Iceni - tak - chodzenie z otwarta torebka po bazarze pelnym Cyganow, to jest wlasnie kuszenie losu - nic innego tylko to. I fakt, ze kradziez to kradziez i zlodziejem jest Cygan i kare za to powinien otrzymac, to lekkomyslna i prowokujaca strona jest ten, co mu towar prawie w rece wklada.
Ja chyba nigdzie nie napisalam, ze gwalt randkowy to NIE jest gwalt. Pisalam jedynie kto i jak jest na ten typ gwaltu narazony. Masz corke czy syna? Jesli corke, to pomysl, czy puscisz ja w sobotni wieczor i na cala noc wymalowana i wystrojona jak dziwka, czy moze udzielisz wczesniej paru slow porady, na co i kogo uwazac?
Jak dla mnie mozesz z gola pupa po centrum Kabulu czy Pcimia Dolnego o polnocy spacerowac, Twoje prawo, mamay wszak XXI wiek - tylko potem nie zdziw sie, ze ktos mylnie odczytal Twoja manifestacje wolnosci i swobody.
I jesli nie odrozniasz flirtu i kokietowania od prowokowania i swiadomego podpuszczania to ja nie mam w tym temacie nic do dodania. Widocznie sztuka bezpiecznego flirtu nie jest dla kazdego, kobieto.
Iceni napisał/a:Czy fakt, ze kobieta wraca w 15-cm szpilkach, w kusej sukience, pijana przez park, to znaczy, że SAMA CHCIAŁA być zgwałcona przez jakichś przypadkowych 3 kolesi z tej samej dyskoteki?
Sztuka czytania i rozumienia - pisalam o tzw. gwaltach randkowych nie o napasciach.
A nie wpadłaś na to, że dzięki takiemu myśleniu jak twoje daje się społeczne przyzwolenie na gwałty na kobietach, które w mniemaniu danej osoby "prowokowały" ?
Prawo jest prawem i nie ma znaczenia, czy ofiara była w habicie czy w mini!
Głupota ofiary nie umniejsza winy sprawcy i to na nim spoczywa CAŁA wina!
I jesli nie odrozniasz flirtu i kokietowania od prowokowania i swiadomego podpuszczania to ja nie mam w tym temacie nic do dodania. Widocznie sztuka bezpiecznego flirtu nie jest dla kazdego, kobieto.
A ty jesteś jakąs wrózka, ze potrafisz przewidzieć co dla danego faceta jest podpuszczaniem, a co zwykłym flirtem? od kiedy to prowokowanie oznacza przyzwolenie na seks "tu i teraz"? Nie, nie odrózniam, ponieważ wrózką nie jestem i nie znam zachowań WSZYSTKICH mężczyzn. Ty znasz?