Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 2,942 ]

781

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Minia mam wizyte w ten poniedziałek,   Kiedy ja od mdlości nie mogłam zasnąć to też ten suchy chleb nie pomagał  hmm

Dziewczyny myślicie, ze 15/16 tydzien bedzie można zobaczyć płeć?

Zobacz podobne tematy :

782

LeeBee dokładnie jest tak jak piszesz. Mimo, że nie znamy się to po między wieloma dziewczynami tworzą się więzi i przyjaźnie. Historia Moniczki zryła psychę nie jednej z nas,bo każda to przeżywała.

Cayenne oficjalnie mogę podziękować za gratulację smile DZIĘKUJĘ! Trzymaj kciuki, żeby wszystko było dobrze.

783

LaBonnet napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
LaBonnet napisał/a:

Jak można kogoś oskarżać o kłamstwa bez dowodów tylko dla tego że nie raz błąd zrobi. To jest chore...

Raz błąd? Mam ci wszystkie twoje posty z błędami tutaj zacytować?

Minia gratuluję jeszcze raz skoro już pewne jest wink

Proszę bardzo..Jak tak można nie winną osobę oskarżać o Takie coś.

nie pogrążaj sie

784

LaBonnet napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
LaBonnet napisał/a:

Jak można kogoś oskarżać o kłamstwa bez dowodów tylko dla tego że nie raz błąd zrobi. To jest chore...

Weź daj już spokój dziewczyno, możesz już układać losy kolejnej bohaterki, żałosny troll.

785

LaBonnet napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
LaBonnet napisał/a:

Jak znajdę więcej czasu to Ci zacytuję...

Napisz kiedy i pod jakim nikiem się znowu pojawisz,żebym czasu nie traciła na poszukiwania natko,Micelki,fasolko,karo ala la bonnet.

786

Madanka mi lekarz powiedział w 16 tygodniu smile ale sobid dodał szanse 50/50;) hehe ale stwierdził dziewczynkę i dziewczynka została, ale nie przywiązywałalam sie wtedy do tej mysli smile lepiej poczekać troszkę

787

Zadam pytanie. Zarejestrowałaś się tu w kwietniu, a nawet pod koniec kwietnia. W naszej kafejce nigdy Ciebie nie było. W temacie Majki nigdy się nie wypowiadałaś, a temat upadł jeszcze zanim się na forum zarejestrowałaś. Jakim więc cudem nagle pojawiłaś się w naszej kafejce? Jakim cudem nagle tak Ciebie oburzyło to, że ona z nas sobie zakpiła i zaraz napisałaś to w jej temacie. Bo to dość dziwne. Nie ma Cię u nas wcale, piszesz w innych tematach i nagle wyskakujesz jak Filip z konopi i jesteś najbardziej oburzona ze wszystkich. Bardziej od osób, które zostały oszukane.

788

madanka smile To będziemy się obie wizytować w poniedziałek smile
Na którą masz? Często się zdarza, że lekarz może określić płeć w tym tygodniu ale równie często może to się zmienić smile Mi w pierwszej ciąży cały czas mówili dziewczynkę a urodziłam synka tongue
Lekarz do którego obecnie chodzę ma kiepski sprzęt usg.. taki przenośny. Ale niestety z racji pracy nie mam jak chodzić do niego gdzie indziej. Jednak mam nadzieję, że w poniedziałek zrobi mi usg i usłyszę serduszko smile

789

Minia oczywiscie ze to zrobie , - dziewczyny niech podadza mi swoj tydzien .
Bo jak narazie wiem Twoj moj a Madanka u Ciebie jak wpisac wdlg usg czy wedlug OM jak juz ?

790

M?rtainn napisał/a:

Zadam pytanie. Zarejestrowałaś się tu w kwietniu, a nawet pod koniec kwietnia. W naszej kafejce nigdy Ciebie nie było. W temacie Majki nigdy się nie wypowiadałaś, a temat upadł jeszcze zanim się na forum zarejestrowałaś. Jakim więc cudem nagle pojawiłaś się w naszej kafejce? Jakim cudem nagle tak Ciebie oburzyło to, że ona z nas sobie zakpiła i zaraz napisałaś to w jej temacie. Bo to dość dziwne. Nie ma Cię u nas wcale, piszesz w innych tematach i nagle wyskakujesz jak Filip z konopi i jesteś najbardziej oburzona ze wszystkich. Bardziej od osób, które zostały oszukane.

Marcin cierpliwości.. to chwilę potrwa, troll musi zebrać myśli do kupy

791

LaBonnet napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:
LaBonnet napisał/a:

Micelko-wbij sobie do główki,żebyś pod kolejnym nickiem pisała:
niewinną
oraz: takie smile
Kurczę,masz tyle czasu,że mogłabyś nauczyć się poprawnej pisowni a potem szaleć z wyobraźnią.
Bo sama wyobraźnia to za mało-jak widać smile

792

minia23 napisał/a:

LeeBee dokładnie jest tak jak piszesz. Mimo, że nie znamy się to po między wieloma dziewczynami tworzą się więzi i przyjaźnie. Historia Moniczki zryła psychę nie jednej z nas,bo każda to przeżywała.

Cayenne oficjalnie mogę podziękować za gratulację smile DZIĘKUJĘ! Trzymaj kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Trzymam bardzo wink
Na kiedy masz termin? Moze napisałaś ale nie czytam wszystkiego.

793

M?rtainn napisał/a:

bo ona bidna powstrzymac sie nie mogla,taka ucieszona byla ze majka to tez świr,aż nóżkami przebierała z radosci i powstrzymac sie nie mogla przed komentarzem

794

Hehe, najlepiej jakby sie okazalo, ze w jednym watku paru Trolli wzajemnie sie karmi opowiesciami ze swiata fantazji big_smile big_smile big_smile

795

poly28 napisał/a:
M?rtainn napisał/a:

Marcin cierpliwości.. to chwilę potrwa, troll musi zebrać myśli do kupy

Chrzęst się niesie zwojów mózgowych- Natka myśli:)
Jaki tu nick przybrać.Zapamiętała tyle,że nie może być z cyferkami bo ją rozszyfrują.A tu...d..pa.I tak rozszyfrowali smile

796

Cayenne termin przypuszczalnie na 17 grudnia smile Prezent gwiazdkowy tongue

797

Natka ja ci proponuję załuż oficjalny wątek jestem Trollem popiszecie ze mną? lol

Minia To fajny prezent bedzie wink

798

A według jakiej zasady podajemy tygodnie?  Bo ja jestem w 8 tyg i 3 dzień.  Dla mojego lekarza to ósmy tydzień. A dla mnie teoretycznie dziewiąty.  Liczymy więc po "lekarzowemu" czy po swojemu?

799

Cayenne no tongue Oby w terminie i oby zdrowy prezent big_smile

A mam jeszcze takie pytanie. Mamuśki, które mają już dzieci smile Powiedziałyście im o ciąży?

800

minia23 napisał/a:

Cayenne no tongue Oby w terminie i oby zdrowy prezent big_smile

A mam jeszcze takie pytanie. Mamuśki, które mają już dzieci smile Powiedziałyście im o ciąży?

Ja byłam pewna,że jestem w ciąży.Nawet test wyszedł pozytywny.I powiedziałam.Moja panna miała wtedy pięć lat.

801

skarbek mozesz pisać według OM .

Minia mam na 14.30 lekarz ma sprzęt dobrej jakości więc mam nadzieję, że coś się pokaże big_smile

802

Cześć Sienna, Cześć Marja, Cześć Kajen, Cześć Ekipo tropiąca Trollollo smile
Ja nie wiem czy koleżanka nie mówiła o naszej Moniczce. Tak czy owak podłączam się pod Wasze zdziwienie, że śmierdzi ten, kto się nagle pojawia i zna stare historie. A styl faktycznie brzmi baaaardzo znajomo.
Najfajniej jest gdy jeden troll z drugim wymienia know-how i rozmawiają o tym jak oburzające jest to, że ludzie tak oszukują innych. Super sprawa smile

803

LaBonnet napisał/a:

Ja pracowałam od 16 roku życie do teraz praktycznie..dopiero teraz odpoczywam chodź na początku ciążku było mi się przyzwyczaić do bycia kurą domową

Jakie to piękne ha ha ha
Pracowałaś?
Kurą domową jesteś od czterech lat przecież...twoja córka w listopadzie skończy 4 lata.
Ślub wzięłaś bo wpadłaś i cię rodzice do tego zmusili.
Mam opowiedziec całą historię?

Justyna tak to najlepsze jest "Jak można tak oszukiwać " big_smile

804

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/jak-tak-mozna-aaaaaaaaagh-pl-088bba

805

La Bonnet w końcu jak Natką nie jesteś to wyjaśnij nam to tutaj smile

806

nie spamujcie tego watku. debatujcie sobie o tych jakis tam dziewczynach na innym watku bo mnie to osobiscie nie interesuje. udzielam sie tylko na tym wiec nie wiem nawet o kogo chodzi.. niestety taki urok internetu ze zawsze sie znajda osoby ktore sciemniaja a ja nie mam ochoty bawic sie w detektywa i nie bede nikogo przeswietlac.. dzieki za ostrzezenie ale wystarczylo tylko napisac ze ktos tam sciemnia i tyle

807 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-05-13 14:07:31)

oj ludziska smile

w sumie to nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie monitora a ludzi zmyślających jest całe mnóstwo smile a już najbardziej dziwią mnie osoby wymyślające różne choroby smile miałam przyjemność kilka takich osób poznać smile

skarb u mnie wczoraj zaczął się 10 tydzień big_smile

minia ja mam dwójkę dzieci 12 i 14 lat ale jeszcze nic nie wiedzą big_smile czekam na moje chłopie i oboje im powiemy big_smile strasznie jestem ciekawa reakcji big_smile

808

Jest mi okropnie przykro jestem tutaj szczera. A tu przychodzą jakieś osoby i na mnie piszą. Nie wiem dlaczego nigdy wcześniej nie pisałam na tym forum nie rozumiem skąd ciągle porównywanie mnie to jakieś Natki czy jak tam jej na imię. A co do tego waszego wątku po porostu parę stron przeczytałam i chciałam napisać swoją opinię. A do do tego tematu ''Majki'' to znalazłam jej temat z jej profilu.
Nie wiem ile jeszcze mam się tłumaczyć nie wiem z czego bo nic nie zrobiłam sad

809

LaBonnet napisał/a:

Jest mi okropnie przykro jestem tutaj szczera. A tu przychodzą jakieś osoby i na mnie piszą. Nie wiem dlaczego nigdy wcześniej nie pisałam na tym forum nie rozumiem skąd ciągle porównywanie mnie to jakieś Natki czy jak tam jej na imię. A co do tego waszego wątku po porostu parę stron przeczytałam i chciałam napisać swoją opinię. A do do tego tematu ''Majki'' to znalazłam jej temat z jej profilu.
Nie wiem ile jeszcze mam się tłumaczyć nie wiem z czego bo nic nie zrobiłam sad

ojej jakie to przykre...

810

Cayenne81 napisał/a:

Wyjaśniłam już co miałam wyjaśnić.

811

LaBonnet napisał/a:
Cayenne81 napisał/a:

Wyjaśniłam już co miałam wyjaśnić.

Decyzje podejmą dziewczyny z tego wątku co z Tobą zrobić ...

812

To jak mam wam udowodnić że jestem prawdziwa. Mam tu pokazać swoje zdjęcie? Dane i adres?

813

LaBonnet napisał/a:

To jak mam wam udowodnić że jestem prawdziwa. Mam tu pokazać swoje zdjęcie? Dane i adres?

zdjęcie,dane i adres moze być każdego

814

Troszke zaufania do ludzi. Nie wszyscy oszukuje i kłamią. I po przez takie ciągłe podejrzewanie wszystkich. Ranisz  tych którzy sa szczerzy i uczciwi..

815 Ostatnio edytowany przez bwini81 (2015-05-13 15:10:16)

ludzie różnią się od siebie ale też bywa że są do siebie łudząco podobni pod wieloma względami, nawet pod względem sposobu pisania jak i robienia błędów literowych smile

jeśli mnie by ktoś posądził o wymyślanie i kłamanie co nie byłoby prawdą to po prostu bym tego kogoś wyśmiała a później olała bo nie mam obowiązku nic nikomu udowadniać ani nikomu się tłumaczyć smile

tak więc LaBonnet ja nie znam Cię aż tak dobrze żeby Cię oceniać czy to pozytywnie czy negatywnie smile ja nie mam nic do Ciebie bo przytaczanie tu wątków z innych postów nie są żadnym dowodem na to że oszukujesz, przynajmniej dla mnie smile i nie oczekuję od Ciebie żadnego udowadniania czegokolwiek smile

jeszcze kilka dni temu o to samo posadzona została skarb i olała tych, którzy ja posądzili i się uspokoiło smile zrób to samo smile

816

LaBonnet napisał/a:

Troszke zaufania do ludzi. Nie wszyscy oszukuje i kłamią. I po przez takie ciągłe podejrzewanie wszystkich. Ranisz  tych którzy sa szczerzy i uczciwi..

Ty moje zaufanie straciłaś już dawno temu ...
Jesteś jedyna którą będę systematycznie wyszukiwac na forum,bez znaczenia pod iloma Nickami sie jeszcze pokażesz.

817

bwinia Tak zrobię smile Pamiętam była tak akacje ze skarbem. Jak się czujesz?
Skarbek kochana jak tam w szpitalu myślę o Tobie cały czas trzymam mocno kciuki :*
Ja jutro mam wizytę troszkę się denerwuje co to wyjdzie bo coś mnie od paru dni brzuch boli. Jeszcze teraz tak się zdenerwowałam..

818

LaBonnet ja się czuję bardzo dobrze, mdłości tylko chwilowe i lekkie tak ze jest dobrze big_smile

zresztą przez internet nikt nie jest w stanie sprawdzić czy naprawdę jesteś w ciąży big_smile trzeba byłoby być jasnowidzem big_smile
tak, że nie denerwuj się bo to w niczym nie pomoże smile

819

Hej dziewczyny. Co u was prócz całej masy informacji której nie analizuje bo nie znam sprawy ani przytaczanych nickow.
U mnie jest 16 tc a Usg mi lekarz tylko te 3 podstawowe wystawia a reszta to jak chce to prywatnie bym musiała iść. Na płeć więc sobie poczekam.

Na obiadek placek po węgiersku robiłam a teraz się z Młodym oddajemy relaksom :-D
Gubię się trochę w wypowiedziach bo nie zaglądam regularnie... Skarbek w szpitalu jest? Dlaczego.

Wychodzi na to że z terminu jestem pierwszą na liście.... Ciekawe jak to się potoczy

820

Caro skarbek jest w szpitalu na założenie szwu na szyjkę.
Pychotka placek węgierski smile

821

No tak teraz już kojarze :-) mam nadzieję że wszystko pójdzie ok.
Ależ mi się dziś nic już nie chce...

822

A jednak LaBonnet nie była szczera. Zgłosiłam ją moderacji, żeby ją sprawdzili i została  zbanowana. Czyli była oszustką hmm

823

leebee no to niezle ci powiem.. nie rozumiem szczerze takich ludzi bo i po co zakladac konto i ludziom ciemnote wciskac??? chyba tylko z braku zajecia i nadmiaru wolnego czasu..
a wy jak tam PRAWDZIWE mamusie listopado- grudniowe sie dzis czujecie?? smile ja dzis wrecz super zadne dokuczliwe dolegliwosci mi dzis nie dokuczaly:)
a u mnie to 14 tydzien z om smile

824

Hej!
Nie jestem mamusią listopadową ani grudniową, ale październikową:) Termin mam na 20 października, więc całkiem bliski niektórym wam:) Podczytuję was od jakiegoś czasu i nieśmiało postanowiłam się ujawnić:) Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, ze piszę w "waszym" wątku smile Ale moja ciąża prawie tak daleka jak Wasza:)
Pozdrawiam:)

825 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-13 20:23:50)

serduszko bije :*
za tydzień mam wizytę z wynikami krew mocz glukoza i jakieś wr .... mało tego dziewczyny on powiedział ze na dzień dzisiejszy nie jest w stanie zobaczyć czy to ciąża pojedyncza czy bliźniacza ale beka co wink
jestem taka szczęśliwa :*

826

Tosik jak to nie jest w stanie stwierdzić czy ciąża pojedyncza czy bliźniacza??? To nie byłoby słychać dwóch serduszek?  To Ci klina wbił smile

Nadis zapraszamy smile Na dobrą sprawę to i mamusią listopadową możesz zostać albo prawie listopadową. Zaglądaj do nas częściej smile To będzie Twoj pierwszy dzidziuś?

827

Hej Dziewczyny.
Przepraszam nie będę czytała wszystkich stron które zdążyłyście napisać... zastanawiam się skąd Wy czas bierzecie na tak intensywne pisanie wink Ja ledwo zdążę codziennie coś skrobnąć na Październikowych.
Byłam w końcu na wizycie kilka dni temu, termin mam na 27 listopada, niunia miała 5,3 mm zdrowiutka serduszko ślicznie biło. Oczywiście nie wiadomo jeszcze jaka płeć, ale moja intuicja mówi, że dziewczynka - Zosia.
Czuję się prawie dobrze mdłości i wymioty są rzadkością- na szczęście nie mam powtórki z pierwszej ciąży, apetyt niestety dopisuje sad Jedyne co mnie martwi to prawie ciągłe zmęczenie, jakoś poprzednio miałam duuuużo więcej energii.
Pozdrawiam.

828

przyszłam powiedzieć dobranoc big_smile

tosik gratulki big_smile

829

witam śpiochów  :*
ja juz na wynikach a wiecie cały czas widzę monitor USG jak serduszko bije smile

830

hej dziewczynki :* Tosik ciesze sie razem z Toba :*
ja tez powoli sie zbieram bo musze dzis isc do tego urzedu pracy i jakos strasznie sie tym stresuje.. milego dnia mamusiom zycze ;*

831 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-05-14 09:35:51)

Czesc dziewczyny. Co u was słychać? U mnie standardowo już prawie noc słabo minęła. Olivier śpi mega niespokojnie... Nie mam pojęcia czemu. Chyba ząbek kolejny ale już czasem mam dość wstawiania po 10 razy. Tu by człowiek poodpoczywał a nie ma jak. A ja w pierwszej ciąży narzekalam :-D
izulka nie stresuj się. Nie zjedzą Cię tam :-) a dowiesz się co i jak.

No nic. Dam radę. A co u was?

832

dzień dobry smile

u mnie samopoczucie bardzo dobre a pogoda pochmurna smile

ja do urzędu pracy jadę jutro i też chcę się dowiedzieć co i jak smile a zaraz mykam na zakupy smile

833

skarbek a u Ciebie jak tam jak się czujesz ??

834

Hej dziewczyny smile Tosik, Asiula gratuluję fasolek

Nadis witaj big_smile

Ja miałam wczoraj kryzys koszmarny bół głowy puściło mnie dopiero w nocy wstałam 20 minut temu, ale  w tej chwili  spokój dzieki Bogu . Jutro małżon ma urodziny więc jak się zbiorę to zrobie tort . Miłego dnia smile

835

O torcik madanka  ja wczoraj miałam na tort ogromną ochotę ale dzisiaj to mam takie mdłości sad

836

widzę ze po wczorajszej burzy cisza na forum hmm

837

Hej hej!
Ja wróciłam z pracy. Próbowałam dostać się do mojego lekarza dzisiaj, bo chyba po luteinie mam jakieś skutki uboczne  w postaci swędzenia "tam"... i kurde kiszka.. nie da rady. Chyba przeczekam do tego poniedziałku.

838 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-14 12:19:36)

Cześć Wam. Ja dopiero do domu dotarłam. Byłam dziś na badaniach,  a ludzi tyle że masakra. Ledwo zdążyliśmy z Pawłem na rehabilitację. Po drodze musiałam coś do jedzenia kupić bo mdliło mnie strasznie.  Miałam glukoze badaną z palca.  Zdziwiłam się bo pierwszy raz tak miałam.  Wynik dobry.

Madanka to ty dzisiaj pieczesz smile Powodzenia smile Ja to noga kulinarna jestem raczej.

Minia to nie fajnie,  że Cię swędzi. Długo już bierzesz luteine?

839

LeeBee luteinę biorę od 5 tyg ciąży.. czyli już jakiś czas.. Nie wiem co robić.. myślałam, że sięgnę po clotrimazolum ale pisze, że w I trymestrze nie wolno. ZObaczę jeszcze czy uda mi się dodzwonić do ginekologa prywatnie.

840

No dziś torcik dla mojego staruszka 33 lata już mu stuknie big_smile

Minia też mnie swędziało po lutce i najbardziej pomoglo mi podmywanie jogurtem naturalnym . Może obrzydliwe ale podziałalo, po użyciu miałam takie miłe chłodzące uczucie. Spróbuj może akurat pomoże.

841

madanka dzięki za rady smile
spróbuję jeszcze rumianku.

842

Minia ja brałam clotrimazol w 1 trymestrze z polecenia lekarza smile ale tez nie byłam przekonana ,niby na wszystkich pisze ze lepiej nis brać w 1 trymestrze ale podobno musza tak pisać smile nie ma sie czego obawiać

843 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-05-14 13:51:00)

LeeBee a dlaczego na rehabilitację chodzicie. My chodziliśmy do 8 miesiąca jak miał mały z asymetrią. Teraz powinnam na kontrol ostatnią z nim pójść.

U mnie pada i grzmi na okroglo. Spać mi się chce przez to wszystko ale z małym siedzę bo przeziebiony i spać nie może za bardzo. I go bujam w bujaku...
Zastanawiam się czasem jak to ja ogarne dwa takie szkraby... Chciałabym już ruchy poczuć to by ciąża była dla mnie bardziej realna.

Co na obiadki robicie? Bo ja w ogóle pomysłu nie mam. Tylko mizerje do wszystkiego bym jadła. Taka zachcianka.

Mi z żyły glukoze brali ale słyszałam że jeśli tylko to masz z krwi mieć robione toż palca im wygodniej. U mnie zawsze jest poszukiwanie czegokolwiek by się wbić igłą bo żyły mam słabo widoczne. Czasem mnie kilka razy dziurawią.

844

Caro my na rehabilitację wróciliśm.  Paweł miałwzmożone napięcie i asymetrie. Rehabilitacje skończyliśmy jak miał 8-9 miesięcy. Niestety głowę w dalszym ciągu przechyla i dlatego znowu chodzimy.

Pogoda nie jest zbyt ciekawa. Ja na obiady nie mam prawie wcale chęci.  Pawłowi gotuje ogórkową i czekam aż się obudzi bo śpi mi już przeszło 2 godziny.  Sobie chyba rybę usmaże i z kapustą kiszoną zjem smile

845

hej! bylam w tym urzedzie i nie zjedli mnie wink dowiedzialam sie tyle ze jesli nie ma przeciwskazan to moge isc do pracy i ze jesli chce to moge doniesc zaswiadczenie ze jestem w ciazy.. i dostalam nastepny termin na 6.07.. no i oczywiscie zapomnialam sie zapytac jak to z tym zasilkiem.. zawsze mi to co najwazniejsze z glowy wyleci.. ehh..

Posty [ 781 do 845 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024