Dobranoc Starr.
Prawie czternasta....
Upał zelżał, sen całkiem daleko ode mnie.
Poczytam jeszcze, może nadejdzie.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 234 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dobranoc Starr.
Prawie czternasta....
Upał zelżał, sen całkiem daleko ode mnie.
Poczytam jeszcze, może nadejdzie.
Witajcie!
Luc i Starr, jakże ja lubię te Wasze przekomarzania przed snem... ;-)
Mam już termometr. Stan za oknem 25, 5?C
Czy wydacie mi legitymację członkowską Klubu Meteo, z jedną choćby pieczątką?
Dobry wieczór Aurorko. Witajcie, mili interlokutorzy moi.:)
Ostatnio, nieco po macoszemu traktowałem tę naszą małą zbiorowość, przepraszam. Mam jakąś chandrę i do tego te upały.
Niby front przetoczył się, deszcz zrosił nieco rozgrzane asfalt i beton. Temperatura spadła do Twoich 25, 26,stopni, ale jest parno, Zorzeńko.
Czekam na burzę, ale na razie nic jej nie zapowiada, niestety.:)
Dobry wieczór Aurorko. Witajcie, mili interlokutorzy moi.:)
Ostatnio, nieco po macoszemu traktowałem tę naszą małą zbiorowość, przepraszam. Mam jakąś chandrę i do tego te upały.
Niby front przetoczył się, deszcz zrosił nieco rozgrzane asfalt i beton. Temperatura spadła do Twoich 25, 26,stopni, ale jest parno, Zorzeńko.
Czekam na burzę, ale na razie nic jej nie zapowiada, niestety.:)
Dało się odczuć Twą nieobecność.
Być może dopadła Cię chandra, ale przyznam Ci, że dla Twoich wpisów (np. w wątku Krotki) warto było na nowo, uchylić wrota tej stajni Augiasza...
Jeśli w stanie chandry piszesz takie teksty, to mnie pozostaje chylić czoła i przewrotnie życzyć Ci, aby ta melancholia często Cię nawiedzała.
Wiesz Excop, być może nie masz świadomości, że Twoje słowa czasem przywracają życiu sens.
Zapraszam Cię na kakao, bo właśnie skończyła mi się woda mineralna... ;-)))
Gorące dzień dobry wieczór ![]()
Witajcie!
Luc i Starr, jakże ja lubię te Wasze przekomarzania przed snem... ;-)
Mam już termometr. Stan za oknem 25, 5?C
Czy wydacie mi legitymację członkowską Klubu Meteo, z jedną choćby pieczątką?
Legitymacja w tęczowych barwach już czeka, ale Klub Meteo nie dorobił się pieczątek.... jeszcze.... ![]()
Meldunek z okna kuchennego - 24,5stC... ![]()
Dobry wieczór Aurorko. Witajcie, mili interlokutorzy moi.smile
Czekam na burzę, ale na razie nic jej nie zapowiada, niestety.smile
Na chandrę polecam muzyczne wspominki... ![]()
https://youtu.be/5KetcJwXmPI
Witajcie Moi Mili.
Nie wiem co dziś z tą pogodą (poza upałem rzecz jasna), bo cały dzień się prawie przewracam, chodzę jak mucha w smole.
Przeczytałam, że wzrosło stężenie ozonu w Małopolsce.
Meldunek z okna kuchennego - 24,5stC...
Minus?? ![]()
Narodziła się nam nowa, świecka tradycja: po meldunku Starra, biegnę sprawdzać - u mnie jest 26 stopni.
Niby front przetoczył się, deszcz zrosił nieco rozgrzane asfalt i beton.
Zazdroszczę. U mnie nawet kropelki, a chmury zbierały się wieczorem.
Musiałam włączyć zraszać w ogrodzie, a już myślałam, że mnie Matka Natura dziś wyręczy.
Witaj Starr!
Dzięki za świetną muzyczkę. I za legitymację. Twój autograf w zupełności wystarcza. ;-)))
Na wszelki wypadek zapytamy jeszcze Luc, czy ma jakiś stempel, a ma z całą pewnością.
Witajcie Moi Mili.
Nie wiem co dziś z tą pogodą (poza upałem rzecz jasna), bo cały dzień się prawie przewracam, chodzę jak mucha w smole.
Przeczytałam, że wzrosło stężenie ozonu w Małopolsce.starr napisał/a:Meldunek z okna kuchennego - 24,5stC...
Minus??
Narodziła się nam nowa, świecka tradycja: po meldunku Starra, biegnę sprawdzać - u mnie jest 26 stopni.
Witaj Luc!
A ten ozon to chyba dobrze wpływa na Małopolan?
Co poczytałaś wczoraj do snu?
Witajcie Moi Mili.
Przeczytałam, że wzrosło stężenie ozonu w Małopolsce.starr napisał/a:Meldunek z okna kuchennego - 24,5stC...
Minus??
Witaj Luc
Nie minus, tylko myślnik... ![]()
Na wszelki wypadek zapytamy jeszcze Luc, czy ma jakiś stempel, a ma z całą pewnością.
Coś znajdę ![]()
A może: https://www.google.pl/search?q=stemple+z+ziemniaka+wzory&biw=1366&bih=622&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8-2aVZ2oIIasUc2ehpgH&ved=0CB8QsAQ&dpr=1#imgrc=nKbdF01HWEJVtM%3A
A ten ozon to chyba dobrze wpływa na Małopolan?
Nadmiar chyba nie dobrze. Ponoć m.in. taka senność.
Co poczytałaś wczoraj do snu?
Oriany Fallaci "Inszallah".
Nie minus, tylko myślnik...
Popatrz, a już myślałam, że się tak ochłodziło ![]()
aurora borealis napisał/a:Na wszelki wypadek zapytamy jeszcze Luc, czy ma jakiś stempel, a ma z całą pewnością.
Coś znajdę
A może: https://www.google.pl/search?q=stemple+z+ziemniaka+wzory&biw=1366&bih=622&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8-2aVZ2oIIasUc2ehpgH&ved=0CB8QsAQ&dpr=1#imgrc=nKbdF01HWEJVtM%3A
Zwykle z ziemniaka, to ja robiłam ordery, ale pieczątka z autkiem należy się Tobie. Starr chyba jednak weźmie gwiazdkę...
aurora borealis napisał/a:Co poczytałaś wczoraj do snu?
No nasenna to Fallaci nie jest...
Luc, czy Ty potrafisz strzelać?
Zwykle z ziemniaka, to ja robiłam ordery, ale pieczątka z autkiem należy się Tobie. Starr chyba jednak weźmie gwiazdkę...
Jak zwykle trafnie Auroro.
Dla Ciebie serce, a dla Excopa jodełkę.
aurora borealis napisał/a:Na wszelki wypadek zapytamy jeszcze Luc, czy ma jakiś stempel, a ma z całą pewnością.
Coś znajdę
Proponuję ten na pierwszym planie. Od biedy można przyjąć, że to kształt chmurki...
luc napisał/a:aurora borealis napisał/a:Co poczytałaś wczoraj do snu?
No nie jest. Ależ to była mądra kobita.
Luc, czy Ty potrafisz strzelać?
Ale mnie zastrzeliłaś
Skąd takie pytanie?
Kiedyś dobrze strzelałam, ale to było w szkole i na studiach.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do odnowienia wizyt na strzelnicy.
luc napisał/a:aurora borealis napisał/a:Na wszelki wypadek zapytamy jeszcze Luc, czy ma jakiś stempel, a ma z całą pewnością.
Coś znajdę
A może: https://www.google.pl/search?q=stemple+z+ziemniaka+wzory&biw=1366&bih=622&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8-2aVZ2oIIasUc2ehpgH&ved=0CB8QsAQ&dpr=1#imgrc=nKbdF01HWEJVtM%3AProponuję ten na pierwszym planie. Od biedy można przyjąć, że to kształt chmurki...
A nie "katarzynki" w czekoladzie??? ;-)))
starr napisał/a:luc napisał/a:Coś znajdę
A może: https://www.google.pl/search?q=stemple+z+ziemniaka+wzory&biw=1366&bih=622&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8-2aVZ2oIIasUc2ehpgH&ved=0CB8QsAQ&dpr=1#imgrc=nKbdF01HWEJVtM%3AProponuję ten na pierwszym planie. Od biedy można przyjąć, że to kształt chmurki...
Pierwsze moje skojarzenie było: batman... ![]()
aurora borealis napisał/a:luc napisał/a:Oriany Fallaci "Inszallah".
No nie jest. Ależ to była mądra kobita.
aurora borealis napisał/a:Luc, czy Ty potrafisz strzelać?
Ale mnie zastrzeliłaś
![]()
Skąd takie pytanie?
Kiedyś dobrze strzelałam, ale to było w szkole i na studiach.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do odnowienia wizyt na strzelnicy.
Sama nie wiem skąd...
Chyba"wyczuwam" Cię na odległość ;-)))
aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:Proponuję ten na pierwszym planie. Od biedy można przyjąć, że to kształt chmurki...
Pierwsze moje skojarzenie było: batman...
Świetne!
Sama nie wiem skąd...
Chyba"wyczuwam" Cię na odległość ;-)))
Niesamowite ![]()
Chyba Excop miał rację...
Już nie napiszę, że kiedyś regularnie chodziłam na siłownie, bo jeszcze mnie sobie tak wyobrazisz http://www.obmawiamy.pl/26/kobieta-8673/
Excop napisał/a:Dało się odczuć Twą nieobecność.
Być może dopadła Cię chandra, ale przyznam Ci, że dla Twoich wpisów (np. w wątku Krotki) warto było na nowo, uchylić wrota tej stajni Augiasza...
Jeśli w stanie chandry piszesz takie teksty, to mnie pozostaje chylić czoła i przewrotnie życzyć Ci, aby ta melancholia często Cię nawiedzała.Wiesz Excop, być może nie masz świadomości, że Twoje słowa czasem przywracają życiu sens.
Zapraszam Cię na kakao, bo właśnie skończyła mi się woda mineralna... ;-)))
Dziękuję, Siostrzyczko, za Twoje miłe słowa, które łechcą moją próżność, ale i dają takiego pozytywnego "kopa".
Nawet ja sam nie przypuszczałem, ile to moje życie i specyficzna praca mnie nauczyły.
Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałem. Aż do teraz.:)
aurora borealis napisał/a:Zwykle z ziemniaka, to ja robiłam ordery, ale pieczątka z autkiem należy się Tobie. Starr chyba jednak weźmie gwiazdkę...
Jak zwykle trafnie Auroro.
Dla Ciebie serce, a dla Excopa jodełkę.
Idealnie, Luc!
A, tak przy okazji. Wiecie, dlaczego "jodełki" na mundurach milicyjnych były takie małe.?
A, tak przy okazji. Wiecie, dlaczego "jodełki" na mundurach milicyjnych były takie małe.?
Bo na glinie większe nie urosną? ![]()
aurora borealis napisał/a:Sama nie wiem skąd...
Chyba"wyczuwam" Cię na odległość ;-)))Niesamowite
Chyba Excop miał rację...Już nie napiszę, że kiedyś regularnie chodziłam na siłownie, bo jeszcze mnie sobie tak wyobrazisz http://www.obmawiamy.pl/26/kobieta-8673/
Przyznaję, że trudno mi bez dokładniejszych wskazówek wyobrazić sobie czyjąś fizyczność.
Bardziej ciekawi mnie uroda mentalna i dlatego tak się do niektórych na tym Forum "przysysam" mogąc ich podziwiać.
Z całą pewnością nie widzę Cię w różowym bikini po 17 sesjach w solarium ;-)))
Strzelanie wymaga wielkiej dyscypliny, rozsądku i syntonii fizis i psyche. Pasuje mi do Ciebie. U kobiet to rzadkość...
Excop napisał/a:A, tak przy okazji. Wiecie, dlaczego "jodełki" na mundurach milicyjnych były takie małe.?
Bo na glinie większe nie urosną?
Tak jest! No to jeszcze jedna zagadka o czasach komuny krążąca wśród młodzieży z tamtego okresu.
Rozwińcie "poprawnie" skróty: MO, ORMO i ZOMO?
Strzelanie wymaga wielkiej dyscypliny, rozsądku i syntonii fizis i psyche. Pasuje mi do Ciebie. U kobiet to rzadkość...
Jest coś na rzeczy. Może nie w stu procentach, ale jednak.
Ale mi dziś wiwisekcję urządziłaś ![]()
Rozwińcie "poprawnie" skróty: MO, ORMO i ZOMO?
Pamięć mi się zakleszczyła. Pomóż.
aurora borealis napisał/a:Strzelanie wymaga wielkiej dyscypliny, rozsądku i syntonii fizis i psyche. Pasuje mi do Ciebie. U kobiet to rzadkość...
Jest coś na rzeczy. Może nie w stu procentach, ale jednak.
Ale mi dziś wiwisekcję urządziłaś
Skądże! Zapytałam jedynie, co aktualnie czytasz przed snem... ;-)
Excop napisał/a:Rozwińcie "poprawnie" skróty: MO, ORMO i ZOMO?
- Mogą Obić
- Oni Również mogą Obić
- Znów Oni Mogą Obić...
Chyba tak to było... ![]()
Excop napisał/a:Rozwińcie "poprawnie" skróty: MO, ORMO i ZOMO?
Służę.:)
MO - mogą obić,
ORMO - oni również mogą obić,
ZOMO - zwłaszcza oni mogą obić.
Niby takie prześmiewcze, ale na rzeczy było niegdyś, prawda?:)
Kochani,
Nebula ozonowa nadciągnęła nad "stolycę" ;-) To znaczy nad moje osiedle domków milionrodzinnych.
Zanim naozonowana po łuki brwiowe, zasnę w drodze z łaźni do łoża, pięknie Was pożegnam.
Dobrej, długiej i obfitej w głęboką fazę snu nocy Wam życzę.
Bez obić ;-)))
Kochani,
Nebula ozonowa nadciągnęła nad "stolycę" ;-) To znaczy nad moje osiedle domków milionrodzinnych.
Zanim naozonowana po łuki brwiowe, zasnę w drodze z łaźni do łoża, pięknie Was pożegnam.Dobrej, długiej i obfitej w głęboką fazę snu nocy Wam życzę.
Bez obić ;-)))
Śpij dobrze, Zorzeńko, pod ozonową kołderką.:)
Widzę, że obaj panowie mają lepszą pamięć.
Niby takie prześmiewcze, ale na rzeczy było niegdyś, prawda?:)
Oj, było, było.
Dobrze pamiętam stan wojenny i manifestacje.
Nebula ozonowa nadciągnęła nad "stolycę"
Niech Cię do snu ukołysze, bez skutków ubocznych.
Dobranoc Auroro.
Spokojnej nocy Auroro
Ja również się pożegnam.
Aurora już śni.
Dobranoc, Luc, spokojnych snów.:)
Dobranoc, Starr.:)
Dobranoc Starrowicze.
Miłych snów i spokojnego nie upalnego wtorku.
Dobrej, spokojnej nocy Luc i Excop
Po trzynastej... czas a sen.
Dobranoc wszystkim <papa>
https://youtu.be/xwmDe0OhhPs
kochani, jak będziecie w ciszy nocnej chichotać, wyslijcie Wasze przekomarzania i muzyczke w moim kierunku
w tym tygodniu Starrsznie się szkolę, od rana do nocy, już mi się języki mieszają, a do tego w prawe ucho mi wciąż duński wpada
a tu taki spokój, temperatura kontrolowana na bieżąco w normie.............zostawiam miseczkę z lesnymi poziomkami do lodów
Witaj Anno Jo
Dzień dobry wieczór wszystkim ![]()
kochani, jak będziecie w ciszy nocnej chichotać, wyslijcie Wasze przekomarzania i muzyczke w moim kierunku
w tym tygodniu Starrsznie się szkolę, od rana do nocy, już mi się języki mieszają, a do tego w prawe ucho mi wciąż duński wpada
a tu taki spokój, temperatura kontrolowana na bieżąco w normie.............zostawiam miseczkę z lesnymi poziomkami do lodów
czy to prawda, że Duńczycy mówią na wdechu? ![]()
Witaj Anno Jo
Dzień dobry wieczór wszystkimannaJo napisał/a:kochani, jak będziecie w ciszy nocnej chichotać, wyslijcie Wasze przekomarzania i muzyczke w moim kierunku
a tu taki spokój, temperatura kontrolowana na bieżąco w normie.............zostawiam miseczkę z lesnymi poziomkami do lodówczy to prawda, że Duńczycy mówią na wdechu?
Witajcie!
Anno, obawiasz się "Wieży Babel" w swojej głowie?
O ile pamiętam, Starr, to Egon Olsen chyba, przy swoim cholerycznym (acz uzasadnionym, wobec nieudolności kompanów) usposobieniu, raczej na wdechu by długo nie pociągnął!:D
/.../
Witajcie!
Anno, obawiasz się "Wieży Babel" w swojej głowie?
O ile pamiętam, Starr, to Egon Olsen chyba, przy swoim cholerycznym (acz uzasadnionym, wobec nieudolności kompanów) usposobieniu, raczej na wdechu by długo nie pociągnął!:D
Witaj Excop ![]()
Powspominamy? ![]()
https://youtu.be/WW4xLRnNF8E
Witaj Excop
Powspominamy?
https://youtu.be/WW4xLRnNF8E
Od razu mam lepszy humor. Jazz tradycyjny zawsze kojarzył mi się z pogodnym spojrzeniem z przymrużeniem oka na trudne czasy. Stąd mój ciepły stosunek do wrocławskich "Samych Swoich", od wielu, wielu lat.:)
Wcale się zatem nie dziwię, że "Gang Olsena" miał taką oprawę muzyczną.:)
/.../
Od razu mam lepszy humor. Jazz tradycyjny zawsze kojarzył mi się z pogodnym spojrzeniem z przymrużeniem oka na trudne czasy. Stąd mój ciepły stosunek do wrocławskich "Samych Swoich", od wielu, wielu lat.:)
To pewnie jeszcze bardziej poprawię Ci humor. Mój pierwszy wysłuchany na żywo koncert HAGAW był na wrocławskim Rynku ![]()
https://youtu.be/Z_wTtV9CLCQ
Excop napisał/a:/.../
Od razu mam lepszy humor. Jazz tradycyjny zawsze kojarzył mi się z pogodnym spojrzeniem z przymrużeniem oka na trudne czasy. Stąd mój ciepły stosunek do wrocławskich "Samych Swoich", od wielu, wielu lat.:)To pewnie jeszcze bardziej poprawię Ci humor. Mój pierwszy wysłuchany na żywo koncert HAGAW był na wrocławskim Rynku
https://youtu.be/Z_wTtV9CLCQ
HAGAW zawsze kojarzę z Rosiewiczem.
Lubię ich twórczość, choć Pan Andrzej nieco zdewociał ostatnio.:)
/.../
Lubię ich twórczość, choć Pan Andrzej nieco zdewociał ostatnio.:)
Fakt, ale pewnie wiek robi swoje, a i choroba czyni postępy.
Może i nas to dopadnie za kilkadziesiąt lat?... ![]()
NIEEE...
My zawsze będziemy młodzi!!
![]()
Fakt pozostaje faktem, że ich teksty czasami w dziwny sposób przemykały się przez cenzurę, a były takie... polityczne... ![]()
Dobry wieczór wspomnień! ;-)
Na termometrze 27 kreseczek.
Puste flaszki wody mineralnej Ice Tea ;-))) walają się po klepisku... ;-)
Excop napisał/a:/.../
Lubię ich twórczość, choć Pan Andrzej nieco zdewociał ostatnio.:)Fakt, ale pewnie wiek robi swoje, a i choroba czyni postępy.
Może i nas to dopadnie za kilkadziesiąt lat?...
NIEEE...
My zawsze będziemy młodzi!!![]()
Tak jest. Nie czuję swych 55 lat, w środku pozostaję tym samym optymistycznym młodzieńcem z przełomu '89 tyle, że bogatszym o doświadczenia kolejnych lat.:)
Fakt pozostaje faktem, że ich teksty czasami w dziwny sposób przemykały się przez cenzurę, a były takie... polityczne...
No właśnie.
Myślę, że duży wpływ na to miała właśnie ta muzyka. Pogodne, tradycyjne "brzdąkanie", uśpiło czujność smutnych panów od cenzury.:)
Witaj Auroro
A na Saskiej Kępie 27,5... Straszna duchota ponadto....
Zrobiłem zapas Muszynianki i jeszcze mam
Ale znika w strasznym tempie...
Wysycha może? ![]()
/.../
No właśnie.
Myślę, że duży wpływ na to miała właśnie ta muzyka. Pogodne, tradycyjne "brzdąkanie", uśpiło czujność smutnych panów od cenzury.:)
Nie zauważyłem, że my już na następnej stronie...
Wbrew powszechnej opinii byli dość liberalni... chyba, ze mieli ścisłe wytyczne co do zatrzymywanych wiadomości... Z piosenkami jednak rożnie bywało...
Dobry wieczór, Siostrzyczko.:)
U mnie, o godz. 22.10, 28 stopni, bardzo parno.
Z południowego zachodu nadciągają ciemne, wypiętrzone cumulusy. Chyba wreszcie, nocą, przyjdzie moja oczekiwana burza!.:)
/.../
Z południowego zachodu nadciągają ciemne, wypiętrzone cumulusy. Chyba wreszcie, nocą, przyjdzie moja oczekiwana burza!.:)
Kiedy czytam o cumulusach, zaraz mam w pamieci: https://youtu.be/UHODx7Kzf0c
dobry wieczór wszystkim
ja chyba najlepiej jak w punktach:
- ja nie wiem, czy duńczycy mówia na wdechu, czy na wydechu, ale okropnie mówią, jak pierwszy raz jechałam pociagiem z Kopenhagi do Odense, to dopiero po dziesiatej stacji zrozumiałam, że n?ste station (czytajcie neszte sztaszione, z jeszcze większym szelestem) to nastepna stacja, a gdyby nie napisy to nie zrozumiałabym, że już mam wysiąść
- z muzyczką Olsen Banden trafiliście w 10, grali ją dziś w Kompani Piwnej, pod moje żeberka
- wieżę Babel już mam, chyba nawet gorzej, dziś próbowałam pojąć technologie cementowni, jutro rozwalę turbiny gazowe na platformach wiertniczych, w szybszym rozumieniu przeszkadza mi zdecydowanie brak wiedzy technicznej no i wyobraźnia, jak już trace logiczne myślenie to wyobrażam sobie siebię w nowych szpilkach w cementowni Górażdże
no i po co mi te platformy? przecież jak już polska firma zacznie je budowac, to ja na emeryturze chyba będę
- a u mnie na termometrze 19,6, od 2,5 godziny ogródek sie podlewa, to i chłodniej...ale w city jakoś tak cieplutko, duszniutko, ciesze się ze juz jestem w domku
wczoraj zrobilismy sobie spacer w Łazienkach, wróciłam z bomblami ![]()
aurora borealis napisał/a:Dobry wieczór wspomnień! ;-)
Puste flaszki wody mineralnej Ice Tea ;-))) walają się po klepisku... ;-)Dobry wieczór, Siostrzyczko.:)
a ja jeszcze z liceum pamiętam, że burzowe to sa Cumulonimbusy
, czy to to samo?
Witaj AnnoJo
/.../
a ja jeszcze z liceum pamiętam, że burzowe to sa Cumulonimbusy, czy to to samo?
Na stronie pansamolocik.pl są pięknie zilustrowane rodzaje chmur ![]()
Excop napisał/a:aurora borealis napisał/a:Dobry wieczór wspomnień! ;-)
Puste flaszki wody mineralnej Ice Tea ;-))) walają się po klepisku... ;-)Dobry wieczór, Siostrzyczko.:)
Z południowego zachodu nadciągają ciemne, wypiętrzone cumulusy. Chyba wreszcie, nocą, przyjdzie moja oczekiwana burza!.:)a ja jeszcze z liceum pamiętam, że burzowe to sa Cumulonimbusy
, czy to to samo?
Witaj, Anno!:)
Nie, to nie jest to samo. Cumulonimbusy, to chmury burzowe.
Natomiast cumulusy to niegroźne z pozoru kłębiaste chmury wypiętrzające się wysoko. Też pamiętam ze szkoły.:)
Pisałem, że nadciągają cumulusy. Niestety błędnie, ale zwykle obserwuję, że tuż.za nimi pojawiają się nisko wiszące chmury frontu burzowego. Dlatego za kilka godzin oczekuję błyskawic i ich efektów dźwiękowych.:)
Nie, to nie jest to samo. Cumulonimbusy, to chmury burzowe.
Natomiast cumulusy to niegroźne z pozoru kłębiaste chmury wypiętrzające się wysoko. Też pamiętam ze szkoły.:)
Pisałem, że nadciągają cumulusy. Niestety błędnie, ale zwykle obserwuję, że tuż.za nimi pojawiają się nisko wiszące chmury frontu burzowego. Dlatego za kilka godzin oczekuję błyskawic i ich efektów dźwiękowych.:)
zdecydowanie wolę czyste niebo, ewentualnie moga być cirrusy, a burzy się boję
Excop napisał/a:Nie, to nie jest to samo. Cumulonimbusy, to chmury burzowe.
Pisałem, że nadciągają cumulusy. Niestety błędnie, ale zwykle obserwuję, że tuż.za nimi pojawiają się nisko wiszące chmury frontu burzowego. Dlatego za kilka godzin oczekuję błyskawic i ich efektów dźwiękowych.:)zdecydowanie wolę czyste niebo, ewentualnie moga być cirrusy, a burzy się boję
Cirrusy zwiastują zwykle pogorszenie pogody, w przeciwieństwie do stratocumulusów...
cirrus...
stratus...
cumulus...
"Położył się Dyzio na łące,
przygląda się niebu błękitnemu i marzy..."
cirrus...
stratus...
cumulus...
Klub działa... ![]()
Cirrusy zwiastują zwykle pogorszenie pogody, w przeciwieństwie do stratocumulusów...
wiem, ale są śliczne i burzy nie zapowiadają ![]()
aurora borealis napisał/a:cirrus...
stratus...
cumulus...Klub działa...
Mam tu nawet higroskop ;-)
Strony Poprzednia 1 … 45 46 47 48 49 … 234 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024