Olejowanie włosów. Kto próbował? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Olejowanie włosów. Kto próbował?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 133 ]

66

Odp: Olejowanie włosów. Kto próbował?

Bardzo prosze o odpowiedz , czy ten olejek rycynowy z apteki jest tloczony na zimno czy rafinowany ?

Zobacz podobne tematy :

67

czytałam różne blogi o olejowaniu włosów i podobno najczęstszym błędem popełnianym przy olejowaniu jest nie nakładanie odżywki, ani maski po tym zabiegu, w związku z tym moje pytanie jaką odżywkę wybrać np. do olejków z alterry? do włosów suchych i zniszczonych

68

ja olejuje olejkiem rycynowym i kokosowym smile

69

Polecam olejek arganowy, jest doskonały !
Mam długie, ciemne włosy. Odkąd stosuje argan moje włosy są na maxa błyszczące oraz niebywale miękkie , a przede wszystkim zdrowsze pomimo prostowania! :-)
Końcówki są  zregenerowane. Jest wydajny a na efekty nie trzeba długo czekać.
Często też używam olejku z avocado co daje podobne rezultaty. 2x w tygodniu nakładam olejek na całą noc. A przy każdym myciu dodaje 2-3krople do szamponu i odżywki. Zresztą ten cudowny olejek ma szeroki zakres właściwości. Używam go do ciała, na twarz.
Jestem zachwycona. Polecam wszystkim ;-)

70

olejek arganowy kupilam wczoraj i bede uzywac na noc jako krem na twarz, szyje i dekold. Szybko sie wchlona. Tyle o nim slyszlalam, ze zobaczymy. Mam tez z migdalow i sezamu i nimi smaruje wlosy. Kiedys jak nie mialam olejkow to bralam oliwe z oliwek, klamra na wlosy i chodzilam po chacie.
Wczoraj olejowalam i dzisiaj sa mieciutkie. Nastepnym razem zobacze jakie beda wlosy jak uzyje naturalnego szamponu bez silikonow i odpuszcze normlana odzywke. Wiem jedno, nie zaszkodzi, bo prodkukt naturalny.

71

Jestem fanką olejowania włosów. U mnie najlepiej sprawdza się olejek arganowy. Kokosa moje włosy nie lubią. Raz w tygodniu nakładam olej na całą noc, a rano zmywam z włosów. Efekty są znakomite. Polecam wszystkim.

72

Ja olejuję regularnie, ale nieco inaczej smile

Czy maska, czy odżywka to nie ma znaczenia. Dla każdych włosów sprawdza się coś innego. Ja olej na wlosach zostawiam na 30 minut, po czym emulguję maską Latte i spłukuję dość długo ciepłą wodą.
Dobrze sprawdzają się też u mnie szampony Farmony- szczególnie brzozowy i z mydlnicy lekarskiej.
Olejowanie lubię i polecam, a używam do tego oliwy z oliwek albo z avocado smile

73

powiem bez ściemy, że olejowanie uratowało mi włosy. Przynajmniej raz w tygodniu i po dwóch miesiącach widać różnice smile Samej czynności nie lubie ale efekty są super. Ja uzywam oleju arganowego, rycynowego i oliwy z oliwek. Stosuje na noc, rano zmywam i jest super smile

74

nie nie i jeszcze raz nie. choćbym je potem kilka razy myła są tłuste hmm

75

Ja używam olejku z Alterry z Rossmana, nakładam go na noc raz w tygodniu i rano zmywam. Jeszcze nie widzę efektów spektakularnych bo włosy mam dość zniszczone i przesuszone, ale myślę, że jak będę konsekwentna, to przez zimę uda mi się przywrócić im blask

76

Ja uzywam oleju z orzecha wloskiego.
Uzywam przed kazdym myciem na cala noc.
Dziala.
Wlosy myje teraz plynem do mycia ciala i wlosow malych dzieci i dzieki temu nie wymywam z wlosow tego co powinno w nich zostac. Wlosy sa cudne, miekkie i blyszczace.

77 Ostatnio edytowany przez xYxAngelxYx (2013-11-14 00:09:26)

Używam obecnie na zmianę oleju kokosowego,oleju arganowego,oliwki babydream dla mam,olej ze słodkich migdałów,olej lniany,z pestek winogron(wszystkie zimnotłoczone,nierafinowane),olej khadi. W zależności od tego jakiego efektu potrzebowałam wybierałam jeden z wymienionych. Oleje nakładam na włosach od wysokości ucha w dół,na skórę głowy używam wcierki jantar.

Balonowa napisał/a:

mam dość zniszczone i przesuszone, ale myślę, że jak będę konsekwentna, to przez zimę uda mi się przywrócić im blask

A próbowałaś może wspomóc się maską do włosów,jest bardziej skuteczna na zniszczenia.

78

Stosuję olejek rycynowy do włosów i arganowy. Ostatnio robię sobie sama maseczki do włosów np. żółtko,olejek rycynowy.Polecam włosy się wzmocniły nie wypadają juz w takich ilościach jak poprzednio i wyglądają zdrowo.

79

Pesteczka napisał/a:

Stosuję olejek rycynowy do włosów i arganowy. Ostatnio robię sobie sama maseczki do włosów np. żółtko,olejek rycynowy.Polecam włosy się wzmocniły nie wypadają juz w takich ilościach jak poprzednio i wyglądają zdrowo.

Tyle że rycynowy przyciemnia włosy,nie poleca się go dla blondynek wink

80

Ej, to nikt nie próbował lnianego? U mnie już po pierwszym razie (tydzień temu) wyszło całkiem elegancko, a miałam to na głowie tylko przez 2 godziny (niestety, w nocy zwykle się turlam po całym łóżku) smile I nie jest jakiś kosmicznie drogi tongue

81

Ja właśnie zaczęłam, o efektach się mogę wypowiadać więc dopiero za jakiś czas smile Ale cieszę się, że udało mi się za to wziąć.

82

spider123 napisał/a:

Ej, to nikt nie próbował lnianego? U mnie już po pierwszym razie (tydzień temu) wyszło całkiem elegancko, a miałam to na głowie tylko przez 2 godziny (niestety, w nocy zwykle się turlam po całym łóżku) smile I nie jest jakiś kosmicznie drogi tongue

Stosowałam lniany i u mnie też się sprawdził.
Od ponad 3 lat nakładam naturalne olejki na włosy. Mam już swoje ulubione. Robię to 1-2 razy w tygodniu. Gdy mi się zdarzy, że nie mam czasu na tyle to nakładam biovax z olejkami. Ostatnio też nie nakładam olejków na noc bo kondycja moich włosów się poprawiła. Olejki trzymam na włosach 2-3 godziny i zmywam. To im na chwilę obecną wystarcza w zupełności.

83

spider123 napisał/a:

Ja próbowałam, ale tylko przez miesiąc, używając dwa-trzy razy w tygodniu. Nakładałam olej na mokre włosy, wiązałam w warkocz i zostawiałam na całą noc. Nie zauważyłam żadnej poprawy.. natomiast u mnie dobrze sprawdza się olej z pestek malin, awokado i arganowy smile

84

Ja ostatnio kombinuję z pestkami winogron tongue Efekt podobny, zobaczymy, co da dłuższe stosowanie tego czegoś...

85

Jestem baaardzo zacofana w temacie olejowania włosów, więc wyjaśnijcie mi od początku jak się za to zabrać? big_smile Nakładać na mokre czy suche włosy? Jak na mokre to na nieumyte?

86

Mnie dotychczas służy olej kokosowy i oliwka babydream. Plus w okresie zimny - elektryzowanie włosa nie odnotowane.Kiedy nie olejowałam włosów miałam z tym problem.
Nie ma też co popadać w paranoję,bo olej zniszczeń nie naprawi jedynie natłuści włos smile

olej można nakładać na mokro - moczysz włosy,w kubeczku rozrabiasz olej z ciepłą wodą i polewasz włosy,wodę odciskasz w ręcznik i taki zostawiasz na noc,lub na godzinkę/dwie.(olej dostanie się w każdy zakamarek,ale nasada może się po dłuższym czasie szybciej przetłuszczać).

Na sucho-robisz kucyk i wcierasz olej w niego (byle tylko nie przy skórze głowy) układasz koczek,bądź warkocz,idziesz spać i myjesz rano włosy lub tak jak w 1 przypadku pozostawiasz na godzinkę/dwie i myjesz włosy.(potrzeba więcej precyzji niż w 1 sposobie bo ciężko trafić do każdego włosa,ale nasada zostaje nie tknięta )

Osobiście stosuję sposób 2.

Wbrew pozorom nie jest to takie skomplikowane.

87

Właśnie zastanawiało mnie, czy włosy nie przetłuszczają się po tym... Akurat mam szczęście, że włosy mi się mało przetłuszczają - mogę myć raz w tygodniu. I nie chciałabym tego zepsuć olejem big_smile

88

Ja używam olej łopianowy taki na wypadanie włosów, kupiłam taki, bo miał bardzo dobre recenzje. Na razie niestety nie mam specjalnych efektów, ale stosuję ok 2 tygodnie, możliwe, że będą po miesiącu, bo u niektórych potrzeba więcej czasu. Tzn trochę są wzmocnione od niego moje włosy, ale nadal wypadają tak samo, a przy takim szamponie jak teraz zaczęłam używać, delikatnym bez SLS niestety trochę więcej wypada hmm No, ale może potrzeba więcej czasu, a i moje włosy muszą się do tego szamponu pewnie jeszcze przyzwyczaić, bo od niedawna też używam, też z 2-3 tygodnie, a tak to zawsze te mocne, chemiczne szampony stosowałam, więc skóra głowy pewnie potrzebuje więcej czasu, by się do delikatnego szamponu przyzwyczaić i z chemii na ten naturalny szampon "przestawić się". Ja go stosuję na suche włosy, a właściwie na skórę głowy, bo głównie ten przeciw wypadaniu tak najlepiej wcierać, trzeba trzymać minimum 30 minut i zmyć, ja czasem trzymam 30 minut, ale raczej staram się dłużej i np 2 godziny trzymam, podobno to jeszcze lepiej. A można też na noc trzymać i rano zmyć, ale ja jakoś dziwnie bym się czuła spać w naolejowanych włosach.

Nemezys, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę./ Jak byłam nastolatką, tak 15 lat np w gimnazjum czy 16 lat, to włosy może codziennie nie przetłuszczały się, ale co 2 dni dzień już był olej na włosach, takie tłuste, a jednak to jest często, bo rozumiem jakby co 2 dni były lekko tłuste, ale nie taki olej już po 2 dniach, po 3-4 bym zrozumiała tak mocno tłuste, ale po 2 dniach hmm Także nie cierpiałam tego często przetłuszczania się moich włosów. Teraz jest lepiej, bo minął ten etap dojrzewania, ale też nie ma rewelacji. Już trochę są tłuste co 2 dni, więc wolę umyć co 2 dni, bo jak nie umyję, to na 3 dzień bardzo tłuste, więc jak bym wtedy nie umyła, to bym źle się czuła gdziekolwiek wyjść, bo bardzo przetłuszczone, więc wiecie wtedy już mam "olej" hmm No, więc tak co 2 dni muszę myć. A Ty jak myjesz raz w tygodniu to super, pokuszę się o stwierdzenie i wydaję mi się prawdziwe, że chyba niewiele dziewczyn ma tak jak Ty, że mogą tak rzadko myć włosy, no bo to dość rzadko. Fajnie Ci. Ja muszę co te 2 dni myć i to nie jest fajne. No więc szybko mi się przetłuszczają, bo jak muszę myć co 2 dni, to kwalifikuje się pod szybkie przetłuszczanie.

89

Też sobie tego zazdroszczę wink Chociaż w zimie (od czapki) to co 4 dni już muszę umyć. No i zaczęłam używać nizoral na łupież i od tego momentu włosy mi się zaczęły bardziej przetłuszczać. Nie wiem co jest grane hmm Ale tak czy siak - spokojnie mogę 2 - 3 dni w rozpuszczonych, potem 2 dni w związanych i dopiero do mycia smile Gorzej jak jestem np w klubie i włosy potem śmierdzą dymem - mam dylemat wtedy - bo szkoda myć świeżych włosów, a z drugiej strony śmierdzą big_smile

90

Dobry jest olej kokosowy ja osobiscie uzywan olejku arganowego mam szampon odzywke i maseczke z olejkiem arganowym naprawde polecam

91

Nemezys napisał/a:

Też sobie tego zazdroszczę wink Chociaż w zimie (od czapki) to co 4 dni już muszę umyć. No i zaczęłam używać nizoral na łupież i od tego momentu włosy mi się zaczęły bardziej przetłuszczać. Nie wiem co jest grane hmm Ale tak czy siak - spokojnie mogę 2 - 3 dni w rozpuszczonych, potem 2 dni w związanych i dopiero do mycia smile Gorzej jak jestem np w klubie i włosy potem śmierdzą dymem - mam dylemat wtedy - bo szkoda myć świeżych włosów, a z drugiej strony śmierdzą big_smile

4 dni świeżych włosów, gdy nosi się czapkę to jak dla mnie rewelacja. Mi właśnie ostatnio częściej zaczęły się przetłuszczać i nawet już na 2 dzień po myciu mam niezły tłuszcz, a jakoś tak niefajnie myć włosy codziennie. No, ale jak muszę, to myję. Tzn nadal zazwyczaj mogę umyć co 2 dni, ale i zdarza się, że i codziennie muszę teraz. Może to przez ten olej łopianowy, może mi nie służy. niby ma rewelacyjne opinie, a złe opinie tylko dwie na pewnie z 50 rewelacyjnych, więc stosunkowo "szanse" na to, że mi nie służy niewielkie, ale jakoś nawet jak tak sama spojrzę, to nie działa u mnie jakoś rewelacyjnie i teraz może trochę mniej mi wypada, ale nie ma rewelacji czy naprawdę super włosów jak niektóre pisały, że były u nich. Może i mi nie służy, bo jak wzięłam na twarz, bo też można, to potem jakieś krostki, a tak na co dzień, to rzadko mam krostki, więc może mi zapycha.

Może na włosach też mi zapycha i nie ma rewelacyjnych efektów. Chwilami nawet po tym oleju miałam wrażenie, że więcej mi wypada, bo była np cały pąk włosów, a tak też mi sporo wypadało, ale mniej niż pąk włosów. No, ale teraz niby trochę mniej wypada, a też bez rewelacji, a już z miesiąc stosuję, więc powinno być dużo lepiej- tak piszą właśnie, że po miesiącu miały rewelacyjne efekty, ja niestety takowych nie mam, więc wydałam dużo kasy, bo z 30 zł za 150 ml, czyli niedużą buteleczkę, ale przyznam, wydajny jest jak dla mnie dość. No, ale po takich komentarzach licznych, na różnych stronach, że rewelacja spodziewałam się czegoś lepszego, tak uwiodły mnie te komentarze, a tu średnio jakoś u mnie jest. Tylko świeżo po umyciu, jak nałożę olej, a potem zmyje, to mam takie mięsiste i jakby grubsze włosy, bardzo fajne. No, ale na drugi dzień często już bardziej przyklapnięte niż zwykle, czasem właśnie już tłuste tak szybko, może właśnie tak o dzień szybciej mi się przetłuszczają przez ten olej, kto wie.

92

Ja olejuje od ponad dwóch tygodni olejkiem ze słodkich migdałów. Początkowo byłam nastawiona do tego sceptycznie szczególnie że mam strasznie przetłuszczające się włosy i muszę je myć codziennie. Mam włosy do ramion więc starcza mi łyżeczka olejku.
Czytając wczesniej o olejowaniu na różnych blogach, blogerki pisały o olejowaniu skalpu nawet przy włosach przetłuszczających się, ponoć olej reguluje wydzielanie sebum. Więc postanowiłam spróbować.
Wysmarowane włosy wraz ze skórą głowy zostawiłam na całą noc. Jakież było moje zdziwienie jak okazało się że efekt widać już po pierwszym razie, włosy były bardziej miękkie i takie sypkie, a po całym dniu nie były tak przetłuszczone jak zwykle.
Teraz olejuje włosy dwa razy w tygodniu i jestem zachwycona efektem.
Dla mnie to odkrycie roku :-)

93

Ja stosuje olejek Khadi - olejek stymulujący wzrost włosów. Nakładam na suche włosy , wmasowuję go we włosy zakładam taki kosmetyczny czepek , okręcam ręcznikiem i tak co najmniej 2 godzinki. Potwierdzam efekt murowany.Super sprawa , włosy są lśniące i miękkie . ale ważne jet to jak w postach powyżej aby nie używać szamponów z silikonami , bo cała praca na nic , najlepiej szampony naturalne bez parabenów

94

olejek arganowy rewelacja

95

Ja olejuje (śmieszne słowo wink od kilku miesięcy i efekty są fantastyczne! Nie jest to droga pielęgnacja ale naprawde skuteczna bo działa dogłębnie, czysta natura smile

96

Ja również zaczęłam olejować włosy i muszę przyznać, że efekty są niesamowite smile

97

effika napisał/a:

Ja olejuje (śmieszne słowo wink od kilku miesięcy i efekty są fantastyczne! Nie jest to droga pielęgnacja ale naprawde skuteczna bo działa dogłębnie, czysta natura smile

Też mnie śmieszy "olejuję" wink
A olejki są fantastyczne polecam kokosowy, arganowy i oliwę z oliwek wink

98

Przekonałyście mnie i ja zaczną..mam oliwę z oliwek, olej kokosowy i migdałowy, więc popróbuję smile

99

Tutaj znajdziecie wiele ciekawych rzeczy na temat pielęgnacji włosów wink

wlosomaniakk.blogspot.co.uk

100 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-12 18:48:22)

Ja korzystam z płukanki octowej z malinami Yves Rocher.
Jestem z niej bardzo zadowolona!! Nawilża moje włosy, wygładza je i sprawia że stają się aksamitne big_smile

Jeszcze teraz dają 50 zł rabatu na zakupy!! spam
smile

101

o kurcze, znów dowiedziałam się czegoś nowego ! nie pomyślałam żeby oleić włosy tongue

102

Ja również olejuję. Używam olejku Khadi (strasznie cuchnie hmm ale jest dobry) przy olejowaniu stosuję też, ale głównie na końcówki, olejek kokosowy Vatika. Khadi wcieram też w skórę głowy, bo ponoć przyspiesza porost włosów. Do tego po zmyciu olejku i umyciu głowy nakładam jeszcze odżywkę. I włosy mam jak z reklamy big_smile

103

Ja próbowałam jednak nie podziałało to na moje włosy zbyt dobrze. Nie wiem, może źle to zrobiłam poniewaz zbytnio się po tym przetłuszczały.
Niemniej lubię kosmetyki z olejkami -szczególnie te z arganowym. Sprawiają ,ze włosy stają się mocniejsze, bardziej błyszczące i nie puszą się tak jak wcześniej ( a ja osobiście mam do tego skłonność).
Ostatnio widziałam nową serię kosmetyków z olejkiem arganowym z linii Argan Professional - widziałam je wczoraj z biedronce. Szampon i odżywka po 9,99. Pierwsze wrażenie pozytywne, zakupiłam, wczoraj umyłam włosy. Generalnie piękny zapach, włosy bardzo miękkie, no zobaczymy czy okaże się skuteczne wink

104

Lepiej nie olejować włosów, które mają tendencje do przetłuszczania się. Można tylko sobie zaszkodzić takim czymś hmm

105

Ja sie bawie w olejowanie włosów i nie sądziłam, że zwykła oliwka możę zdziałać cuda na włosach. A przede wszystkim je uatować smile i korzystam z tego rossmanowskiego różowego.

106

Olejuję włosy od jakiegoś czasu i jestem zadowolona z efektów już widocznych - włosy są miękkie, odżywione, a z czasem poprawa będzie na pewno większa:)

107

Olejek rycynowy - sam użyty do niczego, zero efektu, ciężko zmyć było i nałożyć również. Zaczęłam mieszać z odżywką i nakładać na 3-5 minut i efekt był, nie jakiś WOW, ale widać było różnicę.
Olejek łopianowy z czerwoną papryką - takie "cudo" przez które nie wyłysiałam. Nałożyłam na skalp, po 2 minutach zaczęły grube włosy wypadać jak nigdy, w przerażającej ilości... Byłam w szoku i od razu zmyłam. Włosy nadal trochę wypadają.
Olejek arganowy - nakładam na gotową fryzurę jako wykończenie, 1-2 krople, nie więcej, bo przetłuszcza. Efekt jest świetny, są odżywione, lśniące, milusie w dotyku. Czasami nakładałam na włosy po myciu, ale nie było efektu takiego jak na suchych.

108

Zgadzam się, olejek arganowy jest świetny do włosów, moje końcówki bardzo nawilżył i odżywił. Mam taki w złotej buteleczce z bielendy, 3 w 1 , i używam go tez czasem do twarzy i ciała i też dobrze się sprawdza.
Olejku rycynowego nie próbowałam, ale słyszałam że wpływa na porost włosów...

109

Olejek rycynowy stosowałam na włosy, paznokcie, rzęsy i brwi, i w niczym mi nie pomógł, tylko się namęczyłam bo byłam cała tłusta, pościel tak samo, włosy ciężko zmyć.... olejku arganowego jeszcze nie próbowałam, póki co na włosy stosuję jedwab, i sama nie wiem czy jest jakaś różnica czy nie, bo włosy ścinałam big_smile

110

Olejuję swoje włosy olejkiem arganowym od trzech tygodni i muszę przyznać, że już widze pierwsze efekty. Moje włosy stały się bardziej lśniące.

111

A używacie tych drogeryjnych olejków czy kupujecie takie naturalne bez żadnych dodatków? Zastanawia mnie czy jest duża różnica w ich działaniu, mój kupiony w drogerii póki co dobrze się sprawdza smile

112

Mania91 napisał/a:

A używacie tych drogeryjnych olejków czy kupujecie takie naturalne bez żadnych dodatków? Zastanawia mnie czy jest duża różnica w ich działaniu, mój kupiony w drogerii póki co dobrze się sprawdza smile

Ja posiadam zarówno olej arganowy z dodatkami z drogerii jak i sam czysty i zdecydowanie lepsze efekty daje ten drugi. Lepiej się zmywa, włosy po jego użyciu są bardziej sypie, nie zbijają się w strąki (co dzieje się na moich włosach kiedy niezbyt dokładnie zmyje olej) i dłuższej utrzymują świeżość:) Np. na końcówki w celu zabezpieczenia po umyciu wcieram czysty olej arganowy, bowiem ten z dodatkami powodował, że wyglądały na przetłuszczone. Dlatego uważam, że ważne jest znaleźć właściwy olej:)

113

Też muszę tego spróbować, ale nie mam pojęcia, jaki olejek kupić!

114

Przygodę z olejowaniem włosów mam już za sobą.
Stosowałam olejek arganowy - na początku było wielkie wow!
Niestety, po czasie włosy zaczęły mocno wypadać i zrobiły się matowe.
Przerzuciłam się na olej kokosowy - tutaj podobnie.
Całkowicie naturalna pielęgnacja mojej czuprynie nie służy.
Lubię natomiast szampony i odżywki z dodatkiem olejków.
taka mieszanka chemiczno-naturalna sprawdza się w moim przypadku lepiej.

115

Ja zaraziłam się pielęgnacją olejową dzięki mojej kuzynce. Studiuje dietetykę, więc na właściwościach składników naturalnych znała się doskonale. Osobiście najczęściej używam oleju kokosowego, ale jak któraś wcześniej wspomniała, maseczka z oliwy z oliwek, żółtkiem i np. wit. E przynosi bardzo dobre rezultaty. Olej kokosowy ponadto nadaje się też jako balsam do ciała. Ogólnie cieszy mnie to, że w dzisiejszym tak przesiąkniętym chemią świecie coraz popularniejsze staja się naturalne metody pielęgnacji:)

116 Ostatnio edytowany przez nitka22 (2014-10-25 14:54:59)

I jak tam dziewczyny idzie olejowanie włosków? smile
Temat fajny a nikt tutaj się już nie wypowiada. Ja bym z chęcią popisała tylko czy jest z kim?

117 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-07-02 17:16:59)

Ja często olejuję włosy i daje to naprawdę fajne efekty. Włosy stają się błyszczące i odżywione, także polecam wypróbować i znaleźć swój sposób. U mnie idealnie sprawdza się olejek kokosowy - ważne, żeby nie nakładać go od czubka głowy, tylko mniej więcej od połowy włosów, żeby nie przetłuścić za bardzo skóry głowy. Podsyłam artykuł na ten temat, tylko przeklej proszę do przeglądarki, bo nie mogę wstawić pełnego linku:SPAM

118 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-07-01 12:59:17)

Jako fryzjer polecam do tego zabiegu rewelacyjny olejek firmy spam wink

119

Ja próbowałam i jestem bardzo zadowolona. Musisz tylko dobrać sobie odpowiedni olej. Ja osobiście stosuję olej kokosowy, ale słyszałam, że nie służy każdemu. Niektórzy twierdzą, że ich włosy są jeszcze bardziej puszące, a dla mnie jest obłędny. Wszystko zależy, jaki masz rodzaj włosów, czy są długo farbowane, jaka jest ich kondycja, itp. Z pewnością, jak już dobierzesz dla siebie odpowiedni olejek, to będziesz w 100 % zadowolona smile

120

ja olejuję i bardzo sobie chwalę jeżeli ktoś to robić dość umiejętnie big_smile

121

Olejowanie włosów samo w sobie jest średnim pomysłem, bo olej oblepia włos dookoła, a w środku może być wysuszony. Trzeba pod to jakąś bazę użyć, może to być np. roztwór żelu aloesowego w wodzie lub miodu w wodzie albo nawet glutka z siemienia lnianego. Dopiero na to olej. Wtedy wszystko jest dobrze smile

122

Wolę glutek, bo jednak aloes jest dla mnie dość problematyczny.

123

Olejowałam pierwszy raz olejem lnianym i chyba go dałam za dużo, bo efekt nie był zadowalający.

124

Używam Macadamia Natural Oil - pięknie pachnie, nie obciąża włosów i ma dobry skład

125 Ostatnio edytowany przez tajemnicza_zosia (2021-01-14 16:31:34)

Ja staram się olejować regularnie. Czasami na sucho na całą noc, ale zauważyłam, że u mnie chyba lepiej sprawdza się olejowanie na podkład (najpierw na suchę włosy nakładam odżywkę nawilżającą lub proteinową, na to olej i trzymam do 40 minut pod czepkiem).
Poza samym "dużym" olejowaniem warto jest używać olejku/oleju także za dnia, w niewielkiej ilości dla zabezpieczenia włosów. Mnie się dobrze sprawdza olejek Oblepikha z Siberiki (tylko nie wszędzie jest, ostatnio dorwałam go dopiero na Notino)
Ale jest ich dużo - trzeba poszukać "swojego", metodą prób i błędów, obserwując swoje włosy :-)

126

Ja staram się olejować regularnie, na pewno daje to efekty, ale potrzeba systematyczności :-) u mnie najlepiej sprawdza sie jak na razie olej lniany i olejowanie na podkład proteinowy

127

Mi to tylko pogorszyło stan włosów. Zaczęły się przetłuszczać i strasznie swedziała mnie skóra głowy hmm nigdy więcej!

128 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-05-25 00:40:13)

Olejowania nie testowałam, ale mam do polecenia olejek, który uratował moje włosy i to dosłownie przed drastycznym cięciem smile  Serum z olejkiem arganowym
Olej arganowy jest jednym z najbardziej wszechstronnych i cennych produktów w branży
kosmetycznej. Kompozycja produktu zawiera kwasy tłuszczowe, witaminy, przeciwutleniacze i inne
naturalne produkty, które nawilżają, chronią i odbudowują włosy i ich koncówki. Codzienne używanie
olejku zapewnia błyszczący wygląd włosów czyniąc je łatwymi do stylizacji i ułożenia. [spam] smile

129

Dobrze jest przekonać się do olejowania. Olejowanie włosów nie jest trudne, a pozwala utrzymać je w dobrej kondycji. Wystarczy nałożyć sobie olej na włosy w sytuacji, w której jesteśmy w domu przez kilka godzin smile Dzięki temu olej jest w stanie przynajmniej częściowo naprawić uszkodzenia w strukturze włosów, które powstają z powodu suszenia czy ostrych substancji modelujących włosy.

Jeśli szukacie takich olejowych kuracji do włosów, możecie zerknąć sobie na stronę Iossi https://iossi.eu/kategoria/wlosy Jest to polski producent kosmetyków naturalnych.

A obecnie na serię do włosów ma kilka promocji.

130

Jeśli rozważasz olejowanie włosów, warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego oleju. Ja osobiście polecam olej z awokado - jest bogaty w składniki odżywcze i doskonale nawilża włosy. Możecie przeczytać więcej o właściwościach tego oleju oraz sposobach jego zastosowania w artykule Olej z awokado do włosów: jak stosować i jakie ma zalety. Mam nadzieję, że ta informacja okaże się pomocna dla tych, którzy chcą zadbać o kondycję swoich włosów!

Posty [ 66 do 130 z 133 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Olejowanie włosów. Kto próbował?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024