Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 2 3 4 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 2,942 ]

66 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 10:58:09)

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

LaBonnet : ja wiem ze te badanie jest od 11 do 13 tyg i 6 dnia . Wiec jak bedzie 12 to  spokojnie mozesz isc . smile

Zobacz podobne tematy :

67

La Bonnet witaj smile ja również mam USG genetyczne 30 kwietnia dokładnie 12t 2d ciąży wtedy wypada u mnie.

Skarb 15 martwiłaś się , że pusto u nas i zobacz jaki mały tłumek smile

Tosik ja mam od wczoraj lepsze samopoczucie, a w niedziele jeszcze był paw w drodze do łazienki bo nie zdązyłam dobiec po prostu . Tak więc różnie to jest.

68

Fajnie się u nas robi smile nawet w pracy ciągnie mnie żeby do Was zajrzeć smile
skarb15 mam nadzieje że będziesz mogła już wstać z łóżka trzymam kciuki :* bo na pewno nie jest Ci łatwo ... choć ja bym za Ciebie poleżała ..
madanka jak tak czytam o wymiotach to chciałabym przespać ten okres sad może to już niedługo u Ciebie się skończy:)
A tak na marginesie to nie czytałam jeszcze o badaniach genetycznych one są konieczne ?? Czy po prostu dla własnego spokoju ??

69

madanka: Dokładnie , a myślałam , że nikt się nie pojawi big_smile Jestem bardzo mile zaskoczona smile

tosik: Dziekuje kochana  :* Na początku to wydaje się fajnie ale później już nie . Ale cóż jak trzeba to trzeba , żeby było z dzidzią jak najlepiej wink
Badania genetyczne są konieczne po 35 roku życia i jak wystąpiły w rodzinnie ( Twojej badź partnera) , różne choroby . Ja jak będę robić to dla własnego spokoju smile

Co do mdłości to odpukać , dziś jakoś czuje się lepiej smile

70

Cześć.
To i dołączę  do Was. Na razie tylko z testu i objawów wiem, że będę mamą po raz drugi, wstępnie sądzę że to będzie koniec listopada, z @ wychodzi 28.11 wizytę mam 6.05.
Mam synka 6 miesięcy, niby chciałam szybko drugie dziecko, bo i wiek już nie ten żeby czekać i tarczyca chora więc różnie może być wink ale teraz kiedy już zaskoczyłam ogarnia mnie przerażenie, jak sobie poradzić z wielkim brzuchem i maluchem a potem z dwoma maluchami.
Pozdrawiam.

71

Asiula78: witam bardzo cieplutko smile I gratuluje tak po cichutku , a  kiedy bedziesz miała wizyte ?

Nasza lista :*

Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Asiula78 - 28 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
6. Minia23 - 17 grudzień,
7. LeeBee - 20 grudzień,
8. Tosik - 27 grudzień,

72

Asiula78 witam ciepło smile
Co do badania genetycznego to chyba nie jest to obowiązek ale chyba każda kobieta w ciąży chce wiedzieć czy z maluszkiem wszystko w porządku ja będę robić dla swojego własnego spokoju by już mnie się martwić.
skarb15 o dziwo ja też na razie nie mam mdłości co będzie do wieczora zobaczymy.

73

LaBonnet: Dokladnie masz racje nie wiadomo co bedzie do wieczora , zebym sobie czasem nie wykrakala wink

74

Taka dziś piękna pogoda aż chce się żyć. obawiam się jak ja zniosę upały to może być ciężko..
skarb15 kupujesz pomału ciuchy ciążowe na brzuszek?

75 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 12:56:37)

LaBonnet: Ja  sloneczko narazie obserwuje za oknem wink

Teraz nosze szersze bluzki badz tuniki , bo krotkie zwyczajnie sa za male bo brzuszek sie troszke pokazal smile A co do ciuchow ciazowych jak narazie nie kupuje , mam pare jeszcze z 1 ciazy mysle ze mi wystarczy a jak nie pozniej dokupie , teraz sie bardziej martwie leginsami bo musze sobie kupic jakies bo mam tylko 2 pary wyjsciowe  :)A ty kupujesz juz sobie cos ? smile

Jeszcze własnie odnosnie zakupow ciazowych , to ostatnio kupilam sobie fajna kurteczke na wiosne , taka ze ściagaczami , że jak bedzie brzuszek duzy (na jesien to juz na pewno ogromny) to się w nią zmieszcze i fajnie bede wyglądać smile

76

skarb15 na teraz kupiłam leginsy z dwie pary takie wyjściowe a z dwie tunika ale jeszcze troszkę i na lato coś trzeba i na chłodniejsze dni. myślę czy nie kupić spodni dżinsowych z takim pasem na wrzesień-listopad.

77

LaBonnet: ja mam takie jedne dzinsy byly za 150 zl i wszedzie w podobnych cenach ale i tak wygodniej bylo mi w leginsach . Znowu mialam takie rybaczki z pasem super mi sie w nich chodzilo smile

78

skarb15 właśnie widziałam cenny ale czy watro kupować na maks 2 miesiące..własnie leginsy są wygodne. no może kupie sobie tylko leginsy na brzuch troszkę grubsze na chłodne dni.

79

Dziewczyny leginsy to super sprawa jestem za ... Leginsy tuniczka i strój gotowy lekki. smile

80

LaBonnet: ja wlasnie ze spodniami nie bede kombinowac tylko z leginsami big_smile

tosik: dokladnie jak na ta pore wink potem to jakies spodenki sukienki - tak sobie wlasnie mysle big_smile

81

Hej dziewczyny smile byliśmy dziś z Olivierkiem na zajęciach zabawowych dla maluchów. Są raz w tygodniu a zapisałam się bo mały nie ma kontaktu z dziećmi. Jesteśmy po przeprowadzce i nikogo nie znam z maluchem. Więc łazimy tam i się bawimy razem:) Może jakąś koleżankę znajdę dla siebie.

Dolegliwości troszkę ustępują tylko zmęczona jestem. Schudłam 1,5 kg.  Synek śpi ale nie mam czasu na odpoczynek bo to jedyna pora kiedy mogę coś spokojnie ugotować czy w domu ogarnąć itp. A wieczorem padam  po prostu na twarz.

82

LeeBee więc mamy maluchy w podobnym wieku smile wiem jak to jest z takim bąkiem.... Mój jeszcze się budzi w nocy i nie mówi nic. Do logopedy chyba się wybiorę z nim. Mam nadzieję że do końca ciąży już zacznie gadać - byłoby łatwiej trochę jakby mógł przekazać co chce...

Asiula gratuluję i życzę dużo cierpliwości smile Twój bączek jeszcze malutki ale dasz radę smile Jeden będzie już pewnie chodził i coś gadał jak mu się rodzeństwo urodzi. Masz jakąś pomoc czy sama zostaniesz w domu z maluchami?

83

skarb15 na lato planuje chodzić w sukienkach. smile jeszcze po drodze mam dwa wesele i się zastanawiam czy pójść coś za bardzo nie chce boje się, czy ktos z was była z brzuszkiem na weselu?

84

caro3109: fajnie ze z Olivierkiem wychodzisz do innych dzieci jak nie ma ich w poblirzu , zabawy z dziecmi maja duzy wplyw na rozwoj dzieciaczkow smile

LaBonnet: hmm moim zdaniem jak u Ciebie ciaza przybiega prawidlowo i nie ma zadnych przeciw wskazan to mozesz isc big_smile

85

LaBonnet bawiłam się z brzuszkiem i na weselui na sylwku  smile było świetnie starszego syna urodziłam pod koniec marca wiec już miałam dużyyy brzuszek smile...z młodszą córką byliśmy z mężem na weselu w październiku a urodziłam w styczniu smile Jeżeli będziesz się dobrze czuła a tego Ci życzę to nie widzę przeciwskazań smile

86

No wszystko zależy jak będę się czuć i jak będę znosić upały.
Na razie ciąże jest książkowa jak kto mój lekarz mówi ale nie wiadomo jak kto do końca będzie, oby ten stan się utrzymał. Bardzo się boje bo już jedną ciąże straciła w 9 tygodniu tak mi ciężko o tym pisać na są myśl mam łzę w oku.

87

Skarb15 ja raczej też pójdę w kierunku legginsów i tuniczek smile

La Bonnet ja też straciłam maleństwo i widzę po Twoim opisie, że poroniłaś niecały miesiąc po mnie. Też się martwię czy wszystko będzie ok i szczerze mowiąc na każde USG idę z taką dziwną myślą, że może dziś usłyszę to co ostatnio: martwa ciąza.

A że tak spytam w pierwszej ciązy poroniłaś samoistnie czy miałaś zabieg?

88

Tyle się teraz słyszy o poronieniach. .. kurcze w moim środowisku to ostatnio norma przy pierwszym dziecku co jest nie tak .... sad

89

madanka niestety miałam zabieg. wiesz że ja tak samo się boje usłyszeć słowa bardzo mi przykro nie widzę bijącego serduszka ciąża obumarła.
a jak u ciebie było.?

90

Dziewczyny mam problem czuje ze mam przeziębiony  pęcherz. ... czy mogę wziąć furagin zgubiłam ulotkę a w necie nic nie piszą ... może mialyscie takie problemy .... pije sok z żurawiny ale nie pomaga sad

91

tosik z tego co wiem nie wolno furaginu w ciąży ja mam w domu urointima FuragimActive  furaginum,50 mg tabletki i tam pisze nie wolno w ciąży bo akurat czytam ulotkę. a żurawinę wolno i biegiem do lekarza

92

dziękuję. ... jutro pójdę do lekarza na pewno .... kurcze takie zapalenie  może zaszkodzić dziecku ??

93 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 21:38:08)

tosik: kochana pojdziesz jutro do lekarza i sie dowiesz co i jak i jeszcze przepisze Ci cos na ten problem zeby malenstwu nie zaszkodzilo smile nie martw sie bedzie dobrze do jutra juz nie daleko:*

94

A mnie zaczal bolec zab o zgrozo yikes ale wzielam apap bo w ciazy gin mi powiedziala ze moge , cos tam pomoglo smile

95

witajcie! z przyjemnoscia do was dolaczam wink moj termin to 16 listopada. to moja pierwsza ciaza wiec lekki stresik jest wink

96

izulka87 cześć :*
tosik raczej tobie zaszkodzi zapalenie pęcherze maluszkowi nic nie grozi,ale nie mam na co czekać i dziś biegiem do lekarza. U mnie często występuje zapalenia pęcherze to ja już od początku ciąży biorę żurawinę.
skarb15 kurcze może idź dziś do dentysty w ciąży szybciej psują się zęby.

97

izulka87: Witam nowa mamusie cieplutko i gratuluje :*

LaBonnet: smile narazie przestal mnie bolec, ale wlasnie zeby smieszniej bylo boli mnie ten zab wyleczony, ktory kawalek sie ulamal .

98

Izulka87 witaj smile

Tosik ja na początku ciązy miałam zapalenie pęcherza i często profilaktycznie biorę żurawinkę. Oby Ci szybko przeszło.

La Bonnet ja rówież miałam zabieg w 10tc chociać zarodek obumarł juz w 8 tygodniu. Nie ukrywam, że duzo pomogło mi, że lekarze i położne dobrze się mną zajęli.

A tak dla Was wszystkich mamuski miłego dnia !!!

99 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-04-23 08:08:20)

skarb15 No może coś nie tak masz no nie wiem lepiej iść sprawdzić czy wszystko jest w porządku. No chyba że wytrzymasz do poniedziałku i co ci Ginekolog powie czy już możesz wstawać itp.
madanka a ja się dowiedziałam na wizycie u lekarza usg mi zrobił że nie widzi serce i mam szybko do szpitala jechać no i tam mnie badali parę dni poleżałam codziennie usg no i niestety potwierdziło się no i co zrobić trzeba było zabieg.

100

LaBonnet: jak dalej bedzie bolal , to nie ma mocnych pojde .
Wlasnie apropo poniedzialku jeszcze 4 dni , juz nie moge sie doczekac , mysle ze powinno byc wszystko dobrze , brzuszek mnie juz nie boli i wgl .

101

A Wy mamusie tak w ogóle, jak się czujecie? Brzusie rosną już ? big_smile
Ja dzis o dziwo czuje się lepiej , aż na śniadanie mysle przekąsić grysik wink

Nasza lista :*

Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,

Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. LeeBee - 20 grudzień,
9. Tosik - 27 grudzień,

102

skarb15 a ja dziś tak średnio się czuje. na razie brzuszka nie widać a jak u ciebie? a jak ząb boli?

103

hejka dziewczynki wink właśnie wybieram się do lekarza a głową mnie boli szok ... po lekarzu odwiedzę koleżankę i jej maleństwo 1.5 miesięczne  Filipek .... byłam na zakupach ale nic nie ma sad może macie stronki z fajnymi w miarę tanimi ciuszkami tuniki leginsy...

104 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-04-23 12:46:43)

smile

105 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-23 12:48:01)

Tosik a może koleżanka ci odsprzeda jakiś ciuszek? czasem na olx są fajne rzeczy używane. A z nowych to kupowałam w hm ale ja mam zniżki albo w zwykłych sklepach z bielizną o leginsy zapytaj ciążowe. Przez internet nie lubie kupować ubran bo ja po prostu musze przymierzyć a odsyłanie to dla mnie już za wiele zachodu big_smile

A co do dolegliwości to mdłości chyba powoli ustępują. Brzuszek nie wiem czy widać bo po pierwszej ciąży zostało mi takie coś jak oponka big_smile Ale chyba juz to nie tylko ona. Zawsze byłam szczupła tylko w tym miejscu mi zostało trochę hmm

106

oj koleżanka to szczuplutka nie te gabaryty ja teraz ważę 88 przy wzroście 170 wiem wiem dużo ale ja z tych co się wiecznie odchudzają hmm ...

107

Hej.
Wpadłam się pochwalić, że moja beta wynosi prawie 11 tyś smile Wygląda na to,że wszystko jest ok smile W poniedziałek idę na wizytę to będę miała pewność!

108

To poszukaj w zwykłych sklepach właśnie. Ja leginsy kupowałam ciążowe w sklepie jakimś osiedlowym z odzieżą gdzie i bieliznę mieli. Musisz popytać. Ciążowe ubrania są z reguły drogie a szczerze to mi kasy szkoda na wydawanie na miesiąc czy dwa. Tylko leginnsy kupowałam nowe a tuniki to w zwykłym sklepiku tylko ciut większe albo odcinane pod biustem i luźne niżej. W sumie ciążowe takie same są tylko na wydzielonym dziale 2 razy droższe

109

Ja kupuje ciuchy w lumpeksie chodź nie zawsze i ostatnio kupiłam rybaczki na lato za 10 zł. na olx widziałam nawet ładne ciuchy ciążowe.

110

Też się zaopatruję dość często w lumpeksach tak samo jak synka. Tylko po tej przeprowadzce nawt nie wiem gdzie by tu pójść. Wcześniej miałam swoje ulubione miejsca gdzie zawsze coś upolowałam.

111

Ja mam zawsze jeden ulubione miejsce i nie raz coś za dwa złoty kupiłam ekstra smile

112

Minia beta super wizyta to chyba formalność co?

Dziewczyny ja też uwielbiam lumpki zwlaszcza gdy poźniej ktoś chwali mój zakup smile

113 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-23 15:26:00)

LaBonnet: co do brzuszka to sie pokazal tak troche smile Narazie nie az udalo mi sie troche przespac  , a co do mdlosci to chyba za szybko sie pochwalilam smile

Minia23 : gratuluje jeszcze raz smile a w pon ktory to bedzie u Cb tydzien ? smile

114

Ale tu cisza cos dzisiaj smile

115

My na dworku próbowaliśmy łapać trochę słońca ale wieje bardzo. Jeszcze mi Młody kurtkę żywicą wysmarował. Czyściłam zmywaczem do paznokci a teraz się pierze... Zobaczymy jaki będzie efekt.

Ugotowałam zupę fasolową na boczku i zrobiłam sałatkę z makaronem i szynką smile  Taki produktywny dzień smile

116 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-23 17:38:54)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1509302_835726996463497_199457275073440234_n.jpg?oh=49293847bbeb1373f66232375b6b6051&oe=55972CB5&__gda__=1440416436_f9de48f6aa8d6a845a45360495acfc20
Moje dziecię i 2 minuty ciszy big_smile

117

caro3109 Ja nie wiem jak dawać zdjęcia do postu. A ja dziś na dworze spacerowałam a i u fryzjera byłam włoski ściąć aż inaczej się czuje u mnie jest cieplutko bez wiaterku.

118

caro3109 :http://www.tinypic.pl/  i musisz wkleic ten dluzszy link : [img]link[/img] smile
mmm zrobilas smaka na salatke smile ja wlasnie zjadlam zupe grochowa bez grochu smile

LaBonnet: a co robilas z fryzurka ? smile

119

caro3109: a nie zauwazylam ze juz wstawilas bo na telefonie mi sie za pozno otwiera smile
sliczny maluch , narozrabial troszke big_smile

120

caro3109 o joj  ale masz sprzątania.
skarb15 a tylko podcięłam  i wycieniowałam bo już tak zniszczone miałam.

121

Też mam ochotę coś z włosami zrobić ale pojęcia nie mam co... Na pewno nie farbowanie bo chcę do naturalnego wrócić.

Kwiatek podgryzany już wcześniej przez kota  dziś dokończył swojego żywota i wylądował w koszu smile

122 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-23 18:22:51)

LaBonnet: oo to fajnie odswierzylas sie troche smile

Ja co do wlosow to nigdy nie farbowalam , bo zawsze mi szkoda wlosow bylo bo mam po pas smile a teraz strasznie mi zaczely wypadac.

caro3109: to musialas za maluchem posprzatac wink

123

Dopiero skończyłam bo latał za mną i chciał tą ziemię w łapki dorwać. Jak bym mu wór ziemi dała to pewnie by przy tym 2 godziny siedział tylko że jeść ją też chce więc odpada smile ryż preparowany mi wysypał w drugim pokoju więc urządziłam generalną konserwację na mokro podłogi smile 

A tak z innej beczki dziewczyny to wy pracujecie czy jak to u was wygląda?

124

Caro synek to taki mały ogrodnik co?

Ja nie pracuję jestem na KRUS-ie . Mieszkam w WLKP.

Dziewczyny zauwazyłyście w ciązy swie włosy? Ja mam co nieco .

125

Ja pracuję.. ale jest to praca na zastępstwo.. zaczęłam pracę a za chwilę okazało się, że w ciąży jestem wink

Madanka ja siwe włosy mam ale to raczej nie od ciąży tongue

caro hahah bo dzieci uwielbiają takie rzeczy jak ziemia z kwiatków smile

126

Ja nie pracuje .

A co do siwych wlosow nie mam takiego problemu big_smile

127

Ja jestem na l4. co do farbowania ja niestety farbowałam ale tak od pół roku nie farbuje i niestety męczę się z odrostem i dziś fajnie ścięłam i jeszcze troszkę zostało ale już tak się nie rzuca w oczy. A siwych nie mam na razie a co do wypadania to mogą po ciąży wypadać więcej.

128

To zostane lysa yikes

129

skarb15 raczej ci nie grozi smile

130

LaBonnet: teraz mi wypadaja a co dopiero po porodzie smile jak nie zostane z mysia kitka to lysa . sad

Posty [ 66 do 130 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024