MARTUŚ -Ty patrz na góry, ja potrzebuje pogody za dwa tygodnie , bo jedziemy do Zakopca. To mów mi co widać.
63,831 2016-04-29 13:53:40
63,832 2016-04-29 14:49:02
dziewczyny pogoda dopisała ,
ale i tak rowerek prowadziłam spowrotem bo mialam zakupy .
ale jestem padnieta juz
Wifciu ja mam zawsze pod wiatr i prosto w oczy , no ale coz trza do przodu
![]()
63,833 2016-04-29 15:08:34
Po obiedzie cisza spokój
Nanusia dobrze zapraszam
Moj tez wie ze nie moge sie nachylac ,nie moge rak do gory to pomaga w tych sprawach nie ma problemu
Problem jest nawet jak sie pomylę i cos powiem ,z tym ze siedzę w domu mogłam to zrobic ,a czego kupiłam to i tamto i teraz nie ma pieniędzy ,a czy dodałam do potrawy obojętnie jakiej to czy tamto ,a za trzy dni ,to było niedobre a tamto na co mi potrzebne ,zawsze tak było ,tylko teraz ja juz nie wytrzymuje ,wszyscy mówią robia jest dobrze tylko ja G........cieżko żyć tak jak za każdym razem głupia jestes ,pie.........itd
Pózniej cacy cacy jak kiedyś milczałam to mam teraz tyle chorób
On mowi ze jak umrze to mnie skremujesz ----bo to moj obowiązek ,ja mowię ty mnie wykończysz
63,834 2016-04-29 15:15:38
Ela ty młoda kobieta co to dla ciebie moj starszy syn ma 44 lata śmiga rowerem ,na rolkach po paryzu ,jeździ do pracy hi hi
Dziewczyny ja wiem ze mojego nic nie rusza ,on mowi ze sam sobie wszystko zrobi ,łaski mu nie robię ,a bara bara mowi raz na pol roku i takie zycie juz go nic nie bierze ludzie no 66 lat choroby moze tez tak byc ,ale do pracy bedzie chodził na to ma sile hi hi
63,835 2016-04-29 15:17:11
A moze ja mam grzech ze tak narzekam ,maja gorszych facetów
Syn mowi wy sie o duperele kłócicie
63,836 2016-04-29 15:49:08
Morawko...ten typ tak ma...
Moj tez narzekal...pogada pogada a i tak przestanie...i zje obiad...
No i moj mi nadaje...i zgubilam watek ![]()
63,837 2016-04-29 16:03:16
A moze ja mam grzech ze tak narzekam ,maja gorszych facetów
Tyle naszego co sobie ponarzekamy
A było walić po łbie zaraz po odejściu od ołtarza ![]()
63,838 2016-04-29 16:21:09 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-29 16:22:55)
ale natrzaskałyście postów
Nanusia mam podobnie jak TY .... nie chadzam po lekarzach Nie wyszukuje
trochę to nierozważne .... ale przynajmniej się nie martwię
pogoda superaśna
polazłam na długi spacer do Rossmana
kupiłam sobie jednak te poczwórne cienie w brązie i złocie .... L'oreala ( jestem tego warta ...hiii wg. reklamy )
poszłam po pojedynczy ale w sklepie wszystkie wydawały mi się podobne do siebie ...
zaszalałam kupiłam też baze pod cienie z firmy WIBO - i inne drobne pierdołki...
jutro będę się paćkać
Morawko ojjj tam... ojjj tam Bobasek zawsze się nagada
fajnie,że na nowo piszesz
wszędzie parkingi sklepowe zawalone na maksa ....
ale z tym NARODOWYM GRILLOWANIEM
to mnie wszędzie wkurzają zwłaszcza w reklamach tv
boli mnie lekko głowa .... pewnie będzie zmiana na deszcz ... bleee do potem ....
pozdrawiam resztę Mych....
Babo hii no nie wiem czy wibrator zastąpi prawdziwego chOOOpa .... to zależy ....
Sandra no wiesz .... do odstrzału ![]()
63,839 2016-04-29 17:14:12 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-04-29 17:19:25)
Babo ,przykro mi ,ale Zakopca to ja nie dojrzę z balkonu
Wróciłam z działki,było cudnie.Kwitnące drzewa,masa tulipanów,skoszona trawa i ten śpiew ptaków.Nie chciało mi się wracać,ale 2 godziny szybko minęły.Dobre i to.
Nowa napisz,jeśli to nie tajemnica,co z synami ?
63,840 2016-04-29 17:17:01
Basiu...wibratornie zastąpi. ..chlopa...
U nas taka babka opowiadala jak se przygruchala faceta i zrobil to...co robi sie w toalecie...bleeee....w czasie stosunku....
Tak mu bylo dobrze ![]()
Basiu ja kupilam sobie tusz z lovely...wyszlo mnie 5 zl...z hakiem...
Tusz podkrecajacy taki zolty....wczoraj babla uzupelniala przy mnie ten tusz a dzis juz nie bylo...czytałam juz kiedys recenzje i wiedzialam ze jest fajny...faktycznie podkręca...
Jak brakuje na polce to mozna poprosic...sa w szufladach
Nie nadazaly uzupelniac...
Cieni loreala nie znam...na moich oczach wszystko spada...ale mam tanioche...
63,841 2016-04-29 17:56:12

63,842 2016-04-29 18:09:32
Baba masz racje
Gdzie moge ponarzekać tutaj w kafejce
Sandra kiedyś słuchałam studentek one tylko tak żyją ,i sa cnotliwe jak wychodzą za maz ,a na zycie musza zarobić ,na studia ,stacja mówiły na cała Polskę u drzyzgi rozmowy w toku
63,843 2016-04-29 18:10:00 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-29 21:34:45)
Ło matulu, ale naskrobałyście
Marysia
się odnalazła, wieczorkiem kliknie.
Co do kłótni z piknym rzadko, ale się zdarza.
Wtedy mówię każdy idzie na swój garnuszek.
Od jutra nie gotuję.
Grzeszę, bo mój robi zakupy, sobie śniadania i kolacje.
Rano i najczęściej cały dzień wychodzi z Czarkiem.
Pomaga w sprzątaniu, ale to nie znaczy ,
ze jest idealny, ma swoje fochy.
Ma jedna zaletę, że rano przychodzi i przeprasza godząc się.
Babo
nie układam rzeczy, każdy robi to sam.
Syn też był tak nauczony, a jak jest teraz to nie wiem.
Marto
jutro ma być ładna pogoda.
Basiu
wibrator nie narzeka, mendzi, więc to najlepsze rozwiązanie.
Grażynko
jak sie czują dzieci?
Elu
przyjdzie dzień, ze Tobie zaświeci słonko.
Nanusiu
byłoby dobrze, bo za tydzień tutaj wchodzą malarze.
W Leroy Merlin kupiliśmy pelargonie i mieczyki /6 szt/ z Holandii za 1 zł.
Przesadzone przez piknego do donic maja teraz rosnąć.
63,844 2016-04-29 21:42:51
Wieczor dobry!
No i mamy dlugi wekend, a dla mnie krótki, poczekam rok na dluzszy.
Info dnia: pojawilo się na świecie nowe Klemensiątko, ledwo go widać, ale jest na 100%. Widzę tylko 1go malucha, czy jest wiecej, tego nie wiem. Pojawil sie juz wczesnie, lecz nie mialam pewnosci, wiec zwlekalam donieść.
Ale dziś byly korki, lecz na trasie nadmorskiej az tak zle nie bylo, o dziwo. Najgorszy to wyjazd z miasta.
Przywiozlam sadzonki pomidorow- pojdą jutro pod folię.
Tez mysle jakie tu fotki Wam wyslac, ale przeraza mnie ich usuwanie.
WIFA- masz sliczną wnusię i nie zaprzeczaj!
63,845 2016-04-29 21:54:51
63,846 2016-04-29 22:08:53
Aha!
Moja dzisiejsza impreza zostala przelozona na nastepny tydzien, nie z mojej winy. Wnuczek znajomych wychodzil ze szpitala, trafil pod opieke dziadkow. Ale przynajmniej mam czysto w chacie.
A Wy gdzie sie podziewacie, czyzby wszyscy wyjechali? Nie mowcie, ze spicie? Heloł!
63,847 2016-04-29 22:34:50 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-29 22:36:11)
Tez mysle jakie tu fotki Wam wyslac, ale przeraza mnie ich usuwanie.
Usuwanie to pryszcz, jak chcesz przyślij mi na pocztę,a ja usunę.
Jestem na fejsie, komp zamykam o 23,00.
63,848 2016-04-29 22:52:50
Babo
nie układam rzeczy, każdy robi to sam.
Syn też był tak nauczony, a jak jest teraz to nie wiem.
Kiepski też był nauczony,ale go skutecznie oduczyłam. Taka chciałam być dobra żonka. No to teraz mam ![]()
Znowu siedziałam przy maszynie,szyłam sobie kieckę,bo idziemy na imieniny. A teraz dopijam drinka i przeglądam,co naskrobałyście.
Ale chyba już skończę i idę lulu.
63,849 2016-04-29 23:01:36 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-29 23:04:59)
Dobranoc Babo i dziewczyny
63,850 2016-04-30 04:58:23
Hej dziewczyny !!!
Ale dostalo sie "chlopom " dzisiaj od Was ...dopiero tam czkawaka ich meczyla .....dziewczyny ...ciekawe co oni sobie o nas opowiadaja ???
Fajnie ,ze Marysia sie znalazla .....a Magda cosik sie nie pokazuje ...pewnie opiekuje sie chorym mezem.....
Wszystko dzisiaj zrobilam ..jutro tylko z friendem chalupe szybko oblecimy ..bo goscie zapowiedzieli sie okolo 2pm .Mam zamiar troche dluzej pospac ...ale tak zawsze jest ..ze jak wolne to spac sie nie chce ....a jak do pracy ...to jeszcze 10 min podrzemie ,bo dluzej by sie pospalo.
W sobote ma byc u nas ladna pogoda..ale od niedzieli juz chlodniej ....dzisiaj widzialam juz porobione ogrodki kwiatowe w sklepach ....przepiekne gotowe kompozycje kwiatowe ..ale poczekam z 10 dni ... Friend posprzatal juz na ogrodku i kupil ziemie ...wszystko przygotowane do biesiadowania !!!
Siedzi teraz u nas kolega Frienda ( poznali sie 20 lat temu na kortach) ....i "przyniosl "nam smutna wiadomosc ...jego wnuk ,15 lat ..zdiagnozowali u niego raka....prawdopodobnie odziedziczyl to w genach po swojej babci , ze strony mamy ....ona zmarla na ten sam nowotwor ...znam tego mlodzienca ..bardzo spokojny i uczynny chlopak....jaki los jest niesprawiedliwy ....jakie zycie jest kruche ....po sie przejmowac gatka facetow ....moj friend tez czasami cos tam mowi ...ale ja to sobie zawsze mysle ...niech sie facet wygada...wcale go nie slucham ..myslami jestem w takich sytuacjach gdzie indziej .....
Gochnia ..super nowinke nam napisalas ..a to Ci sie rodzinka powiekszyla ...dbaj tam o nia ...podrzucaj malenstwu zabki !!!haha !!!
Zycze milej soboty ....wszystkim stokrotka !!!
63,851 2016-04-30 05:49:49
heyy heyyy Stokroty
witam dzień kawulcem

życząc

63,852 2016-04-30 05:57:01
Basiu
wibrator nie narzeka, mendzi, więc to najlepsze rozwiązanie.
hii Wifi muszę poważnie rozglądnąć się za seksshopem hiiii

hii
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE bez wyliczanki ...
63,853 2016-04-30 06:12:56
witam sobotniowo....
dosiadam sie Basiu do kawusi ...
słonko z rana pieknie wschodzi .....
ach i kolejny tydzien za nami ....
63,854 2016-04-30 07:39:31
Cześć, Stokrotki.
Dobrze,że Ba-Cha kawusię postawiła, bo ja zaspałam
Zapowiada się ładny dzionek.
Na razie...
63,855 2016-04-30 08:03:57 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-30 08:12:14)
Witam was miłe koleżanki ...
Przepraszam was że się nie odzywałam. 
Później napiszę więcej.... 

Dosiadam się do kawki .
Pozdrawiam wszystkie was serdecznie życzę miłego ,słonecznego dnia.....
A ja idę palić w piecu jest tak zimno.....brr ![]()
63,856 2016-04-30 08:26:54

63,857 2016-04-30 08:31:39
Przyszlam powiedziec "Dziendoberek" i spadam. Dzis dluzej spalam. Juz tu wszyscy pracują, wiec i ja nie lenię się - sniadanko i jadę w pole, czyli do ogrodu.
Pies ze mną pracuje, czyli lezy obok, ale razniej, bo dziki, sarny. Swietujcie, grillujcie, piwkujcie, bo u mnie nic takiego tym razem. Milego odpoczynku!
Będę Was śledzić w przerwach, ok.
63,858 2016-04-30 08:37:42
ja tez tak jak Ty Gosiu na dzialeczce sianko sadzonko , i przeglad co juz wzeszło .
nie griluje
63,859 2016-04-30 09:39:10
Jej
Ja wstalam o 6 zjadlam jajko i wypral dwa dywany. Teraz bede prac trzeci.
Udalomi sie dostać ten plyn Dywanlux, ktory polecala Wifa...kwiatowy...za 8 zl. Jest dobry...nie wiem czy nie lepszy od Vanisha. Ale ten zapach jest najlepszy. Wachalam jeszcze morski i mydło marsylskie. Ale wygrzebalam z konca...kwiatowy...
Mydlo marsylskie lubie w plynach do mycia podlog...
U nas tez wychodzi slonce. Ptaszki slysze....mam otwarty balkon...
Przyjemny chlodek po tym jak sie naszorowalam w drugim slonecznym pokoju.
Basiu...ale mnie rozsmieszylas ta wklejka z pigulka gwaltu hihi. Akurat na temat...
Ogladalam filmik jeden z wesela...jak przyjezdza "ciocia z Ameryki". I spiewa...tobie mloda daje te marchewke z pola. ..jak mlody nie moze....strzelisz sobie gola
Gochnia...to Ty tak wysoko mieszkasz ze strzelasz foty Klementom???
Blanko...straszna wiadomosc...taki mlody chlopiec... Ale moze przejdzie te chorobe...i bedzie zdrowy???
Oby tak bylo...
Marysiu...z tym listonoszem to prawda...
63,860 2016-04-30 10:32:35
Dzień dobry
U nas pada i nie ma słońca.
Też rozpaliłam w piecu, bo zimno.
Moje bociany też skuliły się z zimna.
Ciekawostka jaką przeczytałam o bocianach :
Bociany nie łączą się w pary na całe życie, ale łączy je gniazdo, które pobudują razem.
I do tego gniazda przylatują, nie ze względu na partnera.
Do ciepłych krajów lecą oddzielnie i oddzielnie do nas przylatują.
Stąd kilkudniowa różnica w przylotach.
63,861 2016-04-30 11:14:19 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-04-30 13:38:58)
Dzień dobry
Marysia wróciła i od razu rzuciła kawałami,zrobiło się weselej od rana.
U mnie rano było słonecznie,ale teraz jest zachmurzone.
Dziewczyny wypoczywajcie i grillujcie.Życzę Wam słonecznej soboty
63,862 2016-04-30 13:37:48
Dzien dobry
Ja dzisiaj spałam do 8,30 ludzie jak nigdy
Juz po zakupach ,bylismy na wyjezdzie obejrzeć pelargonie itd
Zajechaliśmy po pieczywo ,zaszłam do ciucha kupiłam czarne spodnie wangler za 7 zł i sweterek narzutka dzisiaj ceny obniżone na polowe
Martuniu mama juz wiekowa ,musisz myślec o sobie oj trudno to wszystko ogarnąć bo i człowiek ma choroby
Trzymaj sie cieplutko
Basiu szukaj chłopa gdzieś czeka na ciebie hi hi
Pozdrawiam wszystkie stokrotki jemy obiad
63,863 2016-04-30 13:42:52
Skasowałam swój wcześniejszy post,ponieważ chyba wprowadziłam ponury nastrój i na forum zapanowała cisza.Nie miałam takiego zamiaru.
63,864 2016-04-30 14:37:21
U Was pora obiadowa ...a u mnie 8 rano ...no i nie udalo sie pospac dluzej....
Wifa pewnie juz urzeduje w swoim domku letnim ..
Sandra ...ale Cie "naszlo"tworczo do pracy !!! bardzo bym chciala ...aby tak sie stalo jak napisalas ...ze wyzdrowiej ...sa male szanse ....2/100 jest wyleczalne ...zycze mu aby byl w tej 2 !!!!
A teraz ....MARTUSIU ...jestesmy tu aby dzielic troski ,smutki i radosci !!!! Tak jak BACHA napisala ...nie ma sensu "wazeline" pisac ....ja tez mam ...przeciez to normalne ...gorsze i lepsze dni ...kazda z nas jest inna ... skryte ,wylewne ....ja akurat nie przejmuje sie tak bardzo problemami ..niestety czasami sa nieuniknione i z tym trzeba sie pogodzic i zyc...Ty masz naprawde ciezka sytuacje ....ja nie wiem jak bym sie zachowala ....jedno co moge Ci poradzic ...to cierpliwosc i spokoj ... Ty ,Ja , inne kobiety tez kiedys bedziemy w takim wieku i nie wiadomo jak bedziemy sie zachowywac,jakie bedziemy ...moze jeszcze gorsze anizeli nasi rodzice...Martusiu jak tak sobie to tumacze ,wiem ze to Ci nic nie pomoze ..a czy nie ma jakiegos innego osrodka w ktorym moze Twoja mam lepiej sie poczuje ...a moze jest takie rozwiazanie aby na pare godzin zawozic ja gdzies gdzie sa osby w jej wieku ..wtedy zapomina sie o pewnej stagnacji ..to tez jakos psychicznie dla niej bedzie dobre ...kazdy przeciez sie nudzi pozostajac zamknietym w domu bez kontaktu z ludzmi ...
MARYSIU ..ach jak dobrze ,ze sie znalazlas i napisalas....pisz ,wcale nie jestes zobligowana wklejkami ...wiem ,ze to zabiera troche czasu...ale jak chcesz i lubisz to robic ..to dlaczego nie....
Pozdrawiam pozostale Stokrotki.... Anusie ,Elzbiete ,Czytke.Luc, Nanusie,Magde ..a Ty Gochnia pilnuj i dbaj o nasze malenstwo ...moze mi przyniesie wnuczka...ja na dwie strony sie usmiecham ...do Klemensow tez !!!!
63,865 2016-04-30 14:41:25 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-30 15:48:26)
Skasowałam swój wcześniejszy post,ponieważ chyba wprowadziłam ponury nastrój i na forum zapanowała cisza.Nie miałam takiego zamiaru.
Nie wprowadziłaś ! dzielimy się tym co nas dręczy co nas boli...
Nawet tak nie myśl !
Martuś ! nie zdążyłam przeczytać twojego postu...
Ale domyślam się o co chodzi? czy tak ?
Mam również ostatnio chu...e nastawienie do życia.
Najchętniej zaszyłabym się w jakiejś dziurze... ot tak po prostu.
63,866 2016-04-30 14:52:30 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-30 15:45:38)
A wiecie ze seks trzeba uprawiać raz na tydzień ha ha
A dlaczego trzeba ?? hihihi
Nawiasem mówiąc to jest mi wcale nie potrzebny ![]()
On nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu i za dobre żarcie zrobi wszystko.
A jak juz dojdzie do sprzeczki,to ja urywam ja jednym zdaniem...a weź się ......ol.
I po dyskusji.
I taki tok myślenia mi się bardzo podoba
No wiesz,w tym wieku już Ci się nie chce ?
Mnie tam się chce,tylko nie zawsze mogę lol ,kończyny już się nie chcą układać na "za piętnaście trzecia" lol lol
"za piętnaście trzecia" ???? hahahahahahaha
No i moj mi nadaje...i zgubilam watek smile
Oplułam monitor laptopa....hihihihihihi
Anusiu...buziaczek , 3maj się ciepło.
Blanko radosnego świętowania z gośćmi .
Wifcia na działeczce, pewnie kończy znoszenie drewna ![]()
Basia co to za pomysł z tym wibratorem 
nie masz na co pieniędzy wydać ?
![]()
Pozdrawiam resztę stokrotek... Elę.Klaudynkę,Gochnie,Strzałkę, Lucynkę,Magdę,Czytunię,Grażkę ......

63,867 2016-04-30 15:06:33
Basiu ......przepraszam ... to co napisalam do Marty rowniez jest dla Ciebie ...masz taka sama sytuacje ....dziewczyny zycze Wam duzo sily psychicznej ..a i pewnie fizycznej rozniez ....sama sie kiedys opiekowalam moim tata ...wiem jak to wyglada .....kapiel , zmoczone lozko ..moj tato jeszcze mial parkinsona ...wszystko rozlewal,rozsypywal ,tluk ... ale ja nigdy na niego nie krzyczalam...to tylko martwe rzeczy ....barzdo go kochalam ..bo byl moja obrona przed maja matka !!!!
Tak sie ostatnio zastanawialam ...kim ja jestem ....urodzialam sie w Karkonoszach,ale goralka nie jestem ..rodzice pochodza z innych regionow Polski ...40 lat przemieszkalam na Gornym Slasku ...ale slazaczka nie jestem ...no ,napewno Polka i napewno najbardziej indentyfikuje sie ze slaskiem !!! kocham ten region, pomimo tak niekorzystnej opinii o slazakach... a naprawde to bardzo sympatyczni, gospodarni ,pracowici i szanujacy swoja rodzine i region ludzie ,ale prosze nie mylic slazakow z opolskiego..sa inni bardziej w strone niemiecka anizeli polska ,.....niestety wszystko co najgorsze to zasluga przyjezdnych mezczyzn do pracy w kopalniach ..czasami szumowin ..pamietne hotele pracownikow kopalni....ktorzy z czasem zalozyli swoje rodziny .... i na kopalniach jest ich wiekszosc ... ach to temat rzeka .....nie bede Was zanudzac !!!!
MILEGO WEEKENDU DLA WSZYSTKICH !!!!!
63,868 2016-04-30 15:19:23
Witam poobiednio. U mnie nie ma obiadu-idziemy na imieniny ,więc się nie mogę obżerać, bo mi d....a nie wejdzie w kiecke.
Czasami i ja mam taki dół, że chce się wyć. Ale na złość wrogom zawsze się uśmiecham i mówię ,że jest świetnie. Chociaż niektórzy by dobili,żeby nie było mi tak wesoło.
Pocieszam się tym,ze wraz z wiekiem rośnie liczba osób, które mogą pocałować mnie w d.....
I z takim optymistycznym hasłem na ustach idę robić się na bóstwo
Bo muszę co niektórym w towarzystwie pograć na nerwach.
63,869 2016-04-30 16:45:44
hey po południowo Stokroty ![]()
Marta nie wprowadziłaś smutnego nastroju
życie .... i tyle ... raz jest smutno raz wesoło
czytałam ten wpis ... ale tylko czytałam ...
nic nie zrobisz
dziś posprzątałam w końcu 2 pokoje .....
pogoda piękniutka
Morawko nie szukam chOOOPa
jak ma być to sam mnie znajdzie
chociaż w taką pogodę ... przydałby się ktoś na spacer hii ... i nie tylko hi hi
Nanusia do doopy jest ta cała baza pod cienie .... zlały mi się w kreski ...
muszę wejść na YT - sprawdzić ....
do wieczorka ![]()
63,870 2016-04-30 17:32:23
63,871 2016-04-30 17:43:21
NANUS- " wez sie .....ol"- kurde, jeszcze NIGDY tak nie rzeklam do Szeryfa, a przydaloby sie! Trzasne za to drzwiami-slabe, co?
SANDRA- owszem schody do nieba-szlag, zakala jakas.
WIFA- to tu dziala poczta? Bo chyba, ze sie umowisz na podanie adresu,bo wciaz byly zale, ze nie dziala.
BLANKA-napomkne bockowi o wnuku-czce. Obiecuje.
BABA-baw sie dobrze.
63,872 2016-04-30 17:53:42
Co tam ELA u Ciebie w ogrodku slychac? Dzis kompot ze swojego rabarbaru, powieksza sie salata, rzodkiewki wychodza mi uszami, ktos chętny, bo nie chce ich juz widziec. Tez papryka i pomidory wsadzone, koper, szczypior wydluzaja sie - to w srodku. A na zewnatrz lilie wyszly, tulipany koncza się i tyle.
Gdyby nie wiatr, to mozna byloby siedziec przed chalupą. Morza nie widzialam, korci, ale musze odpoczać. Moze jutro?
63,873 2016-04-30 18:21:53
Kolacja zjedzona a wiecie co zrobiłam jajecznice na bekonie z mleczkiem kokosowym dodałam len i kminek ale pyszności hi hi
Basiu wiem wiem czekasz jak sam sie domyśli i przyjdzie do ciebie hi hi
Baba przyjemności kiecka napewno super
Bochnia to nic nie kupujesz wszystko rosnie rzut beretem
Marta daj spokój mamy sie gdzie wyżalić ale tez pośmiać
Sandra to gin zbadał cię i dół i gore ważne zeby wszystko było ok
Blanka uwas to inne zycie ,ważne zeby byc szczęśliwym i zdrowym czego tobie zycze
Wifa jak tam twoja działeczka ,unas pelargonie w rożnych cenach 6,50 po trzy sadzonki 24 zł
Poczekamy moze bedą w eklerku po 18 zł grube pelargonie
Klaudynko co tam u ciebie jak twoj pan sie czuje
Czytuniu jak sie czujesz i twoj inwentarz sa młode cielaczki
Anusia bardzo dobrze zrobiłaś ,juz i tak masz obciążony organizm buziaczki
Marysiu chociaz nas rozbawisz
Ela odpoczywasz po tych wojażach na rowerze zazdroszczę
Nowa jak tam u ciebie jak synowie
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Nanusia poza domem
Luc co tam było w programie jakaś rozróba hi hi
63,874 2016-04-30 18:57:55
no wiecie dziewczyny u nas strasznie sucho , ja nie podlewam
wiec to wszystko stoi w miejscu .
wzeszło i tak bidne czeka na deszcz .
syn mi skopał reszte działki , ale niewiem czy bede siac bo za sucho jest i tak bedzie czekac za wilgocia .
nas obdazyło przymrozkami a nie deszczem .
pomidori w foli stoja w doniczkach , bo boje sie je jeszcze wsadzic bo tak przykrywam na noc stara kołdra a tak jakbym posadzila nie mialabym mozliwosci .
no coz kopru nie sieje bo u mnie sam wschodzi a na działce jeszcze nie . w foli wzeszedł jak darna i tak go skopie .
ale dzisiaj cały dzien zbomblotałam
znajomy zaprosił nas na lody i picce i tak spedzilismy poł dnia
pogoda naprawde przepiekna słonko swieci a w zaciszu przygrzewało .
63,875 2016-04-30 19:26:25
Hej dziewczyny
Od rana okupywałam działkę.
Była piękna słoneczna pogoda.
Wróciliśmy około 17,30.
Trochę roboty zrobiłam przede wszystkim w domku,
już piasek nie skwierczy pod nogami.
Do tego, jak co tydzień była wnuczka.
Pomagała dziadkowi układać drewno,
więc miło i pracowicie spędziłam dzień.
Elu
dobrze, ze przebomblowałaś pół dnia, cały czas nie idzie robć.
Ten znajomy to jakiś bliższy sercu?
Basia
Ty czekasz na królewicza na białym koniu?
Babo
powodzenia.
63,876 2016-04-30 19:57:15
nie on ma zone .
umowilismy sie jeszcze z jedna rodzine na picce
i zona tez miała byc , ale musiała w sprawie rodzinnej wyjechac
a ze zaplanowali taki wypad we trzy rodziny to nie odwołali tylko on sam z nami poszedł
ale było bardzo miło i fajnie . tymbardziej , ze ja naprawde bardzo malo wychodze gdziekolwiek .
chciałabym aby był ktos z kim mogłabym spedzac milo czas ,
ale niestety niema i moge sie jedynie przykleic do kogos aby nie czus samotnosci i moc z kim porozmawiac
jest jeszcze takie wlasnie małzenstwo z małymi dziecmi
z ktorymi jezdze własnie do pracy przy truskawkach
63,877 2016-04-30 20:38:51
Ela wyjść gdziekolwiek to frajda ...
Wifi to co ??? po przymrozkach się przeprowadzasz na działkę ???
nie czekam na księcia hiii już się przyzwyczaiłam ,że jestem sama
hii Nanusia jak tam urocza kuzynka ???
pozdrawiam WSZYŚCIUTEŃKIE .... do jutra

63,878 2016-04-30 20:43:00
Basiu
no u mnie tez , mimo ze dzieci mam duze i mogłabym .
ale niestety graniczy to z cudem .
ktorego nie umiem pokonac
63,879 2016-04-30 20:46:07
Wifi to co ??? po przymrozkach się przeprowadzasz na działkę ???
Basiu
najlepiej byłoby w tym tygodniu, bo od piątku malowanie.
Morawko
działka oki, gorzej z domem.
Zostały do mycia okna, panele i płytki.
Marto
trzymaj się żabko.
Marysiu
tak Cię brakowało.
Dziewczyny tyle napisałyście, że nie sposób do każdego wpisu sie odnieś.
63,880 2016-04-30 20:47:10
Basiu
no u mnie tez , mimo ze dzieci mam duze i mogłabym .
ale niestety graniczy to z cudem .
ktorego nie umiem pokonac
Ela szukaj, kto szuka to znajduje, byle nie byle co.
63,881 2016-04-30 20:52:51
tylko , ze trafic mozna byle co
a ja to rozrywkowa nie jestem .
wic jakas tam lala teznie
wiejska prosta kobita , gdzie mi tam do powaznych kobiet
63,882 2016-04-30 21:05:29
Witajcie Stokrotki-u kardiologa byłam na kontroli po przebytym 2 lata temu zawale z mężem jest lepiej.życzę Wam dziewczyny niłej miłej majówki.
63,883 2016-04-30 21:06:42
Witam Was wszystkie razem i każdą z osobna. ![]()
Tak teraz mi się porobiło że chęci do pisania nie mam ale uczciwie wszystkie wpisy czytam, pogoda się poprawi i ustabilizuje to i mnie się poprawi nastrój .
Morawko, dziękuję za pamięć, a jeśli chodzi o mena to bez zmian na szczęście bo może być gorzej.
Czytałam też co o Bobasku napisałaś i dziwię się że pozwalasz siebie wyzywać, jesteś jego największą wartością dodaną i to Ty masz prawo wrzasnąć a nie on. Wiesz że mój też miał ten sam zawód ale nie pozwoliłabym nigdy ażeby klął do mnie, a mnie owszem jak się wścieknę to mocno zaklnę ale wtedy wie że lepiej mnie omijać. Pracowałam z wojskowymi i niczym mnie nie zaskoczą. A Ty Morawko dbaj o siebie i swoje dobre samopoczucie bo choroby życia Ci nie ułatwiają.
Marysia wspaniałe obrazki i kawały dajesz, kiedyś to Basia {Ba-Cha dbała} o rozrywkę kulturalną na Stokrotkach ale TY też pięknie podtrzymujesz tradycję.
Niedawno ugotowałam kompot z rabarbaru i pęcherz dał mi to odczuć, jednak jego składniki nie są najlepsze dla lichego zdrowia.
Elunia , jajka takie z prawdziwych hodowli od prawdziwych kurek to ostatnio widziałam i jadłam w dzieciństwie , szkoda że bliżej mnie nie mieszkasz , u nas po bloku sprzedawał facet jajka oczywiście fermowe, we wtorek a w piątek zaczął inny facet biegać z jajami i u niego zaczęliśmy kupować nie dlatego ze jajka lepsze ale facet był przyjemniejszy i kulturalny, niestety ten pierwszy go przegonił i ostatnio w sam raz nie było mnie w domu to jajka zostawił mi w kuchni bez pieniędzy , po nie przyjdzie na pewno za tydzień. Myślałam że szlag mnie trafi że mąż go do mieszkania wpuścił a ten się rozporządził. Mówiłam mu kilka razy żeby nie przychodził.
Basia , nie daj wkręcić się w chłopa jak życie Ci miłe
Wystarczy Ci Mam a z chłopem byłoby ciężej, zamiast za rączkę na spacerek z Tobą to wyskoczyłby na piwo a towarzystwo by sobie znalazł , poza tym faceci w tym wieku to potrzebują nie kochanki a opiekunki i pielęgniarki, na pewno oglądałaś u Ewy Drzyzgi te panie po 50-tce , to mówiły że facet po 45 latach jest stary a niektóre z nich po kilku kochanków miały, zrobił swoje i musiał wyjść bo ona nie zniosłaby jego gatek czy skarpetek u siebie w domu hi, hi. ![]()
Wszystkie pozostałe dziewczyny serdecznie pozdrawiam , miłego wieczoru...:D
63,884 2016-04-30 21:10:31

63,885 2016-04-30 21:13:08
63,886 2016-04-30 21:20:59

63,887 2016-04-30 21:23:48
och .... to moje jajka by miały w miescie powodzenie
codziennie zrywam im pokszywe dostaja ziarka , chowaja sie na wolnym wybiegu .
63,888 2016-04-30 21:44:33 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-04-30 21:46:33)
Hej wieczorkiem
Elu my też mieliśmy dużo kur, ale kiedyś.
Coś nam te kury wyłapuje.
Prawdopodobnie lis z lasku obok naszych zabudowań.
Kilka dni temu złapał jedną z czterech kur.
Pozostały nam trzy.
Morawko Klaudynko bardzo krytykujecie swoich facetów.
Że z nimi żle, ale skoro tak żle to dlaczego z nimi jesteście ?
Mam inne zdanie na ten temat.
Mężczyzna jest potrzebny i to bardzo.
Nie chodzi mi tu nawet o sex.
Jak to miło wieczorem usiąść i porozmawiać o wszystkim.
Zadecydować o ważnych zakupach.
Pojechać razem na imprezę.
Tak wogóle i po ludzku być we dwoje.
Jeśli Ela czy Basia znajdą takich panów , którzy będą im odpowiadać
jak najbardziej powinni zbudować nowy związek.
Tylko gorzej z tym szukaniem tego właściwego.
Ale nic na siłę, jeśli ma być sam się znajdzie.
Ja z mężem oboje mamy wady i zalety.
Bo któż ich nie ma. Ale uzupełniamy się.
Znamy się jak łyse konie, wiemy na co nas stać.
Nie narzekam na swojego faceta.
63,889 2016-04-30 22:00:26 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-30 22:01:45)
hihihihihi

63,890 2016-04-30 22:11:26
Czytuniu
zasadniczo tez nie narzekam, bo byłabym biedna bez niego.
Kto robiłby zakupy, chodził z Czarusiem, pomagał sprzątać, wozić dupsko itd. ![]()
Co ugotuję to smakuje, ma wady, ale kto ich nie ma .
Elu
w mieście biliby się o Twoje jajka.
Marysiu, Madziu
hiihihi super wklejki.
Klaudynko
ja wchodzę późno, bo okupuje działeczkę.
Magdo
super, ze serducho bije rytmie czaczy. Cieszę się.
Elu
widzisz różnicę między wiejską, a miejską dziewczyną?
Bo ja nie, ważne zadbanie o siebie.
63,891 2016-04-30 22:30:32 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-30 22:32:35)
Wpadłam jeszcze na chwilę aby powiedzieć wam .......
dobranoc.... śpijcie,śnijcie dobrze ![]()
Ja idę się zabawić !
![]()
63,892 2016-04-30 22:46:29 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-30 22:49:40)
Marysiu tylko roztropnie, abyś jutro żyła.
Tysz sie bawię. ![]()
Dobranoc dziewczyny
63,893 2016-04-30 22:50:13
Z chłopem żle a bez niego jeszcze gorzej więc szanujcie dziewczynki swoich "chopów".
63,894 2016-04-30 23:02:10
Hej wieczorkiem.
Już jestem po imprezce, lekko wstawiona i się dobijam jakimś drinkiem zrobionym przez Kiepskiego. Chyba chce mnie zdoić ,paskuda jedna. Ale wypiję,a co. Bogatemu wszystko wolno ![]()
63,895 2016-04-30 23:05:07
Z chłopem żle a bez niego jeszcze gorzej więc szanujcie dziewczynki swoich "chopów".
Właśnie. Kogo byśmy op.......ły ? A tak ,to jest na kogo zwalić wszelkie niepowodzenia ![]()
Przecież ktoś musi być winien.