Witajcie Stokrotki.
Ponoć nadal wiosna. Mąż włączył ogrzewanie. Weekend też ma być niezbyt piękny.
To chyba dlatego, że mamy z mężem dużo pracy i żeby nie było nam żal ślęczeć nad robotą 
Więc pretensje do mnie 
wifa napisał/a:czytelniczka51 napisał/a:Lucynka piszesz , że palenie szkodzi, ale ja muszę zapalić.
Czytuniu
jak Lucynka paliła to nie szkodziły. 
He, he. Szkodziły, szkodziły, tylko niektóre w końcu zmądrzały

Jak wiecie dawno chciałam rzucić. Wprawdzie nie odczuwałam z tego powodu jakichś dolegliwości zdrowotnych, ale przecież wiedziałam 
Za każdym razem jak rzucałam, to mówiłam sobie, że nawet jak mi się uda, to kiedyś wrócę, bo przecież lubię palić. Teraz też tak sobie w duchu mówiłam. A jak będzie zobaczymy. Na razie się trzymam.
Ba-Cha napisał/a:zdjęć wcześniej nie wklejałam 
Właśnie. To dlaczego piszesz, że czytam nieuważnie?
Przecież o samych oknach, to dyskutowałyśmy (nawet Cię straszyłam
), ale zareagowałam na określenie "dizajnerskie" bo myślałam, że już je pokazywałaś, a ja przeoczyłam.
Okna mi się podobają. To jest brązowa okleina czy kolor plastiku?
A firanki, to już w ogóle są ekstra 
blanka56 napisał/a:A jakie uzywacie kosmetyki ?
Ja już nie napiszę, żeby nie było o licytowaniu 
Ela - "kwiaty polskie" - fajne.
Morawko - Ty masz fajnie, że syn przywozi Ci kosmetyki.
Marta456 napisał/a:Dziewczyny wróciłam z działki.Forsycja kwitnie,magnolie tylko co mają się rozwinąć,niektóre tulipany i drzewa kwitną.Chwasty oczywiście rosną,ale ogólnie jest cudnie.
U mnie podobnie. Zwłaszcza lubię jak zakwitnie forsycja, taka żółta plama na tle zieleni.
Już nie mogę się doczekać kwitnienia magnolii (u mnie, bo w innych ogrodach już kwitną), zwłaszcza żółtej, bo zanosi się, że będzie mnóstwo kwiatów.
Ba-Cha napisał/a:przecież jutro może mi się los odmienić ...
100% racji. Dlatego trzeba się cieszyć tym co mamy.
sandra.sandra napisał/a:Jutro zdaje stare mieszkanie. W zeszlym tygodniu w niedziele zglaszalam, ze sie wprowadziliśmy i ze chce sie rozliczyc. Pani nie odbierala, na moje dzwonienie odpowiadala sms-em ze nie ma czasu...wiec piwiadomilam ja wstepnie sms...po kilku eniach odebrala...mowi, ze czynsz musze pokryc do dnia oddania kluczy. Tylko jest jedno ale...ona nigdy nie ma czasu po te klucze podjechac...za co mam placic???
Moglam te klucze wrzucic do skrzynki...ale to nie w moim stylu. Teraz bede placic za lojalnosc...
Sandro - kobieta wyraźnie chce Cię naciągnąć. Nie daj się. Płacisz za czas na jaki się umówiliście (umowa ustna, to też umowa). Kazali się wyprowadzić, wyprowadziliście się, zawiadomiłaś o chęci oddania kluczy - z Waszej strony wywiązaliście się. Jej problem, że nie odebrała wcześniej mieszkania, skoro chcieliście oddać.
Nie płaciłabym nic więcej po dniu kiedy zawiadomiłaś ją o zwrocie mieszkania.
Klaudynko - gdzie się dziś podziewasz?
Strzała - dostaniesz czerwoną kartkę jak się nie zameldujesz 
Pozdrawiam pozostałe Stokrotki.