Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 716 do 780 z 2,813 ]

716

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

hehe dzis sie wszyscy lenią smile oj jjjjj niech nie mija jak weekend bo u mnie sie dużo dzieje i sporo do zrobienia;)

pozdr

Zobacz podobne tematy :

717 Ostatnio edytowany przez Lena (2013-01-20 22:05:15)

A wcale, że nie. Nie wszyscy się lenią. My ze znajomymi z samego rana pojechaliśmy w góry i wleźliśmy na Stare Wierchy smile Pogoda super, lekki mróz, także całkiem nieźle się chodziło.

Justyna kurczę jak ja bym chciała mieć takie rżące towarzystwo w zasięgu ręki smile a hucuły to uparciuchy i konie nie do zdarcia jeśli chodzi o wymagające warunki terenowe. Jednak ja preferuję trochę większe konie.
Niestety u mnie kasy nie znalazłam przy sprzątaniu, my jesteśmy z tych co żyją bezgotówkowo smile

adzia mi możesz wysłać tą ankietę na lena@netkobiety.pl

718

Hej dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo pracy mam sporo, a czuje się nie najlepiej sad Połówek dogorywał przez weekend i na mnie chyba przeszło co nie co. Jeszcze się trzymam, ale rano przy wstawaniu już czułam, że jest coś na rzeczy tongue

Pozdrawiam  Was gorąco smile

719

mnie strasznie boli głowa, co gorsza,skończyły się tabletki:( mam nadzieję,że szybko przejdzie. Ja dziś mam w planie prace porządkowe+rozbieranie choinki:) po pracy chciałam wydać moje znaleźne, ale nie wiem czy będę w stanie przez ten ból!!
Lena, u mnie warunki do najlepszych chyba nie należą, to musi się konikom podobać. bo góry doliny i wertepy:D
Miłej pracy!
Adzia, do mnie też ankietę możesz podesłać.

720

Dzisiaj po południu ma lać, także Twoje zakupy z pewnością pozostają pod znakiem zapytania. Szkoda byłoby się rozłożyć przez nową parę spodni tongue

721

dlatego nie oglądam prognozy pogody. tak to żyłabym w słodkiej niewiedzy a tak humor kiepski bo świadomość, że popołudniu ma padać.. dzięki Bubuś!;p

722

Polecam sie na przyszłość big_smile

723

Już pada u mnie:(

724

Kurujcie się chorowitki smile

ja od pogody mam new.meteo smile

725

a ja mam Bubusia- moja opcja chyba lepsza;D Ale mogłabyś powiedzieć jak tam sytuacja biometeo, bo mnie coś ta głowa dziś przejsć nie może:(

726

Ciśnienie na poziomie 997 hPa zatem biometr niekorzystny

727

Po pracy zajrzalam do apteki.... maskakra za kilka specyfikow - dokladnie za trzy - zaplacilam 42 zl... nic tylko chorowac sad Mleko miod i czonsek niestety nie pomagaja, wiec musialam wesprzec apteczke jakimis gripexami i syropem z dziewanny (polecam na bolace gardlo). Ale czemu to tyle kosztuje sad

728

Cześć dziewczyny smile kocham Kraków , czy to wystarczy ,by do Was się dołączyć. Mieszkam na Mazowszu. W Krakowie byłam wiele razy ,ale wycieczkowo. Ostatnim razem o 5 rano spacerowałam po rynku smile pustka  zupełna tylko jedna duszyczka przemknela (pewnie wracajaca z imprezy ) Miasto budziło się do życia , super. Pozdrawiam Wszystkie

729

Jasne, ze mozesz dolaczyc smile

Oj ja nie pamietam chyba krakowskiego rynku pustego wink Zawsze tlum rozpijaczonej "mlodziezy" big_smile

730

Dzięki Bubus smile Wiesz, było to ciekawe , bo można było robić zwariowane zdjęcia. Pustka , nawet żadnej straży miejskiej. Zachowywalismy się jak dzieci smile Chata wolna,starych nie ma :Dpełen luz.

731

Cześć dziewczyny smile U mnie jakaś masakra, na nic nie mam czasu - Adzia coś się mijamy i spotkać się nie możemy ale może się uda, mam nadzieję. Zakładanie firmy mnie wykończy!
Też coś posmarkuje ale nie mam czasu na chorowanie teraz wrr... Co do pogody - u nas się dzisiaj można było zabić bo cały czas marznący deszcz leci i ślizgawica taka, że można niezłego orzełka wywinąć już nie mówiąc o skrobaniu auta 3 razy w ciągu 3 godzin, dramat jakiś.

No i witam nową koleżankę - ja też nowa, to nie będzie mi samotnie w tej "nowości" wink
Pozdrawiam Was gorąco i wracam do pracy smile

732

Witajcie wieczorkiem,

Żadna się nie połamała na tej okropnej gołoledzi?
Ja jechałam z duszą na ramieniu. Na szczęście większość kierowców jechała ostrożnie, choć słyszałam, że było dziś strasznie dużo stłuczek.

733

nie połamałam się, ulgą było to,że z domowników wszyscy mieli urlop,więc tylko ja musiałam dotrzeć szczęśliwie do domu. główna trasa była jeszcze w miarę,autobus spóźnił się tylko trochę,za to z racji tego,że mieszkam na górze,myślałam że się nie doślizgam. ale0udało się! dziś już lepiej. Mam nadzieję że w pracy będzie spokojniej i ponadrabiam trochę zaległości:)

734

No ja miałam prawdziwa "szkołę jazdy" wczoraj. O ile na "zakopiance" jeszcze był spokój , o tyle nabocznej prowadzacej pod dom jezdziło się lepiej niż po lodowisku pod galerią krkowską big_smile gładziutka tafla, nie skażona nawet jedną ryską big_smile

Dziś już siedzę spokojnie w pracy i zabieram sie do działania smile

735

a jak zdrowie? specyfiki z apteki coś pomogły??

736

Nawet się trzymam, ale nie jestem przekonana, czy jest to bezpośredni wpływ lekarstw, czy po porostu wstałam dobrą nogą big_smile

737

czy tak jak mówiłaś-psychika mówi:do piątku jeszcze troche,wytrzymaj!;D

738

Psychika mówi : i tak nie pójdziesz na l4 bo cię nie puszczą to po co się rozkładać w tygodniu big_smile

739

Cześć, witam również nowe koleżanki i zachęcam do udzielania się smile

Widzę, że choróbsko nie odpuszcza, nie dobrze. Polecam solidną dawkę polopirynki na noc i miód & czosnek - powinno pomóc. Ja zawsze od tego zaczynam i często udaje mi się na tym etapie poprzestać smile ostatecznie gripex.

Wczorajszy powrót do domu to był chyba jeden z najdłuższych w ostatnim czasie. Spacer w stylu pingwina - po prostu rewelacja. Dzisiaj stwierdziłam, że chromolę taką zabawę i do pracy poszłam w glanach. To są odpowiednie buty na taką aurę smile

740 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-22 12:44:27)

skad ja to znam?! big_smile ale czasem przynajmniej tak się można pooszukiwać:nie pójdziesz na zwolnienie,jesteś tak ważnym pracownikiem:D szkoda ze nie ma Leny,coś by powiedziała o pogodzie może.. Ciekawa jestem jak na zewnątrz aura wygląda,bo u mnie okna zamarznięte,nic nie widać!:)

haha, przyciągnęłam tu kogoś myślami widzę:p
a czosnek tylko polski-pamiętajcie!:D

741

Justyna a co chcesz wiedzieć na temat pogody ? smile

a polski czosnek trudno kupić smile

742

Pogoda jaka jest każdy widzi wink Polski czosnek owszem, szkoda tylko, że kosztuje jak za woły i ze świeca go szukać smile

743

Bubuś,jak pisałam-ja niestety nie widzę bo jestem na poddaszu, na piętrze. Okna mamy dachowe więc są całe oblodzone, a otworzyć ich oczywiście nie ma szans.

744

Witam wszystkie ,a tak południowo smile i przy kawusi. A propos aury to pod Warszawą -6,a śnieżno ooo ho ho smile Całą noc padał i nie ma śladu po moim wczorajszym odśnieżaniu.Wszystkim życzę miłego dnia i pozdrawiam z mazowieckiej krainy:):):)

745

JustynaG napisał/a:

Bubuś,jak pisałam-ja niestety nie widzę bo jestem na poddaszu, na piętrze. Okna mamy dachowe więc są całe oblodzone, a otworzyć ich oczywiście nie ma szans.

A no tak , ja w sumie tez nie widzę, bo żeby wyjrzeć za okno muszę wyjść na krzesło, a po co się wysilać jak i tak nie mam wpływu na to co dzieje sie na polu, a wychodzić tez jeszcze nie muszę, może akurat za 4 godziny będzie lepiej big_smile

746

Kurczę gdzie Wy dziewczyny pracujecie ?

jedna poddasze, druga żeby wyjrzeć przez okno to musi na krześle stawać :0

a ja znowu mogę się uśmiechać do ludzi z tramwajów i samochodów, które co chwilę przejeżdżają bo mam okno z widokiem na jedną ze strategicznych ulic Krakowa tongue

747

Lena napisał/a:

Kurczę gdzie Wy dziewczyny pracujecie ?

jedna poddasze, druga żeby wyjrzeć przez okno to musi na krześle stawać :0

a ja znowu mogę się uśmiechać do ludzi z tramwajów i samochodów, które co chwilę przejeżdżają bo mam okno z widokiem na jedną ze strategicznych ulic Krakowa tongue

Obóz pracy, a w oknach kraty big_smile

748

" Środa minie tydzień zginie", więc niechaj się stanie tongue

Czuje sie fatalnie sad katar po same kolana i gardło skwierczące niczym rozrzażone ruszta jak się na nich mięsko położy big_smile
I w dodatku mnie jeszcze kciuk boli - znacie jakieś lekarstwo na bolącego kciuka??:P Od klepania w spację mi sie zakwasy zrobiły czy jak?? big_smile

749

Hej,

hmm na kciuk bolący to może okład z lodu :>

śnieg ok. ale mógłby już przestać sypać bo się zaspy zaczynają robić hmm

byle do piątku...

750

CO tu taka cisza, żyjecie? wink Ja dogorywam, ostatnie pół godziny ;P

751

Ja ledwo żywa. Nie nie,nie choroba. Praca mnie wczoraj wykończyła. Padłam na twarz po powrocie do domu.

752

Ja dogorywam z zatkanym nosem i zimnymi jak kostki lodu rekami.... jutro już piątek, jak dobrze hmm

753

Właśnie jutro już piątek i tej myśli będziemy się trzymać smile

A tak w ogóle to cześć smile

Bubuś wziełabyś sobie jeden dzień wolnego, wyleżała/ wypociła się w łóżku i potem pewnie byłoby choć trochę lepiej. A nie masz takiej opcji żeby wyjątkowo popracować w domu?

754

ojejku,teraz widzę że jestem SZAMANKĄ big_smile
trzymajmy się mocno,bo dla mnie to wogóle tydzień się z tygodniem zlewa i weekendu jakby nie było:d

755 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-24 10:17:51)

W domu to ludzie umierają tongue Jutro chyba zastrajkuje i zacznę weekend już w piątek wink

Ty, szamanka, odprawiłabyś jakieś gusła to może by coś pomogło na katar big_smile

Tak się cieszyłam, że się męża na pół tygodnia pozbędę i poszaleję z koleżankami. Cholera wyjechała akurat jak się rozchorowałam i nie ma mi kto herbaty robić sad o Grzaniu stóp czy innych przywilejach nie wspominając sad big_smile

Jak byłam dzieckiem, zawsze mama na śniadanie robiła mi jajko na miękko i podawała do łóżka big_smile Taka beztroska dziecinna wink
Dziś sama sobie musiałam sobie je ugotować, a że zazwyczaj wychodzi mi bardziej na twardo niż na miękko, to nawet sobie iluzji nie stworzyłam odpowiedniej sad big_smile

756

O gotowaniu jajek na miękko mogę zapomnieć, z tego samego względu co Ty:p późniejz a miękkie,żeby położyć na kanapkę czy cokolwiek,a za twarde żeby jeść"na miękko":D ja ostatnio na śniadanie-bo zaczęłam je jadać!!_płatki z mlekiem. Muszę dziś jakieś zakupić,bo się skończyły. przynajmniej szybko idzie,nie muszę się wysilać przy przygotowaniach a coś ciełego do żołądka wpadnie przed pracą:)
Bubus, wpadnę wieczorem, przygotuj wielki gliniany garnek,zasuszone zioła i przyprawy - coś wymyslę!:D

757

U mnie śniadanie to podstawa wink Ale w sumie dopiero gdzieś od dwóch lat, bo wcześniej mowy nie było, żebym coś zjadła wink U mnie nie jest tak łatwo, płatki mogą być na śniadanie tylko w weekend, bo później szybko robię się głodna i do pracy musiałabym brać walizę bułek tongue
Najczęściej wcinamy kanapki z serem i szynka z opiekacza wink

U mnie zawsze cała kopa ziół, bo mnie często na znachorstwo ciągnie tongue Szkoda, że nie zawsze działa tongue
To kociołek jest  Ci potrzebny, szczurze móżdżki, ogon jaszczurki i takie klimaty tongue

758

tak,to powinno wystarczyć:D nieraz miałam ochotę przytaszczyć toster i opiec  w nim kanapki, zjeść ciepło i smacznie. Ale u mnie nie ma opcji. Wogóle w biurze nie powinnam jeść, bo się kruszy. Jak już,to oczywiscie żadne jajka,sałatki z majonezem,wędliny pachnące- no bo to czuć. Najlepiej to żebym wogóle nie jadła,bo wyjść za abrdzo z biura na jedzenie nie mogę,chyba że będę szybko jeść czekając aż woda w czajniku się zagotuje,choć nie wykluczone że akrat zadzwoni telefon i będę musiała rzucić kanapką i lecieć na zabój:)

759

A no to w biurze to jem bułki, ewentualnie jakieś rarytasy przytargane z domu. Odpuszczam sobie kiełbasę wiejską i ryby rzecz jasna . Czajnik mam swój, koło biurka, mikrofalę zaraz za drzwiami, zaplecze socjalne jak najbardziej ok - czasem tylko zimno trochę:P

760

Bubuś o tym umieraniu w domu to ja już gdzieś słyszałam :> ale czasem trzeba i tyle.
Ja takich miłych wspomnień z dzieciństwa ze śniadankiem do łóżka nie mam a na jajka na miękko mam swój własny patent i najczęściej wychodzą wręcz idealne tongue

Justyna a w tej Twojej firmie to nie słyszeli o tym, że Ci 15 min przerwy przysługuje? hę ?
Ja mam, na szczęście, zaplecze kuchenne z mikrofalą zatem mogę sobie obiad odgrzać i zawsze coś na ciepło sobie zjem. W sumie to na tyle się przyzwyczaiłam do tego luksusu (bo widzę, że to na luksus chyba zakrawa), że już nie umiałabym jeść obiadu po powrocie do domu.

761

Słyszeli,słyszeli. Produkcja ma godziny od-do. Ale ja niestety na telefony wpływu nie mam. Klient zadzwoni,to trzeba załatwic,nie powiem mu że mam przerwę:) ale ja nie narzekam. Czasem nie mam czasu zjeść nic,za to innego dnia mam tyyle czasu:) ale dziś już czas mi sie dłużyć zaczyna;/ a po pracy do Bagateli bilety odebrać, udało mi się zarezerwować na sobotę na "seks nocy letniej" smile

762

A nie masz identyfikacji numeru dzwoniącego ? Bo wiesz w ten sposób myśląc to nawet do wc nie ma jak wyjść.
U mnie też telefony dzwonią, ale kurczę jak jednego nie odbiorę to się przecież świat nie zawali. Jak pilne to zadzwoni jeszcze raz. Zresztą mam identyfikację to mogę też oddzwonić.

763

Ja mam podobnie jak Justyna, mogę cały dziń mieć przerwę, ale jak trzeba coś zrobić to ma być zrobione tongue

Szef o nasze zaplecza socjalne dba tongue W całej firmie, na 10 pracowników są 3 czajniki, 3 mikrofalki, toster i opiekacz big_smile Można nic nie robić tylko siedzieć i pałaszować big_smile Ja dostałam swój prywatny osobisty czajnik na gwiazdkę od szefa, żebym nie musiała latać po hali jak chce sobie herbatę zrobić tongue

Ponadto szefunio finansuje (prócz kawy herbaty cukru) mleko, kakao i płatki  śniadaniowe big_smile Wszystko dla dobra pracowników wink

764 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-24 12:27:04)

o wow,a myślałam że w dzisiejszych czasach się takie rzeczy nie zdarzają. I że moją szefową mogę wychwalać,bo mamy kawę,herbatę, wodę z dystrybutora, często słodkości czy paluszki. a u Ciebie jeszcze z płatkami poszaleli,nie do wiary!

No właśnie Lena,o to chodzi że nie mam:( To jest wogóle jakaś porażka w dzisiejszych czsach nie mieć! Już odkąd tu pracuję, to telefony miały być wymieniane. Ale nie wiem,kryzys czy co,i dalej te same:)

765

Ja tam do szefa nie mam żadnych uwag, spoko gość. Co jedynie to nie ma ręki do "władania" pracownikami i liczy, że jak on jest fer to wszyscy inni też będą hmm

766

mimo różnych branż widzę jednak Bubuś duże podobieństwo w samym środowisku pracy:D
siostra nie da jednak rady w sobotę,nie ma chętnego na spektakl w Bagateli? mam 2 bilety w cenie 1.

Ciekawe co się podziało z resztą Krakowianek...

767

Nie no ok jak ma być zrobione to się siedzi, ale bez przesady.

U mnie w pracy kawa, cukier, mleko czasem słodkości, ale płatków i kakao nie ma :> muszę napisać wniosek smile

Justyna a o której jest ten spektakl w sobotę ? bo jak byś miała ochotę to bym się z Tobą wybrała jak coś smile tylko jeszcze mi cenę biletu zdradź (muszę sprawdzoć czy mnie stać smile)

768

2 za dokładnie 61 zł, czyli po 30,50 zł za jeden:D
Spektakl jest o 16:00.

o tak, ja tez napiszę wniosek o płatki! No i mleko,do kompletu..:)

769

No to jeśli mnie zabierzesz to chętnie się z Tobą wybiorę w sobotę smile

770

Co do płatków, mamy zwykłe i czekoladowe big_smile

Jak byłam na "Seksie...", fajne wink Jak wszystkie sztuki w bagateli, a co z tym "Tramwajem zwanym..."?

771

Bubuś nie pogrążaj naszych szefów. Nie dość, że płatki daje to jeszcze w różnych wersjach.

772

Przez żołądek do serca tongue Bardziej się kalkuluje płatki za 10 zł kupić niż podwyżki każdemu pracownikowi dać big_smile czysta kalkulacja big_smile

773

Hehe no widzisz jak sobie sprytnie przekalkulował smile

774

Bubuś napisał/a:

Przez żołądek do serca tongue

hehe,dobre!:)
Nie ma problemu Lena, w takim razie cieszę się, że promocja mi się nie zmarnuje:D na tramwaj się wybieram,ale w lutym. a to tak spontanicznie zarezerwowałam. Jak to Polak-rzuciłam się na hasło promocyjne:)

775

cześć dziewczynki smile jeeeejku!!! co Wy tu za straszności opowiadacie o tych choróbskach? ja się jeszcze trzymam, posmarkuję trochę ale źle nie jest. Co do lodowiska, to nawet mi nie mówcie - piruety bez posiadania łyżw na nogach można wywijać hmm ja oczywiście zapracowana - pracoholizm postępuje u mnie w zastraszającym tępie tongue trzymajcie się ciepło i leczcie się intensywnie smile zapewne jak Wy wyzdrowiejecie, to ja zachoruje... hmm

776

Justyna to zostaje nam się jeszcze tylko umówić jakoś o której i gdzie się widzimy smile No i nie ma bólu będę się musiała w sobotę zwlec rano żeby do koni pojechać i się na 16 wyrobić. No i oczywiście żeby się jeszcze zdążyć wykąpać bo podejrzewam, że aromat stajni może być w teatrze niepożądany smile

krasnalka spoko, spoko nie tylko Ty jesteś jeszcze zdrowa smile

777

ja akurat do aromatu stajni jestem przyzwyczajona! gorzej może być z innymi...:) gdzieś powinnam miec Twój nr tel,to się dogadamy:)
dobrze, że Bubuś widziała,przynajmniej mam jedną opinię.
Krasnalka-nie daj się chorobie i wpadaj tu do nas w wolnych chwilach!:)

778

Może mamy odmienną wrażliwość w odbiorze sztuki, tak więc mną się nie sugeruj wink

779

Justynka staram się, tylko z tymi wolnymi chwilami ostatnio u mnie kiepsko sad
Korzystając z wolnego dnia idę tworzyć rybę w zalewie octowej bo od tygodnia za mną chodzi :-) mam nadzieję, że mi wyjdzie dobra bo 100 lat już jej nie robiłam :-)

780

Witam na stanowisku pracy wink
Mimo wcześniejszych planów zebrałam się w sobie i przywlekłam się do pracy wink Bo co robić w domu wink

Posty [ 716 do 780 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024