Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,406 do 2,470 z 2,813 ]

2,406

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Ja mogę w piątek:P

Zobacz podobne tematy :

2,407

Ja jeszcze nie wiem, ale na jedno piwko może udałoby mi się wyskoczyć wink

2,408

Wy sie nie liczycie tongue

2,409

dzięki Bubuś tongue

2,410

Polecam sie na przyszlosc tongue

2,411

Cześć dziewczyny smile i Chłopaki ;p
Mam pytanie macie może kogoś znajomego z małym dzieckiem? Mam nowe pudło z pampersami "pampers active baby" rozmiar 3 i chciałabym to sprzedać bo mały mi wyrósł... Cena to 88zł .

2,412

Ja nie posiadam nikogo takiego.

Dziewczyny(i chłopaki),my się widzimy jutro czy nie?

2,413

Ja nie dam rady jednak sad

KaMia, ja sie zapytam kuzynki, moze jej bedzie pasowalo smile

2,414

też przetestowałam multum ekologicznych metod na ślimaki bo nie lubię wcinać chemii ale nic nie pomagało, snacol działa- ale te dziesiątki ślimaczych truchełek wszędzie- okropeczne,  myślałam, że może ktoś już wymyślił jakąś inną magiczną sztuczkę. Dziś pojechałam na wieś i obejrzawszy cmentarzysko kikutków jakie pozostawiły ślimaki z moich wychuchanych sadzonek z mordem w oczach sypałam snacolem gdzie popadło. Jeśli w tamtym roku miałam plagę ślimaków to teraz chyba armagedon sad dzięki Bubuś za porady smile

2,415

Cześć Wam. Jutro jakieś spotkanie? Strasznie niezdecydowane jesteście... Jakby "co" to ja mam katar, a wiecie, u faceta katar to gorzej niż śmierć, już się dzisiaj zastanawiałem czy po karetkę nie dzwonić big_smile

2,416

Bubuś napisał/a:

Ja również na południu wink Zrównoważone ogrodnictwo, to moje hobby i po części praca, więc wypróbowałam już sporo sposobów na ekoogród, a po chemię sięgam tylko przyparta do muru smile

Ja również nie lubię stosować chemii. Na ślimaki stosuję metodę "mechaniczną" czyli przechodzę wieczorem i tnę każdego osobnika na pół, choć wiem, że łamię ustawę o ochronie zwierząt. Rano w miejscu cięcia jest całe zgromadzenie ślimaków, które konsumują się wzajemnie z podziwu godną zachłannością. Poranne cięcie jest przeto ułatwione i wieczorem można liczyć na jeszcze lepszą rzeź. W ten to sposób ślimaki usuwają same znaczną część trupów.

NIe polecam himanitarnej metody wynoszenia ślimaków żywych poza granice działki, bo one nie mają wprawdzie nóg, ale poruszają się nadzwyczaj skutecznie.

W przypadku małych działek można stworzyć zapory solowe przy murkach. O zaporach wapiennych nie słyszałem, ale pomysł jest godny uwagi.

Warto też zastosować metody profilaktyczne: likwidacja wszelkich wilgotnych i zacienionych miejsc, gdzie ślimaki się rozmnażają (np. wysoka trawa).

Jest jeszcze jedna metoda. Każda forma żywa ma swoich naturalnych wrogów. Mój znajomy twierdzi, że u niego ślimaki są zjadane przez kaczki, które hoduje w swoim ogrodzie. Kaczki jeszcze nie są objęte obowiązkiem rejestracji w odpowiednim urzędzie i obowiązkiem wyrobienia paszportów, więc można je nawet osobiście pozbawić życia i zjeść. Działki ogrodzone pozwalają na to, aby w ich obrębie kaczki były naturalnymi "odkurzaczami" ślimaków. Trzeba jednak pamiętać, że teren będzie wtedy wolny od trupów ślimaczych, ale totalnie obsrany przez kaczki, co z pewnością użyźnia glebę, ale utrudnia poruszanie się w obuwiu innym niż gumowe. Widziałem działki ogrodzone podwójnie w celu umożliwienia ich ochrony przez psy, więc analogiczny sposób można zastosować w przypadku kaczek. Wtedy ogrodzenie wysokie  uzupełniamy ogrodzeniem nickim, np. metrowym, co pozwala na utrzymanie kaczek na wybranym dla nich terenie.

Zbliżają się wybory do Parlamentu Europejskiego, więc może by tak zwrócić uwagę europosłów na to, że ślimaki mnożą się i zjadają uprawy, bo ich rozmnażanie nie jest regulowane stosownymi dyrektywami unijnymi. Gdyby tak wprowadzić dyrektywę, że ślimaki o nieodpowiednim kolorze nie mają prawa grasować na terenie UE, to może by to zmieniło trudną sytuację ludności UE.

2,417

Wieczor w filharmonii balsam dla duszy... no moze wyjatkiem tego, ze trzeba bedzie kiecke  ubrac tongue

2,418

Bubuś napisał/a:

Wieczor w filharmonii balsam dla duszy... no moze wyjatkiem tego, ze trzeba bedzie kiecke  ubrac tongue

Byłaś w tej filharmonii ? I jak podobało się i na czym byłaś?

2,419 Ostatnio edytowany przez Bubu?? (2014-05-15 18:55:43)

Byłam na koncercie z okazji 650-lecia UJ smile

Bardzo przyzwoity koncert w wykonaniu Orkiestry Symfonicznej Akademii Muzycznej w Krakowie pod batutą Jerzego Maksymiuka smile  Lata świetlne temu byłam w filharmonii przez co ciężko mi się było "wbić" w muzykę, zakładam więc, że to była rozgrzewka przed regularnymi wizytami smile

Jutro idę do teatru, oczywiście do ukochanej Bagateli na "Prawdę" wink

2,420

zazdraszczam tej Bagateli;)
a jak poradziliście sobie z ubiorem do filharmonii?;)

2,421

No małż wyjścia nie miał musiał w stroju galowym wystąpić.

"Zasmuciła" mnie jednak jedna rzecz... o ile panowie po większej części wyglądali przyzwoicie, o tyle panie popłynęły na całej linii.
W leginsach w panterkę do filharmonii, no panie kochane...albo w gumiakach, litości!

Bubu?? napisał/a:

Byłam na koncercie z okazji 650-lecia UJ smile

Bardzo przyzwoity koncert w wykonaniu Orkiestry Symfonicznej Akademii Muzycznej w Krakowie pod batutą Jerzego Maksymiuka smile  Lata świetlne temu byłam w filharmonii przez co ciężko mi się było "wbić" w muzykę, zakładam więc, że to była rozgrzewka przed regularnymi wizytami smile

Jutro idę do teatru, oczywiście do ukochanej Bagateli na "Prawdę" wink

Uniwersytet Jagielloński- tam studiowali mój Dziadek i Tato. Może w tym roku uda mi się wyskoczyć do Krakowa?

2,423

Zapraszamy Wielbicielu, tylko koniecznie informuj wcześniej żeby udało się nam zorganizować spotkanie w tym czasie smile

2,424

jak nie plagi to potop, może tak dla odmiany trochę słońca ;0

Bubu?? napisał/a:

Zapraszamy Wielbicielu, tylko koniecznie informuj wcześniej żeby udało się nam zorganizować spotkanie w tym czasie smile

Oj, jakie to miłe z Twojej strony. Na pewno poinformuję wcześniej.

2,426

Witajcie Krakusy smile

Bubu?? napisał/a:

"Zasmuciła" mnie jednak jedna rzecz... o ile panowie po większej części wyglądali przyzwoicie, o tyle panie popłynęły na całej linii.
W leginsach w panterkę do filharmonii, no panie kochane...albo w gumiakach, litości!

Też to ostatnio zauważyłam w operze. Może nie było to zjawisko nagminne, ale trochę takich osób było.

Wielbicielu - powtórzę za Bubusiem - zapraszamy serdecznie smile

Widzę, że się odezwał dawno nie widziany Animus.

luc napisał/a:

Witajcie Krakusy smile

Bubu?? napisał/a:

Też to ostatnio zauważyłam w operze. Może nie było to zjawisko nagminne, ale trochę takich osób było.

Wielbicielu - powtórzę za Bubusiem - zapraszamy serdecznie smile

Dziękuję Luc! Podziękuję też po chorwacku: hvala.

2,428

mikam123 napisał/a:

jak nie plagi to potop, może tak dla odmiany trochę słońca ;0

No to słońce już się dzisiaj pojawiło i miejmy nadzieje, że zostanie z nami długo wink

Dzisiaj miałam rocznicę komunii, tzn nie ja tylko córka, i pogoda jak na zamówienie big_smile

Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby panie do filharmonii czy teatru ubierały się byle jak.
Jak ja się już wybieram w jakieś kulturalne miejsce,żeby się "od chamić", to całą szafę przegrzebię żeby znaleźć coś eleganckiego.

A wy dziewczyny też tak macie, że na jakąś okazję nie macie się w co ubrać? I na nie okazje? A szafa pęka w szwach .... wink

2,429 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-05-18 22:32:20)

No u mnie tak właśnie jest, przy czym ja na serio nie mam takich ciuchów. Nie kupuję elegantszych ubrań, bo najnormalniej w świecie nie czuję się w nich. Moja mała  czarna jest ze mną "od urodzenia", podobnie jak "kanty", i mimo że już wiele razy miałam zamiar kupić coś nowego, to i tak z zakupów wracałam z nową parą jeansów i t shirtem tongue

Czy ja przypadkiem nie mówiłam już kiedyś, że chętnie pójdę do komunii raz jeszcze? Bratanica dzisiaj świętowała... szacowany koszt otrzymanych prezentów... 9-10 tysięcy... dla uściślenia... samych prezentów big_smile

2,430

luc napisał/a:

Jestem. Sprawdzam co jakiś czas ten wątek, żeby nie przegapić terminu spotkania, ale widzę, że nie tylko ja zajęty ostatnio jestem.

Pozdrawiam z bardzo serdecznym uśmiechem smile))

2,431

Bubuś napisał/a:

Czy ja przypadkiem nie mówiłam już kiedyś, że chętnie pójdę do komunii raz jeszcze? Bratanica dzisiaj świętowała... szacowany koszt otrzymanych prezentów... 9-10 tysięcy... dla uściślenia... samych prezentów big_smile

Tyle kasy dostała???? A ile było gości?
Moja córka w tamtym roku na komunię dostała rower i "tylko" 2tys tongue

2,432 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-05-19 14:34:50)

anet78 napisał/a:

Tyle kasy dostała???? A ile było gości?

Nie, nie kasy, prezenty - głównie wysokozaawansowana elektronika tongue

Oprócz domowników ok 15 wink

Jak dla mnie to "delikatna" przesada. No ale cóż ja już stara jestem tongue

Na szczęście pomyślano o duchownym aspekcie przedsięwzięcia i młoda weszła w posiadanie na wyłączność 3 pism świętych i 2 biblii wink

2,433 Ostatnio edytowany przez anet78 (2014-05-19 22:21:19)

Bubuś napisał/a:

młoda weszła w posiadanie na wyłączność 3 pism świętych i 2 biblii wink

I z tego pewnie się najbardziej cieszy wink

2,434

Może jakby Pismo Święte było w wersji obrazkowej, to jakoś by to przeszło, bo Biblie zostały przewertowane kartka po kartce,a dokładnie zdjęcie po zdjęciu tongue

2,435

Bubuś napisał/a:

Może jakby Pismo Święte było w wersji obrazkowej, to jakoś by to przeszło, bo Biblie zostały przewertowane kartka po kartce,a dokładnie zdjęcie po zdjęciu tongue

Może w poszukiwaniu kasy?
Mój siostrzeniec parę lat temu na komunii wszystkie  paczki z prezentami rzucił na fotel. Wziął książki i kartki z życzeniami, i szepnął :"tu na pewno będzie kasa" i zaczął szukać pieniędzy. Trochę się rozczarował, bo kasy tam nie znalazł dużo wink

2,436

Chetnie zmienie prace, ma ktos jakies propozycje? Mam troche doswiadczenia w gastronomii, troche w biurze, troche wiecej w ogrodnictwie.... przybyl nam kolejny kierownik do rozkazywania, kontrolowania i wyciagania konsekwencji... szkoda,  ze za robote nie ma kto sie wziac...

W sobote ide na samoobrone dla kobiet.... strzezcie sie faceci big_smile

2,437

bubuś- masz ogromną wiedzę, zaraz wykosisz zielonego kierownika, NIE REZYGNUJ- bo przyszła nowa miotła ?, ta szczota zaraz przytupta do ciebie po porady smile jesteś sercem i koścem  firmy, przeczekaj nowalijki smile trzymam kciuki i inne organy smile

2,438

a co do komunii, ołał !!!, gdzie się odbywają takie wypaśne ? smile moje dzieciary dostały po ikonce od zamożnych chrzestnych, a ja -100 lat temu- nader radzieckij aparacik smile ale był fun smile Cieplutko przez chwilę więc czas na soczek pokrzywowo-przytulniowo i co tam znajdziecie smile chwasty dobra rzecz wink

2,439 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-05-23 19:45:00)

uwaga ucze sie tongue

nie wyjszlo tongue Ktos umie wrzucac zdjecia z fotocostam darmowy hosting? tongue

...

ok, zjecie wyszlo, ale obraz ma chyba z 40', jak to zmniejszyc ?:P czyzbym musiala mniejsze zdjecie przehostowac?

2,440

Bubuś napisał/a:

Chetnie zmienie prace, ma ktos jakies propozycje? Mam troche doswiadczenia w gastronomii, troche w biurze, troche wiecej w ogrodnictwie....

Świetnie, strzyżenie żywopłotu i zbieranie ślimaków, praca sezonowa na obrzeżach Krakowa, 5 zł/h + szklanka mineralnej. Roboty na jakieś 40 h, więc dawaj znać 'jakby co' lol

2,441

iceman napisał/a:
Bubuś napisał/a:

Chetnie zmienie prace, ma ktos jakies propozycje? Mam troche doswiadczenia w gastronomii, troche w biurze, troche wiecej w ogrodnictwie....

Świetnie, strzyżenie żywopłotu i zbieranie ślimaków, praca sezonowa na obrzeżach Krakowa, 5 zł/h + szklanka mineralnej. Roboty na jakieś 40 h, więc dawaj znać 'jakby co' lol

Od kiedy moge zaczynac ? tongue

2,442

Hej dziewczyny! smile

Jestem tu nowa.Na stronke natrafiłam przypadkiem i postanowiłam napisać smile

Skąd jesteście ?:) Ja Nowa Huta

2,443

Jesteśmy z całego Krakowa i okolic wink

2,444

muzyczka - nocne, irracjonalne klimaty- lao che-życie jest jak tramwaj ".... dziś raczej nie wpadnę- bo umarłem" ... dla optymistów inaczej smile

2,445

Widze, ze kafejka mocno wyhamowala tongue Dziolszki co tam u was, spotykamy sie na jakies ploty? Ktos chetny na piatek? smile

2,446

Na jutro to chyba ja,ale znów mi powiesz,że ja się nie liczę:P

2,447

JustynaG napisał/a:

Na jutro to chyba ja,ale znów mi powiesz,że ja się nie liczę:P

Na jutro ja też, ale nie wiem czy zostanę wzięta pod uwagę wink

2,448

czy ktoś jeszcze DZIŚ TEŻ?!

2,449

JustynaG napisał/a:

czy ktoś jeszcze DZIŚ TEŻ?!

No to chyba już nikt więcej

2,450

oj baby baby, jakos sie zgrac nie mozemy tongue

2,451

Bubuś napisał/a:

oj baby baby, jakos sie zgrac nie mozemy tongue

trochę się Bubuś zgrałyśmy w czasie wink

2,452

przypadek? Nie sadze big_smile

2,453

Hihihi,dobre te godziny Waszych postów! Myślę, że dogadałyscie to poza forum!;P
A niedawno przeglądałam społeczności innych miast i myślałam, że tak się tam umawiają i umówić nie mogą, a my się już (ile to?1,5 roku czy 2,5 roku?!)znamy i spotykamy.. A tu i u nas problemy się robią!

2,454 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-06-02 18:44:57)

Bo pogoda nie sprzyja spotkaniom tongue

Kolejny wieczor z teatrem tongue
Bagatela - ?Carmen. Bella Donna?
Na wesolo, jak zawsze big_smile Szkoda, ze kolejne wejsciowki beda dopiero po wakacjach... juz tesknie ;(

Jakby ktos sie wybieral do kina na "Milion sposobów, jak zginąć na Zachodzie", to szczerze odradzam.
Takiego g***a, to dawno (o ile wogole kiedykolwiek) nie widzialam. Owszem, spodziewalam sie smieszno-idoitycznego filmu, ale "Milion" to porażka na calej linii  tongue

2,455

Od czwartku wracają podobno upały smile
A widziałyście może "Czarownicę" z Angeliną Jolie?

2,456

Greta, ja nie widziałam (jeszcze)ale jest rak rozreklamowana, że na pewno zobaczę co tym razem zafunduje film tak bardzo wychwalany w mediach- bo do tej pory słyszałam dobre opinie i rozpływanie się nad Angeliną.
Bubuś, ja nawet nie słyszalam o tym filmie:D Ogólnie jestem z kinem w plecy,
Ale zakupiłam książkę, to będzie wyzwanie- 600 stron! Może do Bożego Narodzenia skończę;) "Wybór Zofii"-czytał ktoś?

2,457

JustynaG napisał/a:

"Wybór Zofii"-czytał ktoś?

Tak, polecam. Szybciej skończysz niż do świąt wink
Mnie to zajęło kilka dni.

2,458

Kasia 36..z okolic pięknego Krakowa
:-)

2,459

Książka "Wybór Zofii" ma bardzo pozytywne recenzje, mimo że nie jest to podobno łatwa lektura. Powstał nawet film na jej podstawie z Maryl Streep.

2,460

Witaj Kasiulek, powiesza nam coś więcej o sobie?
Wiem Greta,czytałam te opinie. Dziś przystępuję do lektury i oczywiście Wam zrobię recenzję;)

2,461

"Czarownicę" chętnię zobaczę bo Angelina jest przeeeeeełaaał  smile , Dzięki za opinię o " Milion sposobów..." bo już się wybierałami, widzę że nie ma po co smile Kasiulek771- witamy smile

2,462

kto się najadł farbek na festiwalu kolorów smile fajnie było

2,463 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-06-09 21:34:36)

Ja nie dotarlam na festiwal tongue Rozbijalam sie po Krynicy, Muszynie i innych zdrojowych zakatkach wink
W koncu slonce, i niech mi nikt nie narzeka, ze upal, bo znajde i zniszcze tongue Co jedynie, to na komary moge ponarzekac. Podlewanie ogrodka kosztowalo mnie 15 ukaszen ;( Jestem chodzacym bablem sad

Czy wy wiecie, ze jeszcz tylko 3 tygodnie i mam urlop... o tak, urlop umie poprawic humor big_smile

2,464

U nas też masakra z komarami,dzisiejsza kolacja grillowa skończyła się tak,że każdy był w bąblach;(
Na słońce nie narzekam,bo lubię je. Jeszcze jako talo waterek u nas był momentami odczuwalny,więc ok;) tylko czemu ja zawsze mam takie problemy z opalaniem!(darujcie sobie,że to niezdrowe;P)

2,465 Ostatnio edytowany przez mikam123 (2014-06-10 11:02:10)

uwielbiam słońce, nienawidzę zimna,ale nawet ja ściągnęłam skarpetki do spania, choć robię to zwyczajowo dopiero w lipcu smile smile smile
odwieczny zmarzluch- i przyznaję jest deczko za ciut gorąco smile
Bubuś- fajnie że udało ci się wyjechać z miejskiej spiekoty smile
JustynaG- też lubię słonko ale mam alergię na nie smile przez pierwsze tygodnie wysypuje mnie i drapię się nieprzytomnie ale potem się przyzwyczaja skóra smile
a na komary, polecam mieszankę- niektóre ze spray'ów przeciwłonecznych + offy i inne, specyficzny smrodko-zapach i kompletne pokrycie skóry skóry, odstręczają padalce, dolatują na cm i rezygnują smile no i pamiętać że każdy cm ciała wabi i trza opryskać smile

2,466

Nie wiem czy wiecie,ale" konkurencyjny" wątek powstał w poznajmy się:P Pytam się Was: co ze spotkaniem?

2,467

JustynaG napisał/a:

Nie wiem czy wiecie,ale" konkurencyjny" wątek powstał w poznajmy się:P Pytam się Was: co ze spotkaniem?

Konkurencyjny wątek do czego?

Właśnie. Majaczy na horyzoncie jakiś termin spotkania?

2,468

Animus napisał/a:
JustynaG napisał/a:

Konkurencyjny wątek do czego?

Właśnie. Majaczy na horyzoncie jakiś termin spotkania?

My się konkurencji nie boimy wink
Wakacje tuż, tuż . Jak się nie spotkamy w czerwcu, to pewnie dopiero we wrześniu się zobaczymy.

2,469

a to niech sie spotykaja tongue my "se" rade damy tongue 

Pifko w przyszla sobote? ktos chetny? wink

2,470 Ostatnio edytowany przez anet78 (2014-06-14 21:39:01)

Bubuś napisał/a:

a to niech sie spotykaja tongue my "se" rade damy tongue 

Pifko w przyszla sobote? ktos chetny? wink

Mnie niestety mnie będzie w przyszłym tygodniu w Krakowie sad

Posty [ 2,406 do 2,470 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 36 37 38 39 40 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024