Witam wszystkie Stokrotki !! cos naprawde szwankowalo ,bo mi wczoraj ukazal sie komunikat ,abym zaczekala 60 s i ponownie sprobowala ..no i 2 posty sie ukazaly.Dzisiaj rano jak wlaczylam Tv ,to az humor stacilam,powiedzcie dziewczyny w jakim kierunku idzie ten swiat !!!to jest ..popie...ne.
CZYTKO, ja jestem tu od niedawna i przesylam pozdrowienia ,Twoja wnusia ma piekne oczy ,cala jak laleczka !!! Pozdrowienia rowniez dla NANUSI !!
MORAWO ,jak bedziesz caly czas trzymac zasady: co mozecie jesc ,a czego unikac ,zobaczysz po pol roku ,ze wszystkie choroby pojda w zapomnienie .
Dziewczyny moze pomyslicie o mnie ze jestem wariatka i przesadzam w tym co pisze ,ale uwierzcie mi ,ze 70 % to co jemy, jest odpowiedzialne za nasze zdrowie ,potem sa geny .Dlaczego tak ten temat draze ,bo 35 lat temu nie bylam taka zdrowa , cierpialam na przewleke migreny ,ale takie ze 3 dni w tygodniu wylaczona z zycia ,wizyta w szpitalu kilka razy w miesiacu ,ciemny pokoj ,cisza ,zadnych zapachow i wiaderko przy lozku ,bo ciagle torsje .lekarz leczyl mnie przez 3 lata na wrazliwosc jelita, taka postawil diagnoze ,az ktoregos dnia ,poznalam babke ktora mala te same objawy choroby ,a ze mieszkala na stale w Wiedniu, to tam lekarz jej powiedzial ,ze wszystko minie jak zmieni sposob zywienia ,tzn unilala produktow ktore powoduja takie migreny ,i ja poczytalam troche ,poszlam nawet na specjalny kurs jak zdrowo sie odzywiac i mam spokoj ,czasami jak zje kawalek czekolady czarnej ,to za 2 dni muli mnie glowa ,ale teraz wcale nie choruje ,tutaj lekarz mi mowi ,ze jak na moj wiek to mam super wyniki . i dziewczyny jeszcze jedno bardzo wazne ,zdrowe zeby ,nie ma reumatyzmu i innych przypadlosci .Juz Was nie zanudzam i nie bede pisac na ten temat ,aczkolwiek jest zawsze na czasie i wazny.
ANUSIA -gdzie mieszkasz?,oczywiscie jesli mozesz napisac .Ja bylam w Polsce we wrzesniu 2015 (przyjedzam co 2 lata) i jak starym zwyczajem odwiedzilam stare katy ,ale kumpela zawiozla mnie do nowej "zachradki" jak to ona mowi na dobre zarelko,tam kreca taki program kulinarny do TV ..i faktycznie wszystko superasne ,nawet sznapsy i grzane wino ,namieszallysmy !!!
LUC ,GOCHNIA ,lubicie ciepelko ,proponuje Karaiby,jezdze 2 razy w roku, pozna jesienia i pozna wiosna, w pazdzierniku 2015 bylam na Jamaice , i tam przyleciala grupa Polakow z Kieleckiego ,pytalam sie ile z Polski kosztuje taki wyjazd na osobe,to powiedzieli ze 16tys,ale na 2 tygodnie. Lot do Monachium ,potem na Kube tydzien i 2 tydzien na Jamaice .A ja placilam 1300 Cad. na tydzien ,mowi sie ze na tydzien ,bo tak naprawde to w ostatni dzien musisz opuscic pokoj do 12 w poludnie i jak samolot jest o 6 czy pozniej to sie szwendasz po osrodku ,a tylko jedzenie masz za darmo ,mozna wykupic pokoj na ten ostatni dzien ,ale bylo takie oblozenie ,ze nie mieli nic wolnego .duzo tam przyjezdza z USA ,bo oni nie moge jeszcze jezdzic na Kube ,a to sa wyspy polozone obok siebie 30 min .lotem samolotem . Jest tam duzo atrakcji do zobaczenia ,jak by sie czlowiek uparl to w jeden dzien zwiedzi ,ale jedna z takich ciekawostek ,to tylko mozna zobaczyc jak jest ciemno,sa tylko 3 takie miejsca na swiecia ,woda slona miesza sie ze slodka i powstaja takie dziwne swiecace iluminacje ,cos wspanialego ,mozna w tym poplywac ,mowil przewodnik ze jak pada deszcz to jest wtedy najlepszy widok ,podplynal na glebsza wode i pelno w wodzie swiatelek ,a to byly plywajace ryby ,my pojechalismy tam prywatnie ,placac 45dol USE za osobe ,ale polacy mieli to juz zaplacone w cenie wycieczki. Cholewka nie wiem jak zalacza sie na tablecie zdjecia ,bo bym troche wstawila. Z tych wszystkich wyjazdow to na Jamaice najlepiej mi smakowalo zarcie ,no bylo wysmienite i super osrodek ,super obsuga ,drinki ,wszystko bylo included, ale placi sie tylko w amerykanach,maja fatalny przelicznik CAD. Trzeba uwazac bo bardzo oszukuja i kradna.koncze moj nastepny labor ,gasze swiato i do jutra moja drogie !!!