STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 946 947 948 949 950 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61,556 do 61,620 z 102,609 ]

61,556

Odp: STOKROTKA-CAFE

bo tu sioło onegdaj bylo, mućki na lancuchach drogą szly, a dziś na bogato, kury juz nie pieją.

61,557 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-03-18 23:48:25)

http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/zaby/zaby28.gif

gochnia,  a boćki lubią wątróbkę kurzą smile a gdybyś jaką żabkę złapała to na pewno by Ci podziękowały klekotaniem big_smile

Ostatni raz mućki na łańcuchu widziałam 50 lat temu hi, hi big_smile

61,558

Moja okolica też się zmieniła przez ostatnie lata. To przedmieścia i kiedy moje dzieci były małe to brałam mleko od krowy, którą miała sąsiadka 3 domy dalej wink
Wielu sąsiadów miało też kury. Teraz to już zupełnie inne miejsce, a szkoda.

61,559

Klaudyna59 napisał/a:

Ostatni raz mućki na łańcuchu widziałam 50 lat temu hi, hi big_smile

Toż Ty straszny mieszczuch Klaudynko jesteś lol Na wsi nie bywasz?

61,560

Dziewczyny robiłam porządek w laptusiu.

Dobranoc, miłej nocy

61,561

Tak patrzę w horoskopowe kółko i widzę, ze jak Nanuś tort upiecze , to potem dluuuugo zadnej imprezy, latem to juz na kwiaty mnie wydamy, hi hi

61,562

gochnia napisał/a:

Tak patrzę w horoskopowe kółko i widzę, ze jak Nanuś tort upiecze , to potem dluuuugo zadnej imprezy, latem to juz na kwiaty mnie wydamy, hi hi

A bo tam tylko urodziny są zaznaczone, a przecież jeszcze imieniny obchodzimy, zdobywanie kolejnych tysięczników i co tam komu do głowy wpadnie wink

61,563 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-03-19 00:06:37)

Lucynko , jestem straszny mieszczuch bo nikogo nie mam na wsi z rodziny i znajomych. Ale pamiętam jak pół wieku temu prowadzili mućki z PGR - u  właśnie łańcuchami powiązane  przez łąkę a teraz śladu po łące nie ma.

gochnia , na pewno wnuki się urodzą u Stokrotek to też dobra okazja do wypicia i kwiatkiem zagryzienia , dzień każdy może być okazją do balowania i ucztowania , trunku i żarełka mamy pod dostatkiem , a teraz miłych snów i niech Wam marzenia się spełniają Lucynko, Gochniu i wszystkim pozostałym.

61,564

Siemka Stokrotki smile

61,565

Luc toź ja tez przedmiescia , 3km od grodu Gryfitów, historię znam z opowiadań, starzy poumierali, mlodzi pobudowali się.  Stad dziki, sarny -bidulki , są wciaz u siebie lecz ciasno mają. A slimaków w bród, więc :bocki -Kajtki glodne nie chodzą.

61,566

Miałam coś popisac, ale jakaś spiczniała jestem.
Może ta pogoda na mnie dziwnie działa.
W dzień chce mi się spac, w nocy też chce mi się spac.
Właśnie siedzę i oczy mi się zamykają.
Nie mam siły już na dzisiaj żeby myślec.
Jeszcze o 6 rano muszę  wstac, bo mały ma znowu wyjazd.
Ogólnie u mnie wszystko w miarę ok.

Spadam, bo zasnę na klawiaturze.

Trzymajcie się.
Miłej nocki smile

61,567 Ostatnio edytowany przez luc (2016-03-19 01:05:24)

Dobranoc Stokrotki.

Do pośmiania rano (z cyklu "nie osądzaj zbyt szybko") https://www.youtube.com/watch?v=_hi96XG0FN8

61,568

Witajcie sobotniowo......
SMACZNEJ PORANNEJ KAWUSI
http://www.megapedia.pl/kawa-w-filizance.jpg

Ach tydzien zabiegany . i mało czasu było ale o Was nie zapomiałam
u nas mrozno ale bezdeszczowo .
kupiłam wczoraj bratki i dzisiaj bede sadzic .
Aby zrobiłosie troszke wiosenniej .
Byłam tez w urzedzie pracy  , no niestety pracy brak
A jeszcze na poczatek tygodnia glowa mnie tak bolala
niewiem czy to cisnienie tak skakalo .

61,569

hey Mychy lol
witaj Ela 

ja za to dzisiaj wstałam z bólem głowy ....
      ale już mi mija po wychlapaniu połowy kawci lol

to i też zapraszam   http://imgup.pl/di/4AM4/7356bc-to-powinno-postawic-mnie-na-nogi.jpg
                                                                                                                                                                         hiii

61,570 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-03-19 08:01:27)

gochnia napisał/a:

cd.  BA BA - czemu tylko 1L,  to Ty zdrowa kobita jesteś, wnioskuje po grejfrutach , zazdroszczę.  LUC -filmy piekne, bo dzis to "bez serc, bez ducha..." jak w odzie do m. ,z jakim trudem przychodzi zwykly odruch dobroci, mile slowo, gest.  BACHA -wzruszyla mnie akceptacja, beautiful, rany julek! widzialam swego biszkoptowego labradora , on ma takie odruchy lecz odwazniejsze. Dla takich chwil warto byc tu !

Gocha jeszcze Ci się kićkają NICKI hii
a dlaczego po grejfrutach wnioskujesz ??? he .... lol
uwielbiam je wcinać
litr wody - to i tak dużo .... bo jeszcze kawki ,herbatki
ale tej wody będę więcej pić .... moja kumpela pije ok. 2 litrów smile
tylko jak się tak opije - to potem koło wc trzeba sie kręcić
dobrze,że mam wszędzie blisko  smile

tak sobie przypomniałam na początku jak pisały : Niunia- Nanusia - Nanas .... łłłojjjjj lol kićkało mi się
tak samo Klaudynka
mi się myliła tylko w tej chwili nie pamiętam z którą Mychą smile

Klaudynka patrz lol  a ja w ogóle nie skojarzyłam tego boćka z cielakiem z naszą Czytką lol

LUCynka no tak świętujemy na cafejce wszystko  lol  jak dzieci smile   .... jak dzieci smile
ale to właśnie jest miłą odskocznią ... lol

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE .....

61,571 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-03-19 08:09:35)

no tak dzisiaj świętujemy

nasza Anusia - Dżosefina lol

cwietuszki imieninowe przesyłam życząc : zdrówka i jeszcze raz zdrówka

http://imgup.pl/di/L7IK/23k4yu0.jpg

jak się dzisiaj nie odezwiesz to się pognieFFFFFam .... smile
albo przyjadę do Ciebie na rowerze  którego nie mam - chiiiiba,że na składaczku ... zlituj się bo bym ducha wyzioneła po tych góreckach
ale przydał by Ci się zdrowy kopniak lol lol

61,572

Witam

Mrożno, zimno, słonecznie.

A ja od razu wiedziałam, że Klaudynka pomyślała o mnie.
Przecież cielątko to znak, że może być dla mnie.
Dziękuję ci Klaudynko

Moich bocianów jeszcze nie ma.
Zastanawiam się, czy nic im się nie stało w dalekiej podróży.

Ten cielaczek teraz mi się przyda.
W oborze będziemy mieć dopiero pod koniec kwietnia.

Nasze okolice to przede wszystkim hodowcy krów.
I to duzi hodowcy.
Np jak mój zięć na nowym gospodarstwie.
Czy jego ojciec.
Bo my z mężem to tacy średniacy.
A od przyszłego roku będziemy jeszcze zmniejszać hodowlę.
Teraz mamy w oborze przekrój różnych kolorów.
Są cielęta koloru białego, czarne, brązowe, popielate, czarno- rude i rude.
Fajnie na nie popatrzeć.

Dzisiaj mam wolne od wnuczek.
Zaraz jadę do miasta na zakupy.

Milusiej soboty dla każdej.

61,573

Anusiu kochana .
Zdrowia , szczęścia, sto lat życia.
Spełnienia marzeń

http://data.whicdn.com/images/49133585/tumblr_mgjtahLv1E1rslc65o1_500_large.jpg

61,574

Dzien dobry.
Ja rowniez dołączam sie do zyczen dla Anusi smile
Wszystkiego co najlepsze wink i dla Karolci duzo radosci

Ja wiedzialam,ze bociek przylecial do Czytki.

U mnie szaro buro snieg z deszczem.

Roaliki wyszly dobre. Dzieci zabraly do taty a jest tam kogo czestowac.

Moze wezme sie za kawke teraz.

Moje chlopy śpią chyba z nudow. Zwlaszcza ten na 4 lapkach. Tylko oczy zaslania i przewraca sie z boku na bok. Od czasu do czasu w przelocie polize łapkę by.przetrzec oko lub ucho

A ja musze korzystac z wanny.

61,575 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-03-19 10:55:09)

Witam wszystkie dziewczyny sobotnio , przed chwilką zapowiedzieli powrót zimy i święta zimne, zgadza się bo  te pierwsze Święta były ciepłe to teraz te drugie muszą zimnem nadrobić.

http://kosciol-uniejow.pl/wp-content/uploads/2014/11/kwiaty.jpg

Dla Anusi te kwiatki z życzeniami radości i uśmiechu, sto lat i jeszcze dłużej. big_smile

61,576

Dołączam się z życzeniami dla Ani
Wszystkiego dobrego Aniu  100 worków zdrowia i 300 worków pieniędzy oraz 100 lat życia w zdrowiu i szczęściu

61,577 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-03-19 12:38:28)

Witam dziewczyny.

Rano było słonecznie i zapowiadał się piękny dzień.
Pikny pojechał rano napalić w domu
i miał po mnie za dwie godzinki przyjechać.
No i co się stało słońce uciekło na zachód i zrobił sie chłód.
Zrezygnowałam z wycieczki na działkę.
Teraz przeszłam się z Czarkiem,
a na 17,oo jedziemy na imprezkę.

Przyznać się kto podprowadził moje słońce.?

Miłego dnia.

.....................................................................................

Anusiu
         100 lat w zdrowiu, z uśmiechem na twarzy i zadowolenia z rodzinki.

http://www.biedermeier.com.pl/ima/kosze/big/kompozycje0005.jpg

jeden koszyczek dla Karolci.

61,578

Wifooo...slonce wyglada zza chmur u mnie....

61,579 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-03-19 13:08:57)

Dziewczynom świetującym dużo buziaczków i przytulasków...niech się Wam spełnią marzenia

Dzisiaj wyszłam na drogę pozamiatać...uff może to zabrzmi dziwnie ale nogi mi latały i mało nie umarłam dojść nie mogę do siebie.Wszyscy zamiatali i każdy swoją połowę bo ma przejść droga krzyżowa.Jak to na wsi nikt nie wie co ja przechodzę przy agorafobii ,ale jakoś sobie poradziłam oczywiście na głos mówiły  sąsiadki żebym słyszała i komentowały jaki to mam też na posesji bałagan...ale nawet nie mam siły się tym przejmować .Fakt mąż wciąż coś zbiera sprzata i znowu zbiera a to gruz ziemie drzewo złom jest tego....Krzyś w pracy więc wyszłam chociaż tą drogę przelecieć uff miałam myć okno ale przełożę na poniedziałek bo dopiero mi dzisiaj kupił wybielacz do firanek.Czy w poniedziałek można myć okna? to nie jakieś już święto? bo zagubiłam się jutro palmowa to wiem...Ta wieś nie jest taka najgorsza horror miałam kiedyś z pierwszym mężem ...teraz to bajka tyle że lęki dają mi popalić...Ale dumna jestem że wylazłam i tyle...nikt nie wie co ja przezywam...

Nie mamy ogrodzenia bo stary płot był spruhniały na nowy nas nie stać więc jesteśmy jak na dłoni,
Ta droga teraz jest brukowana i ją zamiatałam swoją połową od dębu do rozwidlenia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/487d14f5e7b1.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ff1b3670409.jpghttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b1037741b3a.jpg

61,580

Dzień dobry

Przede wszystkim moc gorących życzeń dla Anusi,dużo zdrowia.
Jestem kaleka do potęgi.Moje prawe kolano podwoiło swoją objętość,nie potrafię go zginać,bo od razu mnie boli.Lekarka powiedziała,że mam oszczędzać nogę. Jak to zrobić?Poproszę o dobrą radę,tylko nie mówcie, że mam się położyć .Na dodatek wczoraj mnie zawiało i teraz boli mnie ucho.Jednym słowem jestem prawostronnie obolała i jestem wściekła, i załamana całą sytuacją.Oby na tym się skończyło!
Życzę miłej i pogodnej soboty.Nie podkradajcie sobie słońca,dzielcie się równo.

61,581 Ostatnio edytowany przez luc (2016-03-19 13:33:55)

Dzień dobry sobotnio.

Anusiu - najlepsze życzenia http://s12.rimg.info/e1c9efb73a6b2049a240606653fd07d5.gif
A spróbuj się nie pokazać tongue

Wifa - słońce ja podprowadziłam tongue

Nowa - powinnaś się już przyzwyczaić do wścibskich ludzi i przestać zwracać na to uwagę. Tym bardziej, że wyjścia nie masz - dla własnego dobrego samopoczucia.

Marta - oszczędzanie nogi, to (jeżeli położenie się nie wchodzi w rachubę) najlepiej podpierać się laską.
Współczuję. Oby nie okazało się jakieś zerwanie więzadeł stawowych.

Ela jesteś usprawiedliwiona. Trochę wink

Spadam porobić coś koło domu. Trzeba skorzystać z pięknej pogody.
Mąż znów szaleje z sekatorem i elektryczną piłą.

Pozdrawiam wszystkie.

61,582

Martuś nie wiem co mam powiedzieć przykro mi i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Luc dzięki za radę

widziałam teraz przez okno .....ludziska ksiądz.... przeszli już drogę krzyżową .....

61,583

nowa18 napisał/a:

Luc dzięki za radę

Jaka tam rada. Po prostu trzeba być trochę egoistą i patrzeć na swój komfort, w Twoim przypadku psychiczny. A ludzie, jak to ludzie, zawsze będą obgadywać bliźnich. Jakby człowiek na wszystko zwracał uwagę, to by zwariował.
Mnie zdarzało się myć okna (gdy jeszcze sama myłam) w niedzielę. W tygodniu nie miałam zupełnie czasu. To co miałam zrobić? Pewno też po cichu sąsiedzi o tym gadali. Zupełnie mnie to nie ruszało smile
I tak masz szczęście, że masz męża, który rozumie Twoją sytuację.

61,584

luc napisał/a:
nowa18 napisał/a:

Luc dzięki za radę

Jaka tam rada. Po prostu trzeba być trochę egoistą i patrzeć na swój komfort, w Twoim przypadku psychiczny. A ludzie, jak to ludzie, zawsze będą obgadywać bliźnich. Jakby człowiek na wszystko zwracał uwagę, to by zwariował.
Mnie zdarzało się myć okna (gdy jeszcze sama myłam) w niedzielę. W tygodniu nie miałam zupełnie czasu. To co miałam zrobić? Pewno też po cichu sąsiedzi o tym gadali. Zupełnie mnie to nie ruszało smile
I tak masz szczęście, że masz męża, który rozumie Twoją sytuację.

Dzięki kochana,zapraszam na kawkę.Masz rację pozytywne myślenie i .........egoistyczne ...........jest bardzo potrzebne.

61,585

luc napisał/a:

Anusiu http://s12.rimg.info/e1c9efb73a6b2049a240606653fd07d5.gif

wszystkiego najlepszego ANUSIU .
Podprowadzilam kwiatka od LUC-ki ,bo w telefonku nie mam sad
Może się uda.
Do jutra.

61,586

Nowiuśka , daj sobie na luz i nie przejmuj się sąsiadami, jak nie będziesz miała co jeść to Ci dadzą?  masz swoje problemy życiowe i zdrowotne jak każda z nas a jak kto nie ma co robić i charakter ma wredny to  niech obgaduje może mu kiedyś pypeć na języku wyskoczy? big_smile

Basia pamiętam ze mnie z kimś myliłaś ale już nie pamiętam z kim, ja myliłam Liliannę, Lucynkę , Nanusię z tych trzech nigdy nie wiedziałam która jest którą ale do czasu , dziewczyny pisały i w ten sposób ich charakter się uwidaczniał i były już nie do pomylenia. big_smile

Lucynko , musisz się do mnie zgłosić z prośbą o ukaranie za podkradzenie słońca , ja na nie się nastawiłam a tutaj szaro i buro a ono u Ciebie sobie balanguje big_smile big_smile big_smile

Martuś bidulko, bardzo Ci współczuję , teraz jest zdradliwy czas i pogoda na tego typu zachorowania, dbaj o siebie i lecz się żeby nie przeszło to w stan ciągły.
Życzę Ci Martuś szybkiej ulgi w cierpieniu, smaruj czym się da nogę i ucho, do ucha to kiedyś używałam olejek kamforowy może masz gdzieś w szafce? Nogę oszczędzaj podpierając się i nie korzystając z niej , niech sobie odpoczywa smile

61,587

Klaudyna59 napisał/a:

Lucynko , musisz się do mnie zgłosić z prośbą o ukaranie za podkradzenie słońca , ja na nie się nastawiłam a tutaj szaro i buro a ono u Ciebie sobie balanguje big_smile big_smile big_smile

Melduję się wink

61,588

Dziewczyny jest tylko 1 stopień na plusie, wieje zimny, wręcz mrożny wiatr.
U nas nie ma żadnego słońca.

Nowa nowy płot jest drogi.
Ale można na to zaradzić.
Albo tuje, albo żywopłot.
Tuje można znależć tanio w jakiejś szkółce.
Żywopłot rośnie szybciej.
Dużo różnych krzewów nadaje się .
Ja mam żywopłot z mirabelki.
Ma już naście lat i jest już stary, ale spełnia swoją funkcję.

61,589

http://ocdn.eu/images/pulscms/YzE7MDQsMCwxNWQsOGIwLDRlMzswNiwzMjAsMWMy/b9add6a2c53f54e89bd94dea91031bbb.jpg

Lucynko, widzisz jak się oblizuje na Twój widok ? big_smile

Dla pozostałych dziewczyn wyjaśniam ze straszę  Lucynkę większym kotem bo ona je kocha . big_smile

61,590

Najlepsze na żywopłot są jednak tuje szkarłatne bo nie niszczą się, mróz ani żadna zaraza ich nie chwyta. Ja miałam na działce żywopłot szybko rosnący ale po paru latach obcinanie go to była katorga. Z tujami nie ma tego problemu .

61,591

Czytuniu
         też przez ca 30 lat miałam płot z mirabelek, był piękny.

Nowiutka
        prawie nikt chorego nie zrozumie, dopóki sam nią nie zachoruje.
Bądź asertywna i miej w d.....ie.

Marto
       dbaj o siebie.

Selenka przyjechała do dziadków wcześniej tak,
że mam zajęcie.
Teraz z dziadkiem i Czarusiem poszli na plac zabaw,
a ja czekam na młodych.

61,592

hey po południowo ... STOKROTY 

jestem po demontażu parapetów ....
już dawno wszystko pomyte ....    ale mam cacanie .. lol
chłopaki uwineli się szybcikiem -  pierdel zrobili
a ja dłużej od nich sprzątałam  smile

Grażka nie przejmuj się tymi plotkarami .... smile olej je siurem przerywanym ...
ale małżowi - przygadaj - bo to jego robota a nie Twoja ....

Anusia obiecała,że wpadnie ..... boi się mojego kopniaka hiiiiiiiiiii

u mnie była całkiem ładna pogoda ...
wyprowadziłam MAM na ponad godzinę  .... teraz śpi jak zabita .... jak dziecko normalnie smile

Marta zdrówka lol

pozdrawiam resztę Stokrotek  ....

do wieczorka

61,593

Klaudyna59 napisał/a:

Lucynko, widzisz jak się oblizuje na Twój widok ? big_smile

A ja oblizuję się na jego widok wink

61,594

Anuś całuski ode mnie w tym uroczystym dniu, samych cudownych chwil, niech nie opuszcza Cie zwykle ludzkie szczescie.  Roboty ogrom, bo zbyt pozno zdalam sobie sprawę, ze tuz tuz Wielkanoc. Ano musicie wiedziec, ze ja przy kartkach swiatecznych siedzę, a czas pedzi. Jestem nad morzem, a tu Sodoma i Gomora. Wlasnie zakonczyl sie grill, ale to dla panów, bo pewien etap skonczyli, wiec taki malý poczestunek.Zaraz ide nastawic zakwas, bo ciagle o nim myślę i myslę. Przyszlam sie zagrzac. BACHA i BABA -to jednak 2 inne babeczki, sorry, to jeszcze moze trwac, no ladnie!  Mialam o grejfrutach ; podam swoj przyklad : sok + leki=blokada enzymow odpowiedzialnych za metabolizm-czyli transport, dystrybucja,tez wydalanie leku z organizmu. Co w konsekwencji prowadzi do wzrostu stezenia leku we krwi. Czyli zamiast 5mg -bedzie 50mg, dalej szkoda gadac ! Co nalezy: sprawdzic ,czy leki ,ktore przyjmujecie sa na liscie wchodzacych w sklad reakcji z :grejfrut,limonka,gorzka pomarancza. To one hamują prace enzymów. Chiiba  jasno pisze, co?

61,595

Siemka.

Dla Anusi -Wszystkiego Najlepszego!!! w Dniu Imienin

http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/najpiekniejsze_kwiaty_i_zyczenia_dla_ciebie_w_dniu_imienin_0.jpg

I dla Karolki kociątka smile

http://b3.pinger.pl/4612d3e43977fc5eb9b4f69700c87854/slodziaki_kololowe_kotki_2013-09-.jpg

61,596

Muszę wziąc się za robotę wreszcie.

Pozdrówka dla wszystkich Stokrotek.

61,597

Zagladam i widze Marta chora.
Martys a zrob oklad z lisci kapusty. Pewnie wiesz jak to sie robi. Trzeba potluc liscie i potem  owinac w szmatce.

Moj wujek mial lokiec tenisisty i pomoglo.

Grazko nie martw sie ludźmi.  W dooopie z nimi.
Wiem ze to trudno sle co tam ludzie jak maz Cie wspiera i rozumie..
To najważniejsze.
No i masz nas big_smile

61,598

Grazko potrafie sobie wyobrazić co przezywasz na tych miekkich nogach.
Mi robi sie podobnie ale do tego dochodzi bol brzucha i biegunka. Czasem zbiera mi sue na pkacz gdy to przychodzi ni stad ni z owad.

Walczę i eiem ze latwiej jest gdy choc jedna osoba Cie rozumie

61,599

hey wieczorkiem - co takiego robicie Mychy
no nie gadajcie,że sprzątacie o tej porze ????

Grażka co do tego można nie można
jak jest niepraktykująca .... to będzie Wielki Tydzień czy jakoś tak  ....  powinno się mieć porobione ...
ale   każdy robi - kiedy ma czas .... ????
już nie będę pisać o sobie lol lol

Anusia nie pamięta hasła ....  smile   

Gocha leki biorę o 21 -ej
a grejfrutem się objadam po południu smile

jeszcze zakukam lol

61,600

no ja mykam juz lulu bo jestem padnieta .

przemeczona czyje sie jakos

61,601

Witam dziewczyny
Stres powrócił ,syn pojechał ludzie to moje dziecko to anioł
My jeszcze na urlopie
Pozdrawiam
Poczytałam chorym zycze zdrowka ,ze stresowanym spokoju
Nowa ja to wszystko znam ,ja mieszkam w bloku ,wiec mam ten komfort
Bol płacz ściska serce
Nikt nie rozumie tej choroby ,bo musisz krakać tak jak wszyscy
Dzisiaj liczy sie majętność ,kasa a ze kredyty ,nie ważne ,ze jedzą niektórzy chleb ze smalcem bo płaca za dom auto i urządzenie wnętrza
Ale dla oka sąsiadów musisz to miec ,bo inaczej jestes niezaradna
Nie mówiąc juz o chorobie

61,602

Witam Wszystkie Stokrotki
dziekuje Wszystkim za zyczenia i piekne kwiaty , nie bede wyliczac bo juz sie pogubilam ale jest mi bardzo milo ze pamietalyscie ,,
chociaz ja i tak nigdy sie nie przyzwyczaje do tego imienia ,,Basiu ,kopniaka nie musisz mi dawac bo w przerwach miedzy telefonami ,odzyskalam haslo i wcale nie zapomnialam bo mam wszystkie wypisane ,,ale czemu mi nie weszlo?dziwne ,
zmienilam haslo ale na tej drugiej poczcie ,
dzis czuje sie jakbym pracowala na centrali telefonicznej,juz mnie uszy bola
ale i tak milo -chociaz ja nie lubie imienin,
men dopiero w poludnie zapytal mnie- ktorego dzis  jest--ale musze przyznac ze wysilil sie na zyczenia,
dzis bylo pieknie ale bardzo zimno ,przemarzlam do kosci ,teraz wygrzeje sie w wannie i bedzie dobrze,
przszly sasiadki ,posiedzialy chwile pogadalysmy troche ,bylo bardzo milo ,
a jutro znow codziennosc ,
ide teraz do wanny ,bo mi zimno a ze mnie straszny zmarzluch ,,musze sie wygrzac,
jeszcze raz dziekuje ,,bukieciki sliiiiczne od wszystkich ,
dobranoc Wam Dziewczyny

61,603

Basiu hi hi
My pijemy duzo wody niegazowanej ,ja nosze ze sobą w torebce mała butelkę
Moj je grejpfruty
Dietetyczka powiedziała ze tylko do 16 owoce ,i tylko jabłka i pół grejpfruta pózniej drugie pół nie naraz hi hi
Nie jesc owoców bo zawierają cukier ,soków oj dieta
Ryż czerwony kupiliśmy ,brązowy żadnych ciast ,chleba tylko kromka na cały dzien i tylko pszenno żytni
Wieprzowiny zero tylko indycze mięso i kurczaka file
Duzo tego

61,604

Lezę, bo zmeczona, zaraz pod prysznic, kolacja podana, a Kiepski zasnąl.

61,605

Anusia zdrowka to najważniejsze reszta sie ułoży
Mówią ze jutro tez jest dzien
Pranie zrobione ,posprzątane
Palma kupiona

61,606

Palmę dzis kupilam -skromną, jutro rozmontuję i dodam bukszpan, bazie, trzcinę, zobaczę co i jak. Bacha zalezy co bierzesz, sprawdz, bo jesli z puli -to moze cos zmienic ,by  oddalić w czasie.

61,607

Anusiu - fajnie, że się pojawiłaś smile
Wygrzej się w kąpieli, bo pora zdradliwa.

morawa napisał/a:

ludzie to moje dziecko to anioł

No jasne, że anioł smile
Dolegliwości Ci minęły?

Marta - nie pojawiłaś się dziś więcej. Jak noga?

61,608

Córa  na poniedz. ma byc przebrana na lata 20-30 , G.Garbo, H. Ordonka, no i wymyslilysmy , ze dzis zajedziemy do ciuchbudy, no i coś znajdziemy. A tu niespodzianka -budy  "nietu" -zlikwidowali, z my juz 1 nogą w trasie. Macie jakąś rade, pomysł , by w cos ją odziać , maszyny tez tu nie mam ?

61,609 Ostatnio edytowany przez luc (2016-03-19 22:18:27)

Gochnia - trochę późno wink
Są wypożyczalnie strojów i chyba nie jest to drogie. Sprawdziłam w internecie - są też wypożyczalnie w Szczecinie np. megastroje przy ul. Kaszubskiej 61/3. Ale obawiam się, że już przed poniedziałkiem nie zdążycie.
Zostało Wam pokombinować z ubraniami, które są w domu, inspirując się zdjęciami z lat 20-tych i 30-tych. Koniecznie przepaska na włosy (może być z piórkiem) i sznur "pereł" na szyję.

61,610

No wlasnie ,M A R T A, na bol kolana to mi ortopeda przepisał :zel i spray, ale nazw nie podam , bom gdzie indziej. Chcesz, to Ci podam pozniej, moze oklady z octu, wg babć.

61,611

no i odezwały się dwie Pindy : Anusia i Morawka lol

Gocha -  ale zadałaś zadanie ...
poczytałam o lekach i grejfrutach .... choRRReRa toż to może nawet zabić ... np. popijając sokiem leki !!

nie jem późno - z prostej przyczyny ...
zęby by mi ścierpły podczas mycia smile
w tych artykułach się powtarza ,żeby jeść 4 godziny po i przed zażywaniem leku ...
muszę zwrócić uwagę ...  o której jeść ... bo to dla mnie najlepsze owoce bardzo mi smakują lol

no masz Morawka pisze ,że do 16-stej .....  posłucham się

przez te artykuły zasiedziałam się na necie ....
no to spadam 
                                   http://imgup.pl/di/YE5P/17bdd8f3001e52f74f136f5a.gif

61,612

Dzieki LUC, b.spoznione, ale to wina koleszek, ktore mialy isc z nią po szkole, no i zawsze coś,  a szczerze to nie kumam za bardzo gdzie mamy te budy, znalam 1 ną- super duzą, ale odpadla. Wypozyczalnie -za pozno, a mają pokaz mody, no wiesz, witają wiosnę. A buty! Zadne moje ,bo za duze, cholerka.

61,613

BACHA toz Ci rzeklam, ze to dla zdrowych! Czy 4 czy 5h ,to jeden but, i tak ten kwas siedzi pewnie choc trochę , ja tam wyeliminowalam i tyle. Nie ryzukuję.

61,614

Ba-Cha napisał/a:

np. popijając sokiem leki !!

Zasada jest bardzo prosta: najbezpieczniej jest popijać leki wodą. Oczywiście niegazowaną. Absolutnie nie sokami (zwłaszcza grapefruitowym), mlekiem, herbata czy kawą. Oczywiście nie wobec wszystkich leków jest konieczne takie zachowanie (nie wszystkie leki wchodzą w ostre interakcje), ale skoro nie wiemy lub nie jesteśmy pewni, to popijanie wodą jest najbezpieczniejsze. Znaczenie ma też ilość wody. Powinno się popić (jeżeli nie ma innych wskazań) przynajmniej połową szklanki.

61,615 Ostatnio edytowany przez strzała (2016-03-19 23:30:17)

Dobry wieczór.

Ba-Cha napisał/a:

hey wieczorkiem - co takiego robicie Mychy
no nie gadajcie,że sprzątacie o tej porze ????

U mnie nie ma ograniczenia, co do pór dnia i nocy.
Niedawno akurat skończyłam niby sprzątac.

Nic nie słyszałam też żeby w Wielkim Tygodniu nie można było sprzątac.
Przecież to jeszcze wszyscy cały tydzień wszystko robią.
Fakt, że Wielki Czwartek rozpoczyna całe święta i są msze wieczorne, ale w dzień normalnie się wszystko robi.
A Droga Krzyżowa jest u nas dopiero w piątek, właśnie ulicami.

61,616 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-03-19 23:15:45)

Morawko , , nie mam samochodu i nie mam zamiaru kupować dla szpanu i sąsiadów, jeżdżę tramwajami, autobusami i taksi, taryfa mniej kosztuje niż utrzymanie samochodu , potrzebuję dzwonię i jest zaraz pod klatką schodową. Swoim  samochodem gdy jeździliśmy to zawsze korki i różne problemy . Sąsiedzi mają i klną bo tak się złożyło że nie mają gdzie ich postawić , zlikwidowali nam parking i blok postawili.
Lucynko masz rację, tabletki należy popijać tylko wodą niegazowaną i nie krzywić się w 68 big_smile

Jestem okrutnie śpiąca , tak ziewam ze mogłabym lapka połknąć , więc dobranoc dziewczyny.

61,617

Wlasnie tak, LUC .    BA CHA - to , ze u MORAWKI do 16ej, nie oznacza, ze u Cb. tez, przeć  kazdy przypadek jest inny. Owoce do 18, ok ale to dla tych na dietach, tez cukrzykow, bo glukoza. Leki biorę rano i wieczorem-21h, a mimo to, "doktory rzekly", tez habilicytowane docenty, ze absolutnie NEIN! grejfrut. Dajmy juz spokoj..Sprawdz, pytaj dr ,ja swoim ufam, bo z tytulami, ale rodzinnej w zadnym wypadku. Komuś muszę...

61,618

Też Wam mówię  dobranoc .Jestem zmęczona dzisiejszym dniem.
A jeśli chodzi o to co mówią ludzie- zawsze wychodzę z założenia,że każdy powinien się zająć sobą a nie innymi. I nie zwracam uwagi na to "co ludzie powiedzą " . Moje życie, moje sumienie i JA się będę tłumaczyć z moich czynów. A innym wara od tego.
Dobrej Nocki smile
Do jutra...

61,619

KLAUDIA-samochod wygoda, ale tam , gdzie korki, platne parkingi -przeszkoda. Nieraz jezdzę tak: kawalek autem, potem tramwaj, pozalatwiam co potrzeba, znow tramwaj, no i auto.Tym sposobem najszybciej. Kiedys probowalam wyjechac z galerii, no i obracalam się przez 45min. dookola w korkach, rozumiecie, prawie  caly czas bylam w tym samym miejscu. Basta, mowie, nigdy wiecej autem w szczycie. Tramwajem bylabym dawno w domu. Nie chcę takiej wygody! To dla tylka, a dusza -w stresie.

61,620

Witam Stokrotki

Żeby nie było ,że mnie nie ma. 
Jestem.
Może jutro nareszcie będę miała trochę czasu.

Posty [ 61,556 do 61,620 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 946 947 948 949 950 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024