Ja mam kolegę, który pisząc pięć raz w jednym zdaniu ten sam wyraz, pięć razy napisze go z innym błędem
Fun jest niesamowity
A wystarczy zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 44 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam kolegę, który pisząc pięć raz w jednym zdaniu ten sam wyraz, pięć razy napisze go z innym błędem
Fun jest niesamowity
A wystarczy zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym.
Dzięki Bubuś stokrotne za informacje
Choróbska to chyba: Brunatna zgnilizna drzew pestkowych, Brunatna zgnilizna drzew ziarnkowych, Kędzierzawości liści, rdza, zgorzel bakteryjna itp przynajmniej takie znalazłam w necie. Większość to grzyby nie wiem czy czosnek lub pokrzywa pomoże i to jakieś hektolitry bym chyba potrzebowała
A czy drzew owocowych nie przycina się przed zimą? Bo inaczej jakieś zmiany rakowe czy cuś? I jak się na to wdrapać, czereśnie wielkości domu i same ze starości się odłamują po kawałku, przynajmniej setek wrzaskliwych kawek ubędzie. Człowiek całe życie się uczy ![]()
Witam wszystkich. Jestem na forum nowa. Tez jestem z Krakowa
przy tylu chorobach w kupie siekierka, to jedyne skuteczne lekarstwo
Stare sady tak mają ![]()
Cięcie albo późną zimą/wczesną wiosną (luty-kwiecień głównie jabłonie, grusze, śliwy), albo w trakcie lub zaraz po owocowaniu (lipiec/ sierpień - czereśnie, wiśnie, morele, brzoskwinie) ![]()
Witam nową duszę ![]()
Jestem na forum nowa. Tez jestem z Krakowa
Nieźle rymujesz
witamy
Opera rewelacja,
polecam:)
Na czym byłaś?
Ja wybieram się w kwietniu na "Toscę" i "Madame Butterfly".
Pytałam kiedyś Bubusia gdzie kupić drzewko szarej renety. Jakby kogoś interesowało to są do kupienia na Kalwaryjskiej.
Dziś kupione ![]()
Hej krakowianki i krakusy, powracam
Polecicie jakiś film na nudne wieczorki? ![]()
Hej krakowianki i krakusy, powracam
Polecicie jakiś film na nudne wieczorki?
"Woda dla słoni". Oczywiście, jeżeli lubisz takie klimaty filmowe.
JustynaG napisał/a:Opera rewelacja,
polecam:)Na czym byłaś?
Ja wybieram się w kwietniu na "Toscę" i "Madame Butterfly".
Byłam na Eugeniusz Oniegin Czajkowskiego. Na Madame... byłam jakieś 2 lata temu. Szkoda,że bilety tak drogie...
Justyna, patrz co znalazłam... ![]()

Słyszałyście o tym gościu z Rosji, któremu wyrosła sosenka w płucach bo zbłąkane nasionko tam poleciało?
Autentyczna historia, dlatego czasami mam obawy przed jedzeniem kiełków bo wyobrażam sobie że urośnie mi gdzieś tam w środku rzodkiewka
No HĘLĄŁ ![]()
Oj, Ice, przeciez wiem, ze o tym pisales
Wrocilam na starego laptopa zalanego spagetti i nie mam polskich znakow ![]()
Pozdrawiam. Wspominam. I miło wiedzieć, że jesteście.
Justyna, patrz co znalazłam...
o kurcze,czyli to najprawdziwsza prawda? Cóż,przynajmniej na święta miał kupowanie drzewka z głowy:D
Ja hodowli nie rozpoczęłam jeszcze. Jakoś nawet nie mam głowy do tego teraz.
a czemu wróciłaś do tamtego laptopa?
Bo sprzet za "flaszke" wyzionol ducha
Cos sie gdzies urwalo i ?? ???????? ![]()
Myslimy cos o jakims spotkaniu? ![]()
Myslimy cos o jakims spotkaniu?
Myślimy, myślimy ![]()
Trza uważać z ziarenkami, a ja czekam kiedy mi jabłoń urośnie ![]()
Ja po świętach tydzień na pewno odpadam - to wiem, więc mówię z góry. A z checią się z Wami spotkam. Mam nadzieję, że nic mnie nie zaskoczy tym razem.
E, ja myslalam przed swietami jeszcze ![]()
Hej, hej:))
ja też chętnie spotkałabym się przed świętami
)
Ja rozumiem, że wiosna, słońce i te sprawy, ale jak od każdej spotkanej osoby słyszę, że się odchudza, to zaczyna mnie to męczyć ;/ Czy nie można po prostu ćwiczyć - ot tak, dla zdrowia, tylko zaraz trzeba się odchudzać ? ![]()
Bubuś. Ja się nie odchudzam, choć wypadałoby. Ja ćwiczę dla kondycji
I lepszego samopoczucia, że zrobiłam coś dla siebie ![]()
Ja rozumiem, że wiosna, słońce i te sprawy, ale jak od każdej spotkanej osoby słyszę, że się odchudza, to zaczyna mnie to męczyć ;/ Czy nie można po prostu ćwiczyć - ot tak, dla zdrowia, tylko zaraz trzeba się odchudzać ?
Też się odchudzam xD btw, jednak udało Ci się naprawić. Wiedziałem że to będzie związane z instalacją routera ![]()
Mi chodzi o samo odchudzanie się... wszyscy się odchudzają, a jeszcze niedawno po prostu się człowiek ruszal ![]()
Myślę ice, że to nie miało nic wspólnego z tym, ze każda nasza instalacja zakończona jest urządzeniem aktywnym typu router ![]()
Taki trend?:D
Wg mnie nieważne jak się mówi, ważne aby dbać o siebie choć w minimalnym stopniu:)
Kochanego ciała nigdy dość! Miejcie gdzieś diety i odchudzanie.
Pomyślcie o pysznych chrupiących frytkach ociekających tłuszczem, lody, czekolada, i inne pyszności! (oczywiście jedzone oddzielnie a nie razem, bo wtedy by była dieta oczyszczająca
)
Pomyślcie o pysznych chrupiących frytkach ociekających tłuszczem, lody, czekolada, i inne pyszności!
No i szlag trafił wszystkie postanowienia ![]()
Ice, trzeba byc twardym nie mietkim ![]()
Ja ostanio oszalalam na punkcie cytrusow... co najgorsze odbija sie to na cerze! Na twarzy zaczely mi sie pojawiac jakies krostki/nierownosci
Nigdy nie wcinalam tylu pomaranczy co teraz, a moja dieta nie ulegla drastycznej zmianie, wiec to misu byc ich wina ![]()
Zapadły sie pod ziemię wszystkie czy jak ??:P
Zaglądam do was codziennie ale mi się logować nie chciało
Okna pomyte ?:P
ja jestem,żyję,też czasem zerkam. Okna nie umyte i się buntuję-nie myję chyba w tym roku;P zbieram sie już 3 tygodnie i nic.
Powiedzcie mi,proszę, bo nie jestem obezanana w internetach - wchodzę na imageshack,chcę załadować zdjęcie a tu sie okazuje, że stał się on płatny?! też macie to samo?;o jak inaczej załadować zdjecie na forum? No,nie znam się,po prostu...;(
Jakie plany kulinarne na Święta? mazurki,baby,żurek?
Słyszał ktos,jaka pogoda sie szykuje?
Ja Ci nic nie doradzę, nie znam się na imageshack.
Okna mi małżonek pomyje, bo akurat w domu siedzi na wolnym ![]()
Plany kulinarne na święta!
Ciasta z cukierni
, indyk na stole, kiełbasa, szynka, jaja, chrzanik ...mniam, mniam..... Ktoś jeszcze myśli o diecie
?
Po świętach umówimy się na grupowe spalanie masy poświątecznej ![]()
odświeżanie kompa i baj baj wszystkie hasła wrrrr, ale wreszcie po tygodniu znalazłam net kobietki
nie cierpię zmieniać haseł bo pamięć kulawa:) i tylko czytać was mogłam
a teraz zapytanka, troszkę bym chciała odświeżyć menu wielkanocne, może jakieś pomysły na np. pizzę wigilijną? ja nie przepadam za tym ustrojstwem ale dziatwa i owszem, albo przepisy na jakieś fajne babki czy mazurki bo klasyczne są nudne i średnie w smaku, no i jak przygotować pieczywo do żurku w chlebie ?
i za wszelakie fajne przepisy będę wdzięczno dżwięczna ![]()
Ja nie pichcę nic. Wielkanoc jak co roku "na sępa" ![]()
U nas skromniej niż w poprzednich latach,same nieszczęścia mniejsze i większe i nikomu się nawet nie chce.
Ale mazurka upiekłam,stygnie już. Jutro jeszcze sałatka. Tylko pogoda cos mi się nie podoba, ta zapowiadana. Liczę jednak ciągle na gorrące 2 dni,ta,żebym mogla książkę na balkonie poczytać w końcu!:)
Ja też... mieszkanka małopolski - mieszkająca od 4 lat w Krakowie ![]()
Witam nową koleżankę ![]()
Ja w drugi dzień świąt idę na chrzciny
W ramach prezentu zrobiłam tort... pieluszkowy
Pomysł z sieci, wykonanie zajęło mi 5 godzin
Zdjęcia swojego działa nie umiem wstawić ale inspirowałam się tym
Kolorystyka biało niebieska ![]()
Bubuś smacznego!
Wszystkim forumowiczom życzę Wszystkiego dobrego! Pogody ducha, dobrej przemiany materii
i dużo ruchu. Żebyśmy Wszyscy nie za bardzo się obżarli w te Święta
Ja również witam nową;)
A,to na chrzciny te szpilki?;P Ja mam chyba podobnej wysokości,jak Twoje. Myslałam,że przetestuję je w Swięta,co by choć trochę rozchodzone były,ale patrząc na pogodę to...;(
Mimo wszystko,smacznych i wesołych Panie i Panowie!
Wszystkim Krakowiankom i Krakusom oraz innym osobom zaglądającym do kafejki, życzę wesołych Świąt.
Wszystkim Krakusińskim życzę ciepłych, pachnących pysznościami Świąt w otoczeniu uśmiechniętych i serdecznych buziaków rodziny i przyjaciół
I tym spoza Krakowa też ![]()
Szpilki akurat na komunie, ale wlasnie sie zastanawiam, czy ich jutro nie zalozyc ![]()
I ode mnie dla wszystkich leca swiateczne zyczenia. I dla tych wierzacych i dla tych niewierzacych, czy wierzacych inaczej ![]()
Niech wielkanocne dni beda okazja do wielu rodzinnych spotkan przepelnionych usmiechem i prawdziwa zyczliwoscia ![]()
Wesolego Alleluja!
Czy wszyscy jeszcze do siebie po ŚWIętach dochodzą, że taka cisza ?? ![]()
Ja zaglądam
Kapryśna pogoda mnie dzisiaj oszczędziła.. zdążyłam przekroczyć próg domu i tak lunęło, że mój warzywnik w 5 minut zamienił się w pole ryżowe
Słyszał ktoś o uprawie warzyw na polach zalewowych? ![]()
Ty,to wiem że żyjesz:D a reszta,zwłaszcza aktywniejsza? ice,Aneta, luc?
hmm,no z tym ryżem możesz spróbować. Jak się uda,to chcę sadzonki:P
Żyję, żyję!!!
Nawet się za bardzo nie przejadłam przez święta i mogę się nawet ruszać ![]()
Justyna zamów se kiełki z ryżu ![]()
Z ryżu kiełków nie budiet - robiłam rozsadę ryżu ozdobnego i jakoś nie wykazywał predyspozycji do kiełkowania ![]()
Ja też żyję ![]()
Cieszę się, że pada bo wszystko się cudnie zieleni w ogrodzie.
U mnie gleba jest fatalna.
luc, u nas troszkę padało ale ciągle za mało. ziemia sucha,a marchewki czas sadzić!:)
no i kosiarki u mnie na wsi pełną parą ruszyły;)
ale ciągle za mało. ziemia sucha,a marchewki czas sadzić!:)
Właśnie, u mnie też ziemia jest bardzo sucha, taka jej "uroda", niestety.
Ale marchewek nie sadzę, bo nie lubię upraw. Zbyt dużo czasu spędzałam z rodzicami na ich działce. Aż mi bokiem wyszło ![]()
Kosiarka też już była w ruchu.
U mnie marchewki juz wschodza
Ale cos mi sie wydaje, ze plaga slimakow za niedlugi zgasi moj zapal ![]()
dzien dobry .. przywitam sie też tutaj. jestem z Krakowa. tak sobie pomyślalam czy może jest tu jakaś Kobieta z krowodrzy ? okolice parku krowoderskiego ? moze moglybyśmy razem pobiegać ? ... jakoś na spokojnie, ja dopiero zaczynam ...
U mnie marchewki juz wschodza
Ale cos mi sie wydaje, ze plaga slimakow za niedlugi zgasi moj zapal
Nagie ślimaki wchodzą w skład menu ropuch. Te ostatnie nie zawsze są mile widzianymi gośćmi w naszych działkach/ogrodach/sadach.
Ja zaopiekowałam się dziś pomidorkami,nasionka już na swoim miejscu-teraz czekać na efekty:)
kazumi81,do krowodrzy mi daleko,ale możemy się wspierać duchowo - ja też zaczynam;)
Ja was dziewczyny będę wspierała tylko duchowo, bo mi się nie chce biegać.
Mi się chce skakać. Na razie etap pierwszy: wyjęłam skakankę z szafy ![]()
Bubuś- mam nadzieję, że masz tajny środek na ślimory
w zeszłym roku zbierałam z synem z 5 kilo dziennie tylko wokół paru warzywnych grządek, bo łajzy wyżerały wszystko co się dało,
JustynaG- też dziś posadziłam pomidorki
trzymam kciuki za obopólne plenności ![]()
Mimo umilowania naturalnych rozwiazan w ogrodzie, na slimaki stosuje cholernie toksyczny glanzit (ew. snacol), trutka pokarmowa do zwalczania slimakow z domkiem i ""bezdomnych"
Slimaki dzialaja ekspresowo, totez nie trace czasu na sprawdzanie innych metod ![]()
U mnie juz wszystko rosnie, a rabaty zaczynaja mienic sie barwami, poki co z niewiadomych przyczyn dominuje roz:P
Po "megawykanczajacym" dlugim weekendzie jutro w koncu do pracy... odpoczne ![]()
Mimo umilowania naturalnych rozwiazan w ogrodzie, na slimaki stosuje cholernie toksyczny glanzit (ew. snacol), trutka pokarmowa do zwalczania slimakow z domkiem i ""bezdomnych"
Slimaki dzialaja ekspresowo, totez nie trace czasu na sprawdzanie innych metod
U mnie juz wszystko rosnie, a rabaty zaczynaja mienic sie barwami, poki co z niewiadomych przyczyn dominuje roz:P
Po "megawykanczajacym" dlugim weekendzie jutro w koncu do pracy... odpoczne
Jako ekologa Twoje słowa mnie zmartwiły.
Hej kazumi81,
ja mieszkam własnie w okolicach. Kiedy chciałabyś biegać?
Jako ekologa Twoje słowa mnie zmartwiły.
Wielbicielu - a co innego proponujesz?
Wprawdzie na razie nie mam tego problemu, ale nigdy nie wiadomo.
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:Jako ekologa Twoje słowa mnie zmartwiły.
Wielbicielu - a co innego proponujesz?
Wprawdzie na razie nie mam tego problemu, ale nigdy nie wiadomo.
Kiedyś słyszałem, iż ślimaki lgną do piwa. Wystawić z nim spodeczek, następnie wyzbierać (konieczne rękawiczki ochronne) i zanieść daleko od upraw. Druga opcja- stworzenie swojego ogrodu przyjaznym płazom bezogonowym (ropuchy). Dla przykładu wkomponowanie w jego strukturę oczek wodnych.
Wielbicielu, a czy w praktycze probowales piwa? Wiesz kiedy jest ono najskuteczniejsze? Jak wlasciciel ogrodu znieczuli sie kilkoma puszkami i obojetny mu bedzie los jego roslin, innego skutecznego sposobu wykorzystania piwa nie dostrzeglam ![]()
Poza tym w piwnej metodzie chodzi o to, zeby sie slimaki potopily, no chyba, ze masz czas stac przy pulapce i zbierac kazdego delikwenta, ktory wskoczy do Ciebie na browarka ![]()
W teorii moge polecic rowniez wapno ogrodnicze, skorupki jaj, obrecze z tasmy miedziowej, reczne odlawianie slimakow z pulapek roznego rodzaju, sadzenie roslin bedacych alternatywnym pokarmem dla slimakow (ktore w zrownowazonym ogrodzie szkodnikami nie sa, a wrecz przeciwnie, spelniaja bardzo wazna role!) itd... No to tyle teorii, a w praktyce mozesz niedoczekac sie rezultatu tych metod, bo slimaki zezra ci wszytko.
W moim ogrodzie stosuje ekologie na wszystko, w wiadrach kisi sie pokarzywa, zapobiegam zamiast leczyc, stosuje pulapki do odlowu szkodnikow, na drzewach wisza budki legowe a w krzakach stoja hotele dla owadow pozytecznych, ale na slimaki tylko chemia... sorry ![]()
Wielbicielu, a czy w praktycze probowales piwa? Wiesz kiedy jest ono najskuteczniejsze? Jak wlasciciel ogrodu znieczuli sie kilkoma puszkami i obojetny mu bedzie los jego roslin, innego skutecznego sposobu wykorzystania piwa nie dostrzeglam
Poza tym w piwnej metodzie chodzi o to, zeby sie slimaki potopily, no chyba, ze masz czas stac przy pulapce i zbierac kazdego delikwenta, ktory wskoczy do Ciebie na browarka
W teorii moge polecic rowniez wapno ogrodnicze, skorupki jaj, obrecze z tasmy miedziowej, reczne odlawianie slimakow z pulapek roznego rodzaju, sadzenie roslin bedacych alternatywnym pokarmem dla slimakow (ktore w zrownowazonym ogrodzie szkodnikami nie sa, a wrecz przeciwnie, spelniaja bardzo wazna role!) itd... No to tyle teorii, a w praktyce mozesz niedoczekac sie rezultatu tych metod, bo slimaki zezra ci wszytko.
W moim ogrodzie stosuje ekologie na wszystko, w wiadrach kisi sie pokarzywa, zapobiegam zamiast leczyc, stosuje pulapki do odlowu szkodnikow, na drzewach wisza budki legowe a w krzakach stoja hotele dla owadow pozytecznych, ale na slimaki tylko chemia... sorry
Bubusiu nie praktykowałem piwa. Opisem swojego ogrodu niezwykle pozytywnie mnie zaskoczyłaś. Szczególnie tymi hotelami i budkami lęgowymi.
Serdecznie pozdrawiam z południa Polski.
Ja również na południu
Zrównoważone ogrodnictwo, to moje hobby i po części praca, więc wypróbowałam już sporo sposobów na ekoogród, a po chemię sięgam tylko przyparta do muru ![]()
Ja również na południu
Zrównoważone ogrodnictwo, to moje hobby i po części praca, więc wypróbowałam już sporo sposobów na ekoogród, a po chemię sięgam tylko przyparta do muru
Zauważyłem, że posiadasz dużą wiedzę z tego zakresu.
Witajcie, mozna dołączyć?:) mieszkam w Krakowie od kilku lat ale chętnie poznam jakieś nowe osoby
Czy planujecie w najbliższym czasie jakieś spotkanie?
No wlasnie, czy planujemy w najblizszym czasie jakies spotkanie? ![]()
Ja co prawda mam niewiele wolnego czasu, ale w najblizszy piatek ewentualnie moglabym wyskoczyc na jakies piwko
Sa chetni na godzine 18 -19 ? ![]()
Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 44 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024