Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 586 do 650 z 2,813 ]

586

Odp: Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Witam się smile.
Mnie jelitówka dopadła sad ale nie dam się, jestem silna!

Zobacz podobne tematy :

587

dziś tez u wszystkich pracowicie widzę:) a u mnie do tego stresowo;/ ale wybieram się dziś do kina, może się zrelaksuję:)

588 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-16 10:26:12)

U mnie aktywnie big_smile Pracuję w pocie czoła smile Ale zajrzę do was smile

Ja w kinie nie byłam 100 la, albo może 105 lat tongue Ostatnio nie mogę nic dla siebie znaleźć hmm Wolę tę godzinkę tyłek na siłowni pomęczyć, choć jedno mam naprzeciw drugiego smile Basen mi się marzy, ale nijak mi po drodze ostatnio się zrobiło sad W przyszłym tygodniu mam wieczorne luzy bo połówek jedzie na łyżwy do Wiednia (ciekawe czy wiedeński lód jest bardziej twardy niż nasz big_smile ) i bedę sama wieczorami siedzieć, albo znajdę zajęcie, albo bedę brała pracę do domu big_smile

589

smerfetkaaa współczuję jelitówki

Justyna a czemu to stresowo jest ?

Bubuś no jak to, tak to, sam połówek do Wiednia sobie jedzie :>

a ja poczyniłam pierwszy krok w kierunku tego żeby się w końcu wybrać na basen smile

590 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-16 11:21:38)

Jak mam zapłacić kasę za to że się poślizgam na wiedeńskim lodzie to dziękuję bardzo. Ja mogę jeździć przez godzinę, a oni tam jada na trzy dni i całe dnie na lodzie, a przez tylko kilka godzin  zwiedzanie miasta - nie dla mnie. Zepsułabym mu zabawę zrzędząc wink

591

nie wiem,jakoś tak nic nie dograne,ciągle coś się zmienia,ciągle w biegu.. i ile osób tyle wersji na daną rzecz..;/
Lena, jakie kroki? W sensie kupiłaś strój,zapisałaś się, byłaś już?? ;D gdzie masz basen upolowany??
ja też nie mogę upolować nic, idę bardziej dla samego wyjścia:)

592

Bubuś no w sumie tak, jak masz zrzędzić to może lepiej w domu zostać smile

Justyna współczuję sytuacji - znam to z autopsji, także wiem jakie to jest zniechęcające.

Hehe.... nie no strój (hmm chyba się nawet jeszcze w niego mieszczę tongue) i okularki mam. A mój krok to kupno soczewek jednodniowych bo jak na razie powstrzymywało mnie to, że obawiałam się, ze sobie m-czne zachlapię wodą z basenu i będa wówczas do wywalenia. A basen, o zgrozo, mam rzut beretem od swojego miejsca zamieszkania bo mi niedawno wystawili nówkę basen na Prokocimiu, 15 min. spacerem.

593 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-16 12:33:33)

Trzeba się zmobilizować! Akurat pod koniec stycznia przewalą się Ci, którym się już znudziło noworoczne postaniowienie odchudzania,to będziesz miała luźniej;D
ja na ang się chcę zapisać teraz,nie macie jakiejś dobrej szkoły godnej polecenia? niestety nie jest to łatwe bo wiele szkół kontynuuje rok i ciężko zapisać się w połowie jakby na kurs od początku. ale mam jedną na oku póki co,nie zbyt drogo i godziny w sam raz. mam iść w przyszłym tygodniu zorientować się co i jak,

594

Justyna ja mam ten problem z basenami, że nie lubię tłoków i na razie byłam tam tylko zerknąć ile osób się na torach przewija i niestety nie napawało mnie to optymizmem. Teraz pomyślałam, że skoro jest zima to może będzie mnie chętnych do pływania, ale mnie olśniło, że przecież teraz mamy ferie w Małopolsce :> cóż najwyżej będę chodzić na 20-21 wtedy może będzie mniej ludzi smile

angielski - ja miałam ostatnio zryw (w sensie w zeszłym roku przed wakacjami) i zapisałam się na korki, ale cóż moja Pani korepetytor była bardzo gadatliwa. Zatem czasem kończyło się tym, że więcej ona gadała niż ja na tych korepetycjach i w końcu odpuściłam. A ze szkół to ja się mogę wypowiedzieć tylko na temat Lingualandu - zajęcia ok o ile pasuje Ci takie typowo szkolne przerabianie podręcznika.

595 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-16 13:17:52)

Lena napisał/a:

Justyna ja mam ten problem z basenami, że nie lubię tłoków i na razie byłam tam tylko zerknąć ile osób się na torach przewija i niestety nie napawało mnie to optymizmem. Teraz pomyślałam, że skoro jest zima to może będzie mnie chętnych do pływania, ale mnie olśniło, że przecież teraz mamy ferie w Małopolsce :> cóż najwyżej będę chodzić na 20-21 wtedy może będzie mniej ludzi smile

Żebyś się nie zadziwiła tongue Ja też myślałam, że godziny wczesnoporonne i późnowieczorne uchronią mnie przed tłokiem... a takiego big_smile Wtedy właśnie pływają ci długodystansowcy, którzy wolą mieć tor tylko dla siebie, a i ty z takim rekinem nie masz odwagi płynąć ramię w ramię big_smile

Zastanawiałam się nad angielskim, który w zupełności mnie nie wypruje z kasy, a pozwoli sobie coś przypomnieć sad Przypomnę sobie, a pewnie i tak zapomnę, bo nie ma z kim poszprechać po ichniemu wink JustynaG gdzie chcesz się zapisać? Może i ja z Tobą pójdę smile

596

Bubuś psujesz całą moją sprytną koncepcję basenową sad

597 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-16 13:51:03)

nie nie,nie psuje koncepcji! tak jej się tylko napisało! nie ma się co zniechęcać!:)
ja patrzyłam na(nie będzie reklamy?!) 3lions,na krupniczej. godziny w sam raz,bo w zależności od poziomu,ale 17, 17:30 się zaczynają zajęcia. No,mam nadzieję, że na średniozaawansowany się załapę!;D i 749 zł/ 56 godz. szczerze nie słyszałam wiele o tej szkole,jakoś się nie reklamuje chyba. W necie znalazłam. i opinie też mało gdzie,ale jak są,to dobre:) zobaczymy.

edit: no i można w połowie roku się zapisać i zaczynać od początku!

598

No ale przeciez Lena to właśnie taki lew morski, jak wpadnie na basen to 3 długości ot tak! przepłynie, bez zająknięcia big_smile

Muszę to przekalkulować big_smile Ja kiedyś to byłam zaawansowana, ale teraz to porażka, kali jeść kali pic - maj nejm iz sad big_smile

Ja planuje w lutym kurs florystyczny zaczynać, a to prawie pod 2 tysiące leci, wiec z kasa może być krucho tongue

599

Hehe Bubuś no tak lew to ja jestem ale z zodiaku smile
i kiedyś jak chodziłam regularnie na basen to potrafiłam pływać przez 40 min ciągiem z dwiema przerwami po drodze :> teraz to pewnie jedna długość będzie problemem. Jednak to nie zmienia faktu, że nie cierpię mieć właśnie jakichś speedy gonzalesów z płetwami na torze, którzy non stop muszą pokazywać jacy to oni nie są super i hiper.

Ooo kurs florystyczny - z zamiłowania czy jakiś biznes w tym wietrzysz ?

600

Ja jestem ogrodnik  z zamiłowania i z zawodu (szkoda, że mój ogródek tego nie odzwierciedla), a kurs może się przydać i na własny użytek i na zaś smile

601

Aaaa no tak ogródek - zapomniałam smile

602 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-16 15:25:06)

Oj chciałoby się mieć ogródek, póki co mam teściową - trudną do zwalczenia niczym perz big_smile

603

Bubuś napisał/a:

Oj chciałoby się mieć ogródek, póki co mam teściową - trudną do zwalczenia niczym perz big_smile

wymiękłam smile

604

Lena napisał/a:
Bubuś napisał/a:

wymiękłam smile

hahaha,ja tak samo!

605 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-16 16:40:48)

tongue
Pociesza mnie jednak fakt, że w przeciwieństwie do perzu, teściowa nie namnaża się przez podział,
bo często zdarza jej się ciachnąć to tu, to tam big_smile

Jakby jej miało być więcej to nie wiem czy bym wytrzymała big_smile

606

Ja z moją żyję dobrze bo na odległość smile na dłuższą metę chyba bym nie dała rady

607

Ja z moją żyje przez piętro i w sumie nic do niej nie mam- do momentu jak jej nie zobaczę big_smile Temat rzeka smile Spadam do domku, może do was zajrzę, ale jakby nie to do jutra wink

608

no cóż,na temat teściowych ja się wypowiadać nie będę.. To jest może plus życia singlem;D Choć potencjalne teściowe były przeeeemiłe,nie wiem,czy u Was też tak było, a po ślubie zmiana?;D
Bejbi blues- żenada... 90% sali,przyznam-łącznie z nami-na co drugą scenę reagowało śmiechem,choć temat mało śmieszny w sumie. Niesmaczny. Mówiłam, iśc na Sępa... Ale może nadrobię jeszcze. Po raz kolejny dla mnie "polskie kino" na nie.

609

Nie posluchali Twojej kobiecej intuicji? Niedobrze wink Zbieram sie do pracy tongue Do zobaczenia za 40 minut big_smile

610

nie ze nie posłuchali,tylko kolega stwierdził że jest na to już umówiony i dwa razy oglądał nie będzie.. cóż;D przynajmniej wieczór zleciał:) ale coś się kiepsko czuć zaczynam,zły znak...

611

Dziś już czwartek może dlatego tongue Podobno podświadomie rozkładamy się z choróbskiem na weekend big_smile Organizm wie, że może  big_smile

612 Ostatnio edytowany przez JustynaG (2013-01-17 09:25:18)

A mi się ten tydzień tak dłuży jakoś! To może tym bardziej,organizm się osłabia;D dopiero rano do mamy mówiłam, że jest czwartek rano,czyli tka jakby 3 pełne dni pracujące dopiero za mną, a ja się czuję, jakby był piątek późnym popołudniem;D Dobrze to chyba mówisz Bubuś,coś w tym musi być:)

613

Proponuje w takim razie jeden dzien odleżeć Justynko. Ja wczoraj zrobiłam wolne i dziś śmigam smile

paa

614

Justyna moja teściowa jest miła, ale niestety jak dla mnie dość uciążliwa i ciężko mi z nią wytrzymać na dłuższą metę :>

Kurczę już od drugiej osoby słyszę, że bejbi blues to beznadzieja i nie ma co się wybierać - a kurczę miałam ochotę.

Adzia tak się właśnie zastanawiałam gdzie Ty się podziałaś smile

A ja dzisiaj rozpoczęłam dzień od wizyty w sądzie w charakterze świadka. Masakra, na pewno nie jest tak jak na amerykańskich filmach :>

615

Lena możemy pytać o co chodzi, czy lepiej nie? W sensie bezpośrednio sprawa jakoś twoich najbliższych dotyczy czy nic aż tak strasznego?
A ja się jakoś rozpracowałam i już mi lepiej.:) Leżenie zostawię na sobotę.
Mnie akurat ten film nie porwał, naprawdę był żenujący momentami. Ale co kto lubi... Możesz sprawdzić,inaczej się nie dowiesz:) Ja się już nie mogę doczekać na Bagatelę, ale dopiero 19 lutego:( A kolega coś na rajskiej ma też rezerwować na marzec,ale nawet nie wiem jeszcze,co to za spektakl:)

616

jestem jestem smile Forum organizuje i dużo się dzieje fajnych rzeczy wokół i na forum mogę tylko w wolnej chwili smile Bo wy się nie pogniewacie a ludzie jak im nie potwierdzę zaproszeń to mogą sie wkurzać smile

Uff ja nie mam teściowej tongue

617

Justyno kwestie firmowe bardziej niż prywatne - były pracownik vs. firma

A do Bagateli na co się wybierasz?

618

Tramwaj zwany pożądenm. Chyba Bubuś na pierwszym spotkaniu mówiła, że to sztuka "na myślenie"? tak mi się coś wydaje:)
a w marcu mam zaproszenie na spektakl-koncert z tego co czytam.."Za chwilę.Cztery sposoby na życie i jeden na śmierć" Może być dobre:)
Adzia,jutro odetchniesz:)

619

Ojj chętnie bym się wybrała do teatru

620

na Bagatelę mamy już zarezerwowane bilety, ale na ten drugi spektakl jeszcze nie. Jak tylko będą miejsca, to bierz męża i dołączajcie do nas:) Może i inne Krakowianki będą chętne na teatr:)

621

O tak tramwaj, to nie jest taki spektakl jak mayday czy szalone nożyczki. Mi bardzo się podobał smile Ja czekam na wejściówki do Starego. Niestety występują ciągle ci sami aktorzy :Trela, Segda i Dymna, Polonek i jakies twarze poboczne tongue W Bagateli aktorzy powtarzają sie sporadycznie - chyba tylko raz ktoś się powtórzył, a tu każdy spektakl (byłam na dwóch, na trzeci się nie wybrałam - Pan Tadeusz trwający pod 3 godziny) bazuje na tych samych twarzach sad Nie zarzucam im braku talentu, ale jakoś mi to nie leży tongue

622

ja właśnie po Bagateli mam takie doświadczenie, że się powtarzają i wiem czego się można spodziewać.. fakt,bagatela nie jest dla mnie zażyciem "kultury wyższych lotów" i jednak co sztuka to farsa,więc i tak wszystko w podobny deseń... Ale pośmiać się tam lubie:)

623

Ja to w sumie ani w Starym ani w Bagateli jeszcze nie byłam, jedynie w Teatrze Nowym i Współczesnym i te mogę pozytywnie zaopiniować.

624

w złowackim polecaam chorego z urojenia! w roli głównej Grabowski-rewelacja:)  jeszcze godzinka,jak leci dziś ten czas:)

625

hehe a ja normalnie jak na zamówienie dostałam właśnie z groupona ofertę na bilety do Teatru Nowego - no i już kupione; zatem 8.02 (o ile u męża w pracy się coś nie posypie z grafikiem) to idziemy sobie na Gniew Dzieci smile a jak się posypie to będę szła sama albo szukała kompana tongue

626

jak się posypie to daleko szukać nie musisz!;p może być ciekawe. Ależ się kulturalnie w netkafejce zrobiło:) Bubuś chyba ma "ten drugi miesiąc" w dwumiesięcznym cyklu planowania pracy,bo kojarzę że ten drugi jest zawsze bardziej pracowity:D

627

Będę pamiętać smile

a co do dwumiesięcznego cyklu planowania to ja nie jestem w temacie niestety sad ale domyślam się, że ma on jakieś przełożenie na częstotliwość pobytu Bubuś na forum

628

Ogólnie zajmuję się redagowanie dwumiesięcznika o tematyce ogrodniczej i zawsze pierwsze miesiąc przed kolejnym numerem mam luz, a drugi jest bardzo pracowity wink Akurat jest ten luźniejszy miesiąc, ale przez święta i zbieg rożnych okoliczności mam sporo zajęć, wiec tym razem system dwumiesięczny odbiega nieco od normy tongue

629

aa widzisz,no to mnie zmyliłaś! smile ale jeszcze 20 min i do domku,mam dziś trochę sprzątania,a w zasadzie wywalania wszystkiego z szaf...

630

Oooo Bubuś nieźle, nieźle smile zawsze mnie interesowało jak takie redagowanie wygląda od kuchni smile  może uchylisz rąbka tajemnicy ?

631

Nic specjalnego big_smile Nie wygląda to jak praca pań redaktor z amerykańskiego filmu big_smile

Ja się skupiam głownie na pisaniu tekstów tematycznych (jak siać, nawozić , plewić, etc.) Więc, stos książek ogrodniczych, gazet o podobnej tematyce i strony ogrodniczych portali smile Wszystko trzeba przemielić, połączyć i wyciągnąć z piekielnego kotła 58 stron pięknej bezpłatnej gazetki dystrybuowanej przez placówki tradycyjnej sieci handlowej big_smile

632

aj tam, aj tam ale robisz to co lubisz, co Cię interesuje i chyba to się liczy najbardziej smile

633 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-01-17 20:11:09)

I jeszcze mi płacą big_smile

Jasne, że ważne smile Jednak jakby ktoś zobaczył jak wygląda codzienna praca na stanowisku "redaktor prowadzący" mógłby wpaść w niezłą konsternację big_smile Pismo powstaje przy hurtowni ogrodniczej i jest próbą stawienia czoła marketom typu obi czy castorama.

Uciekam na siłownie, będę wieczorem, albo jutro tongue

Edytowalam ze wzgledow zawodowych wink

634

Witajcie Kobitki,

Widzę, że rozkręciłyście kafejkę bo kiedyś to smętnawo się zrobiło smile
Się przyłączę jeśli można.

635

Zapraszamy smile Zawsze to swieza krew tongue

Wrocilam z silki, dzialo sie big_smile Jestem pozytywnie zmeczona big_smile

636

cja sie położyłam i nie jest dobrze..kaszleć mnie zaczyna,ból głowy.. dobrze, że jutro piątek. Oby tylko weekend wystarczył na wyzdrowienie. Chyba,że czosnek i mleko z miodem cudownie pomogą:) Idę się zatem zaczyć pod kołdrą. Do jutra Kobietki:)

637

Justys kladz sie i kuruj. Pamietaj tylko, ze wysoka temperatura mleka zmniejsza dzialanie miodu, gdyz zabijane sa dobroczynne enzymy big_smile (tata pszczelarz z zamilowania). Na dreszcze dobra jest herbata lipowa z sokiem malinowym wink

Dostalam dzis piekny, nowy, ogromny kalendarz na 2013 rok. Taki wielkosci i grubosci malej encyklopedii i tak sobie mysle, po jasna cholere mi on jest potrzebny big_smile Nigdy nie mialam tendencji do zapisywania planow w kalendarzu, wiekszosc rzeczy po prostu pamietam. No ewentualnie jakies przypomnienie w komorce, bo przeciez kalendarz mi sie nie przypomni zebym do niego zajrzala, bo jest cos waznego do zalatwienia tongue Wy prowadzicie kalendarz? wink Ten jest taki ladny, ze szkoda mi go w kat rzucic, ale jest wielki i i nosic go dla fanu sie nie oplaca big_smile

638

Ja kalendarz obowiązkowo smile z uwagi na to co robie, a poza tym dzieki temu moje zycie jest bardziej poukładne i o wszystkim pamietam;)

639

Oj, ja bez kalendarza nie funkcjonuję. Duży trzymam na biurku, a mały noszę w torebce. Wieczór i rano sprawdzam kalendarz.

640

tak,tak- z tą temperaturą mleka to wiem:) narazie mnie nie rozkłada strasznie,ale.. no,ale:)
co do kalendarza to w pracy tak. jeden taki "książkowy",drugi na biurku stoi-też coś zapisuję jak ważne;D i trzeci w torebce,na bardziej prywatne zapiski,ale taki mini mini:)

641

Piękny wątek. Aż miło poczytać. smile

642

Zapraszamy nie tylko do czytania ale i do udzielania się. wink

No to ja się muszę zebrać w kupę i zacząć działać z moim kalendarzem big_smile Tylko muzę wymyślić jak tongue Nie satysfakcjonuje mnie zapisanie na wielkiej kartce jednego wydarzenia typu wizyta  u dentysty big_smile Musze chyba jakoś spersonalizować mój kalendarz big_smile

Uciekam do pracy, zajrzę do was w międzyczasie smile

Nie wiecie co z tym jutrzejszym spotkaniem?? Panie z  "Samotność w ..." nie podały jednoznacznej odpowiedzi sad

643

Ja bym nie dała rady bez kalendarza, ale zasadniczo tylko w pracy jest mi on potrzebny smile

Bubuś czyli rozumiem, że nie ma co pakować miodu do herbaty ? I ta wysoka temperatura to mówimy tu o wrzątku czy 50 stopni już ma niepożądany wpływ?

A co do spotkania z tego drugiego wątku to nie mam pojęcia.

644

ja też nie wiem co ze spotkaniem..
Cóż, wątek taki jak i Krakowianki,czyli skromnie mówiąc - MIŁY big_smile

645

To 50 st. C to jet taki próg krytyczny właśnie big_smile Wrzątek całkowicie niszczy miód - no jedynie pozostaje świadomość, że posłodziłaś herbatę "zdrowszym" miodem, a nie cukrem wink Do herbaty, którą jesteś w stanie wypić (przy założeniu, że nie pijesz wrzątku jak mój mąż) możesz dodawać śmiało - gdzieś 5-10 minut od zalania gorącą wodą smile

Ja w pracy nie mam spotkań jakoś tak zbytnio, a co mi się urodzi w głowie to piszę na "planie dnia" tongue Będę pisać pamiętnik big_smile Później opublikuję i będę sławna big_smile Pisało się pamiętniki, ja miałam taki wypasiony, ze zdjęciami rysunkami wycinkami z gazet, ostatnio poszedł na ognisko, bo za dużo niewygodnych rzeczy tam popisałam big_smile Ale z perspektywy tych kilku lat człowiek sam sobie się dziwi jakie głupoty popisał big_smile

646

No coś Ty,ja bym swoich w życiu nie wyrzuciła;D będę miała lekturę, kiedy będę na emeryturze(jak dożyję;D) a spisałam ich trochę....
Ale mam dziś lodowate ręce,nie mogę ich ogrzać ;/

647

Ja długo się zastanawiałam czy je wywalić, ale jak przeczytałam i pomyślałam co by było gdyby je ktoś przeczytał (chociażby mąż) to stwierdziłam , że nie będę siary robiła big_smile

Jak mi bardzo zimno w pracy to grzeję w mikrofali mleko, ono zawsze mnie rozgrzewa wink A na zimne łapki nie mam sposobu, bywa, że już mam takie dwie koszteczki lodu, rozgrzeje je na moment - ciepła wodą albo trzymając na parzącym grzejniku, a po pięciu minutach znowu zimne. Z nogami mam podobnie. Ponoć to wina krążenia sad

648

Też mam z krążeniem odwieczny problem:(
Ja pókie męża nie mam,to mogę trzymać ;D ;D

649

Witajcie piątkowo,

Też nie wyrzucam moich pamiętników z dzieciństwa. Fakt, są tam różne głupoty, ale właśnie dlatego je trzymam. Zawsze się można pośmiać. Poza tym dobrze mieć dystans do siebie - nie zawsze człek był taki mądry jak teraz smile

Widzę, że i mężczyzna tu zajrzał. Tylko czy będzie się udzielał? smile

650

Zmusić go nie możemy, a na "zachętę" nie mam pomysłu big_smile Więc, albo kolega po porostu dołączy,albo będziemy musiały zatrzymać go tu siłą wink

Justyna, koleżanka była na "Sępię", mimo że nie lubi takiego kina była bardzo zadowolona tongue

Skończyłam czytac właśnie "Bezradnik małżeński" i powiem wam, że fajna, lekka książka. Mogę komuś podrzucić jak będzie spotkanie smile Małżeństwo w krzywym zwierciadle, czyli jak kobiece wyobrażenia o "zonie idealnej"ma mało wspólnego z męskim spojrzeniem na ową żonę smile Co prawda realia amerykańskie, ale sens jak najbardziej polski big_smile

Posty [ 586 do 650 z 2,813 ]

Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 44 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kraków forum - Krakowianki poznajmy się :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024