STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 975 976 977 978 979 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63,441 do 63,505 z 102,609 ]

63,441

Odp: STOKROTKA-CAFE

http://i1.memy.pl/obrazki/ef96614910_piatek_piateczek.jpg
Witam tym radosnym akcentem smile
Na śniadaniehttp://f.wszelkieprzepisy.pl/images/9jdocrxn/placki-z-jablkami-i-bananami-orig.png
i herbatka dla wybranych
http://www.enro-herbata.pl/s/img/emotionheader.jpg
bo kawkę postawiła  Ba-Cha

Blanka laska z Ciebie. Ja tak wyglądam jak Ty prawie. Od kapelusz w dół do biustonosza i od stóp do majtek w górę, środek mam tylko obszerniejszy lol lol lol
Fajne te twoje zdjęcia,bardzo malownicze miejsca pokazujesz. Ale pojechać to nie pojadę. Nie lubię zamknięcia,źle bym się czuła ogrodzona i pilnowana przez strażników,bez możliwości wyjścia. Siedzieć cały czas na terenie ośrodka i obijać się o tłum to nie dla mnie.

63,442

Co do marzeń- to życie wystarczająco mnie kopnęło w zadek,żeby nie oczekiwać niemożliwego. Marzę o podstawowych rzeczach - żeby zdrowie dopisywało jak najdłużej,żeby jeszcze jakaś wnuczka się pojawiła,albo dwie i żeby nic nie burzyło naszej stabilizacji.

63,443

KŁANIAM SIĘ PANIOM!
Słoneczny dziś Dzień Ziemi.
BLANKA- za fotki "merci bokù ",  wrazenie robią. Widzę, ze freunda masz normalnego, bo u nas to 60latek szuka 40tki.
A ja wygladam nieco wzdluz, a wszerz to nieco sporo. Dlatego fotek nie robię, hi hi.
BACHA- "ta kawa budzi mnie"- dzieki.
BABA- smaczne racuszki (spasiba), ale nie za często, ok! -bo jak widze Blankę - to wpadam w kompleksy, hi hi.
To o marzeniach mowi się na głos??  Moje są inne, takie osobiste, dla duszy, serca.
Do zaś!

63,444

hiii  Gocha Ti  lol tak parlewu franse ... łi  ????  czy tylko znajomość pojedyczych słówek ???

Babo ja bym tam do tego ośrodka w Cancun poleciała lol na miesiąc ...
normalnie zarabiającego średnią narodową polaczka nie stać na Meksyk ...

do potem     no to  selawi lol

63,445

http://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2014/06/piateczek_2014-06-13_11-02-45.jpg

Witam weekendowo

Basia , zgadza się fb daje mi łobrazki pikniutkie, jak już tam wejdę to przynajmniej z jakimś pożytkiem niech bydzie.

Blanko , cieszę się że jesteś zadowolona ze swojego życia i życzę Ci ażeby Twoje marzenia nadal się spełniały.

Wifcia , nie zapomnij odpoczywać bo działka potrafi wypompować ze wszystkich sił .

63,446 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-22 12:30:11)

Hej dziewczyny

Blanka
        piękne miejsca i dziewczyna superowa.
Kiedy byliście na Kubie?
           Co do  Meksyku to pikny postawiłby,
ale nie dla mnie 16 godzin w samolocie to koszmar.
Poza tym nie lubię wyjazdów.
Byłabym szczęśliwa, gdyby w Polsce było cieplej.

Basiu
       skłam, że musisz iść do szpitala, a jedź do Anusi.
Odpoczniesz i nacieszycie się sobą.

Ba-Cha napisał/a:

Klaudynka - Wifi fajne łObrazki .... a czy są a FB???? potem kuknę lol

Basiu
       ja biorę ze strony, podaję link.
http://podpiszobrazek.pl/

gochnia napisał/a:

ze freunda masz normalnego, bo u nas to 60latek szuka 40tki.

Gochnia
        u nas taki facet szuka trzydziestolatek.

Klaudyna59 napisał/a:

Wifcia , nie zapomnij odpoczywać bo działka potrafi wypompować ze wszystkich sił .

Klaudynko
           mam  sił tyle ile mam i nic więcej nie zrobię.

Babo
             rozpieszczasz nas kochana.

Dzisiaj nie pojechałam na działkę, bo więcej chmur,
niż słońca.
Poza tym pikny od 9,00 chodzi i czeka kiedy pojedziemy,
a mnie to denerwuje.
Zostałam w domu i robię powolutku porządki w przydasiach.

Wszystkim życzę miłego dnia.

63,447 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-22 13:14:03)

hey ... Mychy

no dobra Wifi ja pojadę z chęcią do Anusi  chociaż na cały dzień ...
to co może skoczysz do mnie ... lol

nic nie musisz robić - tyle co przypilnować MAM z zastrzykiem...
potem  zajmuje się śniadaniem ..... pomaga - obiera ziemniaki z 3 sztuki ....   lol
zalewa kwiatki - czyści i niszczy wszystko u siebie - kij w oko smile
szuka- chowa- szuka- pakuje się
zabierasz się za obiad ... najlepiej jak byłby na 12-stą
potem hrabina wychodzi ... na ile???? ......tego nie wie nikt
w między czasie oblecisz sklepy spokojnie  - masz wolne teorytycznie 2- 3 godzinki ...
wracasz i czekasz  smile  ( klucza nie ma bo nie umie sobie otworzyć - o chyba,że kogoś z ulicy poprosi smile )
.... znowu zastrzyk - kolacja ....    bywa ,że przed 18 stą śpi jak dziecko ....
śpi jak jesteś w domu .... bo jak byś chciała wyjść ... to się nie kładzie ...
można zamknąć ja na dolny zamek - nie otworzy nikomu ani nie wyjdzie lol    to co 12 godzin ... chyba nic wielkiego lol ???

reflektujesz ???  hiiii   

u mnie piękniutka pogoda .... lol

http://podpiszobrazek.pl/upload/f567a5944c48e6ed51a9965af081516e5326.jpg
                                fajna ta stronka z fotami ... lol pozdrawiam smile

63,448

Basiu
        gdybyś mieszkała bliżej nie byłby problemu.
Dzielą nas jednak kilometry.

63,449 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-22 15:05:40)

Witam Stokrotki

Dzisiaj ciągle myślę ,że jest sobota.
Bo po pierwsze jest piękna pogoda,po drugie zajmuję się sadzonkami
i co najważniejsze ,nie mam nic do roboty.

Podziwiałam Meksyk na fotkach Blanki.
Oczywiście ,że bym pojechała.
Większość moich znajomych tam była.Ja niestety nie,bo nie było mnie stać na taką wycieczkę.
Nie miałam aż tak dużo luźnych pieniędzy.
Teraz ,to i dalej ,mnie nie stać.

Wszędzie w ośrodkach dla turystów jest podobnie,choć różni się najważniejszym
...jedzeniem  hi hi.

Któraś z was pisałaże nie mogłaby być w takim zamkniętym ośrodku.
Tego się nie odczuwa,bo tam jest wszystko ,co potrzeba człowiekowi do wypoczynku i relaksu.
Na zwiedzanie ,to i tak lepiej jechać w grupie,jak już sie jedzie do takiego hotelu w okolicy turystycznej.
Co innego ,jak się jedzie tylko na zwiedzanie.

Teraz to nawet nie będę się mogła przyznać ,gdzie jadę w tym roku,bo miały byście tylko ubaw ze mnie.
Wolę nie narażać sie na kpiny  hi hi  big_smile

Basiu
Ty już z góry założyłaś ,że u Mam jest demencja starcza.
A może przebadałby ją psychiatra ?

Gochnia

Chyba o ten sam sklep chodziło czyli Camaieu,prawda?
Dobrze,ze napisałas,że ta siatka jest wytrzymała,bo jest faktycznie duża a lekka.

Jednak nie jest sobota ,bo zaraz przyjedzie facet z banku.
Przenieśli nam do innej dzielnicy ,gdzie jest akurat remont trasy dojazdowej.

W takim osrodku
Sklepy,gabinety,fitnesy oraz leżing i plażing jest na miejscu.
Wszelkie alkohole i zabawy również.

63,450

Jak widać, każdy lubi co innego.
Inny sposób wypoczynku.
Pikny uwielbia zwiedzanie, a ja jestem domatorem.

63,451

Dzień dobry Stokrotki

Każdy dzień Was czytam,a więc jestem z Wami,tylko nie mam siły pisać.
Wifciu macham do Ciebie.

63,452

Sie ma!
Dzień ziemi, wiec bedzie przyziemnie. Po kolei i w ratach:
ANUS-wroce do Cię. Powiedzmy sobie prawdę: masz do czynienia z psychopatyczna osobowoscią. Tak, czy nie. Mąź sie pastwi,on jest PANEM, a wy z Karolką nikim, bo bezbronne, moze uzaleznione od niego?Jesli czepił sie tez cory, to tylko dlatego, ze słaby nie obroni się. Trzeba wtedy: jesli nie da sie odizolować, uciec ; to choć znalezć jakieś hobby- wymysl coś, bądź bardziej aktywna, wychodź- bo wtedy nie myślisz, nie pogłebiasz sie w matni, bo zwariowac idzie. Pomaga rozmowa z psychologiem, podpowie co i jak. Ale tez kumpela. No i nie zamykaj się, bo to nie wyjście. 
Zawsze wymyslam zajecie, by uciec od zlych mysli, to pomaga- np. decoupage, scrap, itp.  odpręza, nie czuję zmeczenia. Zawsze tez mozesz pisac tu, po to my jestesmy, spogladamy kazda innym okiem spojrzy, no i doradzi.

63,453

BACHA- konsi konsa, smieszka z Ciebie, poczucie humoru to Ty masz, zwazywszy na przymamusiny zywot.
Ich bin rosyjsko- niemiecka i tyle! Nawet ang. nie znam. SELAVI- jak se gadamy ( to z kabaretu), narzekamy na zycie, jak to zle- no i konczymy- "TAKIE ZYYYCIE"!
Cytuję moja rozmowe z córą sprzed paru dni na Messengerze- wraca do domu:
Masz lekture?- pytam.Chodzi o szkolna biblioteke.
Nie- ona
Wejdz do bibli pozycz- ja
Nie mam czasu- odp.
Musisz-ja dalej
Nope- ona
Co to "nope?- pytam
Tzw. nie-ona (z serkazmem)
Aha!     To moja znajomosc j. ang.

63,454 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-22 19:05:57)

wifa napisał/a:

Jak widać, każdy lubi co innego.
Inny sposób wypoczynku.
Pikny uwielbia zwiedzanie, a ja jestem domatorem.

Też jestem domatorką
ale
lubię od czasu do czasu gdzieś wyjechać.
Żebym dostała wszystko pod pysk .
Zwiedzać mogę przez jeden dzień w tygodniu.
Najpierw muszę odpocząć po podróży a potem po zwiedzaniu,które już mnie męczy.
Nie wyobrażam sobie już wyjazdów 3 tygodniowych i tylko zwiedzania.
Chyba bym musiała się wysoko ubezpieczyć,bo ściągniecie zwłok do polski ,to parędziesiąt tysięcy złotych.
I już żadnej przyjemności w tym nie widzę,zwłaszcza ,że od chodzenia ,to mi nogi w coś tam włażą  hi hi.
Długiej jazdy nawet najlepszym autokarem ,czy osobówką też już nie lubię.
A żeby zwiedzać,to trzeba sie jakoś przemieszczać.

Na wszystko jest pora w życiu.
I wszystko w odpowiednim czasie ma swój urok.
Pora na zwiedzanie ,dla mnie minęła.
Zostały inne przyjemności.   big_smile
Dla mnie najlepsze to słońce,plaża i woda.
Lubie też jak miejsce gdzie jestem tętni życiem.
Żadne odludzia nie wchodzą w grę.

Gochnia
Moze nie powinnam pisać za Anusię,ale mam nadzieję ,że mi wybaczy.
Jej mąż jest chory,ale nie leczy sie.
Anusia sobie z nim radzi.
Tylko nieraz ,jak sie szala przechyli ,to wyleje tu swoje żale.
Anusia ma oparcie też w pozostałych 3 córkach.
I jest bardzo silną góralką.
Tak Anusia?

I jeszcze jedno Gochnia
Chyba miałaś na myśli komsi-komsa pisząc do Basi  tongue
Chociaż konsi -konsa -tyż ładnie  hi hi

63,455

HEJ ..... HEJ ...KOBITKI ....
WITAM WASZ WSZYSTKIE .
ZAGLADNEŁAM TU  I CO WIDZE .
ZNOWU ZWIEDZAM SWIAT Z BLANKA . SUPER.............................................
MOGE JEDYNIE TAK PODROZOWAC , PCZAMI PO WASZYCH PIEKNYCH ZDJECIACH .
JA NIE MIAŁAM OSTATNIO CZASU , BO CHODZILAM DO PIELENIA OD RANA DO SAMEGO WIECZORA .
PRZYJEZDZAŁAM DO DOMU PADNIETA , RECE BOLAŁ NOGI NIE CHCIAŁY JUZ NOSIC , A KREGOSLUP TAŁ TEZ ZNAC .
ALE ZIMA ZAPEWNIONA OPAŁ W DOMU  I TERAZ TYLKO DO SZAŁERKA POWRZUCAC  .
JEDEN KŁOPOT Z GLOWY .
TROSZKE W DOMU I POTEZ ZNOW DO PRACY DO RWANIA RABARBARU A POTEM SEZON TRUSKAWKOWY .
pogoda w miare ladna ale wietrzna strasznie

63,456

Elzbieto
Gdzie Ty jesteś?
W Polsce?
Czy gdzie?
że wracasz do domu.

63,457

Cd. Szeryf skosil trawę, ale wszedzie nie wjechał. Brzydko wyglada, podkaszarę zabrał, chyba naprawia, albo na zlom?
Po mleczach przejechał, nie lubie ich, wolę Stokrotki, hi hi.
BLANKA - to ciekawie masz. Zyc nie umierac, nie powiem, ze zycie jak w Madrycie, bo o gore lepiej. No i perspektywy na zostanie Florydką.
Przynioslam z dołu cebule kwiatów, obralam z lupin. Jutro cd. dlubanie w ziemi.    Mialo być przyziemnie, jest!    Ot! Moj Meksyk!  A plaze tez mam, no i na co mi wielki swiat?
Moja dr z tyt. dr była w Meksyku. Przy dwoch specjalizacjach, mąź tez dr-  to sobie fruwają!
Przy pracoholiku, ktory urlopu nie zna, nie potrzebuje, to i sie prawie nigdzie nie jezdzi. A samemu nie umiem.
Na oslode, to jezdzimy na zakupy do Berlina, tyle.

NANUS- tak, to ten sklep. Dzis siatki uzylam, jak zwykle zreszta. Wybralam szaro- czarną.
Czemu myslisz, ze smiac sie bedziemy. Nic podobnego!  Moze jakies sanatorium wymyslilas, Ciechocinek? Pisz tu nam.
Ja Baltyk zobaczę, hi hi.

63,458

TAK W POLSCE , JEZDZIŁAM OKOŁO 50 KM DO PIELENIA TRUSKAWEK .

63,459

My tak zartujemy z BACHĄ - wiesz NANUS- to odp. na jej parlewu. Mialo byc konsi, ale moze tez komsi, wsiora wno. Musze konczyc.  Do zaś.

63,460

Z cebulowych mam tylko lilie.
Te co zostawiłam w donicy mają z 30 cm.
A reszta co posadziłam to jeszcze nie wyszła.
Jakos nie bardzo mi sie podobały po zimie.

Siatki nie dali mi wybierać.
dostałam czerwono czarną.

Trawnikiem sie nie przejmuj,za góra 2 tygodnie bedzie znowu do koszenia  hi hi.
Ja aż taka estetką nie jestem.

jeśli chodzi o moje wczasy,to Ty nie bedziesz sie śmiała,ale znam tu takie hi hi tongue
,że sie posiusiają ze śmiechu.
Już mam opłacone od 3 czerwca,ale powiem krótko przed wyjazdem.
Nie mam w domu pracoholika,ale ze wzgledu na pracę i zwierzaki,nie jeździmy razem.

Też jeździmy do Berlina na zakupy,choć mamy odrobinkę dalej niz Ty.
Autostradą leci się szybko.
Uznaje chemię tylko niemiecką.

63,461

elzbieta47 napisał/a:

TAK W POLSCE , JEZDZIŁAM OKOŁO 50 KM DO PIELENIA TRUSKAWEK .

Kochanie ,wyłącz Caps Lock,bo to oznacza krzyk w sieci.

Jak Ty masz takie zdrowie i wprawę,to dlaczego nie pojedziesz na sezon do Holandii.
Popracujesz 3 miesiace i zarobisz na cały rok u nas.
Niedawno był tam syn znajomej i przez miesiąc pracy zaoszczędził 1500 euro,to jest przeszło 6 tys złotych.

63,462

tak mogabym jechac , ale niestety syn jest nieletni
a jego nie moge zostawic bez kontroli bo wytrykus z niego .  i kto wie co by mu do głowy strzeliło.
nie zarobie tyle tu ale jestem w domu ,

63,463

Myśłałam,że miałabyś go z kim zostawić.
Szkoda ,że musisz tak ciężko pracować i znając życie nie za wielkie pieniądze.

U nas tak jak Wifa pisała ,nie można dostać nikogo do pracy nawet za duże pieniądze.
Ostatnio sąsiad się skarżył,że młodzi ludzie bez jakiejkolwiek praktyki ,nie chcą zacząć pracy poniżej 3 tys.

63,464

nie nie mam go z kim zostawic .
ja jestem zdana tylko na sama siebie niestety .
ale zawsze cos jest , nie sa to kokosy ale kupie opal
i na ksiazki dla chłopakow .
to wszedzie jest tak , ze nie mozna znalesc do pracy .
w naszym miasteczku nie ma pracy a te zaklady co sa to tylko na czarno mozna pracowa .
umowy zadnej nawet tej smieciowej .

63,465 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-22 21:05:15)

Marta456 napisał/a:

Dzień dobry Stokrotki

Każdy dzień Was czytam,a więc jestem z Wami,tylko nie mam siły pisać.
Wifciu macham do Ciebie.

Marto
         jesteś chora, czy z mamą masz problemy?

Elu
        współczuję, bo wiem jaka to ciężka praca.
Faktycznie u nas ciężko o pracownika.
Ja chciałam za umycie płytek /łazienka, kuchnia/, paneli  sufitowych /pokój 30m2/ dać 100-150 zł.
Panele podłogowe i resztę zrobię sama z piknym.

Pikny jechał dzisiaj kawałek aeratorem
i przyjechał wykończony.
Na szczęście był syn, który ma swojego ogrodnika do takich prac trawnikowych i namówił piknego na zatrudnienie fachowca.
Poparłam, bo jak mam słuchać jęczenie to lepiej zrobić porządnie raz na rok
i spokój.
Potem tylko koszenie, ale to może robić partiami.
Drugi plus to pomoc w domu, jak nie aerator.
Fachowiec ma przyjść w poniedziałek.

Nanusia
      pisz gdzie jedziesz, bo kop.

63,466

NANUŚ- to podobne upodobania masz w kwestii zwiedzania, wyjezdzania. Dlugo nie pochodzę, zaraz stawy dokuczają-to od tabletek tak mam, bo wiek jeszcze nie powinien pokazywac takiego schorzenia. A plazę, morze, piasek, jod- to kocham. Ale tez juz chowam twarz, bo przebarwienia wyskakują. Kiedys to chodzilismy na druga str. ulicy, ciut przez las i chop juz na dzikiej-zadnego czleka, jesli znajomi przyjechali. Ale straz morska postawila siatki przed dewastacja wydm, no i lipa. Teraz to chodzimy na plazę od osrodkow, bo spoko, mniejszy tlum. Ale tez mam przepustkę i free wjezdzam na osrodek privat, tlok, ale duzo atrakcji dla dzieciakow. Szeryf im nieraz cos pomoze, sprzet pozyczy, poradzi w razie awarii wiekszych, mniejszych.
Cebulki- prowadzę zeszyt, no i wpisalam, ze: 50 cebul gladioli juz siedzi, 15lilii- juz nie bede wykopywac, 5 dalii, canna, reszta czeka, czesc jutro- a ile przybyszowych! ze 200. Teraz juz tulipanki zerwę. Gladiole to lubia w sasiedztwie cos niskiego-nagietek, gozdzik, czosnek, aksamitka. Lubie tez słoneczniki ozdobne.  No, ok! Bo przynudzam.

63,467 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-22 22:53:14)

gochnia napisał/a:

Cebulki- prowadzę zeszyt, no i wpisalam, ze: 50 cebul gladioli juz siedzi, 15lilii- juz nie bede wykopywac, 5 dalii, canna, reszta czeka, czesc jutro- a ile przybyszowych! ze 200.

Gochnia
         żabo, ale Ty tam sie narobisz przy tych kwiotkach.
Ja posiałam 2 torebeczki nasturcji w skrzyni.
Resztę kwiatów to kupuję doniczkowe.
Kupił pikny już bardzo dużą Sundaville – rajski kwiat.

Dobranoc.

63,468

Dobry wieczór

Donoszę , że u nas będzie w nocy mróz.

W oborze urodziło się nam cielątko płci żeńskiej.

Nanusia a co ja mam powiedzieć, jeśli nigdzie nie wyjeżdżam ?
Czy też się ze mnie będziesz śmiała ?
Nie rozumiem dlaczego robisz tajemnicę z miejsca wyjazdu.
Jakoby inne  Stokroty miały się śmiać.

Ela podziwiam cię za ciężką pracę.
Ale są i efekty.
Opał na zimę to bardzo ważny i drogi wydatek.

Blanka zdjęcia i osoby na nich piękne.
Widoki aż dech zapiera.

Wifcia już taki słaby twój pikny , że trzeba wzywać fachowca ?
Zależy ile tych płytek w łazience i kuchni, bo 100- 150 zł to wcale nie tak dużo.
No i te panele na suficie.

Gochnia duże ilości kwiatów wysadzasz i siejesz.
Jak zakwitną, musi być pięknie.
Mówisz, że tulipany już u ciebie kwitną ?

63,469

Witam ! oczywiscie ranny post poszedl.... musze pisac z laptopa..wtedy nie ukazuje sie komunikat ...nie masz upr....

Gochnia ..teraz uwierzylas ze to nie fotki z netu ? ja wiem ,ze papier I kopm przyjmie wszystkie brednie ...ale po co mialabym to robic ...
Nanusia -masz racje tylko w czesci ...ze sa tam sklepy ..ale to nie prawda ,ze sa takie same osrodki tylko roznia sie jedzeniem.
Moj Friend nie pojedzie do osrodka ponizej 4.5 *, pisze teraz to co on mi opowiadal.....marne wyposazenie ,zdarzaja sie karaluchy I inne robactwa ,fatalny stan osrodka I obsugi,uboga roslinnosc.
Babo -to nie sa osrodki jak w Polsce ... jak przyjezdzasz przy zameldowaniu kazdy dostaje mapke osrodka ,jest zaznaczone wszystko co znajduje sie na osrodku ,sklepy ,bary , kawiarnie,restauracje, glowna stolowka, spa z masazami ,korty ,boiska do gry w pilke ,klimatyzowane pomieszczenia do gry w szachy, karty, amfiteatr,dyskoteka,baseny dla dorostych ,dla dzieci place zabaw I baseny,gdzie sa wejscia na plaze ,gdzie sa przystanki dla takich specjalnych wozkow,  na zyczenie zawioza Cie gdzie chcesz na osrodku. To jest takie male miasteczko ...w Meksyku osrodek byl na 1500 osob ,wcale tego sie nie odczuwalo ..na plazy bylo tylko widac ,ze duzo jest ludzi ....I wcale nie odczuwasz ,ze gdzies tam jest ogrodzenie...tam sie nie nudzisz ...rano na plazy kto chce robi gimnastyke przy muzyce z trenerka ,potem sa rozne zawody ..czasami boki mozna zrywac ze smiechu...na basenie sa tez rozne zajecia ,typu gra w pilke wodna , rowniez tu sa zawody ,nauka tanca ..salsa itp.Zawsze wieczorem o 9  przez caly turnus sa przedstawienia w amfiteatrze ,im lepszy osrodek tym przedstawienia sa na wyzszym poziomie ,trwaja 2 godziny ...czasami po teatrze sa koncerty zespolow muzycznych grajacych rozna muzyke....I masz wybor ...idziesz do baru ..mozesz pic do rana I gadac....pojsc na dyskoteke ..albo do pokoju spac...na takim osrodku jest zatrudniony sztab ludzi od rozrywki.
jesli chodzi o jedzenie....zawsze jest szwedzki stol...jest taki wybor ...mies,ryb, owocow morza,pizza,hotdogi itd ,warzyw .owocow,ciast.lodow ..jest wszystko doslownie co sobie zazyczysz,praktycznie jesz codziennie cos innego.....posciel,reczniki sa zmieniane codziennie ,nie musisz scielic lozka ,wychodzisz ...przychodzisz I masz pokoj wysprzatany ,lodowka uzupelniona w napoje ,piwo .Na plazy,jesli brakuje wolnych lozek ,boy przyniesie lozko I jeszcze wyczysci przy Tobie,bagaze nie musisz zanosic ,wnosic ,wszystko robia pracownicy osrodka.
Przepraszam,za to chaotyczne pisanie ,ale jestem zmeczona ..  a na koniec Wam napisze...a moze w nastepnym poscie....milej niedzieli ...Bacha Ty to spania nie masz, ja tak wczesnie kawy nie pije ...daj pospac rano ....

63,470

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68ca87f93e7d.jpg
z restauracji japonskiej na Kubie, siedzielismy naprzeciw I patrzylismy jak dla nas przygotowuje posilek ..ale tez byly pokazy w jego wykonaniu ..podrzucanie kawlkiem miesa ...a potem ktos na ochotnika czy zrobi to samo co on ...nikt nie chcial isc wiec poszlam ja ...

63,471

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0dd5b343cf.jpg
udalo mi sie zrobic to co on ..a to mieso trzeba bylo wysoko podrzucic  widelcem a na noz "nadziac"...pokazuje na mnie ,ze nadaje sie ...ale mnie sie udalo

63,472

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffa2e1e86cea.jpg

63,473 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-23 06:19:37)

.....  http://imgup.pl/di/S97G/www.gif 
                                                                                     żabcie lol

Blanka a miąsko smile było jadalne ?? 

Nanusia pisz migusiem gdzie wybierasz się na wakacje ???
w tym roku większość moich znajomych nie wyjeżdża na wyspy  czy gdzie kolwiek zagranicę
ze względu na zamachy ....

Czytka   jesteś uwiązana gospodarstwem ..   jak ja MAM ...

Gocha mieszkasz blisko Sopotu ???

Wifi jasne ,że jeden dzień byś wytrzymała .... z  tą przemiłą starszą panią ... lol
po kilku dniach jakby się MAM oswoiła ... i zaczęła się zachowywać "normalnie "  wiedziałabyś o czym pisałam hmm

http://imgup.pl/di/SW09/udanej-soboty-2015-04-25-08-55-12.jpg

pozdrawiam Wszystkie  Mychy ...  lol
te mało piszące .....  w szczególności  lol ....    co tam ????

63,474

witajcie .... w sobotniowy poranek ...
smacznej porannej kawy..
mi dalie zjadły w ubiegłym roku nornice .
jakas tam mam co sie uchowala bede sadzic .
lilie tez w tym roku kupilam jedna ,
gladiole mam swoje ale zwykle tez wsadze .
kupiłam dziwaczka kwiatk sadzi sie tak jak dalie .

Najwazniejszy jest opał i to juz mam , spokojniejsza glowa .

63,475

Hello sobotó!
ELUS - tez walcze z nornicami ( mam puszkę karbidu- nienawidzą tego zapaszku), te "gadziny"zostawily mi placki w trawie-dosiewac trzeba.
Lilie tez w domu mozna, ale krotsza odmianę, no i glebokie donice, wiadra.
BACHA- a gdziez, Sopot daleko. Mam 110km stad do jakby to napisac, hmmm. okolic Dziwnów, 20km od Miedzyzdrojow.
NANUS-- uwierz, ze to nie jest duzo kwiatow. Bo gina na duzym terenie.Tam jade tylko obrobic i w nogi, tam sie nie siedzi, nie wypoczywa- 1km do ogrodu, dziko.
Pewnie, ze tulipany juz są. Mam malo, ale ciagle cos wymyslam.
Macham do Was i życzę milusiej "suboty", zabrzmialo jak kubota- Nanus wiesz o co biega, tez macie?

63,476

Gochnia
tak nornice to plaga , tulipany tez mi zjadly i teraz juz nie sadze .
ja do Sopotu tez mam jakies 100 km  . moze troche wiecej . tak dokładnie to nie wiem .
nawet mi roze zjadly , a mialam taka piekna czerwona i pachnaca , zostały tylko gora a korzenie obgryzione

63,477

http://www.fotosik.pl/zdjecie/37224fd509e0238a a takie okazy za 3euro kupuje sie u sasiadow, az 45szt. A mowicie po co jeżdżę

63,478

Nanuś pomylilam z panią od nowego dzidziusia w oborce, a to radość!
Bociek jeden, a facet zrobil swoje i w nogi- latawiec jeden, nie usiedzi!

63,479

piekny zestawik gradioli

63,480 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-23 08:55:51)

Dzień dobry, witam sobotnio....
  Witam wszystkie stokrotki,miłego słonecznego dnia życzę........

https://www.hostmat.eu/images/44973787349132401605.png
      http://iv.pl/images/26836256949953131478.jpghttps://www.hostmat.eu/images/60239531873948316940.jpg

smacznego !

https://www.hostmat.eu/images/89921261749503664467.jpg

63,481 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-23 09:30:03)

http://content.pixxy.pl/items/H/Z/HZp9kW7LNz/obrazek.gif  lol
        I jak ??   
                      http://iv.pl/images/06363975927196622271.jpg

63,482

Pewien turysta zabłądzil w górach, tracił już nadzieję, gdy zobaczył jakies światła, a dalej góralską chałupę. "Jestem uratowany - zapłacę im - dadzą mi coś zjeść, napoją mnie, przenocują..." - pomyślał turysta i wszedł do środka. Patrzy na zapiecku leżą nieruchomo Bacowa i Baca.
- "Dobry wieczór, zabłądziłem, jestem głodny, chce mi się pić, zapłacę wam" - powiedział turysta.
...CISZA
- "Chciałbym coś zjeść - jestem głodny" - powtórzył.
...CISZA
Zdegustowany brakiem reakcji Bacy i Bacowej, wziął to co leżało na stole i zjadł.
- "CHCIAŁBYM SIę CZEGOś NAPIĆ" - powiedział, już zdenerwowany, turysta.
Gdy po raz kolejny odpowiedziała mu cisza - wypił co było na stole, przeleciał Bacową i wychodząc rzekł "Co za popieprzeni ludzie!".
W bacówce ciągle CISZA, gdy w pewnym momencie Bacowa nie wytrzymała i kichnęła. Baca na to: "Przegrałaś - gasisz światlo"
                         lol

63,483 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-23 10:41:57)

Dzień dobry dziewczyny

Czytuniu
         to jest działka, więc kuchnia i łazienka mają razem z ca 12 m2
Poza tym wiszą szafki, więc w jednym i drugim pomieszczeniu płytek jest tak naprawdę 2 ściany.
Gorzej z panelami u góry.
W usługę nie wchodzi mycie okien, ani podłóg
Pracy dla młodej dziewczyny jest na ca  3 godzinki.
Chciałabym takie pieniądze zarabiać w parę godzin.

czytelniczka51 napisał/a:

Wifcia już taki słaby twój pikny , że trzeba wzywać fachowca ?

Czytuniu
        miał niedawno blokadę, więc lepiej niech to zrobi profesjonalista.
Za blokadę zapłacił 400 zł, więc pewnie ogrodnik weźmie to samo, albo mniej.
Mój pikny jest pewnie z 10 lat starszy od Twojego, a to w tym wieku dużo.

Marysiu
       dzięki za wikt i rozrywkę.
Widzę kreski.

Elu
       jako młoda dziewczyna chodziłam dorobić do ogrodnika.
Wiązaliśmy tulipany, pamiętam tę robotę w szklarniach.
Później mieliśmy działkę, wiec od piątku do niedzieli zasuwałam w ziemi,
a potem jak urosło to robiłam przetwory.
Raz policzyłam wyszło 700 szt słoików przetworów.
Dzisiaj myślę skąd miałam siły, chodziłam do pracy, syn w przedszkolu na drugim osiedlu /musiałam go wozić i przywozić/ jeszcze dom.

Gochnia
        lubię ukwiecona działkę, ale nic na siłę.
Wczoraj wspominaliśmy naszą działkę przed jeszcze 5 laty.
Były dwa oczka, rzeczka, mostek, rybki pływały.
Teraz nie miałby kto to czyścić,
bo aby to wyglądało ładnie potrzeba pracy i pieniędzy.

Basiu
       wiadomo, ze Mam przy obcej osobie chciałaby dać się poznać z najlepszej strony. lol
Chyba, że ja bym jej "umiliła życie" to Twój powrót byłby zbawieniem dla niej.

Ba-Cha napisał/a:

Czytka   jesteś uwiązana gospodarstwem ..   jak ja MAM ...

Basiu
        jestem uwiązana  przez Czarka.

Słońce u nas się przedziera, ale przedrzeć się nie może.
Chodzę..... i myślę co robić, ale chyba nic,
bo ma przyjechać wnuczka.

Miłego dnia.

63,484 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-23 11:07:17)

Witam Stokrotki

Dzień zaczęłam wcześniej ,bo słonko ma być tylko do południa.
Jutro ma być bardzo słoneczny dzień.

Dziewczyny ogródkowe

Od lat staram sie mieć tylko kwiaty w pojemnikach,żeby mieć jak najmniej roboty.
Ta zima musiała być bardzo łaskawa,bo gdzie tylko możliwe wychodzą mi kwiaty posadzone z 5 lat temu.
Niektórych nie widziałam ze 3 lata.
Nawet na mojej plantacji czosnku-mam posadzone 100 ząbków na powierzchni 1 metra kwadratowego w rozstawie 10X10 cm- wyszły tulipany ,o których dawno zapomniałam.
I to nie mało.
Tak jak Gochnia uważam ,ze nasiona i cebulki z Niemiec są bezkonkurencyjne.
Lata świetlne temu kupiłam w NRF kupiłam torebkę nasion fasolki szparagowej.
Okazało się,że było w niej 7 nasion.
Okazała sie też tyczkową.Zbiory były nie do przejedzenia.

Lilie poza tymi Św Antoniego,które też dopiero w ubiegłym roku zakwitły,mam na tarasie w donicach.
Tylko pachnące ,bo uwielbiam zapach lilii i wcale mnie nie duszą.
Policzyłam mam 5 olbrzymich donic i 4 mniejsze.

Czytuniu
Gratuluję nowego cielaczka.
Niech się chowa zdrowo.
Jakie postepy robi Adelka?
Pewnie ma już ząbki.
Pamietasz może kiedy jej wyszły pierwsze.
Nasza nie ma jeszcze żadnego,wiem,że jest między nimi różnica 6 tygodni,ale to chyba już czas,zeby jej wyszły.

Wifa
Moja sąsiadka ma sprzątaczkę z Ukrainy.
Taka Jaśnie Pani,że czeka aż przyjdzie gosposia,żeby jej zrobiła śniadanie.
Tej Ukraince,nie sąsiadce  tongue
Kobiety Ukrainki są bardzo pracowite,czego nie mozna powiedzieć o ich mężach.

Tak na marginesie,to dzieki tej sasiadce mam wgląd ,jak żyją bogaci ludzie na codzień.
Do kapania psa,przyjeżdża też osobna osoba hi hi.
Ale kto zabroni bogatemu ? big_smile 

Blanko

Pisząc ,że te ośrodki róznią się tylko jedzeniem,miałam na myśli,że w każdym państwie ,a zwłaszcza o niepewnym bezpieczeństwie , są takie ośrodki.
Chyba będąc w Polsce nie jeździłaś do Egiptu,Turcji i Tunezji.
Dla nas to są tak samo tanie wyjazdy ,jak dla Amerykanów Kuba i Meksyk,chociażby z racji odległości.
Wierz mi ,że tam jest tak samo.
Nie byłabyś w stanie odróżnić ,czy jesteś na Kubie ,w Meksyku,czy w w/w  krajach.
Zresztą większość tych ośrodków należy do tych samych grup kapitałowych.
Kiedyś myślałam,że nie ma większego luksusu,niż Hilton.
Teraz wiem,ze są lepsze hotele.

Teraz tak jak Basia pisze ,wszyscy boją sie jechać,tam ,gdzie grożą zamachy.
Ja tam bym pojechała,ale niestety nie jeżdżę sama,więc muszę się dostosować.
Miałam do wyboru Chorwację i Bułgarię,bo do Włoch oni jadą we wrześniu.
Z dwojga złego wybrałam Bułgarię.
Dlaczego z dwojga złego?
Lubię plaże z piaskiem,a nie skały i kamienie- Chorwacja.
Byłam już tam i powiedziałam,że więcej nie pojadę.
Natomiast w Bułgarii ,do wszystkiego jest używana przyprawa "czubrica".której  wręcz nie znoszę.
A jadę do hotelu All In.
Pewnie mi zostaną do jedzenia ,torty,lody i ciasteczka.

A tak zawsze się zarzekałam,że do dawnych " Demoludów" juz nigdy nie pojadę.

Jak dobrze,że teraz wszystko kopiuje,bo mi pokazało że nie mam uprawnień.
Pewnie bym już drugi raz tyle nie napisała.

63,485 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-23 11:17:34)

Nanusiu
        w ubiegłym roku  był syn z rodziną i bardzo sobie chwalił urlop.
Czysto, schludnie, mnóstwo atrakcji dla dorosłych i dzieci.
To nie jest ta sama Bułgaria, jak za komuny.
Myślę, ze fajny wyjazd.

Nanusiu
       panią, która ma mi pomóc nawet nie nazywam sprzątaczką,
a myślę jako o pomocy.
Zazwyczaj jeszcze ja pomagam np.przynieś gorącą wodę, a brudną wylewam.
Częstuję kawkami, a często i obiadem.

63,486

Wifa
Wiem,ze to nie sa już czasy komuny i powstały nowe hotele 5*,ale niestety mentalnosci
Bułgarów nikt nie zmienił i jedzenia niestety też nie.
Ja jadę do 4*,bo czerwiec,to jeszcze nie główny sezon  i wszędzie niby sie starają
Ta cholerna czubrica większości smakuje ,tak jak mnie majeranek.
Ale dla mnie to paskudztwo.
Wiesz,gdybym była aż tak bardzo nastawiona ,na nie ,to bym nie pojechała,żeby się męczyć za własne pieniądze.

Babka do pomocy ,by ci przyszła,ale na stałe.
Nawet na 2 godziny ,ale regularnie.
Synowa ,jak była w ciąży ,to woziła kobietę z Komornik,do takich dorywczych prac.

Gochnia
Pytałas ,co to Pestka?
Jedna z pierwszych Galerii Handlowych w Poznaniu.

63,487

Hej sobotnio.
Nie pisalam za duzo bo mnie cholera brala jak sie napisalam i wciaz mialam brak dostepu czy jakos tak...

Teraz Was czytam...
Mam zaległości

63,488

Nanusia napisał/a:

Babka do pomocy ,by ci przyszła,ale na stałe.
Nawet na 2 godziny ,ale regularnie.

Nanusiu
        na stałe to na działce obijałybyśmy się o siebie.
Tam jest ogród i wiesz, jak się wnosi,
to zamiatam czy przejeżdżam odkurzaczem prawie codziennie.
Chodzi o dół, bo do góry nie wpuszczam nikogo, a sama chodzę w papciach.

63,489

Siemka Stokrotki smile

Aleście się rozpisały z samego rana.
Ja właśnie siedzę nad kawą.

Jeśli macie problem z tym,co wyskakuje: ''nie masz uprawnień do strony"
To trzeba wrócic do poprzedniej strony i ten Wasz post nadal tam jest.
Można go od nowa skopiowac i otworzyc nową stronę Stokrotek i tam wstawic.

Pozdrówka dla wszystkich.

63,490

Dzień dobry wszystkim

wifa napisał/a:

Marto
         jesteś chora, czy z mamą masz problemy?

Z mamą wszystko w porządku,to przecież przedwojenny materiał.Gorzej ze mną,coś we mnie pękło i na wszystko reaguję płaczem.Jak z kimś rozmawiam wszystko jest w porządku,ale jak tylko jestem sama i zaczynam rozmyślać, wszystko jest do kitu.

63,491 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-23 13:42:05)

hey Mychy lol

Nanusia  - co chcesz Bułgaria  też jest fajna .... z kim jedziesz ???

Marta masz gorzej ode mnie  ..... jesteś we większym domowym więzieniu .....
teraz wiosna .... fajnie byłoby wyjść gdzieś z równolatkami .... pośmiać się .... pogadać  o pierdołkach ...
nie myśleć co tam w domu ..... ??????? hmm
a tu kicha   .....

coś Netki dziwnie chodzą
chodzą jak żółwie ....       

pozdrawiam Wszystkie co napisały lol i te co tylko czytają a nie mają weny do napisania choćby króciutkiego  wpisu

http://podpiszobrazek.pl/upload/6a41f70cfbc46a4ea6a23b0e5b074ceb5346.jpg

http://podpiszobrazek.pl/upload/32f0410a9887e10e8339aad3e10261ef8937.jpg

63,492

Witajcie

Spałam i spałam.
Tego mi brakowało.
Korzystam, skoro Zosi nie ma.
Zosia od czerwca ma już jeżdzić z mamą do przedszkola.
Nie wiem czy to wypali, bo Zosia jeszcze malutka, bardzo wrażliwa, nie sika w nocnik tylko czasami.
I zupełnie nie chce nic jeść oprócz mleka.

Wifciu po twoich wyjaśnieniach zmieniam swój pogląd.
Ta pani powinna za stówkę to zrobić o czym piszesz.
Mocno by się nie napracowała, a stówę miałaby w kieszeni.
A co do tego, że zaprosiliście pana też się zgadzam.
Jeśli mąż miał blokadę, nie ma co się nadwerężać.

Nanusiu nasza Adel nie ma ząbków jeszcze.
Do buzi potrafi włożyć nawet całą swoją rączkę, a potem wymiotuje.
Ma różne specjalne gryzaki, ale ból dziąsełek pewnie jest bardzo duży.
Wczoraj córka była z nią jeszcze raz na kontrolnym usg bioderek.
Wszystko jest ok.
Jak się weżmie Adelkę za rączki już siada.
W łóżeczku potrafi się tak zaklinować, że krzyczy jakby ją ktoś dusił.
Wciąż zostawiając ją na plecach, momentalnie przewraca się na brzuszek.
Jest ogromnie ciekawa świata.
Na kanapie już nie wolno jej zostawić, bo spadnie.
Najbezpieczniej na podłodze.
Na dzwięk muzyki Adelka wywija kuperkiem  , nóżkami i rączkami.
Śmieje się jak się do niej mówi.
Jest bardzo ruchliwa.
Te jej duże oczy budzą zachwyt u wielu osób.
Dzisiaj Adelka zostaje z nami, bo jej rodzice mają imprezę u kogoś tam.
Ty napisz jak rośnie twoja wnusia.

63,493

Jestem ponownie...

Wifo tez zgadzam sie z tym, zeby przyszedl.ktos do roboty. Bedzie z tego pożytek miala ta osoba, ktora zarobi. Np ja bym mogła smile .
Tak na przyklad.
Wiadomo - do P. nie pojade .

Czytko...jak brzmi prawidlowo imie Adelki? Adela czy Adel?
Nasmialam sie z niej jak opisywalas. Hihi.

Blanko...zdjecia super. Oboje z Przyjacielem Twoim jesteście ladna para.
Nic dodac nic ujac...

Ja z Was wszystkicch mam najblizej do Sopotu. Pewnie z 20...zalezy z jakiej.czesci Gdanska oczywiscie...
Lubie Sopot...ale powiem, ze molo w Brzeznie jest przyjemniejsze. I za darmo...
I tam jest mnostwo atrakcji np dla dzieci... Sa karuzele, sa koniki..jest takie ranczo zrobione...
Kilka knajpek...nie takie drogie...super deptaki...a wieczorkami imprezki na deskach... (wiem bo moja rodzina tam jezdzila na ubawy : D )

Takze zapraszam do Brzezna na Molo.

63,494

Podczytuję Was miłe Stokrotki i podziwiam.Pozdrawiam Was serdecznie.

63,495

hey Magda a to tak nie ma .... trzeba cosik napisać smile

pierwsze pytanie co robiłaś przez te lata ????
zarejestrowana jesteś w 2010 roku ???   ....  lol
i drugie : za co NAS  podziwiasz ??? hi

u mnie zaczęło krapkać deszczem bleeee

Gocha a to byłam w Twoich stronach 

Sandra w tym Brzeźnie na molo nie byłam ... smile

do potem...

63,496 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-23 16:45:03)

coś się dzieje z Netkami
pierwsze nie chcialo mi wysłać posta
a teraz wskoczył post 2 razy .....

http://podpiszobrazek.pl/upload/7ea3e9652a3c180ea0b40f5b0d12289f8054.jpg

63,497

Sandro malutka pisze się Adela.
To ja tak zdrobniale do niej mówię Adel.

63,498

Przez te lata podczytywałam Was i będę dalej to robiła ponieważ piszecie bardzo ciekawie ,po prostu o wszystkim "co Wam w duszy gra' i wstawiacie cudowne obrazki oraz zdjęcia -ja tego nie potrafię ale z przyjmnością oglądam.Dzięki Wam za to.Od czasu do czasu coś skrobnę.

63,499

A Ciebie Ba-Cha  podziwiam za wielką cierpliwość do swojej MAM.

63,500 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-23 18:38:46)

Wpadłam na chwilę zobaczyć ,poczytać,pouśmiechać się   big_smile
I co widzę ? wszystkie stokroty balują lol no poza kilkoma tu obecnymi.
http://mypozytywni.pl/images/uploads/2ef28d314a746794372012c327c941b66c3a057c.png

Marta napisał/a:

Jak z kimś rozmawiam wszystko jest w porządku,ale jak tylko jestem sama i zaczynam rozmyślać, wszystko jest do kitu.

Martuś ...skarbie nie poddawaj się .https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLxwiizT25Z4SG3w8DtRph-Vyu-jfUDsrteCztHQ04M0XhRs39nQ
Magdaleno zapraszamy do nas ...wszystkiego możemy nauczyć smile
                  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12509561_939685759449676_6824691236209817058_n.png?oh=0e71c00f6756779973818d0b4541c05c&oe=57B6556C

63,501 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-23 18:22:56)

Marta456 napisał/a:

z kimś rozmawiam wszystko jest w porządku,ale jak tylko jestem sama i zaczynam rozmyślać, wszystko jest do kitu.

Martuniu
         chyba przyszło zmęczenie materiału i masz dołek.

Magdaleno
    za Basią i Marysią zapraszam

Wszystkiego można się nauczyć.

Czytuniu
      gdybym mogła robić to nikogo nie prosiłabym o pomoc.
Jakoś powoli w dwójkę zrobimy.
Ucałuj Adel i Zosię od cioć Stokrotkowych.

Sandro
       w ubiegłym roku byliśmy z Czarkiem w Gdańsku.
Był to wyjazd, aby zwiedzić miasto.
Powiedziałam, że już z naszym psiakiem nigdzie nie pojadę to męczarnia.

63,502

hii Marysia obrazek dałam FB lol
faktycznie niektórzy przesadzają .... i najlepsze piszą komentarze : pięknie wyglądasz ... nic się nie zmieniłaś hiiiiiiiiiii
i dobra byłaby tak opcja smile

Magda senks smile    ale ja już cierpliwości nie mam ....
nasza Marta to ma cierpliwość ...   do potęgi entej ....  smile

do wieczorka ...

63,503 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-23 19:45:42)

Zapraszam przy sobocie, po robocie

http://imgup.pl/di/ALF3/w-dka.jpg

63,504

ładnie ...ładnie Wifi   masz procenty hiiiiii
dzisiaj jest sobota ... od rana lol   łObrazek nieaktualny smile

63,505 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-23 20:28:24)

Ba-Cha napisał/a:

ładnie ...ładnie Wifi   masz procenty hiiiiii
dzisiaj jest sobota ... od rana lol   łObrazek nieaktualny smile

Basiu
      zrobimy sobotę.

Projekt ustawy o opłacie medialnej.

"Projekt ustawy o składce zakłada, że będzie ona wynosić 15 zł miesięcznie i będzie obowiązywać korzystające z energii elektrycznej osoby fizyczne, osoby prawne oraz jednostki organizacyjne nieposiadającą osobowości prawnej. Składkę, obowiązującą od początku przyszłego roku, będą pobierać dostawcy energii.
Dostawcy energii do 10 stycznia każdego roku będą przesyłać swoim klientom (tym nowym zaraz po podpisaniu umowy) informację o obowiązku i sposobie płacenia składki (np. numer rachunku bankowego do wpłaty, wzór zapłaty za jeden miesiąc lub dłuższy okres, maksymalnie rok, informacje o zwolnieniach od zapłaty oraz konsekwencjach wynikających z jej niepłacenia). Dostawcy będą prowadzić ewidencję wpłat oraz przekazywać środki urzędom skarbowym (za każdą opłaconą składkę otrzymają 30 groszy prowizji w przyszłym roku, a 20 groszy w kolejnych latach), które z kolei wpłacą je na rachunek Funduszu Mediów Narodowych.
Składkę trzeba będzie opłacać do końca każdego następnego miesiąca - za poprzedni miesiąc albo dłuższe okresy, maksymalnie za rok.. W ustawie z przepisami przejściowymi napisano, że wśród osób, które do końca stycznia zapłacą składkę za cały rok, Fundusz Mediów Narodowych może przeprowadzić loterię z tysiącem nagród po 5 tys. zł."

Posty [ 63,441 do 63,505 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 975 976 977 978 979 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024