Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,171 do 1,235 z 2,813 ]

1,171

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)
luc napisał/a:
Bubuś napisał/a:

Nie, nie, okien nie myje tongue Ja mam od tego ludzi tongue

Ja też, dlatego pytałam tongue

a ja lubię myć okna!! Tylko mam niestety tak,że jestem perfekcyjna w tej kwestii. Zero smug być nie może. Niestety,bo czasami chucham i poleruję te okna przez długi długi czas....
zmęczona trochę jestem,miłych snów:)

Zobacz podobne tematy :

1,172

Hej, ja dzisiaj zaliczyłam wycieczkę do Oświęcimia zatem słońce podziwiałam, ale zza kierownicy. No a potem basenik - kurczę szkoda, że nie pracuję do 15, normalnie przez większość czasu miałam tor tylko dla siebie.

Justyna jak tak lubisz okna myć to może wpadnij do mnie :> dzisiaj słońce poświeciło prosto w okna i kurczę wyglądają dramatycznie. Niestety tym razem na święta muszę się zmobilizować  i je umyć. Gdyby nie to, że się mama zapowiedziała z wizytą to bym może i jakoś tego nie zauważała smile, ale w tej sytuacji kurczę trzeba z tym zrobić porządek ;/

1,173 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-03-21 09:20:28)

Kiedy ja się w  końcu wybiorę na basen?? roll
Co do mycia okien, ja podpisałam cyrograf big_smile Nie zmuszam męża do mycia garnków przez 2 tygodnie, ale on okna umyje big_smile Bardzo chętnie się zgodził, chyba nie wie co go czeka big_smile

1,174 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-03-21 09:22:16)

Lena,nie ma problemu:D Tylko warunkiem jest to,zeby było ciepło bo ja zmarzluch i jak widzę niektóre babeczki wiszące na oknach przed Świętami Bożego Narodzenia to podziwiam:D Mama mi wyskoczyła rano, że z sb/nd ma być -18 st!;o
Ja dziś mam trochę pracy.. To szybko zleci pewnie.
Martinez,powodzenia:)
odnośnie mycia naczyń-tego z kolei nienawidzę! Moczyć się w wodzie, trzeć tymi gąbkami i myjkami,a nuż się coś przypaliło do tego... Nie,nie. Dobrze,że ktoś wymyślił zmywarki;D aczkolwiek wiadomo,zazwyczaj zostaje coś co trzeba wstawić do zlewu i i tak umyć. Zostawiam to mamie:D

1,175

martinez właśnie zapomniałam - powodzenia smile

Justyna niestety podobno na cały przyszły tydzień zapowiadają nieciekawą pogodę ;/ a ja muszę te okna dorwać bo na prawdę wyglądają nieciekawie. Moja mama jest właśnie z tych osób co przy -15 potrafi myć okna bo mają być czyste. Kiedyś mnie też do tego zmuszała i ja jeszcze mrozy zdzierżę, ale przy takiej temperaturze to ta woda na oknach zamarza :>

1,176

Jeżeli chodzi o mycie okien, to słyszałam wczoraj bardzo fajną rozmowę, jej treść pisałam w wątku o wiosennych porządkach, ale przytoczę ją również tutaj (ew. pani moderator mnie poprawi tongue)

Rozmowa zaslyszana dzisiaj na przystanku:
Mlodsza kobieta (ok 50 l) mowi do starszej (ok 70l):
(M)- No swieta ida, znowu trzeba bedzie sprzatac, okna pasuje umyc, a taka brzydka pogoda, ze sie nie chce...
(S)- A wie pani, jak tak brzydko bedzie, to ja sobie tylko od srodka umyje, nie ma sensu sie w wodzie taplac, jeszcze czlowiek jakas grype zlapie,a w moim wieku to byle co i czlowiek choruje
(M)- E nie, no na swieta to psuje umyc, goscie przyjada, gadac beda...
(S)-  E tam gadanie i z moimi brudnymi oknami Chrystus zmartwychwstanie big_smile

martinez ja również trzymam kciuki, z takim dopinigiem egzamin zda się sam big_smile

1,177

Bubuś napisał/a:

Nie zmuszam męża do mycia garnków przez 2 tygodnie, ale on okna umyje

A, to takich ludzi masz do mycia okien lol lol

1,178

Super dzień! Nie dość że siedziałam w pracy po godzinach,biegłam jak szalona na autobus który de facto mi zwiał to zgubiłam telefon:( Szczęście w nieszczęściu że prywatny a nie firmowy.

1,179

Dziękuje dziewczyny, napewno się przyda! Koniec nauki na dziś, od 8 siedziałem z krótkimi przerwami.
Jak dzień minął? Jutro piąteczek big_smile
Justyna, co z telefonem, znalazł się?
PS. umyłyście już te okna? ;-)

1,180

Bubuś wiesz coś w tym jest - w sensie tej rozmowy tych babeczek, ale z drugiej strony mam świadmość, że moja mama jak przyjedzie to pewnie te syfiaste okna zauważy i nieomieszka wypomnieć. Do tego jeszcze pierwszy raz będzie u nas w odwiedzinach dziewczyna brata zatem wypadałoby się jakoś zaprezentować smile

Justyna kurczę może ten telefon w pracy został? jak dzwonisz to jest sygnał czy abonent niedostępny?

A ja dzisiaj na przekór pogodzie pojechałam do koni, obiecałam mojej rekonwalescentce lonżę no i poszłyśmy. Jak wróciłam do stajni to się śmiali ze mnie, że chyba jeździłam na rowerze bez błotników :> a oczywiście inteligentnie nie wzięłam sobie spodni na zmianę żadnych. Na szczęście znalazła się dobra duszyczka co mi jakieś portki na powrót do domu pożyczyła - trochę jednak żal tapicerki w aucie. A to że zaczynałam jazdę w deszczu a skończylam w opadach śniegu to już może pominę.

martinez no właśnie kurczę nie, ale jeśli masz ochotę przewietrzyć umysł i popatrzeć na świat z wysokości 8 piętra to zapraszam smile

1,181

Już jest dziś, wstajemy, nie ma spania smile
Jak Wam się zapowiada dzień?
Lena, zasłoń okna firankami, a jak powiedzą, że nie czyste, to taka moda teraz jest, one nie są brudne, tylko w przypadkowe wzory i smugi wink Na sztuce sie nie znacie?
Miłego dnia smile

1,182

martinez ja już w pracy tongue choć owszem wstałam później niż Ty smile

A co do firanek to takiego cuda w domu nie mam i okna, o których myślę, bo wcale nie zamierzałam myć wszystkich, to okna kuchenne tylko i wyłącznie.

1,183

Hej, jak tam Justyna, telefon się odnalazł?

Natłok pracy, za dużo mam pomysłów i muszę je realizować póki mi się po głowie kręcą, bo jak uciekną to będzie lipa sad Mój "musk" ma dziwną specyfikę działania big_smile Jak mi się urodzi jakiś pomysł, to muszę zacząć go jak najszybciej realizować, bo jak mi już umknie myśl, to nawet jak na kartce zapisze co chciałam zrobić to już mi się tak to nie podoba big_smile

Ja mycie okien przehandlowałam na dwa tygodnie mycia garnków, ale nie wiem czy pogoda pozwoli wywiązać się z umowy, na śniegu myć nie pozwolę. Niezadowolonym z moich brudnych okien przedstawię wizję martineza big_smile

1,184

Lena ja też kiedyś jeździłam konno, niestety mam tak słaby nadgarstek , że jak koń nie jest na gumkach i wyciągnie mnie za wodze z siodła ( a tak często jest z końmi rekreacyjnymi) to może być kiepsko... przestałam zresztą jeździć przez maturę i nawał zajęć, mam nawet w Krk mój toczek , ale pomimo chęci do jazdy już na studiach nie wróciłam sad czego mi bardzo brakuje... ale cóż to drogi sport.

1,185

Cześć smile
No i piąteczek minął, ale za to egzamin zdany smile Dziękuje za trzymanie kciuków, jak widać pomogły!
Co słychać, jakie plany na dziś, jak sie macie?
Justyna, co z telefonem, odnalazł się?
Pozdrawiam smile

1,186

No właśnie Justyna gdzieś zniknęła, czyżby przepadła razem z telefonem ?

martinez super, że jeden egzamin do przodu smile

siekierewcia a ten nadgarstek to jakiś osłabiony po złamaniu lub też z innych powodów czy to po prostu Twoje odczucie, że jest on słaby? Wiesz ja jeżdżę na koniu, który lubi się szarpać (taki uparciuch) i też mnie potrafi z siodła wyciągać. Zresztą ona nie lubi w lewo skręcać zatem czasem się musimy solidnie poprzeciągać smile no i wtedy nadwyrężam sobie bark. A co do drogości - owszem jeśli szukasz w Krakowie to godziny sporo kosztują, jeśli zaś jesteś zmotoryzowana i chciałabyś wrócić do jazdy na bezpiecznych koniach, które się nie szarpią, to mogę dać Ci namiar. Ja zaś znalazłam sobie inną opcję i jeżdżę za sprzątanie - zatem kosztuje mnie to tyle co dojazd do stajni smile

No właśnie czas się zbierać - dzisiaj najpierw odwiedziny u kucyków i użeranie się z jeźdźcami a potem zmiana barw klubowych, czyli sprzątanie i relax. Trzymajcie kciuki bo dzisiaj wsiadam na kobyłkę, która od jakichś 4 tygodni nie chodziła pod siodłem, tylko lonża była ostatnimi czasy, zatem może różne rzeczy wymyślić.  No to komu w drogę temu trampki, wrócę pewnie koło 16 do domu smile

1,187

Znalazł się!! na całe szczęście.  A już miałam blokować kartę.
Ja  dziś niestety bez planów. Na pewno muszę posprzątać, bo mam straszny bałagan. Pora zejść na jakieś śniadanie. Miłego dnia:)
martinez,gratulacje:)

1,188

Lena niestety ale stary uraz, na rezonansie wyszło osłabienie więzadła- czekam już rok na konsultacje w klinice chirurgii dłoni sad, próbowałam jeździć, ale raz ręka nie spokojna, a więc koń nie może być czuły w pysku, a dwa nie może mnie pociągnąć (dwie sprzeczności)...ja też jeździłam za sprzątanie i karmienie (ew. opiekę na jakiś festynach) , ale teraz nie mam czasu poza weekendami sad

JustynaG to dobrze że tel się odnalazł ,haha dobrze że wczoraj nie widziałaś mojego prysznica apropo bałaganu (wylądowały tam chyba wszystkie naczynia z mieszkania)- nie mam zlewu, a w aneksie kuchennym się nie mieściły smile

martinez gratulacje smile

1,189

martinez Gratuluję! Dobrze weekend się zaczyna smile

1,190

Witam, witam w sobotnie popoludnie wink
Po pracy, po obiedzie zasiadam do komputera, by potowarzyszyc wam w ten wyjatkowo zimowy (mimo ze wiosenny) weekend.

martinez gratulacje wink Ale co sie dziwic, z taka obstawa byloby grzechem nie zdac tongue Ty nie robiles tego dla siebie, Ty to zrobiles dla nas big_smile

Co do brudnych garow, to pomysl z prysznicem calkiem mi sie podoba, tym bardziej, ze rowno z obiadem przygotowywalam ciasto i tak na oko juz wiem, ze na suszarce braknie miejsca big_smile

1,191

Dziękuje Wam, to bardzo miłe. Bubuś, oczywiście, że dla Was, nie inaczej. Aż sobie w nagrodę dziś kupiłem koszule wink
Justyna, świetnie, że telefon się odnalazł. Sam kiedyś zgubiłem, na szczęście na uczelni, zatem miałem z powrotem po kilku dniach.
siekierewcia, nie zapytałem o nadgarstek, ale już pisałaś wiele razy, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku i doczekasz się na konsultacje.
Powiem Wam, że wczoraj się wybrałem na kiełbaskę z Nyski przy Hali Targowej, to nic, że minus 10 ? pogoda nie straszna jak jest pycha jedzonko wink
Czas coś poćwiczyć smile
Miłego wieczoru!

1,192

Mi nie zdarzylo sie nigdy nic cennego zgubic, no moze raz... posialam gdzies stowe, niestety nie znalazla sie w zadnej ksiazce ani tez w pudelku po butach itp. Na ogol wszystko mam pod kontrola tongue Ostatnio zwiaruszyl mi sie karnet na silownie, oczywiscie przez wlasne niechlujstwo,bo zamiast schowac odrazu do portfela to schowalam do kieszeni na tylku... znalazl maz, ktory szedl zaraz za mna z przystanku tongue

Ja porcje cwiczen juz wykonalam tongue Jutro skoro swit pedze na silke, ostatnie dni karnetu. Liczac, ze niebawem przerzuce sie na rower nie kupuje juz nastepnego big_smile zainwestowalam za to w pilke do cwiczen, mate i hantelki tongue Odkopalam skakanke.. bedzie sie dzialo big_smile o ile pogoda pozwoli, bo mieszkanko mam niewielkie, skaczac na skakance doprowadzilabym je do ruiny big_smile

1,193

martinez napisał/a:

wczoraj się wybrałem na kiełbaskę z Nyski przy Hali Targowej, to nic, że minus 10 ? pogoda nie straszna jak jest pycha jedzonko

Już tyle razy miałam to zrobić! W końcu się wybiorę lol
Gratulacje z powodu egzaminu smile

Miłego wieczoru wszystkim.

1,194 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-03-24 11:40:49)

Coz za piekny poranek, ostre promienie slonca obudzily mnie jeszcze przed szosta wink Termometr wskazywal -17 - szkoda, ze to ma miejsce tydzien przed wielkanoca , a nie przed bozym narodzeniem big_smile

Silownie juz zaliczylam, w dalszej czeci dnia musowo spacer, zal zmarnowac taka pogode. Oj, juz sobie wyobrazam jak Lenka szaleje z kopytnymi tongue No chyba, ze szkoda koni meczyc na taka pogode (mam na mysli mroz) - nie znam sie tongue Z pewnoscia ktos mnie uswiadomi big_smile   Zycze milej niedzieli i oczywiscie goraco zachecam na wyjscie z domu, jest bajecznie wink

1,195

słońce piękne, choć straaasznie rażące. No i mroźno:( wiosna,wiosna by się przydała:( skorzystam Bubuś z Twojej porady i wyjdę na spacer jeszcze popołudniu,nim słońce nie zajdzie:) Miłej niedzieli:)

1,196

Witam,
byłam dziś w ARS'ie. Jest teraz akcja do 4.04 , że wybrane filmy kosztują 6 zł. Polecam wink

1,197

Justyna to super, że telefon się znalazł smile Ja swojego odpukać nie zgubiłam, zatem mój mąż jest w tym mistrzem - utracił już chyba ze 3 lub nawet 4 telefony. I idź na spacer póki słońce świeci bo jak zajdzie to będzie zimno pewnie.

siekierewcia (notabene co Cię dziewczyno podkusiło, żeby sobie taki nick nadać? za każdym razem muszę podjeżdżać do Twojej wypowiedzi i sprawdzać czy czegoś nie przekręciłam) ooo to nie zazdroszczę, a jak się dorobiłaś takiego osłabienia więzadła? hehe mycie naczyć pod prysznicem, nieźle, w sumie przynajmniej zawsze muszą byc pozmywane bo inaczej nie ma się jak wykąpać. Albo może to w sumie i minus bo pewnie przez to leżą wszędzie :>

martinez kiełbaski z nyski mają swój klimat, ale przy -10 bym się na nie pewnie nie wybrała.

Bubuś no nie poszalałam dzisiaj za bardzo, raz jakoś nie miałam humoru i nastroju bo się okazało wczoraj, że
a) "moja" kobyłka nadal kuleje do tego coś jej odwalało i pokazywała pazurki, a może bardziej adekwatnie będzie napisać zęby i swoją niepokorność
b) druga klaczka, która się na mnie rzuciła z zębami ostatnio, nadal żywi do mnie jakiś uraz i wczoraj znowu powtórzyła atak, tyle że ja tym razem stałam za barierką zatem nadziała się zębami na poręcz

Do tego wczoraj się trochę ziemia podtopiła, w nocy skuł to wszystko mróz, zatem dzisiaj ziemia była twarda (a na koniach niepodkutych po takim twardym nie można za bardzo szaleć bo się mogą podbić, jest to dla nich po prostu bolesne). O czym się dobitnie przekonałam, można rzec, że organoleptycznie. Popełniłam błąd nowicjusza smile próbowałam sobie zapiąć kieszeń w polarze, zatem na chwilę straciłam czujność, w tym momencie konisko się wystraszyło (no bo przecież na pewno w krzakach czaił się jakiś potwór) no i szanowny Grzmot wypalił jak torpeda do przodu, ja się nawet z nim zabrałam tylko mnie wywaliło z siodła, w sumie sytuacja zabawna wręcz, bo tak sobie zawisłam, przez chwilę próbowałam się na wodzy podnieść, ale wtedy zobaczyłam,  że się Grzmot przechyla (no jakby nie było zawisłam mu całym ciężarem na pysku) no i w ułamku sekundy mi zaświtało, ze zaraz się przewróci razem ze mną i mnie przywali swoim cielskiem, zatem po prostu odpuściłam (już w locie wiedziałam że bedzie boleć) i spadłam lewym półdupkiem na twardą, skutą lodem ziemię, głową o milimetry nad drewnianym klockiem, który służy za podpórkę cavaletti. A Grzmotek stanął jak wryty, ja się pozbierałam, przyznałam mu rację, że jest twardo, wsiadłam i pojechaliśmy na łąkę. Także dorobiłam się kolejnego siniaka a zasadniczo to słuczenia, dzisiaj jakoś chodzę/ siedzę, ale nie wiem co będzie jutro. Za to wróciłam do domu i przy niedzieli umyłam w końcu okna w kuchni - niestety jak tak słoneczko w nie świeciło to wyglądały paskudnie.
A teraz szukam inspiracji kulinarnych na świąteczny obiad z rodzicami - nie mam zupełnie pomysłu co ugotować.

1,198

Jaką ja mam ochote na ciacho...dobrze ze niedlugo świeta smile

1,199

lilou22 napisał/a:

Jaką ja mam ochote na ciacho...dobrze ze niedlugo świeta smile

haha,świetny post! zjawia się po długiej nieobecności z ochotą na ciacho;) ja też miałam,dlategoz robiłam szarlotkę. Ale niestety-niezbyt udaną. Co do świąt jakoś się nie nastawiamy,bo zawsze tyyyle tego zostaje. Jedyne co,to przypadł mi w udziale keks:)
Lena,straszne przebije masz ostatnio z tymi konikami! A mi zginął kot:( Tzn już była stara,kilkunastoletnia i coraz gorzej wyglądała ostatnio więc obawiamy się że już przepadła:( Mama chce kota "domowego"(jako że wieś ma swoje uroki,to kotek żył na polu,właził do domu jak miał chęć:)ale w zamian za to próbuję ją namówić na shiH Tzu. Nie musi być rasowy,czasem ludzie za grosze chcą oddać.. Ale póki co marnie mi idzie.:D

1,200

Ładniutki... mi podoba się sznaucer miniaturka. Znajoma ma, poprostu cudo.

1,201

Lena taki mix imienia i nazwiska big_smile PRZERĄBANE xD a mój koffany kuc ( fiording) się kiedyś tak strasznego kota przeraził, nie miał jak iść w długą, bo zagrodzony dwoma innymi końmi na ujeżdżalni, pośliznął się i ze mną na grzbiecie ryps... piękną fioletową miałam wtedy nogę wink haha, zabawne że czym gorszy upadek tym milej się go wspomina xD

Żadnych ciastek!!! Dieta sad... Już nie mogę się doczekać jak się wyleczę i po świętach wracam na bieżnię big_smile , a tak dziś 600 brzuszków i dywanówka, eh, żeby jeszcze to było po mnie widać ile ćwiczę. Zastanawiam się czy na taniec brzucha się nie wybrać...

A ja mam kundelka - sunię 12 letnią , moja kochana nie mogę się doczekać wizyty w domu na święta big_smile

1,202

Dziś jest dzień z tych"bez kija do mnie nie podchodź". Malo spałam w nocy. Jakoś nie mogłam. Taaak,wszystkie bądźcie na diecie,żeby mi głupio było! Ja jakoś nie mam jednak na tyle silnej woli,żeby sobie poodmiawiać.Jedyne co to próbuję ograniczyć to jedzienie na noc,ale//też różnie bywa. Jak akurat zgłodnieje..;D

1,203 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-03-25 14:21:47)

Witam wszystkich... masakra jakaś sad Jak usiadłam do komputera o 8, tak pierwszy raz  ruszyłam się z miejsca przed momentem... po jasna cholerę ktoś te komputery wymyślił.... big_smile

Justyna, u mnie nie ma mowy o diecie, mogę zmusić się do ruchu, ale nie ma opcji żebym sobie czegokolwiek odmówiła jeżeli chodzi o jedzenie tongue
Jak mam, ochotę na frytki z mc o 23, to wcinam frytki, jak mam ochotę na czekoladę to nieraz pochłaniam całą tabliczkę, nie obce mi jest zjedzenie dużej paczki chipsów i popicie jej pepsi (odbija się to cholernym bólem chyba wątroby tongue )

Do skrajnej irytacji doprowadzają mnie wszystkie "odchudzające" żyjące na sałacie i wodzie big_smile Poza tym uwielbiam owoce,zestaw obowiązkowy do pracy to 2 jabłka i banan, a jak wiadomo w owocach jest cale mnóstwo cukru tongue Dietom mówię stanowcze NIE!!! big_smile

1,204

Bubuś napisał/a:

Witam wszystkich... masakra jakaś sad Jak usiadłam do komputera o 8, tak pierwszy raz  ruszyłam się z miejsca przed momentem... po jasna cholerę ktoś te komputery wymyślił.... big_smile

Justyna, u mnie nie ma mowy o diecie, mogę zmusić się do ruchu, ale nie ma opcji żebym sobie czegokolwiek odmówiła jeżeli chodzi o jedzenie tongue
Jak mam, ochotę na frytki z mc o 23, to wcinam frytki, jak mam ochotę na czekoladę to nieraz pochłaniam całą tabliczkę, nie obce mi jest zjedzenie dużej paczki chipsów i popicie jej pepsi (odbija się to cholernym bólem chyba wątroby tongue )

Do skrajnej irytacji doprowadzają mnie wszystkie "odchudzające" żyjące na sałacie i wodzie big_smile Poza tym uwielbiam owoce,zestaw obowiązkowy do pracy to 2 jabłka i banan, a jak wiadomo w owocach jest cale mnóstwo cukru tongue Dietom mówię stanowcze NIE!!! big_smile

Zgadzam się Bubuś...ja też uwielbiam jeść...nie wyobrazam sobie jak można rezygnować z jedzenia...ale za mc nie przepadam i nigdy tego swinstwa nie zjem smile

1,205

lilou22 napisał/a:

ale za mc nie przepadam i nigdy tego świństwa nie zjem smile

To było tylko w ramach wyolbrzymionego przykładu, tez nie jadam w MC, tongue Za to KFC lubię tongue

1,206

A co to za podjadanie do późna, co to ma znaczyć? ;-) No i ćwiczymy, każdego dnia..sęk w tym, że Święta się zbliżają, jak to pogodzić?
Lena, one właśnie mają tym większy klimat około północy i przy mrozie, który ludzi nie odstraszał i kolejka przez chwile była. Jakaś pani kupiła i dała niemal całą psu, zawiniętą w bułkę, oczy tej psinie to chciały wyskoczyć smile
Bubuś, właśnie po to są te maszyny, by pracowało się łatwiej, jak mówi hasło pewnych ściemniaczy, by żyło się lepiej ;-)
Właśnie skończyłem drineczka?jutro zamiast do pracy, jakaś konferencja, nie mam pojęcia co tam będę robił, ale budzik na 5:45 już nastawiony.
Pora spać, dobranoc smile

1,207

martinez,bez przesady.. nie pogrążaj nas:p tak od czasu do czasu napijemy sie coli albo zjemy czekoladę,zrozum...:D ale wiecie na co mam ochotę? Pierogi ruskie,no mogłabym jeść codziennie:)
przemarzłam dziś niesamowicie,ale angielski zaliczony,dentysta też. Już bliżej niż dalej do końca. Mam nadzieję:) dobranoc!

1,208

Justyna, błagam Cię nie wspominaj  nawet o pierogach tongue Przez rok bycia "na swoim" nie dorobiłam się jeszcze wałka ani "stolnicy", więc pierogi odpadają tongue  Raz czy dwa wałkowałam butelką po winie - z braku laku - wyszły nawet ok tongue Takie ruskie ze skwareczkami i cebulką.... mmmmm:P
Rozmarzyłam się big_smile

1,209 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-03-26 11:17:11)

Bubuś napisał/a:

Justyna, błagam Cię nie wspominaj  nawet o pierogach tongue Przez rok bycia "na swoim" nie dorobiłam się jeszcze wałka ani "stolnicy", więc pierogi odpadają tongue  Raz czy dwa wałkowałam butelką po winie - z braku laku - wyszły nawet ok tongue Takie ruskie ze skwareczkami i cebulką.... mmmmm:P
Rozmarzyłam się big_smile

Bubuś,zmiażdżyłaś. Ale się uśmiałam na myśl o wałkowaniu butelką po winie:D
Dziewczyny,ratujcie. Boli mnie ząb przy nagryzaniu:( Miałam plombowanego 2 tyg temu,wczoraj mi go trochę spiłowała i w zgryzie ok,ale jak jem coś twardego to boli:( Do teog wczoraj "robiła"innego zęba który dziś też boli. OK ok,wiem że zęby tak lubią reagować rzpez kilka dni ale ten pierwszy.. Martwię się,nie chcę znów w nim grzebać:( Tzn uratować pewnie nie uratujecie, ale niech ktoś powie że też tak miał i przeszło... big_smile
A jak z pracą w Wielkim Tygodniu? Pracujecie do piątku,do oporu? Czy możecie liczyć na jakieś fory i trochę wolnego?

1,210

Butelka jest dobra na wszystko,(zarówno pusta jak i pełna) przez chwilę kotlety też rozbijałam butelką big_smile

Też tak miałam, ale nie pamiętam co z tym zrobiłam sad Chyba przeszło, ale męczyło mnie kilka dni sad

Ja pracuję do oporu... w sobotę jestem w pracy do 13 , ale na ochotnika, więc nie mam nikomu za złe tongue

1,211

Ja mam nadzieję wyjdę wcześnie w piątek. Albo spróbuję całkiem wolne wziąć. U mnie też pracują w sobotę. Ja nie tyle,że muszę piec ciasta,sprzątac i niewiadomo co jeszcze,ale po prostu,bez sensu tu siedzieć i nic nie robić,kto coś załatwia w Wielki Piątek...

1,212

Przez realizację 4 projektów na raz, mam takie plecy, że chętnie bym i w poniedziałek przyszła do pracy big_smile

1,213

Ja mam dość na dziś. Chę komuś ratować tyłek,a ten sam sobie kłody pod nogi rzuca i się podkłada. Ja nie wiem czy Ci ludzie rozumu nie mają... Po czym oczywiście ja dostaję, że dlaczego nie mówiłam od razu że pan x zrobił źle to czy tamto... Jutro to dokończę bo dziś mam za duże nerwy:[

1,214

Widzę, że atmosfera świąt się wszystkim udziela big_smile
U mnie wojna o.... kibel, tak tak o kibel - dobrze czytacie big_smile Mamy zrobiony grafik, zgodnie z którym myjemy toaletę, ja to robię szybko - 5- 10 minut, bo zawsze mam coś ważnego do zrobienia, inni celebrują mycie muszli - żeby wszyscy widzieli. Kibelek błyszczy, a godziny lecą... No i jedna celebrytka czuje się poszkodowana, bo tylko ona sprząta dokładnie.... ludzie ja proszę o tylko takie problemy w życiu... big_smile

1,215

Ja się nie śmieje,bo akcję z kibelkiem miałam wczoraj...;p
a,wiem co Wam chciałam powiedzieć. weszłam wczoaj do drogerii na Długiej, coś na F... Jak się z ul. Filipa idzie w każdym razie;D jakoś tam nie zaglądałam wcześniej,a mieli (może akurat rpzed Świętami,nie wiem)dużo promocji na fajne kosmetyki:) Choć.. Wam to i tak nie po drodze raczej;D

1,216

Mówisz o drogeriach "Firlit" ?
Fakt nie po drodze mi , ale jak jestem na mieście to zawsze tam zaglądam i wychodzę z jakimś drobiazgiem wink

1,217

oo,tak. właśnie wiedziałam że coś z flirtem się kojarzyło ale nie wiedziałam dokładnie jak:D

1,218

tak, tak z flirtem tongue

O, mi tez się przypomniało... gadałyśmy ostatnio o komunii... w niedzielę się dowiedziałam, że jedna mi się szykuje w maju, nikt szczególnie bliski, ale mam zagwozdkę co kupić, tak do stówy maksymalnie. Macie pomysły? Dziecko jest z grupy tych normalnych, ale gadżety typu mp4 już są zarezerwowane big_smile Myślałam o zegarku, ale komunijne zegarki dla dziewczynek są koszmarne... bratankowi w ubiegłym roku kupiłam taki super - chłopięcy, ładny, sportowy. Dla dziewczynek są takie.... hmmm, brakuje mi określenia..... no obleśne big_smile

1,219

Zegarek? Chyba ostatnio ten pomysł zosał ostro skrytykowany,odnosząc się rzecz jasna do dzisiejszych standardów:D
A jakąś biżuterię srebrną? Nie wiem czy wypada srebro na komunię. Tzn ja dostałam łańcuszek i medalik akurat srebrne,ale to były inne czasy:D no i złoty też dostałam,aby z tradycji stała się zadość. Są fajne książki(nie,nie Biblie;p) np z wierszami ks. Twardowskiego,sama kupowałam taką księgę na bierzmowanie. Nie wiem, w sumie to zawsze mam problem z prezentami;D

1,220

Ja tam nie wiem, co jest złego w zegarku:D Ja nie dostałam na komunie i całe życie nie mam zegarka big_smile A jak dostałam od mamy na 18, to zgubiłam następnego dnia.... tongue Porażka z tymi prezentami, też nie znoszę kupować, podobnie jak nie lubię dostawać. Mam ponad miesiąc, może coś znjadę wink

1,221

Ja bym się zastanawiała nad bizuterią. Może jakiś ładny wisiorek i kolczyki? Nie mam co prawda pojęcia ile to kosztuje.

1,222

Też się skłaniam ku propozycji Anety, wejdziesz do jakiegoś jubilera to zrobisz rozeznanie:) Aaaa. No nie masz zegarka bo szczęśliwi czasu nie liczą!(jak się ma taką teściową...:D)

PS.Oczywiście przerysowuję już tą sytaucję z teściową, mam nadzieję że się nie obrazisz;D ale jakoś mi się tak to nasunęło w tym miejscu:)

1,223

Nie no spoko, temat mojej teściowej zawsze traktuję z przymrużeniem oka... jakbym maiła ja traktować na poważnie to bym była chodzącym, sfrustrowanym kłębkiem nerwów big_smile

Boję się, że biżuteria mnie za dużo wyjdzie, chyba, że wybiorę srebro wink

1,224

Ja o srebrze właśnie mówię;) Ale nie wiem czy to wypada na Komunię. Nie chadzam,nie znam się:D Następna dopiero za jakieś 4 lata:)

1,225 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-03-27 10:48:41)

Pogody komentować nie będę, bo po co sobie ciśnienie podnosić, ale wpadłam żeby się przywitać wink Zaglądnę do was, chociaż jak widzę w kafejce wiatr szaleje w pustych kątach tongue
Co do prezentu, to wpadłam na pomysł, że może kupić rolki z całym ekwipunkiem, przeciętnie w granicy 100-120 zł taki zestaw, tylko, czy sie dziecko potem nie połamie big_smile

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQo1p0OAxPNGZIdSvmoFyFWVLuRhOKh-KjyN0zceuB-3HoAsIqogw
Jak wam się podoba pomysł?  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSiwJ_q3n7v1DChPWVFgPcYp6EDefQhFxQxuatBOwA26cWZyw1p

1,226

JustynaG napisał/a:

Ja o srebrze właśnie mówię;) Ale nie wiem czy to wypada na Komunię. Nie chadzam,nie znam się:D Następna dopiero za jakieś 4 lata:)

Wypada, wypada...

Bubuś rolki też świetny pomysł tongue

1,227

Z góry przepraszam moderację za zdjęcie ze znakiem wodnym, ale tylko takie znalazłam, proszę nie doszukiwać się żadnej kryptoreklamy big_smile

JustynaG napisał/a:

Ja o srebrze właśnie mówię;) Ale nie wiem czy to wypada na Komunię.

http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/30/59/09/80/3059098067

Takie coś?? łańcuszek będzie krótki, więc już niebawem Mała będzie mogła to ubrać... chyba tongue

1,228

Hej, co słychać, jak mija dzień? Jeszcze jutro i wracam do domu, do pracy w środę po Świętach, co sobie będę żałował smile
Justyna, czy ja kogoś pogrążam? No coś Ty. Podjadanie późną porą jest po prostu nie zdrowe, troszczę się o Was ;-) Co się w pracy dzieje? Jak ząb, byłaś na kolejnej wizycie?
Bubuś, akcja z butelką po winie musiała być ciekawa, a jakie to wino, białe czy czerwone, bo chyba to ma znaczenie, znaczy, zależy jakie się pierogi robi big_smile A wracając do tej Twojej wojny w pracy, to musi być ciekawie, niedługo będziesz mogła pisać teksty do poradnika hydraulika smile

1,229

Wczesnie te swieta zaczynasz tongue
Nie mialam odwagi ubijac/ walkowac pelna butelka, zawsze byly puste takze to bez znaczenia jaki kolor tongue

Zamienie ogrodnika na hydraulika, roznica niewielka, moze dowiem sie czegos niezwyklego o muszlach klozetowych big_smile
Ja jutro pracuje poza stanowiskiem pracy, wiec nie bedzie mnie przy komputerze - to tak w ramach usprawiedliwienia wink

1,230 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-03-27 21:55:19)

Boli,nie jeden tylko dwa:( Nie jest to bardzo dokuczliwe,dlatego daję im czas na
po Świętach" Kolejną wizytę mam jakoś 8ego,a zdzwonię po Świętach do gabinetu,zapytam co dalej i czy czekać do 8ego czy przyjść wcześniej.
Niestety póki co-zbiera mi się na chorobę. Angielski dziś odpusciłam. Kaszel,czerwony nos itp itd.. Mam nadzieję,że dostane wolny piątek:(

Bubuś-zestaw ok,właśnie o takim czymś myślałam:) a rolki też dobry pomysł;)

1,231

Hej

w sumie to nie pamiętam co pisaliście od czasu mojej ostatniej wizyty smile zatem odniosę się tylko do niektórych kwesti.
Wałkowanie butelką też przerabiałam - ciężka sprawa, dlatego jak już przyszedł czas przeprowadzki do tego hmm.. ostatecznego mieszkania dorobiłam się w końcu stolnicy i wałka a to, że niezbyt często są używane to już inna sprawa. Tak samo tłuczek do mięsa - ojj bez niego też bywało ciężko i się szukało różnych patentów. Zresztą moja mama odkąd pamiętam to wałkowała zawsze ciasto na stole, u mnie niestety to nie przejdzie bo stołu żal a blat też może się porysować.

Justyna co do zębów to ja mam z jednym taki problem, że czasem po prostu ma zły dzień i mnie boli smile ale takiej sytuacji żeby mnie bolał po załozeniu nowej plomby lub coś w ten deseń to nie miałam. Wg mnie to może być znak, że coś niedokładnie tam wyczyścili.

A w temacie prezentu komunijnego - to myślę, że taki zestaw kompleksowy do rolkowania wg mnie super sprawa, ale pod warunkiem, ze rodzice należą do osób aktywnych i będzie im się chciało ruszyć pupsko z kanapy żeby z dzieckiem na rolki pójść, jak też samo obdarowane jest z grupy tych dzieciaków co to nie tylko przed komputerem siedzą. Zastanawiam sie tylko ile czasu takie rolki jej posłużą? Czy oby to nie było tylko na jeden sezon?

1,232

Lena,wiem że tak niestety może być;( Niepokoi mnie tylko,że to 2 zęby. Mam tylko nadzieję, że w razie ponownego "wiercenia"będę miała to wykonane w ramach reklamacji,a nie będę musiała dodatkowo płacić. Dobra,koniec tematu:)
Właśnie Bubuś,i czy ma dzieciak warunki do jazdy na rolkach?

Padam. Dobranoc.

A,martinez,dziękuję za troskę ;P

1,233

Problem w tym, ze ja dziecko trzy razy na oczy widzialam, wiec wiecie big_smile

1,234

Ale o rozmiar buta zawsze możesz zapytać rodziców:)

1,235

JustynaG nie daj się chorobie! Zdrówka życzę!
Bubuś bardzo ładny ten komplecik smile
Moja córcia ma rolki w rozmiarze 30-34, jak jej noga rośnie to je rozciągam. Dzięki temu mogą jej służyć na dłużej.

Posty [ 1,171 do 1,235 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024