Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,341 do 2,405 z 2,813 ]

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)
Bubuś napisał/a:

Ja mam kolegę, który pisząc pięć raz w jednym zdaniu ten sam wyraz, pięć razy napisze go z innym błędem big_smile Fun jest niesamowity big_smile

A wystarczy zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym.

Zobacz podobne tematy :

2,342

Dzięki Bubuś stokrotne za informacje smile Choróbska to chyba: Brunatna zgnilizna drzew pestkowych, Brunatna zgnilizna drzew ziarnkowych, Kędzierzawości liści, rdza, zgorzel bakteryjna itp przynajmniej takie znalazłam w necie. Większość to grzyby nie wiem czy czosnek lub pokrzywa pomoże i to jakieś hektolitry bym chyba potrzebowała sad A czy drzew owocowych nie przycina się przed zimą? Bo inaczej jakieś zmiany rakowe czy cuś? I jak się na to wdrapać, czereśnie wielkości domu i same ze starości się odłamują po kawałku, przynajmniej setek wrzaskliwych kawek ubędzie. Człowiek całe życie się uczy smile

2,343

Witam wszystkich. Jestem na forum nowa. Tez jestem z Krakowa

2,344

przy tylu chorobach w kupie siekierka, to jedyne skuteczne lekarstwo wink Stare sady tak mają wink

Cięcie albo późną zimą/wczesną wiosną (luty-kwiecień głównie jabłonie, grusze, śliwy), albo w trakcie lub zaraz po owocowaniu (lipiec/ sierpień - czereśnie, wiśnie, morele, brzoskwinie) wink

Witam nową duszę smile

2,345

fleur.rebelle napisał/a:

Jestem na forum nowa. Tez jestem z Krakowa

Nieźle rymujesz big_smile witamy

2,346

JustynaG napisał/a:

Opera rewelacja,
polecam:)

Na czym byłaś?
Ja wybieram się w kwietniu na "Toscę" i "Madame Butterfly".

Pytałam kiedyś Bubusia gdzie kupić drzewko szarej renety. Jakby kogoś interesowało to są do kupienia na Kalwaryjskiej.
Dziś kupione smile

2,347

Hej krakowianki i krakusy, powracam big_smile Polecicie jakiś film na nudne wieczorki? smile

Kaczqua napisał/a:

Hej krakowianki i krakusy, powracam big_smile Polecicie jakiś film na nudne wieczorki? smile

"Woda dla słoni". Oczywiście, jeżeli lubisz takie klimaty filmowe.

2,349

luc napisał/a:
JustynaG napisał/a:

Opera rewelacja,
polecam:)

Na czym byłaś?
Ja wybieram się w kwietniu na "Toscę" i "Madame Butterfly".

Byłam na Eugeniusz Oniegin Czajkowskiego. Na Madame... byłam jakieś 2 lata temu. Szkoda,że bilety tak drogie...

2,350 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-04-03 15:50:15)

Justyna, patrz co znalazłam... big_smile

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201404/1396452505_owi0ri_600.jpg

2,351

iceman napisał/a:

Słyszałyście o tym gościu z Rosji, któremu wyrosła sosenka w płucach bo zbłąkane nasionko tam poleciało?
Autentyczna historia, dlatego czasami mam obawy przed jedzeniem kiełków bo wyobrażam sobie że urośnie mi gdzieś tam w środku rzodkiewka yikes

No HĘLĄŁ roll

2,352

Oj, Ice, przeciez wiem, ze o tym pisales tongue Wrocilam na starego laptopa zalanego spagetti i nie mam polskich znakow tongue

2,353

Pozdrawiam. Wspominam. I miło wiedzieć, że jesteście.

2,354

Bubuś napisał/a:

Justyna, patrz co znalazłam... big_smile

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/ … ri_600.jpg

o kurcze,czyli to najprawdziwsza prawda? Cóż,przynajmniej na święta miał kupowanie drzewka z głowy:D
Ja hodowli nie rozpoczęłam jeszcze. Jakoś nawet nie mam głowy do tego teraz.

a czemu wróciłaś do tamtego laptopa?

2,355

Bo sprzet za "flaszke" wyzionol ducha tongue Cos sie gdzies urwalo i ?? ???????? tongue

Myslimy cos o jakims spotkaniu? tongue

2,356

Bubuś napisał/a:

Myslimy cos o jakims spotkaniu? tongue

Myślimy, myślimy smile

Trza uważać z ziarenkami, a ja czekam kiedy mi jabłoń urośnie tongue

2,357

Ja po świętach tydzień na pewno odpadam - to wiem, więc mówię z góry. A z checią się z Wami spotkam. Mam nadzieję, że nic mnie nie zaskoczy tym razem.

2,358

E, ja myslalam przed swietami jeszcze tongue

2,359

Hej, hej:))

ja też chętnie spotkałabym się przed świętami smile)

2,360

Ja rozumiem, że wiosna, słońce i te sprawy, ale jak od każdej spotkanej osoby słyszę, że się odchudza, to zaczyna mnie to męczyć ;/ Czy nie można po prostu ćwiczyć - ot tak, dla zdrowia, tylko zaraz trzeba się odchudzać ? wink

2,361

Bubuś. Ja się nie odchudzam, choć wypadałoby. Ja ćwiczę dla kondycji smile I lepszego samopoczucia, że zrobiłam coś dla siebie smile

2,362

Bubuś napisał/a:

Ja rozumiem, że wiosna, słońce i te sprawy, ale jak od każdej spotkanej osoby słyszę, że się odchudza, to zaczyna mnie to męczyć ;/ Czy nie można po prostu ćwiczyć - ot tak, dla zdrowia, tylko zaraz trzeba się odchudzać ? wink

Też się odchudzam xD btw, jednak udało Ci się naprawić. Wiedziałem że to będzie związane z instalacją routera lol

2,363

Mi chodzi o samo odchudzanie się... wszyscy się odchudzają, a jeszcze niedawno po prostu się człowiek ruszal tongue

Myślę ice, że to nie miało nic wspólnego z tym, ze każda nasza instalacja zakończona jest urządzeniem aktywnym typu router big_smile

2,364

Taki trend?:D
Wg mnie nieważne jak się mówi, ważne aby dbać o siebie choć  w minimalnym stopniu:)

2,365

Kochanego ciała nigdy dość! Miejcie gdzieś diety i odchudzanie.
Pomyślcie o pysznych chrupiących frytkach ociekających tłuszczem, lody, czekolada, i inne pyszności! (oczywiście jedzone oddzielnie a nie razem, bo wtedy by była dieta oczyszczająca big_smile  )

2,366

anet78 napisał/a:

Pomyślcie o pysznych chrupiących frytkach ociekających tłuszczem, lody, czekolada, i inne pyszności!

No i szlag trafił wszystkie postanowienia hmm

2,367

Ice, trzeba byc twardym nie mietkim tongue

Ja ostanio oszalalam na punkcie cytrusow... co najgorsze odbija sie to na cerze! Na twarzy zaczely mi sie pojawiac jakies krostki/nierownosci sad Nigdy nie wcinalam tylu pomaranczy co teraz, a moja dieta nie ulegla drastycznej zmianie, wiec to misu byc ich wina sad

2,368

Zapadły sie pod ziemię wszystkie czy jak ??:P
Zaglądam do was codziennie ale mi się logować nie chciało big_smile Okna pomyte ?:P

2,369

ja jestem,żyję,też czasem zerkam. Okna nie umyte i się buntuję-nie myję chyba w tym roku;P zbieram sie już 3 tygodnie i nic.
Powiedzcie mi,proszę, bo nie jestem obezanana w internetach - wchodzę na imageshack,chcę załadować zdjęcie a tu sie okazuje, że stał się on płatny?! też macie to samo?;o jak inaczej załadować zdjecie na forum? No,nie znam się,po prostu...;(

Jakie plany kulinarne na Święta? mazurki,baby,żurek?

Słyszał ktos,jaka pogoda sie szykuje?

2,370

Ja Ci nic nie doradzę, nie znam się na imageshack.
Okna mi małżonek pomyje, bo akurat w domu siedzi na wolnym tongue
Plany kulinarne na święta!
Ciasta z cukierni big_smile, indyk na stole, kiełbasa, szynka, jaja, chrzanik ...mniam, mniam..... Ktoś jeszcze myśli o diecie big_smile ?
Po świętach umówimy się na grupowe spalanie masy poświątecznej wink

2,371

odświeżanie kompa i baj baj wszystkie hasła wrrrr, ale wreszcie po tygodniu znalazłam net kobietki smile nie cierpię zmieniać haseł bo pamięć kulawa:) i tylko czytać was mogłam sad a teraz zapytanka, troszkę bym chciała odświeżyć menu wielkanocne, może jakieś pomysły na np. pizzę wigilijną? ja nie przepadam za tym ustrojstwem ale dziatwa i owszem, albo przepisy na jakieś fajne babki czy mazurki bo klasyczne są nudne i średnie w smaku, no i jak przygotować pieczywo do żurku w chlebie ? smile i za wszelakie fajne przepisy będę wdzięczno dżwięczna smile

2,372

Ja nie pichcę nic. Wielkanoc jak co roku "na sępa" tongue

2,373

U nas skromniej niż w poprzednich latach,same nieszczęścia mniejsze i większe i nikomu się nawet nie chce.
Ale mazurka upiekłam,stygnie już. Jutro jeszcze sałatka. Tylko pogoda cos mi się nie podoba, ta zapowiadana. Liczę jednak ciągle na gorrące 2 dni,ta,żebym mogla książkę na balkonie poczytać w końcu!:)

2,374

Ja też... mieszkanka małopolski - mieszkająca od 4 lat w Krakowie wink

2,375 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-04-18 22:31:56)

Witam nową koleżankę wink

Ja w drugi dzień świąt idę na chrzciny wink W ramach prezentu zrobiłam tort... pieluszkowy big_smile Pomysł z sieci, wykonanie zajęło mi 5 godzin smile Zdjęcia swojego działa nie umiem wstawić ale inspirowałam się tym
http://blog-pl.dawanda.com/wp-content/uploads/2013/03/Diaper-Cake-182x300.jpg
Kolorystyka biało niebieska tongue

2,376

Bubuś smacznego!

Wszystkim forumowiczom życzę Wszystkiego dobrego! Pogody ducha, dobrej przemiany materii wink  i dużo ruchu. Żebyśmy Wszyscy nie za bardzo się obżarli w te Święta tongue

2,377

Ja również witam nową;)
A,to na chrzciny te szpilki?;P  Ja mam chyba podobnej wysokości,jak Twoje. Myslałam,że przetestuję je w Swięta,co by choć trochę rozchodzone były,ale patrząc na pogodę to...;(
Mimo wszystko,smacznych i wesołych Panie i Panowie!

2,378

Wszystkim Krakowiankom i Krakusom oraz innym osobom zaglądającym do kafejki, życzę wesołych Świąt.

2,379

Wszystkim Krakusińskim życzę ciepłych, pachnących pysznościami Świąt w otoczeniu uśmiechniętych i serdecznych buziaków rodziny i przyjaciół smile
I tym spoza Krakowa też wink

2,380 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-04-20 08:08:42)

Szpilki akurat na komunie, ale wlasnie sie zastanawiam, czy ich jutro nie zalozyc big_smile

I ode mnie dla wszystkich leca swiateczne zyczenia. I dla tych wierzacych i dla tych niewierzacych, czy wierzacych inaczej wink

Niech wielkanocne dni beda okazja do wielu rodzinnych spotkan przepelnionych usmiechem i prawdziwa zyczliwoscia smile

Wesolego Alleluja!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToZAaLQR2VQEgX0hY-kUcGJfzmGygMPYaY6q4xjLrzMPJPqy-Dxw

2,381

Czy wszyscy jeszcze do siebie po ŚWIętach dochodzą, że taka cisza ?? smile

2,382

Ja zaglądam smile Kapryśna pogoda mnie dzisiaj oszczędziła.. zdążyłam przekroczyć próg domu i tak lunęło, że mój warzywnik w 5 minut zamienił się w pole ryżowe big_smile Słyszał ktoś o uprawie warzyw na polach zalewowych? tongue

2,383

Ty,to wiem że żyjesz:D a reszta,zwłaszcza aktywniejsza? ice,Aneta, luc?
hmm,no z tym ryżem możesz spróbować. Jak się uda,to chcę sadzonki:P

2,384

Żyję, żyję!!!
Nawet się za bardzo nie przejadłam przez święta i mogę się nawet ruszać big_smile
Justyna zamów se kiełki z ryżu wink

2,385

Z ryżu kiełków nie budiet - robiłam rozsadę ryżu ozdobnego i jakoś nie wykazywał predyspozycji do kiełkowania tongue

2,386

Ja też żyję smile
Cieszę się, że pada bo wszystko się cudnie zieleni w ogrodzie.
U mnie gleba jest fatalna.

2,387

luc, u nas troszkę padało ale ciągle za mało. ziemia sucha,a marchewki czas sadzić!:)
no i kosiarki u mnie na wsi pełną parą ruszyły;)

2,388

JustynaG napisał/a:

ale ciągle za mało. ziemia sucha,a marchewki czas sadzić!:)

Właśnie, u mnie też ziemia jest bardzo sucha, taka jej "uroda", niestety.
Ale marchewek nie sadzę, bo nie lubię upraw. Zbyt dużo czasu spędzałam z rodzicami na ich działce. Aż mi bokiem wyszło smile
Kosiarka też już była w ruchu.

2,389

U mnie marchewki juz wschodza smile Ale cos mi sie wydaje, ze plaga slimakow za niedlugi zgasi moj zapal tongue

2,390

dzien dobry .. przywitam sie też tutaj. jestem z Krakowa. tak sobie pomyślalam czy może jest tu jakaś Kobieta z krowodrzy ? okolice parku krowoderskiego ? moze moglybyśmy razem pobiegać ? ... jakoś na spokojnie, ja dopiero zaczynam ...

Bubuś napisał/a:

U mnie marchewki juz wschodza smile Ale cos mi sie wydaje, ze plaga slimakow za niedlugi zgasi moj zapal tongue

Nagie ślimaki wchodzą w skład menu ropuch. Te ostatnie nie zawsze są mile widzianymi gośćmi w naszych działkach/ogrodach/sadach.

2,392

Ja zaopiekowałam się dziś pomidorkami,nasionka już na swoim miejscu-teraz czekać na efekty:)
kazumi81,do krowodrzy mi daleko,ale możemy się wspierać duchowo - ja też zaczynam;)

2,393

Ja was dziewczyny będę wspierała tylko duchowo, bo mi się nie chce biegać.
Mi się chce skakać. Na razie etap pierwszy: wyjęłam skakankę z szafy wink

2,394 Ostatnio edytowany przez mikam123 (2014-05-02 09:39:35)

Bubuś- mam nadzieję, że masz tajny środek na ślimory smile w zeszłym roku zbierałam z synem z 5 kilo dziennie tylko wokół paru warzywnych grządek,  bo łajzy wyżerały wszystko co się dało, 
JustynaG- też dziś posadziłam pomidorki smile trzymam kciuki za obopólne plenności smile

2,395

Mimo umilowania naturalnych rozwiazan w ogrodzie, na slimaki stosuje cholernie toksyczny glanzit (ew. snacol), trutka pokarmowa do zwalczania slimakow z domkiem i ""bezdomnych" wink Slimaki dzialaja ekspresowo, totez nie trace czasu na sprawdzanie innych metod tongue

U mnie juz wszystko rosnie, a rabaty zaczynaja mienic sie barwami, poki co z niewiadomych przyczyn dominuje roz:P

Po "megawykanczajacym" dlugim weekendzie jutro w koncu do pracy... odpoczne tongue

Bubuś napisał/a:

Mimo umilowania naturalnych rozwiazan w ogrodzie, na slimaki stosuje cholernie toksyczny glanzit (ew. snacol), trutka pokarmowa do zwalczania slimakow z domkiem i ""bezdomnych" wink Slimaki dzialaja ekspresowo, totez nie trace czasu na sprawdzanie innych metod tongue

U mnie juz wszystko rosnie, a rabaty zaczynaja mienic sie barwami, poki co z niewiadomych przyczyn dominuje roz:P

Po "megawykanczajacym" dlugim weekendzie jutro w koncu do pracy... odpoczne tongue

Jako ekologa Twoje słowa mnie zmartwiły.

2,397

Hej kazumi81,

ja mieszkam własnie w okolicach. Kiedy chciałabyś biegać?

2,398

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Wielbicielu - a co innego proponujesz?
Wprawdzie na razie nie mam tego problemu, ale nigdy nie wiadomo.

luc napisał/a:
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:

Wielbicielu - a co innego proponujesz?
Wprawdzie na razie nie mam tego problemu, ale nigdy nie wiadomo.

Kiedyś słyszałem, iż ślimaki lgną do piwa. Wystawić z nim spodeczek, następnie wyzbierać (konieczne rękawiczki ochronne) i zanieść daleko od upraw. Druga opcja- stworzenie swojego ogrodu przyjaznym płazom bezogonowym (ropuchy). Dla przykładu wkomponowanie w jego strukturę oczek wodnych.

2,400 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-05-04 18:56:42)

Wielbicielu, a czy w praktycze probowales piwa? Wiesz kiedy jest ono najskuteczniejsze? Jak wlasciciel ogrodu znieczuli sie kilkoma puszkami i obojetny mu bedzie los jego roslin, innego skutecznego sposobu wykorzystania piwa nie dostrzeglam big_smile

Poza tym w piwnej metodzie chodzi o to, zeby sie slimaki potopily, no chyba, ze masz czas stac przy pulapce i zbierac kazdego delikwenta, ktory wskoczy do Ciebie na browarka wink

W teorii moge polecic rowniez wapno ogrodnicze, skorupki jaj, obrecze z tasmy miedziowej, reczne odlawianie slimakow z pulapek roznego rodzaju, sadzenie roslin bedacych alternatywnym pokarmem dla slimakow (ktore w zrownowazonym ogrodzie szkodnikami nie sa, a wrecz przeciwnie, spelniaja bardzo wazna role!) itd... No to tyle teorii, a w praktyce mozesz niedoczekac sie rezultatu tych metod, bo slimaki zezra ci wszytko.

W moim ogrodzie stosuje ekologie na wszystko, w wiadrach kisi sie pokarzywa, zapobiegam zamiast leczyc, stosuje pulapki do odlowu szkodnikow, na drzewach wisza budki legowe a w krzakach stoja hotele dla owadow pozytecznych, ale na slimaki tylko chemia... sorry wink

Bubuś napisał/a:

Wielbicielu, a czy w praktycze probowales piwa? Wiesz kiedy jest ono najskuteczniejsze? Jak wlasciciel ogrodu znieczuli sie kilkoma puszkami i obojetny mu bedzie los jego roslin, innego skutecznego sposobu wykorzystania piwa nie dostrzeglam big_smile

Poza tym w piwnej metodzie chodzi o to, zeby sie slimaki potopily, no chyba, ze masz czas stac przy pulapce i zbierac kazdego delikwenta, ktory wskoczy do Ciebie na browarka wink

W teorii moge polecic rowniez wapno ogrodnicze, skorupki jaj, obrecze z tasmy miedziowej, reczne odlawianie slimakow z pulapek roznego rodzaju, sadzenie roslin bedacych alternatywnym pokarmem dla slimakow (ktore w zrownowazonym ogrodzie szkodnikami nie sa, a wrecz przeciwnie, spelniaja bardzo wazna role!) itd... No to tyle teorii, a w praktyce mozesz niedoczekac sie rezultatu tych metod, bo slimaki zezra ci wszytko.

W moim ogrodzie stosuje ekologie na wszystko, w wiadrach kisi sie pokarzywa, zapobiegam zamiast leczyc, stosuje pulapki do odlowu szkodnikow, na drzewach wisza budki legowe a w krzakach stoja hotele dla owadow pozytecznych, ale na slimaki tylko chemia... sorry wink

Bubusiu nie praktykowałem piwa. Opisem swojego ogrodu niezwykle pozytywnie mnie zaskoczyłaś. Szczególnie tymi hotelami i budkami lęgowymi.
Serdecznie pozdrawiam z południa Polski.

2,402

Ja również na południu wink Zrównoważone ogrodnictwo, to moje hobby i po części praca, więc wypróbowałam już sporo sposobów na ekoogród, a po chemię sięgam tylko przyparta do muru smile

Bubuś napisał/a:

Ja również na południu wink Zrównoważone ogrodnictwo, to moje hobby i po części praca, więc wypróbowałam już sporo sposobów na ekoogród, a po chemię sięgam tylko przyparta do muru smile

Zauważyłem, że posiadasz dużą wiedzę z tego zakresu.

2,404

Witajcie, mozna dołączyć?:) mieszkam w Krakowie od kilku lat ale chętnie poznam jakieś nowe osoby smile Czy planujecie w najbliższym czasie jakieś spotkanie?

2,405

No wlasnie, czy planujemy w najblizszym czasie jakies spotkanie? tongue

Ja co prawda mam niewiele wolnego czasu, ale w najblizszy piatek ewentualnie moglabym wyskoczyc na jakies piwko smile Sa chetni na godzine 18 -19 ? smile

Posty [ 2,341 do 2,405 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 35 36 37 38 39 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024