Pieniądze w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pieniądze w związku

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

66

Odp: Pieniądze w związku
thepass napisał/a:

Te mieszkanie też u Ciebie? Czy to bardziej prosba w stylu "zamieszkam u Ciebie bo będzie mi lepiej"? Czy w tym momencie powiedziałby co da te jego zamieszkanie razem DLA WAS? Zmierzam do tego od początku, ze cos jest nie tak z komunikacją.

On mi mówi, ze chce być częściej ze mną, bo ma mnie zbyt mało. A ja się boję , że gdyby miał tyle ile chciał, to znowu musiałabym go utrzymywac. Wydaje mi się , ze chodzi o jego skąpstwo, ja tego nie zniosę, zniszczy mnie to. Niby słyszy co ja do niego mówię, a jednak nie dociera to do niego, bo sam nigdy niczego nie podjął się organizować i finansować.

Zobacz podobne tematy :

67

thepass napisał/a:

Emocjonalnie, gdy nie rozumie Twoich potrzeb smile ?

Rozumie, tylko na mój koszt, albo za darmo. :-)

68 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2014-10-19 22:19:54)

idylla napisał/a:
thepass napisał/a:

Emocjonalnie, gdy nie rozumie Twoich potrzeb smile ?

Rozumie, tylko na mój koszt, albo za darmo. :-)

Czyli nie rozumie big_smile
Zaangażowanie emocjonalne zawiera w sobie z definicji element "wczuwania się" w potrzeby partnera i wychodzenie im na przeciw.

A słuchać to potrafi i kura. Też popatrzy na Ciebie tymi oczami, pokiwa głowa (można się nabrać, że to ze zrozumieniem) i ..chyc, za ziarenko! Jedno, drugie, 10-te.
A Ty syp dalej i karm te kurkę, ona w podzięce powie "kokoko" albo zrobi kupkę.

Mniej więcej ten sam stopień zaangażowania wink

69

O dzieciach - Gdy rozmawialismy o wyjeździe do Krakowa, to zapytałam go, czy jego dziecko pojedzie z nami- odpowiedział, ze była zona dziecka nie pozwoli mu zabrać, więc mamy pojechać tylko z moim dzieckiem.
Ale w sobote był mecz piłki nożnej- on miał bilety za mecz - zasponsorowane przez jego pracodawcę - na ten mecz pracownicy mogli zabierać dzieci- on oświadczył  mi, że idzie ze swoim synem, nawet nie zapytał mnie czy zabrać na nie moje dziecko nie pomyślał, że skoro jesteśmy w związku to na ten mecz mógłby zabrać także moje dziecko, koszt biletu to 34 zł. Tu mnie boli, po tym napisałam na forum.

70

A mogl wziąć więcej niz jedno dziecko?

71

thepass napisał/a:

A mogl wziąć więcej niz jedno dziecko?

Tak mógł bez problemu, pracodawca jest jego rodzony brat

72

Idylla, odpuść go sobie. Będziesz ze wzgledu na to że to on się jakoś emocjonalnie przywiązał?  A moze właśnie nie- jemu jest wygodnie materialnie i może dlatego chce się wprowadzić- po co tak się miotać, skoro kasa moze płynąć wartkim strumieniem?

wiesz, mówić,to on sobie może, że mu zależy. Ale gadanie nic nie kosztuje.

Nie, ja tego nie widzę. Koleś ma naprawę niezły tupet!

73

Też tak widze, że on tylko mówi o tym przywiązaniu emocjonalnym, ale jakoś nie popiera tego czynami. Bo którymi?

74

mógłby zabrać także moje dziecko, koszt biletu to 34 zł.

To już nawet nie jest śmieszne co ta łajza odpierdziela..

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_YFIap7GqIpIuWhVf6Te4Ji1OFhxTszqC.jpg

75

Ja też coraz bardziej widzę, że z tej mąki to chleba nie będzie po tym co pisze autorka. Pisze, że rozmawiała, ale cóż, nie dotarło, no cóż, każdy facet, któremu zależy dawno jakkolwiek, by się zrewanżował. A to uciekanie z opery jak ma dojść do płacenia to po prostu żałosne. Dorosły, a niedojrzały. Szuka sobie sponsorki. Tak to widzę, zdecydowanie. Moim zdaniem nie ma sensu z nim być, chyba, że Ci by to odpowiadało. Dziwne w ogóle wydaje mi się samo to, że jesteś z dorosłym niby facetem a kupujesz mu ciuchy yikes: A z tego co piszesz to nie pierwszy raz. No więc z jednej strony to szuka sponsorki, a z drugiej Ty widocznie masz coś takiego co go przyciąga, no wiadomo co - chętnie mu wszystko sponsorujesz. Tak że sama widzisz..

76

Hm... Pisałaś, że on zarabia ok 3 tys.

Nie pokazałam, tylko ja tak żyję, wychodzę czasami ze znajomymi do pubu na kawe czy herbate, czy pizze za 30 zł ze 3-4 razy w miesiacu. To nie jest szaleństwo. Wyjezdzam na wolne weekendy w różne miejsca w Polsce, chodzę do kina na basen, czy na koncerty. Ze znajomymi także wyjeżdżam - w weekend majowy bylismy w Finlandii na 2 samochody- wszyscy (9 osób)zrzuciliśmy się na koszty.

Ja zarabiam podobnie w tej chwili i dla mnie to mógłby być problem - dotrzymać Ci kroku. Tzn nie wiem jak to w praktyce u Ciebie wygląda, ale przypomniał mi się mój dawny związek z facetem, który zarabiał własnie kilka razy więcej niż ja i problem był. Początkowo próbowałam się dostosować, ale de facto ponieważ co drugi dzień czy nawet codziennie było coś - jak nie kino to restauracja, jak nie restauracja to pub, koncert albo domówka ze znajomymi (na ktorą się oczywiście z pustymi rękami albo byle czym nie szło), jak nie impreza to jakiś weekendowy wypad. I niestety, ale moje finanse błyskawicznie wpadły w dołek, bo nawet nie za wielkie kwoty składały się na konkretne sumy.

Ale z drugiej strony mnie było stać na to, żeby wprost mu powiedzieć, że albo z tym mocno wyluzujemy, albo musi chodzić beze mnie, albo musi za mnie płacić. On akurat jest facetem mało problemowym i hojnym, w ogóle problemu nie widział, bo dla niego normalne było, że jak coś proponuje to zaprasza i płaci, ja mu się rewanżowałam na miarę finansowych możliwości.

Jakieś mętne krętactwa Twojego partnera mocno mi sie nie podobają i też bym się wkurzyła, a ja sama jestem raczej hojna i bezproblemowa w kwestii finansów.

Więc może spotkaj się z nim i sama go wprost poproś żeby powiedział jak widzi dalej Wasz wspólny związek na zasadzie "albo-albo-albo" i jak już zdecydujecie, to trzymajcie się tego. Ale licz się z tym, że jego może być po prostu nie stać Twój sposób życia i nie musi to wynikać ze skąpstwa.

77

thepass napisał/a:

Ale czemu nie skomentowałaś tego (najwazniejszego?), że ona nie została przymuszona do
- dawania kasy 'bezinteresownie'
- do braku wymagania tego samego
- do wybierania takiego partnera (widocznie nie na swoim poziomie)

?

A że Ty tak robisz "nie marudź, nie jęcz" noo to sie nie dziwie, ze dzieci nie chcesz mieć xD

Wiem, że ona nie została do niczego przymuszona, przecież nie podchodzę do tego "ojoj, biedna autorka, tak jej się przydarzyło". big_smile Po prostu to, co robi ten facet, wprawia mnie w niesamowite osłupienie, że w ogóle tak można. big_smile A sprawa dawania sobie wejść na głowę przez autorkę to... właściwie norma, tylko w takim wydaniu - bo jest pełno wątków, w którym kobietom po X czasu nagle zaczyna coś przeszkadzać i co tu robić. Nic dziwnego.

A dzieci owszem, nie chcę mieć big_smile, ale jakbym miała, to one akurat by mogły jęczeć o kasę, bo same nie zarobią. A facet nie może i koniec. Ja zarabiam, on zarabia, intercyza, zero problemów - chcę partnera, nie utrzymanka. big_smile

78

Czytam i czytam i nie wierze :-) Kobieto !!! Czy jesteś aż tak brzydka ze musisz z tym związku tkwić skoro tak Ci złe ? Przecież   za prezenty miłości nie kupisz ? Kupujesz mu to na co masz ochotę, a on jak facet dają to bierze, zresztą tak jak każdy ? Czy jak Tobie by dawali takie drogie prezenty nie przyjęłabyś ? Tobie tylko chodzi ze tanie dostajesz od Niego co ! Czy Ty naprawdę coś do niego czujesz ???

79

on jak facet dają to bierze, zresztą tak jak każdy ? Czy jak Tobie by dawali takie drogie prezenty nie przyjęłabyś ?

Ja bym nie przyjęła.
Tzn wyjaśniłabym po prostu co i jak, że się nie zrewanżuję analogicznie, więc mnie to krępuje lekko i wolałabym coś tańszego.

A moja była, jak dostała ode mnie mocno kosztowny prezent, to wręcz się wściekła na mnie i musiałam się grubo tłumaczyć... tongue

80

jesteś pewna ze twój mezczyzna nie jest z toba głownie dla pieniędzy i wygody?

Posty [ 66 do 81 z 81 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pieniądze w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024