STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 971 972 973 974 975 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63,181 do 63,245 z 102,609 ]

63,181

Odp: STOKROTKA-CAFE

Babo
        bliskie mi Twoje wpisy i się z nimi zgadzam.
Dodam, ze jak pikny wstaje to Adonisa nie widzę.

Dobranoc dziewczyny

63,182

wifa napisał/a:

Babo
        bliskie mi Twoje wpisy i się z nimi zgadzam.
Dodam, ze jak pikny wstaje to Adonisa nie widzę.

Kiepski też nie Belmondo smile
Cieszę się ,że nie jestem odosobniona w niektórych poglądach.
Dobranoc,miłych snów.

63,183

Dziewczyny ,poczytalam ...i chyba opacznie mnie zrozumialyscie.....BABO a czy Ty myslisz ,ze ja myje garnki w balowej sukni ,czy chodze na codzien w domu w szpilkach ...chodze tak jak Gochnia w legginsach do tego T -shirt ,albo dzinsy +T -shirt . owszem dres ubieram ,jak ide pobiegac ,albo jedziemy na polnoc na ryby ..... tez tak jak Ty ,kiedy mam wolne ...zero makijazu ...ale wlosy mam zawsze ladnie uczesane ...nie spiec w falnelowych koszulach ,pizamach ...juz tak sie nauczylam i od wielu lat lubie ladna bielizne ...czy to cos zlego ??  Mnie naprawde nic do tego jak kto chodzi ubrany ,bo kazdy ma swoj styl ,ale tylko przytoczylam skrajne przypadki ....
GOCHNIA - tutaj jest taki sklep HOME  SENSE ..dopiero bys szalala .sa drozsze rzeczy i takie na kazda kieszen ,  jest wszystko co potrzebne do domu , niespotykane meble ,piekna posciel i rozne bibeloty ,dywany itd.
Tutaj wszyscy sie pozdrawiaja ,nawet jak ide do parku ,to wszyscy sie mowia sonie HI lub HELLO , oczywiscie ,sa nacje ktore nie pozdrawiaja nikogo ,ale nie bede pisac, bo znow cos  narozrabiam......i mnie zjedziecie.
Pogode dzisiaj mamy fantastyczna ,w koncu zawitalo cieplo ,dzisiaj chodzilam w samym sweterku !!!!
Koncze bo znowu wyswietli sie ze nie mam dostepu .Dobranoc !!!

63,184

Bry wieczór.
Nie było mnie krótko, ale wystarczyło aby mnie praca przywaliła - czasem się spiętrzy.

Czytko - jakże się cieszę, że bociania rodzina wróciła. Zazdroszczę Ci, że możesz ją obserwować.
Przynajmniej nam czasem poopowiadaj.

Nanusia napisał/a:

Jeżeli chodzi o Luc,to mam nadzieję,że nie lata koło męża,tylko najwyżej go dopieszcza big_smile
Po tym zabiegu miał na drugi dzień normalnie chodzić.

Nanusia ma rację wink
Mąż chodził normalnie od razu po zabiegu - na własnych nogach szedł ze szpitala. Trochę tylko mówił, że ma sztywne nogi po znieczuleniu.
Lekarz zresztą kazał mu chodzić, więc jeszcze tego samego dnia poszliśmy na spacer.
Metoda jest świetna. Jej wadą jest niestety to, że nie jest refundowana przez NFZ, a tania nie jest.

Do chodzenia po domu mam kilka ubrań "domowych". Dresy, getry, dżinsy, szorty itp. W domu muszę się czuć komfortowo. Wystarczy, że do pracy muszę się elegancko ubierać (co zresztą lubię, ale trudno w tym funkcjonować w domu).

63,185

Dzien dobry
Wszystko zostało wyjaśnione teraz mozna zmienić temat jak to Wifa pisze nie ma co drążyć
Pomadki te całodzienne to rzeczywiście trzymają sie na ustach ,muszę sobie kupic ,syn dał  mi błyszczyk ,ale ten tak sie nie trzyma na ustach
Dziewczyny ile godzin trzyma pomadka na ustach ta całodzienna hi hi
Pozdrawiam wszystkie stokrotki

63,186

http://www.maciora.pl/wp-content/uploads/yapb_cache/1362916503_.7lapn58s4nkss0ko4o8kgw000.ekdjdxruf9s8k40s08o080wks.th.jpeg
Śniadanko podaję
http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/paszteciki-z-farszem-miesnym-368844.jpg
i napoje
http://www.odzywianie.info.pl/img/stories/arts/_665x/kawa-czy-herbata-co-lepsze-dla-zdrowia-i-sylwetki-.jpg
Smacznego smile

63,187

Moj krupniczek ryżowy
Włoszczyzna mrożona sypie tylko bez szparag brukselki tylko w paski włoszczyzna
Do tego ziemniaki pokrojone w kostkę +ryż biały czy brązowy ,listek bobkowy ,ziele angielskie i gotuje wszystko razem ,mozna na udka mozna postny pózniej dodać troszke mięska z drobiu
Jak boli mnie żołądek to robię postny

63,188

Baba dzien dobry
Miłego dnia
Ale te paszteciki oj sa pyszne robiłam hi hi

63,189

Mówią w tvn24
Jak kradli z kont dziesiątki milionów przez internet 94 miliony

63,190

Takie mamy gangi wszystko ukradną ludzie aż strach ,jak ktoś ma duża kasę na koncie
Moj syn mowi mama wam nie ukradną bo ty wszystko zabierasz hi hi
A wiecie w paryzu jest taki zwyczaj ,ludzie proszą o papierosa ,jak syn siedzi w kawiarni czy o 6 rano czy w południe to przychodza ,to mowi w ciagu kilku minut rozdał by cała paczkę ,a papierosy paczka kosztuje 6,50 euro albo 7 euro
Tam jest zwyczaj picia kawy w kawiarniach przed praca hi hi unas pustka w kawiarniach a tam tłumy

63,191

Syn zakupy zrobił do nowego własnego mieszkania ,przyjdą zamontuje meble kuchenne ,piekarnik zmywarkę ,lodówkę wszystko jest ,jeszcze tylko kanapę specjalnie rozkładana i składana ,pralkę tez kupił
Ludzie to wszystko takie drogie ,za złożenie szafy 200euro robocizna droga

63,192

Łoże za duże musi oddać znajomym ,loża maja wadę bo nie mozna złożyć hi hi zawala cały pokój

63,193

Hi! Wczoraj awantura u moich bockow bo byly az 3szt. Jeden najwidoczniej szuka "kobity" i domu, ale zostal przepedzony. Teraz sa oba,cicho siedza. Oto one-fotka z 19.45

http://images77.fotosik.pl/512/8b74d8081e3bd220med.jpg

63,194

Dzien dobry..
Babo...
Te pszteciki ....mniam....alurat bym zjadla cos na ciepło...

Morawko....faktycznie drogo za zlozenie szafy.hihi

My dziś jedziemy mamie mojej złożyć szafe... big_smile

Gochnia...ja chyba zrozumialam i co Ci chodzi...
Z tym upiekszaniem sie...

Jednak ja buzie maluje...oczy tez...rano...jak juz sie umyje...nawet dzis gdy siedze w domu...
Po domu chodze w dresie lub getrach...ale staram sie by to bylo nie rozciagniete...nie takie byle jakie...
Po prostu mi i makijaz i ubiór pomagaja w depresji...

Wifo...nie natrafilam na ten plyn do dywanow...kupilam wezyr kwiatowy...ale tego zapachu nie czuc...wypralam 2/3 tego dywanu...zaraz skoncze resztę...

Jednak ja nie potrafie wyprac "na sucho" bo bym sie chyba "zaryla" przy robieniu tej piany...

Moja byla tesciowa prala tak ze przez noc calkiem wyschly. Ale prala starymi firanami...ponoc lepiwj sie pierze bo ten brud wchodzi na te firany.
Ja piore szczotka do podlog...
Ale widac...jest kremowy a byl popielaty hihi...

63,195 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-04-16 07:18:52)

Lucynko....to super ze ten zabieg u męża jest taki nieinwazyjny...
Zyczymy mu zdrowka...i Tobie tez...
Aby te spacerki Wam.sie nie znudziły nigdy...
Dobrze, ze mieliscie srodki na ten zabieg, ale czemu nie ma na NFZ? Co to takiego, ze nie refunduja?

Gochnia...to mialas widowisko...
A jak oni sie klocili? Chybs sie nie dziobali?

Basiu...wstawaj.bo weekend przespisz tongue

63,196 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-16 07:35:17)

hey Stokroty ...
witam Morawkę - Babe - Goche i Sandre ....

caffe zapodano  http://imgup.pl/di/1LDL/10253782-4210597159125-3995466591979311631-n.jpg

Babo -   te paszteciki wyglądają apetycznie ...

Morawko jak kraść do duuuużą kasę hi hi

właśnie dokończyłam nawet fajny polski film : LAWSTORANT
dobra obsada i teksty lol lol    bo fabuła to taka kryminalna bajeczka ....

Sandra z tymi starymi firanami i praniem dywanów - pianą
to stary dobry sposób ....
a najlepiej to nie mieć tak jak ja lol   i po ptokach ...

Blanka przeciEEE nic takiego do focha smile nie napisałaś .. smile

pozdrawiam WSZYSTKIE ...

63,197 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-04-16 07:53:16)

Witam romantyczną filiżanką pachnącej kawy.Takie piękne filiżanki i cały zestaw miała moja babcia ,uwielbiałam widok okrągłego stolika z serwetą którą sama na szydełku lub drutach robiła.Nie odziedziczyłam zdolności po babci a ona tak pięknie
haftowała kwiaty,,,, szyła na maszynie,,,, robiła swetry na drutach i szydełku.Właśnie rozpaliłam w piecu mąż rano wszystko przygotował nanosił drzewo.. teraz poszedł do pracy.Muszę ugotować kaszę dla psa już ją rano nakarmiłam i zamknęłam na dworze w zagródce.Pomyć gary ogarnąć świat...Jest mokro ale pięknie.Jestem przed kawą i śniadaniem.Dzisiaj na obiad obiorę kartofle i będą pulpety rybne w sosie pomidorowym.Nie robiłam ich mąż ugotował rosół na głowach ryb i zrobił farsz na pulpety.Ja tylko zrobię kulki obtoczę w mące ugotuje na rosole a po wyjęciu zagęszczę mąką i koncentratem żeby wyszedł sosik...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6499c4e79dfd.jpg

63,198

NOWA-u mnie zapachnialo kawą, zawsze ziarnista, innej nie posiadam.Gorzej jest jak mam zabrac ze soba np. do szpitala- to dodatkowo  musze mielic. Zaluje, ze nie ma  talentu do haftu, drutu,szydelka- nieraz to ziab w domu, wiec skarpet na drutach - bruuube-u mnie nie za duzo. MAM - tez nic w tej branzy nie "umi"- zaaal!
LUC- dbaj o mezulka, aby sie nie przeciazal, wspieraj, by szybciej przebiegla rekonwalescencja.
SANDRA- kotlowaly sie ptaszki, trzepotaly skrzydlami, az pewnie piora lecialy.   Ja tam sie az  tak nie upiekszam, delikatny makijaz. Pisalam, ze wole do domciu cos kupic niz na tylek. Mniej ciuchow, bo potem nie nosze, leza w szafie. Jedynie co potrzebuje, to buty na wiosnę i koniec.
BACHA- jak krasc to duzo! A u mnie po wlamaniu to tylko brakowalo alkoholu. Trafilo na zura, wiec ciesze sie. Dziurka mala w szybie podwojnej od tarasu - pytanie jak ja zrobil, bo ponoc nie do zbicia! Ech, szkoda gadac. No i koszty nowych, czekalam tydzien, w nerwach. Ale policja mowi, ze zlodziej nigdy nie wraca w to samo miejsce.   Teraz juz spie spokojnie, alarm, ale co strachu bylo...!

63,199

Gochnia...to kto dal gwarancje na te szyby od tarasu "nie do zbicia"?

Mam pytanko...nie mam w domu zdanych miejsc by powiesic chocby Krzyz.
Mam taki duzy, drewniany "pokrzywiony" z kawalka jakby galezi...Kupilam go specjalnie na Kalwarii Zebrzydowskiej... Kest to moja pamiątka z czasow, jak jezdzilam w te okolice na Wakacje...juz tam nigdy nie pojade...Szkoda...

Nie chce pytac tej pani o mozliwosc zrobienia Dziurek w scianach...bo tu jest wszystko odświeżone. .. moze sa jakies nowatorskie sposoby?
Bo obraz...jest pladkii mozna go np przykleic....a sekaty Krzyz?
Zalezy mi by wisial...

63,200

SANDRA- na zlodziejskie manipulacje przy szybach, to nie obejmuja gwarancje. A nadto to dzis inne technologie juz, klejone wewnatrz, podwojne, a ja widze jedną, nie znam się.No teraz chiiba mocniejsza.
W Castoramie wszystkie nowinki wieszania czegokolwiek na scianie znajdziesz. Bez wiercenia, dziur robienia, kolkow itd. Szukaj w necie, pytaj w Casto.Tasmy klejace, nie zostawiaja sladow po odklejeniu, ciekawe jaki ciezar przytrzymuja, czy spory obraz tez??

63,201

Witam słonecznie dziewczyny big_smile

Morawko składanie mebli u nas też tanie nie jest , podajesz w euro ale oni w euro zarabiają stąd wydaje się to bardzo drogo, a u nas za składanie mebli płaci się firmie 10% ich wartości , wszystkich mebli jakie ostatnio kupiłam to zapłaciłam 10.000  , a więc + 1000 zł za złożenie .
Po mieszkaniu chodzę na luzie, getry i bluzeczka hi, hi wygodnie i zdrowo. big_smile Blanka, nie przejmuj się , żadna z dziewczyn nic złego nie pomyślała, każda z nas pisze to co myśli i każda ma prawo. Ja też się nie odzywam jak piszą dziewczyny o makijażu, bo go nie stosuję, a jeszcze wiele lat temu nie wyszłabym ze śmieciami do pobliskiego śmietnika bez makijażu i szpilek, jednak wiele w życiu się zmienia i bardzo dobrze bo nie jesteśmy monotonne big_smile

Wifciu wczoraj zapomniałam Ci odpisać że to menu jakie sobie zażyczyłaś to dostaniesz ode mnie w następnym życiu , w tym nie zasługujesz na kapustę i boczek na pierożki zesmażony hi, hi big_smile big_smile

Bawcie się dobrze dziewczynki, ja idę w tę piękną pogodę na spacerek a po drodze zrobię zakupy , paaa...

63,202

No i nie mogę nic napisac. Mam brak uprawnien. Buuuuu....

63,203

Witam sobotnio.
Zaczyna się niebo "przecierać". Chyba będzie słońce. W tej sytuacji trzeba coś ogarnąć koło domu. Po tych deszczach strasznie wyrosła trawa. Za tydzień pewno nie wjechałoby się kosiarką. Słoik w Warszawie, to koszenie nam zostało, bo zwykle to on robił.

Morawko - nie da się porównywać cen z innych krajów w ichniejszej walucie do cen naszych. Trzeba by to porównać w relacji do np. zarobków. Dopiero wtedy widać czy to drogo czy nie.
Łoże faktycznie nie nadaje się do każdego lokum, bo nie jest składane. Dla mnie to akurat zaleta - tylko przykrywam łóżko narzutą i gotowe. Już by mi się nie chciało codziennie składać, rozkładać, wyciągać i chować pościel.

sandra.sandra napisał/a:

Lucynko....to super ze ten zabieg u męża jest taki nieinwazyjny...
Zyczymy mu zdrowka...i Tobie tez...
Aby te spacerki Wam.sie nie znudziły nigdy...
Dobrze, ze mieliscie srodki na ten zabieg, ale czemu nie ma na NFZ? Co to takiego, ze nie refunduja?

Nie refundują, bo NFZ refunduje tylko starą metodę (wyrywania żył), a to jest nowoczesna metoda termoablacji.
Klaudynko miłego spaceru.
Wszystkim miłej soboty.

63,204

Hej dziewczyny

Blanko
        Klaudynka napisała prawdę, każdy pisze co uważa.
To nic osobistego do Ciebie.
hihihi głupio były myć połogi w szpilkach.

Morawko
        szminka trzyma się na ustach od rana do wieczora.
Nie jest tania, ale warta swojej ceny.

Klaudynko
       nie martw się, odszukam Cię i postawisz jedzonko na drugiej stronie.
U nas wzięli za piknego sypialnie 9% wartości mebli.

Sandro
       Gochnia ma rację są taśmy dwustronne.

Gochnia
       robiłam na iglicach, szydełku, szyłam, a teraz nic. Zero.
Nie mam cierpliwości.

Basiu
        jest takie powiedzenie "Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki".

Grażynko
       to pracowita jesteś , jak mróweczka.

Babo
      te Twoje śniadanka przejdą do historii Stokrotek.

Jestem w domu, bo słonecznie, ale chłód leci po nogach.
Dzisiaj, jak co tydzień przyjeżdża moja wnuczka,
więc będzie wesoło.

Miłego dnia.

63,205

wifa napisał/a:

hihihi głupio były myć połogi w szpilkach.

Głupio też, ale przede wszystkim mało wygodnie wink

63,206

Przyszliśmy ze spaceru ,pogoda piękna ,ale nie tak bardzo gorąco
Wifa fajnie kupie sobie ,juz kiedyś oglądałam ,ale jakoś nie kupiłam hi hi
Sandra krzyża nie zabiera sie ze starego mieszkania
Luc zarobki sa przeciętne 1500 -2000 tys euro ,a opłaty inne jak unas ,podatki nie maja tego miesięcznie ,opłaty za to ze ma sie mieszkanie własnościowe ,za to ze sie mieszka itd opłaty czynszowe rarytasów nie ma
200 euro to duzo za złożenie małej szafy
Basiu byłam w ciuchu kupiłam fajna tunikę ,jak zakładam to mnie wyszczupla pokaże ci jak będziemy gadały 14zl dałam ,włożyłam do prania hi hi

63,207 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-04-16 12:04:49)

Siemka Stokrotki smile

Wyobrazcie sobie, że pół godziny temu wstałam.
I wciąż jakoś nie mogę się rozbudzic, więc już wstawiłam wodę na kawę.
Nie wiem czemu, ale od rana w uszach mi gra ta piosenka smile :

https://www.youtube.com/watch?v=mky6eHcqRYo

Edit.zaglądam do szafki, a tu ni ma kawy sad
Już mam, pożyczyłam łyżeczkę od teściowej smile
Do sklepu pójdę, jak się rozbudzę smile

63,208 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-16 12:12:42)

Witam Stokrotki

Na razie słońce,ale ma jeszcze dzisiaj pokropić.
Dobrze,że nie mam trawnika i nie muszę kosić,ani podlewać  hi hi.

Skończyłam właśnie śniadanie.
Jem co najmniej godzinę ten serek grani ze szklanką kawy.
Rano piję mieloną w szklance .

Gochnia

Sklepy z wyposażeniem mieszkań tak samo mnie nie interesują ,jak sklepy z narzędziami.
Mam 3 durnostojki,ponieważ dostałam je w prezencie.
Zastawę białą prostą. Rosenthali po mamie nie używam.
Żadnych firan,dywanów,serwet,serwetek i bibelotów.

Może nie jestem kobietą,choć lubię gotować .

Morawko
A palnij sobie co chcesz.
Wiesz,że ja nie jestem przewrażliwiona i mam duzy dystans do wszystkiego.
Nie znam przyzwyczajeń Francuzów,ale przypuszczam,że ta jak we Włoszech,śniadanie przed pracą ,to właśnie kawą z jakimś ciastkiem ,wypita w kafejce.
We Włoszech to kosztuje 1 euro,więc nikomu nie chce sie babrać w z tym w domu.

Babo
Robię czasami gravlaksa,ale zawijam w folię aluminiową i robię dziurę od spodu.
Podobno tak nie powinno się robić,tylko zawijać w jakąś szmatkę,żeby wpijała tą wodę.
O gazecie,nie wspomnę.
Czekam na świeży koper.
Każdą rybę jem z dużą ilością kopru.

Dalej nie zrozumiem,jak można żyć bez kopru,tak jak Włosi  hi hi

Wifa
Jakiej Ty teraz używasz pomadki,że taka droga?
Dalej tą dwu fazową?
Ja mam tą Bourjois Rouge Edition Velvet,ale maluję się nią tylko jak idę na przyjęcie z jedzeniem,bo wiem ,że przetrwa wszystko.
Nie lubię jej na co dzień.

Jeśli chodzi o widok rano Adonisa ,czy Belmondo ,jak to określiłyście,to ja niestety ale nic nie widzę,bo wstaję 2 godziny później i to najwyżej ja mogę wyglądać ,jak Nimfa ...błotna  big_smile

63,209

u  mnie pogoda letnia   czekam na jakiś sygnał ... może pójde na ogródki posiedzieć

do południa byłam zanieść moje skórzane czerwone półbutki
trzeba te pięty od środka poratować .... 30 zeta ! strasznie drogo  smile
one są przewygodne ... to muszę je ratować smile

przeszłam się na targ - do punktu krawieckego ...
tam wymieniają suwaki zamka ...   ( w kurtce .. )

do potem....

Morawko do poniedziałku tunika wyschnie to mi pokażesz hi hi

pozdrówa dla reszty Stokrot ...

63,210 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-04-16 14:20:58)

Hej babeczki...

Morawko,a dlaczego nie zabiera sie krzyza?

Raczej mialabym dyskomfort moralny, gdybym go tam zostawila. Jest moj...taki sobie upatrzylam i po taki na te Kalwarie pojechalam...
To juz 3 mieszkanie, na ktorym ob ze mna jest...

Nanusiu...ja nie rozumiem o jakim jedzeniu mowisz, z ta dziurka....i szmatka...

Wifo, u nas jest cieplo ale woetrznie. Wiatr jest jednak cieply...Ludzie niektorzy w koszulkach...

Rano nie chcial mi wejsc post,ze kot znow ugryzl mojego syna...
Posmarowalam mu maścią przeciq bakteryjna, ktora mial przepisana przy ostatnim ugryzieniu.

Dzieci bawily sie ...chowaly sie i jak syn wyglądał, to kot na niego zapolowal...tuz pod okiem...cztery dziurki od zebow...
Biegal z nimi...myślałam ze sie bawi...a nie poluje....no i sie mylilam...

63,211 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-16 14:42:55)

Nanusia napisał/a:

Wifa
Jakiej Ty teraz używasz pomadki,że taka droga?
Dalej tą dwu fazową?

Tak, dokupiłam 3 szt i używam koloru zależnie jaki mam ubiór.
Dla mnie to superowe. Rano pomaluję i chodzę cały dzień.

Sandro
       Morawka ma takie swoje przepowiednie,
ale ja nie przywiązuję wagi do takich rzeczy.
Sama nie mam bibelotów, tylko wazony i na tym koniec.
Wszystko popakowałam w karton i chciałam dać synowej,
ale ona też nie jest chętna to może Selenka skorzysta.

63,212

Dziewczyny ...dobrze ,ze kazda ma inny punkt widzenia na  otaczajacy nas swiat , kazdy cos" wynosi" z domu ...moja mama byla zawsze zadbana ...czy byla w domu ,czy w pracy ...wiec takie mam od lat nawyki .... co nie znaczy, ze nie szanuje "innosc".
Jeszcze co do mezczyzn ....moj friend ...sam sobie pierze ,sam prasuje , sam kupuje dla siebie garderobe,biale koszule i te lepsze ,spodnie  zanosi do pralni .....jest zadbany ,regularnie uprawia sport  ...zima- narty ...lato- tenis ,rolki ,rower ,  czasami jedziemy na polnoc z ladza na ryby .W tym roku ,tak jak ja , skonczy 60 lat.
Tu  wiekszosc ludzi dba bardzo o kondycje ,sa ku temu stworzone warunki.....bo duzo jest basenow ,kortow tenisowych,klubow fitness, boisk i nie sa kwoty wygorowane za godz. tak jak w Polsce .Wszedzie po parkach ,skwerach mozna chodzic po trawie ,mozna rozlozyc koc i lezec caly dzien.
Dziewczyny, to jest inny kraj, anizeli Polska ....tu wszystko jest inne ..... tylko znow mnie nie zj.....,  ja jestem i bede  Polka i nie neguje to co polskie ,bo Polska ,to tez piekny kraj i wcale nie odbiegamy od innch narodow  ,a powiedzialabym ,ze w niektorych sprawach jestesmy do przodu.....gdziekolwiek pojde , wszystko mnie nteresuje bo jestem ciekawa swiata .... i porownoje ...np: jeszcze nikogo tu nie zobaczylam aby mial ubytki w zebach , nigdy nie widzialam kobiety i mezczyzn z tlustymi wlosami ,nikty nie spotkalam aby od kogos bylo czuc nieprzyjemny zapach ......mozna spotkac natomiast dziwnie ubrane osoby np ...w zimie kozuch i klapki na nogach ....albo spodnie z pizamy.
Wsrod Arabow ,Hindusow ,Chinczykow nie spotka sie otylych mezczyzn , kobiety niestety tak ....
Ktoras pisala ,ze byla w Stanach ......Stany a Kanada to calkiem inne ,bardzo rozne kraje ....ja osobiscie nie chcialabym mieszkac w Stanach ,tam mi sie nie podoba duzo rzeczy i zachowan ....no chyba ,ze na Florydzie ...ale to tylko ze wzgledu na pogode.....
Milej soboty zycze wszystkim !!!!

63,213

Hej, hej poobiednie!
Tak sie grzebalam- obiad, sprzatanie- ze dopiero moge do ogrodka zajrzec, 1km. No ale lunelo przed chwila, grzasko. A w ogole to mam blisko kanal i jeziorko, wiec tam czesto wilgotno jest.
BLANKA - pisz, nie tlumacz sie, my kapujemy, ze Ty w innym swiecie zyjesz. Moja MAM dlugo w Niemczech byla, no i przywiozla nawyki oszczednosci i jak zgniatala puszke noga przed wyrzuceniem, czy gotowala ziemniaki w kostke i malej ilosci wody, itp. to bylam zmieszana. Dzis juz mnie nic nie zdziwi.
Sluchajcie! Kazda z nas jest inna, powtarzam. Jedną bedzie cos dziwic, a inna przyjmie to za normalną rzecz. Abyscie lepiej cos zrozumialy, trzeba by bylo znac realia. A tu sie nie da niekiedy pisac.
NANUS- zadnych bibelotow w nadmiarze, ale w umiarze owszem. Gdybym Ci pokazala wczorajszy zakup z Home& you - zrozumialabys za co ich kocham. Zachwycam sie ichnimi bieznikami, serwetami 3d, poduchami z chwoscikami, itd. wymieniac bym mogla. A uwierz mi mam gdzie stawiac. Szeryf chcial duuzą chalupe, to ma. A roboty i roboty, zdrowia nie mam.   
Nieraz nie kapuje o czym piszecie, no i to jest ta innosc l

63,214

gochnia napisał/a:

Nieraz nie kapuje o czym piszecie, no i to jest ta innosc l

Gochnia
       to pytaj,  zawsze dostaniesz odpowiedź.

Blanko
      opisuj, bo każda pisze co u niej słychać, jakie ma zdanie.
Nikt Ciebie nie odbiera źle, najwyżej inaczej. Ma inne zdanie.

63,215 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-16 18:25:21)

Sandro

Pytałaś ,co zawijam w folię ?
Łososia na gravlax albo gravlaks. To taki sposób przyrządzania łososia na surowo.
Baba o tym pisała.

Gochnia
Znam te sklepy,bo są u nas w każdej galerii.
Nawet je obeszłam w poszukiwaniu serwisu w renifery dla synowej.
Poduszek też nie mam.
Może i miałabym gdzie to wszystko poukładać ,czy postawić,ale mam w domu skrajny minimalizm.
Co nie znaczy,że u kogoś w domu to mi się nie podoba.
Wręcz przeciwnie. Jestem nawet zachwycona.

To tak jak u innych podoba mi sie trawnik ,na nim stół,parasol i fotele.
U siebie nie mam trawnika, a przy stole zwykle siedzą goście.Nie ja.

Muszę się pochwalić,że po raz pierwszy będę miała w domu stół z krzesłami.
Jutro to przyjedzie.
Dostałam w prezencie.
Jestem ciekawa ,czy się przyzwyczaję chociaż do widoku.

Wifa
Ty też dopiero od niedawna masz stół.
Siedzicie przy nim ,jak jesteście sami?

Gochnia
Ja tam prosto z mostu pytam ,jak nie kapuje.

63,216 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-16 18:43:43)

Nanusia napisał/a:

Wifa
Ty też dopiero od niedawna masz stół.
Siedzicie przy nim ,jak jesteście sami?

Nanusiu
       jemy przy nim obiad.
Jak goście to tak, siedzimy przy stole.
       Salun cały dzień stoi pusty,
bo po obiedzie każdy idzie do swojego pokoju.
Wiesz,ze byłam przeciwnikiem, ale pikny przeforsował pomysł.

63,217 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-16 18:45:51)

Nanusia to ja mam pierwszy raz od 35 lat stół z krzesłami, kupiłam 3 tygodnie temu,  nie chciałam nigdy mieć a teraz mnie naleciało i osobiście je kupiłam. No i napiszę Ci że jestem zadowolona, przyzwyczajam się a nawet z chęcią jem przy nim, wyrzuciłam ławę a w to miejsce kupiłam stolik do foteli a stół z 6 krzesłami stoi z boku i nie zawadza mi na środku pokoju czego się bałam.
Jest wygodnie, ustawnie i ładnie a więc i Ty będziesz zadowolona, do wszystkiego można się przyzwyczaić z czasem  nawet do własnego chłopa big_smile

63,218

Nanusia kawa we Francji kosztuje 4,50 euro taniej jest u hindusów
Blanka u mojego syna w paryzu tez jest inne zycie ,a mieszka juz 25 lat
W każdym kraju jest inna kultura inna kuchnia itd
We Francji prysznic biora tylko rano hi hi my wieczorem ,chociaz juz tez u młodych sie zmienia ,bo młodszy syn 39 latek tez nabrał nawyków wieczor po polsku rano po francusku hi hi
Sandra tak ja robiłam nie zabierałam krzyża ,kupiłam nowy i ksiądz poświecił
Mówią zeby nie zabierać kłopotów ,chorób itd tak mówili mi starsi ludzie kiedyś ,każdy moze robic po swojemu
Basiu tunika H'M hi hi
Pozdrawiam wszystkie
Zjem swoją zupkę ryżowa ,moj je mowi ze pyszna

63,219

hej kobitki deszczowo i sobotniowo
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/13006703_1606681206323547_3636264444825508001_n.jpg?oh=d07527c65189c0fe4b8bb4f896ccb97d&oe=57B455B3
dla poprawienia chumorku

63,220

Masz rację Klaudynko,że się przyzwyczaję ,ale pewnie tylko do widoku.

Nie jemy razem żadnego posiłku,bo ja śniadanie jem na fotelu.
A mój wszystkie posiłki je w biurze.
Ja teraz przeniosłam swoje biurko miedzy kuchnię a pokój,bo mnie dym papierosowy denerwuje.
Nie zlikwiduję  nic ,co stoi.
I wszystko będzie stało na środku pokoju.Nie mogę nic ustawiać pod ścianami,bo pokój jest za duży i by wyglądał ,jak sala do aerobiku  hi hi.

Morawko
Przecież większość ludzi meble przenosi z mieszkania do mieszkania.
Czy to może chodzi tylko o krzyż.
Ja przenoszę taki maleńki święty obrazek.
Może on mi to zdrowie przenosi  big_smile

63,221

hii Morawko to ja powinnam mieszkać we Francji ...
uwielbiam poranny prysznic lol

nic mi się nie chce ..... zaczęłam  oglądać melodramat   ... może się rozkręci

zmykam ....     do jutra lol       paaaaa

63,222

NANUS- na srodku to mam pusto. Stol stoi z boku, a glownie jemy i w karty gramy wlasnie przy nim. Najwygodniej. Jak nie ma gosci, to "szatkujemy "w kuchni, bo wszystko pod reka, razniej, cieplej hi hi, slowem swojsko.
W dniach poniedzialek - sroda gimnazjalisci kl.3 pisza testy, wiec lekcje skrocone, od 12.50,  bo " nie przeszkadzac!"

63,223

Właściwie chciałam napisać post,
ale stwierdziłam, że nie moje tematy są poruszane.

Rano nigdy nie biorę prysznicu, bo boję sie o swoje zdrówko.
Poza tym się nie pocę, więc nie widzę potrzeby.
Syn, pikny bierze 2x dziennie, a  syn bywa, ze i trzy,
zdzierają skórę.
Mądrzy ludzie żyją w brudzie. lol

Basiu
       udział Twój na łączce jest bardzo okrojony
i pamiętaj o czerwonej kartce.

Elu
      fajna wklejka. Szkoda, że taka mała.

63,224 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-16 21:54:25)

Wifciu , a brudna szyja szczęściu sprzyja big_smile

Basi dałabym na razie zieloną kartkę a to kartka nadziei. smile a jak nie pomoże to koniecznie czerwoną big_smile

http://www.pomniejszacz.pl/files/94859476c0b8b047235f42eb0ecb10.jpg

Dobranoc miłe dziewczyny, na pewno jeszcze zajrzę, ale Lucynkę i tak serdecznie pozdrawiam bo wieczorami jej nie widuję big_smile

63,225

63,226

wifa napisał/a:

Mądrzy ludzie żyją w brudzie. lol

A każdy mądry wie,że pod brudnym jest czyste lol lol

63,227 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-16 22:29:56)

https://fotograffka.files.wordpress.com/2014/05/img_03841.jpg?w=940

W Stokrotkowie łączka była
czasem nawet mnie się śniła
że wędruję sobie po niej
i wierszykiem piszę o niej.

Stokroteczki co do jednej
wychylały z trawy główki
białe, ciemne i rudawe
chętne udział brać w zabawie.

Słonko mocniej już przygrzewa
żadna na nie się nie gniewa
chociaż Ba-Cha w ciemnym kącie
chowa się i gromko ziewa.

Bo leniuszek ją ogarnął
w łapska swoje ją zagarnął
więc za nogę chwytam Basię
może urwać ją mi da się
lecz się budzę ...
o la Boga
przy mnie leży czyjaś noga ! ! ! sad big_smile big_smile

63,228 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-04-16 22:31:40)

Brawo Klaudynko smile

Basi na pewno wierszyk się spodoba smile
Tylko nie urywaj jej nóg big_smile

63,229

Klaudynko superowy,

dobranoc dziewczyny

63,230

Klaudynka wierszyk jak zwykle trafiony. Ale musisz przy okazji , chorero ,deptać kwiatki ??

Robiłam sushi.Zrobiłam 169 sztuk,różnych. Zajęło mi to 2,5 godziny. Nogi mi włażą w d.... . Ale dzieci zajadały z takim smakiem,że warto było tyle przy tym stać. Zięć się śmieje,że wykupi mi turnus rehabilitacyjny na kręgosłup. Bo kręgosłup najbardziej mi siada.

Jutro leżę do góry jajami. Kiepski robi obiad,ja się nie dotykam smile

Pozdrawiam wszystkie Stokroty ( Klaudyna wszystkich nie podeptała)
http://i1.memy.pl/obrazki/3b66971502_dobranoc.jpg

63,231 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-04-17 06:30:49)

Dzień dobry

http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/008/198/8198271_800.0.jpg/w-niedzielne-rano-zaproszenie-na.jpg

63,232

Nie budzę nikogo, ale jakby któraś była już na nogach to
zapraszam na świeżo parzoną kawę.

Wczoraj przepiękna pogoda była.
Dzisiaj duża mgła, ale może słońce jeszcze wyjrzy.

63,233

Klaudynko wierszyk dla Basi piękny.
Basia poczuła wiosnę, stąd brak weny.

Sandra co twoje to zabierasz z mieszkania.
Krzyżyk na ścianę był twój, więc nie widzę powodu, aby tam został.
W sprawie rzeczy święconych nie ma żadnych przepowiedni, ani zabobonów.
Zawieś go w nowym domu i niech się wam szczęści.

63,234

hey Stokroty  lol

heyy Czytka lol    dosiadam się z drugą kawencją

http://imgup.pl/di/1IIN/31fa5f228f807293d74d595cbf4dc826.jpg

Klaudynka senks za wymienienie mnie w wierszu  lol

http://imgup.pl/di/RWJ7/e089c600d6a06955888a6e75a03fb199.gif
                                                                                                uśmiech przesyłam lol

..... Stokroteczki co do jednej
                       wychylały z trawy główki
                       biale,ciemne i rudawe
                       chętnie udział brać w zabawie ....

hii tyczy sie każdej Stokrotki co do joty .... 

jestem w połowie oglądania filmu wojennego ..
zapowiada się pogoda ładniutka - przynajmniej na razie ...
czekam na spokojne prysznicowanie ...   lol

63,235

wifa napisał/a:

Właściwie chciałam napisać post,
ale stwierdziłam, że nie moje tematy są poruszane.

Wifi nic dodać nic ująć  .... lol

63,236

witajcie ....
miłej niedzieli ,
smacznej porannej kawusi .....
pogoda u nas pochmurna deszczowa .
a ja dzisiaj odpoczywam , bo rece mnie bola po pieleniu .
ziemia twarda na polu , ze chaczki nieszło wbic .

63,237

Dzien dobry
Nie wolno zabierać starego krzyża do nowego mieszkania ,bo zabiera sie pecha
Pogoda piękna unas ma byc 21 stopni

63,238

Dziecku nie kupuje sie tez łańcuszka z krzyżykiem bo juz od małego narzuca mu sie kłopoty
Nanusia ja tez zabrałam obrazy mam jeszcze jak papież był unas ,tu chodzi o krzyż
Jeśli ktoś mieszka całe zycie w jednym domu czy mieszkaniu to nie musi tego robic

63,239

Ja to jestem szczera aż do bólu ludzie każdy robi to co uważa sam za dobre
Nie ma żadnych recept na zycie ,każdy sam układa sobie tak zeby mu było dobrze

63,240

Uważam ze Sandra jest młoda ,to powinna wiedzieć tym bardziej ze często sie przeprowadza ,to doradzilam

63,241

Na krzyżu zawieszają sie nasze troski i cierpienia ,trzeba wymienić na nowy

63,242

Witam,
kawa jest ,to dokładam śniadanko
http://bi.gazeta.pl/im/60/99/da/z14326112Q,Sniadanie-powinno-stanowic-okolo-20-30-proc--spozy.jpg
Smacznego smile

63,243

morawa napisał/a:

Uważam ze Sandra jest młoda ,to powinna wiedzieć tym bardziej ze często sie przeprowadza ,to doradzilam

A co zrobić z tą radą,to już sama musi wiedzieć. Ja bym była rozdarta : czy zabrać ,bo mój i pamiątkowy ; czy zostawić ,żeby jednak tego pecha nie ciągnąć za sobą sad

63,244 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-17 08:59:41)

Witajcie Stokrotki !

No to ja wypowiem się w sprawie krzyża, mam doświadczenie w tych i innych sprawach bo wszelkimi gusłami nie zawracam sobie głowy. Do wielu spraw podchodzę logicznie a w wierszykach mogę sobie pofantazjować.

Morawko jeśli krzyż przyciąga kłopoty to na nowym też one będą wisiały , nowy krzyż - nowe kłopoty. smile
Sandro zabieraj co Twoje i to co lubisz a o szczęście w rodzinie sama zadbasz , jeśli krzyż oznaczałby kłopoty to nikt by go w domu nie miał bo stary krzyż to stare kłopoty a nowy krzyż to nowe kłopoty , a więc wybór jest . smile

Sandro , jak kiedyś nie było telewizji to ludzie wymyślali różne gusła i zabobony na zwrócenie na siebie uwagi, dzisiaj tacy ludzie mają parcie na szkło bo czasy się zmieniły i mają lepszy dostęp do innych ażeby się wyróżnić. Jestes młoda więc tym bardziej nie wierz w rożne zabobony bo to Ci do niczego nie jest potrzebne , ciesz się fajnym mieszkaniem i kochaną rodzinką a reszta się ułoży.

BabaStacha , nie krzyż ciągnie za sobą pecha , ale nieraz chłop i takiego należałoby zostawić na starym mieszkaniu hi, hi big_smile ale na szczęście Sandra nie ma tego dylematu big_smile

63,245

Witam.............. mokro pochmurnie w domu klimat sielski....buziaczki zostawiam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/054fe4c97ea4.jpg

Posty [ 63,181 do 63,245 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 971 972 973 974 975 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024