Niektórym urząd skarbowy ściągał ten dług.
A Ty nie masz co się martwić,TV nie jest na twojego męża zarejestrowane.
No chyba że kiedyś się komornik za to weźmie,to już się pytać nie będzie czyje to jest jak przyjdzie coś zabrać.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)
Strony Poprzednia 1 … 675 676 677 678 679 … 764 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Niektórym urząd skarbowy ściągał ten dług.
A Ty nie masz co się martwić,TV nie jest na twojego męża zarejestrowane.
No chyba że kiedyś się komornik za to weźmie,to już się pytać nie będzie czyje to jest jak przyjdzie coś zabrać.
Lena no nie gadaj że komornik będzie przychodził.
A co ta ustawa zmieni co teraz wprowadzili co tak protestowali.
Ja gdzieś czytałam że abonament za telewizję będzie w rachunku za prąd.
W każdym razie jak będzie to opłata za Polsat na pewno nie zwolni od płacenia abonamentu.
Natka nie wiem,jak w końcu zrobią porządek z tym abonamentem to kto wie,może i komornik będzie musiał ściągać należności.
O jaką ci ustawę wchodzi? O wczorajsze demonstracje czy o co?
Cóż ogólnie wychodza rządy PiS
Niki oczywiście że nie zwalnia,bo abonament za Polsat a abonament radiowo-telewizyjny to zupełnie co innego.
Niki to ja już też wiem że i tak bym musiała płacić ten abonament.
no tą ustawę co podpisała prezydent i tak protestowali. co ona zmienia, wiem tyle że zmienili prezesa ale co dalej to nie wiem co i jak
Chodzi ci o ustawę medialną?
Chodzi w niej o to że PIs obsadzi wszystkie stanowiska w telewizji publicznej swoimi ludźmi .I będziemy mieli wszędzie telewizję trwam.I jeszcze abonament będzie trzeba za to płacić.
niki tak.
ale chyba nie że będzie tylko trwam lecieć.
chodź ja tam nie wiem dokładnie chodzi.
Chodzi w niej o to że PIS obsadzi wszystkie stanowiska w telewizji publicznej swoimi ludźmi .
Dokładnie. Nowym prezesem TVP, kilka dni temu, został PiS-owiec Jacek Kurski (notabene katolik jak się patrzy
, który dla kochanki rok temu rozwiódł się z żoną). Zmianie ulegnie cały zarząd i rada nadzorcza - PiS na stołkach obsadzi swoich, a to oznacza pełną kontrolę mediów.
Na końcu tego łańcuszka są pracownicy TVP. W myśl powiedzeniu ''kto nie jest z nami ten przeciwko nam'' z Telewizją Polską już pożegnał się Tomasz Lis. Kolejni do zwolnienia to Piotr Kraśko, Beata Tadla, Jarosław Kret, Monika Richardson Zamachowska i Agata Młynarska, która popadła w niełaskę PiS-u przez siostrę, która od kilu tygodni namawia do bojkotu mediów publicznych oraz przez ojca, który podczas kampanii krytykował PiS.
Nutka 23 napisał/a:I będziemy mieli wszędzie telewizję trwam.I jeszcze abonament będzie trzeba za to płacić.
ale chyba nie że będzie tylko trwam lecieć.
Nie zrozumiałaś ironii Niki. Ona pisząc że TVP będzie drugą telewizją Trwam nie miała na myśli tego, że media publiczne przez 24h na dobę będą puszczały audycje o tematyce katolickiej (choć zapewne będzie ich więcej niż do tej pory). Telewizja Trwam to nie tylko msze i Rydzyk. To przede wszystkim kłamstwa i manipulacje faktami.
Ciekawostka: wczorajsze nagłówki gazet biją po oczach informacją, że ''Beata Szydło, zrobiła prezydentem miasta Radomsko, wujka Andrzeja Dudy ''.
''Nijaki Wiesław Kamiński został komisarzem czyli pełniącym obowiązki prezydenta miasta Radomsko (woj. łódzkie). Na to stanowisko wyznaczyła go premier Beata Szydło. Kamiński twierdzi, że jest krewnym prezydenta Andrzeja Dudy. W lutym może zostać pełnoprawnym prezydentem miasta. I pytanie: czy znajomość z prezydentem ma znaczenie w ten nominacji?'' ![]()
Jasne, że nie ma, toż to czysty przypadek... ![]()
No to ja długo miejsca w pracy mojej obecnej nie zagrzeję.Bo jak ktoś pyta,bez ogródek mówię,że rządy PIS to dla mnie porażka edukacji,wolności mediów i wolności wyznania.
Za chwilę lekarz będzie się mnie na wizycie pytał czy jestem katoliczką,Bo jak nie,nie warto przecież leczyć oponentów jedynie słusznej siły polityczno-wyznaniowej.
Lena-nie kontaktowałam się jeszcze z tym gościem.Tata ma w przyszłym tygodniu biopsję i prawdopodobnie zadecydują o podawania chemii więc najpierw to trzeba dograć.Bo nie wiem co miałabym facetowi powiedzieć,kiedy przyjedziemy.
No to ja długo miejsca w pracy mojej obecnej nie zagrzeję.Bo jak ktoś pyta,bez ogródek mówię,że rządy PIS to dla mnie porażka edukacji,wolności mediów i wolności wyznania.
Za chwilę lekarz będzie się mnie na wizycie pytał czy jestem katoliczką,Bo jak nie,nie warto przecież leczyć oponentów jedynie słusznej siły polityczno-wyznaniowej.Lena-nie kontaktowałam się jeszcze z tym gościem.Tata ma w przyszłym tygodniu biopsję i prawdopodobnie zadecydują o podawania chemii więc najpierw to trzeba dograć.Bo nie wiem co miałabym facetowi powiedzieć,kiedy przyjedziemy.
gojka na potrzeby pracy mów że jesteś za pisem
niech cię pocałują w 4 litery
Gojka poczekacie jaką decyzję lekarze podejmą,jak już coś więcej będziesz wiedziała,to tez będziesz wiedziała co mu przez telefon powiedzieć.
Ten chłopak z rodziny mojego przyjeżdżał do niego chyba w trakcie chemii.
Lena czy wiesz gdzie i jak sprawdzić numer telefonu?
Bo od paru dni do mnie i do męża ktoś wydzwania z bardzo dziwnego numeru. Jak mąż odebrał to cisza ale kasę mi z konta uciekła i teraz nie odbieramy.
Zaczyna się na + 23.....
gdzie i jak sprawdzić numer telefonu?
Gdzie? W Internecie.
Jak? Wpisać w wyszukiwarkę zapytanie.
Nic prostszego ![]()
Nutka 23 napisał/a:gdzie i jak sprawdzić numer telefonu?
Gdzie? W Internecie.
Jak? Wpisać w wyszukiwarkę zapytanie.
Nic prostszego
Dokładnie.
Ja sprawdzam podejrzane numery,nie odbieram też tych gdzie dzwoni numer prywatny.
Natka nie odbierajcie i już.
My też nie odbieramy prywatnych i zastrzeżonych.Przeważnie wtedy dzwonią z jakiegoś banku gdzie się brało pożyczkę żeby wziąść następną.
Albo z sieci żeby wziąść telefon.
Ogólnie numery z banków,sieci czy np.polsatu mi się wyślwietlaja.Pod numerem wyswietla się Polska,więc wiem że dzwoni jakaś firma itd.
Lena, wspomniałaś wczoraj o morsach - ja też mam morsa w domu. ![]()
Poszłam dzisiaj z nim na spacer, ścieżką spacerową wokół jeziora. Niestety, nasz spacer zakończył się po 5 minutach kąpielą psa w lodowatym jeziorze, bo na drodze stanęły mu spacerujące brzegiem jeziora łabędzie więc postanowił je usunąć z drogi. Nie wiem czy źle odmierzył odległość, a może się poślizgnął (?), w każdym bądź razie razem z łabędziami znalazł się w wodzie.
Dobrze, że mieszkam blisko jeziora (ok. 200m od) to wpadłam do domu jak burza, psa pod ciepłą wodę, a następnie suszenie suszarką.
Miriam to się biedaczek wykąpał.
Tylko powiedz mi jedno,jak?
Bo z brzegu to jezioro zamarzniete,bynajmniej u nas.
Ogólnie lód grubości 25 cm,piłą wycinali wczoraj.jezioro całe zamarznięte.
Miriam nasz pies jak go przywieźliśmy od razu zaliczył kąpiel w oczku wodnym.
To było na początku listopada .Wyjęli go z samochodu ,poleciał na oślep i wpadł do wody.Był w szoku bo nie dość że zmiana miejsca,pierwsza jazda samochodem to jeszcze zimna kąpiel.
U nas jest wreszcie śnieg,pierwszy w tym roku.Psy latały jak opętane bo nigdy go nie widziały.
Lena nam się z banku nie wyświetla.Więc nie odbieram . Zawsze jest zastrzeżony.
Lena, przerębel jest dla łabędzi zrobiony. Co roku tak robią jak jezioro zamarza, bo tych łabędzi jest dużo, mieszkańcy zimą je dokarmiają. Zresztą nie tylko łabędzie dokarmiają, kaczki również.
Wyjęli go z samochodu ,poleciał na oślep i wpadł do wody.Był w szoku bo nie dość że zmiana miejsca,pierwsza jazda samochodem to jeszcze zimna kąpiel.
Kąpiel na otrzeźwienie ![]()
Miriam to się zapędził za daleko ![]()
A że to york to pewnie szok przezył,a Ty pewnie nie lepszy ![]()
Dobrze, że na smyczy był (tej takiej automatycznej, taśmowej co się rozciąga), bo nie wiem jakbym go z tej wody wyciągnęła, bo miał na sobie ''kurtkę'', która po nasiąknięciu wodą ważyła więcej od niego. ![]()
To się strachu najadłaś,będziesz omijać jezioro z daleka
chociaż sam pewnie teraz nie podejdzie ![]()
A wracając do WOŚP, u nas dzisiaj nie było komu wrzucić pieniążka - ani jednej osoby kwestującej w mieście! ![]()
Zadzwoniłam do koleżanki, która co roku brała udział przy organizacji WOŚP i pytam ją gdzie ci kwestujący, a ona mi mówi, że włodarze naszego miasta zmienili formę tejże imprezy. Zmiana polega na tym, że w ogóle nie zbierane są w tym roku u nas pieniądze do puszek, jedynie w piątek w domu kultury miały miejsce występy lokalnych zespołów folklorystycznych (o których pewnie niewielu wiedziało, w tym i ja) i w trakcie tej imprezy sprzedawano rękodzieło, ciasta i w ten sposób pozyskiwano pieniądze dla orkiestry. Głupota i tyle.
Miriam ale można wysłać emesy zamiast wrzucić do puszki.Tylko nie wiem do której bo wczoraj czytałam że chyba do dwudziestej w niedzielę.
Miriam faktycznie głupota.
U nas zebrano w miescie do tej pory prawie 25 tysięcy.
Ja nie maiłam jak wrzucić,ale dałam tesciowej troszkę kaski żeby wrzuciła "pod kościołem" ![]()
Przywiozła dziecku serduszek trochę ![]()
A ja jeszcze na necie biorę udział w kilku licytacjach związanych z WOŚP.
Nie do dwudziestej tylko do 11 stycznia,czyli do północy chyba.
Lena u nas w życiu pod kościołem nie zbierali a teraz tym bardziej pewnie.
Mój jamnik, gdy jesteśmy na działce,gdzie mąż ma przychodnię to jak zobaczy kaczki to trzeba się głosno drzeć żeby nie wlazł do rzeki.
Wiosną i latem parę razy wskoczył do wody i mało jednej kaczki nie upolował.
Co do WOŚP-dziś moja córka kwestowała ze starszymi koleżankami pod kościołami na starówce.Spod dwóch je wyproszono.Raz ksiądz a raz jakiś kościelny.
Wrzuciłam stówkę do puszki córki a mąż tyle samo do puszki koleżanki córki.
Nie no bez przesady ,nie mówię że pod samym wejsciem,ale obok kościoła. ![]()
Ja kiedyś też zbierałam pieniądze w WOŚP.
To były początki jej istnienia lata 95-97.
Organizowaliśmy koncerty w szkole,zbieraliśmy kasę normalnie po domach.
Jak na tamte czasy i wieś zebraliśmy sporo pieniędzy.
Potem chłopaki które się tym zajmowali wyprowadzili się i tak jakoś zaprzestano zbierania na wsi.
A potem to juz zaczęło się rozrastać i organizowano wszystko w miastach gminnych.
Miriam ale można wysłać emesy zamiast wrzucić do puszki.Tylko nie wiem do której bo wczoraj czytałam że chyba do dwudziestej w niedzielę.
Wiem Niki, znalazłam stronę, wysłałam. Tylko powiedzmy sobie szczerze ilu osobom (zwłaszcza starszym) będzie się chciało lub też przyjdzie do głowy, szukać w necie informacji pod jaki numer wysłać takiego sms-a? Poza tym są osoby, których zwyczajnie nie stać na sms-a za 6.15zł, a z chęcią wrzuciłyby do puszki złotówkę, czy dwa złote. Dlatego uważam, że miasto zrobiło głupotę rezygnując z kwestowania.
Mój jamnik, gdy jesteśmy na działce,gdzie mąż ma przychodnię to jak zobaczy kaczki to trzeba się głosno drzeć żeby nie wlazł do rzeki.
Ja się nie spodziewałam, że on mi taki numer wywinie, a że zagadałam się z mężem (jest na służbie, rozmawialiśmy telefonicznie) to na psiaka nie zwracałam uwagi, w końcu był na smyczy. Jajka mu zmarzły, trząsł się jak galareta, będzie miał nauczkę na przyszłość.
Tylko jak wracałam to ludzie tak dziwnie na mnie patrzyli. ![]()
Co do WOŚP-dziś moja córka kwestowała ze starszymi koleżankami pod kościołami na starówce.Spod dwóch je wyproszono.Raz ksiądz a raz jakiś kościelny
Gdyby zbierały na Caritas to jeszcze by je herbatą poczęstował. ![]()
Mnie najbardziej mierzi jak klerycy zbierają pieniądze na potrzeby seminarium. A ponieważ u nas mało ludzi chodzi do kościoła, to od jakiegoś czasu wycwanili się i wrzucają nam do skrzynek kopertę z numerem konta. Nie rozumiem tego. Każdy student seminarium ma rodziców, niech rodzice łożą na ich utrzymanie. Mi nikt, poza rodzicami, na akademik i jedzenie nie dał, więc naprawdę nie rozumiem dlaczego mam dawać na czyjeś utrzymanie.
Miriam nauka w seminarium to jedyne całkiem darmowe studia.
Pójdzie chłopak i rodzice nie muszą nawet złotówki dać.Potem nie trzeba się martwić gdzie tu znaleźć pracę i mieszkanie.Żyć nie umierać!
I to nie moje słowa tylko jednej matki której synuś poszedł do seminarium.Powiedziała że pozostałym dzieciom musiała dawać pieniądze przez całe studia a teraz pracują za marne grosze.A tego ma z głowy!
Tak mi tłumaczyła i teraz mi się przypomniało.
U nas żeby wrzucić do puszki trzeba jechać do miasta.Ja dzisiaj nie miałam jak dotrzeć .
Wysłałam esemesy na taką sumę jaką miałam wrzucić.A na koncie mam dużo.Mam telefon na umowę więc i tak muszę doładowywać co miesiąc za 50 zł.
Ale z tego co wiem to u nas w mieście zbierających było mnóstwo.
Do kościoła nie chodzę bo ksiądz w czasie ostatniej kolędy zaczął dyskusję ze mną i z synem.I stwierdził że jak ktoś w kwestii in vitro i homoseksualizmu ma inne zdanie niż kościół to się z tego kościoła wyłącza.Skoro tak to jestem wyłączona i do widzenia.
Miriam nasz pies jak go przywieźliśmy od razu zaliczył kąpiel w oczku wodnym.
To było na początku listopada .Wyjęli go z samochodu ,poleciał na oślep i wpadł do wody.Był w szoku bo nie dość że zmiana miejsca,pierwsza jazda samochodem to jeszcze zimna kąpiel.
U nas jest wreszcie śnieg,pierwszy w tym roku.Psy latały jak opętane bo nigdy go nie widziały.
Lena nam się z banku nie wyświetla.Więc nie odbieram . Zawsze jest zastrzeżony.
nasza mała jak sypał śnieg to łepek do góry ,buzka otwarta,fajnie to wyglądało
miałam na co popatrzeć
Miriam to się zapędził za daleko
A że to york to pewnie szok przezył,a Ty pewnie nie lepszy
chciałabym to widzieć
MIRIAM leci z maluchem pod pachą do domu,pewnie też byłaś mokra od niego?
ciekawe czy tego nie odchoruje,lodowata kąpiel,w domu gorąca?
u nas na osiedlu nie zbierają,w centrum stoją pod kościołami
mój był na cmentarzu ,tam stali i wrzucił do puszki
Miriam nauka w seminarium to jedyne całkiem darmowe studia.
Pójdzie chłopak i rodzice nie muszą nawet złotówki dać.Potem nie trzeba się martwić gdzie tu znaleźć pracę i mieszkanie.Żyć nie umierać!
I to nie moje słowa tylko jednej matki której synuś poszedł do seminarium.Powiedziała że pozostałym dzieciom musiała dawać pieniądze przez całe studia a teraz pracują za marne grosze.A tego ma z głowy!
Tak mi tłumaczyła i teraz mi się przypomniało.
U nas żeby wrzucić do puszki trzeba jechać do miasta.Ja dzisiaj nie miałam jak dotrzeć .
Wysłałam esemesy na taką sumę jaką miałam wrzucić.A na koncie mam dużo.Mam telefon na umowę więc i tak muszę doładowywać co miesiąc za 50 zł.
Ale z tego co wiem to u nas w mieście zbierających było mnóstwo.Do kościoła nie chodzę bo ksiądz w czasie ostatniej kolędy zaczął dyskusję ze mną i z synem.I stwierdził że jak ktoś w kwestii in vitro i homoseksualizmu ma inne zdanie niż kościół to się z tego kościoła wyłącza.Skoro tak to jestem wyłączona i do widzenia.
NIKI wczoraj ksiądz prawił na kazaniu że przychodzą osoby chcące wystąpić z kościoła
stwierdził że jak jest się ochrzczonym to nie jest takie proste!
chrzest moim zdaniem powinien być wtedy gdy jest się dojrzałym rozumnym człowiekiem,co takie maleńkie dziecko ma do powiedzenia?
Witam was.
Witam was.
U mnie czy to w mieście czy wiosce zawsze z wosp zbierają pod kościołem.
Można w tym roku grać w grę z Play..
Niki oni nie zbierają na studia tylko na utrzymanie budynków i tak dalej.
Jadę do pracy,dużo pisać bym miała co czytać!
miłego dnia
Jadę do pracy,dużo pisać bym miała co czytać!
miłego dnia
Postaramy się coś tu naklepać ![]()
Miłego dnia Pigwa.
Niki oni nie zbierają na studia tylko na utrzymanie budynków i tak dalej.
Niezależnie na co te pieniądze idą,nie widzę powodu dla którego mielibyśmy im coś sponsorować.
Dlatego nie dawałam i nie dam.Swoją drogą patrząc tak z przymrużeniem oka,to księża również utrzymują się ze sponsoringu ![]()
chrzest moim zdaniem powinien być wtedy gdy jest się dojrzałym rozumnym człowiekiem,co takie maleńkie dziecko ma do powiedzenia?
Też tak samo uważam.
Lena czy wiesz gdzie i jak sprawdzić numer telefonu?
Bo od paru dni do mnie i do męża ktoś wydzwania z bardzo dziwnego numeru. Jak mąż odebrał to cisza ale kasę mi z konta uciekła i teraz nie odbieramy.
Zaczyna się na + 23.....
numer 00231 itd
jak jest 1 to liberia i naciagaja was
a jak 0023 to Ciechanów w mazowieckim
Nutka 23 napisał/a:Lena czy wiesz gdzie i jak sprawdzić numer telefonu?
Zaczyna się na + 23.....numer 00231 itd
jak jest 1 to liberia i naciagaja was
a jak 0023 to Ciechanów w mazowieckim
Witam Was w Nowym Roku
Odnosnie tych nr to znalazłam mały artykuł http://www.tvs.pl/informacje/dostajecie … i-zlotych. Jednym słowem , oszustwo nie oddzwaniac.
Co do WOŚP moje miasto nie postarało sie w tym roku . Puszki na miescie były tylko do godziny 13 , reszta imprezy odbywała sie w Domu kultury . Nie było nic wczesniej nagłośnione wiec było mało uczestników poczym skończyli imprezę o 18 . Biorę często udzial w jakis imprezach charytatywnych organizowanych przez małe stowarzyszenie lub osoby indywidualne wiec porównujac tegoroczne WOŚP to niestety Gmina nie zdała egzaminu . Brak wolontariuszy , brak nagłośnienia programu a szkoda bo wiem ze ludzie lubią pomagać tylko musza wiedzieć ze taka pomoc jest potrzebna .
No ale musze sie pochwalić
złożyłam wniosek aby zostac dawca szpiku ![]()
Ja czekam na autobus.
Sanepid załatwiony w piątek tylko po wyniki pojadę, oby było wszystko dobrze.
Mariola już wiem że to oszuści.
Ryba to super..wiesz ja też zawsze chciałam zostać dawcą szpiku,lub krew oddać,ale zawsze jakoś bałam się.
Ryba to super. Ja z mężem juz kilka lat jestesmy zarejestrowani w DKMS.
Ryba to super..wiesz ja też zawsze chciałam zostać dawcą szpiku,lub krew oddać,ale zawsze jakoś bałam się.
A czego konkretnie sie boisz ?
Ja kiedys swoje " lenistwo " aby za to sie zabrac tłumaczyłam strachem. No niby chciałam zostac dawca ale zawsze znalazłam sobie wygodna wymówkę nie teraz , następnym razem i tak lata leciały. Wczoraj nie szukałam wymówki .Specjalnie tylko po to pojechałam do miasta aby złożyć wniosek i oddać próbkę DNA bo WOŚP mogłam wesprzeć SMS lub licytacjami a puszki na pieniazki nie szukałam .
Jak wyglada dalsza procedura ?? Wiem ze dostanę od nich karte potwierdzającą a potem?? juz tylko czekanie na ewentualny telefon ze jestem bliźniakiem DNA ??
dokladnie tak
co jakis czas przychodzi list od nich np z życzeniami świątecznymi
co do pieniędzy ja nigdy na fundacje nie wplacalam i nie zamierzam
a tak w bazie jak policzylam jestesmy okolo 5 lat
czy mozna krem nivea ten zwykly używać na mróz u dziecka
bo ta mala smarowalam i potem policzki czerwone
takze juz sama nie wiem czy kupić jakis specjalny na zime znowu
ryba a no że będzie bolało i jak dostane telefon że ma komuś oddać szpik to już nie ma możliwości wycofania się i trzeba chyba szybko jechać do szpitala...
jak masz wątpliwośći Natka to sie nie rejestruj bo to zobowiązanie i nadzieja dla chorych
Nie no ja bym bardzo chciała, ale pytanie to chyba trzeba być zdrowym?
Zastanawiałam się kiedyś nad zostaniem dawcą,ale raczej z powodów zdrowotnych to nie byłoby możliwe.
Mariola szczerze nie wiem jak to ze zwykłym kremem nivea jest,może porównaj w internecie skład tego normalnego a tego dla dzieci.
kup jakiś zwykły bambino czy coś w tym stylu.
Mój maly nie cierpi kremów więc rzadko go sparuję bo i tak zaraz idzie buzię umyć.
Ostatnio smarowałam mu cetaphilem.
mariola ja dla małej kupiłam specjalny na mróz dla dzieci.
nie musi byś specjalny ale żeby tłusty był to ochroni buzię dziecka.
ryba a no że będzie bolało i jak dostane telefon że ma komuś oddać szpik to już nie ma możliwości wycofania się i trzeba chyba szybko jechać do szpitala...
80% przypakowa to jest pobranie krwi obwodowej w pozostałych przypadkach z talerza kości biodrowej (to pod znieczuleniem )
Zawsze jest możliwość wycofania sie lub tez np. Stan zdrowia, ciąża , nie pozwala aby poddać sie " zabiegowi "
Sa choroby które eliminują osoby aby zostac dawca , wykaz chorób jest wypisany na wniosku wiec odrazu wiadomo czy go wypełniać czy nie .
Co do kremu to tez kupiłam w aptece na wietrzną, mroźną pogode ale nazwy nie pamietam .
Hej.
Ja na zwolnieniu lekarskim od dzisiaj więc zaglądam póki mam czas bo nawet ćwiczenia i kije poszły chwilowo na bok. W środę czeka mnie mały zabieg chirurgiczny.
Czytałam co pisaliście ale przepraszam że na wszystko nie odpiszę ale ból mnie dekoncentruje.
Na WOŚP dałam z wielką przyjemnością. Mój synio dzięki sprzętowi przez nich zakupiony miał odpowiednią pomoc jak i badanie słuchu. Mała też takowym aparatem miała badany słuch.
Co do kremu ja mam dla małego z zalecenia lekarza jakiś krem do skóry łuszczącej. Nazwy nie pamiętam ale jak ktoś chce wiedzieć to piszcie, sprawdzę.
Uciekam póki co zajrzę jak ból zelżeje, o ile w ogóle...
NIKI wczoraj ksiądz prawił na kazaniu że przychodzą osoby chcące wystąpić z kościoła
stwierdził że jak jest się ochrzczonym to nie jest takie proste!
W teorii brzmi prosto. Piszesz oświadczenie woli, i z dwoma świadkami udajesz się do proboszcza parafii, gdzie byłaś chrzczona. Dużo gorzej wygląda to w praktyce, bo księża utrudniają odejście od Kościoła.
Na Netkach był poruszany ten temat http://www.netkobiety.pl/t51825.html
No ale musze sie pochwalić
złożyłam wniosek aby zostac dawca szpiku
Chwal się chwal, bo jest czym. Bardzo szlachetnie z Twojej strony. ![]()
Piękny gest! Ja niestety nie mogę być dawcą ze względów zdrowotnych. Nawet krwi oddać nie mogę. ![]()
Hej
Gdzieś Ty była jak Cię nie było? ![]()
Podaj nazwę tego kremu. Mam bardzo suche łokcie i kolana, skóra mi się w tych miejscach łuszczy i żadne kremy/balsamy nie pomagają.
A kochana praca, ćwiczenia, kije, szkoła a teraz egzaminy na koniec semestru. A do tego dom, dzieci i zawirowania w życiu. Doba mogłaby być dłuższa.
My mamy krem Mediderm.
nagana dla wszystkich,nie ma co poczytać!
muszę sobie elementarz kupić
Pigwa no tak nie popisaliśmy się dzisiaj ![]()
Witaj Bombelku,mam nadzieję że ten zabieg to nic takiego poważnego?
A kochana praca, ćwiczenia, kije, szkoła a teraz egzaminy na koniec semestru. A do tego dom, dzieci i zawirowania w życiu. Doba mogłaby być dłuższa.
Już jesteś po jakimś zaliczeniu czy dopiero wszystkie przed Tobą? I który przedmiot sprawia Ci najwięcej trudności, a który najmniej?
Egzaminy są pisemne czy ustne?
My mamy krem Mediderm.
Poczytałam troszkę na temat tego kremu i ma bardzo dobre opinie. Dodatkowym jego atutem jest ponoć to, że szybko się wchłania, nie brudzi odzieży i jest tani. Zakupię go sobie na dniach.
nagana dla wszystkich,nie ma co poczytać!
Do południa nie miałam czasu. Po południu też nie miałam czasu. A teraz robiłam gołąbki na jutrzejszy obiad i też nie miałam czasu. ![]()
I co Lena, nie ma za bardzo co poczytać, nie? ![]()
A tak dobrze się zapowiadało... ![]()
I co Lena, nie ma za bardzo co poczytać, nie?
A tak dobrze się zapowiadało...
ano nima ![]()
Mówisz że gołąbki robiłas,hmmm w sumie zjadłabym ale niedawno były więc nie chce mi się robić.
tak myślę co na obiad tu jutro zrobić,hmmm.
Ostatnio robiłam piersi z kurczaka w zalewie z octem jak do ryby,pycha.
Mówisz że gołąbki robiłas,hmmm w sumie zjadłabym ale niedawno były więc nie chce mi się robić.
tak myślę co na obiad tu jutro zrobić,hmmm.Ostatnio robiłam piersi z kurczaka w zalewie z octem jak do ryby,pycha.
Często robię gołąbki, bo lubimy. Dzisiaj miałam łazanki i krupnik. To znaczy młody jadł łazanki, ja jadłam krupnik. Na środę planuję barszcz czerwony, bo już za mną ''chodzi''. W tym celu zakupiłam dzisiaj buraki do tego tłuczone ziemniaki - mniam.
Lena miałam zęba rozwierconego żeby ropa zeszła ale nie zeszła do końca, ból nieziemski i dzisiaj się okazało że muszę mieć ropień nacięty.
Miriam testy już powoli lecą. Goegrafię mam z głowy już po pisemnym teście i pracy kontrolnej i na tym koniec. Z polskiego cząstkowy pisemny, czeka jeszcze jeden. Z angielskiego zaliczyłam pisemny na 5 mimo że mam z nim wiele problemów, jeszcze ustny a to już będzie gorzej. No i jeszcze kilka przedmiotów zostanie. Z niektórych tylko ustny a z niektórych tylko pisemny.
Tak krem szybko się wchłania. Ja jestem z niego zadowolona.
Pigwa no tak nie popisaliśmy się dzisiaj
Witaj Bombelku,mam nadzieję że ten zabieg to nic takiego poważnego?
LENA PEWNIE DZIŚ BĘDZIE LEPIEJ
BOMBELKU witaj na pokładzie
Strony Poprzednia 1 … 675 676 677 678 679 … 764 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak żyć ze sobą po ślubie? Netkafejka :)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024