STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 991 992 993 994 995 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 64,481 do 64,545 z 102,609 ]

64,481 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-05-10 19:00:56)

Odp: STOKROTKA-CAFE

Dziewczyny,ja też nie wyobrażam sobie,żebym dożyła takiego wieku.Nie chcę

Ale dzisiaj pustki.Widać ,że piękna pogoda i każda spędza czas na powietrzu. smile
A ja dzisiaj posadziłam astry i skosiłam działkę.Nie zdążyłam skosić alejki,ale zrobię to w czwartek,bo jutro czeka mnie wizyta kontrolna u ortopedy.

64,482

WITAJCIE WSZYSTKIE NETKI WIECZOROWO U mnie tez był dzisiaj piekny dzionek,wykorzystałam go na prace działkowe.Posadziłam koktajlówki posiałam rukolę i posadziłam melisę bo coś mi wygineła albo wymarzła.....MARTO współczuje Ci ciężkiej pracy przy Mamie...... Moja zmarła 3 lata temu mając 97 lat,leżała tylko miesiąc.U lekarza nie była 50 lat.jadła wszystko tłuste kiełbasy, bigosy itp.Czarną kawę piła do sniadania .słodzoną 5-cioma łyżeczkami cukru .Do konca była świadoma, zmarła w czasie snu. Nigdy nie ''skorzystała z pampersa,mimo,że zawsze miała założony.Ot....kazdemu pisana jest inna smierc.....Se la vi

64,483

http://1.bp.blogspot.com/-fS3ctqOj1N4/VNaG33i6dyI/AAAAAAAAB4M/dj0proZBPYQ/s1600/kartka-na-dobranoc,-dama-w-k%C4%85pieli,-%C5%9Bmieszna-kartka-na-dobranoc-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82,-milutkich-sn%C3%B3w-jutro-spotkamy-sie-zn%C3%B3w,-go%C5%82a-kobieta.1.jpg

64,484 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-10 20:05:46)

Hej dziewczyny

Basiu
        pytasz czy chciałabym żyć leżąc i nie mając kontaktu ze świętem realnym,
więc odpowiem NIE.
Dałam wytyczne piknemu i synowi i mam nadzieję, że nie złamią danego słowa.

Marto
       bardzo się cieszę, że chociaż 2 godzinki masz dla siebie.

Magdo
        to jest  dobry koniec tak, jak żyła i umarła Twoja mama.

Klaudynko
        niezbadane są wyroki losu......

Sandra
       miałam TK i RM, przeżyłam chociaz z trudem.

Babo
        hihihi możesz nie wklejać śniadanek, bo doszłam do swojej wagi.

Morawko
       widać dzisiaj nie miałaś weny, albo macie urlop.

Blanko
        przecież już wklejałaś, to jest ten sam sposób.

U nas piękna pogoda, ale sucho, jak jasna chorera.
Na szczęście mamy swoją wodę, więc nie ma problemu z podlewaniem.
Od dzisiaj malarze weszli do mieszkania i malują.
Zobaczymy kiedy skończą.

64,485

hey Dobranockowo

Wifi - u Ciebie jest tylko malowanie bez gładzi .... ??? tak ???
to pikuś  smile

Nanusia w tygodniu nie masz kuzynki - co się nie odzywasz ???
kupiłaś ten czystek ????

bo ja tak - od wczoraj pije .... może za mocny sobie parze
smak typowo ziółkowy ..... bleee ... ale pije jak ma mieć taką moc lol

LUCynka   jak parzysz ten czystek - to na filiżance jest żółty osad ????
czy znowu kupiłam dziadostwo ??? ( w aptece )

oglądam Pitbulla - na Polsacie .... dobra obsada  lol

http://imgup.pl/di/ARJR/images.jpg

64,486

Wita szatynka wieczorową porą!
Teź robię napar z mięty, ale tak:
Przynoszę pełną reklamówkę mięty-całe gałęzie. Dokladnie płuczę, zmieniam wodę kilkakrotnie. 2L wody i poł kg cukru +kwasek cytrynowy lub sok z cytryny gotuję. Do gorącego syropu wrzucam miętę-cale gałązki, nie same liście! Odstawiam na 24h w chlód, odcedzam.Zachwycam się aromatem. Gotuję aź wrzątek, od razu rozlewam do buteleczek typu Frugo i cyk do gory dnem! Wszystko odbywa się na oko, czyli jak ful miety- to syropu ×2, to wychodzi samoistnie w praniu, smakuj, probuj,kombinuj. Rozkoszuj się, dolewaj do herby, soku jablkowego, etc.
Szczerze, to rzadko piję. Ale to dla miecia- znacie miecia- trzeba mieć. Bo nie wyrzucisz, a zawsze mozesz rozdac soczek i być dumna, ze pyszny wyszedl. Wiem, dziwne to, ale babarolnika tak ma!
Wyjelam ciacho z pieca" Tutti- frutti z renety.

64,487

Cd. będzie na jutro do kawy i do milej plynacego dnia pracy.
O kurczę! Córki wynik kreatyniny cos slabiuchny- tylko 0,52. Ale to chuchro ma niedowagę. Nastraszylam ją, ze badanie TK przesuną jej na wakacje pewnie, wiec bidula przestraszyla się i zjadla dziś zdrowiej i kaloryczniej. Obiecala poprawę, no peeewnie, juz to widzę.
WIFA- niech tam panowie sprawnie uporają się, doglądajcie, bo to roznie bywa!
Mały Klimensik podrasta, mamuś czuwa. Wystaje tylko 1en łepek niestety.
MARTA- wykorzystuj max te ulgowe godziny, dobre i to.

64,488 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-10 21:53:49)

Basiu
        gładź inaczej szpachlowanie będzie tylko korytarza, reszta tylko malowanie.

Gochnia
       nie będę im patrzeć na ręce, dałam klucze i niech malują.
Odbiór będzie, jak  trzeba będzie kasę dawać.
Kupiliśmy super farby, więc powinno być dobrze.
Malarz to kolega syna z lat dziecięcych, znam go od małego.

Gdzie reszta STKROT, hę?

64,489

Basia - na szklance i na powierzchni u mnie czystek ma żółty osad , ale ja nie prosię, big_smile wszystko przełknę big_smile

Wifcia , masz rację , więc stawiasz kolację big_smile big_smile big_smile

gochnia Klemensik  jest jedynakiem , więc ma dobre życie big_smile

Madziu moja ciotka i wujek zmarli po 90 roku życia i nigdy się nie leczyli, ciotka na niedomagania stosowała tylko Amol a później jeden po drugim odeszli.

Dziewczynki, po tak pracowitym dniu jesteście zmęczone więc miłych snów dobranoc. big_smile

64,490

WIFA - aha! Fajnie mieć zaufaną ekipę.
KLAUDYNKA- no tak maluch nie ma rodzenstwa, a ja myslę, ze wolałby mieć "kumpli"do rozrabiania. Zawsze to razniej jak mama po papu sfrunie, o ojcu przemilczę.
Dziewczyny padły; gorąc, brak deszczu teź swoje robi. Ale w weekend szykuje się u nas ok.13 i deszcze. Ale nie bedę o pogodzie nudzić. Eurowizję jednym uchem slucham, usypia.... to spadam, jutro teź jest dzień.     Niech Wam się przysni ten bachowy kaktus hi hi...!

64,491

Klaudynko
         kolacji nie ma, bo bułka zjedzona.

Gochnia
        masz rację jutro tez dzień.

Dobranoc dziewczyny

64,492

Witam Stokrotki

Ogarniam chałupę ,robię zakupy.
Pracuję.
Jutro Galicja przyjeżdża i trochę mnie nie będzie.
Jak przeżyję najazd,to się odezwę.
Buziaki dla wszystkich Dziewczyn.

64,493

Witam wszystkie Stokrotki !!
Marta  ..nie przypuszczalam ,ze Twoja mama ma tyle lat .... wiem ,ze jest Ci ciezko ..sama to kiedys przezylam .... jestes wspaniala ....duzo corek by tak nie postapilo !!!
Basiu ..a ile ma lat Twoja mama ???   czy nadal psikusy Ci robi ??? ...a co do czystka to normalne ze jest taki zolty osad ..z czasem i kolor moczu bedziesz miala zolty...ciekawe jak podziala na Ciebie ..mnie to nie smakowalo ..czulam ,ze organizm mi to odrzuca .
Morawo ..a jak Twoj malzonek ...decyduje sie na operacje ???
Wifcia ..juz sie zadomowilas na nowym miejscu ..pogoda dopisuje ..no i jak Twoje zdrowie ???
Gochnia Ty to jestes gospocha ...ja kiedys robilam przetwory ...ale to bylo dawno ..teraz nie mam takiej potrzeby ....caly rok sa swieze warzywa, owoce,ziola i nie sa takie drogie ..jedynie czeresnie zimowa pora sa drogie...czasami robie tylko dzem z kanadyjskiej borowki+truskawki i brazowego cukru..na sniadanie jadam sery i obowiazkowo dzem +kawa..jakos rano nie moglabym przelknac zadnej wedliny.....jadam je  sporadycznie.
Babo sniadania zawsze podajesz wysmienite i wystawne !!!
Pozdrawiam Czytunie ,Magdalene ,Nanusie,Sandre ,Klaudyne ,Strzale,Nowa,Elzbiete,Luc ...chyba wszystkie co ???
Milej srody zycze wszystkim !!!

64,494

Hey,
Podaję tradycyjnie
http://www.twoja-kanapka.pl/Grafika/kanapki.jpg

Wifcia nie pitol,śniadanie to podstawa. Nie dojadaj Gochniowego ciasta,to nie bedziesz tyła smile
Masz herbatkę do śniadanka
http://czajnikowy.pl/wp-content/uploads/2014/06/parzenie-herbata-yin-zhen.jpg
Kawa dla reszty
http://blogrowerowy.pl/wp-content/uploads/2011/03/kawa.jpeg
Smacznego smile

64,495

Dziewczyny,nie mam takiego problemu,jak Ba-Cha lub Marta ,moi rodzice już dawno nie żyją. Ale mam teściową.I całe szczęście,że nie mieszka z nami,tylko z Kiepskiego bratem. Bo byśmy się pozagryzały. Jest tak uparta,głupio honorowa i złośliwa,że szkoda gadać. Spotykam się ciągle ze starszymi ludźmi,nie mam problemu z kontaktem,raczej mnie wszyscy lubią.Ale z teściową to nie mogę się dogadać.Najlepsze określenie na nią ,to "słodka żmija" .
Ma na razie 82 lata i trzyma się nieźle.Chwała Bogu,bo robi takie głupie rzeczy,że tylko patrzeć jak złamie nogę albo rękę. Tfu,3 razy przez lewe ramie.

64,496

Hellouuu Stokroty

caffa   na DD
                                   http://imgup.pl/di/7D63/optymistyc.jpg

Wifi no to troszkę będzie bałaganu .... ale jak mieszkanie puste ... to malarz szybko usunie smile

Klaudynka takie osoby jak moja MAM i Marty  lol ... to są roczniki przedwojenne Nie do zdarcia lol
na górze mieszka małżeństwo - oboje są po 90-tce
ona raczej nie wychodzi ( ale nie leży ) a dziadek jeździ autem wszędzie po zakupy ...
co roku są nad morzem dla zdrowotności  lol

co do tego czystka   http://wieczniemloda.com/wp-content/uploads/czystek-wlasciwosci.jpg
na pewno NIE ! ma takiego wyglądu - a kupowałam w aptece
o tym osadzie żółtym - dobrze,że wspomniałyście .... lol
przed wejściem na cafejkę poczytałam ...
w moim aptecznym pisze : jedny kubek dziennie lol
a na Necie radzą i 3 razy dziennie
można jedną porcje parzyć  nawet 3 razy
można dodać cytryny - miodu lub miodu z mlecza ( prawie mam to spróbuje smile )
jest na pewno moczopędny - bo wczoraj do północy latałam 3 razy ...
będę go pić .... bo ma dużo pozytywów lol

64,497 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-05-11 06:34:21)

Blanka moja MAM kończy we wrześniu 85 lat
( nomen omen jesteśmy Obie z tego samego dnia i miesiąca - dlatego się tak bardzo "kofffamy" smile )
ostatnie dni - były spoko
NIE mogę napisać nic więcej - bo nie wiadomo jak zacznie się poranek ... ???? hmm
pewnych rzeczy jej się NIe przetłumaczy
nadal szuka - pakuje się  etc  lol  patrzy rankiem na mnie jakbym jej ojca zabiła przez noc lol
z taką nienawiścią  hmm

witaj Babo lol dają w tyłek te starsze panie  lol ... i NIKT by nie uwierzył jakie są w domu ....  hmm hmm
taka miła starsza pani .... często to słyszę hiiiiiiiii

64,498

przeleciałam wczorajsze wpisy
Morawko malutko napisałaś za cały dzień .... Ela ???
zarobiona smile

http://imgup.pl/di/MQ30/20150923071124uid1.jpg
  bez Waszych wpisów :

Anusia- Grażka- LUCynka - Czytka- Marysia -Strzałka ... co jest ???
                                                                raporcik po proszę i o zameldowanie się ...

http://imgup.pl/di/MBAS/rozmawiaja-trzy-bociany-2016-03-21-23-08-08.jpg

64,499

Witajcie  kochaniutkie ......
dosiadam sie do tak wczesnego sniadanka  a podane przez kogos  smakuje najlepiej .
kawusia tez wypita .
teraz przed pieleniem dakszym mamy troszke wolnego .
i walcze na działeczce na mojej pustyni
wczoraj wsialam buraczki , dzisiaj przygotuje do ogorkow bo 18 stego bede siac .
mam nadzieje , ze wkoncu popada .
i caly dzien byłam na dworze .
z rana wybrałam sie do miasta oplaty zrobic , a potem obiadek i na działke

64,500

Dzien dobry.
U nas dzis chlodniej, bo nie ma slonka.
Od kilku dni znow sypiam po 3 godziny. Jestem rozdrazniona i czepliwa.
Kupilam wczoraj plyn do wc Agenta czarnego z Biedronki. Chcialam oszczędzić. Polalam ubikacje i zostawilam na jakis czas. Wchodze potem a tam smród jak z szaletu ulicznego... potem umylam i zrobilam jeszcze raz plynem... znow to samo. Okropnosc. Juz nie wiem co kupowac. Dotychczas uzywalam od znajomej plyn. To jakis z hurtowni. Ona sama nie pamieta.
Co wy uzywacie?

Nie mam sily myslec od tego niewyspania...
A w dzien spac tez nie moge..

64,501 Ostatnio edytowany przez morawa (2016-05-11 09:32:37)

Dzien dobry
Rano prasowałam ,bo jak piorę wyschnie to odrazu prasuje hi hi
Basiu wczoraj byłam w mieście i w tesco po sałatę ćwiartki kurczaka na zupkę hi hi
Rano zaliczałam 4 razy tak do 12 wc to chyba po tym ryżu czarnym ,czerwonym to było wczoraj
Dzisiaj mam problem bo znowu mam ranki zwariuje chyba
Blanka bobasek nie pojdzie na operacje ma rozwarstwiający tętniak główny ale powiedział ze czuje sie dobrze
Lekarze co innego ,ale on nie słucha
Ja mam tylko jedna glowe za duzo zmartwień ,co moge zrobic
A przecież mam sama pełno chorób
Moja mama ma 84 lata ale moj młodszy syn z synowa sie zajmują ja sie nie wtrącam ,ona chodzi ,sama jest samowystarczalna ,zdecydowała o tym sama ,bo ja chora ,wiec wzięła młodszych opiekunów
Jest tez bardzo konfliktowa takie zycie
My sie starzejemy i tez mamy mniej cierpliwości

64,502

Przez 25 lat od śmierci taty byłam na każde zawołanie mamy ,razem z bobaskiem jeździliśmy ,remont mieszkania zrobił złe wszystko złe ,nikt sie nie liczy tylko jej choroby
Oj duzo pisać ,wiec niech zyje jak najdłużej

64,503

Sandra jeśli bardzo brudna to domestos a jak nie to kup Duck zielony piękny zapach
Ja wsypuje sodę ,ocet i gorąca wode buzuje do gory i mam czysto ,albo tabletki musujące do protez
Jeśli na dole brudny sedes i niechce niczym sie puścić trzeba wyskrobać niestety ,bo nic nie pomoże
Ten Duck to wycieram nim deskę ,to co wode sie spuszcza wszystko pięknie pachnie

64,504

Sandra te badziewia to szkoda pieniędzy ,jesteśmy za biedni zeby kupować takie rzeczy ,droższe ale i lepsze

64,505

Gochnia kreatynina idealna ,jaka słabiutka ludzie ja tez mam taka
Hemoglobina jakby była mała to tak ja mam 12 a moj 16 ludzie
Ja mam zawsze mała hemoglobinę ,a kawał baby hi hi

64,506

Morawko. Dzieki za podpowiedz. Kupie jak to zużyje. Taka brudna nie jest. Byla normalna. Fakt...jest w niej dziwny zapach,  ale nie smrod. A po tym plynie jak w tojtoju. Kupilam czarny, bo pomyslalam ze jest odpowiednikiem czarnego domestosa. A chodzilo mi o to co jest pod linia wody bo zaczal sie robic nalot.

Ja na operacjach sie nie znam. Nie powiem czy operowac czy nie. Moj wujek poszedl na przepukline przelyku i nie obudzil sie. Tam nie bylo przepukliny tylko rak.
A go osobiscie namawialam.

Moja ciocia majaca raka piersi...po usunieciu piersi odmowila chemii...i moze dzieki temu przezyla chyba z 10 lat.

A wy? Bralybyscie chemię?
Bo ja chyba nie. Szybciej umarlabym od wymiotow...i innych dolegliwosci.
Czytalam o Korze. Wywiad. Jak bardzo wymiotowala. Jej maz potem powiedzial, ze wtedy nie wiedzial, ze od wymiotow moze peknac serce...
Duzo o tym mysle...ostatnio

64,507

Witajcie dziewczyny big_smile

Sandruś a może Twoje problemy ze spaniem biorą się stąd ze za dużo myślisz o przykrych sprawach? Ja każdej nocy się budzę i ażeby głupie myśli mnie nie wykańczały to włączam tv na cicho i czymś te myśli zajmuję a rano nie pamiętam co oglądałam natomiast jak zaczynam myśleć to nakręcam się i rano wszystko pamiętam i nadal się denerwuję.
Chemii  bym się nie poddała ale może dlatego ze dla mnie większe znaczenie ma jakość życia a nie jego długość.

Morawko , na temat tej Bobaska choroby wiem tyle że mogę Ci powiedzieć że on z nią gra w rosyjską ruletkę , no cóż z chorobami jeszcze nikt nie wygrał a on zachowuje się jak struś - głowę chowa a dupę wystawia smile

Basiu Starsze Panie wyglądają pięknie i nobliwie tylko w bajkach na obrazkach a w życiu nie jest tak kolorowo. Starsi panowie to osobny gatunek Gargamela big_smile
Starość panu Bogu się nie udała i jakbyśmy tego nie wybielali to jest jak jest, choroby duszy i ciała.

Zaraz biorę się za sprzątanie, mam dzisiaj sporo też biegania poza domem więc trzymajcie się piknie, niech słoneczko Wam świeci pikniutko big_smile

64,508

och ...Klaudynko swieci i przygrzewa ...
troche pogrzebałam i wrociłam do domu . wolałabym nutke chłodniej  u nas w słoncu jest 40 stopni

64,509

Morawko a zerknij teraz czy duck 3w1 czy 5w1?
Bo wodze w necie ze sa dwa zielone. Caly zielony a ten drugi ma szyjke biala a na dole zielony..

Klaudynko...duzo mysle o smierci.
Men lekcewazy. Ma dziwne objawy i mowie idz do lekarza. ..a on mowi, ze na takie leczenie musi miec kase...Ja mie pracuje...on ciagnie yen wozek...W koncu bedzie, ze sie nie leczy bo musi mnie i dzieci utrzymac. Bierze leki, ale ma krwawienia, ktore lekcewazy. Mówi ze od zębów, a ja pytam az tyle? Jak pytam o lekarza, to mowi ze mam go nie denerwowac.
Matka po zawale i z cukrzyca....pije pali...i puchna jej nogi i brzuch.
Wujek woda...cala lewa strona ciala...włącznie z sercem. Male dzieci w zerowce ma. Zona nie pracuje.
Drugi wujek pije, trzeci tak samo, do tego wykancza rodzine.
Jakby cos stalo sie matce, to  nikt mi nie pomoże. Nikt nie ma ubezpieczenia. Ja zreszta PZU tez nie...

Ja mam te guzki. Niby sie nie przejmuje, ale myślę. ..czy lekarz dobrze wie? Tak z usg, ze to nic waznego? Ale komus musze zaufac.

Do tego hałas. ...kolo obwodnicy mieszkamy i non stop halas aut...cala dobę. Nikt tego nie slyszy, a ja nie potrafie wypocząć. W glowie mi sie przewraca mimo zamknietych okien...
Glowa boli codziennie, do tego wzrok siada...a do okulisty nie na zapisów...brak kontraktu.

64,510 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-05-11 11:22:26)

Elu...mozemy soe zamienic. U mnie wlasnie jest oberwanie chmury smile

A niech to! Tez popije sobie ten czystek. Ale tylko jakis czas...bo co za duzo....

64,511

dostałam tylko expresowy i pije czystka .
Szukam lisci owej

64,512 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-11 12:36:17)

To ja Wam powiem że po czystku czuję się lepiej, lekko i głowa od żołądka nie boli , nie patrzę na wygląd ani smak, myślę że jestem gotowa gówno zakąsić jeśli tylko wiedziałabym że pomoże i bolec nie będzie. smile

Sandruś z tą obwodnicą to masz przechlapane, rozumiem Cię bo ja przy otwartych czy uchylonych oknach też mam huk aż w głowie wali więc muszę często zamykać ażeby nerwicy nie dostać.
Gdzie masz te guzki? jak na tarczycy to spokojnie, chodz do endokrynologa a on będzie wiedział co z nimi robić bo je można często się na tarczycy spotkać. Nie myśl o śmierci jak zechce to sama przyjdzie a Ty się tylko dołujesz, masz jeszcze sporo czasu bo dzieci musisz odchować i w Świat wypuścić, pożenić i wnuki pobawić. Może poszłabyś do lekarza po leki wyzwalające seratoninę? bo jak jej brakuje to człowiek się dołuje złymi myślami , tego swojego też pogoń na leczenie a najlepiej gdybyście jedno drugiego zmotywowali.

Dziewczyny, czystek piję wieczorem, kiedy już nic nie jem, niech robi swoje i czyści mnie od środka  big_smile

64,513

Sandra Duck po prawej stronie 5 pisze hi hi dam na Fb Basia ci pokaże

64,514

Robię jak wół ludzie
Poprasowalam ,odkurzylam ,wszystko wyrzuciłam z bieliźniarki pozostawiałam tylko poszwy z zamkami i poszewki i jaski reszta jest za wąska kołdra wyłazi hi hi
Majtki z gumkami powyrzucalam bo pachwiny mi drażnią
Głowa mi pęka ,bo mam te rany zalałam woda utleniona i alantan pudrem i juz lżej
Zaraz z synem będę gadała hi hi

64,515 Ostatnio edytowany przez morawa (2016-05-11 13:08:32)

to nie ten

64,516

morawa napisał/a:

Sandra Duck po prawej stronie 5 pisze hi hi dam na Fb Basia ci pokaże

Basia moze i by pokazala, ale nie msm Basi w fb.
Nikogo stad nie mam sad

Moze bede miec?

64,517

dziewczyny przeleciał u nas deszczyk chociaz taki lekko podlało ale chociaz tyle smile
tez z czystka robie sobie wieczorem herbatke
zaraz sie zazieleniło , bo kurz zmyło z oddali było słychac grzmot .
ale ta burza do nas nie przyjdzie .
w tym roku z daleka to pierwszy grzmot bo tak jeszcze u nas burzy nie było .
moze dzis nie bede musiała flancy podlewac wsadzonych wczoraj

64,518

Morawko, no i dobrze, ze powyrzucalas.  Po co sie meczyc. I tak czlowiek zaklada to, co lubi, czyli w kolko to samo. A reszta lezy

64,519 Ostatnio edytowany przez elzbieta47 (2016-05-11 13:05:22)

o ten wstawila  MARAWA
http://sklep.pollenaewa.com.pl/1050-large_default/duck-zel-do-wc-5-w-1-fresh-750-ml.jpg

64,520

Dziękuję Elu rowniez.
Bo byl jeszcze inny zielony, a juz nie chce trafiac w pudlo.
Ciekawe czy w rosmanie go dostane. Ale u tak jusze zuzyc to co mam.

64,521

hey
Sandra - Morawka
dobrze Ci radzi : ocet + soda nasypać do wody  do tego gorącej wody - niech to pobuzuje
a ścianki kibelka to samo posyp sodą  + kropelki octu ... szczotką rozetrzeć  i zostawić 
potem jak machasz tą szczotą w otworze z wodą to i po ściankach     tak parę razy ... i zobaczysz efekt lol

ja żelu mało używam - a jak już to mam najtańszy z Lewiatana .... robi swoje smile
tego Domestosa - to kupiłam raz i wiecej nie kupie .... zbyt śmierdzi chlorem i jest za drogi ..żadna rewelacja  smile

Sandra najwyższy czas ,żebyś była z nami na FB smile

Klaudynka masz racje starsze panie tylko na obrazku wyglądają  ładnie lol
właśnie pomagałam MAM - przebrać się
schudła .... cycki  jej wsiąkły ... no i pomarszczona na ciele jest strasznie smile

u mnie jest piękniutko .... to i zmykam smile

64,522

Sandra ten co ela wkleiła hi hi
Basiu a ty gdzie idziesz na randkę ,ale odstawiłasz makijaż ,ładnie wyglądasz
Wkleiłam na skyp ale u Basi nie pokazuje sie hi hi
Juz teraz muszę odpocząć bo za,,,,,,,,jakby piatka dzieci mnie obsiadła hi hi

64,523

Basiu smaruj balsamem mamę ciało sie starzeje ,osiada jak blok hi hi
Wszystko lata jak galareta

64,524

A ja się przyznam bez bicia,że używam właśnie płynu do WC z biedronki . Jest tani,w żelu więc nie spływa oś razu i jak wyszoruje szczotką to zostawiam na 5 minut i mam czysto i zdezynfekowane. A że śmierdzi chlorem? To wietrzę i już.

64,525

U mnie przeszła burza z piorunami. I gradem.  I lało jak z cebra. A teraz znowu świeci słońce  .

64,526

Dzień dobry dziewczyny smile

morawa napisał/a:

Głowa mi pęka ,bo mam te rany zalałam woda utleniona i alantan pudrem i juz lżej

Morawko w końcu,gdzie Ty masz te rany i od czego?Zrozumiałam,że na głowie,ale chyba się mylę.Czasem muszę czytać po kilka razy Twoje posty,żeby zrozumieć ,co chcesz przekazać.Jednak tym razem nabiłaś mi ćwieka i nie mam zielonego pojęcia w czym rzecz.

Wróciłam od lekarza,znów mi maltretował igłami kolano.Tym razem nie było wody,jednak muszę zrobić usg kolana.
Piszecie o jakimś czystku.Czy ta herbata tak się nazywa,czy tylko tak ją nazwałyście?
U mnie pięknie świeci słońce.
Życzę miłego popołudnia smile

64,527

Martus to herbata z czystka

64,528

Hej hej

Melduję się posłusznie.
Wczoraj byłam zajęta.
Zamówiliśmy dwa okna i drzwi balkonowe.
Będą za trzy tygodnie, majster od remontu również za trzy.
Oby nie było opóżnienia.

U nas dzisiaj gorąco, świeci słońce i ani grama ciemnych chmur.

Sandra nie należy zadawać takiego pytania, czy chciałybyśmy chemię.
Kto by ją chciał ?
Nikt nie przewidzi chorób i ich skutków.
Chyba każdy chce żyć i zgodzi się na wszystko.
Dam przykład mego sąsiada.
Miał raka krtani.Był już tak zaawansowany, że brakowało mu powietrza i powoli się dusił.
Podkreślał nam wielokrotnie, że woli umrzeć, a nie pójdzie na operację.
Tak było do momentu, aż każdy krok był walką o oddech.
Pojechał do szpitala, a tam lekarz na widok jego stanu zdrowia natychmiast, od ręki
zrobił wkłucie żeby mógł łatwiej oddychać do momentu operacji.
Dzień przed operacją usunięcia krtani i strun głosowych zadzwonił do mnie mówiąc, że to jest nasza ostatnia rozmowa.
Że nigdy już nie porozmawiamy przez telefon.
Były łzy, emocje i trzymanie kciuków za pomyślność operacji.
Operacja się odbyła, kolega żyje już ponad 10 lat.
Nie mówi, tylko szeptem, ale żyje.
Rozmawialiśmy z nim o tym, co wcześniej mówił.
A on na to, że chciał żyć.
A człowiek, który chce żyć zrobi i zgodzi się na wszystko.
Że wola życia jest wielka.
Że człowiek nie myśli co mówił.
Że w głowie jest tylko jedna myśl : przeżyć, żyć, pokonać chorobę nawet kosztem utraty mowy.

Więc na tym przykładzie, który podałam nijak się ma pytanie : czy zgodziłybyście się na chemię.

64,529

Siemka Stokrotki smile

Coś u Was cicho, znaczy nikt nie śpiewa.

To ja dedykuję Wam piosenkę smile

https://www.youtube.com/watch?v=LwtXBxp8ESU

A jeśli ktoś lubi Radka to jeszcze ten utwór smile

https://www.youtube.com/watch?v=8e_gz-q15as

64,530

Marta nie pisze dokładnie hi hi na dolnych partiach ,co sie zagoi to z powrotem

64,531

Strzała ja nie będę śpiewać jak mam żałobę

64,532

Sorki Morawko, zapomniałam.

64,533

Strzała nie musiałaś wiedzieć ,dlatego napisałam
Moj nakupił rzodkiewki ,sałaty ,szczypioru i teraz wszystko kroi
Ja zjadłam muszę posiedzieć ,ale chętnie bym sie położyła padam na pysk i bola mnie te odparzenia
Ludzie juz u lekarza byłam ,powiedział ze mam alergie ,ale juz ze 3 lata ,co sie zagoi pęka skora ,nie moge majtek z gumkami ,spodni nic tylko latać gola d,,,,, hi hi

64,534

Klaudynko to twardy człowiek ,przeżył takie operacje ,nigdy nic go nie bolało nawet po operacjach
Ja raczej mam bezprzerwy jakieś bóle brzucha ,głowy ,d,,,,,zawroty itd
Ja sie cieszę ,ze pracuje radzi sobie ,ale tez martwię sie ,a on ze jestem zazdrosna ze on pracuje ,ze tak dobrze funkcjonuje ,moze tacy sa faceci

64,535

Babastacha napisał/a:

U mnie przeszła burza z piorunami. I gradem.  I lało jak z cebra. A teraz znowu świeci słońce  .

U mnie za to dzisiaj piękny dzień od rana.
Słoneczko świeci, patrzę z okna na świat smile

Sandra, żyj chwilą, takie zamartwianie się na zapas nic nie da.
A co ma byc to i tak będzie.
Podobno pewne w życiu są tylko podatki i śmierc.

Pisałaś wcześniej o rezonansie, ale ja nie wiem jak jest między jednym a drugim.
I tak w ogóle u Ciebie wiem, że też można zrobic rezonans otwarty w szpitalu na ul. Jagielońskiej.
To jest właśnie na Fundusz, ale musisz miec skierowanie ze wskazaniem do rezonansu otwartego.

Ale póki co to zrób tak na razie, jak planujesz.Ta opcja byłaby na w razie czego.

Ba-Cha napisał/a:

patrzy rankiem na mnie jakbym jej ojca zabiła przez noc lol
z taką nienawiścią  hmm

Basiu moja mama też tak nieraz patrzy i mimo, że się staram to nie potrafię wymazac tego z pamięci.
Samo spojrzenie znaczyło nienawiśc, a potem rzucała się na mnie z rękami.

Klaudynko, ja ze spaniem problemów nie mam w ogóle.
Ale był taki okres, gdzie przez pół roku spałam w nocy po 2 góra 3 godziny.

Pozdrawiam wszystkie smile

64,536 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-11 16:50:11)

Hej dziewczyny

Czytuniu
       jeden ma większe, a drugi mniejsze parcie na życie.
Znam osobę, która odmówiła pobytu w szpitalu, mogła żyć,
ale nie miała już ochoty.
To ciocia piknego.

Babo
      tez kupiłam ostatnio do  srocza z Biedronki.
Myje, a wąchać to kwiatki, a nie sraczyk

Sandro
      sama się nakręcasz, tez tak nieraz mam, ale to błąd.

Ela
      mróweczko życzę deszczu, bo inaczej rośnie , jak po grudzie.

Blanko
      jest dobrze, aby nie było gorzej. 18.05. idę do lekarza z wynikami ze szpitala.

Grażynka
         była, bo jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

Klaudynko
        co ma być to będzie, tak jak Ty wolę jakość, a nie ilość.

Morawko
        musiałabym Ciebie ściągnąć do siebie,
te wywalanie szaf przydałby sie u mnie.

Marto
      też często domyslam sie co piszący miał na myśli.

Magda
        ja tak mało będziesz pisać to nie doczekasz sie kwiotków. tongue

Wzięłam się za gruntowne sprzątanie góry,
wraz z wywalaniem przydasiów.
Jestem słaba to idzie, jak po grudzie.
Pikny chory, więc w domu szpital polowy. lol

64,537

Witajcie kochane

Wifka ....pojawiam się i nie bardzo wiem jak się usprawiedliwić bo weny twórczej do pisania brak.Jestem teraz melduję pogoda bajeczna.Od rana wreszcie porobiłam przy drodze ,jestem tak psychicznie zakręcona że masakra...Pamięci brak..Pozdrawiam ciepło każdą stokroteczkę przytulam i buziaka zostawiam.

64,538

Grażka ważne ,że sie odezwałaś smile ... NIE zawsze się ma wene 

Morawko nie da się MAM wysmarować balsamem
- idź z tym diabelstwem ....   lol  o chyba,że się całkowicie rozciepli - będzie ubierać krótki rękaw
to sama zauważa i pozwala smile

senks lol  - za pochwałe
paćkam się co rano ... tymi cieniami L'oreala i przeciEEE baze specjalnie kupiłam ... smile

idę zaraz do mojej fryzjerki - grzywkę podciąć...
jak znajdzie więcej czasu ... to może "po całości " mnie ściacha smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE     i do wieczorka

64,539

Jestem popoludniowo.
Ja sie tez zastanawoalam, gdzie Morawka ma te rany i bylam pewna, ze na glowie.
Ale nie pytalam, bo nie bylam pewna, czy czegos nie doczytałam.

Basiu, nie wiem czy zasluze na awans na FB. Przecie nie figurujesz tam jako BaCha big_smile , a ze mnie zadna Sandra.

Czytko, ja nie chcialam w razic Twoich uczuc. Nie wiem przeciez jak to jest stanac przed takim wyborem. Ale wiem, ze moja ciocia odmówiła chemii i zyla...a panuje "plotka", ze chemia skraca zycie...i wiem, ze sa osoby, ktore nie decyduja sie na chemie.
Teraz moj wujek wzial i jego stan sie pogorszyl, a z kolei w rodzinie mowia, ze niepotrzebnie ta chemie rozpoczal.
Wiec dlatego pytalam.

U nas z dnia na dzien pogoda jest coraz brzydsza.

64,540 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-11 18:02:00)

Grażynko
        fajnie, ze sie odezwałaś, wiadomo, że nic złego się nie dzieje.
Wenę tez nie zawsze mam, ale klikam.

Basiu
        zrób fotkę i nam pokaż się piękna.

Sandro
       moja koleżanka ma raka płuc i po chemii żyje już 9 lat komfortowo.

64,541 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-11 18:24:05)

Czytuniu , był taki bard pięknie śpiewał ale gdy zachorował na raka krtani to wybrał śmierć a nie chemię i operację Jacek Kaczmarski.

64,542

Przed chwilą się właśnie najadłam.
Ale pachnie na cały dom: młoda kapustka z koperkiem smile

Fajnie by było jakby Basia nam się pokazała smile
Tak na umówioną godzinkę, akurat wróci od fryzjera smile

Sandra, dziecko co Ty się do mnie nie odzywasz? smile
W sumie to kolejny raz.
Jak coś nie tak piszę, to wal prosto z mostu smile

64,543

Strzalko, nieeee
Ja po prostu pisze, slucham domownikow, bo nawijaja, odrabiam, tzn.sprawdzam lekcje i stad ten rozgardiasz.

Przeczytałam, ze znalazlas mi otwarty rezonans. Ale tej wiadomosci nie sprawdzilam...na razie zrobie tak jak miwisz, po staremu. Nacpam sie i pojde, moze przetrwam.

A jeszcze tyle dziewczyn pisze, ze czesto zapominam co kto napisal i bywa, ze odnosze sie do tego co pamietam. A ze z zapominaniem nie mam problemu hmm to tak wychodzi, ze pomine cos...
Men mówi,  ze czeka mnie Alzheimer.

News...od mamy...to tsk dla humoru...
Mama mowi "ta k..wa nie chce przyjechac"
Pytam (udajac glupia) "jaka ku..a?"
Mama..."no twoja siostra"
Ja znow pytam "to mowisz na nia ku..a?"
A mama na to "no nieee...ja tylko tak w przenosni".

Zeby to mozna bylo nazwac przenosnia.....
Hmmmm....

Kolejnego pytania nie zadalam, bo "przenosnia" zakneblowala mi usta i chyba zamrozila moj mózg. ..

Metafora (gr. μεταφορά), inaczej przenośnia – językowy środek stylistyczny, w którym obce znaczeniowo wyrazy są ze sobą składniowo zestawione, tworząc związek frazeologiczny o innym znaczeniu niż dosłowny sens wyrazów (...)

Mialo byc pieszczotliwie, ale mama zle zlozyla wyrazy...

Po części nadaje sie do kabaretu...

MARTO...padlam...bylas belfrem, prawda?
Moze od polskiego?

64,544 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-11 19:36:55)

Strzałko
       zazdroszczę, czuję zapach, ale nie dla mnie takie jedzenie.

Sandro
      skup sie na swojej rodzinie, a mamę delikatnie odsuń.

Klaudynko
      pamiętam Kaczmarskiego.

Może coś wkleicie z jego repertuaru.

"Mury"

https://youtu.be/-YGS9vhmFS0

64,545

Sandra masz rację.K****a to na pewno nie jest przenośnia.Jestem belfrem (od polskiego) na emeryturze.

Posty [ 64,481 do 64,545 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 991 992 993 994 995 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024