Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 2,813 ]

456

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Justynka, dziś międzynarodowy dzień sprzątania biurka big_smile więc może w tym kierunku działaj big_smile

Zobacz podobne tematy :

457

Hej dziewczyny!

Jak mi się tylko uda to również się wybiorę na spotkanie, kawy nie pijam ale co tam, miło będzie Was poznać smile
A póki co lecę do moich obowiązków. Trzymajcie się i nie zanudźcie ani nie zapracujcie się za bardzo.

458

1 zlecenie stracone,drugie zyskane. bilans powiedzmy na zero. Ale i tak się ten dzień tak dłuży...

459

Ja robię tysiąc rzeczy na raz, a czas prawie że stoi w miejscu sad Jeszcze godzina. Dziś siłownia. Trzeba będzie się zmęczyć tongue

460

a ja dziś chyba coś dla ciała i ducha,zrobię faworki;p już od dawna mama mnie namawia,a karnawał w końcu. ;D
i tak mam ochotę straszną na pizzę ostatnio,ale jakoś nie dane mi ją zjeść,bo co za frajda jechać na pizzę samej;D wiem wiem,słodkie faworki a pikantna pizza to zupełnie różne smaki,ale cóż.. no tak mam;D

461

Ja chce faworka! smile

462

Faworki zrób bliżej weekendu i podrzuć mi kilka na spotkanie big_smile
Za mną kebab chodzi tongue A w domu ryżowe klimaty panują. Połówek się odtruwa po świętach i wcina sam brązowy ryż tongue tzn różne wariacje na temat ryżu:
ryż z rodzynkami, z marchewką i imbirem, ze szpinakiem tongue

463

gdyby się dało zamrozić bez ujmowania im walorów smakowych, to bym zabrała;D a ja chcę dzisiaj,później mogę nie mieć czasu w tym tygodniu:( a kebaby blee,nie lubię osobiście. Nie wiem czemu,swego czasu jadałam. Jak już,to w naleśniku. Ale wolę zapiekankę;D

464 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-08 20:56:10)

Zapiekankę owszem, ale tylko z budki na kleparzu big_smile w zimie ze szczypiorem... mniam mniam tongue
Firma pusta, jak zawsze zostałam sama na placu boju, dobrze, że za chwile  uciekam:)

edit:

Nudny wieczor przede mna, kompletnie nic nie mam w planach, nawet filmu nie mam zadnego do obejrzenia sad

465

a nie miałaś iść na siłownie?? no,nie chcę się chwalić,ale faworki pierwsza klasa;D

466

LOL jak można jeść ryż z takimi dziwnymi rzeczami !! smile Ale kwestia smaku, ja jem ser żółty z miodem smile co do spotkania, to spróbuje zarezerwowac w karmello na 16.00 w sobote stolik największy smile

sprzątanie biurka smile dobre tongue powinien być taki dzień codziennie jak dla mnie smile

467

Na silke chodze zaraz po pracy, czyli o 19 juz jestem wolna i zaczynam sie nudzic:P

Najlepszy jest poki co z rodzynkami, z marchewka i  imbirem przygotowywal maz i go ponioslo troche ale zjadlam tongue

468

masz juz mezusia:)? a dzidziusia tez:)?

469

Jak mi się nie chciało podnieść:( jeszcze budzę się ostatnio co chwilę,nie wiedzieć czemu;/ no ciekawe,co dzisiejszy dzień przyniesie. póki co zapuchnięte oczy i brak sił do stukania palcem w klawiaturę:(

470

adzia43 napisał/a:

masz juz mezusia:)? a dzidziusia tez:)?

Mam męża i tyle powinno mi wystarczyć big_smile Chcemy jeszcze kota, ale póki co nas na niego nie stać big_smile A w schronisku nie ma żadnego bryta tongue Taki słodziak mi się marzy :
http://www.kwiatjabloni.pl/images/foto_home.jpg

JustynaG dziś mogę Ci podać rękę, wstawałam chyba na  5 razy sad Wstałam poszłam do łaienki, wstawiłam wodę na herbatę zaległam w wyrku, wstałam żeby wyłaczyć czajnik wróciłam do łózka, przypomniałam sobie o ryżu dla Piotrka, wstałam nastawiłam, wróciłam do łóżka, i tak jeszcze z dwa razy...Dopiero drogą do pracy trochę się rozbudziłam hmm Nie zabrałam śniadania z domu, do sklepu daleko, będę dziś na herbacie do 16...

471

oj dziewczyny smile a gdzie pozytywne nastawienie do swiata!? wstajesz rano,afirmujesz i dzień jest super:)

pozdrawiam

472

super, że nie jestem sama;D u mnie od rana zamieszanie.. fakt, pogoda super. Cieszę się, że udało mi się uniknąć choróbska,jakoś rpzeszło bokiem. I tak szłam rano po takim ślicznym snieżku,i jeszcze nie ma duzego mrozu,rewelacja. Czasem zdarza mi się lubić zimę,ale tylko taką. Bez metrowych zasp i kilometrowych korków! Jak spadł pierwszy śnieg tej zimy,to trasę do rpacy która pokonuję w 15 minut pokonywałam przez 1h 10 min,to było coś... Brr!;D

473

Ja lubię zimę... ale tylko białą, mroźną i puchatą big_smile

Pracuję w pocie czoła, a w międzyczasie zaglądam na forum... i niestety  nie wyciągam dobrych wniosków sad Ludzie są coraz bardziej niesamodzielni, coraz bardziej niezaradni i coraz bardziej bez pomysłu na życie sad Nie mam tendencji narzekania na Państwo (bo przeciez to moje życie, a nie Państwa), ale widzę, że wiele osób bez mocnego pokierowania właśnie przez Państwo (damy ci pracę, damy ci mieszkanie, damy ci opiekę zdrowotną) nie umie sobie palcem do  d... trafić. Ludzie by chyba tak chcieli, państwo ma wszystko dać, zapewnić a my leżmy do góry i czekajmy na mannę.
Nie bez znaczenia jest fakt, że wielu Państwo nie musi nic dawać, ważne żeby nie zabierało więcej niż zabiera teraz i byłoby git big_smile

474

WoW BUBUS!Skąd u Ciebie takie nastawienie... ja już się nauczyłam ze ludzie chcą wszystko za darmo i najlepiej jakby jeszcze do nich zadzwonić i im to dac...coż. Dlatego ja się otaczam ambitnymi ludzikami, którzy chcą działać zarabiać i mają gdzieś czy ZUSy i nie ZUSy dadzą im na chleb. Taki model mnie bardzo odpowiada i sama się stosuję.

PS: podaje mój numer jakby co, bo 16.00 w sobotę aktualna. 691 790 835. Fajnie jakbyśmy wiedziały do czwartku piątku ile przyjdzie dziewczyn bo nie wiadomo czy wystarczy stolik czy trzeba cała knajpę zarezerwować smile

475 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-09 14:49:05)

adzia43 napisał/a:

WoW BUBUS!Skąd u Ciebie takie nastawienie... ja już się nauczyłam ze ludzie chcą wszystko za darmo i najlepiej jakby jeszcze do nich zadzwonić i im to dac...coż. Dlatego ja się otaczam ambitnymi ludzikami, którzy chcą działać zarabiać i mają gdzieś czy ZUSy i nie ZUSy dadzą im na chleb. Taki model mnie bardzo odpowiada i sama się stosuję.

PS: podaje mój numer jakby co, bo 16.00 w sobotę aktualna. 691 790 835. Fajnie jakbyśmy wiedziały do czwartku piątku ile przyjdzie dziewczyn bo nie wiadomo czy wystarczy stolik czy trzeba cała knajpę zarezerwować smile

A tak mnie wzięło na przemyślenia przy obiedzie tongue musiałam zamówić obiad bo już zaczynałam się robić mega słaba z głodu hmm

Ja bym nie liczyła na więcej niż 5-6 osób tongue

Puszczę ci głuchego, zapisz sobie mój numer tongue

476 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-09 15:11:41)

a Agnieszka się odezwała? Też myślę,że nie będzie nas więcej.
Też się z Tobą zgodzę, Bubuś. Choć fakt, że forum też jest raczej miejsce skupiającym niestety tych nieszczęśliwych bądź szukającym porad,więc tu takie nasilenie. Bo rzadko ktoś się loguje, żeby powiedzieć"słuchajcie,moje życie jest cudowne:) Aczkolwiek miło się czyta jak po jakimś czasie ktoś na forum wraca z rozwiązaniem problemu,to tak abstrahując;D
Cóż, ostatnio czytałam artykuł, że w Polsce jest 600 tys miejsc rpacy wolnych, a wolnych,bo potencjalni kandydaci nie spełniają wymogów. Wykształcenie, cechy pożądane, umiejętności itp. Aczkolwiek ile w tym prawdy.. Biorę przez pół te statystyki,jak się okazało że przeciętny Polak zarabia 3 500 zł. ;D

477

hehehe wink JA TAM KOCHAM MOJE ŻYCIE smile a tematy poruszymy w sobotę, coś czuje ze to bedzie dłuugiiieeee popołudnie smile i fajnie. A do tych statystyk dodam, ze... w 2012 zostało zlikwidowanych 900 firm smile

478

Agi może nie być bo ma inne plany, ale spośród maili odpowiedziały dwie osoby tongue także nas 3 + 2 z poprzedniego spotkania + 2 z maili smile to mamy 7 tongue

Biorąc pod uwagę wszelkie statystyki to statystycznie powinnam być piękną blondynką o słowiańskiej urodzie big_smile I d...a z tych statystyk big_smile

479

hehe statystyka zawsze 50% smile damy rade. ja bede chyba zeby byla jakas plaga to mogą mnie wezwać do obrony kraju, ale nie przewiduje smile

sija

480

Kolejny dzień uważam za rozpoczęty smile W drodze do pracy zmokły mi buty (nie zauważyłam kałuży i wlazłam jednym butem, aż mi się przez górę nalało), będę teraz siedzieć w mokrych bo na bosaka nie da rady... suuuper tongue

481

ja mam takie afery, zrobiłam taką wojnę rano.. W końcu dziś stwierdziłam że nie jestem od tego, żeby mnie lubić. I mam dość tłumaczenia się za innych!! jestem taka wkurzona!!

482

Justynko co sie dzieje???

483

JustynaG napisał/a:

ja mam takie afery, zrobiłam taką wojnę rano.. W końcu dziś stwierdziłam że nie jestem od tego, żeby mnie lubić. I mam dość tłumaczenia się za innych!! jestem taka wkurzona!!

I bardzo dobrze! Czasem człowiek musi wypluć z siebie co go dręczy smile Mam nadzieję, że nie nawtykałaś szefowej za bardzo wink

Mi tez się zbiera big_smile Ale jak się uzbiera to mogę wylecieć na bruk tongue

484

szefowej nie... Tzn "skargi", a raczej nie skargi tylko stwierdzanie faktów było kierowane do niej. Bo ja nie wiem jak mówić do pozostałych, żeby zrozumieli. Normalnie tak zagotowałam.. ale co z tego,jak jeden zdolny poszedł na rozmowę i wszystko odwrócił,bo to nie ich wina. tylko moja,lub klienta. haha. Gdybyście wiedziały co się tu dzieje dziś.. Nie no,rozwaliło mnie to. Nienawidzę jak ktoś nie potrafi przyznawać się do błędów!!!!!
Lubić się nie musimy,ale chyba działać dla dobra firmy,zwłaszcza w obecnej sytuacji. Ale gdzież.. są tacy,którzy mają gdzieś. pomijając fakt, że i tak ja obrywam..

485

Cześć dziewczyny, widzę, że grupa krakowska się ożywiła smile

Super, chętnie się przyłączę jeśli macie ochotę na nowe towarzystwo. Również jestem z Krakowa, w sensie mieszkam tu już jakiś czas (6 lat), bo generalnie to pochodzę ze Śląska smile

486

Witaj Lena smile Jak najbardziej im nas więcej tym lepiej. 16.00 w sobote widzimy się na miejscu w Karmello albo Bubuś będzie zbierał spod Empiku jakby ktoś nie mógł trafić. do zobaczenia

487

W tą sobotę ?

488

12.01.2013 o 16.00.

489

Justyna   a szefową masz jakąś inteligentną kobietę z wyczuciem, czy łatwo zamydlić jej oczy miłymi słówkami? Mój szef jak poszłam do niego na skargę (sytuacja była marginalnie beznadziejna, przychodziłam do domu wypruta z sił, płakałam po kątach - chociaż beksa nie jestem), wysłuchał mnie spokojnie po czym powiedział,że on doskonale wie jaka jest sytuacja w firmie i że muszę jeszcze chwilę poczekać na poprawę - miesiąc później stworzył specjalnie dla mnie nowe stanowisko pracy, żebym nie musiała się tak stresować i żeby ograniczyć konflikt.

W starej pracy szefowa "przyjmowała do wiadomości" skargi ,ale nic z tym nie robiła, bo pracowników i tak traktowała wg sympatii, a nie wg kompetencji...  sad Na co Ty możesz liczyć ze strony szefowej ? smile

Lena witamy Cię wśród nas smile Jak już adzia wspomniała zapraszamy na krakowskie spotkanie smile Ja o 16 zjawię się pod empikiem na rynku smile Transparentu nie będzie, ale ostatnio udało się zebrać grupę bez dodatkowych afiszy liczymy na to również i tym razem:D

490

Dokładnie tak. Ja ide od strony galerii krk więc będę w Karmello i tam będę łapać ludzi smile)

491

adzia43 napisał/a:

Dokładnie tak. Ja ide od strony galerii krk więc będę w Karmello i tam będę łapać ludzi smile)

Wszystkich, tych z ulicy też?? big_smile
To łap jakiś facetów, mogą się przydać - wszak karnawał mamy, a kluby w sobotę pękają w szwach tongue big_smile

Rezerwowałaś już coś?? smile

492

Nie będę pisać publicznie, bo nuż widelec ktoś wpadnie,przeczyta i będzie problem. Ale mam taką sytuację  która wiele by wyjaśniła. To na rozmowy w 4 oczy;D ogólnie szefowa jest równa babka. nie potrafi się złościć,nigdy jej nie widziałam złej. Tzn jak się zdenerwuje to nie ptorafi tego okazać,nie krzyczy. Nagany z wieeelkim trudem rozdaje. a mnie.. traktuje trochę jak córkę,ze względu na to że takowej nie ma a mieć chciała. Jak szłam na wesele w zeszłym roku i szukałam sukienki to biegała po galerii i cykała fotki sukienkom i później mi pokazywała które jej się podobały,hah. Papierologia musi być pełna,ale jeśli chodzi o relacje pracownik pdowładny,systemy zarządzania itp to nie ma czegoś takiego. Tym bardziej teraz, kiedy zespół się zmniejsza:(
Cześć Lena;)

493

Hehe no sama knajpka się smacznie zapowiada, czas chyba znajdę w sobotę, zatem jest duża szansa, że się przyłączę do spotkania. Tylko prędzej już w knajpce będę Was szukać. Tylko nie wiem czy mam się powołać na jakąś rezerwację konkretną ?

494

Będziemy gadac w sobotę smile Ludzie nie wywiązują sie ze swoich obowiązków, alr narzekać na pracodawcę potrafią śpiewająco.. hmm
Ty lizusie nie musisz się bać niczego, mów co ci leży na sercu. Szefowa "córki" nie zwolni big_smile

495

no dobra Bubuś, zwolnić nie zwolni,ale syna też nie zwolni!!
no i tu właśnie się jawi "owa sytuacja"bo już wytrzymać nie mogę.  I z jej synem nie dogaduję się totalnie. Ale to kij,mówie-lubić się nie musimy. Ale on nie przyznaje się do błędów. Wszystko obraca tak,że to nie jego wina.(najczęściej moja:) Więc nawet jak narzekam to jak grochem o ścianę,bo jemu tym bardziej nie przegada. I tak w kółko... Bo poza tym wiadomo że różnie jest,a szefostwo od tego żeby narzekać na nich więc i mi się zdarza,ale ogólnie szefowa moja to skarb;D

co będziecie dziś jadły?;D tak pytam, bo mam ochotę na coś dobrego,ale jeszcze nie wiem na co... Ehh,ja i te moje smaki;D

496

Ja jestem na wyjeździe służbowym, w okolicach mojej rodzinnej miejscowości, zatem stołuję się u rodziców i to mamusia mnie dokarmia teraz. Z tego co wiem to na dziś przewidziana jest wątróbka smile

497

dziewczyny pogadamy w sobote. Ja tam będę! Dzis załatwie rezerwacje bo sie nie udało wczesniej bo jakas mieli niepotwierdzona smile Ja tam moge łapać i z ulicy tylko całą knajpę trzeba by rezerwowac wink)) poza tym... imprezowo sie ubrac bo ta 16.00 moze sie pozno skończyc tongue

498

Ja dziś siłownia po pracy, czyli obiad gotuje mąż. Krótko mówiąc - zjem to, co jemu się uda zrobić, a że póki co jeszcze niewiele umie, to ciężko przewidzieć big_smile

499

Faceci w kuchni = nigdy nie wiesz co dostaniesz i w jakim stanie kuchnię znajdziesz smile
mój na szczęście się już na tyle wyrobił, że teraz potrafi jednocześnie coś kroić i sobie na patelni podduszać/ podsmażać bo kiedyś to te czynności się wzajemnie wykluczały.

500

Mój się stara... bardzo, no ale ewidentnie mu nie wychodzi tongue
Ale o ile nie wiem co zastanę na talerzu, o tyle kuchnia po jego gotowaniu, zawsze jest wypucowana na błysk big_smile

Połówek jest jeszcze na etapie, ze skupia się na jednym, czyli najpierw kroi wszystko do miseczek, później smaży idt tongue Dwie rzeczy na raz to dla niego jednak za dużo tongue

501

A to dobrze masz bo ja często znajduję armagedon - w sensie nie da się pozmywać jak się coś na gazie jeszcze gotuje. Ale potem owszem po sobie sprząta.

No i etap miseczek też przerabiałam smile swoją drogą to jest rozwalające, że oni muszą sobie najpierw wszystko pokroić / przygotować i dopiero potem mogą zacząć działać na palnikach.

502

Witam smile
Dawno mnie tutaj nie było, ale jestem i mam nadzieje ze na dłuższy czas.

503 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-10 21:03:14)

smerfetka, mam nadzieje, ze dotrzesz na spotkanie ??:)

Jaki mialam pyszny obiad yikes
Ryz brazowy, piers z kury w ziolach i surowke z pekina.... maz uzyskal kulinarny level up tym obiadem big_smile

504

Nowy, dzień, nowe wyzwania :DE No i piatunio w końcu!! Planów co prawda specjalnych na weekend nie mam (no oprócz spotkania rzecz jasna), ale nie moge doczekać się rytualnej piątkowej kawki po powrocie z pracy big_smile

Biorę sie do obowiązków. Zaległości brak, trzeba działać do przodu. U szefa już mam plus  mimo,  że dopiero początek dnia, więc w sumie do 16 mogę improwizować, ale,że akurat dziś "mi się chce" to nadrobię coś na przyszły tydzień - jakby mi się miało nie chcieć w następnym tygodniu big_smile

Pozdrawiam Was serdecznie i jak zawsze jestem do Waszej dyspozycji do 16 big_smile

505

ja nie jestem,tyle pracy. Może popoludniu się pojawię. W związku z wczorajszym dniem byłam na
konfrontacji u szefostwa. Cóż,i tak się raczej nie polubimy ;D

do później dziewczynki,miłego dnia.

506

Dzieci szefów sa najgorsze, jeszcze takie przekonane o swojej doskonałości i wyższości ;(
Moim bezpośrednim zwierzchnikiem jest syn szefa, ale nie wchodzi mi bardzo w drogę, bo wie, że jak mi pozwoli robić swoje to i on na tym skorzysta (trochę podczepiając się pode mnie). Żyjemy w pewnego rodzaju symbiozie, ale póki ja mogę robić co chcę robić (realizować swój zamysł) i póki on może udawać przed szefem że coś robi (a po większej części robię to ja) nie wyciągamy żadnej ciężkiej artylerii big_smile Jak będzie jakiś konflikt to będę musiała zmieniać pracę, bo na zmianę postawy syna nie mam co liczyć tongue Robię co należy do mnie - czyli wykonuję jego polecenia, a jak się z nim nie zgadzam to mu to mówię, a uwierzcie mi, w konfrontacji poglądów potrafię argumentować swój punkt widzenia big_smile

507

zmęczona jestem.
A w przyszłym tygodniu nie będzie lepiej. Tzn cieszę się, że mam tyle roboty. Wolę to niż nudę,ale najgorsze jak tak siedzisz, siedzisz,robisz wkółko to samo i efektów nie widać. albo:robisz robisz,widać efekty,zmiana koncepcji i robisz od nowa...

508

Druga opcja jest zdecydowanie gorsza i jeszcze zero skruchy, tylko "to kiedyś się tamto wykorzysta..."
No już to widzę jak się wykorzysta hmm

509

Hej i co w końcu jest jakaś rezerwacja konkretna czy też macie jakiś umówiony, tajny znak żeby się rozpoznać smile ?

510

ja bede już w Karmello o 16.00 wiec mnie na pewno znajdziecie smile zarezerwowany jest stolik na 16.00 najwiekszy tam pod lampą kokonem smile jak coś to was pokieruja smile odnośnie zbierania spod empiku to już Bubus niech powie smile podaje na wszelki wypadek mój numer smile 691 790 835. Do jutra,papa

511

Wiec... ja o 16 bede czekac pod wejsciem do empiku ubrana na szaro - plaszcz, spodniczka, kozaki,niebieska czapka w klapie zawsze mi mruga na czerwono mp 3 tongue Zastanawialam sie nad jakims rozpoznawczym gadzetem, ale nic mi do glowy nie pszyszlo, a parasola nie mam smile Moj numer 884197300 smile

Ostatnio udalo sie spotkac, wiec mysle, ze nie bedzie problemu smile

512

hehe najwyzej zaczniesz tanczyc pod empikiem tongue i ludzie sie zleca tongue

ppaaa

513

No obawiam sie ze z moja uroda moglabym stripitz robic i wielkiego zainteresowania by nie bylo big_smile

514

sie skromna znalazła tongue

515

obiektywna big_smile

516

W sensie LUBISZ SIEBIE smile

517

Inna nie bede, trzeba akceptowac, przez 25 lat zdazylam sie przyzwyczaic big_smile

518

ja tam jestem mała i nie mam a tego tytułu kompleksów smile Fakt jak mnie klient przytłacza to wchodze na krzesło, ale to taka metoda tongue

519 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-11 22:30:43)

Mala cialem, duza duchem wink

Edit:

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze u mnie dalej swieta sa big_smile Nad stolem wisi zdechla jemiola tongue Jak dobrze pojdzie doczeka pszyszlego roku, bo znajduje sie powyzej lini oczu big_smile Zauwazylam ja, odchylajac glowe do tylu zeby dopic jogurt do konca big_smile

520

no własnie nigdy nie mogę zrozumieć jak ten wielki duch się w małym ciele mieści... smile Tak jak np. Napoleon smile

Posty [ 456 do 520 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024