już mi troche lepiej, poczytałam w manufakturze radości i wychodzi mi 7/7
"Uważasz, że Ci w życiu nie wyszło, że idzie tak sobie? Sprawdź najpierw 7 dowodów na to, że jest dokładnie odwrotnie.
1. Idziesz własną drogą, żyjesz swoim życiem
Nawet jeśli to życie wcale nie jest doskonałe, to i tak czujesz, że jest twoje. Nie ciągniesz nikogo za rękaw, bierzesz odpowiedzialność za swoje decyzje. Wybierasz, chociaż czasem się mylisz.
2. Strach nie ma nad Tobą władzy
Co wcale nie oznacza, że się nie boisz. Boisz się, ale robisz swoje. Nie dajesz się pogrążyć lękom, nie żyjesz w cieniu obaw.
3. Porażki Cię nie zatrzymały
Może Cię wzmocniły, może osłabiły, ale idziesz dalej. Wiesz, że raz się wygrywa, raz przegrywa. Takie jest życie. Trzeba się podnieść, otrzepać i iść dalej.
4. Każdego dnia uczysz się czegoś nowego
I jesteś otwarty na życie. Nie twierdzisz, że wiesz wszystko i śmiejesz się z tych, którzy uważają, że wiedzą. Masz dystans. Do siebie i do innych.
5. Dziś ktoś uśmiechnął się dzięki Tobie
Tak po prostu. Nie chcesz nic w zamian. Lubisz ludzi. Ludzie lubią Ciebie. Nie wszyscy - Ci na których Ci zależy. Wiesz, że nie jesteś pomidorowa, żeby Cię wszyscy lubili.
6. Pokonujesz przeszkody, przeszkody nie pokonują Ciebie
Chociaż czasem zedrzesz sobie przy tym ręce i duszę do krwi. Wiesz, że czasem inaczej się nie da, ale wiesz też kiedy lepiej ustąpić i pójść inną drogą bo cena jest za wysoka.
7. Kochasz i masz obok siebie ludzi, którzy Ciebie kochają
I wiesz, że gdyby dziś naprawdę był KONIEC, to miałby kto po Tobie zapłakać. "