Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Strony Poprzednia 1 9 10 11 12 13 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 651 do 715 z 2,942 ]

651

Odp: Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Tosik trzymam kciuki :* długo męża nie masz w domu..jak dajesz rade bez męża jak coś się psuje? a długo tak wyjeżdża?

Zobacz podobne tematy :

652

oj kochane jak ja się denerwuje niby wszystko powinno być ok ale wiecie pierwsza wizyta smile
oki uciekam do pracy dzisiaj od 9 do 17 długi dzień mnie czeka sad
buziaki

653

Hej dziewczyny smile

Tosik trzymam kciuki za wizytę nie martw się na zapas .

KArolina witaj smile

U mnie dziś porządki w szafie sprzątam na później zaciasne spodnie i sweterki, a przy okazji miejsce na nowe ciuszki smile Planujemy małe przemeblowanie i malowanko. Ja wprost kocham  takie sprawy big_smile

654

Heej smile ja lecę na wizytę i po wizycie dam wam znać smile

655

Witam mamusie :*

LaBonnet : Powiem tak , moj wyjechal za granice koncem lutego , ma wracac koncem maja badz na poczatku czerwca na ok tydzien , potem dalej jedzie za granice i juz na stale ma wrocic do nas, albo poczatkiem sierpnia albo koncem , - zalezy to czy wyrobi sie ze zleceniami .
Jest ciezko, ale jakos musimy dac rade . smile

Co do samopoczucia mam straszne mdlosci , ze sily wstac nie mam.
Dzisiaj jeszcze wizyta i czuje juz lekki stres smile.

656

Bwini a czemu upatrzylaś sobie łóżeczko turystyczne? Miałaś kiedyś do czynienia z takim?

Powiem Ci, że ja mam zwykle, ale też kupiliśmy turystyczne bo mamy rodzinę rozrzuconą. Mam takie z podwieszany wyższym poziomem. Powiem Ci, że nie zrezygnowalabym z drewnianego.  Te turystyczne strasznie szeleszczą (co mnie osobiście wkurza i czuje się jak na campingu). No i podłoża niestety nie są takie stabilne mimo włożeniu dobrego materaca. Zwłaszcza ten podwieszany poziom.
No i nie wiem czy można przy nim używać monitora oddechu (a ja takowy posiadam).

Ja też mam na szczęście męża na miejscu. Inaczej bym się wykończyla.

657

Karolinko : trzymam kciuki :*

Tosik : jeszcze chwilka a zleci do wizyty migiem :*  Widzisz ja mam dzis a juz mam ochoty zaczac sciany gryzc . smile

Madanka : Co tam u Cb ? Jak sie , czujesz ? Malo sie odzywasz smile

658

skarb15 czekamy na relacje z dzisiejszej wizyty smile

659

skarb u mnie ogółem ok na samopoczucie nie narzekam, trzymam kciuki za wizytę smile

660

Kurcze moja siostra dziś zadzwoniła że jej mała mam ospę a ja w tam tym tygodniu pilnowała i mam dylemat czy ja zachoruje od kiedy zaraża się? ja nigdy nie miała ospy..boje się

661 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-05-11 11:17:32)

Cześć dziewczyny smile zaglądam tak rzadko że zaraz zapomnicie że tu byłam w ogóle ale z Synkiem ciężko przy kąpie usiąść smile

Witam nowe mamy :* Trzymamy kciuki by wszystko było ok.

W weekend byli u mnie rodzice z bratankiem i bratanicą więc miałam kilka osób w domu ale cieszę się bardzo bo rzadko ich widzę.

LeeBee zastanawiał się nad wózkiem bliźniaczym albo nad dostawką do stania bo moje dziecię pierworodne nie za bardzo lubi jeździć w wózku - płacze, wyrywa sie itp więc nie wiem jak to zorganizować...Będzie miał niecałe 2 latka (21 miesięcy) jak się mu urodzi mały braciszek lub siostrzyczka.
Co do łóżeczka to jestem za standardowym i w sumie mam bo Olivier śpi w takim ale jemu chyba kupimy inne dla troszkę większego dzieciaczka a maluch przejmie po nim spanko.

Dzis mały spał nieco lepiej bo ostatni tydzień był na prawdę marny... W końcu nie wstałam z potwornym bólem głowy.

Ja jestem z województwa mazowieckiego. Męża mam w domu ale żeby podreperować budżet przed narodzinami drugiego maluszka szuka dodatkowej pracy na noce... Dziś ma rozmowę ale zobaczymy jak to będzie za grosze go nie puszczę by się męczył, nie spał i syna prawie nie widział...

Zaczęłam 16 tc i muszę wsłuchać się w brzuszek to może poczuję maleństwo tylko że na prawdę nie mam kiedy się położyć bo Olivier cały czas coś chce smile W pierwszej ciąży poczułam jakoś na przełomie 17 i 18 tc. Można wcześniej troszkę czekolady zjeść to wtedy maluch bardziej żwawy się robi z radości smile

Muszę coś na obiad wymyślić...

Piszcie co u was smile Jak się macie

La bonet ja też nie chorowałam a z tego co wiem to ospa sie wylega 2 tyg i wtedy sie zarazasz... Jaj już chorujesz to nie.  Nie mam pojęcia co Ci doradzić.

662 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2015-05-11 11:52:15)

No ja jestem jeszcze ze śląskiego,  ale od czerwca wracam na Mazowsze.

LaBonnet nie wiem co Ci doradzić.  Miejmy nadzieję,  że się nie zaraziłaś.

Ja ostatnio jakaś słaba jestem. Ciężko mi Pawła nosić.  Wieczorem jestem strasznie umęczona.

Caro u mnie też będzie 21 miesięcy różnicy.  Też myślę o jakimś większym łóżku dla Pawła,  ale zobaczymy czy będzie już gotowy na taką zmianę. A wózek.  Sama nie wiem. U mnie Paweł akurat lubi jeździć.  Tylko ja właściwie i tak mało wychodzę gdzieś dalej. A jak będziemy wychodzić z mężem razem to w razie czego  mam dwa wózki.  No nic. Zobaczymy.

663

Łóżeczko kupimy wcześniej. Jakoś w wakacje by miał czas się przyzwyczaić... Tak przynajmniej planujemy
http://allegro.pl/tapczanik-bartek-3-kolory-140x70-e-meblus-nowosc-i5307588306.html
cos takiego lub podobne mi chodzi po głowie

A wózek to jeszcze nie mam pojęcia co zrobimy ale to i tak na koniec zostanie pewnie....

664

witam mamusie smile

LeeBee nie miałam do czynienia z łóżeczkiem turystycznym, bo jak moje dzieci były malutkie to takich nie było więc wychowały się w drewnianych a upatrzyłam sobie takie bo po prostu mi się spodobało smile

u mnie dziś pogoda taka sobie hmm chmurki się przesuwają ale padać nie pada i oby tak dalej bo jak dzieci wrócą ze szkoły to jedziemy do byłej teściowej na kawusie i ciacho big_smile

665

Hej ja juz po, byl widoczny piękny pęcherzyk i zarys zarodka, tylko pan doktor mi powiedzial ze to 5 tydzień jest a ja wyliczylam 7, jak to jest? Miesiączkę miałam 27 marca smile)

666

Karrollinna jesteś w 7 tc ale lekarz mówiąc że 5 też się nie myli. Po prostu liczone inaczej. Ty liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ale prawidłowo przecież wtedy nie zachodzisz tylko podczas owulacji około 2 tyg później... Stąd ta różnica. Ale jeśli nie wiesz dalej to zapytaj lekarza na kolejnej wizycie co i jak.

667

hej mamuśki  :*
ja juz po pracy i leżę odpoczywam dzisiaj miałem focha wszyscy mnie jakoś denerwowali hmm wrrrr
a jak wam minął dzionek ??
skarb15  jak u lekarza ??
Karolina super kiedy teraz do lekarza ?? jakieś wyniki musisz robić ??
bwini81  a dzieciom juz powiedziałaś ?? bo nie pamiętam czy pytałam tez mam dwójkę i jeszcze nic nie wiedzą czekam na męża jak przyjedzie wink
madanka ja też muszę zrobić remanent w szafie ale nie wiem jak się do tego zabrać hmm
dziewczyny a kiedy wasze wizyty ?

668

Tosik ja ma wizyte za tydzien . Porządki dziś zrobilam w ten sposób, że przymierzałam wiekszosc rzeczy i za małe na tę chwilę chowałąm do schowka . Teraz mam spory luz smile Ogółem sama mam siostrę młodszą o 11 lat  i zazdraszczam już  Twojej córce bo ja uwielbiałam się zajmować swoją siostra big_smile

669

Ja mam panikę boje się ospy..jutro zaczynam już 14 tydzień a w czwartek mam wizytę u lekarza. U mnie cieplutko na spacerku byłam smile

670

madanka pocieszylas mnie bo właśnie nie wiem jak dzieci zareagują smile mam nadzieje ze oki

671 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-11 18:59:46)

Najpierw napisze co po wizycie i pozniej Was nadrobie big_smile

Z dzidzia wszystko w porzadku ladnie rosnie , straszna z niej wiercipietka , fajnie raczka ruszala wygladalo to tak jak by machala big_smile
Termin z 14 listopada wdlg usg przesuna mi sie na 10 listopada smile
Szyjke mam na 3 i 6 cm gin mowila ze nie ma potrzeby zakladac szwu  , ale ja sie uparlam i ze wzgledu na pierwsza ciaze  dostalam skierowanie do szpitala - zglosze sie w srode.
Co do wagi schudlam dalej 1 kg   , czyli na poczatku przytylam 2 kg teraz schudlam lacznie 2 wiec jestem przy swojej wyjsciowej wadze jak przed ciaza .

A i nastepna wizyta za 3 tyg czyli 1 czerwca , dlatego ze mojej gin nie ma byc za 2 tyg .

672 Ostatnio edytowany przez tosik (2015-05-11 18:58:02)

LaBonnet  a czytałas  o ospie jak kobieta jest w ciąży jakie zagrożenia ??

673

skarb15  fajnie ciesze się masz już za sobą teraz tylko się ciesz i dbaj o siebie smile

674 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-11 19:03:16)

Tosik jaka ulga big_smile
Gin mowila ze jak zoloza mi szew nie bede mogla chodzic do szkoly tylko lezec do konca ciazy . Wiec chcac nie chcac bede musiala zrezygnowac .

675

witam ponownie big_smile

ja już po ciachu i kawusi u byłej teściowej big_smile

Tosik ja jeszcze dzieciom nie powiedziałam bo szczerze nie wiem jak big_smile zaczekam na moje chłopie i razem powiemy big_smile ja mam następną wizytę za tydzień w poniedziałek czyli 18.05. big_smile

676

Tosik nie czytałam nie chce się nakręcać, mam wizytę w czwartek to pogadam z lekarzem. No Jak ci lekarza mówi wszystko dobrze to może nie zakładaj szwu bo kiedyś czytałam że jak nie zdąża ściągnąć przed porodem to może ci szyjkę rozerwać. A nie lepiej taki krążek nie pamiętam jak się nazywa

677

LaBonnet: Ja kochana wole dla bezpieczenstwa bede czula sie pewniejsza smile
W pierwszej ciazy nie zdazyli mi go zalozyc , bo zrobilo sie rozwarcie a jak mialo by byc tak  drugi raz to wole juz jak jest taka mozliwosc , zeby zalozyli mi ten szew .

678

Skarb super , że z dzidzią  ok , w sumie nasze terminy praktycznie się pokrywają smile

Tosik jak chcesz dzieciom zrobić niespodziankę to w  jakiś fajny sposób przekaż im wiadomość o ciązy. Może w Dzień Matki coś wykombinuj ???

679 Ostatnio edytowany przez LaBonnet (2015-05-11 21:03:40)

Skarbek jak masz czuć sie bez piecznie a myślisz o krążku troszkę lepszy jest bezpieczniejszy, nazywa się pesser jak dobrze pamiętam jestem na telefonie i ciężko mi linka wstawić smile poczytaj sobie co i jak. Jak dziś jestem zmęczona tak mnie  nogi bola bo miałam daleki spacer smile normalnie zasypiam a wstanę pewni po 5..

680

madanka: dziekuje :* A no faktycznie z tego co pamietam masz termin wlasnie na 10 listopada smile

Labonnet : Wlasnie jak rozmawialam z gin , to o szwie, mowila ze dla mnie bedzie dobry i na skierowaniu pisze wlasnie takze ze ma byc szew  - mysle ze tez dobrze .

681

Skarbek jak gdzieś czytałam to pacjentka musi sama sobą kupić ten krążek koszt z 120 zł jak nie więcej. A nie boisz się czy zdążę przed porodem ściągnąć?

682

LaBonnet: Kochana jakos sie o to nie boje - przeciez te przypadki na pewno rzadko sie zdarzaja . Najwazniejsze jest dla mnie wlasnie by donosic ciaze do konca .

683

Skarbek tego ci życzę smile dobranoc do jutra smile

684

LaBonnet: Dziekuje kochana , mam nadzieje ze wszystko pojdzie po mojej mysli jak do tej pory smile

685

Dobranoc mamusie ;*

686

Witam mamusię :* nie śpię od 5. Czytam pewien wątek i tam piszą jak jedna z nich ich oszukiwała nawet nie swoje zdjęcia wysyła jak tak można..przecież to karalne używanie nie swojego wizerunku. Ale jak oni tam doszli do tego nie mam pojęcie widać jak łatwo oszukiwać. A podobno tą osobę bardzo polubili.
U mnie słoneczko świeci smile

687

dzień dobry smile

u mnie dziś słonecznie ale póki co chłodno smile może później będzie cieplej smile

wczoraj zasnęłam o 22.00 i o 2.20 byłam już wyspana hmm ponad godzinę nie mogłam zasnąć hmm muszę chyba później chodzić spać big_smile

dziś zaczął się 10 tydzień big_smile

688

LaBonnet : kochana to łatwo wykryć po chociażby 1 zdjęciu - łatwo wyszukać smile

bwini81: O to gratuluje , już 1/4 za Tobą big_smile

A ja wstałam przed 7 i ledwo co na oczy patrze, mdli mnie strasznie przy okazji i nic mi sie nie chce big_smile

689

ja jeszcze w łózeczku ale zaraz muszę coś zjeść bo mnie też zacznie mdlić a tego nie chce big_smile chyba zrobię sobie kanapeczki z pomidorkiem big_smile

skarb dziekuję big_smile

690

hej smile ja tez wstalam z samego rana tylko zupelnie nie wiem po co smile:) u mnie tez sloneczko swieci wiec moze bedzie ladny dzien smile za chwilke wybieram sie w odwiedziny do mojej mamci:) to sobie troszke pospaceruje smile

691

skarbek ale kurcze są jakieś granice..ja tez dziś coś źle się czuje gardło mnie boli a bo wczoraj wypiłam zimny sok.
Ja dziś już 14 tydzień zaczynam smile

692 Ostatnio edytowany przez caro3109 (2015-05-12 10:20:34)

Hej a my dopiero przed 8 wstalismy. Mąż do pracy na 10 wiec o ile synek się nie zrywa wcześnie to korzystam jak mogę :-)
LaBonnet ludzie podszywaja się pod innych by się zabawić lub uciec od swojego życia które ich nie zadowala. Potrafią tak oszukiwać latami. Oglądałam program cutfish czy jakoś tak na mtv o podobnej tematyce. Nie wiem czy historie prawdziwe ale dające do myślenia.
U nas słonko i od rana ciepło się robi :-D mi już mdłości prawie nie dokuczaja wcale

693 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-12 09:45:36)

LaBonnet: Właśnie przez takich ludzi, osoby uczciwe obrywają . Muszą mieć dobrze poprzestawiane w główce , zeby zmyslic "swoja" historię. A słyszałyście dajmy na to o fejkach na dziecko na asku? Dla mnie to jest nie pojete.

Ja mysle wreszcie coś przekąsić bo mi się w żołądku przewraca , a jestem tak nie wyspana ze padam na buzie .

694

Skarbek co widzieliśmy? naprawdę jest to chore. A teraz się tłumaczy to tylko zabawa..

695

LaBonnet : Nie slyszalas o tym ? To poczytaj sobie jak bedziesz miala czas .

696

To daj linka bo nie wiem gdzie szukać i o co chodzi smile

697

LaBonnet  : Podam Ci jeden ask dziewczyny : http://ask.fm/fejknadziecko/best .

698

Caro juz rozumiem. smile tosik nastepna wizyta 1 czerwca , lekarz powiedzial ze badania dopiero wtedy mi przepisze ze teraznzawczesnie jeszcze bo nie wiadomo jak sie wszystko potoczy, troszkę mnie nastraszyl ale wszystko wygladalo dobrze wiec jestem dobrej myśli smile

699

I tak wgle to czesc dziewczyny smile ja wstalam jakies pól godziny temu, ostatnio cały czas śpię smile smile a jak wy liczycie swoje tyg ciąży? Od daty ost miesiączki czy od zapłodnienia? smile

700

skarb15 napisał/a:

LaBonnet  : Podam Ci jeden ask dziewczyny : http://ask.fm/fejknadziecko/best .

Masakra..

701

karrollinna : Ja tez nastepna wizyte mam na 1 czerwca - na dzien dziecka big_smile

Zazdroszcze Ci tego spania big_smile
Ja licze wdlg daty z usg big_smile

702

LaBonnet: To juz szkoda slow..

703

Ja liczę od ostatniej miesiączki bo przeważnie aparaty usg są tak ustawione że data wychodzi podobnie. Różnica kilku dni chyba że owulacja była bardzo przesunięta. A zresztą i tak nie ma co się do daty tej przywiązywać za bardzo...

Idę gotować zupkę szczawiową. Mama mi świeży szczaw dała to trzeba wykorzystać smile
Jesteśmy po spacerze i Olivier teraz śpi więc spokojnie mogę sobie wszystko ogarnąć.

704

o zupka szczawiowa uwielbiam ale mi smak narobiłaś pychotka. a ja dziś mam lenia tylko leża coś mnie brzuch boli.

705

caro3109: dokladnie u mnie z om wychodzi termin na 8.11 , z usg wychodzilo na 14. 11 potem na 13.11 a po wczorajszej wizycie na 10 . 11 big_smile

Ja na sniadanie wcielam obiad - u mnie zeberka big_smile

706

skarb sama mieszka czy z rodzicami? smile

707

Ja szczawiową pierwszy raz gotować będę więc trzymajcie kciuki smile

Czasem i mnie brzuszek pobolewa jak małego się troszkę ponosi ale staram sie jak najmniej. Ciężko jest jednak.
Wczoraj próbowałam się w brzuszek wsłuchać czy wiercenia się nie czuje ale chyba nie albo przeoczyłam czas aktywności malucha...
Kurczę. Dopóki nie wiem jaka płeć nie umiem mówić do brzuszka a przecież już maluch słyszy... Takie bezosobowe gadanie mnie irytuje smile

708

skarb15 napisał/a:

karrollinna : Ja tez nastepna wizyte mam na 1 czerwca - na dzien dziecka big_smile

A ty pracujesz? Ja mam dzis jeszcze wolne to śpię caly dzien i sie nie ruszam z lozka, od jutra juz nie pośpię smile

709

karrollinna napisał/a:
skarb15 napisał/a:

A ty pracujesz? Ja mam dzis jeszcze wolne to śpię caly dzien i sie nie ruszam z lozka, od jutra juz nie pośpię smile

To będziemy tu razem relacjonować wizyty nasze, 1 czerwca smile

710

Wy tez jesteście takie śpiące jak ja? Bo mi się oczy zamykają normalnie co chwile tongue jest tu ktos w moim tygodniu? Chodzi o 7 tydzień od daty miesiączki ? :d

711

ja jestem w 16 tc. A śpiąca też byłam na początku. Teraz juz przeszło i czuję sie coraz lepiej smile Wszystko przed Tobą.

712 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2015-05-12 14:02:30)

LaBonnet: Chwilowo z bratem smile

karrollinna: nie nie pracuje chodzilam do szkoly zaocznie ale i tak musze zrezygnowac na pewno na czas ciazy .
a ty gdzie pracujesz smile ? Ciezka praca czy dobre masz warunki w ciazy ? smile
Zauwazylam ze jak na razie mamy wizyty w tych samych dniach smile

Ja jestem strasznie spica - pozno klade sie spac szybko wstaje , w ciagu dnia nawet nie dam rady uciac sobie drzemki .

Hmm chyba Tosik zaginela , a zawsze cos od sb pisala codzinnie chyba zestresowala sie wizyta smile

713

Jak u mnie dzisiaj duchota byłam na chwile na dworze jak mi sie w głowie zakręciło i gorąca się zrobiło myślę że padnę na ziemie.

714

Cześć ciężarówki smile Dawno mnie tu nie było ale spędziliśmy weekend na Śląsku i dopiero wczoraj wróciliśmy smile
Jak sie czujecie kobietki? Jak tam Wasze dolegliwości?
Ja prócz ciągłych mdłości czuję się ok smile U mnie leci już 9 tydzień smile W poniedziałek mam wizytę smile Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze smile

A jak tam brzuszki? Rosną już? Pochwalcie się smile Ja nie mam czym, bo mam mnóstwo tłuszczyku smile

715

hej. ja wrocilam ze spaceru ugotowalam obiadek i teraz odpoczywam wink nogi mi odpadaja po tym spacerku.. jutro moze tez zrobie szczawiowke tak mi smaka narobilyscie wink ja dzis sie czuje na prawde dobrze wink

Posty [ 651 do 715 z 2,942 ]

Strony Poprzednia 1 9 10 11 12 13 46 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamusie listopadowo - grudniowe 2015 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024