Madżikson trzymam kciuki za Ciebie
Bimbulka ja urodziłam córkę 4500g sn, waga nie była wskazaniem to cc. Sama się dziwię jak mi się to udało, bo nawet mnie nie nacięli ani nie pękłam, miałam tylko drobne otarcia. Myślę, że duża waga dziecka może być wskazaniem do cc u kobiet, które mają wąskie biodra i okaże się fizycznie niemożliwe aby urodziły tak duże dziecko
LeeBee masuję kąciki oczek od strony noska, bo ma to odtykać kanaliki łzowe. Pampersy już zmieniłam, spróbuję jeszcze tego krochmalu. Co do pępka to spryskuję octeniseptem i osuszam jałowymi gazikami ale pępowina jest bardzo gruba jak to określił pediatra. Jeśli nie odpadnie do czwartku to jedziemy do lekarza z tym.
Caro stosujemy do kąpieli emolium ale mały ma i tak wysuszoną skórę, choć już dużo mniej niż na początku, bo wtedy skóra się łuszczyła i miał trądzik niemowlęcy. Lekarz w szpitalu po porodzie uprzedzał, że skóra mojego synka będzie wymagała szczególnej troski, bo jest wrażliwa. W sumie żadna nowość, bo mam w domu dwoje starszych alergików.
Caro jak tam synek po tym jak zjadłaś smażone paluszki rybne? Martwiłaś się, było ok?