Moje zdrady (Netkafejka) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Strony Poprzednia 1 212 213 214 215 216 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13,846 do 13,910 z 15,189 ]

13,846 Ostatnio edytowany przez cwany_gapa (2018-03-09 21:40:25)

Odp: Moje zdrady (Netkafejka)

Dzieci Sancheza powiadasz, Starr?
Zaczynam domniemywać, iż bywasz gościem w mojej sypialni i stąd wiesz, co stoi na mojej półce z płytami. Biorąc jednak pod uwagę, że wątek jest o zdradach, to pominę milczeniem cel Twoich owych wizyt w mojej sypialni pod moją nieobecność ;-)

Dzieci Sancheza to świetna muzyka. Tak jak nie znoszę tañczyć, to przy Sanchezie nogi same niosą ;-)

To może coś Knopflera. I to wcale nie jest aluzja dla Ciebie, Starr ;-)

Świetny kawałek.

Zobacz podobne tematy :

13,847

Bry wieczór.
Dzieci Sancheza są rzeczywiście niesamowitym utworem.
mnie się podoba ta wersja

cwany_gapa napisał/a:

Zaczynam domniemywać, iż bywasz gościem w mojej sypialni i stąd wiesz, co stoi na mojej półce z płytami. Biorąc jednak pod uwagę, że wątek jest o zdradach, to pominę milczeniem cel Twoich owych wizyt w mojej sypialni pod moją nieobecność ;-)

Dzieci Sancheza to świetna muzyka. Tak jak nie znoszę tañczyć, to przy Sanchezie nogi same niosą ;-)

Mój mąż tu pisze? wink

13,848

luc napisał/a:

Bry wieczór.
Dzieci Sancheza są rzeczywiście niesamowitym utworem.
mnie się podoba ta wersja

cwany_gapa napisał/a:

Mój mąż tu pisze? wink

Hmmm. Może lepiej zostawmy takie niedopowiedzenie kto jest kim i z kim ;-)
Żeby sobie życia nie skomplikować zanadto ;-)

13,849

cwany_gapa napisał/a:

Dzieci Sancheza powiadasz, Starr?
/.../

Zakładam, że nie masz w domu kota... w zasadzie kotki...
Marzec się zaczął. Nie da się teraz wyspać...
W moim wypadku, kotka nie ma jajników, ale mózg został... big_smile

13,850

Kota nie mam, ale wymówka wyśmienita! ;-)

13,851

Nie mam pomysłu, jak zapowiedzieć/skomentować ten kawałek. Może tak: Kopiący dupę blues? Sami posłuchajcie.

13,852

cwany_gapa napisał/a:

Kopiący dupę blues?

Ha, ha. Świetny tytuł. I adekwatny. Mnie ten utwór rzeczywiście kopnął w rzyć i wzięłam się do roboty.
Bardzo energetyzujący.

13,853

luc napisał/a:

Mnie ten utwór rzeczywiście kopnął w rzyć i wzięłam się do roboty

Cieszę się, że przyłożyłem do tego rękę! ;-)

13,854

cwany_gapa napisał/a:

Ale już mi werwa przeszła :-)
Teraz mąż chce przyłożyć rękę wink

13,855

luc napisał/a:
cwany_gapa napisał/a:

Ale już mi werwa przeszła :-)
Teraz mąż chce przyłożyć rękę wink

No cóż...daje dobry przykład :-)

13,856

cwany_gapa napisał/a:

No cóż...daje dobry przykład :-)

Chyba mu tego nie powiem :-)

13,857

Wiesz co, luk? Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, ile nie mówi mi zapewne własna żona...:-)

13,858

cwany_gapa napisał/a:

Wiesz co, luk? Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, ile nie mówi mi zapewne własna żona...:-)

No widzisz. Też się na coś przydałam big_smile

13,859

Ech...luk. Nie przydałaś się mężowi, to przydałaś się obcemu chłopu. Gdzie się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu! ;-)

13,860

Nie no, mężowi też się przydaję czasem :-)
A że dupa zawsze z tyłu, to fakt :-)))

13,861

luc napisał/a:

Nie no, mężowi też się przydaję czasem :-)
A że dupa zawsze z tyłu, to fakt :-)))

Aż czasami? O rany, prawie zazdroszczę Twojemu mężowi! Tylko wiesz...o tym też mu nie mów ;-)
Masz tu na dobre popołudnie ładną piosenkę faceta, który nie był dupkiem:

Ja zmywam się do garów. Czas nakarmić nygusów ;-)

13,862

cwany_gapa napisał/a:

Aż czasami? O rany, prawie zazdroszczę Twojemu mężowi! Tylko wiesz...o tym też mu nie mów ;-)

Jasne, że nie powiem :-)

cwany_gapa napisał/a:

Masz tu na dobre popołudnie ładną piosenkę faceta, który nie był dupkiem:

Też fajny kawałek. W sam raz na popołudnie kiedy nie musi być już energetyzująco.
To już mam w domu dwóch facetów nie-dupków :-))

cwany_gapa napisał/a:

Ja zmywam się do garów. Czas nakarmić nygusów ;-)

Progenitura czy zwierzaki?
W sumie czasem na jedno wychodzi wink

13,863 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2018-03-10 20:03:33)

Pognało mnie  trochę w świat. Macham przyjaźnie.
Kitaro- Mirage ,może komuś wpadnie do ucha smile

13,864

Cześć, dzięki za Kitaro. Swoją pasję muzyczną rozpocząłem wieki temu właśnie od muzyki instrumentalnej. No i w sumie tak mi zostało, że wokal traktuję bardziej jak instrument.

Luc - i zstępni, i zwierzaki. Tyle, że zwierzaki chcą jeść ;-)

13,865

Ooo. no to ładnie. Czyżby więcej Krakowa na Starrówce? wink

Przyszła wiosna i już nie uwierzę żadnym opadom śniegu, które być może jeszcze nastąpią. Wiosna i już.
Czytaliście ktoś Shantaram'a?

Psrtyk słoneczny spod topiących się Bieszczad.

13,866 Ostatnio edytowany przez balin (2018-03-11 18:08:23)

Dziś byłem nad Sanem i się zszokowałem - prawie zamarznięty. Lud ma z 10 cm. Powoli zaczynają się kry robić i fajnie lód strzela. smile

13,867

Cześć. Wszystkim podróżnikom w przestrzeni...no cóż...zazdraszczam szczerze. Na to nie mogę sobie obecnie pozwolić. Co innego podróże w czasie. Najlepiej w czasie muzyki. Mój ulubiony Dave Brubeck:

Miłego wieczoru.

13,868

smile to może być na poranne przebudzenie, galopek...

13,869

balin napisał/a:

Dziś byłem nad Sanem i się zszokowałem - prawie zamarznięty. Lud ma z 10 cm. Powoli zaczynają się kry robić i fajnie lód strzela. smile

Odgłos pękającego lodu, powiew ciepłego wiatru... Żagiel i bojer... wizg płóz...
Takie tam marzenia... smile

13,870

Niestety to o czym mówiłem wygląda tak. Popękany lód, a trochę dalej powypychane kry. smile

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bd2cf389214.jpg

13,871 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2018-03-13 23:25:26)

balin napisał/a:

Niestety to o czym mówiłem wygląda tak. Popękany lód, a trochę dalej powypychane kry. smile

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bd2cf389214.jpg

Zimowe uroczysko . Wiosna się  skrada, a z nią San wypięknieje,jeszcze chwila .Pozdrawiam . Za moim oknem Wisła smile

13,872 Ostatnio edytowany przez starr (2018-03-19 00:22:52)

Dzieńdobrywieczór wszystkim widzialnym i niewidzialnym smile

Mam dzisiaj niespodziankę smile

Kosmiczny Nick:   
To napisz, proszę: Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących od starego podglądacza zaokiennego wiecznie przeganianego przez fioletowe rajtuzy

Kosmiczny, Tobie to dedykuję:

13,873 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2018-03-20 11:16:20)

Dzień dobry Wszystkim smile
widzialnym i niewidzialnym
stałym bywalcom StarrKafejki i tym, którzy wpadają tu znienacka i z rzadka
star(r)ym i nowym forumowiczom, dzięki którym panuje w tym miejscu przyjazna atmosfera

Dobrze, że jesteście :-)

starr napisał/a:

Mam dzisiaj niespodziankę smile

Kosmiczny Nick:   
To napisz, proszę: Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących od starego podglądacza zaokiennego wiecznie przeganianego przez fioletowe rajtuzy

Pozdrawiam Cię również "podglądaczu" ;-))

13,874 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2018-03-23 01:19:45)

Bardzo dobry wieczór,

Zaglądam tu do Was przez lufcik, bo chyba zostałam już skreślona z listy obecności i wpisana na listę nieobecności ; -). Przez ten lufcik posyłam wszystkim serdeczności. Niech już nastanie wiosna i zazieleni nam myśli. Niech wypuści młode pędy nadziei, spokoju, akceptacji i wdzięczności. 
Niech fotosyntetyzuje nasze serca!

Chciałabym powitać pięknie naszych Nowych StarrGości. I tych, którzy zezują i tych, co patrzą prosto, a nawet tych, co mają oczy szeroko zamknięte. Dziękuję, że napełniacie to miejsce swoją obecnością i muzyką. Pozdrawiam też i Was, którzy macie stałą rezerwację stolików w StarrKafejce, która to z woli Miłościwego Hetmana Wielkiego obchodzi swoje kolejne urodziny...

https://youtu.be/rBTEx6IPfxY?list=RDrBT
Dobranoc!

13,875 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2018-03-29 13:08:15)

Nie wierzę w to, co widzę za oknem...
To chyba jakiś żart? Kto sypie z góry te białe paprochy i polewa je wodą?
Założę się, że to wina ekologów, bo to przez nich nikt już dziś nie rzuca do wody Marzanny, a potem takie są tego skutki... ; - )))

https://youtu.be/wleTuLZL4Ro

13,876 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2018-03-29 14:41:06)

aurora borealis napisał/a:

Nie wierzę w to, co widzę za oknem...
To chyba jakiś żart? Kto sypie z góry te białe paprochy i polewa je wodą?
Założę się, że to wina ekologów, bo to przez nich nikt już dziś nie rzuca do wody Marzanny, a potem takie są tego skutki... ; - )))

https://youtu.be/wleTuLZL4Ro

Haha  najważniejsze  poszukać winnego. Auroro ściskam Ciebie świątecznie. I nic ,że za oknem śnieg i deszcz. Moje życzenia gorące i serdeczne . Ponieważ to jajkowe święta ,zatem dobrych jaj ,miła  moja.

13,877 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2018-03-29 15:40:29)

Witaj Skrzydlata!

Oczywiście, bowiem wskazanie winowajcy niemal  zawsze poprawia samopoczucie osobie doznającej krzywdy ; - )))
Gdyby nie fakt, iż moje życie toczy się w aglomeracji miejskiej i jedyne sianko, jakie w domu posiadam, to garstka ździebełek na Boże Narodzenie kładziona pod obrus, to już, już, uwiłabym Marzankę, oblała benzyną, nadwątliła jej grzywkę i rzuciła w fale tej brunatnej cieczy, która płynie szeroko przez stolicę. Mam jednak odrobinę litości i nie robię tego tylko z powodu mojego sąsiada, który z nadzieją i płomieniem w oczch regularnie wyrusza moczyć wędkę w odległe okolice Kanału Żerańskiego. Nie chcę, aby ułowił starą szmatę z marzankowej sukni w miejsce jakiej uklei, której się tak spodziewa...

I ja Ciebie ściskam, Droga Wędrownicznko! Niech wszelakie dobro spłynie na Ciebie, tak rzęsiście jak dzisiejszy deszcz i śnieg razem wzięte! ; - ))) Zerknij też proszę na ten słoneczny punkcik: https://youtu.be/R2i_-F8JftE
To o Tobie... ; -)))

13,878

Tajemnicza Auroro ,jesteś piękna od środka , blask Twej urody pewnie odbija się  w Twoich oczach ,spojrzeniu, uśmiechu ,gestach i słowach.
Spotykamy w życiu  tych ,których mamy spotkać.Każde , z tych spotkań jest po coś. Ty pokazujesz piękno tego świata  ubrane w słowa- perły .Jest w Tobie siła niezwykła .Jestem  szczęśliwa  ,że chociaż z daleka , wirtualnie dane mi jest spotykać taki diament.. Za Sarę ogromne dzięki. Mam w swoim albumie z włóczęgi odbite w złocistych piaskach plaż ślady stóp ,które wciąż i wciąż  prowadzą  mnie w dal. Może się kiedyś zatrzymam na dłużej ,może odnajdę swój port ?
    Na moim niebie  prześwietlonym  błękitem akwamaryny ptaki z sadzy tańczą niemoralne tango   . Dzisiaj zabieram Ciebie ze sobą w krainę gwiazd ,gdzie  pył skrzy się  i lśni .

13,879

Tunbergio, zawstydzasz mnie...
Dziękuję Ci!

Myślę, że tak jak i ja poszukujesz piękna w świecie, bo wiesz, że ono jest odbiciem prawdy, a im trudniej i szarzej wokół, tym większa potrzeba by ich doświadczać.

Lubisz morze, Tunbergio? Lubisz tak spacerować poza horyzont wzroku? Wolisz piasek mokry czy suchy? Jak wyobrażasz sobie ten wymarzony port?

Tunbergia napisał/a:

Na moim niebie  prześwietlonym  błękitem akwamaryny ptaki z sadzy tańczą niemoralne tango   . Dzisiaj zabieram Ciebie ze sobą w krainę gwiazd ,gdzie  pył skrzy się  i lśni.

Już biegnę do Ciebie! https://youtu.be/lCOF9LN_Zxs

13,880

Przekroczył wody Cedronu.
Zanurzył się w otchłani najczarniejszej z nocy.
Zawołał, ale odpowiedziała mu tylko przejmująca cisza.
Wypił więc do dna kielich samotności. 
Pokonał śmierć.

Życzę Wam wszystkim dobrych Świąt Trzeciego Dnia...

13,881

Drodzy Starrowicze,
Wszystkiego dobrego. Spokojnych Świąt.

13,882

pstryk.

Dobrujcie się!

13,883 Ostatnio edytowany przez starr (2018-03-31 21:25:38)

Spokojnych, rodzinnych, wymarzonych Świat Wielkanocnych. Niech się spełnią Wasze najskrytsze marzenia...
Kiedyś życzyłem: "Skaczącego jajka" Czas wrócić chyba to tego, co kiedyś... big_smile

Dżdżownik, co nawijałeś, że zostałeś gościem, a nie pełnoprawnym użyszkodnikiem Nekobiet?

13,884

smile Dżdżow...nicku...

13,885

Tunbergio, zawstydzasz mnie...
Dziękuję Ci!

Myślę, że tak jak i ja poszukujesz piękna w świecie, bo wiesz, że ono jest odbiciem prawdy, a im trudniej i szarzej wokół, tym większa potrzeba by ich doświadczać.

Lubisz morze, Tunbergio? Lubisz tak spacerować poza horyzont wzroku? Wolisz piasek mokry czy suchy? Jak wyobrażasz sobie ten wymarzony port?

Tunbergia napisał/a:

Na moim niebie  prześwietlonym  błękitem akwamaryny ptaki z sadzy tańczą niemoralne tango   . Dzisiaj zabieram Ciebie ze sobą w krainę gwiazd ,gdzie  pył skrzy się  i lśni.

Już biegnę do Ciebie! https://youtu.be/lCOF9LN_Zxs

Złotousta Auroro kocham każdą kroplę morza po oceanu kres .Ta miłość nie ma końca .
Pytasz o port ,przychodzą mi na myśl słowa piosenki śpiewanej przez Rosiewicza

Może to przeznaczenie zapisane w gwiazdach
Może przed domem ten wiosenny zapach bzu
Może bociany, co wracają tu do gniazda
Coś, co każe im powracać tu .

Może to zapomniana dawno gdzieś muzyka
Może melodia, która w sercu cicho brzmi
Może mazurki, może walce Fryderyka
Może nadzieja doczekania lepszych dni

Może tu jest moja odpowiedź ?

13,886

Motyw na dzisiaj:

13,887

Dobry wieczór, Szefie. smile
Wybaczcie, że nie zaglądałem, ale mój aparacik nie odczytuje treści obrazowych (muzyki zatem również), więc większości wpisów nie rozumiem, po prostu.
Po cytowaniu, zapisywanie na kartce linku, uciążliwe bardzo jest jednak.
Ale nie odszedłem, gdyby coś. smile

13,888 Ostatnio edytowany przez starr (2018-04-06 22:47:39)

Excop napisał/a:

Wybaczcie, że nie zaglądałem, ale mój aparacik nie odczytuje treści obrazowych (muzyki zatem również), więc większości wpisów nie rozumiem, po prostu.

Spróbuję zapamiętać i na przyszłość wklejać i link i obrazowy klip smile
Dzisiaj taka perełka: https://www.youtube.com/watch?v=9SQAdwdTSTM

A swoją drogą, to chyba aparacik czas zmienić na pełnoprawnego smartfona big_smile

13,889

starr napisał/a:
Excop napisał/a:

A swoją drogą, to chyba aparacik czas zmienić na pełnoprawnego smartfona big_smile

Do tego ostatniego, to oczywista oczywistość ust, ale mam na razie inne, bardziej przyziemne, wydatki. smile

"Procol Harum" i ta piosenka, która nigdy nie stanie się zbyt często słuchaną.
Słucham czasem jej w koncercie Brooker'a w Kopenhadze chyba. W Danii w każdym razie, z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej i mieszanego chóru "na powietrzu".
Przepiękne i porywające. smile

13,890 Ostatnio edytowany przez starr (2018-04-06 23:50:09)

Excop napisał/a:

Dzisiaj jadąc do pracy usłyszałem z głośników i już mnie nie opuściła do wieczora... Każda wersja mi odpowiada.

13,891

pstryk.

13,892

Tunbergia napisał/a:

Tunbergio, skoro ta miłość jest wieczna, to zamieniam "może" na morze, bez żadnego uszczerbku dla ortografii... ; -)))
Prawo moich pierwszych "morskich" skojarzeń prowadzi do:  https://youtu.be/WiFi-XpIoZM?list=PLlx9 … 2M1aA3KumX

Piosenka pochodzi z czasów, gdy wielką przyjemnością dla człowieka było zasiąść przy ognisku z gitarą i trwać w oczekiwaniu, aż głęboki mrok przemieni dźwięki w nocną ciszę... Nie istniały wtedy jeszcze kozetki psychoterapeutów. Jedna taka noc z muzyką i mądrym tekstem spędzona w grupie ludzi o podobnej wrażliwości, pozwalała duszy na powrót do swego źródła, a sens życia odsłaniał się sam...

13,893

Excop napisał/a:
starr napisał/a:
Excop napisał/a:

Do tego ostatniego, to oczywista oczywistość ust, ale mam na razie inne, bardziej przyziemne, wydatki. smile

"Procol Harum" i ta piosenka, która nigdy nie stanie się zbyt często słuchaną.
Słucham czasem jej w koncercie Brooker'a w Kopenhadze chyba. W Danii w każdym razie, z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej i mieszanego chóru "na powietrzu".

Chyba o tę wersję chodzi, Braciszku: https://youtu.be/St6jyEFe5WM
Tak poznałam Starr'a... ; -))) Graliśmy wtedy w szachy...
Pozdrawiam Was obu!

13,894

O'kruszynka napisał/a:

pstryk.

Czy wiesz, Calineczko, że w czasie jednego Twojego "pstryk" promień słoneczny zdoła okrążyć Ziemię siedem razy?
Życzę Ci siedmiokrotnej jasności pstrycznej ;- )))

13,895

Tunbergia napisał/a:

Tunbergio, skoro ta miłość jest wieczna, to zamieniam "może" na morze, bez żadnego uszczerbku dla ortografii... ; -)))
Prawo moich pierwszych "morskich" skojarzeń prowadzi do:  https://youtu.be/WiFi-XpIoZM?list=PLlx9 … 2M1aA3KumX

Piosenka pochodzi z czasów, gdy wielką przyjemnością dla człowieka było zasiąść przy ognisku z gitarą i trwać w oczekiwaniu, aż głęboki mrok przemieni dźwięki w nocną ciszę... Nie istniały wtedy jeszcze kozetki psychoterapeutów. Jedna taka noc z muzyką i mądrym tekstem spędzona w grupie ludzi o podobnej wrażliwości, pozwalała duszy na powrót do swego źródła, a sens życia odsłaniał się sam...

Auroro piękny Twój wpis uruchamia moRZe  wspomnień,dziękuję. Z biegiem lat , z biegiem dni  sen życia odnajduję i odkrywam na nowo. Chociaż  schodzę z wielkiej góry zwanej życiem  , wciąż zachwycam się światem. Tylko czasami okruch żalu wpada do oka i roni łzę. Szczęśliwych dni  Auroro.

13,896

Na dobry wieczór smile

https://www.youtube.com/watch?v=OqzqoOLehik

13,897

Dobry wieczór!

Twoje migdałowce Starr, kwitną na potęgę! Nie sposób przejść obok nich obojętnie.
Można się na tę wiosnę zapatrzeć, można w niej zasłuchać, rozmarzyć tak, aż dusza w człowieku się zazieleni...

A ja tej nocy zgubiłam się w lesie dźwięków. Niecierpliwie szukając odpowiedniej ścieżki, trafiałam to tu, to tam długo nie znajdując tej właściwej.  Nagle, z gęstwiny, wyłonił się najpierw rytm, a potem cała reszta. Porwał mnie, obrócił jak tancerkę zespołu Mazowsze  i taką "zakręconą" zostawił...
Kolejny raz  przekonałam się, że Bóg uczynił mnie hybrydą. W ciało Słowianki tchnął ducha Południa...
Posłuchajcie jak pięknie i sensownie można wypełnić każdą muzyczną frazę:  https://youtu.be/RD6khYNpnS4

Dobrej, kwiecia pełnej nocy dla wszystkich!

13,898

Wiosna eksplodowała...
Kwitnienie jednostajnie przyspieszone...

Wokół mnie ludzie z katarem siennym siódmego stopnia. Kichają tak sugestywnie, że i mnie się udzieliło...
Nie wiadomo czy w tym czasie jest się bardziej zakochanym czy zakichanym...

W kontraście do rozbuchanej radością przyrody - pieśń jednego z moich ulubionych "nudziarzy", jak nazywał niektórych muzyków Marek Niedźwiecki: https://youtu.be/5LWpw3CMCEg
Jest tak zarośnięty (melancholią też) że  wygląda jak owczarek puli - nie wiadomo z której strony go pogłaskać ; -)))

13,899 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-04-27 01:32:32)

Dzień dobry wczesnym "nad ranem".
Rozmijamy się, wycofujemy, wracamy aktywnie. I znów i znów.
Pozdrawiam wszystkich, Szefa i Zigiego nr 3 sanatorium wiejskiego rezydentkę, Aurorkę. Tudzież pozostałych Państwa.
Uczę się wrzucać. Oto próbka, choć za chwilę będę musiał edytować, by poprawić. smile
https://youtu.be/Su4SEIprA0Q

13,900

Dobry wieczór Bracie z Gór Zielonych, dobry wieczór StarrEkipo,
Miło Cię tu widzieć znowu. Przyszedłeś, by nam "muzycznie nawrzucać". A ponieważ to Twój debiut, to gratuluję Ci serdecznie!

Lubię, te obrazki dźwiękowe, które zamieszczacie. W ten sposób pozwalacie poznać siebie trochę bardziej. Dla mnie to takie źródło informacji o Was, o sposobie w jaki odbieracie świat i jego sprawy.

Wokół mnie skąpany w bujnej zieleni krajobraz centralnej Belgii. Przyjechałam do "stolicy Europy"  trochę popracować, a przy okazji  sprawdzić, czy Flamandowie rzeczywiście "tak tańczą": https://youtu.be/KGNbyC32RhU

Pięknej majówki, Kochani!

13,901

wzajemnie pięknej!
pstryk  `*`

13,902 Ostatnio edytowany przez luc (2018-04-28 22:17:23)

Miłym Starrowiczom wspaniałego spędzenia "majówkowego" czasu.

Aurora odwiedza "stolicę" Europy wink i sprawdza jak tańczą Flamandowie, a ja od jutra klimatach Bjork:

13,903

Dzień dobry niedzielnie, w drugim dniu przydługiego weekendu. smile

luc napisał/a:

Miłym Starrowiczom wspaniałego spędzenia "majówkowego" czasu.

Aurora odwiedza "stolicę" Europy wink i sprawdza jak tańczą Flamandowie, a ja od jutra klimatach Bjork:

Dziękuję w imieniu swoim na razie, Siostrzyczko.
Ciekawe, czy warszawska Siostra i z Walonami się pobrata? smile

Islandia. Jeszcze raz chciałbym tam pojechać. Żartowałem.To taki dowcip. Kiedyś go przytoczyłem już: "Byłeś na Islandii? - Nie, ale już raz chciałem tam być!"
Trochę dziwne, ale i fascynujące. Kraj bez lasów, tundra i poczucie siedzenia na beczce prochu. Naprawdę, chciałbym tam być, ale tylko latem. smile

13,904

luc napisał/a:

a ja od jutra klimatach Bjork:

W krainie lodu i ognia wychyl kielich szczęscia, Luc.
Poproś boga Surtra, aby nie dawał czadu na Starym Kontynencie. Pokłoń się ode mnie Eyjafjallajökull. Próbkę popiołu z jego sejsmicznych popisów sprzed paru lat trzymam w swojej kolekcji...

13,905 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2018-04-30 15:20:19)

O'kruszynka napisał/a:

wzajemnie pięknej!
pstryk  `*`

Niech Tobie wszystko rozkwitnie niezapominajkowo, Calineczko!
Maj to chyba Twój miesiąc, prawda? 
https://youtu.be/UCS51Un-SaA

13,906 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2018-04-30 16:05:45)

Excop napisał/a:

Braciszku, jak wiesz, zagorzałość tu wielka. Nikt ustąpić nie chce. Rządzi duma i uprzedzenie...
Spróbowałam osławionych, tutejszych frytek z majonezem serwowanych w bułce (sic!) podobnej, jak ta do hot dogów oraz frykadeli i przegryzłam czymś znacznie bardziej strawnym: belgijski znak jakości Q w dwóch wersjach językowych:
https://youtu.be/0g475eYmbcc
https://youtu.be/H0Vtl-Lp3I0

13,907

Wiosna eksplodowała...
Kwitnienie jednostajnie przyspieszone...

Wokół mnie ludzie z katarem siennym siódmego stopnia. Kichają tak sugestywnie, że i mnie się udzieliło...
Nie wiadomo czy w tym czasie jest się bardziej zakochanym czy zakichanym...

W kontraście do rozbuchanej radością przyrody - pieśń jednego z moich ulubionych "nudziarzy", jak nazywał niektórych muzyków Marek Niedźwiecki: https://youtu.be/5LWpw3CMCEg
Jest tak zarośnięty (melancholią też) że  wygląda jak owczarek puli - nie wiadomo z której strony go pogłaskać ; -)))

Mam takie samo spostrzeżenie. Wiem, że migdałowce oszalały tak samo jak ciut wcześniej magnolie. Wszystko w przyrodzie dzieje się zdecydowanie za szybko. Mam wrażenie, ze ktoś, znamienny KTOŚ, włączył  nasz Świat na przyśpieszonych obrotach. Podobnie jak w odtwarzaczach, przewijanie z podglądem... Pełnia księżyca zawsze ściąga ekstrema pogodowe. Nie chciał bym tylko jesieni w okolicach czerwca...
W tym roku wszystko możliwe...
Ale... mam koło swojego domu głogi. Dzisiaj zakwitły te białe (o tydzień za wcześnie) W zeszłym roku koło głogowych kwiatów latały całe stada owadów... W tym roku niczego takiego nie zaobserwowałem...
https://www.youtube.com/watch?v=hRdu3M4gXTc

13,908 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-04-30 22:54:58)

Dobry wieczór ostatniego dnia kwietnia br.

Excop napisał/a:

Braciszku, jak wiesz, zagorzałość tu wielka. Nikt ustąpić nie chce. Rządzi duma i uprzedzenie...
Spróbowałam osławionych, tutejszych frytek z majonezem serwowanych w bułce (sic!) podobnej, jak ta do hot dogów oraz frykadeli i przegryzłam czymś znacznie bardziej strawnym: belgijski znak jakości Q w dwóch wersjach językowych:
https://youtu.be/0g475eYmbcc
https://youtu.be/H0Vtl-Lp3I0

Wypisz, wymaluj, polskie piekiełko.
O tym, że Brel, to Flandryjczyk (Flamandczyk?) wiem od niedawna, Aurorko.  Myślałem, że to Francuz, który w szkodę wlazł Montand'owi swego czasu https://www.youtube.com/watch?v=kTES9SsG7JQ i przez Marinę Vlady, Wysockiemu https://www.youtube.com/watch?v=aaUaYfe8iwY
Chłop dwie nogi miał tylko. Rozkrok między zwaśnionymi społecznościami i do tego Wielki brak z zachodu - Francja. Uwielbiam jego pieśni i ballady i tę skromność, taką zwykłą. Jak to u prawdziwie wielkich ludzi. smile

13,909

Jestem dzisiaj w innym klimacie... Rok 1972... smile

https://www.youtube.com/watch?v=87xx5pzHDlY

13,910

Excop napisał/a:

O tym, że Brel, to Flandryjczyk (Flamandczyk?) wiem od niedawna, Aurorko.  Myślałem, że to Francuz, który w szkodę wlazł Montand'owi swego czasu https://www.youtube.com/watch?v=kTES9SsG7JQ i przez Marinę Vlady, Wysockiemu https://www.youtube.com/watch?v=aaUaYfe8iwY
Chłop dwie nogi miał tylko. Rozkrok między zwaśnionymi społecznościami i do tego Wielki brak z zachodu - Francja. Uwielbiam jego pieśni i ballady i tę skromność, taką zwykłą. Jak to u prawdziwie wielkich ludzi. smile

I wolność. W jego pieśniach staje się ona zjawiskiem wręcz dotykalnym.
Podzielam Twój zachwyt, Braciszku. Specjalnie dla Ciebie na powitanie maja: https://youtu.be/uNMwYZiBFV0

PS Ormianin, którego z pieśnią Niemena zaprosiłeś do Starrówki, też nie daje mi spokoju...

Posty [ 13,846 do 13,910 z 15,189 ]

Strony Poprzednia 1 212 213 214 215 216 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024