Mało z Was pisze o internecie, ja nie lubię galerii i chodzenia po sklepach - tak już mam - a Internet, to moje miejsce zakupowania, a ostatnio sporo na [spam] siedze.
66 2015-02-13 12:14:54 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-02-13 13:50:14)
67 2015-03-15 20:43:17 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2015-03-15 20:54:14)
Kupuję tylko w dużych galeriach handlowych. Orsay, Zara, H&M itp
Nie lubię pojedynczych prywatnych sklepików gdzie są bardzo nachalni sprzedawcy.
Nie kupuję na bazarach i w chińskich sklepach bo raz, ze badziewie, dwa niemodne, trzy śmierdzi.
W tych chińskich to te łachy są straszne, z byle jakich materiałów. Do tego często brudne.
A lumpeksy to już omijam szeroki łukiem, ten ,,zapach'' lumpeksu po prostu mnie odrzuca.
Ja w ogóle lubię klimaty dużych galerii, czysto, ciepło, eleganckie przymierzalnie, anonimowość, sprzedawcy nie są nachalni, nie zaglądają co chwile z pytaniem i jak?
Ja jestem uczulona na dużo materiałów, nie mogę czegoś co nie przepuszcza powietrza jest sztywne, dla mnie musi być odpowiednio wysoki gatunek ubrania.
68 2015-03-16 01:54:10 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-03-16 01:54:58)
Jeśli chodzi o sieciówki, to najczęściej kupuję w Massimo Dutti. Spódniczki często kupuję w Simple, bo Massimo ma ubogą ofertę. Czasami coś wypatrzę w Zarze i Orsayu.
najczęściej w sieciówkach, a jak nie mam czasu na chodzenie po sklepach to na zagranicznych stronach z ciuszkami ![]()
Zdecydowaną większość w sieci. Tak jest o wiele łatwiej i szybciej.
Podpieram się wyszukiwarkami w stylu Yosh i wtedy jest jeszcze prościej. Nie skaczę po stronkach różnych sklepów, tylko wszystko przeglądam na jednej. I zakupy robię w czasie, w którym nie zdążyłabym nawet dojechać do galerii ![]()
Ja bardzo często robię zakupy w Mango, czy Solar. Ale ostatnio upodobałam sobie ciuchy ze sklepu PINKO. Dlatego bardzo często wybieram się na zakupy do Fashion House. Byłyście tam?
Ja również nie lubię pojedynczych prywatnych sklepików, jeśli już wybieram się na zakupy, to do galerii. Chociaż przyznam, że nie lubię chodzić po sklepach (nie w Polsce, gdzie ciuchy są drogie!). Za to kiedy jestem w USA, to uwielbiam rzucić się w wir zakupów, gdzie można znaleźć coś do 5$, droższych ciuchów raczej nie kupowałam ![]()
A Quiosque? Mają piękne sukienki i spódnice chociażby ![]()
A Quiosque? Mają piękne sukienki i spódnice chociażby
Serio? Ja zawsze ten sklep uważałam za "maminy", tzn ciuchy na starsze, eleganckie panie....
Nie znam tej marki. Chyba nie mam w okolicy żadnych ich sklepów, bo w ogóle nazwy nie kojarzę.
Co do pytania to sporo kupuję w internecie, ale raczej rzeczy, których nie trzeba mierzyć, np. t-shirty czy bluzy, pozostałe ciuchy w galeriach, outletach, bardzo lubię fashion house, bo zawsze ubiorę się tam od stóp po czubek głowy w rozsądnej cenie (bywało, że nawet taniej niż w second handzie jak trafiałam na dodatkowe promocje).
to co to za second handy? ja zawsze tanio jakies perełki wygrzebie ![]()
No mają u nas takie ceny, ze naprawdę nie opłaca się kupować, w końcu to ciuchy używane i jakoś nie mam ochoty ich kupować w cenie nowych. Wolę pojechać do fashion house i kupić nowe i naprawdę super ciuchy, których ceny są rozsądne. Nawet jeśli chodzi o marki z "górnej półki", jak ostatnio wittchen na przykład, gdzie mieli promocje -70% na buty, a dodatkowo im więcej par się kupiło tym większy był dodatkowy rabat.
Mi przysyłają o każdej porze roku, na wiosnę, lato, jesień, zimę katalog bonprix i ja sobie je przeglądam i zamawiam przez internet, tam mają duże rozmiary i zawsze jest duży wybór ubrań.
Witaj
Ja ze względów finansowych zaopatruję się w ubrania w ciucholadnach. Oczywiście prócz bielizny,butów i czapek. ![]()
Ja ze względów finansowych zaopatruję się w ubrania w ciucholadnach. Oczywiście prócz bielizny,butów i czapek.
Dokładnie tak samo.
Z takich sklepów ewentualnych to pepco albo szachownica, a tak to secondhandy ![]()
Ze względu, że mam - niestety - niefajną budowę ciała, jest mi ciężko kupić ciuchy, które będą na mnie pasować. Nie jestem gruba (ciuchy dla puszystych odpadają), ale mam szerokie biodra. W Galeriach, we wszystkich prawie sklepach są ciuchy na kobiety, które nie mają dużych bioder, biustu. Mój problem polega na tym, że np. jak ubiorę spodnie rozmiar 38 lub 40 to w pasie są za szerokie, w nogach za szerokie, a biodra są ściśnięte
Wyżaliłam się, ale wracając do tematu... jeżeli jakimś cudem coś na siebie znajdę to najczęściej znajduje ciuchy w Reserved i Mohito, ale one są drogie i czekam na przeceny ![]()
Ciuchy trzeba przymierzać, to jedyny sposób na dopasowanie sobie do sylwetki. Sama nie mam łatwiej, ale w fashion house zawsze coś tam sobie wynajdę, jak pochodzę po sklepach ulubionych.
Zazwyczaj uda mi się coś upolować w sieciówkach, ale szukam tez dużo w sieci. Mam kilka sprawdzonych sklepów internetowych.
A ja już odeszłam od sklepów internetowych jako takich bo szukam tam gdzie jest najtaniej i gdzie są promocje. Macie porównywarki fajna odzieżowa to Aladi - aladi.pl/ ewentualnie bardziej rozbudowana, ale też w niej dużo odzieżowych propozycji gyz.pl/tanio-odziez-damska opcja o tyle, dobra, że czasami jak jakiś produkt występuje w wielu sklapach to z automaty możecie kupić tam gdzie taniej.
85 2015-07-14 22:34:20 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-03-20 18:11:09)
Moim nowym ulubionym sklepem ze wszystkim: ciuchy, buty, dodatki, jest [nieregulaminowy link] - teraz szukałam sukienek i znalazłam w zakładce wyprzedażowej sukienki nawet za 31 zł i to nie byle jakie tylko z Medicine, Top Shopy czy New Looka:) Poza tym przeglądałam też zegarki i mają naprawdę niezły asortyment (Nixon, Diesel, Fossil). I odnosząc się do poprzedniego wpisu uważam, że tam jest akurat najtaniej i w dodatku wszystko w jednym miejscu, bez konieczności klikania między sklepami.
86 2015-08-13 13:06:56 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-08-17 23:54:29)
Ja najczęściej robię zakupy w małych sklepach internetowych gdzie często można kupić coś taniej i bardzo oryginalnego. Ostatnio na Facebooku znalazłam sklep [niedozwolony link] i kupiłam piękną sukienkę i jestem zadowolona. Szybka przesyłka i wszystko idealne.
Ja jestem żywą reklamą H&M ![]()
głównie w lumpkach
Też lubie lumpiaki - ale czasem przebić się przez "stałą klientele" czatującą od 5 rano bo nowa dostawa to jakaś masakra ![]()
89 2015-08-17 17:50:14 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-08-17 23:54:43)
To różnie, ale chyba jednak najczęściej w domu w sensie w internecie. Kupuje na aukcjach bo można złowić fajne okazje. Np. licytuje na allegro z aukcjonerem [niedozwolony link] dzięki czemu wygrywam aukcje, a jak czasem coś sama sprzedaje to wtedy "upiększam" swoja aukcję i jest większe zainteresowanie ![]()
90 2015-08-18 14:15:48 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-08-25 18:54:38)
Ja nie lubię sieciówek bo nie lubię jak co druga babka ubrana jest w to samo, dlatego najlepszym rozwiązaniem są sklepy internetowe ![]()
ja ostatnio znalazłam sobie sklep [spam] i tam właśnie ostatnio się zaopatruję ![]()
[niedozwolony link]
ten kombinezon jest boski, cieniutki i przewiewny, jestem mega zadowolona ![]()
lubię ubierać się oryginalnie a nie jak każdy
ceny są przystępne, przesyłka w miarę szybko, ciuszki mi się podobają więc na nic nie narzekam
a i mają dużo ubrań made in italy paris i london, wcześniej kupowałam na allegro i ebay ale przejechałam się już nie raz w szczególności na ebayu, kupowałam rzeczy, które w rzeczywistości odbiegały od tego co było na zdjęciu...ahhh, dlatego trzeba próbować, szukać i trzymać się tego co pewne :
czasem jeszcze odwiedzam nexta, ale tam bardziej kupuje na promocji
91 2015-08-19 14:55:00 Ostatnio edytowany przez Olinka (2015-08-25 18:55:24)
Ja najczęściej robię zakupy w sklepach internetowych. Jakoś nie lubię chodzić po sieciówkach, nie mam też na to ani czasu ani cierpliwości
. Ostatnio moim ulubionym sklepem jest [niedozwolony link] Mimo, że jest to hurtownia to nie wszystko sprzedają w większych paczkach a ubrania godne polecenia. Fajne fasony i atrakcyjne ceny, brak problemów z dostawą. Zawsze u nich znajdę jakąś perełkę dla siebie
.
ja zamawiam nawet ubrania z sieciówek poprzez ich esklepy
Ja kiedys głównie kupowałam w sieciówkach, ale i jakość i cena pozostawiała wiele do życzenia... W związku z tym, że interesuję się ekologią i tematem fair trade od pół roku zwracam większą uwagę na pewne rzeczy. Ostatnie zakupy robiłam w Fair Fashion Store przez neta. Dobre jakościowo rzeczy łatwiej znaleźć w sieci niż w stacjonarnych sklepach - szczególnie w małych miejscowościach.
Ja zawsze kupowałam ubrania w sklepach stacjonarnych przez co bardzo często przepacałam, bo jak wiadomo, jeśli rzecz nie jest na wyprzedaży to cena jest bardzo wygórowana. Przekonalam się do sklepów internetowych, a co wiecej do kupowania rzeczy od kogos korzystajac z takich stron jak allegro, olx czy odkupuj.pl
Jak na razie jestem zadowolona. Dziewczyny sprzedają fajne, zadbane ubrania no i co najważniejsze za rozsądną cenę!
razem z psiapsiółą wynajmujemy razem mieszkanie i ostatnio wpadłyśmy na pomysł, że możemy kupować razem ciuchy, w sumie i tak nie chodzimy w tym samym tego samego dnia. Rozmiar nosimy ten sam, więc nie ma problemu. Dzięki temu możemy kupować sobie więcej ciuchów albo pozwolić sobie na jakieś ekstra ciuchy, np. na takie coś w ww.storestory.pl/marc-jacobs-letnia-jedwabna-sukienka-na-ramiaczkach-255.
ja kupuje w ciucholandach, w sieciówkach i czasami na allegro
Vinted, allegro, olx... Wszędzie gdzie ktoś tanio wystawia swoje ubrania - ale najczęściej ledwo co używane
No i sieciówki.
Nie przepadam za kupowaniem ubrań przez internet wolę obejrzeć na żywo, przymierzyć. Uwielbiam latać po sklepach i bez znaczenia czy to galerie czy lumpeksy jak coś mi się podoba to kupuję.
Najczęściej zaopatruję się na wyprzedażach w popularnych sieciówkach. Oprócz tego dość często odwiedzam lumpeksy, można tam znaleźć naprawdę fajne kąski ![]()
100 2015-11-26 12:00:52 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-11-26 12:57:21)
Second handy i sieciówki, to zazwyczaj, zdarza mi się też kupować na [niedozwolony link]
101 2015-11-27 10:48:48 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-11-27 11:24:31)
W różnych sklepach kupuję ciuchy, coraz częściej online.
Często wyprzedaże, ale czasem też regularne kolekcje. :-)
Nawet bieliznę kupuję na spam. Mają tam naprawdę fajną bieliznę Triumpha.
My głownie w internecie, czasem w sieciówkach i butikach ![]()
Ja osobiście nie wyobrażam sobie kupowania ubrań w second handach. Miałam co prawda kilka podejść aby odwiedzić takowe sklepy, niestety przeraża mnie świadomość, że ubrania te były noszone przez inną osobę, w dodatku nie wiadomo jaka była to osoba. A nóż widelec trafiłabym na ubranie po osobie, która przykładowo nadmiernie by się pociła... Ohyda! ![]()
Dlatego jeżeli chodzi o mnie, to najczęściej odwiedzam butiki lub kupuję w internecie. Jeżeli odwiedzam sieciówki, to najczęściej Mohito lub H&M.
Jakiś czas temu byłam u znajomej w Piasecznie i zabrała mnie na zakupy do centrum outletowego Fashion House. Zdecydowanie to moje ulubione miejsce na zakupy, bo zaoszczędzam dzięki niemu masę czasu. Bardzo często mają tam różne promocje, teraz na przykład jest Mikołaj za pół ceny. Chyba się wybiorę, bo okazji do założenia nowych ciuchów będzie kilka w nadchodzącym czasie. ![]()
Głównie sieciówki, ale ostatnio coraz częściej zaglądam do SH można kupić perełki za parę groszy ![]()
Ja już nie kupuje w sieciówkach typu Cropp, Reserved a tym bardzie C&A - to wszystko jest tak marnej jakości, że szkoda gadać...masówki sieciówki z chin. Bluzeczki po dwóch trzech praniach jako szmaty do podłogi się nadają. Taka jest prawda. Pomijam już fakt, że u mnie pół miasta nosi te ciuchy bo tanio. Od dłuższego czasu kupuję tylko od polskich producentów szyte w polsce. Jest ich już naprawdę sporo. Uwielbiam sukienki marki Numoco - polska produkcja. Wiele polskich marek możecie też znaleźć na mokado.pl
Czasami też szukam na allegro. Użyjcie google to znajdziecie jeszcze wiele innych sklepów z polskimi markami. Lepsza jakość, a cena podobna często nawet niższa. Nawet w outletach typu Fashion House możecie znaleźć lepsze rzeczy niż w sieciówkach.
Ja nie przepadam za chodzeniem po galeriach, od jakichś dwóch lat ciuchy kupuję praktycznie wyłącznie przez neta
gdyby zwroty nie były darmowe to pewnie zmuszałabym się do wychodzenia, ale tak jest naprawdę wygodnie i za darmo
płacę kartą kredytową i mam sporo zniżek do różnych sklepów internetowych, teraz dostałam bon do answear, poluję na jakąś fajną sylwestrową kieckę
troll też jest spoko, też mam tam rabacik ![]()
Ja najczęściej kupuje w sieciówkach zazwyczaj albo w second handach
zależy jak stoję ,ze tak powiem z funduszami . Ale ostatnio słyszałam wiele dobrego na temat marki Flyordie , która wywodzi się zŁodzi . Szyje ubrania z polskich materiałów i w Pl oczywiście ![]()
Głównie w sklepach dla nastolatek typu Cropp Town, Reserved, Bershka itd.
Głównie w sieciówkach. Bardzo często odwiedzam second handy ![]()
z second handów to mi mama czasem coś podrzuca
póki co mój mężczyzna chce mi zabrać moją kartę sygmy
mocno się wkręciłam w te zakupy przez internet, haha chyba będę się umawiać z kurierem żeby przychodził w innych godzinach
mnie najbardziej odpowiadają ubrania z Reserved. kupuję tylko stacjonarnie, bo nie wyobrażam sobie nie zmierzyć
Zależy co, ale od jakiego roku coraz częściej na necie siedzie. Ostatnio parę rzeczy zamówiłam z sibysi.pl i mogę polecieć.
Moim ulubionym sklepem jest Reserved, ale lubie też new yorker. Najcześciej jednak wybieram second hand, ubrania po prostu rewelacja tym bardziej ze mam wprawę i szukam perełek ![]()
Bardzo lubię chodzić do Peek and Cloppenburg, b. dobre jakościowo. Lubię jeszcze Gap i TK Maxx (ale to tylko jak mam siły łazić i buszować :-))
Fashion House, niedrogo i dobrze. Znane marki, nawet z górnej półki, a ceny naprawdę przyzwoite. Od czasu do czasu mają takie akcje jak tydzień za pół ceny, który własnie się rozpoczął. To idealna okazja na uzupełnienie garderoby.
117 2016-03-09 22:01:03 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-03-09 22:02:22)
Marks&Spencer, Reserved, ale najwięcej chyba w C&A.
W sieci nie znoszę kupować, bo nie mam możliwości pomacania a ja muszę pomacać
po prostu od razu poznaję czy gatunek materialu mi pasuje i jest dobry. W sieci często na zdjęciach te szałowe ciuchy okazują się po zakupie cienkimi szmatami z taniego materiału.
Czasem wpadam do szmateksów, gdzie udaje mi się znaleźć rewelacyjne rzeczy. Ostatnio wlasnie super sweter Marks&Spencer z kaszmiru, dlugi, rozpinany, cieniowany kolorystycznie za który w firmowym sklepie zaplacilabym co mniej 300 zł a w szmatexie wydałam 25 ![]()
Ja się uzależniłam od reserved- ich koszule i marynarki mogłabym kupować hurtowo, bo dobrze na mnie leżą.
No ale co lump to lump
Tam też wpadam i wychodzę z perełkami. Ale to z reguły na lato wybieram- szczególnie sukienki, mam sporo śliczności, które kupiłam za grosze, a że mało która babeczka zagląda w dział sukienek, to zawsze mam w czym wybierać ![]()
A ja ostatnio sobie postanowiłam, że przestane kupować i sama wezme się za projektowanie i szycie
Może to i nie jest rozwiązanie dla wszystkich, ale warto spróbować. Satysfakcja z noszenia własnorecznie wykonanych ubrań jest ogromna ![]()
ja najczęściej kupuję w sklepach, gdzie mogę przymierzyć, obejrzeć. Raz tylko marynarkę kupiłam na allegro i jak ją szybko kupiłam tak ją szybko odesłałam. Chociaż ostatnio kupiłam sobie w sklepie internetowym Allbag torbę z juty, powiem szczerze - rewelacja. Ale niestety, to jeden sklep na kilkadziesiąt, gzie coś dopasowałam do siebie i do swojego stylu.
Malutkie sklepiki może mają klimat, ale jeśli konkretnie nie wiem co chcę, to nachalność ekspedientek mnie odstrasza. Nie można tak po prostu się rozejrzeć "a nóż mnie coś zachwyci" . Za to gdy szukam sukienki na wyjątkową okazję, wtedy taka nadgorliwość jest nieoceniona. Na co dzień, jednak preferuję "ciuchy". Ceny z sieciówek za takie fatałaszki są przesadzone. Może jestem skąpa, ale 100 zł za sweter, który za dwa miesiące się zmechaci ?! Materiały i wykonanie zupełnie niewspółmierne do ceny. A tak, mam swój jeden SH, który odwiedzam i zawsze coś ciekawego znajdę (bardzo często jeszcze nowe). Zgodzę się z jedną opinią powyżej. Najłatwiej o jakąś śliczną sukienkę. Przez to moja szafa powoli pęka w szwach.
Ja najczęściej kupuje w sklepach internetowych i u małych rzemieślników. Net daje możliwość większego wyboru i pozwala na zakup tych samych produktów co w sieciówkach często po o wiele niższych cenach. A lokalni szewcy, szalikarze itp. mimo , że ich lokale nie zachęcają często robią produkty z naturalnych wytrzymałych i oddychających materiałów (w sieciówkach coraz więcej jest taniego niszczącego się pod 2 miechach sztucznego badziewia), te rzeczy są jedyne w swoim rodzaju , a jednocześnie wciąż w przystępnej cenie. Trzeba tylko dobrać dobrego rzemieślnika ![]()
Ja jako oszczędzająca na każdym kroku zawsze, ale to zawsze stawiam na lumpeksy. Według mnie opinia, że są tam same szmaty bardzo mija się z prawdą. U mnie w mieście mam taki super sklepik Biga styl gdzie można dostać rzeczy z sieciówek ze śladowymi znakami użytkowania. Fajna opcja dla takich skner jak ja, co im żyłka pęka jak mają wydać 50 zł na zwykły T-shirt. ![]()
Zazwyczaj kupuję spodnie i robię to przez internet
chyba najwygodniejsza forma zakupów i równie satysfakcjonująca! Lubię nosić jeansy Lee i Wrangler, a żeby zaoszczędzić kupuję w outlecie
polecam stronę jeansclub.biz Super spodnie, bardzo atrakcyjne ceny i błyskawiczna wysyłka. Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]()
Mnie Carry przypada do gustu ;]
Ja to nie mam czasu na zakupy chodzic wiec dla meza i dzieci kupuje ciuszki przez internet i jestem zadowolona. Sklep nazywa sie americanoutlet. Sklep naprawde warty polecenia
Od jakiegoś czasu prawie tylko Marywilska 44 czasem cos po drodze się trafi innego. Tam ajde to wiem ze wczesniej czy poźniej pochodzę ale kupie wszytko co chciałam ![]()
Ja to kupuję w internecie, mam taki jeden ulubiony sklep internetowy.
ostatnio zaczęłam kupować w Answearze. chociaż wcześniej nigdy w e-sklepach nie kupowałam. teraz się przyzwyczaiłam, plus że mogę tu sobie złapać promocję i mieć dostawę gratis czy dobrą zniżkę
No waśnie ja na zakupy nie mam za bardzo czasu, bo żeby coś fajnego znaleźć to sie trzeba schodzić... znowu w internetowych sklepach różnie bywa, trzeba znać się który pewny i który ma dobrej jakości ubrania. Ja mam tak teraz z kurtka na zimę, stara już się nie nadaje, chodzę teraz w płaszczu jesiennym, ale kurtka by się przydała, najlepiej bardzo ciepła!