Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 2,942 ]

131

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

No jestem i mogę coś więcej napisać. Przeczytałam wszystko, ale jak się do czegoś nie odniosę to przepraszam, moja koncentracja już nie ta smile

oczywiście witam się ze wszystkimi nowymi osobami.

LaBonnet jak się dobrze będziesz czuła to na wesele śmigaj. Nikt Ci całą noc tańczyć nie każe, ale rozerwij się póki możesz, bo po urodzeniu to szybko nigdzie się nie wyrwiesz na dłużej. Ja na wesele ruszam w czerwcu.

caro to dobrze, że macie takie zajęcia, że można z dzieckiem iść. My też nie mamy żadnych dzieci znajomych i ten mój mały to się jak dzikus zachowuje jak znajdzie się w większej grupie. A ja fotki zobaczyć nie mogę hmm Widzę, że lubisz pichcić. Ja nie pracuję. Przy pierwszej ciąży miałam umowę do dnia porody. Teraz chciałam szukać pracy, a tu zonk. Jestem na zasiłku póki co. Liczę bardzo, że jednak wejdzie po nowym roku ten tysiąc miesięcznie na dziecko przez rok.

Ja mam już kilka siwych włosów, więc się farbuję. W ciąży włosy przestają wypadać, ze względu na hormony, a po ciąży nadwyżka po prostu wypada, także bez paniki, łyse nie będziemy smile

Co do ubrań ciążowych to niestety ceny są drogie (zwłaszcza za spodnie). Jednak miałam jedną parę spodni i spódnicę, bo są bardzo wygodne. Ale leginsy i tuniki to chyba najwygodniej i ja też pewnie przy takiej opcji będę najchętniej pozostawać.

Coś o mnie?
Jestem mamą 13 miesięcznego bąbla, a ta ciąża była dla mnie ogromną niespodzianką (choć z drugiej strony zachowałam się jak nastolatka z tą wpadką smile I jak nic pasuje powiedzenie, że trzeba było myśleć przed). Teraz w naszym życiu szykują się wielkie zmiany. Przeprowadzamy się do mojej rodzinnej miejscowości oddalonej o 500km od naszego aktualnego zamieszkania, bo mąż dostał lepszą pracę. Cieszę się, a jednocześnie bardzo boję. Musimy szybko sprzedać mieszkanie i kupić nowe. U lekarza jeszcze nie byłam, ale wybieram sie po niedzieli. Idę do innego. Nie czekam na tero super lekarza, bo i tak mojej ciąży już do końca nie poprowadzi. Nie mogę się doczekać, aż to moje maleństwo zobaczę na usg, bo póki co to kompletnie do mnie nie dociera. A no i zaczynam 6 tydzień i zaczynają się mdłości. Mam nadzieję, że to tylko taki eksces. Przy pierwszej ciąży pojawiały się sporadycznie i zazwyczaj wieczorami.

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez izulka87 (2015-04-23 21:49:39)

ja jestem aktualnie na zasilku dla bezrobotnych i takze sie nie spodziewalam a tu nagle taki psikus wink ale cieszyc sie trzeba wink
a z samopoczuciem tez roznie bywa takze miewam mdlosci ale wymioty mnie jak na razie omijaja wink i oby tak dalej..

133 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-23 22:11:47)

Ja na wychowawczym jestem ale go przerywam i idę na zwolnienie bo inaczej się macieżyński normalny nie należy jakbym na wychowawczym została. A co do tego zasiłku przez rok to chyba już weszło czy się mylę?

LeeBee my planowaliśmy drugą ciążę a i tak czasem mnie wątpliwości nachodzą jak dam sobie radę z 2 maluchów sama... czy Olivier za bardzo na tym nie ucierpi. Wydaje mi się jednak że takie dylematy zasze się pojawiają. Przy pierwszym dziecku się rozpłakałam ze strachu jak zobaczyłam 2 kreski a też było to dziecko planowane. Macieżyństwo to ciągły strach o wszystko i trzeba się przyzwyczaić.

Też ciąża to dla mnie abstrakcja do momentu kiedy dzidzię mogę na USG zobaczyć a w pełni realna była dla mnie dopiero gdy zaczęłam ruchy czuć smile Teraz też na to czekam.

Siwych włosów nie mam póki co i po poprzedniej ciąży bardzo mi się poprawiły. Wcześniej miałam takie cieniutkie mysie kudełki a teraz mam ich 2 zazy więcej i sa znacznie trudniejsze do poskromienia.... Też walczę z odrostami ale chcę powrócić do swojego nieciekawego blondu smile

134

Cześć mamusię :* ja coś nie mogę spać.
LeeBee Wszystko zależy jak będę się czuć. A ja ci powiem że moja ciąże  też jest z wpadki bardzo się bałam zajść w ciąże po tym poronieniu i tak odkładałam i odkładałam a jak zrobiłam testy i wyszedł pozytywny to płakałam ze szczęście i z przerażenia czy tym razem się uda i biegiem do lekarze jak na usg zobaczyłam pęcherzyk to się popłakałam że szczęścia. Od razu dostałam Duphaston.
caro3109 wszystko się dobrze ułoży zobaczysz Olivier może być zazdrosny o brata/siostrę ale z czasem będzie lepiej. mi też się marzy dwójka maluszków tak z małą różnicą wiekową.
A co do tego tysiąc złoty za urodzenia dziecka prze rok to musi być urodzone w 2016 i raczej dla tych co już korzystali z Mopsu. Tak czytałam na internecie.

135

Witam cieplutko :*
LaBonnet : chodzi Ci o becikowe ? Bo jak tak to nalezy sie jak kobieta przed 10 tyg jest pod opieka ginekologa i jak przekracza ok . 1 900 zl na osobe . ( nie pamietam ile dokladnie )

136

LeeBee: mi wlosy jak narazie dalej wypadaja.

137

skarb15 nie o becikowe. Tylko od 2016 wejdzie za każde nowo narodzone dziecko przez rok co miesiąc rodzice mają dostawać 1000 zł,ale i  tu się zaczyna nie każdy tylko ci co korzystają z mopsu,samotne matki i chyba ci co z krusu ?(nie wiem dokładnie) korzystają. więcej informacji znajdziesz w Internecie z tyle co pamiętam

138 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-04-24 07:59:41)

La Bannet a ja właśnie wszędzie czytam, że ten tysiąc ma się należeć też dzieciom urodzonym w 2015 tylko będzie przyznawany od 1 stycznia 2015 do ukończenia przez dziecko 52 tygodnia życia.  No i ma być dla wszystkich nieobjetych ubezpieczeniem chorobowym. No ale jak będzie to się okaże.

Caro ja pierwsza ciążę też miałam wyczekaną a potem takiego stracha miałam że szok. A dziecko realne to się dla mnie stało dopiero po porodzie smile

139

To znaczy ze nie nalezy sie temu co jest ubezpieczony , bo za bardzo tego nie rozumiem i pierwsze slysze .

140 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-04-24 08:07:53)

Ja już też. Tam pisało że ta cała ustawa wchodzi w życia do 1.01.2016 i tylko dostane te dzieci co są urodzone w 2016 roku. I trzeba spełniać kryteria.
http://mamadu.pl/117901,nowe-becikowe-wyniesie-nawet-12-000-zl-nowa-ustawa-szansa-na-polepszenie-sytuacji-rodzin tu jest więcej opisane co i jak

141 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-24 09:24:05)

Ja w TV oglądałam że:
- należeć się będzie każdemu nowo narodzonemu dziecku
- jeżeli ktoś składki odprowadza ale macieżyński będzie wynosił mniej niż 1000 zł to powinien dostać wyrównanie do tej kwoty
- jeżeli dziecko urodzi się np w październiku 2015 to rodzice też dostaną na dziecko pieniądze ale dopiero od stycznia 2016 do ukończenia przez dziecko roku (prawo ma tu działać wstecz)
- nie pamiętam czy ma obowiązywać jakiś próg dochodów na osobe w rodzinie ale chyba nie
- na złożenie wniosku o pieniążki rodzice mają czas do 3 miesięcy do urodzenia się dziecka

Tu znalazłam więcej na ten temat  http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/mpips-od-2016-r-1-tys-zl-dla-wszystkich-rodzin-ktorym-urodzilo-sie-dziecko/s5643

142

caro3109 zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.  mi się wydaje że musi być jakiś próg dochodowy.
Jak tam się dziś czujecie mamusie?

143 Ostatnio edytowany przez Asiula78 (2015-04-24 12:19:40)

Hej.
Ja nie pracuje, ale to chyba normalne przy 6 miesięcznym bąbelku w domu. Z wypadaniem włosów jest różnie, około 7 m-ca leciały mi wszystkie, już oglądałam peruki big_smile ale potem się uspokoiło i póki co nie jest tragicznie, ale to może być efekt tego, że moja gin nakazała mi brać przez jeszcze 3 m-ce żelazo a teraz używam szamponu i ampułek Redical, zapobiegawczo. Co do zabawy w ciąży, spoko w sierpniu bawiłam się prawie całą noc, a rodziłam w początku października, jeśli dobrze się czujemy to nie widzę przeszkód. Ciuszki ciążowe nadal są w szafie, więc problem z głowy. A czuje się, hmmmm luzik, aż żal że pierwsza ciąża nie była taka spokojna, prawie żadnych mdłości, toalety jeszcze wogole nie odwiedzałam, oby tak dalej. Jedno co złe...apetyt mi dopisuje i niestety już to widać i czuć w ciuchach.

144 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-24 12:21:35)

Głodna jestem big_smile Olivier poszedł spać więc mam czas żeby spokojnie zjeść... Właśnie zdałam sobie sprawę że jem 3 razy dziennie. Rano jak mąż jeszcze jest w domu, potem jak Młody śpi a później to wieczorem jak mąż wraca.... Czasem jakiś jogurt albo kaszkę jak Smyk wcina drugie śniadanie to mu podwędzę big_smile Zwyczajnie nie mam czasu i nie mam jak bo zaraz leci za mna i sępi choćby dopiero zjadł calutki obiad....Ehhh

Nudności mam czy zjem czy nie ale juz tyle nie wymiotuję więc postęp jest smile

145

Ja mam dalej nudnosci i jestem strasznie senna smile

146

Ja mam dalej nudnosci i jestem strasznie senna smile

147

Hej Kobietki smile  Nie udzielałam się gdyż wczoraj strasznie bolała mnie głowa .. ale jak strasznie ... nie miała w domu apap-u a mieszkam na wsi i niestety w sklepie brak... posmarowałam się amolem i jakoś przespałam nockę. Z pęcherzem lepiej lekarka zaleciła urosept ale powiedziała od razu ze lepiej jak organizm sam zwalczy żebym dużo wody piła i jak mam swojskie żurawinki ... ale grunt ze jest lepiej.
Caro3109 ja pracuje prawie 10 lat i szczerze jeszcze nikt nie wiem o mojej ciąży. Tylko ja mój mąż i moja psispsióka smile i oczywiscie Wy Kobietki mam zamiar powiedzieć dopiero po wizycie u ginekologa (14 maja ) smile
Madanka ja mam siwe włosy od 5 lat przynajmniej a teraz to już całkiem będę siwa tongue
Kochane byłam taka niecierpliwa że zrobiła HCG i wyszło mi 1017 czyli chyba 5 tydzień no nie ... bo nie mam wyniku nie mogłam się doczekać jutra i zadzwoniłam do laboratorium przed 17 i mi pani powiedziała smile
Jak myślicie zrobic za tydzien jeszcze raz badanie HCG ??
A tak apropo jutro wolna sobota jejku jak ja się ciesze smile

148

Hej dziewczyny piekny dzień u mnie tylko na powietrzu siedzieć , a jak u Was?
Mój mąż ma wolny weekend  co rzadko się zdarza więc jestem mega zadowolona smile

149

Tez po południu siedzieliśmy na dworze i dopiero wróciliśmy smile Teraz marzy mi sie kąpiel taka z pianką i chwila relaksu. Jednak bieganie za Olivierkiem czasem daje sie we znaki a jak to będzie jak ciąża bedzie zaawansowana to strach myśleć big_smile

150

tosik : i widzisz bedzie dobrze:)

u mnie byla sliczna pogoda widze za oknem smile a ja w ciagu dalszym leze jak kloda i film za filmem dzis ogladam  i juz nie wiem co puszczac . smile az mam ochote napic sie inki  i zjesc lody koktajlowe achh ... big_smile

151

Dziś tak ciepło było aż na krótki rękawek byłam na spacerku dopiero do domu wróciłam aż mnie nogi bolą.
Tosia a czemu lekarz nie dał ci antybiotyku są takie co można w ciąży bezpieczne przyjmować. To dobrze że już lepiej. Mnie jak głowa boli a nic nie pomaga to mocze ręcznik i kładę na czoło. a co do wyników bety to ja się nie znam bo nigdy nie robiłam.
skrab15 już blisko do poniedziałku i do wizyty i wszystko będzie jasne

152

Nie moge sie juz doczekac, bo zaczynam panikowac .

153

skarb15 a coś się dzieje że panikujesz?

154

LaBonnet: wlasnie kochana nie, moze ze w poniedzialek mam wizyte smile

155

LaBonet nie wiem czemu nie dostałam antybiotyku może dlatego że wynik z moczu się poprawił smile Piszecie że u Was tak ciepło było a u mnie to taka zimnica  ... dopiero po południu się troszeczkę cieplej zrobiło wink cmoki uciekam spać di jutra :*

156

Cześć mamusie u mnie już tak ciepło od rana a co to będzie później. smile
tosik a to pewnie dlatego nie dostałaś antybiotyku to dobrze że organizm sam walczy z infekcją.
Wiecie co wczoraj nie pisałam o tym ale oglądałam wiadomości i tam pokazano kobietę w ciąży z bliźniakami w tym jedno miała bezmózgowie. kobieta postanowiła urodzić i ten chłopczyk żył 100 minut i jego narządy przeznaczyli do transplantacji i nerki chłopczyka uratowali życie dorosłemu. Normalnie popłakałam się a to w Anglii było.

157

Hej Kobietki smile piękna pogoda od rana sobota będzie spełniona mam nadzieje ze mi sił wystarczy pranko  musze zrobić pościeli i w szafie posprzątać z kurtkami  smile
LaBonnet  tez słyszałam o tych bliźniakach  "mały bohater " żył zaledwie 100 minut a po śmierci pomógł dorosłemu ... smutna a zarazem piękna historia ....

158

Dziewczyny też słyszałam o tej historii noworodka z bezmózgowiem. Nie da się tego opisać bez emocji a najbardziej podziwiam matkę - jak znalazła w sobie siły by przez to wszystko przejść to nie mam pojęcia... Kilka miesięcy żyć ze świadomością że dziecko nie przeżyje a po jego śmierci przeznaczyć jego narządy do przeszczepów. Pewnie drugi bobas dał jej siłę by to przetrwać.

Ja dziś kuchnię wysprzątałam szafki wszystkie, okna pomyłam, podłogi a teraz się pranko robi... Olivier śpi więc teraz chwilkę sobie odpocznę bo pewniie zaraz sie zbudzi łobuz smile Chleba mi nie chce jeść marudek - wędlinę z niej ściąga i zjada a reszta do zabawy. Później do mnie przyłazi i mi pomidora z kanapki podwędza smile

Też u nas tak ciepło. Na dworek się wybierzemy potem.
Coraz bardziej zmęczenie odczówam - nie wiem czemu

159

Caro u mnie już po sprzątaniu pomogła mi moja córka teraz ciasto piekę  karpatkę  wink jeszcze dzisiaj musze po zakupy jechać ,wczoraj zrobiłam ale moje potworki  wszystko pożarły  ;-p nastolatki
Pogoda cudna :* miłego południa

160

A ja dziś cały dzień sprzątałam. tak pięknie na dworze to wielkie pranie zrobiłam porządek w szafach teraz odpoczywam. coś się chmurzy ciekawe czy burzę będą.
Jak tam mamusię się czujecie ja dziś nawet dobrze.

161

Oj dziś to zmęczona jestem. Też mi się porządków zachciało a teraz padam po prostu. Jutro planujemy nic nie robienie big_smile

Staram się Oliviera tyle ne rękach nie nosić żeby dzidzi nie zaszkodzić i sobie ale ciężko jest małego przekonać że mama jak siedzi to też jest fajnie

162

Wy tak nie szalejcie z tym sprzątaniem. Ja przed wczoraj się tak wzięłam za robotę i cały wieczór przelezalam z bolącym brzuchem.

Caro jakie to frustrujący, że na rękach to jest tylko dobrze jak mama stoi lub chodzi. Jak siadzie to już beeeee.

Ogólnie to w ogóle ostatnio zmęczenie mi doskwiera i senność.  No ale identycznie miałam w pierwszej ciąży.

163

Właśnie najbardziej ten jego upór męczy. Jeszcze mu czwórki wychodzą to już masakra.... Też zmęczona jestem ciągle.

164

Witam wszystkie mamusie cieplutko :*

Ja dzisiaj mam mdlosci  a tak ogolnie jest ok  smile jutro wizyta trzymajcie kciuki smile

A Wy jak sie czujecie? smile

165 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-04-26 09:38:25)

Skarb ty już kończysz pierwszy trymestr, a ja to nawet jeszcze na potwierdzeniu u lekarza nie byłam.  Szok. smile To już niedługo powinno być coraz lepiej. W końcu drugi trymestr jest lepszy. Choć mnie akurat w drugim trymestrze kręgosłup i biodra bolały. 

Caro my też na etapie czwórek jesteśmy

Anulka (nie wiem czy nie przekrecilam nicku, ale nie chce mi się już wracać na poprzednią strone) masz jakąś pomoc? A twoje dzieciątko to z tych spokojniejszych czy nie?

166

LeeBee: Kochana szybciutko to Ci minie tak jak mi mija , a nie dawno na tescie zobaczylam dwie blade kreseczki smile U mnie z nowu w pierwszej ciazy mdlosci meczyly gdziec do 20 tc czasami nawet wymioty zlapaly smile Ale kazda ciaza jest inna wiadomo smile

167

Skarb a w którym tygodniu straciłaś pierwsza ciążę?

168

Cześć mamusie. U mnie dziś parno i duszno. obiad kończę ale dziś coś nie mam apetytu.
skarb15 Czy ja dobrze rozumiem to masz już maluszka?? Przepraszam że pytam mam jakiś mętlik w głowie.

169

Urodzilam w 25 tc   , malenstwo bylo z nami prawie 4 tyg a potem to juz same mozecie sobie dopowiedziec .

170

skarb15 bardzo mi przykro.

171

Skarb ogromnie współczuję,  że musialas pochować własne dziecko. To jest niewyobrażalna strata.

A co było przyczyną? Były jakieś sygnały wcześniej czy wszystko było dobrze?

172

Witajcie babeczki :*
U mnie niedziela ładna na dworze słonko było ale się schowało  teraz troszeczkę popadał deszcz i jest ok ... Upiekłam  rano faworki  drożdżowe mniam pyszotka .. teraz odpoczywam po obiedzie i czekam na gości smile

skarb15  tak mi przykro sad nie wiem czemu ale bardzo boje się ze mnie to może spotkać sad Jak człowiek czegoś bardzo pragnie to zawsze są jakieś przeszkody ...

A jak Wam kobietki minął weekend? ?

173

Z powodu zatrzymania krążenia w drugim szpitalu.

174 Ostatnio edytowany przez izulka87 (2015-04-27 08:10:57)

skarb 15 strasznie wspolczuje.. to z pewnoscia strata do niedoopisania. sama tego nie doswiadczylam ale mialam siostre ktosa zmarla majac 1.5 miesiaca i pamietam jak mama to przezywala.. poprawilo sie dopiero jak byla w nastepnej ciazy.
Dla mnie to pierwsze dziecko i nie wyobrazam sobie nawet.. mam strasznego pietra dziewczyny jak to bedzie i w ogole wink na szczescie mam wspanialego narzeczonego co znosi biedny moje fochy cierpliwie.. hehe

175

Izulka : Dobrze ze masz przy sobie kogos kto Cie wspiera moj na razie za granica . Powiem tak ze jak jestem w drugiej ciazy potrafie rozmawiac usmiechnac sie , zyc dalej , przed tem to nie bylo o tym mowy , ale i tak wszystko przypomina mi coreczke wiec jest ciezko.

176

Cześć mamusie. ale u mnie gorąca i duszno.
Skarb15 daj znać jak po lekarzu. czekam na wieści i trzymam kciuki.

177

witam Kobietki:*

Ja do 17 w pracy sad tak chciałabym poleżeć w domku .... a dzisiaj piersi tak mnie bolą (pieką)że jak tylko przyjadę okłady sobie zrobię hmm

Jak Wam mija dzień? ?

skarb15 daj znać co u lekarza smile

178

u mnie dzisiaj jak na razie znosnie az strach zapeszac wink zadnych niepotrzebnych dolegliwosci. i tak ladnie na dworku ze az chce sie zyc wink
skarb15 czekamy na wiesci!

179

Cześć.
LeeBee, niestety jesteśmy tu sami z moim R, pomocą jest jedynie on kiedy wróci z pracy wieczorem, na szczęście Alex należy do spokojnych dzieci, skrzywdziła bym go gdybym narzekała, pewnie, że były gorsze chwile kiedy ząbki wychodziły, albo jak każdy ma gorszy dzień, ale oby drugie też takie było grzeczne.

180

Cześć. Poniedziałek dziś więc oficjalnie mogę do Was dołączyć big_smile Byłam u gina. Wszystko w porządku.. wg usg jest to 6ty+2 dni czyli jeszcze wcześnie no ale wink Ciąża zakwalifikowana jako ciąża wysokiego ryzyka z racji poprzednich poronień. Leki mam brać dalej i być dobrej myśli. Jedynie co niepokoi mnie i doktorka to opryszczka w nosie. Ale postanowiłam się nie przejmować czymś na co wpływu nie mam.
Z dolegliwości to czuję cyce i ciągle mnie mdli.. Strasznie to uciążliwe, szczególnie jak mnie złapie w pracy na lekcji..

A jak Wy drogie mamusie się czujecie?

181

minia23  mam to samo cycki i mdłości hmm aktualnie leżę bo nogi mi spuchły. .. wiem to dopiero początek ale chyba za ciepło się dzisiaj ubrałam  smile
minia23 a na kiedy masz termin ??

182 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-27 19:36:37)

Witam mamusie ja po wizycie juz dawno ale dopiero wrocilam do domu .:)
Wszystko dobrze , dzidzius sobie spal przy badaniu ma juz 5 cm ;D
Moge juz chodzic ale musze odpoczywac duzo , kazala mi odstawic duphaston . Wiec juz wszystko na dobrej drodze smile

Minia 23 : to gratuluje oficjalnie i zycze spokojnych 9 msc smile I na kiedy masz oficjalnie termin? smile

183

skarb15 super ciesze się że jest ok i dzidzia jaka juz duża ... fajnie se możesz  chodzić będzie na pewno Ci lżej smile

184 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-04-27 19:52:54)

Skarb ale się cieszę Super smile
Tosik mnie też coś bola piersi a najgorsze sutki takie czułe na dotyk ledwo w biustonoszu wytrzymuje jak nie muszę to nie nakładam.

185

Kochane tak mi ulzylo i sie bardzo ciesze smile Nie potrzebnie panikowalam smile

186

DZIEwczyny.. ja nadal tak z umiarem się cieszę.. smile
A termin.. no właśnie nie wyliczała mi jeszcze położna, bo powiedziała, że za 3 tygodnie mi wypisze kartę ciąży i poda termin..

Czy Wy też jesteście takie mega zmęczone? Ja to mogłabym spać i spać..

187

ja mam to samo ciagle czuje sie zmeczona ale najgorsze ze wcale spac nie moge.. wstaje o nieludzkich wrecz porach i nie wiadomo po co;)

188 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-27 20:38:28)

Minia gratuluję
skarb cieszę się że ok jest.
Musicie być dobrej myśli :-D
my dziś dużo na dworku byliśmy. Złożyłam też wniosek o wizytę u logopedy dla Oliviera. Ale teraz jestem bardzo zmęczona. Mąż położył Małego spać chyba pierwszy raz. Uczą się obaj że niedługo to tata trosze przejmie obowiazki wieczorne nad synkiem :-) zaraz idę się wykąpać i spać uciekam.

Brzuszek mnie troszkę boli albo raczej tak go czuje. A smutku to masakra... Sama się nie dotkne bo szału dostaje. A pewnie będzie gorzej :-P

189

LaBonnet jak siedziałam w pracy to normalnie czułam jak mnie ktoś za sutka ciągnie trochę śmieszne ale to jest straszne ; (

skarb15  my wszystkie się cieszymy z Tobą :* i nam też ulżyło że  jest lepiej smile

minia23 ja to w ogóle nie mam sił .... przyjechałam po pracy o 18 i nic nie zrobiłam oprócz  zjedzenia smile

Nie wiem czy Wam pisałam mój mąż pracuje od prawie dwóch lat za granicą ale tak nam trafiło z moim cyklem ze owulacji wypadła mi na jego przyjazd i udalo sie smile  smile

190 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-04-27 22:39:40)

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!! big_smile

ja w poprzednią sobotę czyli 18.04.2015 zrobiłam test i wyszedł pozytywny a 20.04.2015 popędziłam do lekarza bo nie mogłam wytrzymać:D  lekarz stwierdził że jest jeszcze za wcześnie na stwierdzenie ciąży bo na USG widać było tylko pęcherzyk ciążowy i kazał mi przyjść za 2 tyg tak więc wizytę mam 04.05. big_smile ale jestem dobrej myśli

dodam że mam już dwójkę pociech w wieku 14 i 12 lat, które oczywiście jeszcze nic nie wiedzą i jestem ciekawa ich reakcji big_smile

191

Witamy bwini i cieszymy się razem z Tobą. Daj znać co na wizycie powie lekarz :-D ciąża planowana czy niespodzianka? Dzieciaki na pewno się ucieszą, kiedy im powiesz?

192

Witam mamusie cieplutko :*

Kochane najważniejsze by nasze dzidziusie rosły zdrowo :* Dziekuje Wam za wsparcie smile

minia23: co do zmeczenia , jestem nawet bardzo , ale zeby zasnąć nie da rady . smile

bwini81: To składam Ci już cichutkie gratulacje smile Trzymam kciuki za wizyte :* A tak miej wiecej na kiedy masz termin ? smile

Ja juz od 6 nie spie bo jak by moglo  byc inaczej ? Męczą mnie mdłości big_smile

193

Witam was mamusie smile
bwini81 gratuluje:*
Co do zmęczenie też tak mam cały dzień bym spała. Już w czwartaczek mam usg genetyczne denerwuje się jak nie wiem. coś mi dziś nie dobrze.

194

Dzień doberek big_smile

Co do terminu to prawdopodobnie końcówka grudnia ale to jeszcze nie jest pewne smile
a co do planowania ciąży to moja sytuacja moze wydać się troszku dziwna big_smile mianowicie od 6,5 roku jestem rozwódka a od 6 lat lat mam nowego partnera, który jest ode mnie trooochę starszy big_smile jak do tej pory się zabezpieczaliśmy ale niedawno moje chłopie wyskoczyło że chce spróbować big_smile nawet żartował, że on już za stary i że strzela ślepakami big_smile a że pracuje jako kierowca międzynarodowy i w domu jest na weekendy ale to też nie na każdy to spróbowaliśmy big_smile i wyszło na to że po jednym razie się udało big_smile teraz ja sie z niego śmieję że masz te swoje ślepaki big_smile

dzieciom chcę powiedzieć jak będzie wszystko wiadomo na 100% big_smile

195

Bwini to super ze sobie życie ulozylas :-) dzieci nie miały problemu z akceptacją nowego Partnera? Trzymamy kciuki by z dzidzią było wszystko dobrze

Posty [ 131 do 195 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024