LaBonnet : ja wiem ze te badanie jest od 11 do 13 tyg i 6 dnia . Wiec jak bedzie 12 to spokojnie mozesz isc . ![]()
66 2015-04-22 10:57:15 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 10:58:09)
La Bonnet witaj
ja również mam USG genetyczne 30 kwietnia dokładnie 12t 2d ciąży wtedy wypada u mnie.
Skarb 15 martwiłaś się , że pusto u nas i zobacz jaki mały tłumek ![]()
Tosik ja mam od wczoraj lepsze samopoczucie, a w niedziele jeszcze był paw w drodze do łazienki bo nie zdązyłam dobiec po prostu . Tak więc różnie to jest.
Fajnie się u nas robi
nawet w pracy ciągnie mnie żeby do Was zajrzeć
skarb15 mam nadzieje że będziesz mogła już wstać z łóżka trzymam kciuki :* bo na pewno nie jest Ci łatwo ... choć ja bym za Ciebie poleżała ..
madanka jak tak czytam o wymiotach to chciałabym przespać ten okres
może to już niedługo u Ciebie się skończy:)
A tak na marginesie to nie czytałam jeszcze o badaniach genetycznych one są konieczne ?? Czy po prostu dla własnego spokoju ??
madanka: Dokładnie , a myślałam , że nikt się nie pojawi
Jestem bardzo mile zaskoczona ![]()
tosik: Dziekuje kochana :* Na początku to wydaje się fajnie ale później już nie . Ale cóż jak trzeba to trzeba , żeby było z dzidzią jak najlepiej ![]()
Badania genetyczne są konieczne po 35 roku życia i jak wystąpiły w rodzinnie ( Twojej badź partnera) , różne choroby . Ja jak będę robić to dla własnego spokoju ![]()
Co do mdłości to odpukać , dziś jakoś czuje się lepiej ![]()
Cześć.
To i dołączę do Was. Na razie tylko z testu i objawów wiem, że będę mamą po raz drugi, wstępnie sądzę że to będzie koniec listopada, z @ wychodzi 28.11 wizytę mam 6.05.
Mam synka 6 miesięcy, niby chciałam szybko drugie dziecko, bo i wiek już nie ten żeby czekać i tarczyca chora więc różnie może być
ale teraz kiedy już zaskoczyłam ogarnia mnie przerażenie, jak sobie poradzić z wielkim brzuchem i maluchem a potem z dwoma maluchami.
Pozdrawiam.
Asiula78: witam bardzo cieplutko
I gratuluje tak po cichutku , a kiedy bedziesz miała wizyte ?
Nasza lista :*
Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Asiula78 - 28 listopad,
Mamusie grudniowe 2015:
6. Minia23 - 17 grudzień,
7. LeeBee - 20 grudzień,
8. Tosik - 27 grudzień,
Asiula78 witam ciepło ![]()
Co do badania genetycznego to chyba nie jest to obowiązek ale chyba każda kobieta w ciąży chce wiedzieć czy z maluszkiem wszystko w porządku ja będę robić dla swojego własnego spokoju by już mnie się martwić.
skarb15 o dziwo ja też na razie nie mam mdłości co będzie do wieczora zobaczymy.
LaBonnet: Dokladnie masz racje nie wiadomo co bedzie do wieczora , zebym sobie czasem nie wykrakala ![]()
Taka dziś piękna pogoda aż chce się żyć. obawiam się jak ja zniosę upały to może być ciężko..
skarb15 kupujesz pomału ciuchy ciążowe na brzuszek?
75 2015-04-22 12:48:19 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 12:56:37)
LaBonnet: Ja sloneczko narazie obserwuje za oknem ![]()
Teraz nosze szersze bluzki badz tuniki , bo krotkie zwyczajnie sa za male bo brzuszek sie troszke pokazal
A co do ciuchow ciazowych jak narazie nie kupuje , mam pare jeszcze z 1 ciazy mysle ze mi wystarczy a jak nie pozniej dokupie , teraz sie bardziej martwie leginsami bo musze sobie kupic jakies bo mam tylko 2 pary wyjsciowe :)A ty kupujesz juz sobie cos ? ![]()
Jeszcze własnie odnosnie zakupow ciazowych , to ostatnio kupilam sobie fajna kurteczke na wiosne , taka ze ściagaczami , że jak bedzie brzuszek duzy (na jesien to juz na pewno ogromny) to się w nią zmieszcze i fajnie bede wyglądać ![]()
skarb15 na teraz kupiłam leginsy z dwie pary takie wyjściowe a z dwie tunika ale jeszcze troszkę i na lato coś trzeba i na chłodniejsze dni. myślę czy nie kupić spodni dżinsowych z takim pasem na wrzesień-listopad.
LaBonnet: ja mam takie jedne dzinsy byly za 150 zl i wszedzie w podobnych cenach ale i tak wygodniej bylo mi w leginsach . Znowu mialam takie rybaczki z pasem super mi sie w nich chodzilo ![]()
skarb15 właśnie widziałam cenny ale czy watro kupować na maks 2 miesiące..własnie leginsy są wygodne. no może kupie sobie tylko leginsy na brzuch troszkę grubsze na chłodne dni.
Dziewczyny leginsy to super sprawa jestem za ... Leginsy tuniczka i strój gotowy lekki. ![]()
LaBonnet: ja wlasnie ze spodniami nie bede kombinowac tylko z leginsami
tosik: dokladnie jak na ta pore
potem to jakies spodenki sukienki - tak sobie wlasnie mysle ![]()
Hej dziewczyny
byliśmy dziś z Olivierkiem na zajęciach zabawowych dla maluchów. Są raz w tygodniu a zapisałam się bo mały nie ma kontaktu z dziećmi. Jesteśmy po przeprowadzce i nikogo nie znam z maluchem. Więc łazimy tam i się bawimy razem:) Może jakąś koleżankę znajdę dla siebie.
Dolegliwości troszkę ustępują tylko zmęczona jestem. Schudłam 1,5 kg. Synek śpi ale nie mam czasu na odpoczynek bo to jedyna pora kiedy mogę coś spokojnie ugotować czy w domu ogarnąć itp. A wieczorem padam po prostu na twarz.
LeeBee więc mamy maluchy w podobnym wieku
wiem jak to jest z takim bąkiem.... Mój jeszcze się budzi w nocy i nie mówi nic. Do logopedy chyba się wybiorę z nim. Mam nadzieję że do końca ciąży już zacznie gadać - byłoby łatwiej trochę jakby mógł przekazać co chce...
Asiula gratuluję i życzę dużo cierpliwości
Twój bączek jeszcze malutki ale dasz radę
Jeden będzie już pewnie chodził i coś gadał jak mu się rodzeństwo urodzi. Masz jakąś pomoc czy sama zostaniesz w domu z maluchami?
skarb15 na lato planuje chodzić w sukienkach.
jeszcze po drodze mam dwa wesele i się zastanawiam czy pójść coś za bardzo nie chce boje się, czy ktos z was była z brzuszkiem na weselu?
caro3109: fajnie ze z Olivierkiem wychodzisz do innych dzieci jak nie ma ich w poblirzu , zabawy z dziecmi maja duzy wplyw na rozwoj dzieciaczkow ![]()
LaBonnet: hmm moim zdaniem jak u Ciebie ciaza przybiega prawidlowo i nie ma zadnych przeciw wskazan to mozesz isc ![]()
LaBonnet bawiłam się z brzuszkiem i na weselui na sylwku
było świetnie starszego syna urodziłam pod koniec marca wiec już miałam dużyyy brzuszek
...z młodszą córką byliśmy z mężem na weselu w październiku a urodziłam w styczniu
Jeżeli będziesz się dobrze czuła a tego Ci życzę to nie widzę przeciwskazań ![]()
No wszystko zależy jak będę się czuć i jak będę znosić upały.
Na razie ciąże jest książkowa jak kto mój lekarz mówi ale nie wiadomo jak kto do końca będzie, oby ten stan się utrzymał. Bardzo się boje bo już jedną ciąże straciła w 9 tygodniu tak mi ciężko o tym pisać na są myśl mam łzę w oku.
Skarb15 ja raczej też pójdę w kierunku legginsów i tuniczek ![]()
La Bonnet ja też straciłam maleństwo i widzę po Twoim opisie, że poroniłaś niecały miesiąc po mnie. Też się martwię czy wszystko będzie ok i szczerze mowiąc na każde USG idę z taką dziwną myślą, że może dziś usłyszę to co ostatnio: martwa ciąza.
A że tak spytam w pierwszej ciązy poroniłaś samoistnie czy miałaś zabieg?
Tyle się teraz słyszy o poronieniach. .. kurcze w moim środowisku to ostatnio norma przy pierwszym dziecku co jest nie tak .... ![]()
madanka niestety miałam zabieg. wiesz że ja tak samo się boje usłyszeć słowa bardzo mi przykro nie widzę bijącego serduszka ciąża obumarła.
a jak u ciebie było.?
Dziewczyny mam problem czuje ze mam przeziębiony pęcherz. ... czy mogę wziąć furagin zgubiłam ulotkę a w necie nic nie piszą ... może mialyscie takie problemy .... pije sok z żurawiny ale nie pomaga ![]()
tosik z tego co wiem nie wolno furaginu w ciąży ja mam w domu urointima FuragimActive furaginum,50 mg tabletki i tam pisze nie wolno w ciąży bo akurat czytam ulotkę. a żurawinę wolno i biegiem do lekarza
dziękuję. ... jutro pójdę do lekarza na pewno .... kurcze takie zapalenie może zaszkodzić dziecku ??
93 2015-04-22 21:36:55 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-22 21:38:08)
tosik: kochana pojdziesz jutro do lekarza i sie dowiesz co i jak i jeszcze przepisze Ci cos na ten problem zeby malenstwu nie zaszkodzilo
nie martw sie bedzie dobrze do jutra juz nie daleko:*
A mnie zaczal bolec zab o zgrozo
ale wzielam apap bo w ciazy gin mi powiedziala ze moge , cos tam pomoglo ![]()
witajcie! z przyjemnoscia do was dolaczam
moj termin to 16 listopada. to moja pierwsza ciaza wiec lekki stresik jest ![]()
izulka87 cześć :*
tosik raczej tobie zaszkodzi zapalenie pęcherze maluszkowi nic nie grozi,ale nie mam na co czekać i dziś biegiem do lekarza. U mnie często występuje zapalenia pęcherze to ja już od początku ciąży biorę żurawinę.
skarb15 kurcze może idź dziś do dentysty w ciąży szybciej psują się zęby.
izulka87: Witam nowa mamusie cieplutko i gratuluje :*
LaBonnet:
narazie przestal mnie bolec, ale wlasnie zeby smieszniej bylo boli mnie ten zab wyleczony, ktory kawalek sie ulamal .
Izulka87 witaj ![]()
Tosik ja na początku ciązy miałam zapalenie pęcherza i często profilaktycznie biorę żurawinkę. Oby Ci szybko przeszło.
La Bonnet ja rówież miałam zabieg w 10tc chociać zarodek obumarł juz w 8 tygodniu. Nie ukrywam, że duzo pomogło mi, że lekarze i położne dobrze się mną zajęli.
A tak dla Was wszystkich mamuski miłego dnia !!!
99 2015-04-23 08:05:39 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-04-23 08:08:20)
skarb15 No może coś nie tak masz no nie wiem lepiej iść sprawdzić czy wszystko jest w porządku. No chyba że wytrzymasz do poniedziałku i co ci Ginekolog powie czy już możesz wstawać itp.
madanka a ja się dowiedziałam na wizycie u lekarza usg mi zrobił że nie widzi serce i mam szybko do szpitala jechać no i tam mnie badali parę dni poleżałam codziennie usg no i niestety potwierdziło się no i co zrobić trzeba było zabieg.
LaBonnet: jak dalej bedzie bolal , to nie ma mocnych pojde .
Wlasnie apropo poniedzialku jeszcze 4 dni , juz nie moge sie doczekac , mysle ze powinno byc wszystko dobrze , brzuszek mnie juz nie boli i wgl .
A Wy mamusie tak w ogóle, jak się czujecie? Brzusie rosną już ?
Ja dzis o dziwo czuje się lepiej , aż na śniadanie mysle przekąsić grysik ![]()
Nasza lista :*
Mamusie listopadowe 2015 :
1. Caro3109 - 2 listopad,
2. Madanka - 10 listopad,
3. LaBonnet - 12 listopad,
4. Skarb15 - 8/14 listopad,
5. Izulka87 - 16 listopad,
6. Asiula78 - 28 listopad,
Mamusie grudniowe 2015:
7. Minia23 - 17 grudzień,
8. LeeBee - 20 grudzień,
9. Tosik - 27 grudzień,
skarb15 a ja dziś tak średnio się czuje. na razie brzuszka nie widać a jak u ciebie? a jak ząb boli?
hejka dziewczynki
właśnie wybieram się do lekarza a głową mnie boli szok ... po lekarzu odwiedzę koleżankę i jej maleństwo 1.5 miesięczne Filipek .... byłam na zakupach ale nic nie ma
może macie stronki z fajnymi w miarę tanimi ciuszkami tuniki leginsy...
104 2015-04-23 12:45:06 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-04-23 12:46:43)
![]()
105 2015-04-23 12:45:33 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-23 12:48:01)
Tosik a może koleżanka ci odsprzeda jakiś ciuszek? czasem na olx są fajne rzeczy używane. A z nowych to kupowałam w hm ale ja mam zniżki albo w zwykłych sklepach z bielizną o leginsy zapytaj ciążowe. Przez internet nie lubie kupować ubran bo ja po prostu musze przymierzyć a odsyłanie to dla mnie już za wiele zachodu ![]()
A co do dolegliwości to mdłości chyba powoli ustępują. Brzuszek nie wiem czy widać bo po pierwszej ciąży zostało mi takie coś jak oponka
Ale chyba juz to nie tylko ona. Zawsze byłam szczupła tylko w tym miejscu mi zostało trochę ![]()
oj koleżanka to szczuplutka nie te gabaryty ja teraz ważę 88 przy wzroście 170 wiem wiem dużo ale ja z tych co się wiecznie odchudzają
...
Hej.
Wpadłam się pochwalić, że moja beta wynosi prawie 11 tyś
Wygląda na to,że wszystko jest ok
W poniedziałek idę na wizytę to będę miała pewność!
To poszukaj w zwykłych sklepach właśnie. Ja leginsy kupowałam ciążowe w sklepie jakimś osiedlowym z odzieżą gdzie i bieliznę mieli. Musisz popytać. Ciążowe ubrania są z reguły drogie a szczerze to mi kasy szkoda na wydawanie na miesiąc czy dwa. Tylko leginnsy kupowałam nowe a tuniki to w zwykłym sklepiku tylko ciut większe albo odcinane pod biustem i luźne niżej. W sumie ciążowe takie same są tylko na wydzielonym dziale 2 razy droższe
Ja kupuje ciuchy w lumpeksie chodź nie zawsze i ostatnio kupiłam rybaczki na lato za 10 zł. na olx widziałam nawet ładne ciuchy ciążowe.
Też się zaopatruję dość często w lumpeksach tak samo jak synka. Tylko po tej przeprowadzce nawt nie wiem gdzie by tu pójść. Wcześniej miałam swoje ulubione miejsca gdzie zawsze coś upolowałam.
Ja mam zawsze jeden ulubione miejsce i nie raz coś za dwa złoty kupiłam ekstra ![]()
Minia beta super wizyta to chyba formalność co?
Dziewczyny ja też uwielbiam lumpki zwlaszcza gdy poźniej ktoś chwali mój zakup ![]()
113 2015-04-23 15:25:07 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-23 15:26:00)
LaBonnet: co do brzuszka to sie pokazal tak troche
Narazie nie az udalo mi sie troche przespac , a co do mdlosci to chyba za szybko sie pochwalilam ![]()
Minia23 : gratuluje jeszcze raz
a w pon ktory to bedzie u Cb tydzien ? ![]()
Ale tu cisza cos dzisiaj ![]()
My na dworku próbowaliśmy łapać trochę słońca ale wieje bardzo. Jeszcze mi Młody kurtkę żywicą wysmarował. Czyściłam zmywaczem do paznokci a teraz się pierze... Zobaczymy jaki będzie efekt.
Ugotowałam zupę fasolową na boczku i zrobiłam sałatkę z makaronem i szynką
Taki produktywny dzień ![]()
116 2015-04-23 17:27:26 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-04-23 17:38:54)

Moje dziecię i 2 minuty ciszy ![]()
caro3109 Ja nie wiem jak dawać zdjęcia do postu. A ja dziś na dworze spacerowałam a i u fryzjera byłam włoski ściąć aż inaczej się czuje u mnie jest cieplutko bez wiaterku.
caro3109 :http://www.tinypic.pl/ i musisz wkleic ten dluzszy link : [img]link[/img] ![]()
mmm zrobilas smaka na salatke
ja wlasnie zjadlam zupe grochowa bez grochu
LaBonnet: a co robilas z fryzurka ? ![]()
caro3109: a nie zauwazylam ze juz wstawilas bo na telefonie mi sie za pozno otwiera ![]()
sliczny maluch , narozrabial troszke ![]()
caro3109 o joj ale masz sprzątania.
skarb15 a tylko podcięłam i wycieniowałam bo już tak zniszczone miałam.
Też mam ochotę coś z włosami zrobić ale pojęcia nie mam co... Na pewno nie farbowanie bo chcę do naturalnego wrócić.
Kwiatek podgryzany już wcześniej przez kota dziś dokończył swojego żywota i wylądował w koszu ![]()
122 2015-04-23 18:12:01 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-04-23 18:22:51)
LaBonnet: oo to fajnie odswierzylas sie troche
Ja co do wlosow to nigdy nie farbowalam , bo zawsze mi szkoda wlosow bylo bo mam po pas
a teraz strasznie mi zaczely wypadac.
caro3109: to musialas za maluchem posprzatac ![]()
Dopiero skończyłam bo latał za mną i chciał tą ziemię w łapki dorwać. Jak bym mu wór ziemi dała to pewnie by przy tym 2 godziny siedział tylko że jeść ją też chce więc odpada
ryż preparowany mi wysypał w drugim pokoju więc urządziłam generalną konserwację na mokro podłogi
A tak z innej beczki dziewczyny to wy pracujecie czy jak to u was wygląda?
Caro synek to taki mały ogrodnik co?
Ja nie pracuję jestem na KRUS-ie . Mieszkam w WLKP.
Dziewczyny zauwazyłyście w ciązy swie włosy? Ja mam co nieco .
Ja pracuję.. ale jest to praca na zastępstwo.. zaczęłam pracę a za chwilę okazało się, że w ciąży jestem ![]()
Madanka ja siwe włosy mam ale to raczej nie od ciąży ![]()
caro hahah bo dzieci uwielbiają takie rzeczy jak ziemia z kwiatków ![]()
Ja nie pracuje .
A co do siwych wlosow nie mam takiego problemu ![]()
Ja jestem na l4. co do farbowania ja niestety farbowałam ale tak od pół roku nie farbuje i niestety męczę się z odrostem i dziś fajnie ścięłam i jeszcze troszkę zostało ale już tak się nie rzuca w oczy. A siwych nie mam na razie a co do wypadania to mogą po ciąży wypadać więcej.
To zostane lysa ![]()
skarb15 raczej ci nie grozi ![]()
LaBonnet: teraz mi wypadaja a co dopiero po porodzie
jak nie zostane z mysia kitka to lysa . ![]()