Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,626 do 1,690 z 2,813 ]

1,626

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

czy Kraków żyje?!

Zobacz podobne tematy :

1,627

Żyje, żyje
Próbuję się w Krakowie odnaleźć po urlopie wink

1,628

anet to napisz jak było na urlopie tongue

ja żyję choć ostatnie upały dały mocno w tyłek, zresztą chyba każdemu

1,629

Lena napisał/a:

anet to napisz jak było na urlopie tongue

ja żyję choć ostatnie upały dały mocno w tyłek, zresztą chyba każdemu

Na urlopie siedziałam w Suchej Beskidzkiej. Mamy tam domek nad rzeką koło lasu.
Pojeździłam z dzieciarnią na wycieczki i trochę się pozwiedzało. Zaliczyłam Parku Miniatur i Warowni  ( bilety na te atrakcje jedyne 106zł sad ), Dinozaury, Spływ Dunajcem itd. Wszędzie drożyzna, moje dzieciaki szukały pamiątek z wakacji - ale wszędzie było to samo. Najlepsze pamiątki mają z Makowa Podhalańskiego - kupili tam sobie maskotki w ciucholandzie wink

1,630

Witajcie, Witajcie! Dawno mnie tu nie byłam, ale znowu mnie przywiało... Czy spotykacie się jeszcze w realu?
Pozdrawiam Was wszystkie wakacyjnie!

1,631

Heej !! może odnowimy wątek ? smile są tu jakieś krakowianki... tongue

1,632

Zuza2 napisał/a:

Heej !! może odnowimy wątek ? smile są tu jakieś krakowianki... tongue

Normalnie jest tutaj większy ruch, ale teraz Krakowianki chyba mają urlopy smile

1,633

o w sumie tak smile sezon urlopowy.. i od forum też trzeba odpocząć smile

1,634

cześć dziewczyny, u mnie zawirowania ciągle,także nawet rzadko do Was zaglądam. W zeszłym tygodniu trochę próbowałam odpocząć,ale nieoczekiwana wizyta rodziny z Łodzi nie do końca pozwoliła spełnić ten plan:D

1,635

Jakby miało się odbyć jakieś spotkanko to głośno krzyczcie:):)

1,636 Ostatnio edytowany przez anet78 (2013-08-14 20:02:03)

Fajnie byłoby się spotkać ,ale to może we wrześniu jak się uaktywni więcej Krakowianek wink bo na razie większość odpoczywa

1,637

tez jestem za spotkaniem:) mi będzie pasować pierwsza połowa września.

1,638

Dziewczyny potrzebuję dobrego ginekologa w Kr? może macie kogoś takiego godnego polecenia...

1,639

Zuza2 napisał/a:

Dziewczyny potrzebuję dobrego ginekologa w Kr? może macie kogoś takiego godnego polecenia...

Poszukujesz prywatnie czy na NFZ?

1,640

najlepiej prywatnie smile

1,641

Zuza2 napisał/a:

najlepiej prywatnie smile

Ja chodzę na długą 38 na NFZ. Nie czeka się długo i jest kilku lekarzy do wyboru. Jak jesteś zainteresowana to mogę Ci podać nr telefonu.

1,642

Kto chętny na forumowe spotkanie? Może już pomyślimy o jakimś wrześniowym/pourlopowym terminie,bo zanim się zbierzemy wszystkie to zajmie pewnie trochę czasu:) Jakieś propozycje?

1,643

Hejka, ja bede jakoś w pierwszym tyg.wrzesnia w KRK więc dam znać jak ustalicie termin wink

P.S. pierścionek jest juz na palcu big_smile

1,644

lilou, moje gratulacje!!;))

1,645 Ostatnio edytowany przez anet78 (2013-08-28 18:18:58)

lilou22 Gratuluje!
Nie mogę się doczekać spotkania smile
Tylko gdzie reszta Krakowianek i Krakowiaków?

1,646

Witajcie,
Wakacyjnie mały ruch w kafejce smile

1,647

Ja się klimatyzuję w nowej pracy:):)
Proponuję spotkać się w połowie września. Co Wy na to?
Coś nam się szybko lato skończyło....

1,648

Cześć dziewczyny!

No i lato niemal minęło, ale nie ma tego złego, nadchodzi jesień :-D
Jak spędziłyście/spędzacie ostatnie cieplejsze dni, nabrałyście kolorków? Gdzie byłyście na wakacjach, jakieś odległe rejony, czy piękne zakątki Polski?
Mi udało się wybrać na kilka dni nad nasze morze i na szczęście pogoda dopisała, nawet udało mi się lekko opalić?ale, że niczym się nie smarowałem, to teraz już ten kolorek schodzi płatami :-/
Udało mi się również zrealizować plan z zeszłego roku, tj. wybrałem się na wschód Słońca na Kopiec Piłsudskiego?i powiem Wam, że to koniecznie trzeba zobaczyć, wygląda niesamowicie!! Kompletna cisza, odgłosy zwierząt z lasu i Zoo i promienie Słońca padające na koronę drzew. Zdjęcia tego nie oddają.

Co w planach na weekend? :-D

Pozdrowienia,
m.

1,649

urlopik niby był sad katorga:( laptopik wciąż pod pachą bo robota i wrzaskliwe sąsiedztwo+ krzykliwe niemowlęta, rozkrzyczana dzieciarnia, przygłusi sąsiedzi i koszmarne tłumy wszędzie, wrzask i harmider, drożyzna, tłumy. Wróciłam nieprzytomna z braku snu i wyczerpana zgiełkiem sad Teraz zaszyłam się na dzikej wsi smile bez telewizorni, gazu, ciepłej wody, ograniczonym netem i bez sklepów, JEST BOSKO smile JEST CISZA smile praca tyż smile ale to już pikuś smile

1,650

I koniec urlopów!
Dzieci do szkoły! Teraz znowu latam, praca - szkoła - szkoła - praca .

1,651 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-09-10 19:11:37)

Hej Krakowianie obojga płci  wink
Zaglądam do Was po długiej nieobecności ? ot, taki babski foch na co poniektóre dusze z forum  big_smile

Co u mnie ? W sumie nic big_smile Właśnie byczę się na urlopie.
Pierwszy tydzień spędziłam na krętych szlakach bieszczadzkich połonin ? lekarstwo dla duszy i męka dla zastanych nóg big_smile

Teraz nadrabiam zaległości  różnego rodzaju ? lekarze, sprzątanie, malowanie ? czyli urlop po polsku big_smile
Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne spotkanie, ktoś chętny? Może 21.09?

1,652 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-09-10 21:42:50)

Ja odpadam- 20 idę na panieński,obawiam się że nie będę w stanie..:D ale jakby coś,to bawcie się dobrze:))
Bieszczady jesienią,to chyba można pozazdrościć...:)
I na kogo i za co te fochy rzucasz??:P

Czy to prawda że nie będzie/nie ma już empiku na rynku?!

1,653

Cześć

Bubuś napisz coś więcej jak się Wam urlop w Bieszczadach udał, jak było z pogodą no i z tymi noclegami planowanymi na bieżąco smile

Co do 21 to ja wstępnie jestem na tak smile tylko wiecie godzinki popołudniowe

1,654

Tak JustynaG to prawda. Nie ma już empiku ;(

1,655 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-09-11 15:01:36)

No urlopu to można mi pozazdrościć to fakt big_smile

Po 6 godzinnej drodze (sami nie wiemy czemu to tyle trwało) ze zdrętwiałym tyłkiem
(środek transportu motor, jedna krótka przerwa praktycznie zaraz przed osiągnięciem celu) dotarliśmy do Ustrzyk Górnych, gdzie zadekowaliśmy się w przykościelnym schronisku. Warunki, jak to w schronisku,raczej dla mniej wymagających podróżników, ale na głowę nie padało, cena świetna - po 12 zł od osoby (konieczne własne śpiwory) i doskonała baza wypadowa na szlaki.

Zgodnie z planem  w trzy dni obskoczyliśmy Tarnicę (najwyższy szczyt polskiej części Bieszczad proponuję zacząć od Wołosatego i skończyć na Ustrzykach przez Szeroki Wierch  - my szliśmy od Ustrzyk ), obie połoniny (Caryńską i Wetlińską  - plan dla ambitnych obie połoniny za jednym zamachem ok 8 - 9 godzin żwawego marszu) i jakieś mniejsze górki tongue Pod koniec trzeciego dnia pojawił się spory problem- odezwała się moja kontuzja kostki, którą czuję jeszcze dziś tongue

Co mogę powiedzieć o tej cześci wyprawy? Bajka! Po raz - widoki, po dwa - cisza, po trzy - Zapierniczasz 7 km piechtą (z Wołosatego do Ustrzyk Górnych)i mijają cię 2 (słownie: dwa) samochody a droga prosta jak stół:D

Jakby ktoś się wybierał,to koniecznie z własnym prowiantem - za cukier, o którym zapomnieliśmy zapłaciłam 5 zł big_smile

Na dwa następne dni przenieśliśmy się w "solińską" część regionu. Nocleg w jednym z wielu domków z agroturystyką, cena 30 za osobę, warunki zdecydowanie na królewski tyłek, ale wszystko inne było tylko droższe, więc nie było się nad czym zastanawiać big_smile

Tama w Solinie, rejs po zalewie, zwiedzanie elektrowni wodnej i wnętrza tamy- wg. mnie stracone pieniądze, bo w sumie nic tam nie ma, ale mogę się pochwalić, że byłam big_smile Leżing smażing na puściutkiej plaży w Polańczyku, woda nawet w miarę ale kąpał się tylko małż, ja wolałam się grzać big_smile (a i tak jestem blada jak g...) big_smile

W ostatni dzień bieszczadzka kolejka wąskotorowa Majdan - Przysłup- w sumie też bez szału - z jednej strony ściana "krzoków", z drugiej trochę lepsze widoki ale po 15 minutach można się znudzić, a trasa wte i we wte trwa chyba z 1.5 godziny wink No i droga powrotna - tym razem 5 godzin smile

Pogoda od pierwszego do ostatniego dnia boska! 21-25 st big_smile

Reasumując :  bieszczady "górskie" - TAK! przy czym dla lepszych widoków pasowałoby jechać dopiero gdzieś za tydzień, bo lasy dopiero zaczynają się przebarwiać smile
                    bieszczady "solińskie" - NIE! no chyba, że miesiąc wcześniej przy 40 stopniach  tongue

A co do spotkania, to Justynko poczekamy na Ciebie tongue

1,656

Dziękuję Bubuś:D Jednak mam nadzieję,że zapoczątkujecie nasze forumowe spotkania!!

Ps. panieński nie mój oczywisćie big_smile ale to dla wszystkich chyba jasne:P

Dobranoc wszystkim;))

1,657

bubuś- 6 godzin i zdrętwiała pupa? w tym roku przejazd nad morze zajął nam 7 godzinek, powrót 14!!! korki! wymordowane dzieci dopiero o 2 w nocy zobaczyły łóżka smile pikuś z tym jak w ubiegłym roku jechaliśy autkiem do Grecji- kręto,  żeby dzieckom jak najwięcej pokazać krajów/świata, odleżyny na tyłkach smile drogi w Albani łożesz smile ech Bieszczady, kiedyś lubiłam się powłóczyć, ostatni raz tam byłam z siostrą na dziko i paromiesięcznym synalkiem i 3 letnią córcią, ostatni wybryk i swoiste pożegnanie sad a 21.09 akurat moje setne urodzinki  smile a o co i na kogo był ten foch?

1,658

Na motorze 6 godzin to mimo wszystko dla mnie trochę dużo tongue A jeszcze miałam nie do końca komfortową pozycję, bo sakwy nie pozwalały mi ułożyć nóg tak jak lubię tongue

No to może specjalnie dla mikam zorganizujemy spotkanie w sobotkę tongue

Nie ma co się rozczulać nad moimi fochami big_smile

1,659

Empiku obok kościoła Mariackiego nie ma już od 01.08;(
Wstępne spotkanie to 21.09. tylko o której godzinie?

1,660 Ostatnio edytowany przez Animus (2013-09-21 09:41:42)

Jest propozycja spotkania tematycznego z innego wątku:

martazwierz napisał/a:

może się spotkamy zdradzeni i zdradzone na jakimś piwku w Krakowie

afrodyta07 napisał/a:

Ja jestem chętna.!!!!!!!!

Ale rozumiem, że to nie w tę sobotę?

1,661

Coś nam te spotkania nie wychodzą....

1,662

Greta76 napisał/a:

Coś nam te spotkania nie wychodzą....

Może właśnie brak jest konkretnego celu i tematu, dlatego to przeniosłem.

Pozdrawiam Greto.

1,663

może 7 lub 8 października około 15.00 w galerii krakowskiej jest dużo kawiarni lub fajna knajpka jest na ul. Szczepańskiej "Zaćmienie"

1,664

martazwierz napisał/a:

może 7 lub 8 października około 15.00 w galerii krakowskiej jest dużo kawiarni lub fajna knajpka jest na ul. Szczepańskiej "Zaćmienie"

W tych dwóch podanych terminach nie mogę.

1,665

Czekam na propozycje postaram się dostosować

1,666

Animus napisał/a:
martazwierz napisał/a:

W tych dwóch podanych terminach nie mogę.

Ja też nie mogę sad
Może najlepiej byłoby w weekend? Mi najbliżej pasujący wolny dzień to 12 październik wink

1,667

dla mnie wstępnie 12. tez jest ok.

1,668

Chętnie dołączę do Was 12.10 smile Godzina 17 Wam pasuje?
Proponuję jednak, by spotkanie odbyło się gdzieś poza murami tak zacnego przybytku jak galeria tongue
Myślę, że "Zaćmienie" jest jak najbardziej ok smile Kto chętny na zaspamowanie skrzynek uczestniczkom wątku "Kraków forum..." i "Samotność w Krakowie"? http://www.netkobiety.pl/t38296.html Zawsze ja to robiłam, jednak teraz brak mi na to czasu ;/

1,669 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-09-26 11:46:14)

Bubuś, pewnie gazeta idzie do druku?!:) Ja to zrobię;)

martazwierz, a nie powunnysmy zarezerować tam miejsca? słyszałam, ze w środku jest go dość mało a  chyba nie ma co liczyć na ogródkową aurę;(

1,670

Ja również 12 mogłabym dołączyć smile

1,671

JustynaG napisał/a:

Bubuś, pewnie gazeta idzie do druku?!:) Ja to zrobię;)

Akurat nie, ale co się będę wychylać big_smile

1,672

Bubuś napisał/a:

Chętnie dołączę do Was 12.10 smile Godzina 17 Wam pasuje?
Proponuję jednak, by spotkanie odbyło się gdzieś poza murami tak zacnego przybytku jak galeria tongue
Myślę, że "Zaćmienie" jest jak najbardziej ok smile Kto chętny na zaspamowanie skrzynek uczestniczkom wątku "Kraków forum..." i "Samotność w Krakowie"? http://www.netkobiety.pl/t38296.html Zawsze ja to robiłam, jednak teraz brak mi na to czasu ;/

Mnie pasuje.

1,673

Hej Justyś, spamowałaś coś? Jest jakiś odzew? smile

1,674

Wolontariat na Kazimierzu - Zostań SuperW - Projekt Szlachetna Paczka

Paczka to nie tylko Wolontariat, to nie tylko pomoc Rodzinie znajdującej się w potrzebie, to nie tylko dostarczenie "Paczki" podarowanej przez znalezionego przez Wolontariusza Darczyńcę.
PACZKA to okazja do zawarcia trwałych przyjaźni, Twojego rozwoju i osiągnięcia wraz z pomocą Paczkowej Rodziny Dzielnicy Kazimierz Twoich - własnych osobistych celów.

Obecnie poszukiwani są wolontariusze XIII edycji big_smile!!!

Do zadań wolontariusza należy:
-spotkanie z rodzinami w trudnej sytuacji materialnej i dobór tych, dla których pomoc materialna może być realną szansą na poprawę sytuacji,
-współpraca z darczyńcami przygotowującymi paczki,
-współpraca z innymi wolontariuszami w rejonie m.in. poszukiwanie darczyńców, organizacja magazynu, transport paczek.

Masz realną szansę zmiany swojego miejsca zamieszkania na lepsze. Zostań SuperW Rejonu Kazmierz!!! Aplikuj już teraz - jakaś rodzina czeka na Twoją pomoc !!!

Dodatkowe informacje, wątpliwości - pisz śmiało - nie na e-mail ( zapomniałam hasła) tongue.

Konieczne ukończenie 18 roku życia, zapał i chęć niesienia pomocy smile

Zachęcam, a jeżeli uznacie tę wiadomość za "śmieć" na forum to PRZEPRASZAM.

1,675

Bubuś napisał/a:

Hej Justyś, spamowałaś coś? Jest jakiś odzew? smile

tak,odzewu brak! a kilka wiadomości poszło! aż się zastanawiam,czy z moją pocztą coś nie tak- bo ostatnio miała odchyły-czy do spamów "wpadłam" czy jak.. Greta,Ela-pisałam i nic się nie odezwały,a trochę to mnie dziwie bo raczej dawały znac czy dadzą radę czy nie. Może jeszcze za wcześnie...

Co do szlachetnej paczki,mogę tylko powiedzieć ze popieram 100%. Całe Stowarzyszenie to wspaniali ludzie,także kto może i popiera, niech się udziela:)

Dobrej nocy!

1,676

Oj oberwało mi się:) Wiadomość dostałam i jakoś mi umknęło, że nie dałam znać na forum....
12.10. mi pasuje, tylko dlaczego tak póżno o 17 i gdzie będzie zbiórka?
Z Elą76 nie mam kontaktu od marca.

1,677

Greta76 napisał/a:

12.10. mi pasuje, tylko dlaczego tak póżno o 17 i gdzie będzie zbiórka?

Może jak tak późno to spotkanie, to impreza będzie trwała do rana ? wink

1,678 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-10-02 19:18:05)

Ja w soboty pracuję do 15 sad Zanim doczołgam się do domu i później na Kraków to trochę czasu minie. Zazwyczaj spotkania odbywały się gdzieś w okolicy 16 - 17, więc to nie jest wielkie odstępstwo wink

A dokąd zamierzamy iść tongue Może "empik" mimo że go nie ma, będize dobrym punktem zbiorczym smile?

Miałyśmy latem zabalować ::P lato się skonczyło a tu d**a z balowania big_smile

Boshe (chyba tak to się pisze po młodzieżowemu) jak się przeziębiłam wczoraj sad
Mam katar po kolana chyba http://us.cdn1.123rf.com/168nwm/yayayoy/yayayoy1211/yayayoy121100023/16331875-emoticon-wiping-his-nose.jpg

1,679

Bubuś No to kuruj się ! Żebyś się tylko nie rozłożyła do soboty.

1,680 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-10-02 21:13:58)

Do soboty to ja mam nadzieję się już podnieść big_smile Bo to, że będę leżeć to mam jak w banku big_smile

1,681

Aneta,ale to nie ta sobota tylko nastęona,żeby nie było wątpliwości... Bo ja ostatnio oderwana jestem od rzeczywistości  i muszę się pilnować, bo tydzień w tą czy w tamtą różnicy mógłby mi nie zrobić... moja siostra np pojechała o 9:00 zawieźć córkę do zerówki z przekonaniem,że jest 8:00!! Jeszcze pytała woźnej,co tak pusto i czemu dzieci się nie przebierają. Dopiero ta uświadomiła ją, że przecież zaczęły już godzinę temu:D
Ja się kurowałam na zatoki, w piątek myślałam,że zejdę. Ale "mamusina apteczka"dała radę, w sobotę się trochę odkaziłam i jestem-odpukać!-zdrowa jak ryba! smile)

1,682

No w sumie Bubuś ma jeszcze tydzień na ozdrowienie smile
Ja jestem nastawiona na imprezowanie w tą sobotę bo córka ma imprezę urodzinową (kończy 8 -lat)

1,683

To będzie impreza! 8-18,różnica tylko w cyferce z przodu:P Ja dziś chyab wybiorę się na zakupy... Jest tak zimno, że zamarzam. To już zdecydowanie nie moje temperatury. Od dziś towarzyszy mi czapka i szalik(wcale nie takie cienkie) a zakupić muszę jeszcze rękawiczki,bo nie mogłam znaleźć żadnych do pary:P

1,684

Mi "zestaw zimowy" towarzyszy od wtorku, a i tak złapałam wirusa jakiegoś.

Czytałam wczoraj artykuł pana doktora X, który radzi, że jak złapie nas przeziębienie powinniśmy się położyć do łózka na 3-4 dni i wydobrzeć... on chyba nie zna polskich standardów pracowniczych big_smile

1,685

Puk puk smile

Czekam na Was w sobotę pod "empikiem" o 17 wink Mam nadzieję, że sama dotrę na czas, bo mi się spotkanie jeszcze wywaliło ni stąd, ni zowąd  na 14.30, więc będę do Was pędzić na złamanie karku wink

Kto mnie zna, to mnie pozna, a kto nie zna, to niech szuka niebieskiej/ turkusowej torebki wink

Moja propozycja lokalu "Zakątek" na Grodzkiej 2, nie byłam, nie wiem, nie znam się ale koleżanka chwaliła wink Nie mam pojęcia czy trzeba rezerwować, więc będziemy się wbijać na chybił trafił wink

1,686

Hej! Ja będę smile
Do zobaczenia!

1,687

Hej, ja też będę:) A może o 16.30 pod danym Empikiem koło kościoła Mariackiego. W razie czego to pójdziemy do "Botaniki" na Brackiej.

1,688 Ostatnio edytowany przez anet78 (2013-10-08 21:22:49)

Greta76 napisał/a:

Hej, ja też będę:) A może o 16.30 pod danym Empikiem koło kościoła Mariackiego. W razie czego to pójdziemy do "Botaniki" na Brackiej.

Ja mogłabym przyjść i na 16.30, ale nasz Bubuś będzie miał problem żeby dotrzeć na tę godzinę. To może lepiej zostańmy przy 17-tej.

1,689

Ja na bank nie zdążę sad Szef mi zwalił na łeb spotkanie z klientką i tak bedę musiała ją w miarę szybko spławić żeby do Was dotrzeć sad Ale jak dacie mi namiary gdzie jesteście to do Was dołącze smile Dzwonić, pisać  884197300 wink Tylko nie nękać głuchymi po nocy tongue

1,690

No to spotykamy się pod dawnym Empikiem o 16.30 czy 17?
Do Bubusia numer zapisany, więc damy znać gdzie jesteśmy. Ale jak reszta? Wyrobicie się na 16.30? Czy wolicie pół godziny później?

Posty [ 1,626 do 1,690 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024