Moje zdrady (Netkafejka) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Strony Poprzednia 1 32 33 34 35 36 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,146 do 2,210 z 15,189 ]

2,146

Odp: Moje zdrady (Netkafejka)
Excop napisał/a:

Tradycja robi swoje,,Auroro. Choć piątki nie są u mnie ortodoksyjnie bezmięsne, zarówno Wigilia, jak i Wielki Piątek i Wielka Sobota są dniami wegetariańskimi. I nie ma przebacz.:)

W Twoim wykonaniu, Excop, to nawet dania bezmięsne są poezją...

Zobacz podobne tematy :

2,147

aurora borealis napisał/a:

/.../
Użyłeś bardzo adekwatnego słowa, Starr - "nie muszą". Oni chcą ;-)

Bezmięsne piątki nadal są"obowiązkowe".  Dla mnie, amatorki mięsiwa, to jest wyzwanie :-)))
Staram się...

No przepraszam, a ryba to nie mięso? A jednak w piątkowej i Wigilijnej tradycji funkcjonuje smile

2,148 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-05-30 23:50:18)

starr napisał/a:

/.../
Użyłeś bardzo adekwatnego słowa, Starr - "nie muszą". Oni chcą ;-)

Bezmięsne piątki nadal są"obowiązkowe".  Dla mnie, amatorki mięsiwa, to jest wyzwanie :-)))
Staram się...

No przepraszam, a ryba to nie mięso? A jednak w piątkowej i Wigilijnej tradycji funkcjonuje smile

Analityku Najmilejszy ;-)

Nie pamiętam dobrze, jak to było, choć tłumaczono to kilka razy, ale jest to uwarunkowane kulturowo.
Mięso w dawnych czasach to był luksus. Słowo karnawał, na przykład wywodzi się od wozów, na których wwożono do miast mięso po 40 dniowym poście w Adwencie, który rozpoczynał się już po listopadowym święcie Marcina.

Śledzia zaś, wieszało się u powały we Środę Popielcową na znak, że taki oto pokarm obowiązuje, aż do Wielkanocy.

Zaraz jednak "wytropię"w necie tę rybę i Twoje "dlaczego?" ;-)

2,149

Nie pamiętam dobrze, jak to było, choć tłumaczono to kilka razy, ale jest to uwarunkowane kulturowo.
Mięso w dawnych czasach to był luksus.

To chyba właśnie z tym jest związane. Ryba była jedzeniem pospolitym, mięso (inne niż rybie) - luksusem.

2,150

/.../
Analityku Najmilejszy ;-)

Mięso w dawnych czasach to był luksus. Słowo karnawał, na przykład wywodzi się od wozów, na których wwożono do miast mięso po 40 dniowym poście w Adwencie, który rozpoczynał się już po listopadowym święcie Marcina.

Śledzia zaś, wieszało się u powały we Środę Popielcową na znak, że taki oto pokarm obowiązuje, aż do Wielkanocy.

Zaraz jednak "wytropię"w necie tę rybę i Twoje "dlaczego?" ;-)

Auroro... jam przeca prosty człek smile o taki... https://youtu.be/3geI1yvXpf0

2,151

luc napisał/a:

Mięso w dawnych czasach to był luksus.

To chyba właśnie z tym jest związane. Ryba była jedzeniem pospolitym, mięso (inne niż rybie) - luksusem.

Racja, Luc. Przecież Jezus ryby cudownie rozmnażał, a nie schabowe w panierce z płatków kukurydzianych ;-)

Czytam o tym, a przecież na logikę, skoro wszystko działo się nad Morzem Śródziemnym, to ryba, wchodziła w skład codziennej diety...

Lubię ryby!
Mniam!
Mam nawet świetny przepis na rybę dla takich matołków kulinarnych jak ja.

2,152

starr napisał/a:

Nie podzielam Twej autorefleksji, Szefie.
Z moich obserwacji wynika, że składasz się co najmniej z 5000 części... ;-)

2,153

Lubię ryby!
Mniam!

Ja niezbyt. Jadam je z rozsądku. Głównie w piątki właśnie.

2,154

luc napisał/a:

Lubię ryby!
Mniam!

No to po daniu z garnka rzymskiego zaproponuję Wam jeszcze rybę z soli. P y ch o t a!

2,155

starr napisał/a:

Nie podzielam Twej autorefleksji, Szefie.
Z moich obserwacji wynika, że składasz się co najmniej z 5000 części... ;-)

frakcja iłowa... big_smile

2,156

luc napisał/a:

Lubię ryby!
Mniam!

No to po daniu z garnka rzymskiego zaproponuję Wam jeszcze rybę z soli. P y ch o t a!

Co prawda ja z ryb to najbardziej lubię... schabowego z kością, ale może to mnie przekona. Przepis można?

2,157

Wierzę na słowo wink
Jednak chyba pozostanę przy schabowym i stekach.

2,158

starr napisał/a:
luc napisał/a:

Co prawda ja z ryb to najbardziej lubię... schabowego z kością, ale może to mnie przekona. Przepis można?

luc napisał/a:

Wierzę na słowo wink
Jednak chyba pozostanę przy schabowym i stekach.

Nie pożałujecie!
Potrzebna jest tłusta ryba w całości. Najlepiej okoń morski lub dorada, choć ja robiłam też pstrągi. Na blasze piekarnika układa się umytą, osuszoną rybę, ale się jej nie patroszy!!! i zasypuje się ją w całości gruboziarnistą solą morską. Nie dodaje się żadnych innych przypraw. Wkłada się blachę z rybą do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecze aż do momentu pojawienia się "skorupki" z soli, która po "popukaniu"w nią jest twarda i zaczyna pękać. Po wyjęciu obsypuje się sól z ryby i zjada ze smakiem. ;-)

2,159

Interesujący jest ten brak patroszenia.
To mi przypomniało jedną z pierwszych "moich" ryb (dla męża oczywiście, nie dla mnie). Też ją zrobiłam bez patroszenia, ale nie była jadalna lol
Mąż się do dziś ze mnie nabija.

2,160

Zostawiam Wam dzisiaj sen o doradzie, pełnej kwasów Omega 3, życząc długiej i spokojnej majowej nocy...

2,161 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-05-31 00:51:53)

luc napisał/a:

Interesujący jest ten brak patroszenia.
To mi przypomniało jedną z pierwszych "moich" ryb (dla męża oczywiście, nie dla mnie). Też ją zrobiłam bez patroszenia, ale nie była jadalna lol
Mąż się do dziś ze mnie nabija.

Gdy jadłam tę rybę pierwszy raz, nie mogłam się nadziwić temu brakowi patroszenia i cudownemu minimalizmowi przygotowywania tej potrawy. Tkwiłam z nosem na szybie piekarnika w oczekiwaniu rezultatu.

Po obsypaniu z soli, otwiera się rybę i leciutko odsuwa jej "flaczki" na bok talerza. Mięso jest mięciutkie, aksamitne, białe, soczyste, mmm...  ;-)

2,162

Pożegnam się i ja.
Miłych snów (o doradzie lub czymś innym wink) i pogodnej niedzieli.

2,163

luc napisał/a:

Pożegnam się i ja.
Miłych snów (o doradzie lub czymś innym wink) i pogodnej niedzieli.

Dobrych snów, spokojnie kolorowych smile

2,164

Zostawiam Wam dzisiaj sen o doradzie, pełnej kwasów Omega 3, życząc długiej i spokojnej majowej nocy...

Spokojnej nocy Auroro smile

2,165

Trzymaj się, Świecie Nasz! Odpoczywaj!

Do przeczytania!
Może rano O' Kruszynka te obiecane drożdżówki nam podrzuci prościutko na śniadanie ;-)

2,166

Jak kazdej nocy pilnuję byscie wszyscy ze spokojem zasnęli... Otuleni w tę najpiękniejszą z kobiet świata - Noc....

2,167

Sponiewierana napisał/a:

Jak kazdej nocy pilnuję byscie wszyscy ze spokojem zasnęli... Otuleni w tę najpiękniejszą z kobiet świata - Noc....

Witaj! smile A dlaczego Ty nie spisz?

2,168 Ostatnio edytowany przez starr (2015-05-31 01:51:36)

Na mnie tez czas...
Spokojnych snów wszystkim... smile <papa>
https://youtu.be/SCX4lgykBe0

2,169

starr napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:

Czasem być może jestem nią. Przepraszam, że nie udzieliłam odpowiedzi razu od. Zasypiałam smile  w dobrym towarzystwie.

Czytam Was.... W milczeniu.

2,170

Aaaa! tak mi się sobota powypadała z rąk że coś...
Ale niedzielna kawa z drożdżówkami aktualna. Przybiegłam z jeszcze gorącymi, z zarumienioną kruszonką. Przybiegłam tu, żeby uciec od tej powypadanej soboty.
I siedzę obie teraz tu schowana przed całym światem. i kurczę się... Ech... sad

Już-nie-Sponiewierana.... dla Ciebie jest drożdżówka z największą kruszonką (wybaczcie)... ale to i tak za mało za Twoją obecność na tym Forum

...

2,171

https://www.youtube.com/watch?v=r92vAPZiACY

2,172

Dzień dobry wieczór smile

Sponiewierana napisał/a:
starr napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:

Czasem być może jestem nią. Przepraszam, że nie udzieliłam odpowiedzi razu od. Zasypiałam smile  w dobrym towarzystwie.
Czytam Was.... W milczeniu.

Ależ nie będzie nikt miał nic przeciwko temu, żebyś poczytała czasami bez milczenia smile

2,173

Przyznaję się, ze ja tez jak koleżanka Spo czytam Was w milczeniu wink

Sorki najpierw powinno być Dobry wieczór, a ja tak nie kulturalnie.

Dobranoc miło Was się czyta wrocę, jeszcze smile

2,174

alika40+ napisał/a:

Przyznaję się, ze ja tez jak koleżanka Spo czytam Was w milczeniu wink

Sorki najpierw powinno być Dobry wieczór, a ja tak nie kulturalnie.

Dobranoc miło Was się czyta wrocę, jeszcze smile

Zapraszam... i Dobranoc smile

2,175

Witam pięknie wszystkich!

O'kruszynka napisał/a:

Ale niedzielna kawa z drożdżówkami aktualna. Przybiegłam z jeszcze gorącymi, z zarumienioną kruszonką. Przybiegłam tu, żeby uciec od tej powypadanej soboty.

Już-nie-Sponiewierana.... dla Ciebie jest drożdżówka z największą kruszonką (wybaczcie)... ale to i tak za mało za Twoją obecność na tym Forum

...

O'kruszynko, narobiłaś smaka na drożdżówkę z kruszonką wczoraj, nie doczekałem się i w rozpaczy wrąbałem pół blachy kruchego ciasta ze śliwkami z konfitury.:)

Sponiewierana, fajnie, że tu zajrzałaś.:)

2,176

O'kruszynka napisał/a:

...

Ja oddam też swoją kruszonkę... smile Upiekłem dla dzieciaków półkruche z truskawkami i chyba na dzisiaj przekroczyłem tygodniowy limit cukru... Odchudzanie zawieszone... big_smile

2,177 Ostatnio edytowany przez annaJo (2015-05-31 22:50:44)

Dobry wieczór

Poradżcie mi co mam zrobić, bo zaczynam mieć mordercze zamierzenia.
Sroki zrobiły gniazdo na drzewie. Niby nic dziwnego, bo co roku jakieś ptaszki gniazda na moich drzewach wiją, ale tym razem to jakieś zacietrzewione osobniki. Od 2 tygodni od rana do wieczora skrzeczą przeraźliwie, latają wkoło i odganiają wszystko co się rusza. Najbardziej atakują moją kociczkę, ciekawskie i zabawowe zwierzątko, ale  baardzo pacyfistyczym nastawieniem do życia.
Ten skrzek powoli doprowadza mnie do szaleństwa. Przywieziecie mi coś dobrego jak już w Tworkach wyląduję?

2,178 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-05-31 23:05:04)

annaJo napisał/a:

Dobry wieczór

Sroki zrobiły gniazdo na drzewie. Niby nic dziwnego, bo co roku jakieś ptaszki gniazda na moich drzewach wiją, ale tym razem to jakieś zacietrzewione osobniki. Od 2 tygodni od rana do wieczora skrzeczą przeraźliwie, latają wkoło i odganiają wszystko co się rusza. Najbardziej atakują moją kociczkę, ciekawskie i zabawowe zwierzątko, ale  baardzo pacyfistyczym nastawieniem do życia.
Ten skrzek powoli doprowadza mnie do szaleństwa. Przywieziecie mi coś dobrego jak już w Tworkach wyląduję?

Witaj, Anno.:)
Nie tylko sroki tak sobie poczynają. Inne krukowate również.
Mnie kawka odganiała od gniazda przez dobre 100 metrów, gdy przed południem przechodziłem przez osiedlowy park. Przelatywała z drzewa na drzewo i strosząc pióra straszyła mnie ostrym skrzekiem.:D
W ogóle budzika nie potrzebuję, bo ok. 4.3o każdego dnia budzi mnie stado gawronów z drzew pobliskiej, zabytkowej alei bukowej.:)

2,179

Sypialnię mam na szczęście z drugiej strony domu, słowiki mnie budzą i to jest najpiękniejsza pobudka.

A te sraki tak sracza, że gdybym miała wiatrówke, to chyba bym z nią po ogrodzie latała. A ja mam tylko pistolet gazowy, którego nawet nie umiem użyć. I nie będę się uczyć tego używania, bo jeszcze pisklaczkom krzywde bym zrobiła.
Ile to jeszcze potrwa?

2,180

annaJo napisał/a:

Dobry wieczór

Miałem podobny problem ze srokami. Zaczęły wić sobie gniazdo na drzewie, prawie przy moim balkonie. Pomogły huki z torebek foliowych. Ale jak już U Ciebie uwiły i mają zamiar się rozmnażać, to chyba nie ma sposobu na pozbycie się. Sroka ma okres ochronny od 15marca do 30czerwca... (wg. googla)

2,181

Dobry, mocno truskawkowy wieczór Państwu! ;-)

2,182

starr napisał/a:

Miałem podobny problem ze srokami. Zaczęły wić sobie gniazdo na drzewie, prawie przy moim balkonie. Pomogły huki z torebek foliowych. Ale jak już U Ciebie uwiły i mają zamiar się rozmnażać, to chyba nie ma sposobu na pozbycie się. Sroka ma okres ochronny od 15marca do 30czerwca... (wg. googla)

To gniazdo jest 10m nad ziemią sad i ja nie chcę nic z tym zrobić, zreszta jak, kotem przecież nie jestem, na drzewo nie wejdę. Ja chcę tylko, żeby sobie sraczyły gdzieś dalej, np. niech kota sąsiadów odstraszają. A te biało-czarne dwa diabły latają i pikują koło tarasu, tv zagłuszają.

A jakbym tak podlewanie właczyła? Muszę spróbować, może wody nie lubią...bo do 30 czerwca to ja na 100% pierdolca dostane. sad

2,183

annaJo napisał/a:
starr napisał/a:

To gniazdo jest 10m nad ziemią sad i ja nie chcę nic z tym zrobić, zreszta jak, kotem przecież nie jestem, na drzewo nie wejdę. Ja chcę tylko, żeby sobie sraczyły gdzieś dalej, np. niech kota sąsiadów odstraszają. A te biało-czarne dwa diabły latają i pikują koło tarasu, tv zagłuszają.

A jakbym tak podlewanie właczyła? Muszę spróbować, może wody nie lubią...bo do 30 czerwca to ja na 100% pierdolca dostane. sad

Ale to tylko 30 dni... smile Nie wiem czy nie lubią wody... Proponuje jednak nabyć paczkę plastikowych torebek śniadaniowych... big_smile

2,184

Dobry wieczór, Aurorko!
Właśnie wypiłem z herbatą sok truskawkowy z przeleżałych owoców, zasypanych cukrem, z cytryną. Dobre!:)

2,185

Witaj smile
a czemu mocno truskawkowy?...
O'Kruszynka przyniosła drożdżówki...

2,186

Dobry wieczór Aurorko......ja też truskaweczki jadam na śniadanie, obiad i kolację smile

i dobranoc wszystkim, bo dzisiejszy dzień z łopatą w sraczym stresie spędziłam. Gdyby nie ten ptasi stres, to byłabym taaaka szczęśliwa. Uwielbiam wsadzić ręce do ciepłej, pachnącej ziemi, nieważne że potem domyć ciężko.

2,187

annaJo napisał/a:

Dobry wieczór Aurorko......ja też truskaweczki jadam na śniadanie, obiad i kolację smile

i dobranoc wszystkim, bo dzisiejszy dzień z łopatą w sraczym stresie spędziłam. Gdyby nie ten ptasi stres, to byłabym taaaka szczęśliwa. Uwielbiam wsadzić ręce do ciepłej, pachnącej ziemi, nieważne że potem domyć ciężko.

Spokojnych, bezsrokowych snów w takim razie... Dobranoc smile

2,188

annaJo napisał/a:

Dobry wieczór

Zdaję się, że Starr ma rację. Skoro to okres ochronny, nie poradzisz nic. Tam są pewnie maleństwa w gnieździe.

Mam w pamięci to co powiedziała mi kiedyś moja babcia. Sroki anektując jakiś obszar przyczyniają się do wyptaszowania terenu (czytajmy wyludnienia). Nie chodzi tylko o to, że ich odgłosy odstraszają pozostałych uskrzydlonych tubylców. Straszne jest to, ze owe hałaśliwe nad wyraz ptaszyny zjadają jajeczka sąsiadów.

Babcia mówiła też, że potrafią zaatakować małe chodzące stworzenia. Radziłabym uważać na kocię smile Więc nawet nie próbuj pokonać tych 10 metrów Anno.

A może by tak z nimi porozmawiać smile Ustalić ciszę nocną?

2,189

Starr,

Pełną michę truskawek przynoszę dla Was...
Drożdżówki O'Kruszynki wtrząchnęłam at five o'clock ;-) i zrobiłam to raz - dwa - trzy.

Drobino Czarująca, złote masz serce, ręce i duszę.
Ubóstwiam muzę, która w Tobie gra...

Lepiej nie mogłaś trafić w niedzielne popołudnie, O'Kruszynko.
Moje typy to: https://youtu.be/rA1E3Ok1PvM
https://youtu.be/odysy3x3hwY

Czemu się kurczysz, Subtelności Świata? Jesteś przeznaczona, by rozkwitać i radować Tobą oczy. Dlaczego zapominasz o tym, że jesteś ważna, nawet gdybyś była tylko attometrem Istnienia?

2,190

annaJo napisał/a:

Dobry wieczór, AnnoJo!

Nie umiem nic poradzić na Twoje ptasie zmartwienie. Przepraszam.

Przez 10 lat, rok w rok spędzałam część wakacji na wsi. Do naszego domu podchodziły sarny, dzikie koty zjawiały się zawsze w okolicach posiłku, tak, jakby znały się na zegarku. Któregoś lata, zaraz po przyjeździe, zobaczyłam na drzewie tuż na wprost domu pięć wielkich puchaczy. Wieczorem i nocą można było śledzić ich lot. Ale one były cichutkie, a sposób, w jaki się poruszają polując, jest urzekający!

2,191

Sponiewierana napisał/a:

/.../
Zdaję się, że Starr ma rację. Skoro to okres ochronny, nie poradzisz nic. Tam są pewnie maleństwa w gnieździe.

Mam w pamięci to co powiedziała mi kiedyś moja babcia. Sroki anektując jakiś obszar przyczyniają się do wyptaszowania terenu (czytajmy wyludnienia). Nie chodzi tylko o to, że ich odgłosy odstraszają pozostałych uskrzydlonych tubylców. Straszne jest to, ze owe hałaśliwe nad wyraz ptaszyny zjadają jajeczka sąsiadów.

Babcia mówiła też, że potrafią zaatakować małe chodzące stworzenia. Radziłabym uważać na kocię smile Więc nawet nie próbuj pokonać tych 10 metrów Anno.

Jak się domyślam, to będą twarde negocjacje... W tym jedynym wypadku jestem zwolennikiem wzięcia tamtej strony na huki...  big_smile

2,192

Starr,

Drożdżówki O'Kruszynki wtrząchnęłam at five o'clock ;-) i zrobiłam to raz - dwa - trzy.

At five o'clock to ja biegałem za wnusiem, który na "maszynie biegowej" pokonuje rekordy prędkości...  smile
/.../

2,193

starr napisał/a:

Starr,

At five o'clock to ja biegałem za wnusiem, który na "maszynie biegowej" pokonuje rekordy prędkości...  smile
/.../

Tę "maszynę biegową" to ja chyba znam... Jeśli piszesz o czymś, co przypomina nieco połączenie motoru z samochodem, a poruszanie się na tym polega na odpychaniu się nóżkami.

To była przez pierwszych kilka lat życia ulubiona zabawka mojego fana motoryzacji...
Genialny wynalazek, jednak nigdy nie próbowałam ścigać się z kierowcą tak, jak Ty...

2,194

starr napisał/a:

Starr,

/.../

Tę "maszynę biegową" to ja chyba znam... Jeśli piszesz o czymś, co przypomina nieco połączenie motoru z samochodem, a poruszanie się na tym polega na odpychaniu się nóżkami.

To była przez pierwszych kilka lat życia ulubiona zabawka mojego fana motoryzacji...
Genialny wynalazek, jednak nigdy nie próbowałam ścigać się z kierowcą tak, jak Ty...

W tym wypadku, to taki rower bez pedałów smile

2,195

starr napisał/a:
Sponiewierana napisał/a:

Jak się domyślam, to będą twarde negocjacje... W tym jedynym wypadku jestem zwolennikiem wzięcia tamtej strony na huki...  big_smile

Hmm... Pomyślmy. Tam są dzieci. Dzieciństwo w stresie? Czy to dobrze? Rodzice rozbujniątka. Jednym słowem niedobrze sad

2,196

starr napisał/a:

Otóż to! ;-)
Nasz przejechał chyba ze 3000 km, dopóki całkiem się nie zdezelował. A przeszedł wiele...

2,197

Sponiewierana napisał/a:

/.../
Hmm... Pomyślmy. Tam są dzieci. Dzieciństwo w stresie? Czy to dobrze? Rodzice rozbujniątka. Jednym słowem niedobrze sad

Z tych dzieci rozbujniatka wyrosną tak czy inaczej i na dodatek rozwydrzone i wiedzące, że bezkarnie można atakować kota pacyfistę... Trudna sprawa do rozważenia...

2,198

Życzę Wam dobrej nocy, Kochane Ptasie Radio.

Jutro znów trza wyruszać na bój!...
Pozdrawiam Was serdecznie.
https://youtu.be/OmLNs6zQIHo

2,199

starr napisał/a:

Otóż to! ;-)
Nasz przejechał chyba ze 3000 km, dopóki całkiem się nie zdezelował. A przeszedł wiele...

No to ktoś miał niezły maraton... big_smile

2,200

Będziemy jutro walczyć o następna łubiankę truskawek... smile
Kolorowych snów Auroro

2,201

starr napisał/a:
starr napisał/a:

Otóż to! ;-)

Ty zapewne będziesz lepszy. Jak Filipides zrobisz 42 195m...

2,202

starr napisał/a:

Kolorowych snów Auroro

Bezwzględnie! ;-)

Wydrzemy ją światu z gardła!

Dobrej nocy i dobrego tygodnia Tobie i wszystkim Gościom

2,203

starr napisał/a:

Otóż to! ;-)

Ty zapewne będziesz lepszy. Jak Filipides zrobisz 42 195m...

Ale to zaledwie 42km... a tu trzeba do trzech tysięcy... Schudnę wtedy tak, że będę mógł schować się za kij od szczotki... big_smile

2,204

starr napisał/a:

Kolorowych snów Auroro

Bezwzględnie! ;-)

Wydrzemy ją światu z gardła!

Dobrej nocy i dobrego tygodnia Tobie i wszystkim Gościom

Śpijcie dobrze, bez "Ptaków" Alfreda H.;)

2,205

Excop napisał/a:

/.../
Śpijcie dobrze, bez "Ptaków" Alfreda H.;)

smile Ty również

Trzynasta w nocy... Na mnie tez czas...
czas na sen...
Dobranoc wszystkim smile <papa>
https://youtu.be/SgMpMXEtvMc

2,206

dobry wieczór kochani

Melduję, że na sroczym froncie dziś nieco większy spokój. Zastosowałam metodę edukacyjną i porozmawiałam z kociczką. Przedstawiłam jej zagrożenia i szanse, zapewnłam o wielkiej mojej miłości i poparciu i poprosiłam o rozsądek. Cały dzień albo spała mi na kolanach, albo spacerowała u sąsiadów, więc sroki siedziały cicho.

Chyba nie lubię srok, wygoniły sójki i już nie znajduję pięknych szafirowych piórek. Kiedyś ratowałam srocze pisklę jak wypadło z gniazda, nawet do Ptasiego Azylu dzwoniłam po poradę....a tu taka ptasia wdzięczność sad

Na osłodę zrobiłam Wam paluszki Afrodyty: po 5 na talerzyku cieniutkich, malutkich naleśników z wiejskim serem, delikatnie pokropione smietanką, a na koniuszku każdego połowka pięknej truskaweczki. Częstujcie sie proszę....smacznego

2,207

dzień dobry wieczór smile

annaJo napisał/a:

dobry wieczór kochani

Melduję, że na sroczym froncie dziś nieco większy spokój. Zastosowałam metodę edukacyjną i porozmawiałam z kociczką. Przedstawiłam jej zagrożenia i szanse, zapewnłam o wielkiej mojej miłości i poparciu i poprosiłam o rozsądek. Cały dzień albo spała mi na kolanach, albo spacerowała u sąsiadów, więc sroki siedziały cicho.

Chyba nie lubię srok, wygoniły sójki i już nie znajduję pięknych szafirowych piórek. Kiedyś ratowałam srocze pisklę jak wypadło z gniazda, nawet do Ptasiego Azylu dzwoniłam po poradę....a tu taka ptasia wdzięczność sad

Na osłodę zrobiłam Wam paluszki Afrodyty: po 5 na talerzyku cieniutkich, malutkich naleśników z wiejskim serem, delikatnie pokropione smietanką, a na koniuszku każdego połowka pięknej truskaweczki. Częstujcie sie proszę....smacznego

No to zaskoczenie pełne i wstyd dla mnie, ze nie doceniłem kociej inteligencji... smile

2,208 Ostatnio edytowany przez Excop (2015-06-01 23:03:00)

Witaj, Anno. Dobry wieczór wszystkim!

annaJo napisał/a:

dobry wieczór kochani

Melduję, że na sroczym froncie dziś nieco większy spokój. Zastosowałam metodę edukacyjną i porozmawiałam z kociczką. Przedstawiłam jej zagrożenia i szanse, zapewnłam o wielkiej mojej miłości i poparciu i poprosiłam o rozsądek. Cały dzień albo spała mi na kolanach, albo spacerowała u sąsiadowi, więc sroki siedziały cicho.

Widzisz, Ty masz gniazdo srok, a moja partnerka wypatrzyła dziś w koronie brzozy rosnącej kilka metrów od naszego balkonu gniazdo dzikich gołębi grzywaczy. Znów się pojawiły na tym drzewie. W ubiegłym roku gniazdo zniszczyła kuna, albo tchórz. Bo mamy też na wysokości brzozy, pod żywopłotem norkę któregoś z łasicowatych. Za dnia nigdy nie widzieliśmy tego zwierzęcia. Wieczorami przemyka się szybko od krzaka do krzaka żywopłotu wydłużona sylwetka i znika w notce. Ciekawe, czy tym razem parka grzywaczy wychowa swoje pisklęta?:)

annaJo napisał/a:

Ślinka cieknie. Naleśniki, to jest to!:)

2,209 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2015-06-01 23:08:16)

Witajcie Kochani,

Nie mogę Wam dziś towarzyszyć, bo właśnie przeczytałam, że u Baronowej bardzo źle...
Wstrząsająca wiadomość.

Trzymajcie się.
Dobrej nocy.

2,210

Witajcie Kochani,

Nie mogę Wam dziś towarzyszyć, bo właśnie przeczytałam, że u Baronowej bardzo źle...
Wstrząsająca wiadomość.

Trzymajcie się.
Dobrej nocy.

Pozdrów w takim razie arystokratkę od nas... i Ty się tez trzymaj...

Posty [ 2,146 do 2,210 z 15,189 ]

Strony Poprzednia 1 32 33 34 35 36 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024