Ło matulu,poszłam wpuścić kota ,bo się darł za oknem,patrzę,a tam leje jak z cebra. Ale Wam zrobiłam śniadanie na trawie ![]()
Dorzucam w takim razie
i żeby było ciepło
62,336 2016-04-01 06:01:26
62,337 2016-04-01 06:03:19 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-04-01 06:16:43)
hey witajcie Stokroty
zapraszam do towarzystwa

Wifi będziesz malować czy remont na działce - ale nie masz upierdliwca w domu ...
wczoraj mi się udało z pogodą
MAM była praktycznie cały dzień poza domem
tylko przyszła na siku i wypasiony obiad hii zupkę chińską ![]()
LUCynka święta prawda - moja MAM nigdy nie była mi bliska i nigdy nie była dla mnie przyjaciółką
tak jak powinno być między Matką a córką ...
zawsze byłam wyśmiana - zawsze mi dokopała szkoda pisać
wczoraj jak zaczeli mi te okna wstawiać
zadzwoniła Bratowa - z krótkim pytaniem
masz montaż okien ?
mam ... teraz zaczeli
no to dobra tyle chciałam wiedzieć ....
myślałam naiwna - może przyjdzie po babkę
dzwoniłam potem do sąsiadki - czy jest na ławce - tak naprawdę miałam nadzieje ,że ją wzieli do siebie
ale po co im
taki upierdliwiec ??? nie ???
okna wyglądają ładnie - widziałam tylko tyle co byłam na śmietniku ...
efekt dopiero będzie jak założy się roletki - np. żółte od strony północnej - gryzły się z białą ramą - teraz będą pasować ![]()
a największy jak ocieplą blok - obrobią i założą nowe zewnętrzne parapety ![]()
Blanka jak się do mnie wchodzi do mieszkania - to jest błysk od płyt podłogowych ![]()
sprzątać teraz będę jak na święta - ale powolutku .... mam czas ... przecież mam areszt domowy ![]()

>>>>>
pozdrawiam resztę Mych .....
62,338 2016-04-01 08:28:31
Hej dziewczyny.
Basiu to juz od dzis jezdzisz na miotle? Tzn sprzatasz?
Babo u mnie nie pada. Jest na razie 5 stopni. Ale slonca nie widac.
Dziewczyny...co do mieszkania...mi osobiscie wanna nie przeszkadza...ale dzieci nie daja rady w wannie sie prysznicowac, bo tu nie ma gdzie zawiesic. Jest taki uchwyt, ktory nie trzyma tej sluchawki. Dzieci trzymaja w ręku ale za to pol lazienki jest mokrej. Nie chce miec problemow jesli cos zaleja.
Wiec kaze im siedziec w wannie...i wtedy juz idzie tej wody wiecej...
A co do sprzedazy. Owszem macie racje ze to wlasciciel decyduje. Ja wiedzialam, ze od grudnia jest mozliwosc sprzedazy tego mieszkania. Dlatego juz w czerwcu zeszlego roku spytalam tej pani czy mam szukać czegos innego, bo wiem ze w grudniu jest termin prawnie umozliwiajacy sprzedaz. Powiedziala ze ustali z wlascicielem (mailowo). A potem mowila ze mam byc spokojna, ze na razie nie. Wtedy spytalam. ..czy pani wie ze mi zalezy do czerwca ze względu na szkole...powoedziala ze wie ze spokojnie do czerwca moge mieszkac...
Ze ona i tak nie ma czasu sie tym zajac ....bo ma szkole i prace i egzaminy...
Wtedy w styczniu tego roku spytalalam...znow powiedziala ze.musi do wlasciciela napisac....
No i wlasciciel stwoerdzil ze mozna byloby juz wystawic...ale nadal dostalam zapewnienie, ze do czerwca...
Po kilku tygodniach zadzwonila i powiedziala,ze orientowala sie, ze najlepiej bedzie zrobic fotki ....no i wtedy men zaprotestował. Ona mowila ze mamy die nie spinac, bo ona sama jeszcze nie wie jak to sie zalatwia i ze musi zadzwonić fo tych firm co sprzedaja...i za pate dni zadzwonila i powiedzisla, ze najlepiej sie sprzedaja puste mieszkania woec ma prosbe by do konca kwietnia cos sobie poszukac.
I tyle. Na temat fotek on z nia nie prowadził dyskusji ani ja tez nie. Mowilam tylko, że on ma obiekcje....i nie wiem czy sie zgodzi.
Dziewczyny po tym leku to ja mam jakas glupawke...wciaz sie smieje...
Wczoraj jak ogladalam kuchenne rewolucje jakies stare w dzien...i uslyszalam jak chlopak do dziewczyny mowi "ja sie nie rozwijam, ja sie ku...a COFIE do tylu"... to sie kulalam ze smiechu az do lez.
62,339 2016-04-01 09:45:45 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-01 09:46:24)

Witam dziewczyny
Prima aprilis to mamy każdego dnia więc nie będę Was okłamywała bo politycy lepiej to robią i nas wszystkich w bambuko walą.
Sandra , ja biorę co dzień 40 tego leku od paru lat i nie chce mi się śmiać a chętnie pozrywałabym boki ze śmiechu, co prawda smutasem nie jestem ale i śmiechem nie porażam. ![]()
Wifcia , ty paskudo, słabą będziesz pod oko waliła? oj niegrzeczna panienka ![]()
Lucynko jestem kochana, wchodzę , poczytam że nikt o mnie nie pamięta i idę dalej .
Basia już pora ażebyś straciła naiwność dziecka, nikt Ci nie pomoże z rodziny, będą wiali na odległość, skąd ja to znam, hi, hi mam tak samo.
Miłego dnia wszystkim życzę i ciepłego słoneczka
62,340 2016-04-01 10:15:31 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-04-01 10:26:09)
O kurczę, tyle się napisałam i wszystko mi gdzieś poooooszło
Witam .U mnie pada.Za chwilę zacznę od nowa.
Dziewczyny zauważyłyście,co każda ma pod swoim nickiem?
62,341 2016-04-01 11:01:13 Ostatnio edytowany przez luc (2016-04-01 11:02:36)
Witam piątkowo.
U mnie szaro, buro i mżawka. Generalnie - mało pięknie.
Tato jest jeszcze u mnie, więc dziś go zabieram na zakupy. Coś tam chce sobie kupić z bielizny, a poza tym on lubi centra handlowe
to będzie miał rozrywkę. Lubi też pizzę więc pewno zajdziemy do pizzerii.
i uwazam ,ze w pewnym wieku dziecka, rodzic powinien ukierunkowywac swoje dzieci ,kulturowo tez. Takie dzieci ktore nie sa wyreczane przez rodzicow w kazdej sytuacji, sa bardziej zaradne zyciowo w pozniejszym zyciu ,nie zalamuja sie tak psychicznie przy pierwszej porazce.
Też mam takie zdanie. Natomiast spotykałam się z krytyką, że jesteśmy zbyt wymagającymi rodzicami. Pewno nie uniknęliśmy różnych błędów wychowawczych, ale nie jest możliwe by tego nie zrobić.
Moje dzieci są zupełnie różne. Tak samo wychowywane, ale różne (pomijając oczywiste różnice wynikające z płci). Ale ogólnie uważam, że są fajne ![]()
Luc i mysle ,ze jestes bardzo ..jak to mowia "ferr".
Nie mnie to oceniać, ale staram się ![]()
Dziewczyny ,tak mnie dzisiaj wk.....la ( przepraszam ,za to slowo, ale nie moge inaczej tego nazwac) corka mojej znajomej
ludzie potrafia zaskoczyc swoim brakiem kultury , o klasie juz nie wspomne ,juz kiedys sie zastanawialam czy tu taki siet zjechal sie z Polski czy ta emigracja tak tych ludzi poprzestawiala ,ale pomimo ,jakies podstawowe zasady powinny funkcjonowac
Blanko mamy wielu znajomych, bliższych i dalszych, żyjących na emigracji w Europie i w Ameryce, a także rodzinę. Sama mieszkałam przez pewien czas w USA - więc wiem o czym piszesz. Szkoda Twoich nerwów. Serio.
Moja córka kiedyś (gdy byłam mocno wnerwiona na kogoś) powiedziała mi super zdanie Hemigwaya:
"Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Do przemyślenia dla wszystkich. Ja staram się o tym pamiętać. Pomaga na wyluzowanie ![]()
62,342 2016-04-01 11:07:32
Ale Wam zrobiłam śniadanie na trawie
Cześć Babo. Liczą się chęci, a te zapewne miałaś dobre ![]()
MAM była praktycznie cały dzień poza domem
- moja MAM nigdy nie była mi bliska i nigdy nie była dla mnie przyjaciółką
tak jak powinno być między Matką a córką ...
zawsze byłam wyśmiana - zawsze mi dokopała szkoda pisać
Basiu - dobrze, że Mama jeszcze wychodzi na pole
Przykro mi zawsze słuchać o takich relacjach. Dla mnie to nie do wyobrażenia, że można być przykrym dla własnych dzieci. W sposób świadomy, bo nieświadomie to zapewne każdy czasem bywa.
62,343 2016-04-01 11:14:04 Ostatnio edytowany przez luc (2016-04-01 11:15:19)
Sandro - jak idzie szukanie mieszkania?
ale nadal dostalam zapewnienie, ze do czerwca...
Niestety, to są konsekwencje braku umowy
Lucynko jestem kochana, wchodzę , poczytam że nikt o mnie nie pamięta i idę dalej .
Klaudynko - jesteś kochana, jesteś ![]()
Dziewczyny zauważyłyście,co każda ma pod swoim nickiem?
Zauważyłam to już wczoraj wieczór. Nie każda, ale większość.
Też mnie to zastanowiło...
Moderacja chce "przewietrzyć" forum? - " zbyt długo"?
62,344 2016-04-01 11:23:23 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-04-01 11:30:58)
Cześć stokrotki
Wczoraj lało na drodze kałuże.
Jedna to ogromniasta.
Dzisiaj pospałam sobie trochę może dla tego że oglądałam film długo.
Musiałam odespać ale i pogoda działa sennie.
Teraz zabierali selekt śmieci worki pełne a zostawiali puste.
Wiatr je poroznosił zabrałam kilka ale nie wiem czy to moje leżały pod sąsiadki płotem ,nie zabrałam po co ma ktoś mnie o coś posądzać.
Jeden leży prawie w kałuży....zabrałabym ale nie wiem czy to jest nasz po co ma potem ktoś na mnie się wydzierać.
Trochę Was poczytałam piję kawę gotuję dla psa kaszę.Jeszcze nie jadłam śniadania więc i jajka gotuję na śniadanko.
Wczoraj porobiłam w ogrodzie i miałam plany na dzisiaj ,ale przez pogodę odwołałam.Niby nie pada ale zimno i wietrznie.
W niedzielę mam rocznicę ślubu miedzianą.
Napisałam do wszystkich dzieci z zaproszeniem do nas na to wydarzenie.
Znowu integracja może tym razem się uda...
Zrobię jutro sałatkę zamówi mąż tort...napisałam że będzie skromnie ale przyjemnie.
Zobaczymy jak to wyjdzie.
62,345 2016-04-01 11:26:01
Cześć Grażko.
W niedzielę mam rocznicę ślubu miedzianą.
Zrobię jutro sałatkę zamówi mąż tort...napisałam że będzie skromnie ale przyjemnie.
Zobaczymy jak to wyjdzie.
Trzymam kciuki żeby tym razem integracja się udała. Kiedyś musi się udać.
62,346 2016-04-01 11:34:50
Cześć Grażko.
nowa18 napisał/a:W niedzielę mam rocznicę ślubu miedzianą.
Zobaczymy jak to wyjdzie.Trzymam kciuki żeby tym razem integracja się udała. Kiedyś musi się udać.
Dzięki Luc.Masz rację kiedyś musi się udać .Na pewno się nie poddam .Moim marzeniem jest aby wszystkie nasze dzieci i wnuki do nas przyjechały żeby było wesoło rodzinnie i miło.
62,347 2016-04-01 11:36:18
Hej Grazko.
Oby się udalo.
62,348 2016-04-01 11:41:55
Dzisiaj jest Prima Aprilis Pewnie te napisy że jestem zbyt długo....to żart....
62,349 2016-04-01 12:03:41
Hej Grazko.
Oby się udalo.
Wiesz jak nie teraz to może na Wigilię też planujemy...w końcu się może uda.
Kłopot tylko taki dla nich że mieszkają w innych miastach i 50 60 km muszą do nas dojechać
Każdy jest po przeżyciach i trzeba uważać co się mówi,a ja ze swoją osobowością zawsze coś chlapnę .Teraz gryzę się w język.
Najstarszy syn ożenił się z kobietą z dorosłym prawie 16 nastoletnim synem.Doszło do mnie że ostatnio przykro mu się zrobiło bo ponoć powiedzieliśmy że pewnie niechętnie do nas chciał przyjechać a on zawsze chciał chociaż osobno nigdy się go nie zapraszało.Nie wiem czy powiedzieliśmy coś do niego może w kontekście że duży i ze starymi ludżmi przy stole mu się nudzi wolałby towarzystwo dziewczyny lub kolegów...ale tak wyszło niby więc to przemilczymy.Przyjechali niechętnie bo synowa bała się zarazić bo byliśmy chorzy bardzo przezębienii nie witali się przytulaskiem tylko z daleka...Ja to rozumiem...
Drugi wnuczek 10 lat mieszka ze swoją mamą i jej konkubinem i syn zabiera go do nas czasami jak mu pozwolą.Więc też ostatnio była pretensja że nie chciał ponoć przyjechać bo go nie tuliłam...a ja byłam chora żadne małe dziecko nie tuliłam bo nie chciałam zarazić.
Tak że ciężko jest zintegrować taką rodzinę...
Syn mojego męża nie uważa ich za swoich przyrodnich braci ani rodzinę.Bardziej widzę że uważa dzieci dorosłe z innego związku innej kobiety z konkubinatu w którym żył kiedyś mój mąż prze kilka lat ...ale trudno się mówi...
62,350 2016-04-01 12:07:40
Grażko - w pachworkowych rodzinach nie jest łatwo (mam takie w bliskim otoczeniu). Trzeba dużo zrozumienia, taktu, delikatności, a i tak czasem może coś być źle odebrane. Trzeba się najpierw zastanowić, a dopiero potem mówić.
Dla mnie to byłaby męka, bo ja w realu bardzo prędka do mówienia jestem.
62,351 2016-04-01 12:08:41
Grażko - w pachworkowych rodzinach nie jest łatwo (mam takie w bliskim otoczeniu). Trzeba dużo zrozumienia, taktu, delikatności, a i tak czasem może coś być źle odebrane. Trzeba się najpierw zastanowić, a dopiero potem mówić.
Dla mnie to byłaby męka, bo ja w realu bardzo prędka do mówienia jestem.
To prawda ....
62,352 2016-04-01 12:11:48
Grażko - tak czy inaczej, trzymam kciuki.
Teraz spadam na zakupy.
Do wieczora.
62,353 2016-04-01 12:13:41
jestem tu już zbyt długo - to chyba prima aprilis
a jak nie to dopiero będę długo a przy tym co narozrabiam to moje ![]()
62,354 2016-04-01 13:40:45 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-04-01 13:45:39)
Witam Stokrotki
U nas przepiękna słoneczna pogoda.
Klaudynko
Widzę Ciebie i słyszę ![]()
Moze nie zwracam sie do Ciebie bezpośrednio,ale w zasadzie zwracam się wtedy,jak mam
do kogoś coś osobistego do napisania,albo coś od niej chce hi hi.
Wydaje mi się ,że stosunki w patchworkowych rodzinach zależą od kultury młodych.
Rodzice czyli starsi mogą mieć tylko pobożne życzenia.
Wy dzisiaj po północy spałyscie ,a ja robiłam dzieciakom zakupy w necie,bo syn w pracy, a synowa musi się wysypiać.
Może powiecie ,że to głupota,ale zaoszczędzili kilka stów na samym tym " Weekendzie Zakupów".To dodatkowe rabaty od 15% do 30 %.
Wifa ratuj
Z jakiej apteki internetowej robi się zakupy,żeby odbiór był w Poznaniu ?
I napisz w której aptece jest wtedy odbiór.
Płyty gips-kart. to kładliśmy sami z moim w całym domu.
A ja je osobiście szpachlowałam,po zatopieniu wszystkich narożników i siatek.
Samo położenie płyt jest bez pyłowe ,bo je się nacina nożykiem i łamie,ale potem szlifowanie tego szpachlu,to już syf na całego.
Czytuniu
Mam bardzo dobrą krawcową .Szyje nawet płaszcze.
Jest teraz dla mnie wybawieniem.
Jak byłam szczuplejsza,to miałam bardziej zachowane proporcje ciała.
Teraz tłuszcz usadowił się tam gdzie chciał hi hi.
Nic na mnie nie leży ,bo jestem grubasem,który nie ma brzucha i tzw boczków.
Nawet worek hi hi,bo mam za wąskie i spadziste ramiona.
Czekamy na drugiego boćka.
Blanko
Tylko pozazdrościć wyglądu. ![]()
62,355 2016-04-01 13:56:00
Nanusiu rozumiem że niczego ode mnie nie chcesz to i zwracać się do mnie nie masz potrzeby , ok ![]()
62,356 2016-04-01 14:20:33 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-04-01 15:45:48)
Elu w pewnym wieku trudno znaleźć porządnego faceta,a brać byleby były portki nie warto.Fakt,czasem brakuje tej męskiej ręki w domu,szczególnie gdy się coś zepsuje,ale Ty przecież masz chłopców.Jeżeli chodzi o kolejny wypad,to ja na Twoim miejscu bym poszła,najwyżej gdyby mi coś nie pasowało,wróciłabym wcześniej do domu.Nie masz co się cykać,tylko idź do ludzi,bo do odważnych świat należy.
Czytuniu jak będziesz szeptać boćkom,to nie zapomnij o mnie,bo ja też już chcę zostać babcią.
Blanko rzeczywiście niektórym Polakom ,mieszkającym poza granicami kraju woda sodowa uderzyła do głowy.A jak już słyszę,że zaczynają mówić łamaną polszczyzną,to mnie cholera bierze.Zaraz sprowadzam ich do pionu i się okazuje,że potrafią mówić poprawnie.
Grażynko trzymam kciuki i życzę aby wreszcie cała rodzina się spotkała.
Klaudynko stół już masz?
Marysia odsypia podróż,bo jeszcze dzisiaj nie sypnęła żadnym kawałem.
Pozdrawiam pozostałe Stokrotki i życzę miłego popołudnia
62,357 2016-04-01 14:54:01
62,358 2016-04-01 14:59:01
Oooo rany! ale widok! Postawić to zdjęcie przy cukierniczce i nikt nie ruszy cukru.
62,359 2016-04-01 15:11:12
Oooo rany! ale widok! Postawić to zdjęcie przy cukierniczce i nikt nie ruszy cukru.
Mówisz ,że to od cukru ?
To chyba opuchlizna głodowa hi hi.
A ja narzekam na swoją figurę ![]()
62,360 2016-04-01 15:39:00 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 15:43:38)
Witam dziewczyny.
Chorerka wkleiłam dwa razy ten sam post.
62,361 2016-04-01 15:40:36 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 15:52:03)
Nanusia
z nidy gipsowej zrezygnowałam,
ma przyjechać i zobaczyć, czy da się to wymalować.
Nie mogę mieć tyle kurzu.
Zamawiam w Aptece "Dbam o zdrowie"
i odbieram w Pestce.
To jest link.
Kliknij w niego.
Klaudynko
masz już komplet mebli?
Poza tym czy ktoś sie odzywa czy nie, masz klikać, bo kop. ![]()
Marto
bardzo dobrze doradzasz Eli.
Ela słuchaj co piszą dziewczyny.
Blanka
nie ma sprawy, jak potrzebujesz to wal, jak w dym.
Stwierdzam, ze raz po raz jest dobrze wstrząsnąć piknym.
Od rana jezdzilismy kupować meble do jego sypialni.
W środę przywiozą i ustawią.
Malarz umówiony w kwietniu na działkę,
a w domu po 1 maja.
Jeszcze do kupienia nowe lampy.
Pikny wspomina o nowym aucie,
buuuuuuuu nie za bardzo mi się pomysł podoba.
Przyjechaliśmy po 13,00 obiad i trochę glebnęłam,
bo męczą mnie takie wypady.
Miłego dnia.
62,362 2016-04-01 16:35:15 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-04-01 16:36:21)
Witam słonecznie ,Moje Kwiatuszki.
Cieszę się,bo NIC NIE MUSZĘ !!!
Miałam szyć ale Kiepski się śmieje,że jak w takim tempie będę znosić ma szynę i inne akcesoria ,to mi się łykend skończy
![]()
Ciekawe ,co ja mam pod nickiem ...
Eeee,tak samo.Widocznie nie zasłużyłam na wykop ![]()
62,363 2016-04-01 16:40:39
Grażynko Życzę Ci z całego serca,żeby się udało.
A Ty nie masz przypadkiem dziś imienin? Na wszelki wypadek to dla Ciebie
62,364 2016-04-01 17:04:00
Grażynko Życzę Ci z całego serca,żeby się udało.
A Ty nie masz przypadkiem dziś imienin? Na wszelki wypadek to dla Ciebie
Dzięki śliczne jesteś kochana.
Nie mam dzisiaj imienin.Kiedyś jako dziecko obchodziłam 1 kwietnia...ale z jakiegoś niezrozumianego powodu cierpiałam.Jako dorosła osoba przełożyłam na lipiec,teraz obchodzimy wspólnie z mężem Krzysztofem 25 i 26 lipca połączyliśmy w jeden dzień i razem obchodzimy.Kocham miesiąc lipiec jest obfity bogaty i przepiękny,daje mi szczęście.Zadbałam tym samym o samopoczucie lepsze dla wątłej psychiki.
62,365 2016-04-01 17:36:36 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 17:46:29)
Dziewczyny
też po zimie mam jakiś zastój.
Posprzątałam 3 półki, a reszta czeka.
62,366 2016-04-01 17:37:36

62,367 2016-04-01 17:46:12
Marta
czym myjesz ten sufit z PCV?
62,368 2016-04-01 18:33:29 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-04-01 18:41:39)
Wifcia ciepła woda plus płyn do garów i myję sufit i ściany.Moja altana jest niewielka ,dlatego i tego mycia nie jest dużo.U nas na działkach wodę odkręcają dopiero pod koniec kwietnia,a więc teraz nic nie mogę tam robić,chyba że sobie przyniosę wodę w pojemnikach.
62,369 2016-04-01 19:02:29 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 19:30:50)
Wifcia ciepła woda plus płyn do garów i myję sufit i ściany.Moja altana jest niewielka ,dlatego i tego mycia nie jest dużo.U nas na działkach wodę odkręcają dopiero pod koniec kwietnia,a więc teraz nic nie mogę tam robić,chyba że sobie przyniosę wodę w pojemnikach.
Marto
ja wodę mam cały rok, bo mamy swoją.
Domek jest murowany i ma ca 70 m2.
Poddasze użytkowe ma tylko panele PCV.
W kuchni i łazience mam płytki na ścianach do sufitu.
Przed chwilą kupiłam czyścik parowy Master 6 w1 zobaczymy,
jak będzie mył.
Poszukam zdjęcia i zeskanuję.

To okno na poddaszu to moje. ![]()
62,370 2016-04-01 19:30:31
Witam dziewczyny
Ja naprawdę niedługo pójdę do przedszkola zapomniałam rano zameldować sie hi hi
Dzisiaj leniuchowalam hi hi
Sandra to masz problem ,wanna ,prysznic
Ja mam pierwszy raz prysznic dopiero od 8 lat czy taniej trudno powiedzieć ,w wannie tez mozna wsiąść prysznic hi hi
Nowa najlepiej zając sie sobą ,bo dzieci maja swoje zycie ,czy tak staniesz czy siak to i tak bedzie problem
Wifa robicie z małż dla siebie gniazdko miłości
Czytuniu wszyscy zdrowi to najważniejsze
Marta kolano juz zdrowe
Blanka szkoda zdrowia ludziska sa różni
Klaudynko meble ustawione
Basiu sprzątasz hi hi
Baba to jeszcze masz duzo lat do emerytury
nanusia ja nie widziałam zebys była gruba
Anusia jak sie czujesz
Ela nie ma facetów bez nałogów ,bo albo pije ,albo pali ,albo baby mu w głowie hi hi
Pozdrawiam wszystkie stokrotki
62,371 2016-04-01 19:32:37 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 19:32:54)
Wifa robicie z małż dla siebie gniazdko miłości
Morawko
hihihi każdy ma swoja sypialnię. ![]()
62,372 2016-04-01 19:33:39
Wifa fajny domek taki milutki
62,373 2016-04-01 19:35:05
To tak z doskoku hi hi
Myślałam ze tylko my tak mamy
62,374 2016-04-01 20:16:22 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-01 20:44:24)
62,375 2016-04-01 20:21:03 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 20:26:44)
Dobry wieczór...
Z pozdrowieniami wieczornymi wpadam.
Wifciu mam buty takie jak ty
Marysiu
prawda, prawie nic nie ważą.
Morawko
całe prawie swoje życie spałam sama.
Nie lubię z nikim spać pomijając,
ze każdy z nas chodzi spać o różnych godzinach.
Marysiu nie
chyba pikny zapomniał.
Wifa fajny domek taki milutki
Morawko
inaczej nie zasiedziałym tam pół roku.
62,376 2016-04-01 20:45:15
hey wieczorkiem
Nie sprzątam
opierdzielam się znowu ...
najwcześniej za porządki wezmę się w przyszłym tygodniu .... ![]()
spadam co pooglądać 
nie mam weny
i tak bywa też .... do jutra Pindulinki ![]()
62,377 2016-04-01 20:50:13 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-04-01 20:56:30)
To okno na poddaszu to moje.
Elegancko ! jak zakończysz pracę to daj znać ![]()
Wpadniemy na małe co nie co ![]()
![]()
62,378 2016-04-01 21:01:10 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 21:01:49)
Elegancko ! jak zakończysz pracę to daj znać
Wpadniemy na małe co nie co
Oki. ![]()
62,379 2016-04-01 21:01:11
Martuś stół to ja mam tylko we wtorek przywiozą mi resztę, dzisiaj telefonowali , a więc krzesła i stolik , nareszcie wywalę ławę.
Wifciu myslę że Marysia w konia Cię robi, sfotografowała Twoje buty hi, hi, hi prima aprilis ![]()
Lucynko dzisiaj wpadł mi mój wpis że zamiast napisać że kocham Ciebie to napisałam "kocham siebie" hi, hi ![]()
62,380 2016-04-01 21:06:59
Klaudynko
ja nie pokazałam kartona i drugiego buta.
62,381 2016-04-01 21:15:35
A to szkoda że Marysia nie zrobiła psikusa
wasze nóżki będą miały wygodne stąpanie, ja wolałabym bez czubka ale te również mi się podobają.
62,382 2016-04-01 21:36:21
Och babeczki wszystkie szykujecie gniazdka...
Wifo u nas w domu tez kazdy ma inne pory spania.
Morawko...ja nie mam problemu co do prysznica. Po prostu wole go niz wanne.
Baska a gdzie radocha z okien?
Marysiu to masz buty wygodne i na wiosne i na lato.
Klqudynko...a kto Ci zabroni kochac suebie hihi.
Ponoc to najważniejsze ![]()
62,383 2016-04-01 21:42:42
Sandro
dlatego sobie nie przeszkadzamy.
Pikny rano idzie z Czarusiem, a ja dogorywam,
aż nie otworze drzwi.
Basiu
może piękne nie są, ale super wygodne.
62,384 2016-04-01 21:54:19
Witajcie po przerwie. Ciekawe ,czy ktoras zauwazyla moj brak hi. "Alescie" naklikaly, o rany....Ja dawno nie w temacie, zresztą jak zwykle.
NANUŚ -u nas parka juz od 29.03 - dla mnie zadnych wnuków, jeszcze dluuugo nie, wpierw nauka,nauka,a potem nauka.
W ubieglym roku szylam u krawcowej 2 spodniczki, no i basta, bo za szycie wziela 120zl ,taniej ,bo 2, a jakbym chciala 1 szt. to 70zl.Za materiały ,oba dobrej jakosci tez drogo ,podszewka , zamki tez moje, no i w sumie skórka za wyprawkę. A na dodatek obie spodnice w pasie za duze, bo rozciagnely sie, choc prosilam o b.dopasowane.Krawcowa na swą obronę rzekla, ze zle majtki wzielam do miary, szok! Juz nie poprawialam, bo nie chcialam jej wiecej widziec. Tyle!
BLANKA - fajna z Ciebie babka, nic dodac nic ująć. A o tym,ze LUC feer kobita est,to ja wiem, juź dawno. Wyczytalam u niej pare podobienstw, ciekawe ,czy tez w brydza gra,bo ja kooocham-gram od podstawowki, bo rodzice grają, ale od studiow w klubie, a potem tez w klubie, a tam sami turniejowcy, no extra gracze, no i od takich , to tylko uczyc się!
62,385 2016-04-01 22:00:50
Gochnia
zauważyłyśmy, ze nie piszesz, ale nie wymuszamy na nikim obecności.
Co prawda miło, jak raz dziennie zakukasz. Buźka.
62,386 2016-04-01 22:04:21
Wifa wiesz co lubisz ,fajnie tak odpoczywać pod lasem
Klaudynko przy stole i krzesłach jakoś tak lepiej sie spożywa posiłki tez mam stol i krzesla
Basiu prawda jeszcze cos robia wiec nie ma co sprzątać
Marysiu to gdzie ty trafiłaś takie buciki hi hi
Buziaczki śle wszystkim stokrotkom
62,387 2016-04-01 22:16:04 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-04-01 22:18:29)
Morawko masz rację że posiłki jada się wygodniej przy stole a ja przez wiele lat nie dawałam się przekonać bo lubię środek pokoju mieć wolny, nie lubię zagracenia, ale przekonałam się że jak się dobrze ustawi i przestawi to mam wolny środek ale dokonałam to poprzez całą wymianę mebli i nareszcie się przekonałam że można. ![]()
Blanka fajna babka jest ale też wszystkie które widziałam na zdjęciach są fajne i ładne dziewczyny .
62,388 2016-04-01 22:23:41
Na raty, piszù ,bo znika.
Dzis nie w humorze, bo drogowka wlepila mi mandat -350 zeta, mamtydzien do zaplaty za niezatrzymanie się, na lewym pasie, na przejsciu dla pieszych, których brak, a na prawym pasie stanela ciezarowka i zasloniła mi wszystko. Prawda taka, ze piesi przeszli juz, tym razem był czas na auta, a jak stanelabym, to w tylak, jak nic pocalawalby mnie kierowca za mną. Bez komentarza.
BACHA-jak tak czytam o Twej MAM, to ciarki przechodzą, jak to mozliwe w ogole takie pieklo o wlasnej matuli, w glowie sie nie miesci.Ta szarpanina, niszczenie zdrowia psychicz.i fizycz. Nie wiem, czy podołalabym. Pewnie z bratem, bylyby przepychanki, czemu tylko ja, a nie on tez. Nigdy nie mialam dobrej relacji z moja MAM, ma 70 lat, wszystko przede
mną. Nie podoba mi się ,ze musze sie tlumaczyc co i jak, musi byc na bieząco. A jej porady, to dobre zawsze byly ale dla niej lub pod nią ,a nie dla mnie. Jakos słabo trafne.
SANDRA--dobre te"ja sie cofie" ha,ha. Niektorzy tak mają, u nas panowie mowią:wiater, poszlem, wziąść - a spróbuj zwrocic uwagę, to cię zjedzą.Lepiej nie zauwazac, bo to nic nie zmieni.
ELU - nawet sie nie zastanawiaj, czy isc ,czy nie, jesli pary bedą. Co z tego? Ci zonaci tez mają braci, kuzynów, sąsiadów itd. Warto sie pokazać, moze akurat, ktos ,gdzieś. Dziś synowie jeszcze mlodzi, ale przyjdzie taki okres, ze wyjdą z domu, wiec lepiej zawczasu pomyslec. Czlowiek zwierzeciem stadnym jest, znajdzie sobie dookola kuuupeę zajec ,by nie odczuwac samotnosci, lecz przychodzi moment, ze lepiej by ta druga osoba marudziła anizeli bys "adinokim".
62,389 2016-04-01 22:31:14
WIFA - zasiadlam raz z tabletem w reku, a wlasciwie to juz polozylam sie, no i zaczytalam sie od tylu i nawet nie zauwazylam kiedy przysnelam .
Wreszcie porzadki generalne u mnie, ale tak fajnie, bo na spokojnie, bez stresu, no i nie zaluję, ze dopiero teraz. Mialam tez gosci z Niemiec ,wiec trochę mi zeszlo. Ale to , naturlich zadne wytlumaczenie, bo na pare slow, to zawsze czas powinien byc, prawda?
62,390 2016-04-01 22:34:15
Dobry wieczór
Dzisiaj miałam zajęty dzień.
Córka (mama Zosi) rozchorowała się i po kilku godzinach wróciła do domu.
Leżała u nas cały dzień, a my opiekowaliśmy się Zosią.
Na noc pojechała do siebie.
Pewnie grypa ją dopadła, bo ma dużą gorączkę i boli ją wszystko.
Dzisiaj miałam koleżanki imieniny.
Pół godziny temu wróciłam od niej.
Martusia szepnę boćkowi , żeby pamiętał o tym, że ty chcesz wnuki.
Jest taka sprawa, że ten bociek wczoraj był, a dzisiaj już go nie było.
Znam ich zwyczaje.
Często tak się zdarzało, że zawitał do gniazda i przez kilka dni nie pokazywał się.
Być może czeka gdzieś na drugą połówkę.
Może poleciał na halę przylotów ?
W każdym bądż razie nie dopuszczam do siebie myśli, że boćki nie powrócą.
Jutro jadę do miasta, co wam kupić ?
Wifciu jeśli to nie prima aprilis to domek bardzo mi się podoba.
Nanusiu ty niezgrabna ?
To ja nic nie rozumiem.
Widziałam na zdjęciach zgrabniutką osóbkę.
Ty chyba siebie z kimś pomyliłaś.
Klaudynko przecież wiesz, że jak cię nie ma w naszej kawiarence to tak
jakby słońce było za chmurami.
Więc radzę, abyś się pokazywała częściej hihi
Gochnia twoja nieobecność również dała się zauważyć, tylko
nie była głośno komentowana.
62,391 2016-04-01 22:45:26 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-04-01 22:45:44)
Wifciu jeśli to nie prima aprilis to domek bardzo mi się podoba.
Czytuniu
zmusiłam piknego do szukania zdjęcia i skanowałam.
Eeeeee już mnie nie bawi prima aprilis.
Morawko
a do jeziora 10 minut, więc nie dziw się, że nie chcę nigdzie wyjeżdżać.
Dobranoc, do jutra
62,392 2016-04-01 22:46:52
Pewnie Lucynka jeszcze zajrzy i zgasi światło.
Więc tylko cichutko zamknę drzwi.
Dobranoc
62,393 2016-04-01 22:57:58
Wifciu a gdzie ci będzie lepiej.
Masz zupełną rację, że czekasz kiedy tylko się ociepli.
Tam jest pięknie.
To już widać ze zdjęcia.
A w rzeczywistości jest dużo ładniej.
Zdjęcie wszystkiego nie pokaże.
62,394 2016-04-01 22:59:12
Jeszcze wkleję tylko ten obrazek

62,395 2016-04-01 23:43:34
CZYTKO - kup, proszę: kg dźdźownic, poł kg slimakow, kilka nornic, podrzuć bockowi. Przed wyjazdem zorientuj się, czy boćkowa dotarla, bo jak tak, to podwój zakupy.
62,396 2016-04-02 00:51:24
Wifa
Dziekuję za namiary apteki.
Gochnia
Nie wiem,czy Luc gra w brydża,ale ja grałam i w lidze i w turniejach.
Pozostały mi nagrody i puchary.
Teraz nie gram i już nie będę grała.
Wystarczy jeden zawodnik w rodzinie.
Znowu po nocy coś kupuję ,a własciwie tylko wybieram sterylizatory i podgrzewacze do butelek.
Czytuniu
Córka jakie cuda do butelek używa?
Właśnie żeby nie było widać mojej fatalnej figury,to muszę się dobrze namęczyć i naszukać odpowiednich ciuchów.
62,397 2016-04-02 01:21:59 Ostatnio edytowany przez luc (2016-04-02 01:23:06)
W brydża i owszem grywałam, ale już dawno nie ma z kim ![]()
Lucynko dzisiaj wpadł mi mój wpis że zamiast napisać że kocham Ciebie to napisałam "kocham siebie" hi, hi
Czułam przez skórę, że się pomyliłaś i dlatego zacytowałam cały Twój wpis hi, hi.
Przykrywam i odkrywam kogo trzeba i jak trzeba.
Gaszę 
Dobranoc.
Miłego weekendu.
62,398 2016-04-02 05:58:37
hey srana
zapraszam na coffi

Czytka - Wifi na tej fotce siedzi przy stoliku - pierwsza z lewej tak ????
Gocha brak słów na temat MAM
nie pamiętam kiedy wstała z uśmiechem ...
u niej dzień zaczyna się od szukania - czasami chwilkę - czasami 2 godziny
kiedyś tutaj na Netkach całkiem niedawno
jakaś Netka zaczęła wątek : nienawidzę swojej Matki ...
..... jak umrze będę płakać na pogrzebie ..... coś w tym stylu ....
miałam tam się odezwać ale odpuściłam .....
bo tutaj wolę pisać z Wami .... na różniaste tematy ... to jest moją odskocznią ....
jak pada deszcz - tak jak wczoraj .... to w domu jest horrorek
w przyszłym tygodniu - ma być ciepełko .... to odpocznę od niej ...
pozdrawiam Wszystkie Stokroty ...
62,399 2016-04-02 06:45:48
Hej
Witaj Baśku
Dosiadam się do kawy, bo akurat swoją zaparzyłam.
Na dworze zimno, ale zapowiada się na słońce.
Gochnia muszę kupić wszystko podwójnie, bo....
SĄ DWA BOĆKI
A więc wróciły!!!! Doleciały!!!!
Są wychudzone, cały ranek je obserwowałam.
W tej chwili poleciały pewnie gdzieś na śniadanie.
62,400 2016-04-02 06:51:02