Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,561 do 1,625 z 2,813 ]

1,561

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Witam

I dziękuję za miłe przyjęcie, jakoś strasznie samotna się czuję, nie mam znajomych w tym mieście, poniewaz mieszkam od niedawna, oprócz tego rozpadła mi się rodzina, więc miło będzie z kimś porozmawiac , mając wrażenie, że jest dośc blisko

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

1,562

Mawrula witaj smile

1,563

Mawrula napisał/a:

Witam

I dziękuję za miłe przyjęcie, jakoś strasznie samotna się czuję, nie mam znajomych w tym mieście, poniewaz mieszkam od niedawna, oprócz tego rozpadła mi się rodzina, więc miło będzie z kimś porozmawiac , mając wrażenie, że jest dośc blisko

Pozdrawiam

Które "bliskie okolice" Krakowa to Twój rejon? wink
Ja na stałe przebywam w Mogilanach - kierunek Borek Fałęcki smile

1,564

Bubuś napisał/a:
Mawrula napisał/a:

Witam

Pozdrawiam

Które "bliskie okolice" Krakowa to Twój rejon? wink
Ja na stałe przebywam w Mogilanach - kierunek Borek Fałęcki smile

A ja druga strona Krakowa, także na pewno spotkasz kogoś "bliskiego bliżej" i "bliskiego dalej" ;D

1,565

Ja do domu jade na Mogilany:)Kojarzysz Świątniki Górne???to ja obok mieszkam, miejscowośc obok

1,566 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-07-04 14:22:35)

No przecież, że kojarzę tongue
Co prawda je przyjezdna a nie tutejsza, ale wioski ościenne znam tongue

1,567

Ja tez przyjezdna też:)

1,568 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-07-04 14:29:13)

Czyli widzisz jesteśmy całkiem blisko siebie;)
Co i skąd Cię do Krk przywiało. Pracujesz, studiujesz ?:)
Panna mężatka, wdowa, rozwódka wink

1,569

zawsze mi się tutaj podobało, moja najlepsza przyjaciółka tu mieszka, ale jest jedna ciągle nie mogę jej dupy truć!!!
Jestem prawie podwójna rozwódka niestety, chociaż chyba nie tak stara,,,,mam 34 lata.Mam syna jednego ma 16 lat, drugi niestety zmarł w tamtym roku.Tym sposobem nie mam już mojej drugiej rodziny.Mąż odszedł niedawno, to tyle....

1,570

Czyli trudny rok za Tobą http://nd05.jxs.cz/458/817/023edd22fd_85691052_u.gif

Miejmy nadzijeję, że Kraków pomoże Ci zacząć wszystko od nowa, w końcu młoda dupa jesteś tongue

1,571

Już nie taka młoda..Kraków narazie to mi się kojarzy ze wszelkiego typu sytuacjami dramatycznymi, ale mam nadzieję, że dam radę, jakoś poukładac wszystko...może pomożesz?????

1,572

Mawrula napisał/a:

Już nie taka młoda..Kraków narazie to mi się kojarzy ze wszelkiego typu sytuacjami dramatycznymi, ale mam nadzieję, że dam radę, jakoś poukładac wszystko...może pomożesz?????

Pomożemy! Witaj Mawrula!

1,573

A dziękuje bardzo, jA  na dzień dzisiejszy taki smutas jestem, takie doświadczenie chodzące...ale mam nadzieję, ze mi się uda,...wy wiecie , ze ja chyba waże z 55 kilo???szok

1,574

anet78 napisał/a:
Mawrula napisał/a:

Pomożemy! Witaj Mawrula!

Twój nick z siostrą mi sie kojarzy, jak nick to imię:)a jak cyerki to rocznik to mój:)

1,575

Mawrula napisał/a:
anet78 napisał/a:
Mawrula napisał/a:

Pomożemy! Witaj Mawrula!

Twój nick z siostrą mi sie kojarzy, jak nick to imię:)a jak cyerki to rocznik to mój:)

Rocznik, rocznik, miesiąc temu stuknęło 35 wink

1,576

Jasne, że pomożemy wink Finansowo Cię nie wesprę ale dobrym słowem jak najbardziej wink
Czytałam Twoje posty, więc mniej więcej wiem co u Ciebie się podziało wink
Myślę, że coś poradzimy na Twoje bolączki, tylko proszę bez użalania się nad sobą wink
Cyc do przodu, głowa do góry i ruszamy z kopyta! smile

Masz w posiadaniu rower?? tongue

1,577

No niby mam ale jeszcze ie odebrany z poprzedniego miejsca, ale teraz nie karz mi jezdzić na rowerze, i jak jeszcze raz napiszesz, że mnie nie wspomożesz inansowo to sie obraże:dNigdy o to nie prosiłam, a tak cyc do przodu w mojej sytuacji, to jeszcze nie teraz, zrozum, ja musze się narazie pgodzić z odejściem dziecka..męża potem, ale naprawde to dla mnie ciężkie, ja na rowerze nie pjade waże chyba z 55 kg na dzień dzisiejszy i mam problemy z jedzeniem, i tak się ciesze , ze jestem tutaj a nie znowu w szpitalu...jak skała jestem tak sobei tłumaczę

1,578

Hmmm...
Jakby co wiesz, gdzie mnie szukać wink

1,579

Lena jak tam Twój kotek? Ja w tamtym roku również zaadoptowałam kociaka. Właśnie skończyła roczek:)
To był czysty spontan:)

1,580

A gdzie mam Cie szukac??Po Mogilanach jezdzić???:P

1,581

Koty są kochane, ale nie mam dla takiego stworzonka warunków sad Działka nie ogrodzona, a "za ścianą" 4 pasy zakopianki sad tongue

Mawrula codziennie jestem tu na forum,a w miejscu zamieszkania raczej byś mnie nie znalazła tongue
Jestem nierzucającym się w oczy przybyszem, jednym z tysiąca, którzy w ostatnim czasie osiedlili się w tych okolicach tongue

1,582

Ale ja to bym sie umówiła na jakis spacerek po lesie, jakbys miała ochotę....

A ja mam rybki, dwa psy i dwa koty...całe stado, oszaleć mozna,..wykorzystuja mnie jak się da:)

1,583

Ależ oczywiście jestem za wink
Co prawda nie znam leśnych gęstwin naszego rejonu, ale zapytam małża, gdzie można iść na spacer smile

1,584

U mnie są takie tereny, gdzie mozna usiąśc na mostu koło rzeczki i pogadać i piesy sie wylataja...a masz niedaleko do mnie, zapraszam, moze cie ktoś podrzuci:)

1,585 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-07-05 10:49:26)

Na rowerze przypedałuję big_smile
Może być niedziela? Małżonek będzie zdychał po weselu, to akurat wybędę z domu żeby mu nie przeszkadzać big_smile

Godzina dla mnie dowolna, myślę, że ok. 10 już będę na nogach wink
Jakiś punkt charakterystyczny, w których rejonach mogę cie znaleźć, sklep, szkoła, etc?

1,586

A siedzisz może na gg?:)

1,587

38453588  tongue

A tak nawiązując do gg, to powiem Wam, ze zawsze jestem "na ukrytym", ale ostatnio jakoś dałam dostępny i przez trzy godziny co chwilę przychodziły mi wiadomości od jakiś półgłówków, co by się chcieli na szybki numerek umówić, albo szukają dziewczyny big_smile
Jeden chciał mi służyć nawet big_smile

Czy ludzie już w ogóle ogłupieli od tego internetu, czy po prostu młodzież jest na tyle wykrzywiona, że woli siedzieć bezczynnie na gg i klepać bzdury niż wziąć się do roboty ?

1,588

Napisałam do ciebie, takze już tam się dogadamy..jak odpiszesz;/

1,589

Mawrula napisał/a:

Napisałam do ciebie, takze już tam się dogadamy..jak odpiszesz;/

No to miłego spotkania!
A ja wybieram się z dziećmi dziś do cyrku. Dzieciaki mnie namówiły.
Miłego weekendu wszystkim życzę!

1,590

Jak się rozpadało yikes

Dziękować, dziękować wink

1,591

Bubuś napisał/a:

Jak się rozpadało yikes

U mnie ani kropelki!

1,592

Hej, widzę że się trochę ożywiło w kafejce.

Greta kotek super - mały zatem dosyć pocieszny. Niestety pierwsze starcie ze szczurem przegrał i wyszedł z niego z dziurą w łapie. I niestety niewiele go to nauczyło zatem teraz ja z mężem mamy dodatkową zabawę w postaci nieustannego pilnowania żeby jednak zbyt blisko do siebie nie podchodzili.

1,593

luc napisał/a:
Bubuś napisał/a:

Jak się rozpadało yikes

U mnie ani kropelki!

U mnie się rozlało jak poszłam na busa. Leje i leje, stoimy grzecznie na przystanku i czekamy na busika. Nagle błysk i huk.  Burza była nad nami! Zanim doszliśmy do sklepu żeby ją przeczekać to przyjechał nasz bus, i jeszcze pan był tak miły że nas podrzucił bliżej cyrku wink
Dzieciaki zadowolone! Nie przeszkadzało im nawet, że musieliśmy z cyrku na nogach wracać  40 minut.

1,594

u mnie teraz spadło coś z nieba. Oby bez powodzi się obeszło,jak to ostatnio było. I tak liczę na słońce i opalanie w ten weekend!

1,595

Teraz i u mnie leje. Burza właśnie przeszła.
Też mam nadzieję na ładny wekeend, ale chyba się nie zapowiada sad

1,596

Jaka buurza była...
Dziś mamy wesele u znajomych a na polu szaro buro i ponuro ;/ Mam nadzieję, że do 16 się rozpogodzi sad

1,597

U mnie dzisiaj mży sad
Gdzie to słońce, ja się pytam!??

1,598

Cześć forumowiczki ;-)

Teraz sobie uświadomiłem, kiedy ostatnio coś pisałem, jak zobaczyłem swój ostatni wpis :-/ ?ale widzę, że damskie grono nie próżnuje :-)

Co słychać wakacyjną porą? Która się urlopuje, a która już pojutrze do pracy? [tak, wiem, że niepotrzebnie przypominam :-D ]

Byłem dziś na akcji Czyste Tatry ? ile śmieci bałwany po sobie zostawiają, to dramat, królują niedopałki po fajkach. Zniosłem pół worka, a było ponad 1000 wolontariuszy. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie pogoda, która nie dopisała i gdy byłem na samym szczycie granatów zaczęło padać?mało tego, były opady z gradem i wokół błyskawice uderzające w odległości kilkuset metrów?już dawno tak szybko nie zbiegałem z grani :-) Ale kogoś niestety poraziła błyskawica, kilkakrotnie latał śmigłowiec :-(
Były przewidziane różne atrakcje na resztę wieczoru [sama akcja od czwartku], ale kompletnie przemokłem, łącznie z suchymi rzeczami przeznaczonymi na przebranie smile Zatem dzień udany, z przygodami smile

Pozdrawiam smile

1,599

Urlopu u mnie nie ma, niestety...
A akcja ajna, uwielbiam góry, widoki, chociaz chodze tylko po dolinach:)

1,600

Ja na jutro przewidziałam wycieczkę gdzieś w górki, ale muszę zmienić na jakiś lżejszy spacerek. Mój Kubuś (prawie 6 lat)bardzo lubi majsterkować, piłować i tak dalej, no i jak nikt nie widział to wziął siekierkę i chciała sobie patyczki porąbać. No i rąbnął się w palec sad Przeciął sobie trochę prawego kciuka, ma ciachnętego paznokcia i trochę paluszka. Na szczęście se palca nie obciął, ale płaczu było dużo. Teraz jest biedne nieszczęście i trzeba go przytulać.

1,601

A ja nie przepadam za górami(pisałam o tym gdzieś wcześniej tongue)
Najgorsi są ci wakacyjni  wycieczkowicze, którzy na szlak ruszają w balerinach albo szpilkach... wrrr tongue
Jak ktoś chodzi po górach, bo kocha góry, to raczej nie śmieci.

anet78 to miałaś "ostry dyżur" na wakacjach?? młody chciał się pobawić w survival tongue

U mnie dziś cięzki dzień big_smile Po weselnym weekendzie bolą mnie nogi i jestem mega niewyspana sad
Ale bawiłam się świetnie smile

1,602 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-07-08 08:52:15)

Bubuś i Mawrula - spotkałyście się? Ja wesele mam pod koniec sierpnia... Nie,nie swoje;p Ale jakoś  średnio mi to na rękę. smile Wprawdzie się nie wyspałam-bo wyspać się to u mnie graniczy z cudem:D- ale odpoczęłam w weekend. Do pracy i cóż, byle do piątku;p

anet78, współczuję! Ja bym na zawał zeszła. I parę dni przeżywała co to za szczęście, że nie stało się nic więcej. Ja nie mam nerwów do dzieci ostatnio. W sensie denerwuję się jak widzę kiedy skaczą po łóżku,jedno zaczepia drugie albo biegnie taki 1,5 roczny kurdupel z prędkością światła po chodniku. No nie,nie,to nie dla mnie. Ja bym go poduszkami obwiązała ze wszystkich stron,żeby miał lądowoanie miękkie. I chyba bardziej ja cierpię przy wywrotkach,niż on:D

1,603

Nie udało się, bo ja o poprawinach dowiedziałam się w piątek wieczorem, no i klops, ale jeszcze wiele weekendów przed nami wink

To ja jestem nieczuła zołza big_smile Nie ma latania za dzieckiem, jak się wywróci to się podniesie, jak się porysuje to się zagoi. Oczywiście mówię o normalnej sytuacje, gdy dba się o bezpieczeństwo dziecka i minimalizuje się ryzyko wypadków (bo o wykluczeniu nie mam mowy).

Raz byłam  świadkiem jak dwie małe dziewczynki "poszły na czołowe", oj było krwi co niemiara, wargi porozbijane, biedactwa sad

Sama natomiast "wybiłam" koledze dwie jedynki jak miałam 7 lat big_smile bawiliśmy się u sąsiadki i był murek na który umiałam wyskoczyć jedynie "na fokę", czyli wybijając się na rękach i lądując na brzuchu, a kolega podszedł z tyłu i dostał z całych sił w szczękę moimi piętami big_smile Pamiętam to do dziś big_smile

1,604

Jak Kubuś był mały i jeszcze raczkował, to na plantach raczkował po alejkach smile Budziłam powszechne zgorszenie big_smile A on wtedy nie chciał siedzieć w wózku, nie chciał być na rękach tylko chciał sam wszędzie zasuwać smile
Ja się Bubuś też nie raz zastanawiałam czy nie jestem jakaś jędza. Wszystkie matki latały za dzieciarnią z soczkami, kanapkami, jogurtami, sweterkami itd. i pytały czy nie zimno, ciepło, czy chce pić ,jeść. A ja wychodzę z założenia że jak coś chce to niech powie.
Justyna teraz było spokojnie. Parę lat temu Kubuś zleciał z murku i uderzył głową w chodnik. Rozciął sobie łuk brwiowy. Szybko do szpitala i szyli mu to bez żadnego znieczulenia. Kazali mi się na nim prawie położyć, żeby się nie ruszał i żeby mogli mu to ładnie zaszyć. Ile się wtedy napłakał. A ja nie mogłam się rozczulać, bo jak by on zobaczył, że mama beczy to chybaby się jeszcze bardziej wystraszył.
Także jeszcze parę razy dzieci się porozbijają i będę twarda a nie "mientka" wink

1,605

anet78 napisał/a:

a nie "mientka" wink

Trzy razy czytalam i za kazdym razem wychodzilo mi "minetka" i tak se mysle, o co tej Anecie chodzi big_smile

1,606

Bubuś napisał/a:
anet78 napisał/a:

a nie "mientka" wink

Trzy razy czytalam i za kazdym razem wychodzilo mi "minetka" i tak se mysle, o co tej Anecie chodzi big_smile

hahaha-ja przeczytałam tak samo!!:D

1,607

Ojj dziewczęta co to Wam po głowach chodzi smile

anet dobrze,  że sobie dziecię palucha nie odrąbało, ale kurczę przy dzieciakach to trzeba mieć oczy wokół głowy bo się to przemieszcza niezmiernie szybko i ma 1000 pomysłów na minutę smile

skoro już mowa o górach to ja z małżem też sobie w ndz wycieczkę po górkach zafundowałam smile

1,608

Mnie góry nie cieszą, ale wrześniowy urlop planuję spędzić w Bieszczadach. Zna ktoś może przyzwoite kwatery za rozsądną cenę? tongue Wystarczy kawałek miętkiej podłogi, luksusów nie wymagam big_smile

1,609 Ostatnio edytowany przez anet78 (2013-07-10 21:38:11)

He, he,  głodnemu chleb na myśli smile

1,610

Cześć, cisza tu jakaś i do tego pogoda iście depresyjna

1,611

Mnie do depresji doprowadza myśl, że do urlopu jeszcze półtorej miesiąca sad
Jestem tak znudzona chodzeniem do pracy, że masakra ;P

1,612

Bubuś ja nawet nie mam już do czego odliczać bo jestem po urlopie :>

1,613

To odliczaj do następnego tongue

1,614

Nie no, to by było bardzo demotywujące a nie podtrzymujące na duchu.

A macie już obrany kierunek urlopu?

1,615

Bieszczady wzdłuż i wszerz na grzbiecie naszego rumaka big_smile

1,616

Łaaaa super, byłam w Bieszczadach - piękne okolice ale pogodowo bardzo kapryśne potrafią być. U nas np. przez 3 dni lało non stop zatem w jakieś warcaby czy cuś się zaopatrzcie na wszelki wypadek no chyba, że dzieci będziecie w ramach niepogody płodzić smile

1,617

Ty, ty, tylko bez dzieci tongue My musimy mieć pogodę, bo to będzie objazdówka na motorze, więc du*a zbita jak będzie lało ;/

Wybiera się któraś z was na Zlot do Wisły? smile

1,618

Hmm ja nic o żadnym zlocie nie wiem
A co Bieszczad to to jest bardziej niż pewne, że przynajmniej raz dziennie gdzieś popada. Tak nam mówiła kobitka u której wynajmowaliśmy hmm "kwaterę" choć ciężko to tak nazwać smile. Taki urok Bieszczad, że rano lub po południu jest deszcz podobno.

1,619 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-07-17 08:21:59)

No Pani Moderator jak mogłaś o zlocie nie wiedzieć tongue
http://www.netkobiety.pl/t55437.html

A cóż to za kwatera była?? My właśnie szukamy jakiegos "fajnego" miejsca w którym możnaby kimnąć za niewielkie pieniądze tongue

1,620

Hehe no jak widać mogłam - ja w tym czasie żyłam swoim urlopem. Jednak jak widzę pomysł umarł śmiercią naturalną. Niestety wg mnie zbyt mało konkretnych danych było podanych na wejściu. Zatem też ciężko jest się wówczas zdeklarować.

A co do mojej kwatery to był to sobie taki mały pokoik z łazienką zrobiony w czymś co kiedyś było jakimś budynkiem gospodarczym na terenie posesji z domem właścicieli. Generalnie cała powierzchnia naszego przybytku to było jakieś 6m2 (2 m szerokości, 3 m długości), w łazience czasem niemiłosiernie śmierdziało - chyba nie było jakichś filtrów separujących od szamba smile, no i do tego mała kuchnia do dyspozycji (tyle, że bez szału garnkowego) i ogólnodostępna wiata pod którą można było sobie usiąść i zrobić grilla. Generalnie gdyby nie ten smrodek w łazience to miejscówka jak dla nas spoko. Tylko te 3 dni gdy lało były utrapieniem. My się nastawialiśmy na łażenie po górach a nie siedzenie w pokoju. Aaa mieszkaliśmy w Berezce i z tego co widziałam to jest tam sporo kwater choć pewnie nie wszystkie się ogłaszają w sieci.

1,621

No my właśnie jedziemy na chybił trafił tongue
Tym bardziej, że nie zamierzamy nigdzie nocować dłużej niż jedna noc - no chyba, że pogoda zdecyduje inaczej big_smile

1,622

Pogoda musi Wam dopisać! Nie może być inaczej smile

1,623

witam po krótkiej przerwie;) Bubuś - trzymam już kciuki za pogodę:) dziś jest pięknie-uwielbiam takie lato:)
zainspirowana moim kolegą, który zrobił  w sobotę NAJLEPSZĄ -uwierzcie, najlepszą-pizzę, jaką kiedykolwiek jadłam postanawiam dziś sprawdzić się w kuchni:D dam Wam znać, jak wyszło;p choć jestem przekonana, że oryginał i tak będzie nie do podrobienia. A to bedzie mój pierwszy raz-nigdy nie robiłam domowej pizzy:)

1,624

JustynaG napisał/a:

A to bedzie mój pierwszy raz-nigdy nie robiłam domowej pizzy:)

No i jak pizza? Wyszła?
Mam swój przepis i nawet mi wychodzi i w domu wszystkim smakuje:)
Dodatki jakie kto lubi i palce lizać!
Moja ulubiona to serowa:ser feta, mozarella, lazur i zwykły żółty ser! Jeszcze daje pleśniowy! Niebo w gębie!

1,625

Nieskromnie powiem, że rewelacja;)) W sobotę planuję powtórkę-tym razem będę się już chcwalić wśród znajomycj:D o,może i serową spróbuję! Ja robiłam raczej standardową wersje-warzywa, szynka,salami i ananas. Do tego sos czosnkowy-oczywiście własnoręcznie robiony:) Rewelacja:)

PS. Zapowiada się gorący weekend! Także przyjemnego opalanka;))

Posty [ 1,561 do 1,625 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024