-chyba ż adna by nie chciała rodzic po terminie. A Tosik możesz nawet 2016 rok załapać ;-)  Ale wpływu na to nie ma. .

2,310

Madzikson gratulujee!! Duzy synek :-). Obys szybko doszla do siebie:-)

2,311 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-11-24 17:48:56)

hejka dziewczyny smile

Madżikson gratulki synka smile

ja wczoraj byłam na wizycie i wszystko w porządku i bez zmian smile kazał mi przyjść za tydzień czyli w poniedziałek i wtedy ustali mi termin cesarki, mam ochotę mu zaproponować datę 4 grudnia big_smile wtedy ja mam urodziny albo 7 grudnia bo wtedy urodziny ma mój syn big_smile tak że jeszcze przede mną jakieś 2 tygodnie smile a dziś zaczęłam 38 tc smile
strasznie boli mnie lewa pachwina i całe lewe biodro hmm mam nadzieję że przejdzie po porodzie bo póki co to nie raz chodzić nie mogę hmm
ciężarówki trzymajcie się mocno bo te ostatnie tygodnie to przynajmniej dla mnie najtrudniejsze do wytrzymania smile

2,312

Ale śliczne dzieciaczki smile

Bwini bóle bioder powinny przejść po porodzie, kiedy więzadła znowu się ścisną. No ale w twoim przypadku to jest jeszcze inny problem. Oby jednak nieprzyjemne dolegliwości przeszły.

Madzikson a próbowali wywoływać poród czy szybciej stwierdzili że coś jest nie tak i nie musialaś przechodzić porodu podwójnie?

Mnie dziś w nocy coś brzuch bolał jak na okres. Wzięłam nospe i na szczęście przeszło, ale wiecie co? Towarzyszy mi ostatnio jakiś taki niepokój. Też tak mialyscie/macie na końcówce? 
Dziś chciałam torbę do szpitala spakować to się okazało,  że jeszcze tyle rzeczy mam nie przygotowane...

2,313

Hej :-)
Leebe wypisz sobie na kartce co jeszcze musisz przygotowac  i odhaczaj ...mi to zawsze pomaga. Ja taki niepokój czułam ale trochę wcześniej,najgorzej bylo w nocy bo myśli się tluka po głowie i spać nie można.

Teraz właściwie jestem ogarnieta z zakupami i organizacja w pokoju,a tymi rzeczami na które nie mam wpływu nie ma co się denerwować.
Byłam wczoraj na wizycie-wlasciwie od tej soboty co będzie już się liczy "poród w terminie" yikes Choć jak widać po naszych dziewczyna listopadowkach żadna nie dostała boli przed 40 tyg. Ja jeśli nie urodze wcześniej to mam się zgłosić 8 grudnia i dostanę skierowanie do szpitala. Abym mogła rodzic sn to dziecko nie może być zbyt duze a blizną zbyt cienka-więc pewnie w 39 tyg dają mi oxy i zobaczymy. Co się dowiedzialam to ja nie mogę dostać znieczulenia,bo po pierwszym cc  muszę czuć czy blizną nie pęka od skurczy .

2,314

Hej Dziewczyny:)
Wróciłam od lekarza mały Jas waży około 3200 położenie główkowe więc juz jak lekarz powiedział ... tylko czekać ... smile teraz wizyty co tydzień z UGS wyszło 37 tydzień i 1 dzień,a z moich wyliczeń wychodzi 35tydzień i 5 dni więc jest troszkę rozbieżność ale co tam ... Jaś już jest gotowy więc ja też smile
Dzisiaj zakończyłam sezon słoiczków smile zrobiłam dżem dyniowo-jabłkowy (11 słoiczków )  . Od piątku zabieram się za porządki
Mamusie mam do was pytanie ... Jaki rozmiar pampersów kupiłyście i czy są akurat czy dużo za duże pytam bo ja kupiłam ostatnio Pampersa 2 ... 100 sztuk waga 3-6 kilo i teraz nie wiem czy jak będą jeszcze w promocji to kupować czy czy juz te większe ... wiem że to zależy od wagi urodzeniowej dzidziusia ale tak na oko przynajmniej smile
Leebee ja tez mam niepokój nie wiem co raz gorzej sie boje porodu hmm a co do torby to ok chyba wszystko mam bo w sumie mam w szafie wystarczy
tylko do torby włożyć i chyba to w weekend zrobię smile
Lilijeczka a ile Twoja pociecha wazy ??

2,315

Tosik to chyba sporo waży mały jak na 35 tydzień  smile no ale wiadomo, że z tą wagą z usg to też różnie

Ja tam na początek kupiłam pampersy 1. Przy pierwszym synu tez miałam 1. Już nie pamietam jak długo ich używałam ale miesiąc pewno.  Na trójki przeszłam około 4 miesiąca. 100 pamperow starcza na około miesiąc,  więc myślę, że spokojnie jeszcze jeden karton możesz sobie sprawić.
A w ogóle to jak śledzicie promocje to możecie dawać cynk smile

Ale mój syn dzisiaj humorzasty. Normalnie z ulgą odetchnęłam jak go położyłam spać, bo go normalnie mam dość.  Zaczynają mu piątki wychodzić i znowu się zacznie. Ehhh. Dobrze, że to już ostatnie zęby. 

Lilijeczka za twoją radą zrobiłam listę do spakowanka i jestem od razu spokojniejsza bo już wiem, że praktycznie wszystko mam  smile

2,316

Moja wczoraj ważyła 3 kg-więc tak "książkowo". A ja już 15kg przybralam :-/
TTosik też mi się wydało ze Jasiek duży,ale jak mówisz ze inaczej wychodzą wyliczenia a inaczej usg to może i tak być. A we wczesniejszych  badaniach usg też Ci wychodziła taka rozbieżność w dacie? z czego to wynika?

LLeebe to widzisz Ty pamiętasz ile pieluch schodzi a mi już to z głowy wylecialo . Pamiętam ogólne wrażenie ze początkowo po każdym karmieniu była kupa,więc szło ich dużo....

Ja kupiłam 2 od razu,chyba 1 nie będę brała

2,317

Leebe  to Pawelek już piątki ma :-) ?
Martynka ma dopiero  6  zębów na górze i 3 na dole B-). Jej zaczęły późno się przebijać. Najpierw zaczęła CHODZIC a potem jedynki wyszły :-D hihi

2,318

Ja miałam pieluszki dada 1. Małe paczki są więc chcą z 6 poszło i stwierdziłam że że na 2 przejdę. Teraz mam i dade i pampersa i jest ok. Oleg zapisany na Usg bioderek na 13 stycznia.

Oliviervtez już piątki będzie miał bo dziąsła spuchniete

2,319

Hejka
w takim razie do kupię jeszcze paczkę tych co nam oczywiście dam znać jak będą w promocji wink
Lilijeczka pierwszy raz taka rozbieżność wyszła i tez się dziwię hmm

2,320

Cześć
Lilijeczka ja mam wpisane że urodziłam w 38tc+5 dni więc ruszyło się przed 40tc. Musicie być zwarte i gotowe grudniowe mamusie
U nas idzie obecnie około 10 pieluch na dzień, bo przy każdym karmieniu jest kupka a czasem tuż po przebraniu znowu trzeba przebrać smile . Tymek ważył tydzień temu 4 kg i nadal używamy pampers 1, mieliśmy dużą paczkę Dady 2 to paczka wystarczyła na tydzień, porównywałam obydwie pieluszki i według mnie dada2 i pampers 1 to ten sam rozmiar.
W tym tygodniu mój mąż kupował w Biedronce pieluszki dada dwie paczki w cenie 49,99- takie duże świąteczne pudło
U nas usg bioderek 15 grudnia.
Miałam więcej napisać ale mały już płacze, może później się uda. Miłego dnia dziewczyny

2,321 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-11-26 18:52:29)

U nas już na grudzień na bioderka brak miejsc... My mamy pieluszki w rozmiarze 2 dade i pampersa i oba są ok.
Mieliśmy dziś wyprawę po sklepach. Kupowałam czapki na zimę dla obu chłopców i kilka ciuszkow. Olivier dostał też samochód od babci już na Mikołaja ten z wadera co w biedronce teraz są.

2,322

Cześć dziewczyny smile
Jak się miewacie??

Bwini jak Twoje biodro i pachwiny?
mnie nawala kręgosłup i biodro.. noce są ciężkie.. do tego już nie mam gdzie zastrzyków sobie podawać.. na udach mam mega siniaki i zgrubienia hmm

LeeBee pisałaś o bólu podbrzusza i dziwnym niepokoju.. nie to towarzyszy od dwóch dni.. dlatego dopakowałam ręczniki do torby szpitalnej i w widpcznym miejscu zostawiłam ciuszki na wyjście ze szpitala dla Huberta.. a wczoraj na noc to już nawet sobie podkład z ceratki położyłam pod prześcieradło.. tongue
Jak się dzisiaj czujesz??
Mały dalej cieżko ząbkuje?

Lilijeczko a wolałabyś tym razem SN czy CC? jak w ogóle wspominasz pierwszą cesarkę??

caro jak tam chłopcy? Starszy przyzwyczaja się do młodszego??

Barbie napisz jak sobie radzisz smile Jak starsze rodzeństwo reaguje na małego??

tosik to zaszalałaś z tymi przetworami słoiczkowymi wink

Ja jutro kończę 37 tyg. Trochę już zniecierpliwiona jestem.. we wtorek dowiem się czy CC czy SN..
Co do pieluch.. ja kupiłma 2 paczki pampersów 1 i jedną paczkę dady 1... zastanawiam się na jak długo mi starczą..

Te które ominęłam bardzo przepraszam!

2,323

Minia ładnie napisalas -do każdej :-) Ja przeważnie puszek z komórki i ciężko u mnie z podgladem całej strony. A edytowanie to już wogóle się robi nie to co chce.

Chciałabym rodzic sn-przeżyć jak to jest. No i jeszcze mieć kolejne dziecko a po II cc trzecia też by musiała być cesarka. A to jednak operacja. Z tego co czytałam na internecie to wiele dziewczyn ma drugi sn, ale cc też jest dużo bo ryzyko rozejścia blizny jest niemałe. Ach co ma być to bedzie-lekarze się lepiej znają.

Jako tak źle nie wspominam tej pierwszej,poszłam z marszu,z zaskoczenia to nie zdążyłam się negatywnie nastawić. Doszłam do siebie szybko. Tylko stan znieczulenia ogólnego był dla mnie niemily.

W pierwszych godzinach,dniach po porodzie tak dziwnie się czułam, czułam się "winna" ze to nie ja urodziłam to Dziecko tylko ze ktoś mi je wyjął z brzucha.
To kwestia hormonów pewnie,psychiki. Teraz inaczej na to patrze-ciesze się ze Mała się zdrową urodziła,ze tak bylo najlepiej dla mnie i dla Niej.

2,324

Minia miałam takie dni niepokoju. Teraz wróciło do nirmy. Za to jestem strasznie śpiąca a w nocy spać nie mogę.  Młody raz lepiej raz gorzej, ale teraz się zastanawiam czy to oby o zęby chodziło bo wczoraj zajrzałam do buzi i się okazało,że gardło czerwone, więc chyba moja diagnoza była błędna smile

Minia a Tobie jeszcze nikt nie podrzucił myśli rodzenia posladkowo. Jak czytałam na ten temat to aż w szoku byłam jak często lekarze taki poród  przeprowadzają zamiast cc.

Barbie jak odparzenia?  Poradziłaś sobie z nimi? Co do pieluch to faktycznie.  100 to idzie jak się już w miarę wszystko ustabilizuje, a z początku to i jak piszesz 10 dziennie smile to setka starcza na gora 2 tygodnie smile

Caro jak trądzik u Olega?  Wychodzi? Paweł miał straszny trądzik. Całą buzię miał chropowatą.

Lilijeczka jak to strasznie brzmi,że masz czuć czy ci się blizna nie rozchodzi. A ty wózek podwójny planujesz? Ja myślę o spacerówce tandemie na wiosnę/lato.

2,325

Cześć w ten piękny, śniezny dzień wink

Lilijeczko to rozumiem, że z jakichś specjalnych względów miałaś robione CC i jeszcze w ogólnym??
Pewnie najgorsze po tym wszytskim było właśnie to uczucie, które opisujesz..
Ja jak wiecie jestem dość "dużą" osobą.. i właśnie boję się, że po CC będzie mi cieżko dojść do siebie.. hmm
Ale co ma być to będzie..

LeeBee przy ząbkowaniu to i odporność spada.. więc u Pawełka to może być i gardło i ząbki.. hmm
Co do porodu w pozycji pośladkowej dziecka.. u mnie gin od razu powiedział, że CC jeśli się nie obróci.. ale koleżanka mnie uświadomiła, że właśnie bardzo często lekarze zgadzają się na poród SN mimo tego ułożenia..

Mój Domiś też miał trądzik niemowlęcy. Ale nic z tym nie robiłam.. przeszło samo..

2,326

Minia gdzie ty mieszkasz, że śnieg juz masz smile u mnie nie ma.

Mnie dziś strasznie biodra bolą, że prawie chodzić nie mogę i brzuch ciągnie. 

No a z dobrych wiadomości.  W końcu po pół roku mąż z delegacji zjeżdża. Będę musiała na nowo się do jego obecności przyzwyczaić.

No a syn zaczyna mnie zmuszać do włączania bajek na okrągło.  Przynosi mi pilot i każe sobie włączać smile

2,327

LeeBee ja jestem z małopolski wink
Rany.. aż pół roku męża nie miałaś? I na jak długo przyjeżdża?

2,328

Trądzik coraz większy mam takie wrażenie. A do tego kolka doszła...

2,329

minia mąż siedział w Gdańsku a jesteśmy z mazowieckiego, więc widywaliśmy się co tydzień-dwa. No ale codzienne życie toczyło się bez niego.  Kiedyś myślałam, że to nie dla mnie, że tak się nie da. Teraz stwierdzam, że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Niestety tak to przynajmniej muszę sobie racjonalizować, bo mąż ma taki zawód, że co jakiś czas będzie w delegacjach jeżeli chce zarabiać.

caro silne te kolki? Przerąbane. A trądzik będzie, będzie i przejdzie. Niestety na to lekarstwa nie ma.

2,330

cARO.. kolek współczuję.. nam towarzyszyły do 6 mż.. było to straszne..

LeeBee.. aa.. myślałam, ze mąż zjeżdża raz na kilka miesięcy.. mój pracuje w KrK i całe nasze małżeństwo tak żyjemy i żyć będziemy.. zjeżdża na weekendy.. hmm ale prace ma dobrą.. więc jakoś to znosimy.. aczkolwiek widzę po DOmisiu, że bardzo mu taty brakuje sad

2,331

Krostek ma sporo na policzkach tak pod oczkami. Krostki białe takie małe pryszcze. Niestety wiem że bardzo nic z tym zrobić nie można chociaż z Olivierem miałam antybiotyk punktowy na największe okazy żeby w razie zadrapania czy pęknięcia blizn nie było. I ranek. Wysuszal je migiem. 
Czy to kolka czy jednorazowy wypadek to na pewno nie wiem. Ale po masażu brzuszka i podciaganiu nóżek do brzuszka poszły bąki i przeszedł płacz... Ciekawe tylko od czego ta kolka. Obawiam się ze nabiał bo i starszy za bardzo nie tolerowal mleka i przetworów więc młodszy może ma to samo... Byłam w aptece i wzięłam koper włoski z kminkiem i czymś jeszcze z humana i delicol. Zobaczymy....
Byliśmy dziś na dłuższym spacerze. Sami bez babci. Od niedzieli już sami będziemy cały czas. Cieszę się ze ma mi kto pomóc ale już jestem tym trochę zmęczona. Przywyklam że wszystkim sama się zajmuje i miałam już z mamą kilka spięć... Więc właściwie to się cieszę ze juz jedzie.
Niewdzieczna ja....
Minia, Leebee współczuję takiego trybu życia z facetem od święta... My niby razem a też swojego prawie nie widuje bo wraca późno a wychodzi wcześnie. Szykują się do otwarcia cukierni. Ale wszystko się przeciaga. Mój chodzi przez to bardzo nerwowy bo wszystkiego musi sam pilnować no i póki co nie zarabia..... To jest najgorsze - niepewność finansowa. Jeśli interes nie wypali to nie wiem co zrobimy...

2,332

Hej dziewczyny. Ja tak tylko na chwile bo jakos czasu brakuje.

Co na zaparcia u takich maluszkow? Kupilam czopki ale boje sie ze jak zaczne jej aplikowac to sie przyzwyczaji i bd jeszcze wiekszy problem z robieniem kupki. Mala dlugo siw meczy od 5 rano cisnie a kupke zrobi o 23.

2,333

Musisz masować brzuszek. Od góry do dołu a potem nóżki podkurczac do brzuszka.

2,334

Martucha a na jakim mleku jest mała? Może warto zmienić? U nas jedyne, które nie powodowały zaparć to było mleko Hipp i Enfamil. Kiedyś też z wątku mamy z maja 2014 bardzo wychwalały Hippa.

Czopki można doraźnie ale ci powiem, że z tymi zaparciami to nieraz jest różnie. 
Ja karmiłam z początku tylko piersią, a też Paweł miał problemy z wyróżnianiem. Teraz myślę, że to bardziej o wzdęcia chodziło niż niemożność wyróżnienia.

A czy jak juz zrobi to faktycznie na twardo?

2,335

Hej mamusie wink
Caro moja siostrzenica tez miała trądzik i chyba 2 miesiące siostra z nim walczyła hmm
teeaz to dzieciątka mają jak nie trądzik to skaze białkową biedactwa sad
Co do mężów w delegacji ostatnie dwa lata z moim widywałam się co 6-8 tygodni na dwa w domu smile a teraz jest już drugi miesiąc i x ostanie do połowy stycznia wink
Caro trzeba być dobrej myśli ze biznes wypali zawsze ryzyko jest ale trzymam kciuki będzie dobrze smile
grudniówki jak się czujecie ?? u mnie to już masakra mały tak się rozpycha nie mogę spać w nocy sad ... dzisiaj byłam na wynikach a teraz  jestem u mechanika z samochodem hmm
a listopadowe mamusie jak dzidzie i jak wasze samopoczucie ??

2,336

hej. u nas w miare ok wink ja czuje sie dobrze z kazdym dniem coraz lepiej wink mala zdrowa co najwazniejsze wink duzo spi je wink jakby praktycznie dziecka nie bylo wink

2,337

Caro masuje masuje i nie pomaga.
Leebee mala je bebilon profutura. W szpitaludostawala humane i chyba ja przezuce na nia. Dostala espumisan na wzdecia ale to nie to.
Twarda kupe robi.

2,338

Martucha Humana to też dobre mleko. Ogólnie to Hipp i Humana są niemieckie.

Tosik a długa perspektywa życia na odległość przed wami?

Izulka pozazdrościć dzieciaczka normalnie smile

2,339

Martucha moja miała to samo płacz niesamowity kupki twarde czasem aż z krwią myśleliśmy ze uczule na mleko bo były 3 różne,  ale dalej to samo wyniki ok.

W końcu pediatra kazała kupić krople probiotyk Bio Gaia i dawać po 5 kropelek co drugi dzień  i przejść na mleko nan pro z B. Lactis to takie bakterie które pomagają w trawieniu. I jak ręką odjął:)
A próbowałam bebilonu,  hipp, enfamil i była katastrofa spróbuj może i wam pomoże. 
Te krople są bez recepty niestety kosztują 43 zł za 5 ml ale warto

2,340

U nas też były bóle brzuszka, nie wiedzieliśmy czy to kolka bo Mała była na naturalnym mleku. Pediatra poleciła BioGaje ( nie pamietam jaka dawka) i przeszło z czasem. To jest probiotyk to jeśli zostanie można podać przy przeziębieniu.

Dziewczyny współczuję Wam takiego trybu bez Męża-wiadomo, można się przyzwyczaić, ale razem zawsze lżej. No i Chłopów też szkoda, że nie widzą jak ich szkraby rosną.

Ja czuję się dobrze z moim brzuszkiem. Wręcz się nim cieszę, bo wiem że niedługo już go będę miała. To taki szczególny czas dla kobiety. Tylko teraz mnie coś dopadło i gardeło mnie boli i kaszel dochodzi-pewnie sama jestem sobie winna bo wychodzę na dwór nie ubrana.

Leebee my tez na wiosnę planujemy spacerówkę, ale oddzielną a nie w tandemie. My mieszkamy na wsi wiec na spacery Martynka jak pójdzie to na nóżkach. Bardziej się obawiam, że może być zazdrosna o ten co ma teraz, powie że to "mój" i "dzidzia nie" :-)

Posty [ 2,276 do 2,340 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 34 35 36 37 38 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024