Rano dziekowalam ,za kawke i sniadanko ...ale post wcielo...
Basiu ,gdziekolwiek pojedzisz...Kuba,Meksyk,Dominikana ,Jamica...osrodki sa ogrodzone ,jest straznik na bramie i tubylcy nie moga wejsc ,chyba ,ze tam pracuja,to samo jest z plaza ,wstep wzbroniony dla mieszkancow danego kraju.Z osrodka mozesz wyjsc ...ale na wlasna odpowiedzialnosc ,albo z zorganizowana wycieczka przez osrodek .
My na Kubie jezdzilismy na motorach , ale w Meksyku ,Dominikanie nie jest bezpiecznie samemu... zapuszczac sie do miasta ....a tak przewaznie to osrodki sa oddalone od miast.
Co do marzen ...ja caly czas marze ,a czemu nie !!! mam dwa marzenia ....ciagle mam nadzieje ...ze poznam przyjaciolke..taka jaka byla moja tesciowa ,bo ona nie byla moja tesciowa, tylko przyjaciolka !!!!!!!!! ( jak dotychczas to same porazki).....i ze na stare lata bede mieszkac gdzies ,gdzie jest cieplo.....moj friend mowi ,ze marzenie moze sie spelnic .bo mozemy kiedys zamieszkac na Florydzie ( tu pol roku emeryci sa w Kanadzie -lato ,nastepne pol roku sa na Florydzie -jak zima jest w Kanadzie),a on bedzie mial wysoka emeryture jak na warunki kanadyjskie ,bo ma rzadowa prace - od 30 lat ,a do Polski nie chce wracac.
Gochnia ...wstawilam tylko 2 zdjecia ,bo wiecej nie moglam ...caly czas ukazywal mi sie Error i brak dostepu na strone....mam wiecej zdjec z tego osrodka ,bo byl wyjatkowo piekny, jesli chodzi o roslinnosc, roznorodne ptaki ,kaczki i ryby . Nie chce dolaczac zdjec na ktorych jestesmy my i znajomi ,bo uwazam , ze bez zgody osob trzecich ,nie powinno sie takich zdjec wstawiac na fora....taka wyznaje zasade ...dlatego wybieram te ..na ktorych jestem sama lub krajobrazy.
Wifa,Luc pomimo Waszych wskazowek ...nie mogalam usunac zdjec ...bo ciagle pokazywal mi sie komunikat ...nie ma dostepu ...a potem brak dostepu na forum ...