Moje zdrady (Netkafejka) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Strony Poprzednia 1 35 36 37 38 39 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,341 do 2,405 z 15,189 ]

2,341 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-11 23:41:17)

Odp: Moje zdrady (Netkafejka)
annaJo napisał/a:

/.../
oj to statystycznie 25 podglądaczy na 1 pisarza przypada smile

Witaj AnnoJo
Jakoś tak wychodzi... smile A miało być tak kameralnie... big_smile

Zobacz podobne tematy :

2,342

kameralnie jest, cieszmy się, ze tu nie ma wpisów od wszystkich podglądaczy.......mogłoby być śmiesznie

ja właściwie to chciałam powiedzieć dobry wieczór i dobranoc za jednym zamachem, we wtorek miałam 5 godzin spotkań w Raf...o i wciąż wypuszczam powietrze, starość, cyco? A te Ślunzaki chcą, żebym częściej przyjeżdżała...będę miała koszmary nocne po takich propozycjach sad

2,343

annaJo napisał/a:

kameralnie jest, cieszmy się, ze tu nie ma wpisów od wszystkich podglądaczy.......mogłoby być śmiesznie

ja właściwie to chciałam powiedzieć dobry wieczór i dobranoc za jednym zamachem, we wtorek miałam 5 godzin spotkań w Raf...o i wciąż wypuszczam powietrze, starość, cyco? A te Ślunzaki chcą, żebym częściej przyjeżdżała...będę miała koszmary nocne po takich propozycjach sad

W takim razie spokojnych, kolorowych snów:)

2,344 Ostatnio edytowany przez annaJo (2015-06-11 23:57:22)

dobranoc
własnie mi moja starrość jakoś tak Starrościowo zabrzmiała, zobacz jak Ty Starr wpływasz na nas tutaj, nowy Starrsłownik napiszemy

Niedawno przeczytałam taką mysl chyba Thomasa "czas odmierzam ilością kaw"...w sam raz dla Ciebie?

2,345

annaJo napisał/a:

dobranoc
własnie mi moja starrość jakoś tak Starrościowo zabrzmiała, zobacz jak Ty Starr wpływasz na nas tutaj, nowy Starrsłownik napiszemy

Niedawno przeczytałam taką mysl chyba Thomasa "czas odmierzam ilością kaw"...w sam raz dla Ciebie?

Pewnie tak, właśnie dopiłem ostatnia dzisiaj kawę...
https://youtu.be/PSRcdbhUieQ

2,346

Dobry, choć burzowy wieczór, Kafejkowcy

Już pędzę przeczytać wiadomości z ostatnich dni...

2,347 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-12 23:07:13)

Witaj, Zorzeńko.
Dobrze, że już wróciłaś!:)

Na moim zadupiu ciepły wieczór, parno.
Burza przyjdzie w nocy dopiero.:)

2,348

Dzień dobry wieczór smile
Wieczór burzowy również po prawej stronie Wielkiej Wody...
https://youtu.be/5qRJIBtbc2c

2,349

Z Wami to i w burzę można iść!

2,350

Czytam Wasze słowa i widzę kolejne przemeblowania na Forum...
Długie urlopy Miłych Pań (ufam, że wrócą czym prędzej), wakacyjne nadmorskie plany, wspomnienia z PRL-u...

Tak się składa, że jakiś czas temu zakupiłam w Biedronce ;-))) książkę Kalicińskiej "Fikołki na trzepaku" o dzieciństwie i młodości spędzonej na Saskiej Kępie w czasach kolejnych Pierwszych Sekretarzy, okraszoną czarno-białymi zdjęciami ówczesnej rzeczywistości. "Melodii" do tamtych lat nie mam wcale, ale czasów dzieciństwa i bycia podlotkiem - owszem ;-)

2,351 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-13 00:10:58)

Saska Kępa, dla mnie przez lata, kojarzyła się ze tylko i wyłącznie ze Stadionem Dziesięciolecia. Taka wieś ze stadionem... smile
Najgorsze to to, że w ramach tych przemeblowań na forum zbanowano Elle...

2,352

Barwnie piszecie o Bałtyku ;-)

Próbuję policzyć ile lat temu tam byłam i w jakich okolicznościach.
Lepiej pamiętam sam Gdańsk niż nabrzeże. Byłam zaskoczona tym, jak piękne jest teraz to miasto. Jak odmienione. Ponieważ mój temperament nie nadaje się do plażowania,  wybrałam się na całodzienny spacer po Wyspie Sobieszewskiej i nie pożałowałam... :-)

2,353 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-13 00:21:30)

starr napisał/a:

Saska Kępa, dla mnie przez lata, kojarzyła się ze tylko i wyłącznie ze Stadionem Dziesięciolecia. Taka wieś ze stadionem...  smile

Autorka opisuje szeroko zwłaszcza ulicę Międzynarodową ;-)
Książkę z przyjemnością pożyczę na Twoje zbliżające się wakacje. Fajnie będzie poczytać o Wawce, będąc setki kilometrów od niej ;-)

Wypraszam sobie  tą "wieś" ;-)))
Tam przez lata mieszkał mój Ojczulek.

starr napisał/a:

Słucham? A za cóż to, jeśli można wiedzieć?
Jakoś wyczuwam, że Przyszłość również wzięła urlop nieprzypadkowo. Czyżby ktoś także Jej pomógł?

Mam poważne zaległości w czytaniu. Ciekawe czy się dokopię, o co poszło...

2,354 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-13 00:29:47)

aurora borealis napisał/a:

Czytam Wasze słowa i widzę kolejne przemeblowania na Forum...
Długie urlopy Miłych Pań (ufam, że wrócą czym prędzej), wakacyjne nadmorskie plany, wspomnienia z PRL-u...

Tak się składa, że jakiś czas temu zakupiłam w Biedronce ;-))) książkę Kalicińskiej "Fikołki na trzepaku" o dzieciństwie i młodości spędzonej na Saskiej Kępie w czasach kolejnych Pierwszych Sekretarzy, okraszoną czarno-białymi zdjęciami ówczesnej rzeczywistości. "Melodii" do tamtych lat nie mam wcale, ale czasów dzieciństwa i bycia podlotkiem - owszem ;-)

Również mam sentyment do czasów dzieciństwa - w okresie średniego Gomułki.
Kojarzą mi się one z ostatnimi śladami działań wojennych, ruinami kościoła ewangelickiego i hali magazynowej. To tam odbywały się zabawy wszelkiego rodzaju.
I pierwsze porównania drugorzędnych cech płciowych z koleżanką, dwojga pięciolatków podwórka.:)

2,355 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-13 00:59:56)

starr napisał/a:

Jeszcze nie rezygnuję... czekam też na pytania od Aurory wink

Miły Forumowy Kompanie,

Jeśli Twoje odpowiedzi na moje pytania miałyby spowodować zamknięcie na trzy spusty Twojego wątku, który przecież ostał się dzięki skutecznej rebelii i Twojej wysokiej kulturze osobistej, to bodajby mi łapa uschła, gdybym choć jeden pytajnik postawiła...
A ponadto, mając zaszczyt i przyjemność polować na Twe wpisy od dłuższego już czasu, odnajduję w Twoich wypowiedziach wiele z tego, co mnie interesowało. Spora część tych pytań dotyczyła właśnie Twojego "Tu i Teraz". Mam więc spory "materiał dowodowy" na to kim jesteś dziś, po tym wszystkim, co przetoczyło się przez Twoje ciało, serce i duszę... ;-)
Zaś Twoi cudowni Goście bardzo mi to zadanie ułatwiają ;-)))

Chciałam też na przykładzie Twojej historii pokazać coś palcem ET-kowi, z którym czasem braliśmy się za "grzywy skrajnych poglądów", by potem, na końcu serdecznie się uściskać. Jednak On najprawdopodobniej przebywa obecnie w okolicach Obłoku Oorta, cierpliwie łącząc "kabelki" neuronów i coraz bardziej oddala się w stronę Układów Pozasłonecznych... ;-)

Po trzecie, jest też trochę i tak, że nie śmiem Cię fatygować moimi dociekaniami i plastikową łopatką mojej emocjonalnej indolencji kopać  dołki w tym, co starrasz się ze wszystkich sił uzdrowić i oświetlić słonecznym promieniem Twego poczucia humoru...

2,356

Barwnie piszecie o Bałtyku ;-)

Próbuję policzyć ile lat temu tam byłam i w jakich okolicznościach.
Lepiej pamiętam sam Gdańsk niż nabrzeże. Byłam zaskoczona tym, jak piękne jest teraz to miasto. Jak odmienione. Ponieważ mój temperament nie nadaje się do plażowania,  wybrałam się na całodzienny spacer po Wyspie Sobieszewskiej i nie pożałowałam... :-)

Jakoś nie ma we mnie tej żyłki podróżnika... Chętnie czytałem o podróżach i odległych miejscach, wyobrażałem sobie jak tam może być, ale nie czułem w sobie tej palącej potrzeby pojechania.  Polubiłem krótsze wyjazdy w obrębie kraju, polubiłem góry, Mazury i Wybrzeże. Tu mi najlepiej, tu zawsze z każdym się dogadam i w przypadku nagłej tęsknoty za domem, jestem w stanie wrócić w bardzo krótkim czasie. 

starr napisał/a:

Saska Kępa, dla mnie przez lata, kojarzyła się ze tylko i wyłącznie ze Stadionem Dziesięciolecia. Taka wieś ze stadionem...  smile

Autorka opisuje szeroko zwłaszcza ulicę Międzynarodową ;-)

No to akurat przeciwległy do "mojego" rejon... Tam wyrosły bloki nijak nie pasujące do charakteru części bliskiej Francuskiej i Saskiej...   

Książkę z przyjemnością pożyczę na Twoje zbliżające się wakacje. Fajnie będzie poczytać o Wawce, będąc setki kilometrów od niej ;-)

Chętnie poczytam smile

Wypraszam sobie  tą "wieś" ;-)))
Tam przez lata mieszkał mój Ojczulek.

Teraz mieszkam tutaj, ale nadal dla mnie to Wieś wewnątrz miasta. Co prawda jest w innych dzielnicach Wawki kilka rejonów, gdzie podobne są domy, takie dwupiętrowe, w których mieszka maksymalnie dwadzieścia rodzin. Ale chyba tylko Żoliborz Oficerski ma tyle samo zieleni...

starr napisał/a:

Słucham? A za cóż to, jeśli można wiedzieć?
Jakoś wyczuwam, że Przyszłość również wzięła urlop nieprzypadkowo. Czyżby ktoś także Jej pomógł?

Mam poważne zaległości w czytaniu. Ciekawe czy się dokopię, o co poszło...

Kilka wpisów Elle zostało usuniętych przez moderacje, jako "poniżej poziomu". Potem przy jej postach pojawiło się "czasowo zbanowany" co później znikło. Ale Elle nie loguje się na forum, wiec założyłem, że teraz ma tajnego bana...

2,357

Excop napisał/a:

Kojarzą mi się one z ostatnimi śladami działań wojennych, ruinami kościoła ewangelickiego i hali magazynowej. To tam odbywały się zabawy wszelkiego rodzaju.
I pierwsze porównania drugorzędnych cech płciowych z koleżanką, dwojga pięciolatków podwórka.:)

Ze swojego nader skromnego doświadczenia wiem, że zwykle na owych "porównaniach" dużo lepiej wychodzą chłopcy, mający więcej do zaoferowania w takim "przetargu" ;-) W każdym razie Twoja oryginalność Excop, sięga nawet do czasów krótkich spodenek i do wyboru nader tajemniczych miejsc, w których tych "porównań" dokonywałeś. Podziwiam Cię tym bardziej!

Jeśli dobrze pamiętam ja wybrałam drogę "medyczną" i swe pierwsze ćwiczenia z anatomii fascynującej mnie "męskości" odbyłam na przedszkolnym podwórku. Nieco później - na klatce schodowej, gdy bawiliśmy się z kolegą w "kto szybciej zdejmie i założy gatki" ;-) Potem na wiele lat zaniechałam "eksploracji".
Przez całą młodość byłam bardzo opóźniona w rozwoju. To też chyba skutek tzw. "dobrego wychowania" i "moralności PRL", choć nie mam co do tego pewności... ;-)

2,358

starr napisał/a:

Jeszcze nie rezygnuję... czekam też na pytania od Aurory wink

Miły Forumowy Kompanie,

Jeśli Twoje odpowiedzi na moje pytania miałyby spowodować zamknięcie na trzy spusty Twojego wątku, który przecież ostał się dzięki skutecznej rebelii i Twojej wysokiej kulturze osobistej, to bodajby mi łapa uschła, gdybym choć jeden pytajnik postawiła...
A ponadto, mając zaszczyt i przyjemność polować na Twe wpisy od dłuższego już czasu, odnajduję w Twoich wypowiedziach wiele z tego, co mnie interesowało. Spora część tych pytań dotyczyła właśnie Twojego "Tu i Teraz". Mam więc spory "materiał dowodowy" na to kim jesteś dziś, po tym wszystkim, co przetoczyło się przez Twoje ciało, serce i duszę... ;-)
Zaś Twoi cudowni Goście bardzo mi to zadanie ułatwiają ;-)))

Chciałam też na przykładzie Twojej historii pokazać coś palcem ET-kowi, z którym czasem braliśmy się za "grzywy skrajnych poglądów", by potem, na końcu serdecznie się uściskać. Jednak On najprawdopodobniej przebywa obecnie w okolicach Obłoku OOrta, cierpliwie łącząc "kabelki" neuronów i coraz bardziej oddala się w stronę Układów Pozasłonecznych... ;-)

Po trzecie, jest też trochę i tak, że nie śmiem Cię fatygować moimi dociekaniami i plastikową łopatką mojej emocjonalnej indolencji kopać  dołki w tym, co starrasz się ze wszystkich sił uzdrowić i oświetlić słonecznym promieniem Twego poczucia humoru...

Napisałem wcześniej, że to jest dla mnie uzupełnienie terapii, którą przerwałem ponad dwadzieścia lat temu, a i napisałem co było powodem przerwania. Nie mam w sobie tego 101% przekonania, że ją zakończyłem tym wątkiem. Ciekaw jestem Twoich pytań i na pewno Twoje pytajniki nie wypłoszą mnie z tego wątku smile  Może doczekam się też na Twój wątek, albo O'Kruszynki, albo Sponiewieranej...

2,359 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-13 01:19:24)

Excop napisał/a:

Ze swojego nader skromnego doświadczenia wiem, że zwykle na owych "porównaniach" dużo lepiej wychodzą chłopcy, mający więcej do zaoferowania w takim "przetargu" ;-) W każdym razie Twoja oryginalność Excop, sięga nawet do czasów krótkich spodenek i do wyboru nader tajemniczych miejsc, w których tych "porównań" dokonywałeś. Podziwiam Cię tym bardziej!

Jeśli dobrze pamiętam ja wybrałam drogę "medyczną" i swe pierwsze ćwiczenia z anatomii fascynującej mnie "męskości" odbyłam na przedszkolnym podwórku. Nieco później - na klatce schodowej, gdy bawiliśmy się z kolegą w "kto szybciej zdejmie i założy gatki" ;-) Potem na wiele lat zaniechałam "eksploracji".
Przez całą młodość byłam bardzo opóźniona w rozwoju. To też chyba skutek tzw. "dobrego wychowania" i "moralności PRL", choć nie mam co do tego pewności... ;-)

To "dobre wychowanie" wpajała mi babcia ze strony ojca, która opiekowała się naszą czeredą w czasie, gdy rodzice byli w pracy.
Przeważnie za pomocą "dyszczypliny", długich rzemyków skórzanych przymocowanych do krótkiego trzonka.
Do dziś pamiętam pieczenie na tyłku po jej naukach.:)

2,360

Excop napisał/a:

Z tamtego czasu najmilej wspominam maje i Wyścig Pokoju... Obowiązkowe oglądanie każdej transmisji, a potem kapselki i zdobywanie takowych, jak również "polowanie" na telefoniczne kable w osłonie ołowianej, by pozyskać ołów do tych kapselków... tudzież malowanie flag i zalewanie ich świecą w kapselkach, żeby było wiadomo czyje są... A potem pstrykanie na każdym podwórku... smile Teraz komputer wszystko zastępuje.

2,361 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-13 01:37:38)

starr napisał/a:

Z tamtego czasu najmilej wspominam maje i Wyścig Pokoju... Obowiązkowe oglądanie każdej transmisji, a potem kapselki i zdobywanie takowych, jak również "polowanie" na telefoniczne kable w osłonie ołowianej, by pozyskać ołów do tych kapselków... tudzież malowanie flag i zalewanie ich świecą w kapselkach, żeby było wiadomo czyje są... A potem pstrykanie na każdym podwórku... smile Teraz komputer wszystko zastępuje.

Tak, Starr, Wyścig Pokoju. To było święto. I radiowy głos Bohdana Tuszyńskiego z jego słynnym "Halo, halo!" po sygnale Wyścigu.
Kto nie "ścigał się" na narysowanej, pełnej zawijasów trasie, niech żałuje!:)

A tak w ogóle nie rozumiem tej fascynacji grami komputerowymi. Może dlatego, że nigdy nie grałem, poza stawianiem pasjansa.

2,362

Pożegnam się już.
A burzy, jak nie było, tak nie ma.:)

Dobranoc, kochani!

2,363

starr napisał/a:

Jakoś nie ma we mnie tej żyłki podróżnika... Chętnie czytałem o podróżach i odległych miejscach, wyobrażałem sobie jak tam może być, ale nie czułem w sobie tej palącej potrzeby pojechania.  Polubiłem krótsze wyjazdy w obrębie kraju, polubiłem góry, Mazury i Wybrzeże. Tu mi najlepiej, tu zawsze z każdym się dogadam i w przypadku nagłej tęsknoty za domem, jestem w stanie wrócić w bardzo krótkim czasie.

Słowo "podróże" ma dla mnie znaczenie wyjątkowo szerokie. Podróżą jest dla mnie czasem spacer po najbliższej okolicy, a czasem wyprawa po krainie wyobraźni. Nie mogę tylko dociec dlaczego ta wyobraźnia stanowczo odrzuca kierunek Azji i Afryki. Lęka się tych miejsc. Nie mam zbyt wielu okazji jeździć nad Bałtyk, zwłaszcza latem, choć to prześliczne miejsce. Kilka lat temu wyprawiłam się w okolice Kartuz i ... zakochałam w Jarze Raduni. Jej dzikość jest formą mojej "dzikości" ;-)
Mazury zaś to... prawdziwa poezja i nie tylko tysiące jezior, ale i tysiące wspomnień...

starr napisał/a:

Chętnie poczytam smile

Gdzieś na osi Bulwary Wiślane - Q 22 - Warsaw Spire podrzucę ;-)

starr napisał/a:

Teraz mieszkam tutaj, ale nadal dla mnie to Wieś wewnątrz miasta. Co prawda jest w innych dzielnicach Wawki kilka rejonów, gdzie podobne są domy, takie dwupiętrowe, w których mieszka maksymalnie dwadzieścia rodzin. Ale chyba tylko Żoliborz Oficerski ma tyle samo zieleni...

Jakoś nie umiem tak dzielić Warszawy... Jest prawa i lewa strona. W zupełności mi to wystarcza, bo i tak mam duży kłopot z określaniem kierunków. Jeśli zaś chodzi o zadrzewienie, to zgadzam się z Tobą.

starr napisał/a:

Kilka wpisów Elle zostało usuniętych przez moderacje, jako "poniżej poziomu". Potem przy jej postach pojawiło się "czasowo zbanowany" co później znikło. Ale Elle nie loguje się na forum, wiec założyłem, że teraz ma tajnego bana...

Poszperam w takim razie w historii wpisów Elle, jeśli tylko zdołam. Pojęcie "poniżej poziomu" w przypadku Elle wydaje mi się mocno nieadekwatne. Może chodziło o buńczuczność?
Poczekajmy jeszcze, może także i ona "pauzuje"...

2,364

Excop napisał/a:

Pożegnam się już.
A burzy, jak nie było, tak nie ma.:)

Dobranoc, kochani!

W takim razie bezburzowych, spokojnych snów Excop smile
Dobranoc!

2,365 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-13 01:48:12)

Może w okolicach białych, rogatych jeleni? smile

2,366

Dobry wieczór/noc Starrowicze.
Miałam nadzieję jeszcze kogoś zastać i udało się. Przed czternastą wink
Zakończyliśmy tarasowe posiady, a nawet hamakowanie (nowy nabytek).

starr napisał/a:

Mnie od lat ciągle gdzieś nosi i chyba się to nie skończy. Póki zdrowie pozwoli.

Excop napisał/a:

Tak, Starr, Wyścig Pokoju. To było święto. I radiowy głos Bohdana Tuszyńskiego z jego słynnym "Halo, halo!" po sygnale Wyścigu.

I: "Szurkowski, to cudowne dziecko dwóch pedałów" wink

Excop napisał/a:

Pamiętam. Świetna zabawa była.

2,367

starr napisał/a:

Napisałem wcześniej, że to jest dla mnie uzupełnienie terapii, którą przerwałem ponad dwadzieścia lat temu, a i napisałem co było powodem przerwania. Nie mam w sobie tego 101% przekonania, że ją zakończyłem tym wątkiem. Ciekaw jestem Twoich pytań i na pewno Twoje pytajniki nie wypłoszą mnie z tego wątku smile  Może doczekam się też na Twój wątek, albo O'Kruszynki, albo Sponiewieranej...

Miło mi ogromnie i jeśli faktycznie jest tak, jak piszesz, to pewnie się w końcu ośmielę...
I ja poczytałabym chętnie opowieści tych Osób. Rzeczywiście jest kilka postaci na tym Forum, których przeżycia, sposób spojrzenia na świat są wyjątkowo interesujące.

Jeśli chodzi o mnie... W tysiącu puzzli, które spisałam w przeciągu ubiegłego roku jest prawie wszystko... Są też sprawy, o których tu na Forum nie jestem chyba w stanie napisać, a których wyjawienie kosztowało mnie całe lata...

Czytając Twoją opowieść Starr, pozornie odległą od mojego doświadczenia, gdzieś na poziomie ogólnoludzkim przyjmuję za własną i uczę się rozumienia jej sensu.

2,368

Excop napisał/a:
Excop napisał/a:

To "dobre wychowanie" wpajała mi babcia ze strony ojca, która opiekowała się naszą czeredą w czasie, gdy rodzice byli w pracy.
Przeważnie za pomocą "dyszczypliny", długich rzemyków skórzanych przymocowanych do krótkiego trzonka.
Do dziś pamiętam pieczenie na tyłku po jej naukach.:)

Ojej!

U nas na Mazowszu był to pasek od męskich spodni, albo ścierka... ;-)))

2,369

starr napisał/a:
Excop napisał/a:

O to! To, to! ;-)))

UWIELBIAŁAM! Aż do krwi na paliczkach!
I te flagi!...
Mój Boże! że też są tacy, co jeszcze pamiętają tę zabawę! :-)))

2,370

Dobranoc Excop, zawsze z  prawdziwą radością Ciebie spotykam.

Witaj Krakowianko Jedna!
Mój Jednorodzony gdzieś mknie ku Tobie...

Fajnie, że jesteś Nasza Nocy :-)

2,371

luc napisał/a:

Dobry wieczór/noc Starrowicze.
Miałam nadzieję jeszcze kogoś zastać i udało się. Przed czternastą wink
Zakończyliśmy tarasowe posiady, a nawet hamakowanie (nowy nabytek).

starr napisał/a:

Mnie od lat ciągle gdzieś nosi i chyba się to nie skończy. Póki zdrowie pozwoli.

Excop napisał/a:

I: "Szurkowski, to cudowne dziecko dwóch pedałów" wink

Excop napisał/a:

Pamiętam. Świetna zabawa była.

Dobry wieczór Luc
W Krakowie nie pada?:) dooobrze macie...
Teraz granie w kapselki jest możliwe tylko jako narodowa hinduska gra, Carrom... Jest jedno miejsce w wawce, gdzie zapraszają na popstrykania smile

2,372

starr napisał/a:

Bardzo proszę. Lubię zwierzęta: " I kudłate i łaciate, pręgowane i skrzydlate. Te co skaczą i fruwają..." ;-))))

2,373

/.../

U nas na Mazowszu był to pasek od męskich spodni, albo ścierka... ;-)))

Ścierka była bardzo upokarzająca... Teraz nawet niewinny klaps ręką może mieć poważne konsekwencje...

2,374 Ostatnio edytowany przez luc (2015-06-13 02:28:13)

A cóż Twój potomek będzie w moich okolicach robił?
Czy dobrze pamiętam, że i Ty czerwcowo miałaś zawitać w grodzie Kraka?

2,375

/.../
O to! To, to! ;-)))

UWIELBIAŁAM! Aż do krwi na paliczkach!
I te flagi!...
Mój Boże! że też są tacy, co jeszcze pamiętają tę zabawę! :-)))

Godzinami graliśmy, jak trzeba było, to domalowywało się dodatkową trasę - kolejny kolarski etap... aż zmrok nas wypędzał do domów... smile

2,376

starr napisał/a:

W Krakowie nie pada?:) dooobrze macie...

Wolałabym aby trochę popadało.
Ale matka natura nie chce mnie wyręczyć w podlewaniu ogrodu.

starr napisał/a:

Teraz granie w kapselki jest możliwe tylko jako narodowa hinduska gra, Carrom... Jest jedno miejsce w wawce, gdzie zapraszają na popstrykania smile

Chyba faktycznie ciężej byłoby zorganizować tak jak to drzewiej bywało. Te zamalowane kredą w esy floresy (trasy) chodniki i jezdnie...
Bardziej nawet jezdnie, bo beton równiejszy był od płytek chodnikowych. Ale samochodów tyle nie było.

2,377

starr napisał/a:

Bardzo proszę. Lubię zwierzęta: " I kudłate i łaciate, pręgowane i skrzydlate. Te co skaczą i fruwają..." ;-))))

... na nasz program zapraszają... "Zwierzyniec" i pies Huckelberry w kreskówce na koniec, albo miśki Yogi i Bubu... Był tez kot Jeanks i jego mysz, którą udawał, ze nie lubi... smile

2,378 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-13 02:29:25)

Minęła 14.00...
Zdmuchnę już świeczkę.

Życzę Wam dobrej, czerwcowej, cieplutkiej nocy z burzą lub bez (wedle upodobań) w hamaku lub własnym, pełnym Behemotów łóżku ;-)))

Dobranoc, cieszę się, że znowu się czytamy.
Padam na klawikord po podróży...

2,379

luc napisał/a:

/.../
Chyba faktycznie ciężej byłoby zorganizować tak jak to drzewiej bywało. Te zamalowane kredą w esy floresy (trasy) chodniki i jezdnie...
Bardziej nawet jezdnie, bo beton równiejszy był od płytek chodnikowych. Ale samochodów tyle nie było.

Im bardziej nierówna trasa, tym atrakcyjniejsza była... Specjalnie wybierało się takie przeszkody dla uatrakcyjnienia...

2,380

luc napisał/a:

A cóż Twój potomek będzie w moich okolicach robił?
Czy dobrze pamiętam, że i Ty czerwcowo miałam zawitać w grodzie Kraka?

Tam ma rodzinę, Luc. Bliską.
Ja też niebawem pomknę na południe.
Masz świetną pamięć, Właścicielko Deszczowych Sprężynek ;-)

2,381

starr napisał/a:

... na nasz program zapraszają... "Zwierzyniec" i pies Huckelberry w kreskówce na koniec, albo miśki Yogi i Bubu... Był tez kot Jeanks i jego mysz, którą udawał, ze nie lubi... smile

Och, Michał Sumiński... To była osobowość. Pamiętam jak zawsze czekało się na porę "Zwierzyńca".
Od czasów obu misiów marzę o parku Yellowstone. Wszystko przede mną wink

2,382 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-13 02:31:28)

Minęła 14.00...
Zdmuchnę już świeczkę.

Życzę Wam dobrej, czerwcowej, cieplutkiej nocy z burzą lub bez (wedle upodobań) w hamaku lub własnym, pełnym Behemotów łóżku ;-)))

Dobranoc, cieszę się, że znowu się czytamy"

My też się z tego cieszymy...
Spokojnych snów Auroro

2,383

Pożegnam się i ja.
Primo: minęła czternasta.
Secundo: jutro zanosi się pracowity dzień.

Dobranoc Auroro i Starr oraz pozostali Starrowicze.
Miłego i spokojnego weekendu.

2,384

luc napisał/a:

/.../
Och, Michał Sumiński... To była osobowość. Pamiętam jak zawsze czekało się na porę "Zwierzyńca".
Od czasów obu misiów marzę o parku Yellowstone. Wszystko przede mną wink

Do odważnych świat należy - podobno... smile

2,385

Dobranoc wszystkim <papa>
Śpijcie spokojnym kolorowym snem...
https://youtu.be/TMCon3PJNk0

2,386

Burza właśnie nade mną. Grad wielkości fasoli jasiek. Uwielbiam burzę!

Witajcie Starrowicze!

2,387

Okrucha zawiało do Krakowa. Po ulubionych lodach na Starowiślnej, siedzi własnie w parku Jordana. Czyta książkę bardzo fajną.
"Historia wewnętrzna" G. Enders. Poleca wszystkim!

Dobry wieczór Starrczyki!
Auroro dobrze, że wracasz po tym, jak cię nie ma.

2,388 Ostatnio edytowany przez starr (2015-06-13 21:57:28)

dzień dobry wieczór smile

Excop napisał/a:

Witajcie Starrowicze!

Mam nadzieje, ze samochód schowałeś pod dach, bo taki grad może zgroszkować blachę i będzie mało śmiesznie wyglądał...
A poza tym, po burzy zawsze świeci słońce smile

O'kruszynka napisał/a:

Okrucha zawiało do Krakowa. Po ulubionych lodach na Starowiślnej, siedzi własnie w parku Jordana. Czyta książkę bardzo fajną.

Dobry wieczór O'Kruszynko smile
Jaki smak lodów?

Dzisiejszy mój motyw muzyczny:
https://youtu.be/2VPFs9Rg1fU

2,389

starr napisał/a:

dzień dobry wieczór smile

Excop napisał/a:

Witajcie Starrowicze!

Mam nadzieje, ze samochód schowałeś pod dach, bo taki grad może zgroszkować blachę i będzie mało śmiesznie wyglądał...
A poza tym, po burzy zawsze świeci słońce smile

Moje gracisko stało sobie pod drzewem o rozłożystej koronie, więc było bezpieczne.
Ale już wcześniej, w zeszłym roku gradobicie naznaczyło maskę jak dzioby twarz po ospie.:)

Cóś cicho, jak na tę porę?

2,390

Excop napisał/a:

/.../
Moje gracisko stało sobie pod drzewem o rozłożystej koronie, więc było bezpieczne.
Ale już wcześniej, w zeszłym roku gradobicie naznaczyło maskę jak dzioby twarz po ospie.:)

No właśnie to miałem na myśli pisząc o śmiesznym wyglądzie smile

Excop napisał/a:

Cóś cicho, jak na tę porę?

cicho, ale jest czas na odwiedziny na zdradach i nadrobienie zaległości czytelniczych...

2,391

No, cóż. Idę spać.
Dobranoc, Starr. Dobrej nocy wszystkim.

2,392

Dobry wieczór!
Gdzie się podziewacie?:)

Dziś przygotowałem młodą białą kapustę na słodko z marchewką i koperkiem - z malutkimi ziemniaczkami.
Trochę zostało!:)

2,393

Witaj Excop.

Excop napisał/a:

Ja się dziś cały dzień obijam w ogrodzie smile

Excop napisał/a:

Dziś przygotowałem młodą białą kapustę na słodko z marchewką i koperkiem - z malutkimi ziemniaczkami.

Brzmi smakowicie, ale wciągnęłam kilka szaszłyków, poprawiłam lodami i już nic więcej dziś nie zmieszczę.
Może zaglądnie jakiś głodny Starrowicz.

2,394

Dzień dobry wieczór smile

luc napisał/a:

Witaj Excop.

Excop napisał/a:

Excop napisał/a:

Brzmi smakowicie, ale wciągnęłam kilka szaszłyków, poprawiłam lodami i już nic więcej dziś nie zmieszczę.

Nie jestem głodny, schabowy był dzisiaj na ostatni posiłek smile Potem ćwierć kilo truskawek ze śmietaną i kawał sernika wiedeńskiego. Teraz ostatnia kawa...

2,395

luc napisał/a:

Witaj Excop.

Excop napisał/a:

Excop napisał/a:

Witaj, Luc.
Ja, jak zwykle, wczesnym, niedzielnym rankiem ruszyłem do lasu. Po wczorajszej burzy powietrze w lesie było dla płuc jak chłodny okład na gorącą głowę.:)

2,396

Witaj Starr.

starr napisał/a:

Nie jestem głodny, schabowy był dzisiaj na ostatni posiłek smile Potem ćwierć kilo truskawek ze śmietaną i kawał sernika wiedeńskiego. Teraz ostatnia kawa...

Kawę już sobie dziś odpuszczę. Pięć wystarczy.
Ale przypomniałeś mi o truskawkach, które dziś dostałam ze wsi. Truskawki mi się zawsze zmieszczą.

2,397

Excop napisał/a:

Ja, jak zwykle, wczesnym, niedzielnym rankiem ruszyłem do lasu. Po wczorajszej burzy powietrze w lesie było dla płuc jak chłodny okład na gorącą głowę.:)

Lasu po sąsiedztwie to Ci zazdroszczę. Ja muszę do lasu jechać.
Grad nie pokiereszował Ci samochodu?

2,398

luc napisał/a:
Excop napisał/a:

Lasu po sąsiedztwie to Ci zazdroszczę. Ja muszę do lasu jechać.
Grad nie pokiereszował Ci samochodu?

W wawce tylko grzmiało i lało, tym razem oszczędziła aura nam gradobicia... wink

2,399

Dobry niedzielny wieczór Państwu! ;-)

starr napisał/a:
starr napisał/a:

Starr,

ten program (pamiętam nawet, że był nadawany w poniedziałki, a drugi mój ulubiony -"Sonda" we czwartki) wywarł na mnie tak wielki wpływ, że wybierając szkołę średnią byłam tuż tuż od składania egzaminów do Technikum Leśnego w Białowieży. Dziś  najprawdopodobniej byłabym takim Adamem Wajrakiem w spódnicy. Przeszkodą byli moi Rodzice, którzy nie godzili się, by ich jedynaczka znalazła się tak daleko od domu w kompletnej dziczy ;-)

Filmy, o których piszesz wspominam do dziś. Dla Ciebie - miłośnika smoków był program "Pora na Telesfora" z sympatycznym Zygmuntem Kęstowiczem...

luc napisał/a:

Od czasów obu misiów marzę o parku Yellowstone. Wszystko przede mną

Luc,

póki co ciułam moniaki na wyprawę polarną, ale następna ma być geologiczna, bo zależy mi choć raz w życiu zobaczyć glony Grand Prismatic Spring i dokładny jak chronometr gejzer Old Faithful, więc jeśli się zgodzisz mogę być Twoim kompanem w podróży po Yellowstone ;-)

2,400

Excop napisał/a:

Dobry wieczór!

Bracie Miły,

Gonię w piętkę... niestety.
A gdy tylko robi się stresująco z powodu presji czasowej, to zaraz się to odbija na moim samopoczuciu. Wczoraj nie byłam w stanie usiąść przy kompie.
Jednak stołować się u Ciebie będę z wielką ochotą.  Za to Twoje pyszne danie mogę dać na wymianę placek z rabarbarem. ;-)

2,401 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-15 21:52:31)

O'kruszynka napisał/a:

Auroro dobrze, że wracasz po tym, jak cię nie ma.

Długo tam zabawisz, Nasza Nereido?
Bo może choć przez chwilę, będzie można popatrzeć na Ciebie zaczytaną? ;-)

2,402

/.../
Starr,
ten program (pamiętam nawet, że był nadawany w poniedziałki, a drugi mój ulubiony -"Sonda" we czwartki) wywarł na mnie tak wielki wpływ, że wybierając szkołę średnią byłam tuż tuż od składania egzaminów do Technikum Leśnego w Białowieży. Dziś  najprawdopodobniej byłabym takim Adamem Wajrakiem w spódnicy. Przeszkodą byli moi Rodzice, którzy nie godzili się, by ich jedynaczka znalazła się tak daleko od domu w kompletnej dziczy ;-)

Filmy, o których piszesz wspominam do dziś. Dla Ciebie - miłośnika smoków był program "Pora na Telesfora" z sympatycznym Zygmuntem Kęstowiczem...
/.../

"Zwierzyniec" był w poniedziałki o 17:00, a "Sonda" chyba była w niedzielę... ale może moja pamięć już szwankuje. Telesfor, to był ulubiony program brata... smile
Faktem jest, ze Sonda była pierwszym programem w którym pokazano przyszłość projektowania za pomocą komputerów. Pracowałem w biurze projektów, jak pambuk przykazał, ołówkiem na kalce rozpiętej na desce, a tu pokazują, że przyszłość to rysowanie za pomocą komend wpisywanych z klawiatury... Pomyślałem sobie -  heh, a u nas długo nie, a potem wcale... Jakże szybko przyszło mi to zweryfikować, a nauka komend przyszła już w trzy lata po tym programie. Teraz Autocad to moje podstawowe narzędzie rysunkowe

2,403

Witaj miła Auroro smile

Luc,

póki co ciułam moniaki na wyprawę polarną, ale następna ma być geologiczna, bo zależy mi choć raz w życiu zobaczyć glony Grand Prismatic Spring i dokładny jak chronometr gejzer Old Faithful, więc jeśli się zgodzisz mogę być Twoim kompanem w podróży po Yellowstone ;-)

Z wielką przyjemnością. To już mamy dwa miejsca na wspólny wypad: Rzym i Park Yellowstone wink
W Rzymie wypijemy kawę, a w Yellowstone (oprócz tego co wymieniłaś) jeszcze kalderę superwulkanu, Mammoth Hot Springs.

Na wyprawę polarną się nie piszę, bo dla mnie za zimno.

2,404

starr napisał/a:

a "Sonda" chyba była w niedzielę

"Sondę" kojarzę z czwartkiem.
Tak jak i "Kobrę". Oczywiście o innych porach.

2,405

starr napisał/a:

Starr,

luc napisał/a:

Od czasów obu misiów marzę o parku Yellowstone. Wszystko przede mną

Luc,

Witaj Auroro!:)
Ja to bym chciał zobaczyć obszar kaldery w Górach Skalistych, pod którą drzemie ponoć superwulkan, który może zagrażać życiu na Ziemi. Oraz Yosemity Park.

A propos kreskówek z Jeanksem, Starr.
Krew mu psuła parka myszek, Pixie i Dixie.:)

Posty [ 2,341 do 2,405 z 15,189 ]

Strony Poprzednia 1 35 36 37 38 39 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024