Szukam pomocy, boję się o swoje życie!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Szukam pomocy, boję się o swoje życie!!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66

Odp: Szukam pomocy, boję się o swoje życie!!!

1. Wiesz chemia to trucizna - jasne. Ze studiów pamiętam taki zwrot - podajesz chemię i zadajesz sobie pytanie czy szybciej padnie rak czy człowiek.

2. Chemię nie stosuje się w każdym wypadku raka, niekiedy po prostu nie działa.

3. Podanie chemii tam gdzie są wskazania - cóż jest szkodliwa i ma skutki uboczne, ale zapewniam Cię rak też ma skutki uboczne i to dużo gorsze. Jest gdzieś na forum wątek mniejszego zła - doskonały przykład.

Zobacz podobne tematy :

67

rosiczka, czego Ty chcesz tak naprawdę?
Chcesz się wyleczyć, czy nie?

Leki NIE, szpital NIE, może Ty lubisz po prostu być w centrum zainteresowania, żeby ludzie tracili na Ciebie czas i się martwili, czy ona pójdzie do tego lekarza czy nie o lalala...
Zrozum, to jest Twoje życie. Jak nic nie zrobisz ze swoimi dolegliwościami, to za parę tygodni/miesięcy będzie tak źle, że sobie nie wyobrażasz. Jak się targniesz na na życie - nie pisz, że nigdy tego nie zrobisz, ja też tak kiedyś mówiłam - to Cię wezmą do szpitala i nikt nie będzie słuchał, że nie chcesz. Zastanów się, czy chcesz zostać siłą przymuszona do leczenia.

Każdy lek ma skutki uboczne. Ty się przywaliłaś akurat do paracetamolu - wiadomo, że nie ma takich samych skutków jak psychotropy, ale lista jest równie długa. Czy miewasz skutki uboczne po paracetamolu? Niekoniecznie. Może więc po innych lekach też nie będziesz miała.
Nie możesz pisać z góry, że będzie tak i tak. Być może się uda. Dlaczego nie chcesz spróbować?

Lekarz dobierze Ci leki (jeśli będzie taka konieczność), tak, że będą Ci pasowały, jak będziesz się źle czułą, to zmieni dawkę, bądź lek. Dobierze Ci indywidualny tok leczenie, bo każdy człowiek jest inny i czego innego oczekuje. Ale skoro obracasz się w towarzystwie medycznym, to powinnaś wiedzieć to wszystko.

68

Cynicznahipo napisał/a:

Jeśli mnie oczy nie mylą, tam jest napisane ''możliwe skutki uboczne'', a nie ''na pewno Cię spotka to i owo''.
Spróbuj chociaż, a potem jęcz, że nie wyszło.

Przeczytaj sobie na ulotce skutki uboczne Apapu, albo np. kropli do nosa. Bardzo podobne.

Nie ja tylko ty pisalas o paracetamolu.

69

Mowimy tu o raku czy nowotworze? A moze o zaburzeniach psychicznych?
Ludzie jesli potrzebowalabym farmakoterapii to bym nie szukala pomocy na forum netkobiety.pl. Prosze tylko zebyscie nie wypowiadali sie na tematy na ktore nie macie pojecia, nikt z was nie jest ani lekarzem ani farmaceuta. Leki stosowane w leczeniu psychiatrycznym maja wiele skutkow ubocznych i nie zaleznie od czlowieka zaleznie wylacznie od tego czy nie beda mu one przeszkadzac, dziwne by bylo gdyby leki ktore sa uspokajajacymi nie dzialaly dodatkowo nasennie, poniewaz to maja powodowac, tak jak leki ktore maja nas pobudzic do dzialania nie dzialaly pobudzajaco, juz samo ich dzialanie glowne ma swoje skutki uboczne, nie mowimy tu o wrzodach czy nudnosciach.  Cynicznahipo oprocz depresji endogennej choroby psychiczne to problem naszej glowy, a nie naszego organizmu.

70

Cyniczna, mysle, ze sprawa jest prosta. Pomóc mozna tylko temu, kto jest gotowy pomoc przyjąc.

Chyba nic tu po nas.

71

Pomoc w doborze srodkow do leczenia? Czy doglebnej analizie mojej osoby po przezczytaniu paru linijek tekstu? Nie szukalam tu pomocy w wyborze odpowiedniego leczenia bo o tym zadecyduje specjalista, szukalam wsparcia.

72 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2013-11-30 19:32:09)

rosiczka88 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Jeśli mnie oczy nie mylą, tam jest napisane ''możliwe skutki uboczne'', a nie ''na pewno Cię spotka to i owo''.
Spróbuj chociaż, a potem jęcz, że nie wyszło.

Przeczytaj sobie na ulotce skutki uboczne Apapu, albo np. kropli do nosa. Bardzo podobne.

Nie ja tylko ty pisalas o paracetamolu.

Nie rób sobie jaj, ok? Nie jesteś głupia, więc nie wiem, czemu taką udajesz.
Doskonale wiesz, że chodziło mi o to, że KAŻDY lek może mieć skutki uboczne.
Paracetamol podałam jako przykład.

Przyszłaś po pomoc i wsparcie, ale je odrzucasz.
Sorry, Twojej decyzji o NIC NIE ROBIENIU nikt tutaj nie będzie przyklaskiwał.
Problemy same nie znikną.

Nie pouczaj mnie na temat chorób psychicznych. Od LAT choruję na nerwicę lękową, przeszłam wiele terapii, brałam leki.
Dziś już nie biorę żadnych. Za to uczęszczam do specjalisty. Żyję i mam się dobrze.
Ty również jesteś CHORA. Idź po pomoc, póki jeszcze możesz.

PODAJ MI DEFINICJĘ WSPARCIA. CZYM JEST WEDŁUG CIEBIE.

Mam Ci napisać, och, biedna rosiczko, cóż, skoro nie chcesz iść do lekarza i brać leków, to trudno, nic się nie stało. Na pewno poradzisz sobie sama ze swoją dolegliwością, nic Ci nie będzie ;-) Główka do góry, Kochana. ????

Sorry, ja nie z tych. Wolę działać, a nie pieprzyć.

73

rosiczka88 napisał/a:

szukalam wsparcia.

No i znalazłaś je, choćby w mojej osobie, a potem odrzuciłaś, bo już więcej się nie odezwałaś. smile Nie ma sprawy, Twoje życie, Twoje problemy, ale dziwi mnie, że wchodzę do tematu, a Ty piszesz tak, jakby nikt nie zaoferował Ci nic poza doradzeniem skorzystania z farmakologii. Ja zaprosiłam do rozmów, Sluu zaoferowała się znaleźć fachową pomoc, która przyjmie Cię od ręki, Adam się zainteresował, czy nie dasz się wyciągnąć na miasto... Wszystko jest nietrafione?

W takim razie może sprecyzuj, jakiego dokładnie wsparcia oczekujesz. smile

74

Ale hejtujecie, farmakoterapii mowie nie i tyle. Dozylam swojego wieku po wielu probach samookaleczania i glodzeniu sie. Tak,  wstarczy mi zwykle dasz rade, kochana. Owszem poszukam fachowej pomocy, nie udaje glupiej. Choroba psychiczna jako terminologia istnieje tylko w kodeksie karnym, nie uzywa sie juz okresleni choroby w odniesieniu do zaburzen psychicznych. Mam prawo miec swoje zdanie, jedni wierza w boga, inni sa przeciwni aborcji, jeszcze inni sa przeciwni antykoncepcji. Gdy pojdziesz d psychiatry zapisze ci psychotropy gdy pojdziesz do neurochirurga zaproponuje ci operacje, kazdy rozwiazuje problemy w sposob jaki uzna za najlepszy.

75

Hejtujemy... taaa, jasne.
Powodzenia.

76

Hejtujemy? Ale kto, wszyscy? Bez wyjątku?
Jeżeli już zaczynasz swoje wywody, to precyzuj!

Była mowa o psychoterapii indywidualnej, terapii-samej w sobie, z nastawieniem na konkretny problem, o wsparciu forumowiczów-można NAS śmiało nazwać, jako grupę wsparcia-to faktory odmienne od tej Twojej znienawidzonej farmakoterapii.
Zauważ,że one zostały wskazane, jako jedne, z nielicznych alternatyw, które mogłabyś wybrać.
Nie wybierasz żadnej.

Twierdzisz,że musisz czekać do stycznia tak?
W piątek gościłam w miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej, jako przedstawiciel Zespołu Interdyscyplinarnego i wiesz co z ciekawości zapytałam, co by się stało, gdybym na spotkania z psychologiem, przyprowadziła osobę, która zgłasza do mnie-do funkcjonariusza służby publicznej-fakt nie radzenia sobie z samą sobą, z emocjami, z myślami samobójczymi itd.

Odpowiedź: "To na co jeszcze Pani czeka? Wachlarz pomocy jest, specjalista jest, metody są"
Kogo więc nie ma? Osoby zainteresowanej.

Więc nie wmawiaj Nam rzeczy nieistniejących, czepiania się tylko i wyłącznie farmakoterapii, bo jak widać wyjścia są-różne-i to nie mało.
Ty po prostu nie chcesz.

77

Piszesz że szukasz wsparcia,więc przeczytaj tytuł jaki nadałaś swojemu wątkowi.Szukasz pomocy,boisz się o swoje życie,na co ty kobieto czekasz?Pomoc sama nie przyjdzie,nie zapuka Ci do drzwi.Najgorsze chyba jest to że jesteś świadoma tego co się z Tobą dzieje a nic z tym nie robisz,olewasz to a problemy narastają.Tak chcesz kierować swoim życiem?

78

Ale jednocześnie zauważa się tendencje atakowania osób pomagających "Hajtujecie", atak w stronę Cynicznej z paracetamolem, "Co Wy ciągle z tym szpitalem", "Nie życzcie mi raka" itd. Zaiste zastanawiające.

79

Proszę udaj się do specjalisty lub psychologa.Ważne byś nauczyła się myśleć pozytywnie i dostrzegać dobro w swoim życiu.Wstać rano popatrzeć na przyrodę , wyjść z domu być życzliwym dla ludzi.Z tego co piszesz masz przy sobie dobrego mężczyznę.Trzeba się uczyć cały czas i doświadczać życia ile się da.Czuć ,smakować ,używać wszystkich zmysłów.

80

Viggo napisał/a:

Ale jednocześnie zauważa się tendencje atakowania osób pomagających "Hajtujecie", atak w stronę Cynicznej z paracetamolem, "Co Wy ciągle z tym szpitalem", "Nie życzcie mi raka" itd. Zaiste zastanawiające.

Przywykłam. To częste zachowanie ze strony osób z tego typu problemami.

81

rosiczka88 napisał/a:

Ale hejtujecie, farmakoterapii mowie nie i tyle. Dozylam swojego wieku po wielu probach samookaleczania i glodzeniu sie. Tak,  wstarczy mi zwykle dasz rade, kochana..

Coz, w takim razie, - dasz rade, kochana i powodzenia. Ale odezwij sie za jakis czas i powiedz, co i jak u Ciebie, zeby ludzie, ktorzy zainteresowali sie Twoim zyciem i problemem albo Ci, co czytaja i moze sa w podobnej sytuacji, wiedzieli, ze poszlo dobrze i jest ok.

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Szukam pomocy, boję się o swoje życie!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024