STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 970 971 972 973 974 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63,116 do 63,180 z 102,609 ]

63,116

Odp: STOKROTKA-CAFE

http://i4.dobramama.pl/d67f46b5dde26b121b68b0240e75983a/rzesy-5-425x318.jpg

Nanusia gdyby Basia miała takie rzęsy to rwałaby facetów na pęczki big_smile big_smile ale zbankrutowałaby na mazidłach do nich big_smile big_smile

63,117

Nanusia
     ostatnio w Inglocie w Plazie zostawiłam tyle kasy,
że już nie przewiduję  wydać nawet złotówki.

63,118

wifa napisał/a:

Nanusia
     ostatnio w Inglocie w Plazie zostawiłam tyle kasy,
że już nie przewiduję  wydać nawet złotówki.

To się pochwal co kupiłas ?
Nie czekasz na promocję pomadek?

63,119

Nanusia napisał/a:

To się pochwal co kupiłas ?
Nie czekasz na promocję pomadek?

Cienie, tusz, podkłady pod cienie itd.
Nie, stwierdziłam, ze sprzedają  te które nie mają wzięcia,
a do tego są wyschnięte.

63,120

http://i1.pudelekx.pl/290a1266d7533ee3a76e56381716d78234a2ee2e/odbyt14111499031067-jpg

63,121

hey wpadam tylko z Dobranocką

http://imgup.pl/di/M28P/271.jpg

Nanusia senks ... o cieniach pomyślę lol
a przy okazji ... pytanko ??? jaka jest ta wydajna baza pod cienie i jakiej marki ??? lol

pozdrawiam Wszystkie ..

lol

63,122 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-14 23:06:28)

Basiu
        Lumene podkład pod cienie.
Można dostać w promocji w internecie.
Tak wygląda, jest bardzo wydajny.

http://image.ceneo.pl/data/products/19298489/i-lumene-eyeshadow-primer-baza-pod-cienie-do-powiek-beauty-base-7-ml.jpg?=1eb10

Dobranoc, do jutra

63,123 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-04-14 23:35:44)

Witam późną  porą.Dzień miałam tak leniwy że nie rozstawałam się ze szlafroczkiem.Tak jest milutki dostałam go w prezencie urodzinowym jakiś czas temu od dzieci.Od rana padało,potem wieczorem pogoda się unormowała.Myślę że będzie jutro ciepło...chciałabym wreszcie posadzić trawkę ozdobną przy drodze.Zostawiam ciepłe buziaczki.Okrywam każdą z osobna.Dobrej nocy życzę.

63,124

Pozny wieczor!   Rozpisalam sie , no i " nie masz uprawnien ..."  nie nawidze tego tekstu!!!
Teraz juz biegne do was.
NANUŚ - niestety nie sleczę
nad ekipa remontowo- naprawczą, bo wiem, ze tego nie lubiaa. Nawet nie chca tlumaczyc c o z czym, zebys za madra nie byla i brala ich znow i piciu piciu znow placila. Moj pan sam wiele umie, orzewanie podlogowe spoko zaklada, no i swoich ludzi wola. Oni zieloni w temacie, ale zawsze cos przytrzymaja, wrazenie robia.
SANDRA -  o zeby dbaj, bo z czasem to i coraz drozej będzie,  wiec poki np.mala prochnica, to i bol mniejszy, bez znieczulenia obejdzie sie. Wyleczylam wszystko. Zajelo mi to 4 wizyty, koszt ok. Usmiecham sie do Was pelna gebą. O tak!
Jesli zlew mam zap c hany to kreta sypnę i problem z glowy. Jak to nie pomoze to Szeryf ze spiralą zadziala. Wiem, trza ja miec, albo pozyczyc.
WIFA- przyznaje rację z tymi promocjami na zeschniete spirale, niemodne kolory, itd. Ale zdarza sie tez pozytywne zaskoczenie.
Chyba w Rosmanie wciaz jakies promocje, slyszalam o tlumach ludzi. Ale nie wiem co i jak, bo szczerze to nic nie potrzebuję.
Moje bocki maja sie dobrze, raz jest jeden, raz zadnego. A slimakow mnostwo w trawie, wiec rządzą.
Cora dzis do 3ej zapowiedziala naukę. Bedę szybsza, bo juz lecę do wyrka. Jeszcze tylko :  spokojnej nocy dla moich pań rzeknę!

63,125

Zaczyna mnie to....napisalam rano ,napisalam  wieczorem ....i co ...nie ma dostepu do strony !!!!!!
Tylko  szybko MILEGO PIATECZKU .....BO ZNOW .....nie ma dostepu...

63,126

Dzień dobry
tradycyjnie
http://ri.pinger.pl/pgr81/d0165c5a0023db3652523b0a/kawa+czy+herbata.jpg
http://www.podkarpiem.eu/images/kanapki%20taca.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-TCaiL9zCzA8/UhpNPIwFPPI/AAAAAAAAICU/PNF9Fa_30eY/s1600/micha+owocow.jpg
http://i1.memy.pl/obrazki/5a05323384_piatek_ma_byc_codziennie_.jpg
http://muchika.blox.pl/resource/interes.jpg

I to by było na tyle,
miłego dnia życzę wszystkim Stokrotkom
http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/14830979/6/stock-illustration-14830979-nurse-emoticon.jpg

63,127

Witam w piątek

Babo dziękuję za kawę i śniadanie.

Ja pamiętam o tej promocji (Nanusia pisała) i kupię sobie pomadkę.
A może jeszcze i cienie.
Tylko cienie jakoś chyba wcześniej mają być.
O pomadce pamiętam, że od 4 maja.

Dzisiaj mam wizytę u dentysty o 14.

Klementynka i klemens uprawiają miłość.

Na dworze zimno, był przymrozek.
Teraz wyjrzało słońce, więc zapowiada się ładny dzień.

63,128

Przy remontach my kupowaliśmy farby , panele.
Pozostałe artykuły kupował ten pan, który robił.
Podobnie będzie tym razem.
Ani ja, ani mąż nie znamy się na pracach  typu malowanie, szpachlowanie.
Zawsze wzywamy kogoś, płacimy i po sprawie.

63,129

Hejka!
BABA - dla mnie herbatę, proszę. Kawa pozniej. Ale rozbawilas mnie ostatnia wklejką hi..,bo tez usmiechasz sie pelną gębą.
BLANKA - bo pewnie trzeba pisac szybko, albo na raty.
Poranek- ale mgla, tylko 0°  pa

63,130

Nowa cały dzień w szlafroku ?
Tak to się tylko człowiek rozleniwia.
Wiem po sobie, że im dłużej w takim stroju , tym człowiek bardziej śpiący
bez żadnych chęci do działania.

63,131

Dzień dobry
Pogoda piękna
Czytam ze jakieś podkłady pod cienie używacie jakie cienie pod oczami
Jakieś zawsze problemy brat moj juz po operacji woreczek 1/4 żołądka pol trzustki wycięli tydzień po operacji
Teraz dostał zapalenie oskrzeli
Wczoraj dopiero bylismy u rodzinnej bobasek stanął o 5 w kolejce bo telefonicznie brak numerków hi hi
No cóż tętniak trzeba operować dała skierowanie do specjalisty małż jest zdania zeby o tym nie myślec
W głowie mu głupoty ,ale co zrobic faceci o jednym myślą hi hi
Pozdrawiam

63,132

Tak Czytuniu masz racje
Ja zakładam sukieneczkę frotte na ramiączkach i latam po mieszkaniu
Pani doktor powiedziała ze bez leków jak pani sobie radzi nie nie mam stresu gorszego jak brałam leki od 3 lat nic nie biorę chyba ze w ostateczności hydro jak długo to potrwa to nie wiem ,bo nie wychodzę sama

63,133

Moj zna sie na wszystkim ,malowaniu ,remontach ,krawiec,fryzjer ,kucharz wszystko wie i wszystkich daje instrukcje
Nie mówiąc o mnie ja jestem jak jego pracownik hi hi
Ten typ tak ma ale tak to fajny facet wczoraj tańczył ,śpiewa mam wesoło

63,134

Ludzie ja jestem 1000 lat za murzynami 
Cienie ,pomadki buty sukienki itd
Ja nie mam nawet określonej marki
Kupowałam miss sporty pomadki lakiery puder fluid na zimę
Kiedyś tak jak miałam sklep z ciuchami to miałam styl
Teraz za duzo nie wychodzę ,imprez nie ma ,kiedyś byłam podziwiana za ubieranie sylwetkę włosy
Od 20 lat zyje tylko chorobami moimi i innych zmartwień pełno ,a ja myślałam ze świat zbawię naiwna

63,135 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-15 07:34:40)

hey Stokroty - już buszujące ...

dosiadam się z caffą  http://imgup.pl/di/RGTA/25.jpg

siama ... no może z podpowiedzią ... lol
jak strzelam oko - wcześniej daje ciut podkładu i na to  leciutko sypkiego pudru
też się cienie trzymają lepiej .. lol

Sandra przepchałaś ta umywalkę ???
pierwsze spróbuj sodę oczyszczoną ( wsypać ) na to polać octem ...  ( + troszkę wody )
kret w granulkach jest chyba za silny na te plastiki ...

Synowa mi kupiła chiiiba w "kerfurze"
KRET  ( żel ) - jedyny oryginalny  do łazienek - usuwa włosy - osad z mydła i przykre zapachy ...
do kuchni jest inny - kosztowały oba coś koło dychy smile

Morawko a gdzie ja wychodzę  ???? do spożywczaków lol
ale też trzeba wyglądać dla lepszego samopoczucia

przerwa na insulinkę Mam

63,136

Teraz nawet kumpela sie śmieje ,ze zamiast biust do przodu ,usta na czerwono i do przodu ,ja tak nie umie
Moj syn to mowi ze Polki sa opiekuńcze aż nadto dla mężów ,dla dzieci ,dla rodziny chca byc perfekcyjne we wszystkim ,a facet ma to w d.....on myśli o pracy ,o jedzeniu i o seksie bez stresu

63,137

Ja robię tak sypie sodę gotuje wode w jednej ręce trzymam ocet w butelce w drugiej wode gorąca i leje na ta sodę wszystko sie burzy i mam spokój ,czy mam zapchane czy nie ,bo rozpuszcza tłuszcz
Do brodzika tak robię i wc hi hi spróbujcie

63,138

Mam takie tabl musujące. Do protez tez mozna rzucić do klozetu

63,139

morawa napisał/a:

Mam takie tabl musujące. Do protez tez mozna rzucić do klozetu

hi hi Morawko najlepsze "corega tabs "   czy jakoś tak lol

63,140

Blanka to późno kobiety idą na emeryturę ,ale unas maja zmienić od nowego roku
Przecież ludzie idą na emerytury i pracują ,w innych krajach nie mozna emerytom pracowac
Ja jeszcze załapałam sie w 2012 pójść na 60 lat ,tylko ze ja nie siedziałam w jednej pracy 30 lat czy 40 to przecież nudne ,wszystko juz znasz i ciebie znają ,trzeba zmieniać a nie wszystko rutynowo robic jak robot
Nanusia patrzysz na zycie w inny sposób ,,tak jak mówisz to jest ci obojętne bo nie masz męża tylko konkubenta
To jest całkiem inny związek ,moja mama była w takim związku przez 17 lat to widziałam jak żyła w tym związku
Moge sie mylić ,ale myśle ze więcej obojetnosci jest w takim związku

63,141

Tak Basiu ,ale mozna tańsze kupic 100 szt

63,142

Morawko - Nanusi chOOP ... to małżonek prawowity  smile

pozdrawiam Wszyściutkie   ...

63,143

Basiu nie

63,144 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-04-15 08:51:59)

Hej babki smile

Nie przepychalam zlewu. Men mnie wręczył...tam byly nakladki nawet od golarek...i pełno włosów...nie nasze tongue

Morawko...ja bylam w zwiazku malzenskim i w konkubinacie...nie widze roznicy w traktowaniu...
Moge jedynie powiedzieć,  ze drazni mnie określenie. ..pani mąż. ...panska zona...gdy sie tym mezem lub zona nie jest...

Ja nie uzywam pod cienie nic...z lenistwa. Ale pracowalam w drogerii i wiem, ze to dziala...
Dziewczyny kladly sobie te baze i na to super cienie...papuzie kolory... leżały idealnie...calusienki dzien. Do tego kolorki mienily sie....i nic sie nie osypywalo...
Jak nie na co dzien to na wyjscia polecam a zwaszcza latem, gdy oko sie poci...

Ja uwielbiam makijaze oczu...ale sobie nie potrafię zrobic, bo mam cienie wokol oczu a fo tego sa gleboko osadzone...powieki schowane pod lukiem brwiowym.
Szukalam w necie...polecaja jak malować na różnych modelkach, ale nigdy nie trafilam na modelke z takimi oczyma jak moje...

Jednak moje kolezanki chca kupowac te "cienie", ktore mam na powiekach...hihi...niektore pytaja gdzie i co kupiłam...jaki to kolor...

Mam tez kolor oczu...trojkolorowy...
Ani to niebieskie,ani zielone,ani szare...
Jak wyrabiam.dowód,to panie przyglądają  się  i mowia...no dobra wpiszemy "zielone" ale to nie to. W poprzednim dowodzie miałam niebieskie.

Wokol źrenicy sa ciemnozielone od tego odchodza promyczki jasnoziele i szare i konczy sie niebieskim cieniutkim konturem...

Wiec z kolorami moge kombinować

63,145 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-04-15 10:32:58)

Hej kobietki dzisiaj od rana zwarta i gotowa do działania.Wyszłam na tą przeklętą drogę,kurcze zawsze mierzę swoje siły poza zamiary.Więc trawę wykopałam przytachałam i dalej działać.No i lęk paskudny mnie kopał pospiesz się mówił uciekaj gadał a ja uparta .Kurcze tak krzywo trawę posadziłam że chyba z zezem lepiej by ktoś posadził.Pocieszam się że rozrośnie się to nie będzie widać.A Krzyś jak będzie marudził to niech sobie poprawi.Jeszcze nie koniec ...ale jutro chcę tam jaszcze co nieco dosadzić żeby na spokojnie już koło domku działać.Powiem szczerze że podziwiam ludzi...mieszkańców wioski,kiedyś na filmach ludzie sobie mówili Szczęść Boże przystawali pogadali może i stres miałabym mniejszy.A tu jedzie ruda paniusia rowerem zwalnia gapi się z tak krzywą miną...ani mru mru a ja dzień dobry normalnie odburkła coś i zwiała.Czy ludzie mnie się boją? Kilka dni temu dziabałam irysy przy drodze bo częściowo mam posadzone i dokopcowałam dzisiaj trawę ozdobną żeby nie było tam roboty skoro boję się robić.To byliny więc tylko zawsze przytnę obhakam i tyle.I też szła kobieta z dziećmi odebrała ze szkoły oczywiście mało mnie nie rozdeptała i dzieci ale ani słowa a to sąsiadka i znamy się z widzenia,więc też powiedziałam dzieciom i jej dzień dobry ona że ach jestem zajeta czymś innym...i co śtam ...może zbyt duzo wymagam od innych Jestem ze średniowiecza? A może prze te lęki pieprzone tak marudzę ,kurcze cała chodzę trzęsę się .. płakać mi się chce...jednak bez leków na uspokojenie i przeciw lękom jest ciężko.Mąż liczy że ja samoistnie wyzdrowieje.A ja tak się męczę.

63,146

Grazko a czemu sie nie leczysz?
Porozmawiaj z mezem...moze przyklepie temat i pojedzie z Toba do lekarza...

Wczesniej zapomnialam dodac, ze nie mozesz sobie pozwalac na chodzenie w szlafroczku...
Ani na polegiwanie...
Trzeba od rana wlaczac motorek poprzez makijaz, wloski i ubior...to jest furtka, ktora nie pozwala nam siedzieć w dziupli...
Siedzenie byle jak ubranej to rownia pochyla do depresji...
Ja wlasnie tym się bronie. ..i wyczulam, ze nie wolno polegiwac, bo depresja lubi kopac male dolki....
Jak juz musisz polezec, to pierw sie czyms "zmecz"...wtedy polezysz z satysfakcja...
Szlafroczek zaloz....jak ogolisz nogi i polozysz maseczke na buzie i włosy. ..

A czy jestes dziwna? Ja tez mówie dzien dobry kazdemu kogo spotykam na klatce lub w jej okolicy....kiedys zrobilam eksperyment i powiedzialam wchodzac do autobusu...siedzialo kilka osob...
Czesto odpowiadaja, ale są tacy co az przystana i ogladaja sie za mną.

Jak czytam te zachowania. ..to  widze ja bym pomyślała, że  faktycznie sie spiesza...
Alez drugiej strony....moze ktos cos głupiego o Tobie opowiedzial?
Nie przejmuj sie sasiadami, bo ludzi nie zmenisz....
Zobaczymy co napisza inne Stokrotki. ..

63,147 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-15 13:18:25)

Hej dziewczyny

Sandro
        ja też , gdzie wchodzę mówię dzień dobry.

Wczoraj w Lidlu pikny z synową kupili Sundaville po 50 zł,
jest bardzo duża i już ma mnóstwo kwiatów.

Dzisiaj przepieram  bluzki, które wisiały w szafie,
a chcę wziąć na działkę.

U nas piękna pogoda, mam nadzieję, ze do jutra się utrzyma to wnuczka przyjedzie na działkę.
Dlatego dzisiaj już gotują krupnik,
aby było gotowe danie obiadowe.

Babo
           Twoje śniadanka są królewskie

Blanko
           pisz ratami, ja nie mam takich sytuacji.

czytelniczka51 napisał/a:

Dzisiaj mam wizytę u dentysty o 14.

Czytuniu
     współczuję, ale jak mus to mus.
Pozdrów boćków od nas.

Grażynko
        zrobisz, jak uważasz, ale nie tedy droga do wyleczenia.
Sama cierpię na bezsenność i mam różnych doradców.
Nie słucham i biorę tabletkę, bo dla mnie noc nieprzespana to koszmar.
Co do zachowania sąsiadów to świadczy o ich kulturze.
Miej to w deeeepie.

Morawko
        czy się różni małżeństwo od konkubinatu?
Tylko brakiem papierka.

Miłego dnia dla wszyściutkich.

63,148

Witam Stokrotki

Dzisiaj u nas piękna pogoda,więc zabrałam się za kwiaty.
Bratki posadziłam do takich misek,a pelargonie oczyściłam z zaschnietych lisci i poszły na taras.
Jakby przyszedł przymrozek,choć się na to nie zanosi,to wniosę do mieszkania.

Nowa
Takie choroby same nie przechodzą.
Tak się wydaje tym ,co nie mieli nigdy styczności z chorymi.
Moja mama choc miała inną chorobe,to też była bardzo przewrażliwiona na to jak ludzie na nią patrzyli,jak sie odzywali i  czy też nie.
Potem to też rozpamietywała.

Ponieważ mam już swoje lata,to mi prawie wszyscy ,jak idę z psem mówią dzień dobry.
Niektórych kojarzę ,a niektórych nie.
Dzisiaj jak poszłam wyrzucić śmieci,przechodziła gosposia od sąsiadów.
Porozmawiałysmy sobie z dobre 10 minut.
Jechał jakiś samochód,to też nam się ludzie z niego kłaniali.
U nas się jeździ bardzo wolno,to przechodnie nie raz mi też się kłaniają ,jak jadę.
Tutaj prawie nikt nie mieszka dłużej jak 10 lat,ale wszyscy są bardzo uprzejmi dla siebie.

Basiu i Morawko
Morawka ma rację ,nie mam ślubu.
Nie widzę żadnej różnicy ani u siebie ,ani u znajomych pomięedzy parami żyjącymi ze ślubem a bez.
Nie znoszę paniczni określenia konkubinat.
Na szczęście używa się go rzadko i to na ogół w sądach.
Na co dzień mówi się partner.
Kiedyś młodzi ludzie zawsze brali ślub.Teraz latami żyją bez .Albo biorą go ze względu na dzieci albo wcale.
Znam taki przypadek,że ona zmieniła nazwisko na jego,ale ślubu mimo 2 dzieci nie wzięła.
Każdy ma swoje powody.
Na pewno na wsiach i małych miasteczkach jest inaczej,bo co ludzie powiedzą.

Wifa
Jak jest przecena pojedynczych rzeczy,to faktycznie mogą to być towary stare ,albo nie chodliwe.
Ale jak jest promocja np wszystkich kosmetyków do ust,to nie ma ani wybranych marek ani rodzai.

W poranniku nigdy nie chodzę.
Kupiłam sobie w ubiegłym roku nowy.Tak na wszelki wypadek  hi hi.

Basiu
To co Ty robisz z cieniami,to nic nie daje.
Jeszcze baza pod cienie Inglota jest dobra ,ale droższa od tej ,bo ok 49 zł ,tyle że większa.
To naprawdę starcza na kilka lat.

LUC
Napisz proszę ,jak mąż się czuje po tym nowatorskim zabiegu .
Bo Twoje milczenie można różnie zrozumieć.
Pllliizzzzz. big_smile

63,149

Witajcie dzieweczki.
Ja mówię dzień dobry 3 razy. Jak mi jakiś człowiek(sąsiad nowy np.)nie odpowie ani razu,to więcej nie mówię. I się burakiem nie przejmuję. Kulturalny człowiek odpowie,nawet jak nie zna,a cham nie. Czyli-jak się ktoś h......m urodził ,to kanarkiem nie zdechnie.
Grazynka miej takich sąsiadów w d.....

63,150

Nanusia masz rację z tą modą, moja mlodsza  corka też bez ślubu i doskonale się na smile

63,151 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-15 13:27:29)

hey ... Mychy lol 

Morawko - Nanusia potem pewnie napisze...  lol  raczej są oficjalnym małżeństwem smile

Grażka Tobie najlepiej odpowie Morawka
jak i Sandra już dobrze napisała ...
Morawka
też ma lęki ..... tylko w tym problem,że OBIE nie bierzecie lekarstw ??  i tak się męczycie hmm

jak nic mają Cię za dziwaczkę - od razu sorki lol
we wsi jest mała społeczność ... przez te lęki pewnie sama nie chodzisz do sklepiku ( na pewno macie )
a to jest centrum plotkarstwa
mieszkasz już tam pewnie 7 lat    i Cię po prostu nie znają ...
a wiesz jak łatwo przykleić komuś "łatkę " ??? 

nie przejmuj się ludźmi ... następnym razem jak będziesz przed domem od drogi ...
udawaj ,że nie widzisz ... rób coś w tej chwili ...
przecież nie będziesz się prosić o dzień dobry ... no co TY ???
jakby mi ktoś odburknął .... to za drugim razem nic nie powiem ... i bezczelnie się patrzę .... lol
nie daj się - bo Cię stłamszą ...

nie masz gdzieś tam blisko - jakiejś sąsiadki  w Twoim wieku ...  ???

u mnie piękniutko  .... lol

o żesz Ty w mordę jeża ...Nanusia dałabym sobię rękę odciąć,że jesteście po ślubie hiiii
rozglądne się za tym podkładem ...ale musze trafic na promocję smile

63,152

Babastacha napisał/a:

Witajcie dzieweczki.
Ja mówię dzień dobry 3 razy. Jak mi jakiś człowiek(sąsiad nowy np.)nie odpowie ani razu,to więcej nie mówię. I się burakiem nie przejmuję. Kulturalny człowiek odpowie,nawet jak nie zna,a cham nie. Czyli-jak się ktoś h......m urodził ,to kanarkiem nie zdechnie.
Grazynka miej takich sąsiadów w d.....

Babo i wszystko w temacie .... lol

63,153

Wifa to kiedy zaczynasz sezon dzialkowy ?
U mnie sezon już otwarty-pierwszy grill był dwa tygodnie temu smile Ale w przydomowym ogródku, bo działki gdzieś tam nie mamy. Jutro będę sadzić kwiatki i jakieś inne chwasty. A potem będę robić sushi,bo sobie dzieci zażyczyly-a Stach pierwszy.

63,154 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-15 13:58:15)

Basiu

Dobrze,że nie dałaś sobie raczki odciąć  hi hi.
Na promocje nie  czekaj,tylko pilnuj na All tego Lumene ,jak ktoś będzie miał u Ciebie z odbiorem,albo tanią cenę z przesyłką.
Znaleźć go w drogeriach ,graniczy z cudem.
A Inglot ,miewa tylko jakieś okazjonalne promocje bardzo rzadko.
Sprawdziłam własnie,że jak chcesz względnie tanią i dosyć dobrą ,to w Rossmannie,jak bedzie to wszystko do oczu za poł ceny,to ona powinna też być.
Regularna cena ok 14 zł,to zapłacisz 7.
Nazywa się
http://www.rossmann.pl/Produkt/Cashmere … ,3377,6016

Wifa

Ten krupniczek ,to sobie sama zjedz  hi hi ,albo z Morawką.
Nie lubię
Muszę zobaczyć ,co to za kwiat kupili młodzi.
Z ciekawości,bo mam i tak za dużo kwiatów w domu.
I rosną ,jak guuuupie.

Babo
Na grill,to jestem pierwsza.
Ale na sushi,to ewentualnie,jak ten cały ryż wywalę  tongue
Nie lubię ryżu i kasz i ...krupniczków wszelkiej maści.
Chociaż ryż z owocami i śmietaną bardzo lubię,bo to słodkie.

Szkoda ,że Mariolka
nie pisze.
Objadam się wiśniami w czekoladzie,a ona może by mnie do pionu postawiła.

63,155

Babo
        działkę mamy 4 km od domu,
a przeprowadzimy się, jak noce będą cieplejsze.
Tam śpimy, jemy, pierzemy itd.
Pikny raz na tydzień wpada do tego domu spojrzeć,
czy stoi.

Basiu
      w drogeriach go nie dostaniesz.
W internecie udało mi się kupić za 15 zł, bo była 50 % przecena.

Morawko, Grażynko
        czy jak pisze Basia wy sie umartwiacie?
Teraz są super leki  trzeciej generacji,
a ja biorę pierwszej, bo najlepiej mi na spanie służą.

Lucynka
      sie nie odzywa pewnie lata koło piknego.

Morawko zdrówka dla brata

63,156

Wifa
Ta Sundavilla jest piekna  i do ogrodu.
Ale już nic nie kupuje.Potem nie mam czasu podlewać.
Właściwie może czas by mi się znalazł ,tylko zapominam,bo nie siedzę ani w ogrodzie ,ani na tarasie.
I po co te kwiaty sadzę?
Widzę przez okno  hi hi.

63,157

Nanusiu to specjalnie dla Ciebie zrobię gravlaksa smile

Wifciu to chyba dobrze,że działka tak blisko. Inne powietrze,wiecej zieleni ,pewnie woda w pobliżu. Jak kiedys na letnisku.A w razie nagłej potrzeby można skoczyć do domu i już.

63,158

Witam Stokrotki w  piateczek !!!
U mnie dlugo wyczekiwane cieplo.....wprawdzie dzisiaj tylko 15C ,ale przy wilgotnym powietrzu jakie tu jest, to bedzie cieplo ,a w niedziele 20C , wiec steki  w niedziele......
Ja nie mam problemu z cieniami do oczu ,bo tylko uzywam puder ,mascare, szminke -nie zawsze .
Co do ubioru w domu ,nie chodze w szlafroku ,ani dresach .......
Czytam tak o depresjach i lekach...... ja to dopiero powinnam miec depresje .moglabym ksiazke napisac o moim zyciu  ,ku przestrodze dla innych kobiet ....chociazby to ,aby nie uzalezniac sie od meza ,mezczyzn ... a byc niezalezna finansowo ,bo wtedy mozna swobodnie odejsc np: od alkoholika itd  ...trzeba troche popracowac nad soba ,a nie siedziec i rozmyslac ,praca ,sport jest dobrym lekarstwem przeciw depresj,i a jeszcze plusik plusik ,ze pieniadze kobieta ma i moze byc chciazby w czesci niezalezna .....
Kobiety powinny zawsze byc zabane ...ktory mezczyzna chcialby "kocmolucha" w domu na codzien ,moze mezczyzni nic nie mowia ....ale oczy maja ...
Niestety a moze stety ...do pracy ....zycze milego piateczku !!!!

63,159 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-04-15 14:49:43)

Siemka Stokrotki.

U mnie piękna pogoda za oknem, chociaż deczko zaczyna się chmurzyc.

Wifciu fajnie masz z tą działką, że możesz tam sobie pojechac i w spokoju pomieszkac.
Nie ma to jak odpoczynek na łonie natury. smile
U mnie to by nie zdało egzaminów, bo za płotem miałabym niezbyt miłe towarzystwo. Nie potrzeba mi kontrolerów, sprawdzania kto przychodzi i po co, i co robię etc.
W sumie tu gdzie mieszkam jest mi dobrze, mogę pogadac ze wszystkimi i nikt nie wcina się w moje życie i nie stawia mi warunków.

Grażynko współczuje lęków i sąsiadów. Jednak warto by było moim zdaniem właśnie tymi małymi kroczkami wychodzic troszkę do ludzi i spróbowac z nimi rozmawiac.
Czasem ktoś coś nagada, ktoś przekręci i może ci ludzie nawet Cię nie znają dobrze.

Odnośnie malowania, to jakoś nie mam do tego drygu. Czasem córka mnie pomaluje.
Używam tylko kremów, albo robię ostatnio jakieś maseczki.
W dresach owszem chodzę, bo je po prostu lubię.
Co innego latem, mogę chodzic po domu w samej bieliznie, tylko mąż mnie zawsze gania, żebym się ubrała. W sumie to nie wiem czemu wink
A już jak wyjdę tak na podwórko, to mnie wygania do domu smile

czytelniczka51 napisał/a:

Hmm...ciekawe jak to wygląda? tongue
Bo nie widziałam bocianów w takiej akcji smile

wifa napisał/a:

Lucynka
      się nie odzywa pewnie lata koło piknego.

Też mam taką nadzieję.

Pozdrawiam wszystkie Stokrotki smile

63,160

Hej, hej jestem już poobiedzie, robiłam pierożki z mięsem z kurczaka i do tego czerwony barszczyk, Nanusi bym nie dogodziła ale na jutro  mogę ją zaprosić na mięsko z sosem , to znaczy ja zjem mięsko a ona sosik wychlipie ;D

Czytuniu  niech boćki kochają się do oporu , bo szczęśliwy to dom jak miłość kwitnie. A Klementynka i Klemens piękniutkie dzieciaczki mieć będą .

Grażynko , u nas kto wchodzi do windy to dzień dobry mówi sąsiedzi sobie się kłaniają a często sąsiadki się całują , ja dzisiaj jedną wyściskałam  ,bo długo nie wychodziła , bardzo chorowała , wczoraj mnie wyściskała sąsiadka bo wróciła  wczasów , mieszkam tutaj 30 lat i lubię tu mieszkać. Mamy też sporo nowych sąsiadów ale wszyscy kulturalnie  pozdrawiają się wzajemnie. Bo to faktycznie zależy od kultury ludzi , różnie chorują i to nikogo z nas nie dziwi ale może to dlatego że mieszkam w dużym mieście.

Wfciu obejrzałam ten kwiat, jest piękny.

63,161

Babo
Już lecę do Ciebie.
W co zawijasz łososia?

Strzałko
Dlaczego z góry zakładasz,że nie dogadałabyś się z sąsiadami na działce?
A może by się fajni okazali?
Twój mąż jest zazdrosny o Twoje wdzięki i dlatego nie pozwala Ci wychodzić w samej bieliźnie.

Kaludynko
Wszystkie sosiki lubię.
Teraz ludzie są bardziej dla siebie uprzejmi,niż kiedyś.
Pogadają,uśmiechają się .

Jeżeli chodzi o Luc,to mam nadzieję,że nie lata koło męża,tylko najwyżej go dopieszcza big_smile
Po tym zabiegu miał na drugi dzień normalnie chodzić.

63,162 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-04-15 17:22:40)

Nanusia napisał/a:

Strzałko
Dlaczego z góry zakładasz,że nie dogadałabyś się z sąsiadami na działce?
A może by się fajni okazali?

Nanusiu, wiem, że to niemożliwe.
Bo to moja mama we własnej osobie plus najbliższa rodzina, a to już nie jest bajka.
Nie wszystko jest takie, jakby się chciało.

Tam na działce akurat jest bardzo cicho, spokojnie, jest kawałeczek lasu.
Na razie niech sobie będzie, a co kiedyś to czas pokaże.

Nanusia napisał/a:

Strzałko
Twój mąż jest zazdrosny o Twoje wdzięki i dlatego nie pozwala Ci wychodzić w samej bieliźnie.

Zrozumiałabym, gdybym latała nago wink
Chociaż czasem i to mi się zdarza wink, ale nie na podwórku tongue

Nanusia napisał/a:

Kaludynko
Teraz ludzie są bardziej dla siebie uprzejmi,niż kiedyś.
Pogadają,uśmiechają się .

Też wydaje mi się, że nie jest tak zle, że z ludzmi da się pogadac.
Ja lubię jak mnie ktoś zaczepi, bo zawsze pogadam.

63,163 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-15 17:41:53)

Nanusia napisał/a:

Basiu
Wifa
Nie lubię

Nanusiu
         lubi babcia i wnuczka.

Strzałko
       moja działka jest w lesie, koło jeziora, a sąsiadów nie widzę,
bo wszyscy jesteśmy odgrodzeni iglakami.
Mogłabym latać nago hihihi, ale już nie ma co pokazywać. lol
W domu chodzę w spodniach dresowych i nie wyobrażam sobie innych.
Dom to takie miejsce, gdzie człowiek musi sie czuć swobodnie,
a nie w pełnym  rynsztunku.
Kupuję po 5 par na sezon, wiec są czyste, nierozciągnięte,
wyglądają, jak normalne spodnie tyle, że dresowe.

Nanusiu
   nie pamiętasz kartek, jakie byłyśmy zorganizowane.
Koleżanka koleżanki za chwilkę była twoją koleżanką.

Klaudynko
      ja proszę pierogi z mięskiem  polane boczkiem,
a do tego kapusta gotowana z grzybkami.

63,164

z tym DD i sąsiadami
to u mnie jest tak,że ze starej uliczki - to wszystkim się mówi
zagada się o pogodzie i pierdolamento smile
chociaż u mnie w klatce - była taka jedna nowa sąsiadka
jak mogła to dosłownie głowę odwróciła
no chyba ,że się ze mną spotkała to już musiała mi powiedzieć to DD ( młoda ) jej dzieci to samo
za to mąż zawsze się ukłonił ...  zagadał

tutaj - na II piętrze wynajmuje taka młoda dziewczyna z dwójką dzieci
jak się wprowadzałam i przychodziłam myć klatke podczas najgorszego remontu
pierwsza jej kiedyś powiedziałam .... coś tam cicho odburknęła
i teraz przechodzi ... nie odezwie się wcale ....   
jej córka do mnie zagada i zawsze sie ukłoni     a ona - to tylko świadczy o jej kulturze ...

u mnie w sklepiku - też się mówi DD i dowidzenia
w innych sklepach też
a najlepsze jest w Netto    klepią formułkę
jak katarynka :   DD - siateczka ???- dziękuje ...dowidzenia      .... i tak cały czas powtarzają lol

63,165

NANUS - a ja lubie krupnik, wlasnie zjadlam, skrzydelka obgryzlam.
U nas cwierkaja, ze od 20.04 w Rosmanie beda fluidy, podklady w sale, wiec kto szuka niech sprawdzi.
Nie chodze w szlafroku, tylko spod prysznica lub wanny opatulam sie i to wszystko. Chodze w leginsach, czy innych wygodnych  spodniach, rurkach na gumie.
Bylam dzis w galerii, no i po powrocie stwierdzilam, ze juz mnie nie kreca sklepy z ciuchami, butami, torebkami. Moj ulubiony sklep to " home and you".Ale nie kazdy ma wiele promocji. Zawsze z czyms wyjde: talerz, koszyczek, serwetki. Spedzam w nim sporo czasu, wszystko dotkne, sprawdze,pomysle gdzie i do czego pasuje. Przegladam  "sale", a tam ,gdzie ich brak wzdycham i czekam na przecene, czesto naiwnie.
Dzis leje, a gleba bedzie za mokra na jutrzejsza pracę, tak mi sie zdaje.
Zawsze klaniam sie sasiadom, ale tylko 1go mam blizszego, zaprzyjaznionego.Pogadamy nieraz, a nad morzem to zadnego, bo my przy lesie w dziczy mieszkamy.

63,166

Basiu...na starym mieszkaniu wszyscy byli uprzejmi. Ale wprowadziła sie nowa pata. Młodzi ludzie. Facet zawsze dzien dobry...a jego zona po pietach szla mi o nie powiedziala. Ja powiedzialam raz, odburknela... (nie wiem czy to bylo dzien dobry hihi) potem ona juz nigdy nic...wiec ja tez...

Strzalko...fajnie ze masz takiego meza, ktory Cie akceptuje jest za Toba...

Moj nie-mąż kaze mi okna zaslaniac...ale w granicach rozsadku...z tej strony gdzoe okna sa naprzeciwko.... ty gdzie jest pole...nie mowi nic....
Nago nie  latam....nie lubie swoich piersi. Nie cierpie....sa duże. ...uciazliwe..staniki mega drogie i niekoniecznie wygodne....no i niekoniecznie ladnie trzymajace biust....
Piersi sie pocą i strach bez stanika po domu chodzic....no....moja trauma....

Moj mowi ze mam po domu chodzic bez bo od tgo stanika to bam az szramy czerwone i since...

63,167

Troche dalej ode mnie mieszka takie starsze malzenstwo. Pan chodzil na spacer z retriverem, no i zawsze klanial mi sie, bo ja czesto przed chalupa cos grzebie. Zgadalismy sie o tym i o owym, b. sympatyczny. Ale od jakiegos czasu , nie widze psa, wiec nie chodzi juz kolo mojego domu, za mna mial swietny teren- pusty, chodza tu z psami. Ale ja znam tylko sasiadow z dwoch domow. Inni tez mowia " dzien dobry" ale nie wiem nawet , gdzie mieszkają. Ten tu blizej, to przesylke mi odbierze, pilnujemy sie nawzajem, bo oboje mielismy wlamanie. U mnie w majowkę, a u niego pare lat temu w nocy - bil sie z wlamywaczem, a policja dopiero po 20min przyjechala. Teraz to juz wszedzie alarmy, wiec spokojniej.

63,168

WIFA -  kwiat ladny, ale bujnie sie rozrasta. A ja wczoraj kupilam Szeryfowi klapki w lidlu- te z korka za jedyne 27, 99 zl. One  maja wkladke ze skory welur.- brazowe, po poludniu byly juz tylko 44- 45, ale zdazylam na 43.Moj strasznie niszczy, wiec czesto zmienia. Wiem, wiem- facetowi nie kupuje sie butow, bo moze odejsc, eee tam.
SANDRA - moj to bylby wniebowziety, gdybym tak bez stanika ...chiba czesciej bylby obok, a tak znika jak kamfora, ale wokol haziajstwa krazy, na szczescie.

63,169

Gochnia
To Rossmann już oficjalnie podał że potem chyba od 28 wszystko do oczu i od 4 maja do ust o 49% taniej.

Dostałam SMSa z Super Pharm i też synowa mi dzwoniła,bo akurat była tam,że od dzisiaj do niedzieli  wszystkie kosmetyki do makijażu 50 % taniej.

W tych drogeriach kupuję tylko tusz i pomadki,ale mam zapas.

U na ze 2 lata temu była seria włamań.
Nie pomogły ani alarmy,ani monitoringi ,ani psy,bo wszystkich usypiali.
Na szczęście złapali złodziei i się skończyło.

Sandro
U nas się okien nie zasłania i wszyscy żyją  big_smile
Ja mam w łazience luksfery,ale jeden z sąsiadów ma zwykłe okna i też się nie krępuje,choć dokładnie wszystko widać z domu na przeciwko.
Niestety z mojego nie  hi hi.

63,170

Cześć dziewczyny
Nanusia wiem wiem oj nieraz człowiek cos palnie ,tak jak Wifa pisze to tylko papierek od 45 lat mam hi hi
Blanka depresja nie jest od przeżyć .kazda z nas miała wzloty i upadki ,to jest choroba ktora atakuje z nienacka
Ludzie przezyli wojnę i nigdy nie mieli depresji wiec trzeba zrozumieć takie osoby i nie zadawać głupich docinków itp
u nowej to jakieś prostackie sąsiadki ,w dzisiejszych czasach jest internet ,sa gazety ,książki
Trzeba odróżnić depresje od nerwicy

63,171

Jak dobrze że Was mam poczytam i od razu mi lepiej.Ale się narobiłam bo jeszcze koło domu w kwiatach plewiłam .Popadało jutro dalej działam.Kocham tę ciszę wieś bociany lecące nade mną i patrzeć jak wszystko pięknieje i podziwiać swoją pracę.
Czuję się szczęśliwa..........

63,172

hey u mnie się ochłodziło - nawet deszcz pokrapkał

http://imgup.pl/di/9HRK/no-dobra-weekend-wyladowal-2014-01-24-20-11-28-middle.jpg

hi hi
pozdrawiam i znikam

lol

63,173

NANUS - wciaz z Super pharm sms lub maile z kuponami, ofertami, czlowiek nie nadazy tyle tego. Niby jest okazja, ale tez zlapalam sie, ze kupuje jak w zasadzie jeszcze mam.Na chole.. mi. Trzeba sie pilnowac, bo kuszą, a czlowiek glupieje.

63,174

Basia oglądam na Style kobiety które są w ciąży a mieszkają w Emiratach, cholera ale masakra . Są różne prawa które ścigają kobiety współżyjące z menami a również te które w ciążę zaszły z gwałtu, kara chłosty i więzienia. Facetów nie karzą ani nie czepiają się ich.

Nowiuśka ciesz się każdym pięknym dniem a sąsiadów olewaj .

63,175

Klaudyna59 napisał/a:

.
Nowiuśka ciesz się każdym pięknym dniem a sąsiadów olewaj .

Klaudynko
         masz rację, sąsiadów się nie wybiera są fajni to dobrze, a innych olewać.

63,176

Witam wieczorkiem , dość późnym jak na mnie smile

Nanusia napisał/a:

Babo
Już lecę do Ciebie.
W co zawijasz łososia?

Nie zawijam. Marynuję w mieszance cukru,soli i koperku. Na pewno by Ci smakowało

63,177

wifa napisał/a:
Nanusia napisał/a:

Basiu
Wifa
Nie lubię

Nanusiu
         lubi babcia i wnuczka.

U mnie tak samo-krupniczek lubi i babcia i wnuczek smile

63,178

wifa napisał/a:

W domu chodzę w spodniach dresowych i nie wyobrażam sobie innych.
Dom to takie miejsce, gdzie człowiek musi sie czuć swobodnie,
a nie w pełnym  rynsztunku.

Popieram.

63,179

blanka56 napisał/a:

Kobiety powinny zawsze byc zabane ...ktory mezczyzna chcialby "kocmolucha" w domu na codzien ,moze mezczyzni nic nie mowia ....ale oczy maja ...
!

Owszem,ale nie wyobrażam sobie mycia garów,prania albo gotowania w stroju wyjściowym. I w domu,jak nie muszę wychodzić do pracy,nie maluję się.Niech oczy i twarz odpoczną od kosmetyków.Facet może i oczy ma,ale chyba nie żeni się z wytapetowaną lalą,tylko z żywą osobą.A jak się rano wstaje,to każdy wygląda byle jak. I nie powinno to przeszkadzać,jak się kogoś kocha.

63,180

Kończę,bo padam na pysk. Jutro mam ciężki dzień.Muszę się wyspać.
http://1.bp.blogspot.com/-fS3ctqOj1N4/VNaG33i6dyI/AAAAAAAAB4M/dj0proZBPYQ/s1600/kartka-na-dobranoc,-dama-w-k%C4%85pieli,-%C5%9Bmieszna-kartka-na-dobranoc-dla-przyjaci%C3%B3%C5%82,-milutkich-sn%C3%B3w-jutro-spotkamy-sie-zn%C3%B3w,-go%C5%82a-kobieta.1.jpg

Posty [ 63,116 do 63,180 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 970 971 972 973 974 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024