STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 976 977 978 979 980 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63,506 do 63,570 z 102,609 ]

63,506

Odp: STOKROTKA-CAFE

Wifi niedługo wrócimy do komuny ...  z tymi opłatami za tv ...

jasny gwint trza chlapnąć   http://imgup.pl/di/TJP2/rosja-gif-facet-gif.gif na te smutki smile
    w przyszłym tygodniu zapowiadają powrót zimy w górach   ....

http://imgup.pl/di/HWZS/f864a589cece78648031f6e8250d6c911656.jpg

do jutra smile

63,507

Padniety wieczor!
Obecna, jakby ktos pytal?
NANUS- Pestka brzmi jak maly osiedlowy sklepik spozywczy. Z chemia, tez spozywką niem. racje masz.
BLANKA-  tak to prawda, ze tworzycie ladny duet z freundem.
BACHA- pisz gdzie bylas i czy bedziesz jeszcze.
WIFA- rozumiem umiar cwietow, ale na duzych ha, nie sprawdza sie, bo pusto. To nie jest zwykly ogrod. Tu sie nie siedzi, nie grilluje, a haruje. Rece opadają.
Dzis dopisalam do wykresu w zeszycie kolejne linie. Ordnund muss sein!
Moj rekord to 400 wekow, ale 700 podziwiam!
MADZIA- nie wyglupiaj sie, zasiadaj do kafe z nami. Tez sie wahalam, gdzie konkretnie, czy tu, czy obok. Ale nie źaluję. Tez nie będziesz, zaufaj mi.

63,508

Czy ja za każdym razem muszę się logować aby coś napisać?

63,509

Czy  za każdym razem muszę się logować aby coś napisać?

63,510

Tak MADZIA musisz byc zalogowana-aktywna, widzimy to, ale jak czytasz to nie widać, bo nie logujesz się do samego podgladania nas.

63,511

http://dompodlasemcztery.blox.pl/resource/kawa_i_ciastko_.jpg

Dzień dobry.

Po cichutku stawiam kawusię.

63,512

http://4.bp.blogspot.com/-HE9hsCrtT6U/UV7mCsnCIBI/AAAAAAAAEaU/7wzl8-IO9UE/s400/9681_552865688068750_848438763_n.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-1vy9L52YL9E/VNjtlJ4_hRI/AAAAAAAAB9M/elNrsl7DOn8/s1600/%C5%BCyczenia-na-niedziel%C4%99,-pi%C4%99kna-karta-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82-na-dzie%C5%84-dobry,-czerwona-r%C3%B3%C5%BCa-i-kawa-dla-ciebie,-karta-z-czerwona-kokard%C4%85,-laleczka-z-kaw%C4%85.png

63,513

http://vpx.pl/i/2013/10/05/bez-kawy-gif-gifvoOkcW6EuD.gif

63,514

hey witaj Czytka lol

dosiadam się ze swoją kawką

http://imgup.pl/di/BS0C/tumblrn9y8.gif

Magda ja się loguje .... bo sprzęt Syncia ...
ale jak się logujesz  to pisze "zapamiętaj " i tam trzeba pyknąć ..... chiiiiba tak smile
Mychy Ci potem napiszą ....

jak będziecie mieć trochę wolnego czasu
to obejrzyjcie sobie ten film ....  polecam lol 

spokojnej niedzieli

63,515

witajcie dosiadam sie do waszej kawusi ...
miłej niedzieli

63,516 Ostatnio edytowany przez gochnia (2016-04-24 12:57:23)

Dzien Doberek w niedzielek!
Ale lałłło nocką, kaluźe wielachne.
Nie mowcie dzieweczki, zescie juz "sniadaly". Bo dzis  wypadaloby dluzej lezakować.
Zapraszam Was na: Carmen, Krakowiankę, Jutrzenkę i 18sto dniowkę. Nie rozpychajcie się, bo dla wszystkich wystarczy, a i dozrywac mozna.

http://images76.fotosik.pl/537/901e66bfc3dd532dmed.jpg

63,517 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-24 09:35:44)

https://lh3.googleusercontent.com/-P9AtsYwh3Yo/VshCFD-MAZI/AAAAAAAAst0/USXZPMsLrek/s390-Ic42/229226206237vtiZGzB1.gif
               http://id.joe.pl/sub_images/pictures/7c945ace44bd998427df9cf90889b339_th2.gif

Miłej słonecznej niedzieli wszystkim życzę

http://s5.postimg.org/mugdw0t53/11227579_801532533299075_2942544088887725473_o.jpg

63,518

Wifciu nie mogę znależć posra, w którym tłumaczyłaś  jak wklejać obrazki,Gdybyś mogła jeszcze raz to zrobić ale tak "łopatologicznie" od A do Z to byłabym bardzo wdzięczma, chociaż wątpię że się nauczę...........ale.......może coś mi wyjdzie......? .....zobaczymy,a tymczasem miłrej niedzieli życzę .

63,519

Przepraszam -zamiast słowa 'posta" wyszedł  mi brzydki wyraz ha ha ha-jeszcze raz  przepraszam.

63,520

kliknij cytuj na posta tam gdzie jest obrazek i pokaze ci sie jak sie wstawia Magdalenko

63,521

magdalena1941 napisał/a:

Wifciu nie mogę znależć posra, w którym tłumaczyłaś  jak wklejać obrazki,Gdybyś mogła jeszcze raz to zrobić ale tak "łopatologicznie" od A do Z to byłabym bardzo wdzięczma, chociaż wątpię że się nauczę...........ale.......może coś mi wyjdzie......? .....zobaczymy,a tymczasem miłrej niedzieli życzę .

Magda próbuj......
1.Najpierw szukam obrazek.
2.Lewą myszą klikam na obrazek(powiększy się)
3.Prawą myszą klikam na powiększony obrazek(wyskakuje lista)
4.Lewą myszą klikam na kopiuj adres obrazka
5.Prawą myszą klikam na pole adresu(to u samej góry www.netkobiety.pl....)wyskakuje lista,klikam na wklej i przejdź
6.Przechodzę do forum i wpisuję [img]klikam prawą myszą (pojawia się adres obrazka),później wklej i zamykam[/img]
                                   Powodzenia..................

63,522 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-24 10:32:50)

Basiu....film oglądałam...rewelka lol

Na wesoło...
http://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2015/03/lekarz_bada_kobiete_2015-03-30_21-42-11.jpg
W aptece stoi nieśmiały młody chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta:
- Co, pewnie pierwsza randka ?
- Gorzej - odpowiada chłopak. - Pierwsza wizyta u mojej dziewczyny.
- Rozumiem - mówi aptekarz. - Masz tu kondoma. Chłopak ucieszony ale mówi.
- Panie, daj pan dwa... Jej mama podobno też fajna du*a.
Po wizycie dziewczyna mówi do chłopaka:
- Gdybym wiedziała, że ty taki niewychowany... że cały wieczór nic nie powiesz, tylko będziesz się gapił w podłogę, nigdy nie zaprosiłabym cię.
- A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, też bym nigdy do was nie przyszedł ......

Przychodzi murzyn do warzywniaka i pokazuje na banany.
- Co to jest? - pyta
- To są banany - odpowiada sprzedawca
- U nas to są taaaaaakie banany!!
Potem pokazuje na pomarańcze i tak samo pyta się. Sprzedawca odpowiada, a on na to że u nas to są taaaaaakie pomarańcze.
Sprzedawca lekko wkurzony patrzy na murzyna, po czym znowu murzyn pyta.
- Co to jest? I pokazuje na morele.
Sprzedawca już mocno wkurzony odpowiada, a murzyn wyśmiewa go i pokazuje, że u niego są taaaaaakie morele. Po czym pokazuje na arbuza i pyta.
- Co to jest?
A sprzedawca na to:
- A to jest polski, pierd...ny, zielony groszek!!!!!!!!! 

Był sobie facet, który dbał o swoje ciało.
Pewnego razu stanął przed lustrem, rozebrał się i zaczął podziwiać swe ciało.
Ze zdziwieniem stwierdził jednak, iż wszystko jest pięknie opalone oprócz jego członka!
Nie podobało mu się to, wiec postanowił coś z tym zrobić.
Poszedł na plażę, rozebrał się i zasypał całe swe ciało, zostawiając członka sterczącego na zewnątrz.
Przez plażę przechodziły dwie staruszki.
Jedna opierała się na lasce.
Przechodząc obok zasypanego faceta ujrzała coś wystającego z piasku.
Końcem laski zaczęła przesuwać to w jedną, to w drugą stronę.
- Życie nie jest sprawiedliwe - powiedziała do drugiej.
- Czemu tak mówisz? - spytała tamta zdziwiona.
- Gdy miałam 20 lat byłam tego ciekawa, gdy miałam 30 lat bardzo to lubiłam, w wieku 40 lat już sama o to prosiłam, gdy miałam lat 50 już za to płaciłam, w wieku 60 lat zaczęłam się o to modlić, a gdy miałam 70 to już o tym zapomniałam. Teraz, kiedy mam 80 lat, te rzeczy rosną na dziko, a ja nawet nie mogę przykucnąć!!!!!!

Na ostry dyżur przywożą górala ciężko pobitego, a ten na noszach zwija się ze śmiechu. Lekarz pyta:
- I z czego się pan tak śmieje? Szczęka złamana, cztery żebra też, oko wybite?
Góral na to:
- Ja to nic, ale Jontek ma dzisiaj noc poślubną a ja mam jego jaja w kieszeni!         lol

Egzamin z fizyki.
Wykładowca mocno wku...ony.
Wchodzi pierwszy student i dostaje pytanie:
- Jedzie pan autobusem i jest bardzo gorąco, co pan robi?
- Otwieram okno.
- I bardzo dobrze, to proszę mi teraz obliczyć zmiany ciśnienia we wnętrzu pojazdu.
- Eee... nie wiem.
Dostał 2.
Po godzinie zadawania tego samego pytania wynik wykładowca kontra studenci 8:0.
Wchodzi młoda studenta i słyszy pytanie:
- Jedzie pani autobusem i jest bardzo gorąco, co pani robi?
- Ściągam bluzkę.
- Ale jest bardzo bardzo gorąco!
- To ściągam spodnie.
- Ale pani mnie nie zrozumiała. Jest taki upał, że pot się z człowieka leje.
- To ściągam stanik i majtki i choćby mieli mnie wyruchać wszyscy faceci w autobusie to okna za ch..a nie otworzę......    big_smile

63,523

Wifciu setdeczme dzięki- będe próbowała0

63,524 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-24 12:20:49)

http://calkiemzdrowo.pl/szokujaca-pr...m-pieczywie-z/
     http://www.sfora.pl/swiat/Polepszacz-z- … eba-a64414

63,525

Dzień dobry

Marysiu mam doła,ale jak przeczytałam Twój kawał o dużym,zielonym groszku,to dosłownie poplułam ekran.Nasuwa się jeden wniosek,że zaczynam wracać do normalności.

63,526

Marta456 napisał/a:

Dzień dobry

Marysiu mam doła,ale jak przeczytałam Twój kawał o dużym,zielonym groszku,to dosłownie poplułam ekran.Nasuwa się jeden wniosek,że zaczynam wracać do normalności.

Też mam doła,ale Marysia skutecznie z niego wyciąga .
http://pobierak.jeja.pl/images/a/3/7/104289_nie-daj-sie-wciagnac-do-dolka.jpg

63,527

Magda-witaj.

63,528

dochodzę do punktu 5-tego'wklej i przejdż'i dalej ani rusz.

63,529

A ja zapomniałam się przywitać.Oczywiście,witaj Magda

63,530

Marta456 napisał/a:

Dzień dobry

witaj Marto ...    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrVayTBwdQuWM2kHtea0EIgkZ2jYBxELtD-QYh8CguTU1G41GQ
      Przytulam....

63,531 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-24 15:17:15)

Rozumiem ,że dziś wszystkie z dołkami?
      bo ja też smile i żeby mi się chciało jak mi się nie chce !!!
Na poprawę humorku big_smile
http://kawaly.tja.pl/dowcip/5408.jpg
Hahahahahahah nie mogłam się powstrzymać !....    lol         
Niedzielne popołudnie... po wyjściu dzieci z domu mąż z żoną oglądają coś w TV.
Podczas bloku reklamowego znanego operatora telefonii komórkowej mąż dowcipnie zwraca się do żony...
- Skarbie zostaliśmy sami...może jakieś darmowe minuty?
- Darmowe minuty z tobą ?...przecież ty masz ostatnio sekundowe naliczanie!     big_smile

63,532

Dziękuje za miłe przyjęcie mnie do Waszego grona.Ja równiez witam serdecznie wszystkie Stokrotki.Dzisiaj mam dzień książkowy, czytam ''Kobieta z piątej dzielnicy'' DOUGLASA KENNEDY Życzę wszystkim miłego wieczoru.

63,533

Hej babeczki.

Witaj Magdo!!!

Mam takie tyly w netkach ze szok...
Najpierw przeprowadzka, potem urzadzanie, potem kot a teraz gosc specjalny.  smile

Kot dochodził do siebie dwa dni. Pierwszego nie chcial nawet pic. Cokolwiek zjadl na drugi dzien wieczorem.
W srode do kontroli i przy okazji szczepienia...
Wet powiedzial ze nasz kotek jest szczupły. Ale z kolei je za duzo... kazal dawac tylko suche i wodę, a miesko 1 lyzke np piersi lub indyka co drugi dzień . Kazal nie dawac saszetek.

Dziewczyny...sadzicie i siejecie....a ja mam miejsce na balkonie i sie marnuje...

Czytko...to Adela jednak... bo sie pogubilam i nawet pomyslalam o Adelajdzie.

Elu szkoda ze nie mozesz pojrchac i zarobic...chocby na miesiac. Ale nie wszystko wazne...moznaby stracic duzo wiecej jakby mlody co nawywijal...

63,534

Hi forum spi!
Co to dzis tak nieruchawo?
Wrocilam ze spaceru z psami. Patrze, a tu procz Sandry nic sie nie dzieje.
Witaj, SANDRA! Ile masz tej balkonowej przestrzeni, czy cos ma wisiec, czy raczej stac?
Proponuje kwiaty. Zacznij od donic, ich wielkosci. Raczej duze, ladniejszy efekt, mozesz skomponowac kwiaty np.w 3donicach, ewentualnie 2. Zdecyduj, czy sadzonki, czy cebulki, czy nasiona. Najprosciej kupic kilka sadzonek np. pelargoni, surfini, begoni. Pisz wiecej szczegółów co i jak.
MADZIA- witam Cię. Pisz, pisz.

63,535

Gochnia...tego balkonu to nie tak wiele... z 5 m bedzie dlugosci czyli na pokoj...no i glebokosc jak w klasycznych blokach...
Ale porownujac ten stary balkon jednoosobowy...to ten 4 razy wiekszy smile

Cokolwiek bym chciala...

Ide po kawke...

63,536

Witam !!
Magdalena  witam serdecznie na laczce  !!
  Nanusia ...Amerykanie nie moga jezdzic na Kube od czasu embarga nalozonego przez Stany ,F.C zakazal wjazdu  dla nich ...osrodek 5* na Kubie...to odpowiednik 3* w Meksyku ,dominikanie. Kuba ma najpiekniejsze plaze ....moze teraz sie cos ruszy po wizycie Obamy.
Co do cen ...to nie jest tak tanio ,jak myslisz ...Kuba 870+ kazdy przy wyjezdzie placi 50$ za klimatyczne.. wiece placi sie j w sezonie ...a Meksyk i dominikana powyzej 1500 na osobe ,trzeba szukac na necie "dili"..a pamietaj ze musisz jeszcze ze soba wziac kase ...a jak jedzie rodzina....
NANUSIA.. w Bulgarii bylam kilka raz..w 70 i 80 latach w Zlotych Pisakach a w 84 w Warnie i zawsze bylam zadowolona ...ten 84 r.to zapamietam do konca zycia ,moj syn mial 4 lata  i w 1 dzien pobytu ..by sie utopil ....tam jest bardzo zdradliwe morze ,bo fala jak jest w odwrocie to zabiera piasek i powstaja podwodne glebokie rowy ....na samym brzegu mozesz wpasc po pachy ...w tamtych latach mozna wszystko bylo kupic w Bulgarii..przywozilam plyty ktore w Polsce byly nieosiagalne .... w Zlotych Piaskach na plazy sa naturalne wyplywajace zrodla lecznicze ....polecam bardzo na stawy ,reumatyzm i sprawy kobiece. Mysle ,ze bedziesz zadowolno ,bo oni zyja glownie z turystyki ,to napewno wszystko poszlo do przodu...ale wtedy jak na komune to bylo super...w Z.P. kursowala taka kolejka kolorowa ,za drobna oplata mona bylo zobaczyc wszystkie hotele i co ciekawsze miejsca na terenie tego uzdrowiska. 

Dziewczyny piszecie ,ze macie dola ....a ja nie spie od 4 rano ....zrobilam wczoraj na obiad poledwice z papryka swieza+ prazony ryz( przepis od mojej synowej ) ,tak z apetytem zjadalam ...ale moj zoladek nie trawi nic co posiada skorke...no i pewnie poprzyklejaly sie do zoladka i nie moga sie strawic....doslowinie jade na dwa konce....friend ugotowal mi marchewke ,bo opadlam z sil ...i leze w lozku ...a tak super swieci sloneczko !!!
Pisze do Was ..bo lepiej mi juz po tej zmiksowanej zupce marchewkowej ...friend pojechal po kwiaty na ogrodek ...to jego konik ,on to lubi robic ,wiec nie bede mu zabierac jego przyjemnosci....a ja w Polsce to sie narobilam na ogrodzie ,wprawdzie mialam malo kwiatow (musialy byc ogrodzone ) po psy wszystko niszczyly (2 owczarki kaukaskie +jamnik w domu) ale trawy to sie nakosilam 1600m2 trawy .
Milej niedzieli dla wszystkich !!!!

63,537

SANDRA- niektorzy na malych balkonach sadzą ziola, truskawki, pomidorki koktajlowe.
Mozesz w dwie glebokie donice- 30-40mm wsadzic po 2- 3cebulki lilii, juź. Sprawdz, czy masz jakąś hurtownie dla florystów i  sprzedaz w detalu- tam cudenka są w dobrych cenach. Dobieraj kolorystycznie, najtansze plastik, ale ciekawy tez ratan, wiklina, ceramika najlepsza na zewnatrz.Jak juz masz donice, to kup sadzonki np. petuni, czy j/ w pisalam, wybierz 2 kolory:roź+lila-fiolet, nieb.+biel, czerwien+fuksja. Raczej bym nie siala  bo kto to wie?  Co innego w ogrodku?

63,538

Gochnia dzieki za podpowiedz zwlaszcza z tymi kolorkami smile
Na razie musze tanio...ale chce cokolwiek bo to moje 5 minut...
Zawsze boje sie ze jak.jest fajnie to zaraz cos pierdyknie. Wiec wole dxualac od razu. Distalusmy od tescia firanki. Troszke je skróce. Sa po mamie Mena. Bedzie im milo ze chce uzywac. A mi sie podobaja. Musze je tylko uprac bo chyba od smierci mamy nie uzywame byly...
Sa zolte...juz sie mocza... wsypalam proszek do pieczenia i proszek...oby sie wybielily...
Kupiliamy zabki srebrne  24 sztuki za 10 zl.
Tu nie ma karniszy klasycznych, tylko sa takie "struny".

Blanko...tyle swiata zwiedzilas...ja nawet samolitem nie lecialam...
Men mowi ze by ze mna nie polecial bo bym dostala ataku paniki...a on sam nie oswoil sie....mowi, ze sie boi za kazdym razem...

A mnie korci...:) boje się ale bym chciala...

Jak Ciebie czytam to mysle ze jestes w innej rzeczywistosci...ze zyjesz w kolorowym świecie, ze umiesz sie rozpychac lokciami i przesz naprzod...taka kobieta "z jajami". Lubie takie, bo tez bym chciala taka być a nie będę.

Miałam gościa. ..a w piatek wieczor z Menem... byly wyglupy i tance..

63,539

Ach ...dziewczyny juz mi lepiej ..ale dawno nie bylam taka slaba ,rano myslalam ,ze zemndleje w lazience i zimne poty mnie oblaly....

GOCHNIA ..ja zawsze na parapetach w domu mialam skrzynki z...pnaca czerwona pelargonia (  to byla baza) gdzieniegdzie powsadzane na przemian zolty bidens + odcien habru werbeny ..od wczesnej wiosny do poznej jesieni pieknie kwity ..ale  dawalam duzo odzywki do kwitnacych kwiatow..no i trzeba obrywac uschniete kwaty ...ale co ja bede uczyc Taka gospoche jak TY Gochnia.
Sandro ,pamietam jak pierwszy raz lecialam takim "kukuruznikiem " bo inaczej tego nie mozna bylo nazwac ...to bylam z 10 razy w toalecie siusiu , ze strachu ,ze sie w powietrzu rozleci...a bedec w "sraczyku" pomyslam... ze dobrze ,ze jestem taka szczupla ,bo mialabym problem z pewna funkcja.... 
Sanadra ..masz bardzo zle podejscie do siebie...daje Ci klapsa w pu....e ,za twoje myslenie....Nanusia ma dobry sposob na zycie ...ze najpierw szuka dobrych stron ....a potem tych zlych ....i ja jestem taka sama ...placz i uzalanie nad soba nic nie pomoga..jeszcze bardziej sie pograzasz ...a problem jak byl ,tak jest ...wiec trzeba brac sie do "roboty" na poczatku "mozgiem"a potem dzialac ...pewnie ,ze czasami nie wyjdzie to co sobie zaplanujesz ...ale nastepnym razem wyjdzie ....tak ja jestem przebojowa ,jak mnie wyrzuca drzwiami ,wracam oknem...ale to wszystko z kultura i taktem... bylam 2 razy w ciezkiej sytuacji w zyciu ...jak zmarl maz ...nie stac mnie bylo kupic rajstop za 3zl...bo musialam miec na mleko dla syna ..a do rodzicow nie chcialam isc ,oni mieszkali w innym wojewodztwie...to mnie gubi ...bo jestem bardzo honorowa..a w dzisiejszych czasach to maja to gdzies...
Drugi raz ,tu w Kanadzie ...to, ze mam siostre i cala rodzine ze strony ojca ...to sama musialam sobie radzic.... siostra jakby mogla to zrobilaby ze mnie parobka i jeszcze po miesiacu musialam placic jej za pokoj ...potrzebowala mnie ...bo  bala sie wyjsc z domu , bala sie jezdzic autem ( do dzisiaj nie wjedzie na autostrade) do dzisiaj nie zna angielskiego ..a miala super warunki ...bo ja chodzilam rano do pracy ..a po pracy do szkoly uczyc sie jezyka (umiem tylko rosyjski i to go zapomnialam ,ale rozumiemduzo) ,to dzieki mnie moja siostra dostala prace ..no ale przegiela w pewnej sprawie i nasze drogi sie rozeszly ...ale pamiecia siegnac ,zawsze mnie wykorzystywala , a ja taka dobra dusza ... teraz wiem ,ze trzeba pomagac !!!! ale zalezy KOMU !!!
SANDRA masz przyjaciela ..to juz jest duzy plus ...a ze, cos ...no nie ma idealow ...trzeba polubic te pozytywne i negatywne strony charakteru ....ja tez bym chciala aby moj Friend byl moze mniej przystojny a byl bardziej nowoczesny i elastyczny  w zyciu ....nie wszystko ma sie w jednym !!!!

63,540 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-24 20:23:21)

Hejka dziewczyny

Dzisiaj te okupuję tapczanik, u nas zimno na dworze,
jak w zimie. Chyba mnie też dopadł dołek.

Magda
      masz Skype?
To uprościłoby tłumaczenie.
Odpisz.

Gochnia
        Nanusia chyba pisała,że "Pestka" to galeria handlowa.
Masz różne sklepu, w tym spożywczy.

Czytuniu
      pikny za rekultywację z nawożeniem zapłacił 150 zł.
Facet przyjedzie  jeszcze obciąć zbyt wysokie drzewa iglaste,
bo w razie huraganu zagrażają bezpieczeństwu.
Dogadali się teź  w sprawie przywózki drzewa.

Marto
        też od Marysinowego groszku ryknęłam śmiechem.

Bobo
       z tego wynika, ze na doły najlepiej wejśc na łączkę.

Sandro
       leciałam samolotem, ale nie jest to moja bajka.
Najbardziej lubię jeździć pociągiem.

Blanko
      nie można mieć wszystkiego.
Najważniejsze w życiu jest zdrowie,
bo jak go nie ma to deeepa blada.
Współczuję dobrze, że sensacje sie skończyły.

Magdo teraz wkleję zdjęcie, a TY je skopiuj.

http://podpiszobrazek.pl/upload/215153a81f5058cd62068419b41b90d47035.jpg

1. Kliknij lewym klawiszem myszy w mój obrazek
2.Prawym klawiszem zrób "kopij adres obrazka
3. Wchodzisz w swój post i piszesz razem [   img] prawem klawiszem wklej ,
a następnie  znowu [ / img] .
Pamietaj o kreseczce przy drugim img.
Jak to skopiujesz to powiem jak inne wklejać.

63,541

Przerwa w Masterchef- final.
BLANKA- jakie kwiaty, czy byliny sadzicie w Kanadzie?
Lecialam LOTem, ale juz tak dawno... Tez bylam w Bulgarii, poczatek lat 90, kolo Burgas, zbieralam brzoskwinie i baklazany. Pamietam, ze Bulgarzy nie dbali o higienę- brudasy, nie myli się.
NANUŚ- to extra z ta Bulgarią, wcale nie wstyd, modna!
MARYŚ - dowcipy superowe-dzieki.

63,542

Marysiu odsłuchałam wypowiedż młodej dziewczyny i jej piosenkę.
Poleciały mi łzy z oczu.

Blanko masz rację w tym jak doradzasz Sandrze
Dobre myślenie o sobie to połowa sukcesu.

Gochnia piękne zestawienia kolorów kwiatów proponujesz.

63,543

Witaj Wifciu
Całkiem przystępna cena za te prace .
I dobrze, że wezwaliście tego faceta.
A czubki drzew dobrze jest ściąć.
My też to robiliśmy.

63,544 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-04-24 20:32:45)

Witaj Magdaleno w naszej kafejce

Przyjmij kwiatki

http://img4.garnek.pl/a.garnek.pl/006/293/6293697_800.0.jpg/roze-to-piekne-kwiaty-tu-rosariu.jpg

63,545 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-24 20:35:10)

czytelniczka51 napisał/a:

A czubki drzew dobrze jest ściąć.
My też to robiliśmy.

Czytuniu
      on ma taki specjalistyczny sprzęt,że zrobił te 400 m2 w godzinkę.

Musimy obciąć, bo od drugiego oderwał się wielki konar
i na szczęscie  spadł nie na zewnątrz tylko do środka na inne iglaki.

Magdo
      Marysia pierwsza napisała, jak wklejać.

Szkoda, że przestała pisać Mariolka od Kiepskiego buuuuuu sad

Basia, Klaudynka
       a wy to specjalne zaproszenie, hę?

63,546 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-24 20:44:39)

hey wieczorkiem - Dobranockowo

http://imgup.pl/di/A2Z8/2620.jpg

jakoś jestem zdefektowana ....  brak weny ... lol

chyba od 17 oglądałam YT .... dokumenty
chciałam ogladnąć ten polski film "testosteron"  ale sie nie dało smile tak nudny smile  wyłączyłam ...

http://imgup.pl/di/SJ8C/b364a9b33b5839f210d12e3f4643157c8399.jpg

teraz w tv będę oglądać dokument o najgorszych ruskich więzieniach smile

niedziela nudna przeleciała .... i fajnie smile         do jutra smile

teraz czas na Klaudynkę coś ostatnio mało CiEEEEE smile

63,547 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-24 21:13:35)

Basia ........http://s20.rimg.info/9d524fb4a966c34b26fc83b618778c54.gif
      Ty aktywnością tez nie porażasz kochaniutka.

63,548

Bacha...kup sobie karnet do kina...
Duzo filmow ogladasz...

Mi tez ciagle zimno hihi...ale jakos sie nie kurcze smile

Spadam dziewczyny...

No wlasnie...Mariola. ..???

63,549

sandra.sandra napisał/a:

No wlasnie...Mariola. ..???

Dobranoc Sandro i dziewczyny.

63,550

Siemka smile

To ja Wam puszczę muzyczkę na dobranoc, coby Wam się dobrze spało smile

https://www.youtube.com/watch?v=FeQnk09_hrc

63,551

Witam serdecznie.

Zapraszam na kawę.

http://4.bp.blogspot.com/-Vct0yFRZNbo/VNj49vRO5CI/AAAAAAAACIQ/Ekwq-eo8ke8/s1600/wierszyk-na-dzie%C5%84-dobry,-karta-dla-prztjaci%C3%B3%C5%82-na-poniedzia%C5%82ek,-goraca-kawa-dla-ciebie-pozdrowienia,-dama-w-r%C3%B3%C5%BCowej-sukni-i-kapeluszu,-.png

63,552

Pani bocianowa pewnie jajka znosi, bo siedzi w gnieżdzie.
Pan bocian poleciał na naszą łąkę na śniadanie.

Dzisiaj również zimny poranek.
Chyba był przymrozek.
Przygotowałam się na ranny przyjazd wnuczki, ale córka dzisiaj ma drugą zmianę.
Zosia przyjedzie póżniej.

Jeszcze samochodu z naprawy nie odebraliśmy.
Może dzisiaj , albo jutro.

Miłego poniedziałku i całego tygodnia.

63,553

hey witam i ja  poniedziałkowo lol

http://imgup.pl/di/LVBA/557kawa-animation-kwiaty-.gif

wczoraj dobry był ten dokument o ruskich  więzieniach ...
była wypowiedź prawdziwego kanibala  hmm      zakapiory i tyle hmm siedzą w odpowiednio rygorystycznych więzieniach ...

dziś dokończyłam    b. dobry polski film     

miłego tygodnia smile

63,554 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-04-25 09:22:41)

Witam dziewczyneczki kochane.Miałam problem z kompem nawalił dysk teraz awaryjny podłączony mułowaty...ale  dobre i to.Poza tym przewiało mnie chyba i prace na ogrodzie wyszły mi ....ale ja się nie poddaje jak tylko się w tygodniu zrobi słonecznie dalej będę działać .Na razie muszę się wygrzewać zwłaszcza swoje cztery litery i stare kości...Małżonek jeszcze nie pomalował piaskownicy bo nie było pogody będzie zielona.Pojechał do pracy a ja w domku kicham kaszlę i pociągam nosem...Piję kawkę dziękuję Czytuś za tak dużą filiżankę.Właśnie lubię czarną bez cukru zaparzaną w kubku.Wifcia dziękuję za miłe słowa dodają mi skrzydeł.Klauduś jak zawsze masz rację .Buziaczki dla każdej z Was zostawiam i przytulam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20641c61bdc4.jpg

63,555

Witam ciepło Magdalenę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e04a0e30e8e4.jpg

63,556

Siema Stokrotki.

Dzisiaj nie mam zbytnio nastroju.
Mamy po południu Msze w 33 rocznicę śmierci mojego Taty.
Córka będzie śpiewała psalm.
Niby tak długi czas, a łzy lecą mi od rana.
Oddałabym wszystko, żeby pogadał ze mną chociaż 5 min.
Jeszcze kiedyś go spotkam......

https://www.youtube.com/watch?v=ZzS7mMJ5WVA

Pozdrówka dla wszystkich.

63,557 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-25 10:30:08)

Hej dziewczyny

Czytuniu, Basiu
        bez waszej kawy byłoby smutno od rana.
Sama piję herbatę, ale poprzeć miło.

Baba
         nawaliła ze śniadaniem, oj będzie rozpierducha. lol

Strzałko
       nie wiem czy dobrze, że się tak nakręcasz.
33 lata to kawał czasu.

Grażynko
        wykuruj się, życzę zdrówka i działaj dalej, bo widzę, że sprawia to Tobie przyjemność.
      Ja chorernie nie lubię robić w ziemi,
wiec jak się zawezmę to wszystko robię w jeden dzień,aby mieć spokój.
Pikny wyzywa, ze na następny dzień nie wstaną.
Nie mam dużo, bo tylko pod winogronami.

Grażynko
       wklej jakiś swój optymistyczny wiersz.

Czytuniu
      u nas też była minusowa temperatura, w nocy zmarzłam.
Śpię przy otwartym oknie. Wstałam  okno zamknęłam,
a włączyłam kaloryfery.

Idę powiesić pranie, bo cosik muszę robić, jak pogoda do kitu.

Miłego dnia.

63,558

Witam Stokrotki

Mam przerąbane i bedę potrzebowała Waszej rady,ale o tym na końcu.

Wifa
Było zimno,ale obiecanego przymrozku chyba nie było,bo celowo zostawilam na tarasie jedną sadzonke pomidorów i nie zmarzła.
W domu cały czas mam włączone ogrzewanie,ale tylko podłogówkę. Wystarcza.

Basiu

Jadę z taką sama ekipą ,jak w ubiegłym roku byliśmy w Turcji.
Średnia wieku ,ciut powyżej 70 lat  hi hi.
Tyle ,że ja jestem przy nich zgrzybiała staruszka.
Teść syna latał na spadochronie,skakał z pokładu statku do morza,był na Jeep Safari.
Teraz ze swoją starszą siostrą już się zakładają ,kto wygra wyścigi na skuterach wodnych.
A ja? leżing  big_smile

Nowa
Praca w ogrodzie nie ucieknie,więc nie rób,jak jest pogoda nie odpowiednia.
Szkoda Twojego zdrowia.

Gochnia
Trzy cebulki lilii do donicy?
Ja mam po 12 szt i to wysokich na półtora metra.
Wsadzam tyle,ile się zmieści koło siebie.

No i mój problem.
Stare Stokrotki wiedzą ,że mam upierdliwą kuzynkę i to nie swoją ,ale exa.
Jej syn (30 letni) ma nową dziewczynę
Ona twierdzi,że nie chce się do niej przyzwyczajać ,bo potem przezywa rozstania
i na razie nie chce jej nawet poznać.
Jak syn przyprowadza tą swoją nowa,to ona wychodzi z domu.
Pytała mnie ,czy może w przyszły piątek i sobotę u mnie być  ze spaniem.
Zgodziłam się.
Ale teraz przyjechała do mnie w sobotę i powiedziała ,że nie może wrócić do domu do niedzieli wieczór.
I tak sobie siedziała u mnie 2 dni,wykańczając mnie psychicznie,bo gada ,jak najęta w kółko to samo.
Ja już miałam plany inne i na sobotę i niedzielę,to chciała jechać ze mną.
Przecież ja nie mogę jej zabierać do moich znajomych.
Wiem,że już szuka "lokum " na długi weekend.
Próbowałam jej tłumaczyć,że nie może tak robić,w końcu ,to jej dom- mąż mieszka w niezależnej części tego domu.
Nic do niej nie dociera i uważa jeszcze ,że jak nas więcej,to weselej  bbrrr.

Powiedzcie,jak jej przemówić do rozumu,albo co zrobić ,żeby mi nie siedziała cały czas na karku?
I się nie obraziła.
Chociaż akurat ,to mam gdzieś,ale mi jej żal,bo ona nie ma do kogo jeździć.

63,559 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-25 13:50:17)

Witam dziewczynki i cieplutko Magdalenę smile

Za dużo nie popiszę bo muszę obiad przygotować ale po południu poklikam. Nanusia z rodziną wychodzi się niezle na zdjęciu a w życiu nie najlepiej. Tej kuzynce wytłumaczyłabym że źle robi i niech stara się to jak najprędzej naprawić , nasze postępowanie w stosunku do innych ludzi robi nas wyizolowanymi i samotnymi a ona bardzo o to się stara. Na Twoim miejscu Nanusiu powiedziałabym jej ażeby budowała prawidłowe relacje z rodziną bo nigdy nie wiadomo czy kiedyś nie będzie ich bardzo potrzebowała , ona postępuje głupio. Nie ma ludzi idealnych a w życiu każdemu wszystko może się zdarzyć i dobre i złe a nie zawsze nieprawidłowe jest to co nam się wydaje. Nawsadzaj kuzynce do głowy może w końcu przemówisz jej do rozumu to ona na tym skorzysta i również Ty.

63,560

Witam  wszystkie dziewczyny !!!
Siedze i czekam kiedy bedzie 9 am,u nas wszystko otwieraja o tej godzinie ...nie poszlam dzisiaj do pracy..ale ide na badania , zawsze co roku robie takie podstawowe ..ale dostalam tez skierowanie na EKG ..pierwszy raz w zyciu .
GRAZYNKO ..tak czasami bywa , wydaje nam sie ze juz cieplo ...a to wiosenne ciepelko jest niestety zdradliwe... maz z pewnoscia bedzie  bedzie happy ,ze cos robisz wokol domu ,a mysle ze dla Ciebie taki ruch tez jest dobry ....
NANUSIA...ja bym przeprosila i powiedziala ,ze mam inne plany na wolny weekend....i wcale bym sie nie tlumaczyla jakie to plany......piszesz ,ze ona nie ma nikogo ,do nikogo nie chodzi....a czy nie uwazasz ,ze to jej jest jakis wybieg aby przyjsc do Ciebie i pogadac ...bo w domu nie ma z kim ....
Kiedys tez nie potrafilam odmowic ..ale trzeba nauczyc sie mowic pewnym osoba ....NIE.

Milego poniedzialku wszystkim !!!

63,561 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-25 16:27:30)

Nanusia napisał/a:

Basiu

Jadę z taką sama ekipą ,jak w ubiegłym roku byliśmy w Turcji.
Średnia wieku ,ciut powyżej 70 lat  hi hi

No i mój problem.
Stare Stokrotki wiedzą ,że mam upierdliwą kuzynkę i to nie swoją ,ale exa.
Jej syn (30 letni) ma nową dziewczynę
Ona twierdzi,że nie chce się do niej przyzwyczajać ,bo potem przezywa rozstania
i na razie nie chce jej nawet poznać.
Jak syn przyprowadza tą swoją nowa,to ona wychodzi z domu.
Pytała mnie ,czy może w przyszły piątek i sobotę u mnie być  ze spaniem.
Zgodziłam się.
Ale teraz przyjechała do mnie w sobotę i powiedziała ,że nie może wrócić do domu do niedzieli wieczór.
I tak sobie siedziała u mnie 2 dni,wykańczając mnie psychicznie,bo gada ,jak najęta w kółko to samo.

hii Nanusia a widzisz jak to jest z tą upierdliwością   
tylko 2 dni a nie na co dzień lol lol
Twoja Kuzynka - trochę niepoważna ....   to co myśli ,że będzie wychodzić ze swojego domu  w każdy weekend ... ????
wiem ciężko komuś tak prosto w oczy powiedzieć ale musisz to jakoś jej przetłumaczyć ...
tak pomyślałam,że możesz jej strzelić bajeczkę ,że wychodzisz do X-owej 
ale ona powie - to nic ja sobie posiedzę u Ciebie w domu przecież znasz mnie:lol: i co ??? kicha smile

to same DZIERLATKI jadą do Bułgarii
ale przynajmniej znasz ICH i wiesz,że nudzić się nie będziesz .... fajnie smile

Strzałka ten film TATO ... miałam jeszcze na kasecie wideŁo  ....  lol  smutny ale dobry hmm

http://imgup.pl/di/DDQG/0e109a7672dfcaa8386bc7792b85a6883637.jpg

63,562

Melduję się!
KLAUDYNKA- a jednak Natalia zatriumfowala, ale expresowa byla. A ja myslę, ze Kuba bardziej skomplikowanie pichcil. Ale tez liczy sie caloksztalt, wiec nalezalo sie dziewczynce zwyciestwo. Jej sorbet zadziwil, ciekly azot-12 lat!?
NANUS- pewnie, ze 3szt. cebul do 23cm szer. donicy, dla mnie akurat, dam im pozyć.
A propos kuzynki: charakterek to ona ma, kompletny brak taktu. Usiadź, szczerze porozmawiaj. Kazdy ma swoje życie, nic jej do Twoich znajomych. Bron Boze nie zabieraj jej!
Masz swoje plany, to mow jej otwarcie. Gdyby sie wybierala, to powiedz "absolutnie", bo masz juz czas zajety. A gdyby tak niespodzianke Ci zrobila i zapukala, to kawe wypij z nią, no i szykuj sie do wyjścia, bo umowiona jesteś- wymysl coś. Badz asertywna, mów, wyraznie, bez ogrodek.

Obiad robię- dziś "chinczyk".   odezwe się, ale juz po chinsku pogadam, hi hi   pzdr.
Aha, o 5.30 rano bylo -2°

63,563 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-25 16:33:02)

Nanusia
       od lat wiem, ze sie z nią pieścisz co uważam za Twoja zaletę,
ale nie może być tak, aby ona niszczyła Twoje plany.
Wytłumacz, ze tak gdzie idziesz nie wypada brać "dodatków".
Od dawna widzę,ze ona Ciebie normalnie wykorzystuje,
bądź asertywna i powiedź NIE.
Wytłumacz, ze dobre stosunki z przyszła synową procentują.
Piszę, ale jestem przekonana, ze jej nie przekonasz.

Blanka
      super wyników życzę.
Chyba musisz  bardziej radykalnie zadziałać.

Klaudynko, Basiu, Gochnia
      mamy podobne zdania, a kuzynka Nanusi jest niereformowalna i to od wielu lat.

Nanusia
           przymrozek idzie falami, więc u Ciebie mogło nie być, a u mnie było.

63,564

Dzień dobry smile

Czy był przymrozek ,nie wiem,ale wiem,że ok.11.00 prószył śnieg.Początkowo myślałam,że mam coś z oczami,ale nie,to były drobne płatki śniegu.Byłam wtedy na działce i liczyłam kwitnące tulipany ,i mam ich 158 szt.Ładnie wyglądają,ale niebawem przekwitną.
Wifciu w altanie mam już wszystko zrobione.Dzisiaj właśnie kończyłam mycie boazerii i krzeseł,ponieważ pogoda nie sprzyjała pracom w ziemi.Jestem już trochę spokojniejsza,ponieważ mam świadomość,że będę miała więcej czasu dla siebie i nadrobię wszystkie zaległości,bez proszenia się kogoś.Dotychczas miałam 3 dni po 2 godz.,teraz będzie 5 dni po 2 godz. i to na zmianę,raz rano,raz po południu.
Nanusiu wiem,że doradzać jest najłatwiej,gorzej jest to wprowadzić w czyn.Kiedyś tak miałam jak Ty,ale się postawiłam i mam spokój.Nie muszę już zmieniać swoich planów,bo ktoś właśnie w tej chwili ,chce mnie odwiedzić.Początkowo był szok,ale w tej chwili jest już w porządku.Wreszcie ich wychowałam.Czasem trzeba się sprzeciwić,chociaż czułam się z tym głupio.

63,565 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-25 20:24:02)

Marta456 napisał/a:

.Jestem już trochę spokojniejsza,ponieważ mam świadomość,że będę miała więcej czasu dla siebie i nadrobię wszystkie zaległości,bez proszenia się kogoś.Dotychczas miałam 3 dni po 2 godz.,teraz będzie 5 dni po 2 godz. i to na zmianę,raz rano,raz po południu.

Marto
          bardzo się cieszę, odpoczniesz, porobisz na działce.
Jak jest tak zimno to ja nie jeżdżę na działkę.
Jutro przywożą suche drzewo do kominka,
ale tym zajmie sie pikny.
Zazdroszczę, ze w altance masz porządek, a kiedy buuuuuu ja to napiszę. tongue

63,566

Wifciu u mnie w altance też jeszcze nie posprzątane.
Tylko wy mówicie o altankach, mając na myśli domy letnie.
A ja mam na myśli prawdziwą altankę.
Na zimę owinęłam ją folią.
Jak się ociepli folię zdejmę i posprzątam w środku.
Mamy tam stół, cztery fotele i grill stoi.
Wszystko trzeba odkurzyć, umyć, wyrzucić zbędne rzeczy.

Dziewczyny do obory przyleciała pierwsza jaskółka.

63,567

Twoja Kuzynka - trochę niepoważna ....   to co myśli ,że będzie wychodzić ze swojego domu  w każdy weekend ... ????
wiem ciężko komuś tak prosto w oczy powiedzieć ale musisz to jakoś jej przetłumaczyć ...
tak pomyślałam,że możesz jej strzelić bajeczkę ,że wychodzisz do X-owej  
ale ona powie - to nic ja sobie posiedzę u Ciebie w domu przecież znasz mnie:lol: i co ??? kicha   ----- jeszcze mnie musicie nauczyc ja sie cytuje pewne teksty ...Please !!!!

BASIA...myslisz ,ze bedzie az tak nietaktowna i niekumata ??? mnie to juz nic w zyciu nie zdziwi ... w ubielym roku siedzielismy z friendem na ogrodku ...przechodzil sasiad(Polak,zona tez Polka) ..no i zaczela sie rozmowa ..zaprosilismy sasiada na piwko ,jego zona chyba uslyszala ,ze jest u nas i przyszla z corka 6 letnia nie pytajac nawet czy moze wejsc ( ja bym sie zapytala) ....zaproponowalam cos do picia a na talerzyku podalam rozne ciasteczka i cukierki ....po 2 h ...patrze ,a sasiadka bierze serwetke ,wsypuje na nia wszystko z talerzykow i mowi do corki ....bedziesz miala na jutro....powiem Wam ,ze mnie zatkalo .....ale nie dalam nic po sobie poznac ..ze jestem zniesmaczona ....no ale sa ludzie i ludziska ...wiec trzeba z tym zyc .

Pomimo .ze nie poszlam do pracy ...to dzien nie zmarnowany ...zrobilam badania ,EKG ,ogarnelam chalupe ,zmienilam posciel i upralam brudna ..a zaraz zabieram sie za obiad ..musze jeszcze przygotowc 2 sypialnie ,bo w sobote bede miala gosci z Quebec.
Pozdrawiam wszystkie MYCHY...jak to pisze Basia.

63,568

Nanusiu masz ciężki orzech do zgryzienia.
Przede wszystkim nie jesteś matką Teresą.
Nie potrzebujesz na okrągło wysłuchiwać jej kłopotów, bo swoich też masz.
Jest problem, że do niej nic nie dociera.
Ale ty nie musisz być dla niej pogotowiem.
Postaw twarde warunki i ściśle się ich trzymaj.
Żadnego zabierania jej do twoich znajomych czy rodziny.
Niech twego domu nie traktuje jak hotelu, bo spać ma u siebie.
Jak nie chce oglądać dziewczyny syna, niech zamknie się na strychu, bądż w piwnicy.
Albo niech siedzi w swoim pokoju na d..ie i nie wyściubia stamtąd nosa.
Jak ona wchodzi do ciebie do domu, ty nakładaj kurteczkę na ramiona i słodkim głosikiem powiedz
ach jak mi przykro kochana, żle trafiłaś, jestem już spóżniona i bardzo się spieszę na spotkanie.
Odezwę się do ciebie, a tymczasem pa

63,569

gochnia podziwiałam oboje zawodników, pięknie ze sobą rywalizowali, dorośli kucharze wiele od nich mogliby się nauczyć, oboje byli wspaniali ale Natalka miała stoicki spokój, niesamowita dziewczynka , szkoda że ten program nie był dłuższy . Kuba to klasa sama w sobie, jak będziemy mieli takich fachowców to tylko się cieszyć i stawiać na ich pokolenie.

63,570 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-25 20:34:24)

czytelniczka51 napisał/a:

A ja mam na myśli prawdziwą altankę..

Czytuniu
       pamiętam ten piękny obiekt .

Czytuniu, Blanko
       znam z opowiadań kuzynkę, chyba nic do nie nie dociera.

Blanko
wchodzisz w post koleżanki, robisz "CYTUJ" jest na dole po prawej stronie. Wymazujesz informacje nieważne / zaciemniasz tekst i robisz klawiszem
BACK SPACE.
Wpisujesz odpowiedź pod tym tekstem.
Pamietaj, ze zawsze musi być na początku np.
[ guote=wifa] i na końcu [ /quote] .

Posty [ 63,506 do 63,570 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 976 977 978 979 980 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024