Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 2,813 ]

781

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

bo jak wiemy- w domu ludzie umierają:) przechodziłam wczoraj rpzez Floriańską,jest tam sklep z takimi"pierdółkamo kobiecymi". I na witrynie -70%. No myslałam,że stamtąd nie wyjdę. Biżuteria,portfele,torebki,czapki w takich cenach...
A kiedy Bubuś Twój"połówek"wraca?

Zobacz podobne tematy :

782

Dzień dobry Paniom smile

no to Bubuś nie ma to jak postanowienie smile ale w sumie jeszcze tylko dzisiaj musisz przesiedzieć i będziesz mieć weekend na wyleżenie tongue

783

Z tego co mi wiadomo jutro w nocy ruszają, na niedzielę rano powinni być w domku. Oglądałam wczoraj kamerki z lodowiska i udało mi się go wypatrzeć tongue - Czujne oko żony wszystko dostrzeże big_smile Niech nie myśli, że 450 km go chroni przed nadzorem big_smile

Niestety zanim ja wygospodaruje środki na zakupy to bedzie po przecenie tongue Jak zawsze zresztą big_smile

Już godzina minęła, jak się zabiorę za prace to jak z bicza strzeli i będzie południe, do drugiej sie jakoś doturlam, a jak juz będzie druga to już prawie 16 i do domku big_smile

784

Bubuś ja mam podobnie z kamerkami - w sensie jak ja siedzę w pracy a mąż sobie na deskę jedzie to też czasem zerknę jak mu tam idzie smile

Dzisiaj mam dzień masakrę - jedna wielka telekonferencja przeplatana wizytami. Ale przynajmniej dzień szybciej leci smile I już jest zasadniczo półmetek smile

785

Witam moje Krakowianki, nie było mnie trochę , ale myślę ,że będę wpadać częściej smile Na mazowszu aura bardzo zimowa, śniegu co niemiara i -5. A jaka pogoda w moim ukochanym Krakowie smile? Poruszylyscie temat pracodawców  i jakie to macie udogodnienia. Hmm u mnie jest wręcz odwrotnie , bo jakby mógł to by wszystko zabrał. Pracuję na produkcji w dużej firmie obuwniczej. Mobbing i wykorzystywanie pracownika to u mnie norma. Pewnie nasuwa się  Wam pytanie co ją tam robię jeszcze ? Mieszkam w rejonie gdzie jest dość trudno o pracę a wiek już swój mam i są trudności. Pracuję w tym zakładzie już ponad 10 lat i tak naprawdę do wykonywanej pracy nie mam zastrzeżeń. Ale do całej reszty tak. Pracuję w tym zakładzie razem z córką i mamy te same objawy nerwicy i lęku przed przebywaniem w pracy i pracodawcą. Zdajemy sobie sprawę , że tak dłużej nie daje się pracować. Człowiek stoi przy maszynie i ma ochotę walnac drzwiami i wyjść. Teraz wymyślili,że koszty podatku dochodowego od wynagrodzeń będzie ponosił pracownik. Nie dość ,że i tak pensja jest bardzo niska to będzie teraz jeszcze niższa, choć wszyscy mają wątpliwości czy jest to zgodne z prawem. Pracując ciągle pod presją, każdy jest nerwowy i takim sposobem właśnie doszło do wypadku, maszyna prasujaco - zgrzewajaca wciagnela mi dłoń. Zmiazdzenie i poparzenie 2 stopnia. Jestem już pół roku na zwolnieniu i straszą mnie zwolnieniem ot i podejście. Pracownik nic dla nich nie znaczy , żadnych ludzkich odruchów. Oj już Was nie nudze. Miłego dnia życzę , w pracy wink

786

Niestety tacy są właśnie pracodawcy. (Nie wszyscy rzecz jasna)
Za nic mają skargi pracowników, czy kontrole z pipu(z której pracownikami suma summarum prywatnie nie jedną flaszkę wypili).
Ludzie boja się zgłaszać do inspekcji bo niby, że anonimowo to i tak szef dziwnym przypadkiem dowiaduje się kto się skarzy sad A o prace dla starszych osób trudno.

Kilka lat temu mój tata miał poważny wypadek w pracy - efekt zmiażdżona lewa stopa - trwały uszczerbek na zdrowiu - szef był raz w szpitalu go odwiedzić - po to żeby powiedzieć, że już nie pracuje w firmie... Po wielu perturbacjach tata dostał odszkodowanie, ale renta mu się nie należy i róbcie co chcecie hmm

Brat w ubiegłym roku miał wypadek w pracy - efekt kostka skręcana 3 śrubami, pracodawca wszystko chcial zagłaskać, żeby nie było, że w miejscu pracy wypadek... sprawa dalej jest nie wyjaśniona, a brat od tej pory o jednej kuli chodzi, a rehabilitacja nic nie daje sad

787

betti kurczę nieciekawa sytuacja w tej pracy a ten wymysł o płaceniu podatku od wynagrodzeń to jakaś pomyłka - przecież macie od pensji odciąganą zaliczkę na podatek. I że co? że macie to jeszcze dodatkowo dopłacać?
Jakaś śliska ta sprawa.

Pytasz o pogodę w Krakowie - u nas też -5 choć w radio straszą, że odczuwalna to nawet na poziomie -10 jest. Niestety nie zweryfikuję chwilowo. No i śnieg delikatnie z nieba prószy.

788

Jedyną pogodynka w naszym gronie może być Lena, reszta (czyt. ja i Justyna) świata poza praca nie widzi big_smile Podgląd aktualnej sytuacji meteorologicznej ułatwia jej okno na główną ulice miasta big_smile My w naszych bunkrach, możemy co najwyżej dostrzec kolor nieba i to też nie bardzo , bo dziś jakieś takie byle jakie jest sad

789

dokładnie tak! mi strasznie gorąco jest,miałam okno ledwo co. Zamachnęłam się,otworzyłam jak tylko się da,odwracam się, a tam na podłodze mokro,śnieg pada a ja w szoku:D

790

Ano jest nie ciekawie, aż nie chce się tam pracować, rzekłoby się, że aż jest wstręt. Epitety szefostwa bo jest to małżeństwo przyrastają wszystko np. "ty zaje..ny brudasie"lub "patalachu"itp.itd. Gdybym usłyszała coś takiego w stosunku do mnie, wyszlabym i więcej nie wróciła. Dziewczyny tak pracować się nie daje! Szukamy z córką jakiejś alternatywy , ale jest ciężko. A teraz jeszcze ten mój wypadek sad.        Bubus sama mialas styczność z takim szacunkiem do Twojego taty. Mnie też odwiedził szef w szpitalu i to był jego pierwszy i ostatni ludzki odruch(ale myślę że to była zagrywka tylko) Za zwolnienie płaci mi kiedy chce , raz na 2miesiące a mam kredyt hipoteczny dodatkowo i prawie wszystko idzie na opłaty. Córka poprosiła więc ostatnio o zaliczkę przecież terminów rachunków nie przesunę, to dostała jeszcze parę niemilych słów , no jak mogła o to prosić. No i oczywiście nie dostała.           Lena, a propos tego podatku to wywiesili na tablicy ogłoszeń treść ,że koszt podatku dochodowego od wynagrodzeń od 1.01.2013 płaci pracownik. O co kaman to nie wiem. To jest koszt który ponosi pracodawca. Ale może jest jakas luka w prawie,którą chce wykorzystać naszym kosztem. Oj brak słów. Ale jeśli ktoras z Was zna się na tych sprawach to bardzo bym prosiła o kilka słów wyjaśnienia. Bardzo serdecznie Was pozdrawiam

791

betti jak dla mnie to jest jakiś szwindel z tym podatkiem, do tego jeszczy wywiesili to na tablicy ogłoszeń. A nie możecie zrobić zdjęcia tego newsa i wysłać np. mailem do PIP'u? myślę, że mógłby się tym zainteresować.

Ewentualnie przecież można zadzwonić do Pip (anonimowo) i to zgłosić. Zadziała, przyjdą, to ok. nie zadziała to przynajmniej będziecie mieli poczucie, ze próbowaliście.

792

Witam w sobotni poranek:) piękny z resztą choć mroźny. LENA ,wiesz o tym PIPie to się zastanawialiśmy czy nie puścić im tej wiadomości razem z innymi ciekawostkami. Już drążyłam trochę temacie, bo obawiałam się ,że jeśli się tym zajmą to dostaną po parze butow i na tym się skończy inspekcja ,zresztą jak zwykle. Ale to wygląda inaczej ponieważ sprawą zajmuje się organ z innego rejonu Polski,a nie lokalny.Itu nie ma tzw.znajomości. Dobra już nie smęcę smile Kawa i działam,trochę ogarnę mieszkanie. Wpadnę później

793

Czesc kobietki. Ach ta sobota tongue Pierwsza na zegarze, a ja dalej w "pidzamie' sad tongue
No i stalo sie, chorobsko rozlozylo mnie na dobre, nie podnioslam zwlok na poranna silownie, caly tydzien juz zawalam sad
Moze jutro sie zmotywuje, poki co leki i wracam pod koldre. "Grzejnik" juz do mnie jedzie, wyjechali wlasnie z Austrii smile tongue

Macie jakies wesole komedie romantyczne do poogladania? Obejrzalam juz chyba wszystko z postow kolezanek z dzialu o filmach, niektore po dwa razy big_smile A tu jeszcze z 6 godzin lezenia w samotnosci sad tongue

794

Witam w niedzielny poranek. Zajrzałam Tutaj do Was przypakowo, przegladając Kafejki z ciekawości, żeby wiedzieć co w trawie piszczy big_smile i natknęłam się na wpis BETTI67.
Trochę znam się na sprawach płacowych i okołopłacowych.
BETTI67 jeżeli pracodawca wypłaca pensje zgodnie z prawem tj nalicza i odprowadza składki ZUS i zaliczki na pdof to nie ma mowy o żadnych dodatkowych obciążeniach wynagrodzeń pracowniczych.

Bardziej zaniepokioła mnie sparwa Twojego wypadku.
Czy został zgoszony jako wypadek przy pracy?
Czy zostały sporządzone protokoły i odesłane do ZUS?
Piszesz, że jesteś już pól roku na zwolnieiu? to niedługo bedziesz musiał przejśc na świadczenie rehabilitacyjne. Czy pracodawca już się tym zajął?
Mam jeszcze wiele....wiele watpliwości. A musisz się tym zająć bo wnioskuję z Twojego wpisu, że wypadek był bardzo groźny i doznałaś poważnego uszczerbku na zdrowiu i może skończyć sie niezdolnością do pracy całkowitą.
Z tyt. wypadku należy się Tobie jednorazowe odszkodowanie w wysokości 20% przecietnego wynagrodzenia za każdy 1% uszczerbku.

Nie będę więcej już wypisywać...bo nie znam dokładnie sytuacji. Jeżeli jesteś zainteresowana to pod moim nickiem jest adres poczty. Mozesz do mnie napisać.

Pozdrawiam  wszystkie  Netkii życzę miłego dnia.
Zajrzę jeszcze do Was

795

Witaj nanas i zaglądaj jak najczęściej:)
Ale mnie przemroziło wczoraj po tym teatrze! Dziś już z resztą też. Ale dospałam do 9:00 - idealnie:)a od ranac hodzi za mną jedna z ulubionych piosenek:http://www.youtube.com/watch?v=jCgv2INQXFY
Miłego dnia! Lęcę się pogrzać pod kołdrą:)

796

Bubuś widzę, że małż wrócił i się chyba nacieszyć nie możesz tongue

nanas no mi właśnie ta firma Betti też mocno podejrzana się wydaje. Zastanawiam się Betti czy oni Ci w ogóle składki odprowadzają - sprawdzałaś sobie z ZUSie czy tak jest ?

Justyna aj tam, aj tam wymarzłaś smile A ja dzisiaj jazdę mam już zaliczoną  -13 na termometrze, normalnie katar w nosie zamarza podczas oddychania smile było rewelacyjnie

797

Jestem jestem, czytam sobie co ciekawego na forum sie dzieje, ale jakos nie mam weny na piasanie dzis tongue

Lena jestes moja idolka big_smile Ja od rana zbieram sie na pole, ale poki co nie mam odpowiedniej motywacji tongue Od tego mrozu juz jest mega suche powietrze, zimno, snieg sie nie lepi, balwana nawet nie zrobie, to po co wychodzic big_smile

Jak tam po sztuce, podobala sie??:P

798

Witam Was po dłuższej nieobecności. Oj dużo mnie ominęło, ale chyba najbardziej szkoda mi tego teatru. Mam nadzieje ze jeszcze będzie okazja iść, bo nie pamietam kiedy ostatnio byłam. A tak wogole to może wybiera się ktoś na Sepa do kina on i czy wogole jest sens iść ? oglądał ktoś może ?

799

Hej Anula, ja z chęcią wybiore sie do teatru smile, do kina szkoda mi troche pieniędzy zwłaszcza na polskie produkcje...

800

Justyna sie wybierala, boze jeszcze sie nie wybrala tongue

801

LENA tak a propos mojej firmy to sprawdzalam w zusie czy wszystko jest ok,  no i o to mogę być spokojna. Juz i mną targały takie wątpliwości, ale rumulki dostajemy.                NANAS, dziękuję ,że zainteresowałaś się moją sprawą smile Jeśli chodzi o mój wypadek to zostal spisany protokół i wypadek jest uznany za wypadek przy pracy. 29.01. kończy mi się zwolnienie 182 dni. Byłam już w ZUSie na orzecznictwie w sprawie zasadności mojego zwolnienia i lekarz je wydał pozytywnie. Obecnie czekam na orzecznictwo w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego.Czas nagli bo zostaly mi tylko 2dni, jeśli mnie nie wezwą w tym czasie a dalszego zwolnienia nie mam mimo ,ze tak jak stwierdzil lekarz, do pracy sie jeszcze nie nadaje, to zaklad pracy ma prawo mnie zwolnić. I tu mam dylemat.

802

NANAS moja ręka powoli dochodzi do sprawnosci,blizny w sumie zagoiły się ładnie.Mam zrosty, choć myślę,że z czasem je zrehabilituję, narazie to mnie jeszcze blizny bolą. Zrobiły mi się natomiast zmiany w stawach i nie domykam dłoni. proste czynności robię ale nie mogę dzwignąć,użyć siły i wykonywać prac tzw.manualnych.Jednym slowem jeszcze się do pracy nie nadaję,tym bardziej,że moja praca wymaga takich zdolności.  Jeśli chodzi o odszkodowanie to nie bardzo wiem co mi się należy i jakie są procedury. Czy ja składam dokumenty czy zaklad pracy, nikt mi tego jasno nie wytlumaczyl. Mój post jest również w odszkodowaniach.

803 Ostatnio edytowany przez nanas (2013-01-28 00:33:45)

BETTI
Dopóki ZUS nie wyda orzeczenia w sprawie świadczenia rehabilitacyjnego zakład nie może cie zwolnić. Może to zrobić jeżeli Zus odmówiłby świadczena a lekarz nie dałby  Tobie zdolności do pracy. Wtedy ze wzglę na utratę zdolności do wykonywania określonej pracy może zwolnić bez wypowiedzenia.
Musisz się również liczyć z rozwiązaniem umowy nawet jak dostaniesz świadczenie rehabilitacyjne. Jeżeli będziesz dłużej niż 3 m-ce to własnie po upływie 3 m-cy pobierania świadczenia rehabilitacyjnego zakład może (ale nie musi) rowiązać umowę o pracę
Co zaś tyczy się odszkodowania to po zakończonym leczeniu zostaniesz wezwana na komisję ZUS celem ustalenia uszczerbku na zdrowiu. Bedziesz musiała napisać wniosek, który złożysz u pracodawcy.

Na podstawie art. 11 ust. 5 ustawy z dnia 30 października 2002 r. o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy i chorób zawodowych (Dz. U. Nr 199, poz. 1673) zarządza się, co następuje:
§   Wniosek o jednorazowe odszkodowanie, zwany dalej "wnioskiem", do płatnika składek składa ubezpieczony lub uprawniony członek rodziny, o którym mowa w art. 13 ust. 2 ustawy z dnia 30 października 2002 r. o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy i chorób zawodowych.
Wniosek zawiera następujące dane identyfikacyjne:
płatnika składek: numery NIP i REGON, a w przypadku gdy płatnikowi nie nadano obu tych numerów lub jednego z nich - numer PESEL lub serię i numer dowodu osobistego albo paszportu;

ubezpieczonego: numery PESEL i NIP, a w przypadku gdy ubezpieczony nie posiada tych numerów lub jednego z nich - serię i numer dowodu osobistego albo paszportu.

§  Płatnik składek, po otrzymaniu wniosku, kompletuje dokumentację niezbędną do ustalenia uszczerbku na zdrowiu ubezpieczonego, spowodowanego wypadkiem przy pracy lub chorobą zawodową, w szczególności:
protokół powypadkowy;

prawomocny wyrok sądu pracy;

kartę wypadku;

decyzję o stwierdzeniu choroby zawodowej;

zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza, pod którego opieką znajduje się ubezpieczony;

odpis aktu zgonu - w przypadku zgonu osoby, która uległa wypadkowi przy pracy, lub u której stwierdzono chorobę zawodową.

§  Płatnik składek, po zakończeniu leczenia i rehabilitacji przez ubezpieczonego, przekazuje wniosek wraz ze skompletowaną dokumentacją, o której mowa w § 2, terenowej jednostce organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, zwanego dalej "Zakładem", właściwej ze względu na miejsce zamieszkania ubezpieczonego, w celu skierowania ubezpieczonego na badanie przeprowadzane przez lekarza orzecznika Zakładu.

804

nie wybrała się:p bo była zniesmaczona po bebjbi blues i stwierdziła że nie wie czy warto iść na polskie filmy. Narazie czekam na opinie:) a jak tylko będę miała możliwość na 2 bilety w cenie 1 w Bagateli to z pewnością jeszcze się wybiorę:)
szkoda, że weekend tak krótki:(

805

Hehe Bubuś chcesz moją fotkę do postawienia sobie na kominku big_smile

kurczę no zdecydowanie za krótkie te weekendy są :>

806

lilou22 napisał/a:

Hej Anula, ja z chęcią wybiore sie do teatru smile, do kina szkoda mi troche pieniędzy zwłaszcza na polskie produkcje...

W takim razie musimy się ugadac kiedy i może jeszcze będzie ktoś chętny.

A mnie ten weekend się trochę dluzyl, może dlatego ze spędziłam go w domu. Ale za to tydzień mi zlecial bardzo szybko. Muszę się pochwalić ze spędziłam go w cieplejszym kraju. Było super. Ale co dobre szybko się kończy :-/ Za to wspomnienia zostają :-)

Życzę Wam miłego dnia ;-)

807

Anula_25 napisał/a:
lilou22 napisał/a:

ja do teatru zawsze!:) a gdzie to podróżowałaś?

808

Ja zawalona pracą tongue Dobrze, bo tydzień szybko minie big_smile Jakis dobry humor dziś mam, mam nadzieję, że tak będzie do końca tygodnia big_smile

Wczoraj wieczorem znowu zanurkowałam w sieci i po obejrzeniu kolejnych dennych komedii romantycznych z happy endem jakoś mi się tak humor poprawił big_smile Życie to jednak jest fajne big_smile Moje dobre samopoczucie wyrażam śpiewając na całe biuro big_smile

809

JustynaG napisał/a:
Anula_25 napisał/a:
lilou22 napisał/a:

o to suuper smile

810

Witajcie kochane w samo południe smile o brzmi jak tytuł westernu hi.     NANAS bardzo dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie mi tematu smile jestem Ci bardzo wdzięczna, bo szukając w necie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi.
  Was moje drogie serdecznie pozdrawiam, narazie znikam. Miłego poniedziałku życzę smile

811

ja też mam dobry humor,jakoś samoistnie mi przyszedł. Ale nie śpiewam:D jeszcze!
Jak wypatrzycie jakąś sztukę lub teatr wogole,do którego chcecie pójść to dajcie znać - ja się dostosuję:)
Ja się zagłebiłam dziś w kącik kulinarny na forum,ciekawe pomysły na kolację. Chyba z czegoś skorzystam dziś:)

812

JustynaG napisał/a:
Anula_25 napisał/a:
lilou22 napisał/a:

Tym razem Barcelona. Jest piękna, polecam wszystkim

813

A ja mam dzisiaj w pracy jakiś armagedon, ale od jakiegoś czasu to już reguła, że poniedziałki takie właśnie są.

Anula wrzuć zdjęcia na jakiś serwer i podeślij linka smile chętnie popatrzyłabym na jakieś optymistyczne klimaty bezśniegowe smile

814

Hej kobietki. Witam na stanowisku pracy smile

Humor nadal dopisuje, chociaż juz trochę słabszy niż wczoraj, na śpiewy się nie zanosi big_smile
Zajrzę tu do Was w ciągu dnia, teraz zabieram sie za pracę wink

815

u mnie tzw."zawias". Dziś raczej wegetacja niż praca.
Mam ochotę na kruche rogaliki z marmoladą,ma któraś jakiś łatwy,sprawdzony przepis? smile

816

Mnie w pieczenie nie mieszaj big_smile

Ogląda któraś z was serial "The client list" z L. Hewitt i C. Egglesfield'em?
Przez wzgląd na aktora (ach ten uśmiech) skusiłam się na ten serial , no nie powala, ale przetrwałam 10 odcinków pierwszej serii big_smile
Druga seria od marca, ale chyba mi aktora zmienią i nie będę miała motywacji do oglądania big_smile

Oglądacie jakiś serial na codzień ?? smile

817

na codzień nie, ale co czwartek dr.Housa. Sama nie wiem na czym polega fenomen tego filmu,więc nie pytajcie. Ale lubię jakoś włączyć tv w czwartek wieczorową porą. Nie, że wyczekuję co będzie tym razem się działo ale tak po prostu.

Ok,ok-Ciebie Bubuś pomijam w pytaniu:)

818

To, że nie mam telewizora nei znaczy, że nie oglądam seriali big_smile
Jestem na bieżąco z tym co mnie zainteresuje w sieci tongue Ponadto po zakończeniu nauki nie mam co robić wieczorami, więc oglądam jakieś romansidła itp. Z książkami finansowo nie wyrabiam bo przecież musiałabym chyba ze 4 na tydzień kupować, pracy do domu zabierać nie będę, a pasji, które można realizować każdego zimowego wieczoru tez brak. No to zostaje "okno na świat" w postaci laptopa tongue Dzis ogladałam "the client list" do 1.30 bo chciałam wszystkie odcinki z serii zobaczyć big_smile

Z mężem oglądamy (w sieci rzecz jasna) "Bing bang theory" - teoria wielkiego podrywu - zabawna komedyjka ;P

Pamiętam jak moje chłopisko miało fazę na hoausa - nadrobił kilka sezonów w parę tygodni, ten serial był jak  modlitwa powszechna w telewizji trwam big_smile Oglądaliśmy go wieczorem przed snem i rano przed pójściem do pracy big_smile

819

Chciałam ominąć Cię w pytaniach kulinarnych a nie o seriale!!:)
Że nałogowo oglądasz to wiemy, ja nieraz mam plan włączyć jakiś film idąc Twoim śladem,ale jakoś ciągle coś wypada i się zebrac nie mogę. A jest tyle pozycji,które chciałabym zobaczyć:)

820

A no tak, źle zrozumiałam tongue

Nie nałogowo, ot po prostu mam dużo czasu big_smile Od czerwca nie oglądałam praktycznie nic, aż do początku zimy. Mroczna aura zagnała mnie przed laptopa i bywa, że dziennie 4 filmy idą tongue
Podobno fajny jest serial "Anatomia prawdy" na FoxLife tongue

Dziewczyny dziś milczą. Adzia chyba zajęta projektem z pracy nie wychodzi tongue Szamanke zeżarło razem z przeprowadzką tongue

821

Lena pewnie dalej w pocie czoła, Anula wraca do szarej polskiej rzeczywistości... big_smile
a my tak sobie piszemy,zamiast za pracę się zabrać;D
ja w seriale akurat wciagać się nie chcę,to zło jak dla mnie. Później codziennie trzeba coś oglądać,jak zaciekawi. Nie lubię tego big_smile

822

Ja po energicznym poniedziałku mam takiego lenia dziś, że głowa mała sad Az mi wstyd za siebie sad
Jakby nie fakt, że mi głos w pc nie działa to bym sobie jakiś film zarzucila big_smile Będę "gorzko płakać" za to moje dzisiejsze nic nie robienie. W końcu skończy sie dzień dziecka tongue

823 Ostatnio edytowany przez adzia43 (2013-01-29 14:48:05)

Ależ mnie długo nie było smile)) Muszę ponadrabiać wątki i nowe koleżanki, które się pojawiły smile

Dziś piszę z informacją

Kochane PANIE!!! W czwartek (31.01.13) o 18.00 organizuję spotkanie dla kobiet "Jak być mądrą bogatą kobietą" jeśli są osoby zainteresowane wzięciem udziału w spotkaniu i posłuchaniu ciekawych informacji proszę o maila do mnie smile na adzia128@interia.pl

Zaproszenie dla osób, które zgłoszą się wcześniej jest darmowe smile

paaaaaa

PS: Droga Koleżanko Madziu! nie jest to reklama tylko informacja dla osób, które czegoś poszukują smile
PS 2: Bubusiu - biorąc pod uwage, ze nie jest to moja praca tylko czysta przyjemność zarabiająca na moje przyjemności tongue to tak posiedziałam trochę ostatnio smile

824 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-29 15:19:25)

Będzie darmowe jedzenie ? big_smile
Wiesz, przed pierwszym w lodówce zapasy zaczynają topnieć big_smile

825

hehe nie przewiduje darmowego jedzenia smile to nie spotkanie z serii poznajmy się z nami jest fajnie tongue

826

Jak bez jedzenia to nie chcę wink

827

no to trudno Bubus. Ja to juz wiem smile Tylko daję znać ze jest coś takiego smile Każdy zrobi co uważa.

828

Hej u mnie dalej urwanie głowy w pracy do tego jeszcze kurczę dzisiaj cały dzień bolał mnie żołądek i brzuch. Zatem lekko zwijając się z bólu odpowiadałam na wszelkie pytania i problemy.

Bubuś a gdzie Ty sobie te filmy oglądasz ? jest jakiś portal, który daje dostęp za free?

829

seans online, kinomaniak tv, ekino.tv. kinopecetowiec itd tongue
Zawsze cos sie znajdzie. Na niektorych trzeba sie logowac -z nich nie korzytam, niektore sa calkiem za free bez logowania, ale np. z limitem (np 2 filmy na dzien) - z nich korzystam wink

830

Hej

Bubuś, ale czy na tych stronach, które wypisałaś coś płacisz za film? bo odpaliłam dla sprawdzenia praktycznie wszystkie (jedna się nie ładowała) i co chciałam film zobaczyć to albo 30 min albo wyślij sms :> zatem nie wiem czy to od filmu zależy czy może jednak coś tam się płaci.

A tak by the way to ciepło dzisiaj tongue

831 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-30 09:48:43)

Nie, nie płacę smile
Np. na "kinopecetowiec" masz tak, że pod filmem masz okno główne, które odsyła cie do płatnego i poniżej kilka linków do odtworzenia. Darmowe z limitem to putlocker i nextvideo, całkiem free jest maxvideo, ale nie pod każdym filmem można go znaleźć smile

Innym rozwiązaniem jest wpisanie tytułu filmu i dodanie "online" big_smile
Są niektóre filmy,których nie udało mi sie znaleźć w sieci za free ale z większością nie ma problemów smile

WEJDŹ NA STRONĘ : kino.pecetowiec.pl
1. Wybierz film - ja kliknęłam w pierwszy z brzegu pt. "Gabinet"
2. Wyskoczyło okno z filmem (płatne, które odsyła na inną stronę)
3. Pod nim są inne odsyłacze :
Kliknij ? tutaj aby oglądać przez serwis 1: Nextvideo -> odsyła cię do filmu, mozesz oglądać
Kliknij ? tutaj aby oglądać przez serwis 2: Putlocker ->  wyskakuje strona putlockera z tabelką -. klikasz w środkowy nagłówek, który pojawia się po kilku sekundach "Continue as free user" i na ogół gra wink

832

Bubus! Trzeba wspierać polska kinematografię i kupować filmy! tongue

833

I ja skorzystam:) Ja oglądałam kiedyś na vod,ale teraz mi nie trybi ta stronka. A nie znam się,więc nie wiem czy tam jakiś limit był,czy coś;/
Duużo cieplej,ale szkoda że nie można się nastawiać że wiosna tuż tuż tylko przebłysk który do wiosny przyzwyczaja,  a później jeszcze ma nam spasc śnieg:D
No wczoraj jak wyszłam z pracy to zgłupiałam,bo rano tak biało,a jak wyszłam z mojego"więzienia"to ze śniegu mało co:)

834 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-30 10:03:56)

Tak, jasne smile

Oglądam na własny użytek, więc nie łamię prawa tongue
Połówek z uporem maniaka kolekcjonował płyty dvd.
Doskonała forma kurzołapajki i nic poza tym, bo film na ogół ogląda się raz.
Mamy koło 200 dvd, obecnie zapakowane w pudle na strychu wink

Co do pogody, ja jestem na nie!!!!!
Nic mnie tak nie irytuje jak nagła odwilż sad Najlepiej zamienić "zimówki" na gumniaki, a jeszcze z moim szczęsciem to utaplana jestem po kolana, a i moja jasna kurtka w zdrerzeniu z zakopianką nie ma prawa bytu big_smile Prałam ją w weekend, a po porannym prysznicu od kilku tirów wymaga kolejnego prania, w końcu zostaną mi same szwy, bo reszta się spierze big_smile

835

no tak,odwilż nie jest fajna;/ reklamowki na buty nałożyć trzeba:D
nie znacie jakiegoś-choć to pewnie retoryczne pytanie..-dobrego dentysty w Krakowie,przyjmującego na NFZ?

836

JustynaG napisał/a:

nie znacie jakiegoś-choć to pewnie retoryczne pytanie..-dobrego dentysty w Krakowie,przyjmującego na NFZ?

Widzę, że cię na żarty bierze tongue dobry dentysta na nfz? cóż, może cuda się zdarzają, ale ja nie miałam możliwości ich doświadczenia big_smile Czyli moja odpowiedź brzmi : nie big_smile

837

tak tez myslałam ;p

838

na NFZ to tylko do instytutu, ale dlugo czeka się..chyba ze do studentow to wtedy szybciej smile... Moj połówek smile robił zęba u studentki z 2 lata temu i poki co wszystko jest ok.

839

nie no,jakoś nieoddałabym się w ręce studenta. To może jak już mam płacić,to polecicie jakiegoś dobrego nie na NFZ?:)
lilou,gdzie Ty się podziewasz wogóle jak Cię tu nie ma?:) Sesja?

840

A no instytut, racja... mama leczyła tam zęby i również była zadowolona smile Na kimś te ludziska muszą się uczyć big_smile

841

Ja też polecam dentystów (a właściwie studentów) w klinice stomatologicznej na Kopernika. Fakt, że to studenci, ale pracują pod okiem doświadczonego pracownika. Ja z tej formy nie korzystam bo wolę mojego prywatnego mimo wysokiej ceny. Natomiast kilku znajomych korzysta i są bardzo zadowoleni. Problem nie jest w jakości usługi ale w tym, że ciężko się tam dostać.
Justyna mogę Ci mojego polecić ale uprzedzam, że jest drogi niestety. Ale gabinet jest świetny, leczymy się tam od kilkunastu lat.

842

JustynaG Ja znam chirurga stomatologa, który rewelacyjnie wyrywa ósemki smile
A do dentysty chodzę prywatnie, nie znam żadnego dobrego co by przyjmował na NFZ

843

dziękuję dobre Kobiety:) Wydaje mi się,tzn mam nadzieję, że znalazłam godnego uwagi. Umówię się w przyszłym tyg na wizytę,mam nadzieję że za abrdzo mnie nie ogoli z kasy:D
jak tam dzień sie zaczął??

844

JustynaG napisał/a:

dziękuję dobre Kobiety:) Wydaje mi się,tzn mam nadzieję, że znalazłam godnego uwagi. Umówię się w przyszłym tyg na wizytę,mam nadzieję że za abrdzo mnie nie ogoli z kasy:D
jak tam dzień sie zaczął??

Na dobra sprawę nie ważne jak sie dzień zaczął, ale jak się skoczy big_smile
Ja od rana wmawiam sobie, że mam dobry humor - póki co efekty są zauważalne big_smile

845

Witam,
BUBUŚ i tu masz rację,ważne jak się skończy smile pociesza mnie to bo moj zaczął się nie ciekawie bo obudził mnie bhpowiec niemiłym tonem.Wszystkim życzę radosnego dnia i pozdrawiam Kraków smile

Posty [ 781 do 845 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024