Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,813 ]

2,081 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-02-25 20:50:14)

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Przypuszczałam,że ucieknie ale co wymyślisz o 22? desek zbijać nie będę sad
Miałam cichą nadzieję, że psina umie się zachować przy drodze, bo czasem psy potrafią "iść ostrożnie". sad

Ja wiem, że  to "nie po bożemu", ale jeżeli ktoś wyrzucił tego psa (a i tak mogło być) przy tak ruchliwej ulicy, to żeby jego też tak pieprzło... dla równowagi...

EDIT:

Wracałam do domu, to piesia już nie było... może on tylko spał jak rano szłam...http://emots.yetihehe.com/1/pocieszacz.gif

Zobacz podobne tematy :

2,082

Bubuś napisał/a:

Ja wiem, że  to "nie po bożemu", ale jeżeli ktoś wyrzucił tego psa (a i tak mogło być) przy tak ruchliwej ulicy, to żeby jego też tak pieprzło... dla równowagi...

Popieram!

Bubuś napisał/a:

Wracałam do domu, to piesia już nie było... może on tylko spał jak rano szłam

Może... miejmy nadzieję.

2,083

Ja cholera wiedziałam, że moja teściowa, to tylko nieszczęścia umie zsyłać na bliźniego... Małż był zrobić wywiad i psinka za nią na przystanek polazła o 5 rano... ale ona wsiadła do busa i nie wie co się stało później.... jasna cholera, by tą moją teściową...

O byle gówno ,to budzi nas skoro świt, ale jak trzeba pomyśleć, to jej nie wychodzi... http://maranciaki.pl/forum/images/smiles/132.gif

2,084

Wpadam tylko życzyć jutro smacznych pączków tym, którzy będą je wsuwać:)
Dobranoc:)

2,085 Ostatnio edytowany przez mikam123 (2014-02-27 13:22:17)

Bubuś- dałaś psinie parę dodatkowych godzin życia  smile masz dobre serducho smile

2,086 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-02-27 14:08:51)

Ale zawsze można więcej wink

Psy mają jednak coś w sobie... wystarczyło kilka minut i już kradną człowiekowi serce wink Ja to chyba nawet w stosunku do ludzi
nie jestem taka wrażliwa jak do zwierząt big_smile

2,087

mikam123 napisał/a:

Bubuś- dałaś psinie parę dodatkowych godzin życia  smile masz dobre serducho smile

mikam123 ja się nie poddaję i po raz trzeci kieruję do Ciebie pytanie: jaki jest Twój zawód/ czym zajmujesz się zarobkowo?

Bubuś a Wy macie jakąś psinkę?

U mnie zjedzone pączków sztuk 3. Będzie dośc:D

2,088

Mamy... "schabowego" big_smile

U mnie 8 tongue Ale wszystkie swoje domowe, więc smaczniejsze tongue

2,089 Ostatnio edytowany przez anet78 (2014-02-27 21:52:57)

JustynaG napisał/a:

U mnie zjedzone pączków sztuk 3. Będzie dośc:D

Ja 7, 5 dużych i 2 małe. Mniam, mniam!
No to Bubuś miejsce pierwsze!

2,090

Witam smile
Dawno mnie tu nie było smile Jak spędzacie weekend? Mamy piękną pogodę smile Ja bardzo chciałabym mieć psa, zawsze miałam no ale przy 4 miesięcznym maluchu i 4 latku ciężko to widzę sad A marzy mia się amstafik smile Miałąm kiedyś psa tej rasy, taki słodziak był smile

2,091

Ja miałam weekend dość imprezowy- może jutro, a w zasadzie dziś, odpocznę;)
Dobranoc wszystkim:)

2,092

Wild_Rose napisał/a:
Anneczka_M_XY napisał/a:

Niestety nie mam roweru... sad
Na fitness owszem chodzę sama, co nie zawsze jest fajne, bo smutno się robi jak człowiek sam jak palec, a tu dziewczyny grupą znajomych przychodzą.... kino samemu jakoś do mnie nie przemawia....
wiem marudzę wink

Anneczka a gdzie chodzisz na fitness? Mam w planach się zapisać niedługo...
Chciałabym tak chodzić ze 2-3razy w tygodniu, w miarę przystępnej cenie.
Nigdy nie chodziłam, więc nie wiem czy mi się spodoba, tym bardziej że z moją koordynacją ruchową kiepsko smile
Ale czas w końcu się wziąć za siebie i zacząć się ruszać smile

Do Strefy Ruchu. Generalnie mam jedno kryterium jakim się kieruje przy wyborze fitnessu... ma być jak najbliżej domu smile

2,093

Ja sobota jak zawze w pracy, niedziela aktywnie 4 godziny chodzenia po lesie, tak dla lepszej wentylacji big_smile

Ale dziś już poniedziałek, więc biorę się w ryzy i prężnie zabieram się do pracy wink

Dziewczynki, myślimy coś o jakimś spotkaniu?? smile

2,094 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2014-03-03 12:02:11)

Kurcze, dziewczyny, a mi tak żołądek dokucza od soboty jakoś;((( Nie jakoś super mega,że ledwo zyję, ale co zjem, to coś mi się odyzwa - chyba mu coś nie pasuje;( - i tak się męczę.

Co do spotkania-ja jestem za. Postaram się dostosować, choć na pewno odpadam w przyszły weekend i jeszcze jedno spotkanie mam w planie na marzec, ale to już też wybór terminu nie ode mnie zależy i mam nadzieję, że nie pokryje się to ze spotkaniem forumowym:)

2,095

JustynaG napisał/a:

Kurcze, dziewczyny, a mi tak żołądek dokucza od soboty jakoś;((( Nie jakoś super mega,że ledwo zyję, ale co zjem, to coś mi się odyzwa - chyba mu coś nie pasuje;( - i tak się męczę

No to teraz przetestuj wódkę z pieprzem wink

Jestem za spotkaniem! Może za dwa tygodnie?

2,096

anet78 napisał/a:
JustynaG napisał/a:

Kurcze, dziewczyny, a mi tak żołądek dokucza od soboty jakoś;((( Nie jakoś super mega,że ledwo zyję, ale co zjem, to coś mi się odyzwa - chyba mu coś nie pasuje;( - i tak się męczę

No to teraz przetestuj wódkę z pieprzem wink

Jestem za spotkaniem! Może za dwa tygodnie?

hahaha- dzięki Aneta:D za 2 tyg może być;)

2,097

Jak dożyję, to też się piszę na za dwa tygodnie wink Chandra straszna mnie złapała... plan pięcioletni ani drgnie w realizacji, a już tyle miało być zrobione sad Nic nie idzie po naszej myśli i zastanawiam się, czy pomysł budowania bez kredytu ma w ogóle sens ;/
Jak przeglądam dzienniki budowy i ludziskom domy rosną jak na drożdżach, to moja niecierpliwość bierze górę ;( Na domiar złego w pracy mi tak na nerwach grają, że najchętniej bym to rzuciła w cholere...

2,098

Nie mieszkam już w Kraku, ale mam sentyment, więc pozdrawiam wszystkie rodowite Krakuski, nowoprzybyłe Krakowianki, wszystkich co kochaja to miasto i tych, co w przyszłości je polubią.

2,099 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-05 11:51:53)

iajagoda napisał/a:

Nie mieszkam już w Kraku, ale mam sentyment, więc pozdrawiam wszystkie rodowite Krakuski, nowoprzybyłe Krakowianki, wszystkich co kochaja to miasto i tych, co w przyszłości je polubią.

Tak mnie natchnęło...przecież ja tak naprawdę Krakowa nie cierpię, jak mam jechać "na miasto", to białej gorączki dostaję big_smile

Jest brudno i tłoczno. Kraków jest oblepiony reklamami w każdy możliwy sposób, wszędzie walają się śmieci i kupska na trawnikach, wszędzie pełno rozlazłych studentów, bilety mpk są drogie, a zmiana tras autobusów i tramwajów(i?) sprawiła, że nigdzie się nie da dojechać bez przesiadek.

Na nowych osiedlach tworzone są ogrodzone getta kompletnie pozbawione wyglądu i infrastruktury, co rusz stawiają nowe galerie i biurowce,
miasto jest zadłużone, ale władzy to nie przeszkadza i rwie się na igrzyska, chociaż bogatsze europejskie miasta się wycofują w obawie przed kosztami... taki właśnie jest Kraków na co dzień...

2,100

Bubuś oj jak po krakowsku ?na miasto? ?walają? ?stawiają? ? ale się milutko zrobiło!
Bubuś z gwarą się nie krępuj,  ja jestem jedyna w rodzinie, która się w Kraku nie urodziła, ale do ?krakowscyzny? ?nawykła? , to na zachętkę powiem po ?babciowemu?, ciekawe czy ktoś zrozumie ?zwierzyniecką gwarę?:

?Wejze, wejze? ?bajoku z ciasta?, ?No? "troszki? ?sie? ?tamtok? "burdasi" ?bez? ?paparychów? . ?Pamintom? jak ?łojciec? ?se? ?na bałyku? ?na pole? ?za winkiel??łaził? -?czeba? ?wyciągnoc" i ?uślinić? bibułkę? i ?skryncić? ?swojaka? jak ?łojciec? ?polył? ?se pociągaj?.

?Cy? ty ?musioł? ?żeś? ?na miasto?, ?cy? ?cie? ?wygnało?? ?Cy? ?papiry? do ?magistratu? ?sie? ?nazbirały?, ?cy? ?pisiatą? ?kieckę? ?trza? ?pokupić?, w ?kumorze? ?zimnioków? ?troszki brakło?, ?jescze? co ?inszego?? ?Przetak? ?cy? ?brytfanka??

?Szpeje? i ?koty? ?na rynku pospychaj? ?powycieraj prochy?. ?Weź że? ?na pryndce? ?ociepa? do ?wazona?, ?jarzynke nastaw?, ?fitka z grysikiem? , może ?weka? albo ?bohynek? ?sie przyda?, ?cy??tarczanom? ze ?sznyclem? ?na gaz?, albo ?golonko? do ?sabaśnika?? ?zopaske? na ?pluskiewkę?

? No idź no? ?śwarno??sie? ?okompać?, w ?kiblu? ?popindruj??jakżeś??klawa dziobka? ?byle ino? ?sie??pooglądaj? ?co by? nie ?naszpanować szpagat jak żyd Tereska?;

"Weż że" ?jesionke? ?cincilową? ?chytaj? i nie ?kwikaj? na ?tych dziadów przerozmaitych?, a jak na ?tłumoków? ?sie? ?nadziejesz? ?rzuć no? ? ?idze idze bejoku?, a jak ?krzykać? ?będzie zaczynoł? to -?weź że zdupcaj? ?do lasa?, bo ?w pytę oberwiesz?, ?odetknij całą parą? ale ?se uważaj co by pijoka nie wpadło?  i ??dziesięć, jedna, dwana, czyna, czterna, pietna...?

Za brzydkie słówka przepraszam to tylko takie ?galicyjskie gadanie?

2,101 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-05 14:11:51)

Hmm..., nie bardzo rozumiem Twój post iajagoda , ale cóż może po prostu nie jestem purystą językowym...

2,102 Ostatnio edytowany przez iajagoda (2014-03-05 14:19:41)

Bubuś napisał/a:

Hmm..., nie bardzo rozumiem, Twój post iajagoda , ale cóż może po prostu nie jestem purystą językowym...

Ok, tak mi się przypomniało jak to się dawniej mówiło w Kraku, uwielbiam do tej pory słuchać starszych ludzi i mam sentyment do gwary, to działa mniej więcej tak:
Przy prostym pytaniu można się zgubić - np. Co zakładasz na nogi?
papcie, papucie, ciapki, łapki - w Kraku to kiedyś "obuwie domowe" różne wariacje w zależności od dzielnicy, a po polsku pantofle
pantofelki, czy trepki - w "starym" Kraku to eleganckie buty wyjściowe

Chcesz to przetłumaczę mój tekst na polski... w całości, czy pojedyncze wyrazy?

2,103

Nie trzeba tłumaczyć wink

Myślę, że takie regionalizmy u "tubylców" są na porządku dziennym, a i przybysze chętnie podłapują takie słówka.

Mam znajomych, którzy przenieśli się do Krakowa z Mazur, ich 6-letnia córka w mig przesiąknęła krakowskim "weźże" czy "dajże" wink

2,104

Witam.
Mam nadzieje że mnie nikt mnie nie wygoni z tego wątku:)

Bubuś - to jest małopolska gwara, jako krakowiak z krwi i kości nie rozumiem połowy tej gwary ale to nie to jest ważne smile tylko ze ktoś jeszcze wogule o niej pamięta tu dzieki dla Jagody, to jest tradycja, kultura, gdyby nie było takiej gwary kiedyś tam to jaki byłby dziś nasz język?

Pozdrawiam

2,105

Gwara, mimo że nasza, polska, przez polonistów traktowana jest jako błąd, przez co młodzi ludzie nie mają w zwyczaju "gaworzyć", bo dostaje się im po uszach.

2,106

smile błędem jest uważanie gwary za błąd.
Gwara powstała w procesie naturalnym a natura nie popełnia błędów:)

2,107

No tak, z reguły  nauczyciele twierdzą, że gwara polszczyznę zaśmieca.
A ja na to gwara to też nasza mała ojczyzna i też polszczyzna, co dialekty regionalne to nie są urokliwe? Może boją się , że nie zrozumieją co się do nich mówi?

Ludzie czasami jej nadużywają, albo nie są świadomi i nie bardzo wiedzą gdzie i jak się nią posługiwać. Do tego jeszcze wyśmiewają, a szczególnie to krakowskie wyjść "na pole", a ja to akurat bardzo lubię. Jak wyjść "na pole", to skąd ja wyszłam? A niektórzy muszą "na dwór", to skąd idą "z pola"?

2,108

"A ja na to gwara to też nasza mała ojczyzna i też polszczyzna, co dialekty regionalne to nie są urokliwe? Może boją się , że nie zrozumieją co się do nich mówi?"

100%

Czy ktoś rozumie słowo "chała" po krakowsku?

2,109

Szlachta idzie na pole patrzyć jak plebs pracuje, a plebs idzie na dwór patrzyć jak się szlachta bawi tongue

2,110

Chała będzie, jak nikt na miasto po krachlę nie poleci!

2,111

Jak widać gwarą da się pogadać...:)

2,112

No jak szlachta się ma bawić to i krachla potrzebna!

Na wszelki wypadek:
chała - dziadostwo, niewypał
krachla - butelka

2,113

Chałę znam, dość często jej używam big_smile

2,114

Oj, niezwykła butelka ze specjalnym zamknięciem...:)

2,115

Oj, jak się otworzy to samym zapachem "opić" się można!

2,116 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-05 19:22:51)

Po rozkminach na temat języka musiałam odreagować, co przełożyło się na zakup pięknych szpilek... no, także tego, no...

Jakby ktoś miał wątpliwości, to nie mam w zwyczaju chodzić w takim obuwiu, gdyż pond wszystko cenię sobie wygodę i możliwość stabilnego kontaktu stopy z podłożem, ale stało się... jestem właścicielką oczoje***ych, czarnych bucików na dwunastocentymetrowej szpilce (w tym 2,5 cm platformy).

Obuwie prezentuje się mniej więcej tak:
http://img.zszywka.pl/1/0236/thb_6352/szpili.jpg.

No i teraz zagwozdka... jak w tym cholerstwie chodzić, żeby nie wyglądać tak, jak pani na tym filmie :

Jakieś podpowiedzi? Mam jakieś dwa miesiące żeby okiełznać bestię big_smile

2,117

Busiu film doskonały, uśmiałam się po pachy!

Ja też cenię wygodę, do szpilek nie przyzwyczajona jestem na codzień, generalnie tak wysokie obcasiki to do łóżka (tam na szczęście się nie chodzi) albo na imprezy (tam korzystam ze starych i sprawdzonych sztuczek, aby nogi odpoczęły)

2,118

Bubuś,właśnie jak zobaczyłam TO zdjęcie w Twoim poście, to coś mi już nie grało! Naprawdę-kupiłaś takie cudeńka?! tzn są śliczne,ale ja bym sie w nich zapewne zabiła:D Czy to zakup z okazji dnia, jaki dziś "świętujemy"? Tzn kto świętuje, ten świętuje-ubaw miałam po pachy,bo nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak Dzień Teściowej! smile

2,119

Dzień Teściowej? Ale jazda... Lecę sprawdzić na wiki, ciekawe czy już po czy jeszcze przed?

2,120 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-05 20:33:23)

No buciki też kupione są "na okazję" wink Ale nie dla teściowej broń boże wink A o święcie wiedziałam, mamusia kwiatka dostała big_smile
Dla kaprysu nie pozwoliłabym sobie na taką ekstrawagancję tongue

2,121

A zdradzisz jaka to okazja?

2,122 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-05 20:42:56)

Mix okazji big_smile Komunia chrześnicy i zaraz po tym weselicho znajomych tongue Ale tańcować, to się w nich chyba wygodnie będzie, bo ja i tak tańczę na palcach, i "normalnie" piętę mam uniesioną, a tu jest podparcie w postaci szpilki.

2,123

Jak się miło, gwarowo zrobiło smile
Witam nowych kafejkowiczów.

Bubuś napisał/a:

Gwara, mimo że nasza, polska, przez polonistów traktowana jest jako błąd, przez co młodzi ludzie nie mają w zwyczaju "gaworzyć", bo dostaje się im po uszach.

Nauczyciele może tak, ale językoznawcy doceniają gwarę.
W innej kafejce spotykam się z Pyrkami (czyli Poznaniankami) i dopiero mamy ubaw gdy nie rozumiemy pewnych sformułowań lol

2,124

No zaszalałaś Bubuś z tym obcasami. Na nasze spotkanie możesz w nich przyjść. Po piwie będziesz szła proooooooo........ściutko wink
Ja dobrze wiem,że dzisiaj jest Dzień Teściowej smile A ja naprawdę ma fajną teściową wink Już dzwoniłam z życzeniami.

2,125

Daj Boże, żebym też kieeedyś tam mogła z radością do teściowej zadzwonić z życzeniami:))
Ehh,mnie też czekają zakupy - wesele mi się szykuje. Już dostaję białej gorączki, tym bardziej, ze butów takich nie kupię, bo jakbym do obiadu dotrzymała w takich, to byłoby dobrze:D

2,126

Ja też słabo się widzę w takim obuwiu, byle tylko orła nie wywinąć w głównym przejściu kościoła big_smile W zapasie będą nieśmiertelne baleriny. Małż jak buty zobaczył, to mu się tylko oczka zaświeciły big_smile

2,127 Ostatnio edytowany przez mikam123 (2014-03-07 11:46:25)

cyrkowe obuwie Bubuś smile udanej zabawy bez skręcenia nóg smile

2,128

uwaga:zakupiłam patelnię,taką foremkę, do wypieku orzeszków! Czy ktoś się z tym spotkał? Ja zostałam ostatnio poczęstowana przez koleżankę i zakochałam się w tych orzeszkach,bo słodkie lubię! A nie miałam pojęcia,że są takie cuda do wypieków...:) Jeśli ktoś ma jakiś sprawdzony przepis,to poproszę. Obiecuję przynieść co nieco na następne spotkanie:P

2,129

Ja mam doświadczenia jako zjadacz,mmm faktycznie bajka tongue
Mamę podpytam, bo ona takie rarytasy robi big_smile

2,130

będę wdzięczna - "mamowe" przepisy najlepsze:D

Czy pomysł spotkania w przyszłą sobotę nadal jest aktualny??

2,131

Raczej tak, chociaż nikt nie podjął wyzwania big_smile

Po konsultacji telefonicznej z rodzicielką przekazuję co następuje : "Nie wiem dziecko, ja na oko robię".... wink

2,132

Przyszła mi dziś ta śmieszna patelenka, szybko, także jutro będę próbować.
Moja koleżanka powiedziała to samo, także MNIEJ WIĘCEJ wiem jak i też będę próbowała na oko:)

To nic, poczekajmy jeszcze trochę, może ktoś podejmie:D

2,133

Czesc Dziewczyny! Wszytsiego najlepszego z okazji naszego święta tongue Ja ostatnio mniej sie udzielam, bo zaczął mi sie drugi semestr, wolontariat mam i po 13 godz mnie w domu nie ma. Co do spotkania to o ile napłynie do mnie jakas gotówka to jestem chętna. Na dzien dzisiejszy moj porfel świeci pustką i na 100% zadeklarowac sie nie moge tongue

2,134

JustynaG napisał/a:

Czy pomysł spotkania w przyszłą sobotę nadal jest aktualny??

Coś mi się wydaje,że na spotkaniu będziesz ty, Bubuś i ja wink
Chyba,że się jeszcze ktoś ujawni big_smile

2,135

Wszystkiego najlepsiejszego z okazji dnia kobiet, które poprawnie wychodzą na pole a nie na dwór big_smile

2,136

Nagle się okazało, że nie wiem czy malowania nie będzie w domu w przszłą sobotę,ale mam nadzieję, że jakoś to pogodzę:)

Orzeszki robiłam! Kurde, pół dnia w kuchni. I przypalały się coś;/ Tyle razy kładłam na blachę ale za każdym razem jakoś nie wychodziło;( Masa za to świetna:D
Już nawet patrzeć na nie nie mogę, także tego.. No ale wyszło, około 80 szt leży i czeka na spożycie;)

Za życzenia dziekuję wszystkim razem i każdemu z osobna!
Również oczywiście życzę wszystkiego dobrego, Kobiety!

2,137

Jak masz problem ze spożyciem, to Ci mogę na priv adres przesłać big_smile

Dziękować za życzenia wink Padam na pysk, cały dzień na nogach ale jestem megapozytywnie zmęczona.

Reflektuje ktoś sadzonki pomidorków koktajlowych do uprawy w doniczkach? Zapikowałam coś koło 60 i nie bardzo wiem co z nimi zrobię jak faktycznie wszystkie ładnie się rozrosną big_smile Odbiór tak w okolicy maja tongue

2,138 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2014-03-08 20:10:25)

koktajlowe? uwielbiam, to chyba ja bym chciała:D
O,Bubuś, nie wiem, czy to Twój zakres działania ale chciałbym sobie zasiać kiełki(lucerny, brokuła itp). Gdzie mogę je kupić i jak je siać? Jak rzeżuchę, na watę?:D Czytałam coś, że te kiełki są różne,niektóre  niedobre,alw nie mam pojęcia,czym się sugerować.

to zróbimy deal, orzeszki za pomidorki--dojdę do maja do wprawy;P

2,139 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-08 20:44:41)

To jak tylko rozsada będzie się nadawać do uprawy, mogę Ci sprezentować kilka sadzoneczek wink

Jak chcesz to ci przyniosę kiełkownicę wink I nasiona wink Ja próbowałam, stwierdziłam, że więcej zachodu niż to warte (pomijam fakt, że przy kiełkach nic nie trzeba robić). Paczka nasionek na kiełki ok 3 zł, za 3 zł, to mam paczkę gotowych  big_smile Więc mam kiełkowniczkę do oddania za free, siałam chyba tylko trzy czy 4 razy wink O taką:

http://www.floks.pl/img/products/62/5/2_max.jpg

Nalewasz wody, wysypujesz nasionka na kratkę i czekasz, co jakiś czas zmieniasz wodę, żeby ci się gnojówka nie zrobiła tongue Ot cała filozofia. Najłatwiejsza jest rzeżucha i rzodkiewka, brokuł też spoko. Soja i fasola mung to czarna magia big_smile Jeżeli chodzi o smak, no to już bardzo indywidualna kwestia.

2,140

chcę,chcę,chcę! smile dziękuję;) to po drugiej stronie krakowa tańsze te kiełki,bo ja dziś patrzyłam, to 4,50 za pudełeczko i właśnie sobie przypomniałam, że chcialam sobie kiedyś zasiać:P

2,141 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-03-08 21:30:23)

Ja kupuję w Myślenicach, taniej mają wink
Tylko mi napisz co chcesz tongue

2,142

ok,póki co mam cały czas nadzieję, że dam radę w sobotę! ;(((
ahh,byłam wczoraj na koncercie Iry. Wspaniały akcent na zakończenie weekendu:)

2,143 Ostatnio edytowany przez anet78 (2014-03-10 12:29:07)

A niech to jasna cholera! W sobotę będę mogła przyjść, ale po 17-tej będę musiała wyjść sad
A w kolejny weekend,też nie dam rady sad (jakbyśmy chcieli to przenieść)

2,144

ja za 3 tyg nie dam rady.;<
a np piątek wieczorem? bo niedziele Wam odpadają?(matki, żony, narzeczone?;)

2,145

ten piątek? wink No ja jestem za smile Niedziela też mi pasuje wink

Posty [ 2,081 do 2,145 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 31 32 33 34 35 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024