To może dla ułatwienia trawienia, nie tyle bób co Bob?
https://www.youtube.com/watch?v=IaSIPQ-Bdc8
2,666 2015-06-19 00:35:53
2,667 2015-06-19 00:40:34
To może dla ułatwienia trawienia, nie tyle bób co Bob?
ma poprawić perystaltykę jelit?
2,668 2015-06-19 00:51:20
luc napisał/a:To może dla ułatwienia trawienia, nie tyle bób co Bob?
ma poprawić perystaltykę jelit?
Przynajmniej humor poprawi
2,669 2015-06-19 00:52:45 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-19 00:54:45)
Dobry wieczór - reaktywacja ;-)
No proszę, proszę... konsumowanym jest Bób Dylan...
Pięknie sobie Państwo poczynacie... ;-)
Zadał nam Excop, bobu, nieprawdaż?
Luc, czy na południu Polski fasolę i groch jada się także razem ze strąkami?
2,670 2015-06-19 00:55:11
Pięknie sobie Państwo poczynacie... ;-)
Wszystko po to by Cię Piękna Stoliczna wywołać
Udało się.
2,671 2015-06-19 00:57:42
aurora borealis napisał/a:Pięknie sobie Państwo poczynacie... ;-)
Wszystko po to by Cię Piękna Stoliczna wywołać
Udało się.
A to mój numerek był "wywoływany" ?
Jestem zatem. Ukłony składam...
2,672 2015-06-19 01:08:12
Luc, czy na południu Polski fasolę i groch jada się także razem ze strąkami?
Bez przesady. Wprawdzie u nas to "Głodomeria i Golicja", ale to tylko za CK Austrii.
Może jeszcze z tyczkami, na których rosną?
2,673 2015-06-19 01:08:40
Była taka bajka o Bobie i Bobiku z cylindra. Myślę, że nada się na dobranoc: https://youtu.be/L-Zo5neIEVo
Śpijcie aktywnie i do zobaczyska! ;-)
2,674 2015-06-19 01:10:30
aurora borealis napisał/a:Luc, czy na południu Polski fasolę i groch jada się także razem ze strąkami?
Bez przesady. Wprawdzie u nas to "Głodomeria i Golicja", ale to tylko za CK Austrii.
Może jeszcze z tyczkami, na których rosną?
Ale się uśmiałam...
A różne zwyczaje są... może i tyczki wciągacie, bo łyko jest zdrowe?
2,675 2015-06-19 01:12:08
Jako że już po trzynastej, to ja się pożegnam...
Kolorowych snów i dobranoc <papa>
trochę elektroniki na dobre sny: https://youtu.be/iUoTBKkGRYU
2,676 2015-06-19 01:14:47
A różne zwyczaje są... może i tyczki wciągacie, bo łyko jest zdrowe?
Zdrowe tylko dla łyków
2,677 2015-06-19 01:15:32
Ja też idę spać. Do jutra.:)
2,678 2015-06-19 01:20:27
Dzięki za kołysankę, Starr i za pustynię Takla Makan. Ale bym się chciała w takim piachu wytarzać... ;-)))
Dobrej nocy dla wszystkich!
2,679 2015-06-19 01:20:45
To nie pozostało mi nic innego, jak tylko też szanownych Państwa pożegnać.
Jako że jutro pracuję w domu (czyt. nie muszę się rano zrywać), jeszcze poczytam.
Spokojnej nocy (po bobie i Bobie).
2,680 2015-06-19 01:22:36 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-19 01:26:37)
To nie pozostało mi nic innego, jak tylko też szanownych Państwa pożegnać.
Jako że jutro pracuję w domu (czyt. nie muszę się rano zrywać), jeszcze poczytam.
Spokojnej nocy (po bobie i Bobie).
Tylko po ciemku nie siedź, Królewska Córko!
Dobrej nocy!
Zostawiam Cię w dobrym towarzystwie i wśród pięknych i ważnych egzystencjalnych pytań - w sam raz na czerwcową noc ;-) Gdy miałam 19 lat była jednym z moich top hitów:
https://youtu.be/vWwgrjjIMXA
2,681 2015-06-19 12:41:36
Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie
Dzień dobry o poranku w południe Unoszę paluszek ku górze, by wyjaśnić, że nigdy w czasie jazdy samochodem nie ryzykowałam istnienia innych osób
Sama sobie zdaję się, byłam zagrożeniem - ja mądra inaczej
No dobrze, przyznaje - może raz mi sie zdarzyła taka niefrasobliwość. Żałuję
Nocą tak bardzo chciałam byście posłuchali tego co moje Dziecię młodsze... Czynię to teraz, nawet jeśli nie do końca w temacie klimat. Młoda szkli oczęta przy tej piosnce. Przyjaźń i.... szybkie samochody Kto ma ochotę posłuchać....
https://www.youtube.com/watch?v=RgKAFK5djSk
2,682 2015-06-19 14:23:40
Nie mogłem się powstrzymać przed zalogowaniem
Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie
/..../
to samo co po surowym krowim mleku i kwaszonych ogórkach....
Nocą tak bardzo chciałam byście posłuchali tego co moje Dziecię młodsze... Czynię to teraz, nawet jeśli nie do końca w temacie klimat. Młoda szkli oczęta przy tej piosnce. Przyjaźń i.... szybkie samochody
Kto ma ochotę posłuchać....
Słucham...
2,683 2015-06-19 16:07:26
Nie mogłem się powstrzymać przed zalogowaniem
Sponiewierana napisał/a:Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie
/..../
to samo co po surowym krowim mleku i kwaszonych ogórkach....![]()
Sponiewierana napisał/a:Nocą tak bardzo chciałam byście posłuchali tego co moje Dziecię młodsze... Czynię to teraz, nawet jeśli nie do końca w temacie klimat. Młoda szkli oczęta przy tej piosnce. Przyjaźń i.... szybkie samochody
Słucham...
Ja również. Podoba mi się.:)
Słyszałem ją kila razy w radiu. Głos wykonawcy, charakterystyczny, to główny walor.:)
2,684 2015-06-19 16:49:51
starr napisał/a:Nie mogłem się powstrzymać przed zalogowaniem
Sponiewierana napisał/a:Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie
/..../
to samo co po surowym krowim mleku i kwaszonych ogórkach....![]()
Sponiewierana napisał/a:Nocą tak bardzo chciałam byście posłuchali tego co moje Dziecię młodsze... Czynię to teraz, nawet jeśli nie do końca w temacie klimat. Młoda szkli oczęta przy tej piosnce. Przyjaźń i.... szybkie samochody
Słucham...
Ja również. Podoba mi się.:)
Słyszałem ją kila razy w radiu. Głos wykonawcy, charakterystyczny, to główny walor.:)
Wiecie dlaczego lubię ten utwór? Raz, bo Glista (moje Dziecię) jest wtedy kochane , dwa bo...
Ekipa z filmu jest w większości sobie obca a jednak tworzą Rodzinę. Chciałam zawsze właśnie tak: by ktoś stawał w mojej obronie. By chwytał mnie za rękę, gdy spadam w dół.... Jak zwykle nie potrafię wyrazić tego, o co mnie chodzi. Niedobór słownictwa, nie Się trochę rozkleiłam... Niegrzeczna Sponi...
2,685 2015-06-19 19:26:26
Wiecie dlaczego lubię ten utwór? Raz, bo Glista (moje Dziecię) jest wtedy kochane
, dwa bo...
Ekipa z filmu jest w większości sobie obca a jednak tworzą Rodzinę. Chciałam zawsze właśnie tak: by ktoś stawał w mojej obronie. By chwytał mnie za rękę, gdy spadam w dół.... Jak zwykle nie potrafię wyrazić tego, o co mnie chodzi. Niedobór słownictwa, nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Się trochę rozkleiłam... Niegrzeczna Sponi...
Samotność i bezradność z poczuciem pustki są mi dobrze znane, Sponi. Dzieci były wtedy dla mnie jedyną pociechą.
2,686 2015-06-19 22:24:09
Dzień dobry wieczór
Sponi czemu uważasz się za niegrzeczną?
Excop dałeś radę i teraz jest inaczej. Dobrze, że ominęła Ciebie faza "starr"...
2,687 2015-06-19 23:29:19
Dobry wieczór Mili Państwo!
Już weekend!
Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie smile
Zaraz zaraz, ale to kozie mleko miało służyć do kąpieli, a nie do picia, więc efektów specjalnych być nie powinno ;-)
2,688 2015-06-19 23:42:25 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-19 23:42:59)
Sponiewierana napisał/a:Wiecie dlaczego lubię ten utwór? Raz, bo Glista (moje Dziecię) jest wtedy kochane
, dwa bo...
Ekipa z filmu jest w większości sobie obca a jednak tworzą Rodzinę. Chciałam zawsze właśnie tak: by ktoś stawał w mojej obronie. By chwytał mnie za rękę, gdy spadam w dół.... Jak zwykle nie potrafię wyrazić tego, o co mnie chodzi. Niedobór słownictwa, nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Się trochę rozkleiłam... Niegrzeczna Sponi...Samotność i bezradność z poczuciem pustki są mi dobrze znane, Sponi. Dzieci były wtedy dla mnie jedyną pociechą.
Chyba każdy z nas przeszedł przez ten mrok i każde z nas z innych powodów.
Starr pisał w swojej historii ile czasu to u Niego trwało. A u Was? Jak długo dochodziliście do siebie? Co było momentem zwrotnym?
W mojej kartotece są dwa bolesne rozstania i jeden rozwód.
Za każdym razem dźwigałam się z upadku inaczej.
Kolejnego razu bym chyba nie zniosła, więc wycofałam się do mojej groty...
2,689 2015-06-19 23:44:25
Witam nocną porą.
Po kąpieli, ale niestety nie w kozim mleku
Już weekend!
Wprawdzie weekend, ale dla mnie będzie dość pracowity.
2,690 2015-06-19 23:47:51
A u Was? Jak długo dochodziliście do siebie? Co było momentem zwrotnym?
W mojej kartotece są dwa bolesne rozstania i jeden rozwód.
Aż głupio pisać, ale w takim sensie o jakim piszecie, u mnie zawirowań nie było. Odpukać.
Przynajmniej w "dorosłym" życiu. Bo w młodzieńczym, to wiadomo, różnie bywało.
2,691 2015-06-19 23:48:39
Witam nocną porą.
Po kąpieli, ale niestety nie w kozim mlekuaurora borealis napisał/a:Już weekend!
Wprawdzie weekend, ale dla mnie będzie dość pracowity.
Witaj Serdaku z Cekinami ;-)
Miło Cię widzieć przed wschodem słońca.
Co tym razem planujesz oprócz pracowitego huśtania się w hamaku?;-)
2,692 2015-06-19 23:50:17
Już weekend!Sponiewierana napisał/a:Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie smile
Zaraz zaraz, ale to kozie mleko miało służyć do kąpieli, a nie do picia, więc efektów specjalnych być nie powinno ;-)
Witaj Auroro
Nie wiem czemu kozie mleko ma być dobre do kąpieli... ono śmierdzi... No chyba, że przez zawartość tłuszczu dobrze nawilża niczym oliwka... Co nie zmienia faktu, że smerdzi... nawet capi...
Witaj Luc
Czy to nie podchodzi pod pracoholizm? Łykend jest do odpoczynku, a nie do nadrabiania, odpracowywania itp....
2,693 2015-06-19 23:51:23
Witaj Serdaku z Cekinami ;-)
Miło Cię widzieć przed wschodem słońca.
Ciebie takoż Syrenko
Co tym razem planujesz oprócz pracowitego huśtania się w hamaku?;-)
Praca zawodowa przywleczona do dom. Nie do odrobienia.
2,694 2015-06-19 23:54:37
Witaj Luc
Czy to nie podchodzi pod pracoholizm? Łykend jest do odpoczynku, a nie do nadrabiania, odpracowywania itp....
Witaj Starr
Chyba podchodzi.
Ale cóż, taka praca...
Tydzień za krótki...
2,695 2015-06-19 23:54:57
aurora borealis napisał/a:A u Was? Jak długo dochodziliście do siebie? Co było momentem zwrotnym?
W mojej kartotece są dwa bolesne rozstania i jeden rozwód.Aż głupio pisać, ale w takim sensie o jakim piszecie, u mnie zawirowań nie było. Odpukać.
Przynajmniej w "dorosłym" życiu. Bo w młodzieńczym, to wiadomo, różnie bywało.
U mnie też się zapowiadało, że przerwę klątwę rozwodu Rodziców i nareszcie będzie normalnie, czyli raz hossa raz bessa, jak to w życiu, ale w tandemie...
Jednak ten tandem się rozszczepił i każde popedałowało w swoją stronę...
2,696 2015-06-20 00:03:22 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-20 00:04:46)
aurora borealis napisał/a:Dobry wieczór Mili Państwo!
Już weekend!Sponiewierana napisał/a:Kozie mleko i bób... Jej... Co to będzie smile
Witaj Auroro
Nie wiem czemu kozie mleko ma być dobre do kąpieli... ono śmierdzi... No chyba, że przez zawartość tłuszczu dobrze nawilża niczym oliwka... Co nie zmienia faktu, że smerdzi... nawet capi...
Witaj Smoczysko! ;-)))
Przyznaję, nigdy nie próbowałam. Nie wiem nawet dlaczego kozie...
Zapewne masz rację z tym zapachem. Odstępuję więc od pomysłu. Zapach capa znam. Odwiedzałam kiedyś gospodarstwo agroturystyczne i poczułam... oj poczułam, zapach Koziołka Matołka!
2,697 2015-06-20 00:19:12
Przyznaję, nigdy nie próbowałam. Nie wiem nawet dlaczego kozie...
Zapewne masz rację z tym zapachem. Odstępuję więc od pomysłu. Zapach capa znam. Odwiedzałam kiedyś gospodarstwo agroturystyczne i poczułam... oj poczułam, zapach Koziołka Matołka!
Naturalne mleko kozie rzeczywiście... nie pachnie
Ale można używać w formie przetworzonej. Ja czasem używam mydła pod prysznic z kozim mlekiem firmy Ziaja. Ma przyjemny, delikatny zapach. Inną kwestią jest ile w nim koziego mleka
2,698 2015-06-20 00:36:52
aurora borealis napisał/a:Przyznaję, nigdy nie próbowałam. Nie wiem nawet dlaczego kozie...
Ale można używać w formie przetworzonej. Ja czasem używam mydła pod prysznic z kozim mlekiem firmy Ziaja. Ma przyjemny, delikatny zapach. Inną kwestią jest ile w nim koziego mleka
Jak cukru w cukrze ;-)
2,699 2015-06-20 00:38:30
aurora borealis napisał/a:Przyznaję, nigdy nie próbowałam. Nie wiem nawet dlaczego kozie...
Starsza jest fanką wszystkiego, co zdrowe... Próbowała kiedyś namówić mnie na spożycie koziego mleka... Jak poczułem zapaszek, to stwierdziłem, że to co tak pachnie, nijak zdrowe być nie ma prawa...
2,700 2015-06-20 00:45:08
luc napisał/a:aurora borealis napisał/a:Przyznaję, nigdy nie próbowałam. Nie wiem nawet dlaczego kozie...
Ale można używać w formie przetworzonej. Ja czasem używam mydła pod prysznic z kozim mlekiem firmy Ziaja. Ma przyjemny, delikatny zapach. Inną kwestią jest ile w nim koziego mlekaStarsza jest fanką wszystkiego, co zdrowe... Próbowała kiedyś namówić mnie na spożycie koziego mleka... Jak poczułem zapaszek, to stwierdziłem, że to co tak pachnie, nijak zdrowe być nie ma prawa...
Ze dwa razy w życiu jadłam świeży kozi ser. Raz był pyszny, innym razem... aż mnie wykręcało...
2,701 2015-06-20 00:49:45
Jak cukru w cukrze ;-)
I znów wspominki
"Poszukiwany, poszukiwana".
2,702 2015-06-20 01:01:44 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-20 01:02:21)
aurora borealis napisał/a:Jak cukru w cukrze ;-)
I znów wspominki
Pewna wybitna, mocno już wiekowa pisarka i tłumaczka wielkich dzieł literatury iberoamerykańskiej, powiedziała kiedyś, coś, co mnie zatrzymało, mocno poruszyło i co zanotowałam sobie w moim kajeciku aforyzmów, cytatów i innych językowych "perełek": " "Mam 91 lat. To jest najgorsze, że nie żyją już Ci, którzy by pamiętali to, co ja. To jest prawdziwa samotność".
Jak to dobrze Luc, że mamy z kim wspominać...
2,703 2015-06-20 01:10:24
Pewna wybitna, mocno już wiekowa pisarka i tłumaczka wielkich dzieł literatury iberoamerykańskiej, powiedziała kiedyś, coś, co mnie zatrzymało, mocno poruszyło i co zanotowałam sobie w moim kajeciku aforyzmów, cytatów i innych językowych "perełek": " "Mam 91 lat. To jest najgorsze, że nie żyją już Ci, którzy by pamiętali to, co ja. To jest prawdziwa samotność".
Podobne zdanie już kilka razy słyszałam. M.in. od mojej Babci.
I to chyba racja.
Jak to dobrze Luc, że mamy z kim wspominać...
Cieszmy się tym jak najdłużej.
2,704 2015-06-20 01:14:50
Kiedyś miałam zajęcia ze studentami. Dla rozluźnienia albo dla zachęcenia do wypowiedzi, w czasie wykładu wplatałam pewne zwroty z "Rejsu" i "Misia" (moje ulubione filmy). Niestety...
2,705 2015-06-20 01:25:26
No to poszło, Luc ;-)
Na nostalgię nie trzeba długo czekać.
Wydobywam z najskrytszych zakamarków mej duszy tę oto piosneczkę, dla wszystkich, którzy mają to szczęście, że mogą wspominać saturatory, lody na patyku, fartuszki i tarcze szkolne i mają kogoś, w czyich oczach mogą się poprzeglądać...
https://youtu.be/HwUYzw1UHik
Dobrej nocki przed sobotnim porankiem, Dobrzy Ludzie. Jutro noc kupały! ;-)))
2,706 2015-06-20 01:31:07 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-20 01:33:11)
Kiedyś miałam zajęcia ze studentami. Dla rozluźnienia albo dla zachęcenia do wypowiedzi, w czasie wykładu wplatałam pewne zwroty z "Rejsu" i "Misia" (moje ulubione filmy). Niestety...
Skąd ja to znam...? ;-)))
Ileż się trzeba czasem natrudzić, by wspólny język z tą generacją znaleźć, by poczuciem humoru nić porozumienia w wątek z osnową wpleść...
Dobranoc Krakusko Najmilsza! ;-)
Pamiętaj, by jutro choć trochę odpocząć...
2,707 2015-06-20 01:34:41
No to poszło, Luc ;-)
Wydobywam z najskrytszych zakamarków mej duszy tę oto piosneczkę, dla wszystkich, którzy mają to szczęście, że mogą wspominać saturatory, lody na patyku, fartuszki i tarcze szkolne i mają kogoś, w czyich oczach mogą się poprzeglądać...
https://youtu.be/HwUYzw1UHikDobrej nocki przed sobotnim porankiem, Dobrzy Ludzie. Jutro noc kupały! ;-)))
Dobrej nocy Auroro
Aura raczej mało kupałowa...
2,708 2015-06-20 01:35:22
Dobranoc Krakusko Najmilsza! ;-)
Pamiętaj, by jutro choć trochę odpocząć...
Spróbuję...
Dobranoc Syrenko
2,709 2015-06-20 01:39:34
Dobranoc Starr.
2,710 2015-06-20 01:44:21
aurora borealis napisał/a:No to poszło, Luc ;-)
https://youtu.be/HwUYzw1UHikDobrej nocki przed sobotnim porankiem, Dobrzy Ludzie. Jutro noc kupały! ;-)))
Dobrej nocy Auroro
Aura raczej mało kupałowa...
A jakiż to problem stworzyć odpowiednią aurę? Jak się zaweźmiemy wespół w zespół to sobótkę taką sobie urządzimy, że ho ho! ;-)
Do jutra, Kochani! ;-) Idę już wianki pleść...
2,711 2015-06-20 01:57:57
Dobranoc Starr.
DobranocLuc. Kolorowych snów
2,712 2015-06-20 02:03:20
Czas na sen... Już po czternastej...
Dobranoc wszystkim...
https://youtu.be/SNKrBQCzQOI
2,713 2015-06-20 10:13:57
puk puk?
trochę jestem...
ciut mnie nie ma...
https://www.youtube.com/watch?v=CT6rH_7m6ho
płyną w niebie chmury
dzisiejszej wichury
słucham
jak wiatr w głowie wyje
wszystkie myśli zmyje
dmucham
razem z nim po nerce
w wątrobę i w serce
wietrzę
długo siebie całą -
uczucia i ciało
i patrzę
jak na lewą stronę
całe wywrócone
zostało
pstryk
2,714 2015-06-20 11:43:46 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-20 11:44:15)
puk puk?
trochę jestem...
ciut mnie nie ma...
Trochę bądź...
https://m.youtube.com/watch?v=AO073fekFfA
2,715 2015-06-20 12:07:28
Masz rację Auroro. Do kąpieli. Wyobraziłam sobie jednak Niewiastę rozkoszującą się aksamitem tego niebywałego trunku w miedzianej wannie... I pomyślałam, że zanurzy swoje włosy a potem lico skrywając się pod jego taflą. I przypadkiem posmakuje koziny Stąd dalej koleje losu związku - bób i nektar pełen natury...
Wznoszę sprzeciw Drodzy moi. Owe mleko kozowe jest wysublinowanym smakiem i zapachem trawy. Wiem, bo razu pewnego dość miła koza, którą gościłam na trawie zielonej, odwdzięczyła się tym co dla niej najcenniejsze Piłam jej mleczko raptem minutę po przelaniu go do kubka z jej wnętrza
Gościnnie wpadłam. Młodsza użyczyła mi netu. Chyba muszę czekać nav odnowienie limitu
2,716 2015-06-20 15:48:55
aurora borealis napisał/a:Dobry wieczór Mili Państwo!
Masz rację Auroro. Do kąpieli. Wyobraziłam sobie jednak Niewiastę rozkoszującą się aksamitem tego niebywałego trunku w miedzianej wannie... I pomyślałam, że zanurzy swoje włosy a potem lico skrywając się pod jego taflą. I przypadkiem posmakuje koziny
Stąd dalej koleje losu związku - bób i nektar pełen natury...
Jak Kleopatra, Sponi? Oczywiście, co do mlecznych kąpieli. Bo, czy jadała bób, to "źródła" nie podają.:)
Wznoszę sprzeciw Drodzy moi. Owe mleko kozowe jest wysublinowanym smakiem i zapachem trawy. Wiem, bo razu pewnego dość miła koza, którą gościłam na trawie zielonej, odwdzięczyła się tym co dla niej najcenniejsze
Piłam jej mleczko raptem minutę po przelaniu go do kubka z jej wnętrza
Mleka koziego nie pijam, ale uwielbiam kozie sery. Ojciec, w dzieciństwie miał je na codzień, bo kozy były łatwiejsze i tańsze w utrzymaniu.:)
Gościnnie wpadłam. Młodsza użyczyła mi netu. Chyba muszę czekać nav odnowienie limitu
Trudno było oderwać ją od komputera?.:)
2,717 2015-06-20 16:14:20 Ostatnio edytowany przez Sponi (2015-06-20 16:16:00)
Tym razem to ja nie mogłam powstrzymać się przed zalogowaniem
Excop, koźlęta wcale nie są latwe. Pojęcia nie masz ile cierpliwości należy wykazac by tłumaczyć tym stworzeniom, że to kapusta dla dzieci. A liscie na krzaku borówki potrzebne są do własciwego uksztaltowania owocu? Te cholery nie gardziły nawet trawą bambusową
Rety... Wychodzi cała prawda o mnie. Łatwiej było mi rozmawiać ze zwierzętami niż z ludźmi.
O Teraz sobie przypomniałam
Jako dziecko spędzalam wakacje na wsi u cioci. Rety, czego ja tam nie robiłam
Pamiętam powroty z pola: ja i ona - najspokojniejsza w stadzie.... Śliczna najstarsza mudźka. Posuwała się powoli za mną. Za kazdym razem, kiedy się ogladalam, ona zerkała na mnie spode łba
A ja w myślachvdo niej: tylko nie zrób mi krzywdy.
To były czasy
2,718 2015-06-20 16:34:00
Tym razem to ja nie mogłam powstrzymać się przed zalogowaniem
![]()
Excop, koźlęta wcale nie są latwe. Pojęcia nie masz ile cierpliwości należy wykazac by tłumaczyć tym stworzeniom, że to kapusta dla dzieci. A liscie na krzaku borówki potrzebne są do własciwego uksztaltowania owocu? Te cholery nie gardziły nawet trawą bambusową http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gifRety... Wychodzi cała prawda o mnie. Łatwiej było mi rozmawiać ze zwierzętami niż z ludźmi.
O
Teraz sobie przypomniałam
Jako dziecko spędzalam wakacje na wsi u cioci. Rety, czego ja tam nie robiłam
Pamiętam powroty z pola: ja i ona - najspokojniejsza w stadzie.... Śliczna najstarsza mudźka. Posuwała się powoli za mną. Za kazdym razem, kiedy się ogladalam, ona zerkała na mnie spode łbahttp://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif A ja w myślachvdo niej: tylko nie zrób mi krzywdy.
To były czasy
P.s.
Mloda ma różdżkę: wi fihttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif
Sponi, Ojciec mówił, że koza może jeść wszystko, aby tylko nie wchodziła w szkodę sąsiadom. Jako dziecko nie zastanawiał się nad "kosztami ubocznymi".:)
Mów mi "wi-fi". I tak nie rozumiem. W gąszczu nowinek technicznych Internetu poruszam się jak Tezeusz po Labiryncie, bez nici Ariadny.:)
2,719 2015-06-20 22:30:20
puk puk?
trochę jestem...
ciut mnie nie ma...https://www.youtube.com/watch?v=CT6rH_7m6ho
płyną w niebie chmury
dzisiejszej wichury
słuchamjak wiatr w głowie wyje
wszystkie myśli zmyje
dmuchamrazem z nim po nerce
w wątrobę i w serce
wietrzędługo siebie całą -
uczucia i ciało
i patrzęjak na lewą stronę
całe wywrócone
zostałopstryk
O'kruszynko, ta wiwisekcja, to efekt chwilowej melancholii, mam nadzieję?
2,720 2015-06-20 23:26:54 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-20 23:28:56)
Witajcie w sobotni wieczór!
W ciągu dnia porozmawiałem ze.Sponi o kozich specjałach. A teraz...
luc napisał/a:To wygląda na to, że we dwójkę Starr zostaliśmy.
Reszta gdzieś przepadła.Może odreagowują konsumpcję bobu z łupinami...
A pisałem, że po tym brzuch boli...
Wcale to, a wcale nie boli. Ani za gówniarza, ani teraz.
2,721 2015-06-20 23:43:13
aurora borealis napisał/a:Jak cukru w cukrze ;-)
I znów wspominki
Badania nad zawartością cukru w cukrze objąłbym "mniemanologią stosowaną" prof. Jana Tadeusza Stanisławskiego.
2,722 2015-06-20 23:55:32
Witaj Excop (bo innych Starrowiczów chyba wciągnęła noc Kupały).
Widzę, że gadasz sam do siebie
2,723 2015-06-20 23:56:21
Dzień dobry wszystkim
Miało padać dzisiaj i na szczęście znowu się nie spełniły prognozy...
puk puk?
trochę jestem...
ciut mnie nie ma...
Jesteś u siebie, nie Musisz pukać...
Możesz tu być całkiem...
Tym razem to ja nie mogłam powstrzymać się przed zalogowaniem smile
Excop, koźlęta wcale nie są latwe. Pojęcia nie masz ile cierpliwości należy wykazac by tłumaczyć tym stworzeniom, że to kapusta dla dzieci. A liscie na krzaku borówki potrzebne są do własciwego uksztaltowania owocu? Te cholery nie gardziły nawet trawą bambusową http://emotikona.pl/emotikony/pic/01icon_lol2.gif
Chyba w telewizorni powiedzieli kiedyś, że bambus to gatunek trawy... A gdzie to rośnie w Polsce?
2,724 2015-06-20 23:59:33
Witaj Excop
Widzę, że robisz remanenty...
Co do bobu, to jak napisałem, od dzieciństwa wszyscy mi mówili, że łupin się nie je... Jak tylko dojdzie do cywilizowanej ceny postaram się zaryzykować...
Natomiast mój jeden kot, za łupiny dałby się pokroić
2,725 2015-06-21 00:01:32
Witaj Starr.
Miało padać dzisiaj i na szczęście znowu się nie spełniły prognozy...
Gdzie się nie spełniły, to nie spełniły.
Jednak co stolica, to stolica
Chyba w telewizorni powiedzieli kiedyś, że bambus to gatunek trawy... A gdzie to rośnie w Polsce?
U mnie w ogrodzie.
Na szczęście nie mam kozy i raczej nigdy nie będę miała.
2,726 2015-06-21 00:01:48
Witaj Excop (bo innych Starrowiczów chyba wciągnęła noc Kupały).
Widzę, że gadasz sam do siebie
Witaj Luc
Dopiero teraz wróciłem od wnuka...
2,727 2015-06-21 00:04:16
Natomiast mój jeden kot, za łupiny dałby się pokroić
Bo koty, to mądre stworzenia są.
2,728 2015-06-21 00:07:39
/.../
U mnie w ogrodzie.
Na szczęście nie mam kozy i raczej nigdy nie będę miała.
Już sobie wygooglałem jak to wygląda... Bardzo dekoracyjne... A jak zimuje w naszym klimacie? bezstratnie?
2,729 2015-06-21 00:17:28
Już sobie wygooglałem jak to wygląda...
Bardzo dekoracyjne... A jak zimuje w naszym klimacie? bezstratnie?
Bezstratnie jeśli się wie jak o niego dbać.
Ja pierwszego zmarnowałam, bo przycięłam przed zimą, a ten zabieg wykonuje się po zimie.
2,730 2015-06-21 00:57:35
Dobry wieczór Starr Wars! ;-)
Jaki dziś temat?
Trawka?!
Ho,ho, ho...