Moje zdrady (Netkafejka) - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Posty [ 2,406 do 2,470 z 15,189 ]
Odp: Moje zdrady (Netkafejka)
luc napisał/a:Witaj Starr.
starr napisał/a:Nie jestem głodny, schabowy był dzisiaj na ostatni posiłek
Potem ćwierć kilo truskawek ze śmietaną i kawał sernika wiedeńskiego. Teraz ostatnia kawa...
[...]
Ale przypomniałeś mi o truskawkach, które dziś dostałam ze wsi. Truskawki mi się zawsze zmieszczą.
Doskonałe! ;-)
Mnie też się mieszczą. A i owszem.
luc napisał/a:Witaj Starr.
starr napisał/a:Nie jestem głodny, schabowy był dzisiaj na ostatni posiłek
Potem ćwierć kilo truskawek ze śmietaną i kawał sernika wiedeńskiego. Teraz ostatnia kawa...
[...]
Ale przypomniałeś mi o truskawkach, które dziś dostałam ze wsi. Truskawki mi się zawsze zmieszczą.
Witaj Wawelska! ;-)
Doskonałe! ;-)
Mnie też się mieszczą. A i owszem.
Dlaczego ja nie dostaję truskawek ze wsi??? :-(((
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
- Zawód: emeryt MSW
luc napisał/a:starr napisał/a:a "Sonda" chyba była w niedzielę
"Sondę" kojarzę z czwartkiem.
Tak jak i "Kobrę". Oczywiście o innych porach.
Oczywiście, "Sondę" nadawano w czwartki, tuż przed "Dobranocką".:)
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Dlaczego ja nie dostaję truskawek ze wsi??? :-(((
Właśnie. Dlaczego? 
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Dobry niedzielny wieczór Państwu! ;-)
/.../
Starr,
ten program (pamiętam nawet, że był nadawany w poniedziałki, a drugi mój ulubiony -"Sonda" we czwartki) wywarł na mnie tak wielki wpływ, że wybierając szkołę średnią byłam tuż tuż od składania egzaminów do Technikum Leśnego w Białowieży. Dziś najprawdopodobniej byłabym takim Adamem Wajrakiem w spódnicy. Przeszkodą byli moi Rodzice, którzy nie godzili się, by ich jedynaczka znalazła się tak daleko od domu w kompletnej dziczy ;-)
Filmy, o których piszesz wspominam do dziś. Dla Ciebie - miłośnika smoków był program "Pora na Telesfora" z sympatycznym Zygmuntem Kęstowiczem...
/.../
"Zwierzyniec" był w poniedziałki o 17:00, a "Sonda" chyba była w niedzielę... ale może moja pamięć już szwankuje. Telesfor, to był ulubiony program brata... 
Faktem jest, ze Sonda była pierwszym programem w którym pokazano przyszłość projektowania za pomocą komputerów. Pracowałem w biurze projektów, jak pambuk przykazał, ołówkiem na kalce rozpiętej na desce, a tu pokazują, że przyszłość to rysowanie za pomocą komend wpisywanych z klawiatury... Pomyślałem sobie - heh, a u nas długo nie, a potem wcale... Jakże szybko przyszło mi to zweryfikować, a nauka komend przyszła już w trzy lata po tym programie. Teraz Autocad to moje podstawowe narzędzie rysunkowe
A więc potrafisz kreślić...
Ileż ja godzin w życiu z rapidografem spędziłam! A ile z żyletką robiąc tzw. "skrobanki"! (za przeproszeniem, było to usuwanie błędów z tuszu na kartce papieru kredowego w czasach prehistorycznych :-))
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:A ile z żyletką robiąc tzw. "skrobanki"!
Żyletka jawi mi się w pamięci jako nieodłączny atrybut ucznia.
2,412 Odpowiedź przez aurora borealis 2015-06-15 00:47:15 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-15 00:50:52)
luc napisał/a:Z wielką przyjemnością. To już mamy dwa miejsca na wspólny wypad: Rzym i Park Yellowstone wink
W Rzymie wypijemy kawę, a w Yellowstone (oprócz tego co wymieniłaś) jeszcze kalderę superwulkanu, Mammoth Hot Springs.
Excop napisał/a:Ja to bym chciał zobaczyć obszar kaldery w Górach Skalistych, pod którą drzemie ponoć superwulkan, który może zagrażać życiu na Ziemi. Oraz Yosemity Park.
Jeśli chodzi o program tej "wycieczki" to jestem spolegliwa i godzę się na wszystko ;-)
Możemy też "skoczyć" do Doliny Śmierci na jakiś zachód słońca ;-)
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Jeśli chodzi o program tej "wycieczki" to jestem spolegliwa i godzę się na wszystko ;-)
To nam się powoli zbiera ekipa do parków USA.
Wynajmiemy jakiegoś vana.
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora napisał/a:/.../
Ileż ja godzin w życiu z rapidografem spędziłam! A ile z żyletką robiąc tzw. "skrobanki"! (za przeproszeniem, było to usuwanie błędów z tuszu na kartce papieru kredowego w czasach prehistorycznych :-))
Obawiam się, że teraz już niezbyt sprawnie by mi to szło... Lata ślepienia w monitor zrobiły swoje....
Rapidografy mam do dzisiaj 
A co do żyletki, to kupiłem kiedyś w sklepie "Skala" gumkę Rotring, do ścierania tuszu z kalki kreślarskiej. Dłużej to szło, ale dziur się nie dało wydrapać 
luc napisał/a:aurora borealis napisał/a:Jeśli chodzi o program tej "wycieczki" to jestem spolegliwa i godzę się na wszystko ;-)
To nam się powoli zbiera ekipa do parków USA.
Wynajmiemy jakiegoś vana.
Choćby i pieszo... ;-)
Zanim uciułam na tę podróż będę mieć pewnie z 90 lat. Więc oprócz vana potrzebny mi będzie "balkonik" i paczka pampersów. Chyba, że jakiś Caritas mnie wesprze...
2,416 Odpowiedź przez starr 2015-06-15 01:00:15 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-15 01:03:42)
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:/.../
Zanim uciułam na tę podróż będę mieć pewnie z 90 lat. Więc oprócz vana potrzebny mi będzie "balkonik" i paczka pampersów. Chyba, że jakiś Caritas mnie wesprze...
Sami powołamy fundację 
tak a'propos, Jest tu watek: http://www.netkobiety.pl/t79422.html
Prośba o niewiele... wysłanie kartki pocztowej, zróbmy przyjemność dziecku 
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Zanim uciułam na tę podróż będę mieć pewnie z 90 lat. Więc oprócz vana potrzebny mi będzie "balkonik" i paczka pampersów. Chyba, że jakiś Caritas mnie wesprze...
Trzeba się pospieszyć. W tym wieku (90 lat), to raczej będę się kręciła koło szpitali, a nie amerykańskich parków.
Choć z drugiej strony, oni tam w USA niezłą opiekę medyczną mają 
starr napisał/a:aurora napisał/a:/.../
Obawiam się, że teraz już niezbyt sprawnie by mi to szło... Lata ślepienia w monitor zrobiły swoje....
Rapidografy mam do dzisiaj 
A co do żyletki, to kupiłem kiedyś w sklepie "Skala" gumkę Rotring, do ścierania tuszu z kalki kreślarskiej. Dłużej to szło, ale dziur się nie dało wydrapać 
A ja mam taki zestaw z cyrklami i końcówkami do tuszu ;-)
Mnie nie wolno było kreślić na kalce. Musiał być papier...
Sklep "Skala" odwiedzam do dziś ;-) Rotring robi świetne pióra do kaligrafii. Rapidograf zamieniłam na artpen... ;-)
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
Tak sobie pomyślałam, że amerykańskie parki, to jednak mogą poczekać do emerytury.
Wcześniej chciałabym pojechać do Serengeti i w dżunglę amazońską.
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:/.../
Sami powołamy fundację 
tak a'propos, Jest tu watek: http://www.netkobiety.pl/t79422.html
Prośba o niewiele... wysłanie kartki pocztowej, zróbmy przyjemność dziecku 
O! Świetnie! Mam mnóstwo kartek pocztowych.
Sama też robię.
Dzięki za namiary na tego chłopca, Starr. ;-)
- luc
- Mistrzyni Gry
- Nieaktywny
Nie doczekam dziś do czternastej.
Idę w objęcia Morfeusza marzyć o rezerwatach przyrody.
Dobranoc.
Spokojnego tygodnia wszystkim.
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Sklep "Skala" odwiedzam do dziś ;-) Rotring robi świetne pióra do kaligrafii. Rapidograf zamieniłam na artpen... ;-)
No i wyszło, że jestem zacofany, bo nie wiedziałem, że coś takiego jak artpen istnieje. Googlownica to jednak dobra rzecz... 
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
luc napisał/a:Nie doczekam dziś do czternastej.
Idę w objęcia Morfeusza marzyć o rezerwatach przyrody.
Dobranoc.
Spokojnego tygodnia wszystkim.
Spokojnych, kolorowych snów Luc
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
O! Świetnie! Mam mnóstwo kartek pocztowych.
Sama też robię.
Dzięki za namiary na tego chłopca, Starr. ;-)
Wyślę z Chałup 
luc napisał/a:Tak sobie pomyślałam, że amerykańskie parki, to jednak mogą poczekać do emerytury.
Wcześniej chciałabym pojechać do Serengeti i w dżunglę amazońską.
Powodzenia, Luc. Dasz radę!
Przyślesz nam stamtąd pozdrowienia?
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Excop napisał/a:/.../
A propos kreskówek z Jeanksem, Starr.
Krew mu psuła parka myszek, Pixie i Dixie.:)
Oczywiscie! były dwie... jak mogłem nie pamiętać, przecież zawsze krzyczał, że nienawidzi tych myszy
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:luc napisał/a:Z wielką przyjemnością. To już mamy dwa miejsca na wspólny wypad: Rzym i Park Yellowstone wink
W Rzymie wypijemy kawę, a w Yellowstone (oprócz tego co wymieniłaś) jeszcze kalderę superwulkanu, Mammoth Hot Springs.
Excop napisał/a:Ja to bym chciał zobaczyć obszar kaldery w Górach Skalistych, pod którą drzemie ponoć superwulkan, który może zagrażać życiu na Ziemi. Oraz Yosemity Park.
Jeśli chodzi o program tej "wycieczki" to jestem spolegliwa i godzę się na wszystko ;-)
Z największą przyjemnością Aurorko.:)
Tymczasem pożegnam się na dziś.
Dobranoc moje Drogie Panie. Dobrej nocy, Gospodarzu.:)
No i wyszło, że jestem zacofany, bo nie wiedziałem, że coś takiego jak artpen istnieje. Googlownica to jednak dobra rzecz... 
E tam zaraz zacofany... Pewnie tylko nie kaligrafujesz...
Za parę lat, to w ogóle coś takiego jak ołówek, długopis i pióro wyjdzie z użycia, a starannego pisma nie będzie się uczył już nikt.
Jeśli o mnie chodzi, to właśnie zajęcia rysunku technicznego pośrednio wpłynęły na charakter mojego pisma.
Dobrej nocy, Kochani.
Ostatnio Starr "zanucił" tak piękną kołysankę, że jeszcze przez półtorej godziny nie mogłam zasnąć...
Czas się pożegnać.
Śpijcie smacznie, a niektórzy smocznie ;-)))
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Tymczasem pożegnam się na dziś.
Dobranoc moje Drogie Panie. Dobrej nocy, Gospodarzu.:)
Dobrych snów Excop
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Dobrej nocy, Kochani.
Ostatnio Starr "zanucił" tak piękną kołysankę, że jeszcze przez półtorej godziny nie mogłam zasnąć...
Czas się pożegnać.
Strach sie bać po moim nuceniu... 
Spokojnej nocy i kolorowych snów Auroro
2,432 Odpowiedź przez aurora borealis 2015-06-15 01:42:08 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-15 01:43:04)
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Dobrej nocy, Kochani.
Czas się pożegnać.
Strach sie bać po moim nuceniu... 
Spokojnej nocy i kolorowych snów Auroro
"Nie ma się czego bać,
to tylko Księżyc idzie
srebrne chusty prać..." ;-)
Pa!
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Między trzynastą a czternastą, niezgodnie z tradycjami, ale widać tak ma być, nadszedł czas na sen...
Dobranoc wszystkim <papa>
https://youtu.be/8x8S5Mgimy0
Dobry wieczór.
Starr'ku jadłam lody poziomkowe i bakaliowe. Mniam!
Dobrej nocy wszystkim dzisiejszym zaglądaczom i pisarczykom.
pstryk.
Dobry wieczór, "Pstryczku".
Miło Cię spotkać...
"Chęć masz na lody może?" https://youtu.be/VJOKgE5EXPw
2,437 Odpowiedź przez aurora borealis 2015-06-15 22:54:15 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-15 23:00:58)
starr napisał/a:Dzień dobry wieczór 
Smak poziomkowych lodów przypomniał mi lodziarnię u Włocha na Hożej. "Światowe" wyroby można było jedynie tam kupić. Cassata i spumoni brzmiały i smakowały tak bardzo Światowo... Teraz to budzi uśmiech, ale wtedy... trzeba było po porcje odstać w godzinnej kolejce, w upale... 
Hejka Mistrzu!
Albo w "Hotrexie" przy Placu Konstytucji... ;-)
Moje ulubione lody nosiły nazwę "ambrozja".
Za którymś razem wizyta skończyła się dwudniowym "haftem na odległość" ;-) i grzecznie "przeprosiłam się" z miejscową lodziarnią, w której lody pistacjowe kosztowały 1, 20 zł.
Niedawno próbowałam lodów imbirowych, koperkowych, pomidorowych... Ja jednak, uparcie czekam na lody o smaku kiełbasy krakowskiej suchej ;-)
Co sądzicie o takich smakach?
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:Dzień dobry wieczór 
Smak poziomkowych lodów przypomniał mi lodziarnię u Włocha na Hożej. "Światowe" wyroby można było jedynie tam kupić. Cassata i spumoni brzmiały i smakowały tak bardzo Światowo... Teraz to budzi uśmiech, ale wtedy... trzeba było po porcje odstać w godzinnej kolejce, w upale... 
Hejka Mistrzu!
Za którymś razem wizyta skończyła się dwudniowym "haftem na odległość" ;-) i grzecznie "przeprosiłam się" z miejscową lodziarnią, w której lody pistacjowe kosztowały 1, 20 zł.
Niedawno próbowałam lodów imbirowych, koperkowych, pomidorowych... Ja jednak, uparcie czekam na lody o smaku kiełbasy krakowskiej suchej ;-)
Nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że wcinam pastę do zębów jedząc lody miętowe... 
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
Witajcie!
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:Dzień dobry wieczór 
Hejka Mistrzu!
Nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że wcinam pastę do zębów jedząc lody miętowe... 
Najlepsze lody to 3 kulki za "rybaka" z dwoma prostokącikami wafelka do trzymania w dłoni. Do teraz pamiętam ich smak.:)
starr napisał/a:Nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że wcinam pastę do zębów jedząc lody miętowe... 
Tego smaku nie próbowałam...
Jak byłam mała to zjadałam pastę, ale ona nie była miętowa ;-) Chyba się nazywała "tutti frutti"...
Miętę to ja wolę czuć, niż spożywać ;-)))
Excop napisał/a:Najlepsze lody to 3 kulki za "rybaka" z dwoma prostokącikami wafelka do trzymania w dłoni. Do teraz pamiętam ich smak.:)
Witaj Excop!
To lody 'śnieżka" albo "calypso". Były duże i pyszne ;-)
2,442 Odpowiedź przez Excop 2015-06-15 23:42:53 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-15 23:45:39)
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Excop napisał/a:Najlepsze lody to 3 kulki za "rybaka" z dwoma prostokącikami wafelka do trzymania w dłoni. Do teraz pamiętam ich smak.:)
Witaj Excop!
Dobry wieczór, Aurorko
Wtedy, w krótkich spodenkach na szelkach i osmarkany, myślałem, że te lody nazwano... Eis, bo tak brzmiał szyld "Lody Eis".:D
Excop napisał/a:aurora borealis napisał/a:Excop napisał/a:Najlepsze lody to 3 kulki za "rybaka" z dwoma prostokącikami wafelka do trzymania w dłoni. Do teraz pamiętam ich smak.:)
Witaj Excop!
Wtedy, w krótkich spodenkach na szelkach i osmarkany, myślałem, że te lody nazwano... Eis, bo tak brzmiał szyld "Lody Eis".:D
U nas w tej samej budce co lody, sprzedawano wodę gazowaną albo same naboje do syfonów. Cała procedura nabijania tego syfonu była komiczna, a połowa paczki w ogóle nie nadawała się do niczego...
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:Excop napisał/a:aurora borealis napisał/a:Witaj Excop!
U nas w tej samej budce co lody, sprzedawano wodę gazowaną albo same naboje do syfonów. Cała procedura nabijania tego syfonu była komiczna, a połowa paczki w ogóle nie nadawała się do niczego...
Mój pierwszy " szmapan" to było wino marki Wino nagazowane w syfonie na naboje... Co by nie mówić, na tamte lata to była rewelacja 
starr napisał/a:Mój pierwszy " szmapan" to było wino marki Wino nagazowane w syfonie na naboje... Co by nie mówić, na tamte lata to była rewelacja 
Ułańska fantazja i domowe "spumante"... ;-)))
2,446 Odpowiedź przez starr 2015-06-16 00:11:21 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-16 00:17:55)
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:Mój pierwszy " szmapan" to było wino marki Wino nagazowane w syfonie na naboje... Co by nie mówić, na tamte lata to była rewelacja 
potem próby były na innych winach i trunkach... Żytnia po tym procesie, zdecydowanie nie nadawała się do picia 
smakowała jak łeda do mycipici... 
Mój pierwszy alkohol, to wino porzeczkowe pędzone przez ojca. Poczęstował mnie nim dokładnie w moje 18,urodziny, po dochowaniu przyrzeczenia komunijnego, że do tego czasu nie tknę alkoholu.:)
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:Mój pierwszy " szmapan" to było wino marki Wino nagazowane w syfonie na naboje... Co by nie mówić, na tamte lata to była rewelacja 
potem próby były na innych winach i trunkach... Żytnia po tym procesie, zdecydowanie nie nadawała się do picia 
Jak co??? proszę? ;-)))
Excop napisał/a:starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Ułańska fantazja i domowe "spumante"... ;-)))
Mój pierwszy alkohol, to wino porzeczkowe pędzone przez ojca. Poczęstował mnie nim dokładnie w moje 18,urodziny, po dochowaniu przyrzeczenia komunijnego, że do tego czasu nie tknę alkoholu.:)
Ja w tym przyrzeczeniu trwam do dziś...
Pierwszy alkohol nadal przede mną :-)
Ale na gazowanie żytniej w życiu bym nie wpadła ;-)
Czy gazowanym alkoholem człowiek upija się szybciej?
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Wino porzeczkowe czasami przywoził do szkoły, obecny w mojej opowieści "tamten". Nie kojarzy mi się zbyt dobrze...
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Ułańska fantazja i domowe "spumante"... ;-)))
Jak co??? proszę? ;-)))
to po kaszubsku...
łeda = woda
myci = mycia
pici... no cóz....
aurora borealis napisał/a:Ale na gazowanie żytniej w życiu bym nie wpadła ;-)
Czy gazowanym alkoholem człowiek upija się szybciej?
Właśnie! dużo szybciej...
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
starr napisał/a:Excop napisał/a:/.../
Wino porzeczkowe czasami przywoził do szkoły, obecny w mojej opowieści "tamten". Nie kojarzy mi się zbyt dobrze...
Mnie też się dobrze nie kojarzy, bo się wtedy porzygałem i stąd pamiętam, po czym.
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Mnie też się dobrze nie kojarzy, bo się wtedy porzygałem i stąd pamiętam, po czym.
Chyba o to to Twojemu tacie chodziło... efekt obrzydzenia...
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
Odpadam na dziś, kochani.
Dobrej nocy.:)
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Excop napisał/a:Odpadam na dziś, kochani.
Spokojnych snów i dobrej nocy Excop
2,456 Odpowiedź przez aurora borealis 2015-06-16 00:53:22 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-16 00:56:22)
starr napisał/a:to po kaszubsku...
łeda = woda
myci = mycia
pici... no cóz.... 
Acha! Google Translator tego nie łyknął ;-)))
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Czy gazowanym alkoholem człowiek upija się szybciej?
Dzięki za podpowiedź ;-)
Postanowiłam w ramach eksperymentu fizyczno-chemicznego kiedyś tam się ubzdryngolić. Muszę tylko znaleźć odpowiednie towarzystwo, które mnie będzie asekurować, bo obawiam się, że w "stanie nieważkości" będę nieobliczalna i ktoś będzie musiał przywiązać mnie do kaloryfera...
Excop napisał/a:Odpadam na dziś, kochani.
Dobranoc Braciszku, to pewnie wspomnienie wina porzeczkowego... ;-)))
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:to po kaszubsku...
łeda = woda
myci = mycia
pici... no cóz.... 
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Czy gazowanym alkoholem człowiek upija się szybciej?
Dzięki za podpowiedź ;-)
Postanowiłam w ramach eksperymentu fizyczno-chemicznego kiedyś tam się ubzdryngolić. Muszę tylko znaleźć odpowiednie towarzystwo, które mnie będzie asekurować, bo obawiam się, że w "stanie nieważkości" będę nieobliczalna i ktoś będzie musiał przywiązać mnie do kaloryfera...
Masz na podorędziu zaprawionego w bojach hydraulika... tylko słowo i mówisz=Masz... 
No cóż...
"Nadejszła wiekopomna chwila" i trzeba gasić światło ;-)))
Dobrej nocy "Gazowniku".
Niech Ci się przyśni coś miłego.
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:to po kaszubsku...
łeda = woda
myci = mycia
pici... no cóz.... 
starr napisał/a:Właśnie! dużo szybciej...
Dzięki za podpowiedź ;-)
Masz na podorędziu zaprawionego w bojach hydraulika... tylko słowo i mówisz=Masz... 
Dygam z wdzięcznością.
Odezwę się w celu skonsultowania trunków i zagryzki ;-)))
2,461 Odpowiedź przez starr 2015-06-16 01:18:31 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-16 01:19:11)
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:No cóż...
Dobrej nocy "Gazowniku".
szprycer... jedno miłe przychodzi mi na gorąco...
Kolorowych snów Auroro 
starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:No cóż...
Dobrej nocy "Gazowniku".
szprycer... jedno miłe przychodzi mi na gorąco...
Kolorowych snów Auroro 
Dziś stale mówisz do mnie "językami". A ja niegramotna jestem... Co to jest "szprycer"?
(Kojarzy mi się ze strzykawką do dekorowania tortów ;-))
2,463 Odpowiedź przez starr 2015-06-16 01:24:44 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-16 01:27:40)
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
Dziś stale mówisz do mnie "językami". A ja niegramotna jestem... Co to jest "szprycer"?
To jest nazwa"sztucznie" gazowanego wina... 
Za Wiki: napój powstały ze zmieszania białego wina z wodą sodową.
Bogatsza o nowe zwroty i lekko oszołomiona tematyką tego wieczoru, udaję się w kierunku legowiska, czego i Panu życzę.
Ukłon.
(A może to nie ukłon, tylko już mnie z nóg ścięło? ;-)))
2,465 Odpowiedź przez starr 2015-06-16 01:35:28 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-16 01:42:15)
- starr
- Net-Facet

- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a:starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:/.../
Bogatsza o nowe zwroty i lekko oszołomiona tematyką tego wieczoru, udaję się w kierunku legowiska, czego i Panu życzę.
Ukłon.
(A może to nie ukłon, tylko już mnie z nóg ścięło? ;-)))
Tego nie wiem... ale pyszczysko mi się śmieje na wyobrażenie tego ukłonu 
Dobranoc...
Dobranoc wszystkim... <papa>
dzisiaj inna kołysanka... 
https://youtu.be/c5XptSCCciU
"Pff" - czyli proszę sobie wyobrazić okruszkę naburmuszoną, z nosem na kwintę, zmrużonymi lekko oczami, z ramionami na bakier.
Nigdy pff nie uda mi się pff pobyć z Wami "na żywca"
Zawsze się pff mijamy...
Pff...
Okropnym śpiochem jestem pff.
ech... sok świeży z truskawek i bananów macie w lodówce. Miętę w doniczce postawiłam na barze za kubkami.
Aurorko! czułam, że musisz mieć jakieś "kawałki sztuki" w paluszkach!
Ech dostać od Ciebie wysłaną kartkę hand made... ech ech ech... 
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
Witajcie wczesnym wieczorkiem!
starr napisał/a:Excop napisał/a:/.../
Chyba o to to Twojemu tacie chodziło... efekt obrzydzenia...
Niestety, nie. Chciałem być dorosły.:)
Nie przewidziałem jednak mocy działania tego napoju, a bardzo mi to wino smakowało...
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
O'kruszynka napisał/a:"Pff" - czyli proszę sobie wyobrazić okruszkę naburmuszoną, z nosem na kwintę, zmrużonymi lekko oczami, z ramionami na bakier.
Nigdy pff nie uda mi się pff pobyć z Wami "na żywca"
Zawsze się pff mijamy...
Pff...
Okropnym śpiochem jestem pff.
ech... sok świeży z truskawek i bananów macie w lodówce. Miętę w doniczce postawiłam na barze za kubkami.
Miło powitać, O'kruszynko!
Mimo, że czasem nieobecna czcionką, duchem jesteś z nami zawsze!:)
- Excop
- Przyjaciel Netkobiet
- Nieaktywny
aurora borealis napisał/a: starr napisał/a:aurora borealis napisał/a:Czy gazowanym alkoholem człowiek upija się szybciej?
Dzięki za podpowiedź ;-)
Uważaj, Siostrzyczko, bo poranki po "gazowym" trunku bywają bardzo trudne!:)
Posty [ 2,406 do 2,470 z 15,189 ]
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024