STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 980 981 982 983 984 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63,766 do 63,830 z 102,609 ]

63,766

Odp: STOKROTKA-CAFE

Jestem
Wiecie dziewczynki, ze ja nie bylam w Krakowie. Az wstyd sie przyznac...Za to w W-wie zdązylam zobaczyć procz Zlotych Tarasow hi hi:Kopernikus, bo mloda obowiazkowo ciagnęla, Palac KiN-panoramę W-wy, Łazienki - pawie przechadzaly się, no i ponoc tam są pyszne gofry, ale kafe kiepska, Starowkę +mala syrenka-tu foto, a na Powislu -duzą Syrenke, ale trwal remont mostu, wiec slabowidoczną. Zadnego muzeum nie zdazyłam, moze kiedys jeszcze...

63,767 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-28 20:38:09)

elzbieta47 napisał/a:

ja chowam kurki na jajka
zarobia na siebie , bo sprzedam tyle jajek , a teraz juz jest zielone

Elu
        jestem pod wrażeniem jaka jesteś gospodarna.

gochnia napisał/a:

Jestem
Wiecie dziewczynki, ze ja nie bylam w Krakowie.

Gochnia
       ja byłam przejazdem w Krakowie, gdy wracałam z Bieszczad.

63,768

A ja z Warszawy najlepiej wspominam spacer po dachu biblioteki -taki ogrod.

W Krakowie bylam nie raz....ale nic nie zwiedzilismy...bylismy w kinie...gdzie z parkingu do kina i spowrotem.
A szkoda...ale nie byłam sama, wiec musialam sie dostosowac...

Ela to dobra gospodyni. Podziwiam...wszystko robi sama mimo, ze nie ma pracy...

63,769

Siemka wieczorem.

Morawko, dobrze, że się pojawiasz i piszesz, bo najgorsze to chyba jest zagrzebac się w swoich smutkach.

Wifciu, nam też raz zaginęła nasza kotka. Gdy już straciliśmy prawie nadzieję na jej znalezienie to wtedy wróciła smile
Po 3 miesiącach smile
Dokładnie to było tak, że teścio obudził nas wszystkich o 4 rano i wpuścił nam ją do pokoju. Bo teścio wcześnie wstaje i zobaczył ją na podwórku.
Radośc była wielka smile
Także mam nadzieję, ze i kotka Selenki jeszcze się znajdzie.

Sandro właśnie mi przypomniałaś, że w sumie to i mi przydałoby się zrobic już cytologię.
Ale Ty serio za to płaciłaś? Bo ja nigdy, dlatego byłabym zdziwiona.
U nas to jest tak, że idzie się na wizytę do ginekologa i od razu można zrobic cytologię.
Mammografii jeszcze chyba nigdy nie miałam, miałam usg, wtedy guzki w piersi, ale to nic poważnego wtedy nie było.

Lucynko, gratulacje smile
Masz świetnego Syna.

Pozdrówka dla wszystkich smile

63,770 Ostatnio edytowany przez gochnia (2016-04-28 20:53:14)

BABA- ta trasa jest mi nie po drodze, wiec nie pomogę. Najlepiej pytac miejscowych, patrz tablice rejestr., albo stacje benzynowe. Co tam po drodze bedzie. Gdybyś szukala zajazdu w kierunku Swinoujscie, to chetnie.
Wreszcie idzie cieplej, bo dzis az 5°, wdzialam botki, bo zadne balerinki nie wchodzily w grę. Ludzie w grubych kurtkach, no i czapkach- hi hi nie bedzie, bo smieszne nie jest.
BLANKA-myslalam co bys mogla upichcic:a jakies salatki, ryba po grecku, sledź, nieraz robie takie paszteciki  z kapusta i grzybami, czy tez pieczarkami- one są z  nalesnikow nachodzacych ciut na siebie, rulon zrobic i ciac z ukosa, obtoczyc w bulce i smazyc. U mnie znika, bo niby na ząb, a raczej na tlusty brzuch. Syte, no i niekoniecznie na wieczor. Popitka do kubkow na gorąco: botwinka, szczawiowka+jajo, flaki extra są, kazdy raczej lubi. To tak tez propozycje na kiedys tam...

63,771

strzała napisał/a:

Wifciu, nam też raz zaginęła nasza kotka. Gdy już straciliśmy prawie nadzieję na jej znalezienie to wtedy wróciła smile
Po 3 miesiącach smile

Strzałko
        naokoło ich domu jest las, są zwierzęta, mógł porwać lis.
Fajnie byłoby jakby wróciła.
Selenka przeżywa, bo to była jej kumpelka.

63,772

SANDRA-to Ty płaciłaś za te wszystkie badania ?? U mnie w przychodni (państwowej )ginekolog robi USG i cytologię na wizycie. Przynajmniej raz w roku.
WIFCIU-mam nadzieję ,że sie kotek znajdzie. Ja większa od Selenki a też bym przeżywała stratę.
LUC-gratki dla synka. B.lubię 1z10 ,będę oglądać   tym bardziej.

63,773 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-04-28 21:10:42)

Wifciu u nas tez dzieci przeżywały.
Ja sama nie mogłam spac po nocach i często w nocy nawoływałam ją z okna, ale nie było śladu.
Mówi się, że jak kotu było dobrze w domu, to zawsze wraca.
Nie wiem, czy serio lis mógłby porwac kota, kurę tak, ale czy kota?

Gochnia u nas też chłodno, ale nie tak jak u Ciebie.
Po południu było coś koło 12, 13 stopni.

Babastacha napisał/a:

SANDRA-to Ty płaciłaś za te wszystkie badania ?? U mnie w przychodni (państwowej )ginekolog robi USG i cytologię na wizycie. Przynajmniej raz w roku.

Właśnie u nas jest tak samo, dlatego byłabym zdziwiona, jeśli u Sandry inaczej.

63,774

Tak, popieram Wasze zdanie o ELI. Wiele umie, gospodarna dziewczyna, radzi sobie jak tylko potrafi. Tu zarobi, tam sprzeda, a wierzę jej, ze z pracą legal. ciezko. U nas ludzie z okolicznych wiosek nad morzem, zarabiają w handlu na turystach, w pensjonatach sprzatają, a mezczyzni do budów i remontow. No i tylko w sezonie. A co byloby,  gdyby nie bylo morza?

63,775

Racja, Ela radzi sobie świetnie.

Coś mi się syn rozchorował.
W dzień poszłam na konsultację do szkoły.
Wracam on blady, stwierdził, ze boli go brzuch.
Nie wyszedł dzisiaj z domu, usnął.
Zrobiłam miętę, myślałam, że przejdzie.
Teraz wieczorem znowu narzeka, prawa strona brzucha.
Dałam syrop przeciwbólowy, przeciwzapalny i nie wiem, co dalej.
Temperatura 35 stopni.

63,776 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-04-28 21:24:04)

Dobranoc,śpijcie dobrze.
Do jutra,jutro już piąteczek smile
STRZAŁA -obserwuj-przy wyrostka temperatura raczej rośnie. I ostrożnie z lekami-czasem zniekształcają obraz choroby. Jak nie przejdzie to jutro do lekarza.

63,777

Śpij dobrze Babo.

Obserwuje, jeśli nic nie przestanie, to pojadę do lekarza.

63,778

Czytasz mi w myślach smile

63,779

Strzala- kurcze, trudno o diagnozę. Wal rano ostro do lekarza z synem, albo wezwij do domu jesli brak poprawy. Po prawej str.  jest wyrostek, nizej watroba. Ale to moze byc roznie?!

63,780

Baba byla szybsza ode mnie.

63,781

Chyba do rana nie będę czekac, bo mimo, ze dostał syrop pół godz temu to nic nie działa.
A mały mówi, ze już nie wytrzyma.
Jadę.

63,782 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-28 22:03:07)

Strzało
        życzę, aby nie było nic poważnego.

Co do kotki Malwinki to pewnego dnia sama przyszła i została.
Ustawiła do pionu dwa pozostałe koty i rządziła.
Syn z synową wywiesili kartkę, że przybłąkała się kotka,
wypytywali, ale nikt się do niej nie przyznawał, więc ją zaadoptowali.
Zaszczepili, wysterylizowali i u nich została.
Pokażę zdjęcie.

http://s32.postimg.org/scfrbur4l/kotek.jpg
image hosting no registration

63,783

Pan Bóg prosi świętego Piotra, by za pomocą
ekranu komputerowego pokazał, co dzieje się na ziemi.
Obraz: sala porodowa, kobieta zwija się z bólu.
„Dlaczego ona tak cierpi?” – pyta Bóg.
„Bo mówiłeś – odpowiada Piotr –że będzie rodzić w bólu”.
„Żartowałem – mówi Bóg – pokaż coś innego”.
Obraz: umorusani, ledwie żywi ludzie, górnicy wydobywają węgiel. „Dlaczego cierpią?” – pyta Bóg.
„Bo mówiłeś, że będziesz pracował w pocie czoła i znoju”. „Żartowałem”.
Bóg jest poirytowany, prosi o kolejny obraz: bizantyjski pałac, purpuraci, kardynałowie, kielichy w rękach, złoto na palcach, śmiechy.
„To mi się podoba, kim oni są?” – pyta Bóg.
„To Watykan – odpowiada święty Piotr – oni pierwsi zrozumieli, że żartowałeś”.

Dobranoc

63,784

Wróciliśmy na szczęście do domu.
Doktor nie stwierdziła typowych objawów wyrostka.
Bardziej mówi, że może coś z wątrobą.
A żeby to sprawdzic to trzeba porobic badania.
Dlatego jutro z rana mamy iśc do swojej doktor.

Na razie bóle ustały, może ten syrop wreszcie zadziałał.
Chociaż doktor powiedziała, że jeśli znowu dzisiaj w nocy bóle się nasilą to przyjechac z powrotem i mały poszedłby do szpitala.
Ale ja mam nadzieję, że to nic poważnego.
Syn mówi, ze już w szkole zaczął pobolewac go brzuch, jak zjadł kotleta schabowego.

Wifciu, piękna ta Twoja Selenka i piękny ten kotek.
Oby się znalazł.

63,785

Wtulone w poduchy   ...a u mnie dopiero 8.20..jestem po kolejnym odcinku... Przyjaciolki ..lubie ten serial ..i Nasz Nowy Dom ...dzisiaj az lezka mi poleciala ..kobiety sa jednak dzielne ....
LUC -gratulacje !!!
Wifa -wnusia podobna do  Ciebie..a kotek super umaszczony..ma takie charakterystyczne  2 poziome pasy...znak rozpoznawczy
GOCHNIA...dzieki za porade,paszteciki napewno smacze ,ale za duzo roboty ...nalesniki planuje w poniedzialek ..ale na slodko ,ser +rodzynki + jakas ..bo jeszcze nie wiem jaka zupa,...kupilam dzisiaj roznego rodzaju serow ..troche slodyczy polskich ..prince polo, chalwe,marcepan w czekoladzie ,delicje pomaranczowe ...jutro dokupie steki i lososia na obiad ..zrobie jakies salatki i upieke ciasto..ale to w sobote .
To sa ludzie po 70-ce , mieszkali kiedys w Ontario (on pochodzi z Austri) jak przeszli na emeryture sprzedali dom i wyjechali w rodzinne strony ..jej... Quebec...tam kupili dom (sa o wiele tansze anizeli u nas) i podrozuja po swiecie. Moj Friend jezdzil wczoraj rezerwowac kort do tenisa ..graja w deblu ..a my obie gdzies pojdziemy....
Zawsze mialam gosci tylko na jeden dzien ..tu nikt nie zostaje na noc ..jada swoimi autami  albo zamawiaja taksowke .....przyznaje ,ze bedzie to dla mnie bardzo meczace ..odzwyczailam sie od gosci "wielodniowych"..jeszcze zeby pogoda byla fajna to mozna isc do kanjpki nad jeziorem i posiedziec ,pospacerowac..a tak D...pa zimna siedzenie w domu...zapowiadaja opady sniegu .
Milego piateczku dla wszystkich !!!

63,786

STRZALA .. bedzie dobrze ..moze to tylko jakies chwilowe zatrucie ...

Niestety w Polsce trzeba samej  pilnowac terminow badan ...jesli chodzi o zdrowie.... tu wysylaja do domu zawiadomiwnia lub dzwonia , ze masz sie zglosic na badania ..np ja mam za rok na osteoporosis ...lekarz mi przypomnial ..ale jeszcze zadzwonia ..na momografie wysylaja mi co roku przypomnienie....BABO czy to dobrze tak co roku ?. ja nie poszlam ,bo uwazam ,ze powinnam isc co 2 lata....raz w roku tylko robie podstawowe ...ale lekarz dal mi tez na potas i takie tam inne...
Babo jak to jest w koncu ???siedzisz w tym temacie na codzien ..to pewnie wiesz ..

63,787

Hej dziewczyny.  Jest 4 a ja juz pije kawę.wyspalam sie.

Pytacie o badania. Usg 1 w roku za darmo. Nie wiem na czym to polega...ale mialam usg dopochwowe, potem robil na brzuchu...ponizej zeber....a potem piersi i pachy. Na drzwiach pisze ze usg piersi 60, a Usg jakies "...v..." tez 60 zl. Wiec jakby to jedno mialam za darmo a drugie platne...
A z cytologia...to juz od kilku dobrych lat nalezy sie za darmo co 3 lata...Bylam ze 2 tygodnie temu w innej przychodni i wisi karteczka, ze sa zapisy na darmowa cytologie dla kobiet od 25 do chyba 50 roku zycia, jesli nie korzystaly przez ostatnie trzy lata. Wiec to nie sciema skoro inna przychodnia tez tak działa.
Ja mialam w 2014, wiec teraz placilam...

Strzalko...pilnuj syna...zreszya wiesz co masz robic...
Moze cos zle zjadl...za tlusto...
Oby wyzdrowial...

Blanko...my do nalesnikow jemy zupe ogorkowa albo maslankowa. Ale to proste zupy, nie wiem czy smakowalyby...może oni nie jadaja na kwasno? Hihi.  Powiedzieliby ze zepsute big_smile

Wifo moj kotek jest bardzo podobny...tylko nosi bialy zabot i skarpetki.

Szkoda mi tego kotka...

A Selenka jak modelka...fajna dziewczynka.

63,788

http://www.alegrzana.pl//res/cache/730..20140328141154_piatek.jpg
tradycyjnie podaję
http://www.nostalgiaustka.pl/images/cennik_sniadania.jpg
http://odzywkirodak.pl/images/artykuly/fotolia_44612116_subscription_xxl.jpg
http://w-spodnicy.ofeminin.pl/g/Kobieta.obiekt3.aspx/0/460/Kobieta/7df2788b-2d16-4000-9f98-3490cc887f7f_20140217094025_Najlepsza-herbata-63.jpg
Smacznego !

63,789

Strzała dobrze,że pojechaliście,przynajmniej coś wiadomo. Jak minęła noc ?

Wifa to Twoja wnusia ? Bardzo ładna dziewczynka,taka milusia. Kotek też .

63,790

blanka56 napisał/a:

Niestety w Polsce trzeba samej  pilnowac terminow badan ...jesli chodzi o zdrowie.... tu wysylaja do domu zawiadomiwnia lub dzwonia , ze masz sie zglosic na badania ..np ja mam za rok na osteoporosis ...lekarz mi przypomnial ..ale jeszcze zadzwonia ..na momografie wysylaja mi co roku przypomnienie....BABO czy to dobrze tak co roku ?. ja nie poszlam ,bo uwazam ,ze powinnam isc co 2 lata....raz w roku tylko robie podstawowe ...ale lekarz dal mi tez na potas i takie tam inne...
Babo jak to jest w koncu ???siedzisz w tym temacie na codzien ..to pewnie wiesz ..

Blanko u nas też wysyła się zaproszenia na badania. Nie jesteśmy aż takim trzecim światem.
Nie ma czegoś takiego,jak za często.No chyba żebyś chodziła co tydzień,ale raz w roku ? Uważam ,że jak najbardziej trzeba.Czasami rok robi różnicę.

63,791

Gdzie jest Marysia ?????

63,792

Blanko u nas też wysyła się zaproszenia na badania. Nie jesteśmy aż takim trzecim światem.
Nie ma czegoś takiego,jak za często.No chyba żebyś chodziła co tydzień,ale raz w roku ? Uważam ,że jak najbardziej trzeba.Czasami rok robi różnicę.

Babo. ..ja nigdy nie dostalam zaproszenia na jakiekolwiek badania.

Kilka tygodni temu kolo osrodka zdrowia stal mammobus. Poszlam...myślę sobie...pojde z rozpędu...
Ale pani spytala mnie o wiek...39...Jest pani za mloda w tym wieku sie nie robi. Robimy od 40-stki.... ale i tak by pani musiała miec skierowanie od lekarza...
Wiec po co ten mammobus?
Jak bede miala skierowanie to pojde do przychodni przy Akademii...

63,793

hej ....
miłego poranka .
a wy co!!!!! spac nie mogłyscie co tak tu jestesci .
och a ja dopiero wstałam , kawusie dopijam  .
zycie mnie zmusza do radzenia sobie samej .
jajka zawsze kupowałam , a teraz mam swoje .
u mnie idzie duzo jajek .
a tez zostaje w domu od jedzenia i dostaja to kury .
wiec nic sie nie marnuje .
Dzisiaj jade rowerkiem do miasteczka zrobic w tym miesiacu ostatnie oplaty .
mam nadzieje , ze niebedzie wiało , bo ostatnie dni strasznie wieje .
z rana juz kolejny dzionek z lekkim mrozikiem

63,794

Sandra mammobus robi mammografię tzw.programową-dla kobiet w określonym przedziale wiekowym,i na te badania u nas są wysyłane zaproszenia.
A badanie cytologiczne czy USG lekarz robi u nas przynajmniej raz w roku na normalnej wizycie kontrolnej,za darmo.A jak trzeba to i częściej.

63,795

Witaj Elżbietko u mnie cisza i spokój-nie wieje,świeci słońce i jest ok.6 stopni.

Żegnam się na razie,bo muszę się szykować do pracy smile

63,796

hey witam Stokroty

http://imgup.pl/di/U0K3/528da1097cff.jpg

Wifi Selenka ...  superaśna smile smile

tyle napisane smile ,że nic nie odpisze ... 

http://imgup.pl/di/ONK9/19d7dbcf0328d10c4a028bfbca5ffae23274.jpg

hii - do południa muszę się przejść do Rossmana  smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE Mychy ... 

63,797

narazie tez slonko wyglada , ale sasiadka drapała szyby przy samochodzie , a za oknem na trawie siwiutenko
mam tylko nadzieje , ze nie bedzie wiało tak jak wczoraj i poprzednie dni.
bo jak jade to zawsze pod wiatr

63,798

Dzien dobry
Umnie codziennie zgrzyty oj chyba ja jestem niedobra zona hi hi
Bo faceci nic sobie nie zarzucają hi hi
Tak jak pisze baba unas robia wszystkie badania ,jedyna sprawa to moze lekarz złe zrobic usg i nie zauważyć pewnej choroby hi hi zalezy od aparatury w niektórych przychodniach sa złe

63,799

Witam kochane

Wifcia ale cudo na zdjęciu prześliczna mała i kotek rozkoszny

Wczoraj nie wytrzymałam i pomimo pogody polazłam do ogrodu.I udało mi się porobić.

Dzisiaj też planuję ,na razie zimno ale pogoda ma być ładna.

Miałam nadzieję że weekend zrobimy z synami będziemy grillować ale wczoraj się dowiedziałam że jeden z moich synów miał wypadek w pracy jest w domu na chorobowym ma problem z kręgosłupem.A drugi syn miał samochodowy wypadek w sumie nie został w szpitalu i jest w domu.Nie znam szczegółów pewnie nie chcą mnie martwić.A i tak się popłakałam. Mieszkają 60 km ode mnie więc troszkę mamy do siebie daleko.Może syn męża z rodziną przyjedzie ale to też nie jest pewne ...zawsze zmieniają zdanie na ostatnią godzinę.W ubiegłym tygodniu dzwonił że w niedzielę przyjadą a potem wysłał s m s że pogoda brzydka i koczują w domu...

Pozdrawiam wszystkie stokroteczki,miłego dzionka życzę.

63,800

nowa18 napisał/a:

Może syn męża z rodziną przyjedzie ale to też nie jest pewne ...zawsze zmieniają zdanie na ostatnią godzinę.W ubiegłym tygodniu dzwonił że w niedzielę przyjadą a potem wysłał s m s że pogoda brzydka i koczują w domu...

Bardzo nieładnie . Tak lekceważąco.Przeciez wiadomo,ze się jakoś przygotowuje do wizyty,zwłaszcza syna męża z pierwszego małżeństwa. Olej to. We dwoje tez mozecie sobie zrobić grilla. My tak robimy często.

63,801

morawa napisał/a:

Tak jak pisze baba unas robia wszystkie badania ,jedyna sprawa to moze lekarz złe zrobic usg i nie zauważyć pewnej choroby hi hi zalezy od aparatury w niektórych przychodniach sa złe

Albo aparatura super,tylko operator do d.....y.

63,802

morawa napisał/a:

Dzien dobry
Umnie codziennie zgrzyty oj chyba ja jestem niedobra zona hi hi
Bo faceci nic sobie nie zarzucają hi hi

Zauważyłam, ze robię się zrzęda i czepialska mniej więcej raz w miesiącu -w te dni kiedy bym miała okres (gdybym miała lol ) .
I dopiero się  Kiepskiemu dostaje ,oj,dostaje smile

63,803

Baba a masz racje zapomniałam ze tak moze byc hi hi
Wtedy mam stres ja tez jakbym miała ,a miałam długo prawie do 59 lat hi hi
Nowa jak tak przeleciałem swoje zycie i tak pomyslałam ze na co pozwalamy tak mamy ,gorzej mamy nieraz jak Arabki ,bo one rodzą dzieci ,gotują i maja byc posłuszne ,a my co robimy od młodych lat podporządkujemy sie facetom ,a pózniej mamy tak jak mamy ,teraz juz zapozno na zmiany jesteśmy w zaawansowanych związkach hi hi
Oni sie oglądają za kobietami ,a o nas nikt nie pomyśli bo za stare hi hi

63,804

Teraz kobieta po 40 juz stara ,faceci złe traktują kobiety ,bo inne na to pozwalają ,bo jak facet na nią patrzy to myśli ,o ona jest chyba niedobra dla niego hi hi ja bym była inna ,faceci
A wiecie ze seks trzeba uprawiać raz na tydzień ha ha

63,805

W naszym wieku oczywiście ,bo u młodych po kilka razy dziennie hi hi
Za duzo czytam chyba hi hi

63,806

Pogoda unas piękna
Robię gulasz z mięsa indyczego ,juz mięso pokroiłam ,podsmazylam ,i wrzuciłam do włoszczyzny z woda gotuje sie
Tyle dni wolnego ,tylko dla tych co na emeryturach ,codziennie jest wolne

63,807

Haha Morawko...z tym seksem.to przesadzilas...komu by sie chciało? ?? Mi juz nie...

Wczoraj u gin. jak bylam to mi powiedzial...nie miala pani alergii??? To teraz ma...bo to juz ten wiek, ze wszystko sie przylatuje

63,808 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-29 17:44:37)

Hej dziewczyny

Selenka normalna dziewczynka, chyba aparat ją kocha.
Chciałam wam pokazać kotka.
Wszystkie trzy to pospolite dachowce.

Na mammografię dostaję co dwa lata zawiadomienie
i to nie z jednej przychodni.

Grażynko
       piknego syn jest jakiś niereformowalny.
Jak przyjadą podaj kawę, herbatę i niech spierniczają do domu.
Faktycznie, jak Baba pisała Ty się przygotowujesz, a oni olewają.

Morawko
         nie tylko u Ciebie zgrzyty.
W każdym domu jest cosik nie tak,ale ważne,
że potem idziecie na zakupy. tongue
Teraz dostałam z dwóch poradni na mamografię,
ale nie mam weny, aby pójść, muszę kawał drogi dojechać.

Strzałko
        może kotlet nie był świeży?

Elu
        abyś wiatr miał z tyłu i cię pchał.

Basia
       skędy masz moje zdjęcie, hę.
Rano tysz mi tak włosy stoją. tongue

BUuuuuuuu nie ma Marysi, Mariolki.

Dzisiaj przywożą reklamowany tył  szafy,
a potem jedziemy na działkę, bo pięknie świeci słonko.
Pikny pojechał po zakupy, bo jutro to będzie pewnie tłum.

63,809

morawa napisał/a:

Nowa jak tak przeleciałem swoje zycie i tak pomyslałam ze na co pozwalamy tak mamy ,gorzej mamy nieraz jak Arabki ,bo one rodzą dzieci ,gotują i maja byc posłuszne ,a my co robimy od młodych lat podporządkujemy sie facetom ,a pózniej mamy tak jak mamy ,teraz juz zapozno na zmiany jesteśmy w zaawansowanych związkach hi hi

Święta prawda.
Grazka-Ty masz jeszcze krótki staż, to się nie dawaj.Tupnij nogą i już.

63,810

sandra.sandra napisał/a:

Haha Morawko...z tym seksem.to przesadzilas...komu by sie chciało? ?? Mi juz nie...

No wiesz,w tym wieku już Ci się nie chce ?
Mnie tam się chce,tylko nie zawsze mogę lol ,kończyny już się nie chcą układać na "za piętnaście trzecia"  lol lol

63,811

Babo mi sie nigdy nie chce...
Jakos wole inne przyjemnosci.
No ale nie stronie smile przeciez skads te dzieci mam.

U nas tez ladnie slonko swieci.
Zupelnie mi wylecialo z glowy, ze dlugi weekend...
Trzeba kupic cos na chleb i chleb ale to dopiero wieczorem... nie nawidze kupowac wedlin..

63,812

Sandra przecież masz faceta w domu musisz hi hi Umnie wlasnie z tego powodu zgrzyty ,ale mi sie chce tylko jak baba pisze nie zawsze moge hi hi
Wifa te zakupy to pod koniec miesiąca lecą na moja glowe ,gdzie pieniądze
Ugotowałam krupniczek ,zrobiłam jak pisałam gulasz i rybę po grecku nie będę stała przy garach ,rożne sałaty sa ,ryże czerwony czarny brązowy tez wiec ma bobasek żarcie on lubi jesc hi hi
Wifa twoja wnunia podobna do babci bedzie piękna kobieta
Nanusia czy to ty Iwona na Fb bo nie wiem nie ma zdjecia hi hi usunęłam wiec napisz to cię przyjmie

63,813

Dziewczyny ja tyle lat mężatka i nie umie postępować z facetem ludzie teraz na starość ,bo napewno zmieniliśmy sie ,moj cały czas głupia ,pi,,,,,,,,i takie tam rożne ,ja dostaje stresu i kłócę sie z nim ze ma mnie szanować i tak wkołko
Czy wszyscy na starość tak maja liczy sie tylko on jak sie ubierze czy mu pasuje itd a ja co służąca ludzie

63,814

Witam Wszystkie Stokrotki
dziewczyny ,dziekuje Wam Wszystkim za usciski i pozdrowienia.
Klaudynko Karolke wysciskalam od Ciebie
zreszta bylam przez nia calowana i sciskana cale popoludnie,
ale musze Wam powiedziec ze bylo w domu posprzatane i podloga umyta ,,spisala sie moja corka.
dziewczyny ,,,przez te niecale trzy dni w szpitalu chyba mam wiecej siwych wlosow ,
okropnie sie balam tego zbiegu,a jak jeszcze zobaczylam jak sa pociete i jak cierpia to juz bylam pokichana ze strachu ,nigdy nie balam sie tak operacji jak tym razem,pociete brzuchy ,pachwiny uda i lydki w dol ,koszmar
mnie sie udalo,,
parametry w nogach nie sa takie zle -prawa jest gorsza lewa moze jeszcze byc,
lekarze stwierdzili ze moge byc leczona tabletkami jeszcze ze dwa lata moge chodzic na nie zoperowanych nogach,,ordynator stwierdzil ze moga mi zrobic zabieg teraz ale decyzja do mnie nalezy ,,wiec stchorzylam .na operacje zawsze jest czas,,
zalecenie lekarza,,NIE PALIC,,
wiecie jak mi ulzylo?jak to dobrze byc w domu.tesknilam za Karolka domem nawet menem,
jade teraz po lekarstwa do apteki ,
pozdrawiam Was wszystkie ,milego dnia zycze

63,815 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-04-29 11:35:53)

Dotyczy facetow-
Wali im w dekiel na starość  i tyle. Ja Kiepskiemu mówię żeby nie szurał, bo mu na starość pieluchy nie będę zmieniać smile

Kiedyś tak mnie wku.....ił, ze mu przestałam wkładać do komody gacie i skarpetki. Musiał sobie kupić, bo oferma nie znalazł na desce do prasowania. Córka zobaczyła zakupy i się śmiała, ze chyba ostro poszło, jak sobie musiał kupić nowe. Ale dotarło, ze się ze mną nie zadziera smile

63,816

Hi hi baba oj jestes fajna masz racje
Anusia buziaczki dobrze ze juz jestes w domu

63,817

Anusia-dobrze,że obyło się bez operacji. To zawsze jakaś ingerencja i nie ma gwarancji ze wyjdzie wszystko dobrze. Buziaczki dla Ciebie i dla Karolki.

63,818

Anusiu jak bije od Ciebie radosc...
Zobacz jaka Karolka jest kochana i mądra.
Nigdy nie zrozumiem po co te dzieci musza byc takie chore. Przeciez zdaza sie, zr one funkcjonuja normalnie...a Karolcia radzi sobie swietnie.

Na moim starym osiedlu byla dziewczynka...nie miala Downa ale inne uposledzenie...mowila troszke niewyraznie i miala przygarbione plecy.
Zawsze myslalam, ze po prostu ma wadę kregoslupa...a mowa....no coz...nie każdy ma wyrazna wymowe...
Matka jej powiedziala, ze dziewczynka jest uposledzona. Nie wierzylam.
Pani ta wyjasnila mi, ze rehabilitacja non stop. I zajecia i w domu i ze onne dzieci z jej wada wcale nie mowia. A ona???
Mamo zobacz...jakie piekne kwiaty...mamo powachaj...mamo kup mi je....mamo jsk ja kocham kwiaty....tato nie guzdrz się. ..jestem zmeczona ale dostalam naklejke bo jestem odwazna...mamo powiedz pani jaka jestem odwazna...
No cudna dziewczynka...A rodzice bardzo ja kochali i chyba siebie nawzajem tez...Nie odwrocil sie maz od zony...bo i tak bywa....
Jak ona chodzila po tym sklepie...to rodzice byli ucieszeni do lez...byla przezabawma i przesłodka....
A do mnie takie dzieci lgna .

Morawko... my dobralismy sie temperamentem...wiec nie musze...
Mi po 12 godzinach pracy w zimnym...czasami w wodzie...tez by sie nie chcialo...
Ja wole relaks...
Moj ex mowil o sobie...bo ja mam instynkt....

Na szczescie u mnie pierw sa uczucia potem ...hmmmm....instynkt....???

Ale znalam takiego co 2 razy dziennie musowo musial se ulzyc...
I wtedy mi sie przypomnialo okreslenie "kupa miesa z dziura w srodku"....

A ten Twoj men to ordynus...
Jak wojskowy...

63,819

Babo masz racje...
Kiedys w pewnym zwiazku tez tak bylo..przekleństwa w moja strone...
Raz sobie mysle...pal licho...wszystko mi jedno....
I sie odezwałam... dokladnie tymi samymi określeniami co on do mnie...
Lecial slownik lacinski...co drugie slowo.
Jego zamurowalo....a ja na to...A co? Myslisz ze ja nie potrafię? ??
A potem jak ochłonąl mowi...tego to sie po tobienie spodziewalem...kazdy...ale nie ty....
A co myslal? Ze nie dosc ze mi.siedzi na kregoslupie to jeszcze bedzie po nim skakal?

Obecnie tez juz mam spokoj z marudzeniem co do jedzenia.
Na poczatku sobie dawałam...az kiedys powiedzialsm...nie za wszelka cene...
Teraz nawet przypalone jest pyszne smile

63,820

Czasami trzeba być zdecydowanym smile Nie pasuje-to śniadanko na trawie.

A Morawki Men to,przepraszam,trep ??

63,821

Babo...nie pamietam...ale cos mi sie kojarzy...

63,822

morawa napisał/a:

Morawko porada dnia  lol lol .... jesteś genialna w tych poradach
kurcze to co ja mam zrobić hi hi ?????

http://imgup.pl/di/OM7C/0-0-0-514359727-middle.jpg

http://imgup.pl/di/RKVG/7e2f1bdb396b20d3116944325400e652-original.gif

potem się odezwę ....   lol

63,823

Dzień dobry

Babastacha napisał/a:

A kto to jest trep?

63,824

Ba-Cha napisał/a:
morawa napisał/a:

kurcze to co ja mam zrobić hi hi ?????

http://imgup.pl/di/OM7C/0-0-0-514359727-middle.jpg

http://imgup.pl/di/RKVG/7e2f1bdb396b20d3116944325400e652-original.gif

potem się odezwę ....   lol

Moglabym rzec...do odstrzalu big_smile

Ale damy Ci szanse hihi

A mnie dopadla starosc...

63,825

Marta456 napisał/a:

Dzień dobry

Babastacha napisał/a:

A kto to jest trep?

Trep to wojskowy smile

63,826

Ba-Cha napisał/a:
morawa napisał/a:

kurcze to co ja mam zrobić hi hi ????

Ba-Cha  wibrator się doskonale sprawdza lol lol , nie pyskuje,żreć też nie chce....

63,827

Babo wnioskuję,że dzisiaj masz luzik w pracy.Tak też przypuszczałam,że chodzi o wojskowego,ale wolałam się upewnić.

63,828 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-29 13:46:18)

Witam Stokrotki

Już mam ostatnie chwile wolności,bo przyjeżdza kuzynka ze spaniem.
Odezwę sie ,jak pojedzie,bo jest pierwsza,do wsadzania nosa w komputer.

Morawko
Tak ,to ja jestem Iwona  hi hi big_smile

Teraz młode kobiety inaczej traktują mężczyzn .
Są bardziej wymagające pod każdym względem.
Może dlatego ,że są bardziej niezależne,niż to było w naszym pokoleniu.

Ja nawet nie muszę tupać w domu,bo mój wie,że ja nie mogę się schylać i wszystkie roboty,jak wyciąganie ze zmywarki,pralki i podłogi ,należą do niego.
On nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu i za dobre żarcie zrobi wszystko.
A jak juz dojdzie do sprzeczki,to ja urywam ja jednym zdaniem...a weź się ......ol.
I po dyskusji.

Długi weekend to będę mieć od czwartku.
Już będzie cieplej .

Anusiu
To dopiero dla Ciebie ulga,że nie było operacji,jak nawet za menem sie stęskniłaś  tongue

Wifa
Już od przyszłego weekendu możecie się przenosić na działkę.
Będzie cieplutko.

Na ogród za zimno ,poczekam parę dni.

Starsze Stokrotki wiedzą ,a młode informuję,że jeśli chodzi o badania ,to jestem
zacofana baba ze wsi z XIX wieku.
Czyli
,jak sąsiadka poszła i coś złego stwierdzili,to ja nie pójdę ,żeby mi nic nie stwierdzili  tongue

Na obiad mam żeberka i mizerię.
Tzn. dla mnie dużo sosu z mizerią.

Tego sosu holenderskiego do szparagów -dziekuję za przepis-
Nie będę robić,bo tam jest samo masło.Kostka ,jak dobrze przeczytałam.
To już zrobię tradycyjnie,czyli poleje masłem z bułką tartą.Łyżka masła.

Nowa
Ale też pecha mieli Twoi obaj synowie.
Że syn męża zrezygnował,to sie tak bardzo nie dziwie,bo jak sie nastawili na wyjazd na świeżym powietrze,to pogoda ma faktycznie znaczenie.
Teraz młodzi nie podchodzą tak sumiennie do umówionych wizyt.

Pozdrawiam te Stokrotki,do których sie nie zwróciłam.

63,829

Marta456 napisał/a:

Babo wnioskuję,że dzisiaj masz luzik w pracy.

Zgadłaś smile
I dodatkowo mam dobry humor. Kilku pacjentów dziś chwaliło moje pobieranie krwi-że bezboleśnie, że szybko smile Inny stwierdził że moje koleżanki tak dobrze zastrzyków nie robią. ..
No to się cieszę i mam humorem jak po flaszce smile

63,830

NANUSIA -a w d...ę chcesz ? Marsz na badania!
No dobra,może być po weekendzie...

Posty [ 63,766 do 63,830 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 980 981 982 983 984 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024