STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 925 926 927 928 929 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 60,191 do 60,255 z 102,609 ]

60,191

Odp: STOKROTKA-CAFE

Grażka. ..no niestety...ale chyba musisz kolo tej sprawy chodzić.
I być jak Baska względem Anusi hihi....

Wifo no chyba tak najlepiej bo przecież nie  ukarze gości big_smile

60,192 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-23 17:07:45)

nowa18 napisał/a:

Wiesz to tak jest zgodnie z przysłowiem umiesz liczyć licz na siebie...

Szkoda, ze nie ma osoby, która wydałaby Twoje piękne wiersze.

sandra.sandra napisał/a:

Wifo no chyba tak najlepiej bo przecież nie  ukarze gości big_smile

Sandro
        kara dla gości byłaby głupim posunięciem.

60,193

wifa napisał/a:
nowa18 napisał/a:

Wiesz to tak jest zgodnie z przysłowiem umiesz liczyć licz na siebie...

Szkoda, ze nie ma osoby, która wydałaby Twoje piękne wiersze.

Osoba ......jest tylko kasy niet.....

60,194

Witam Stokrotki

Mam zupełnie inne zdanie na temat wychowywania dzieci.
A mianowicie,
Dzieci się nie karze i nie bije.

Sandro
Dam Ci przykład z mojego podwórka sprzed prawie 30 lat.Skojarzyłam to,gdy napisałaś
o wynoszeniu śmieci.
Mój kilkuletni wtedy syn,powiedział ,że musi szybko lecieć do swojego kolegi sąsiada,zresztą swojego rówieśnika,bo pójdą wynieść śmieci.
Nie mogłam pojąć ,co w tym atrakcyjnego,zwłaszcza ,że w domu nigdy nie wynosił śmieci.
Odpowiedział mi,że jak wynoszą  śmieci,to pani Basia-mama kolegi ..bardzo ich chwali.

Może to coś da Ci do myślenia.

Nowa
Samo wydanie tomiku poezji,to nie jest problem.
Chodzi o to ,żeby jeszcze ktoś je kupił.
Dużo osób wydaje nawet książki a potem rozdaje je.
Chyba nie o to Ci chodzi.

Może jestem ,jak zwykle,za mało romantyczna ?

Morawko
Na razie pamietam,że miałam Ci podać co mój bierze ,za leki.

Luc
Wyczytałam dzisiaj,że macie sobie sami radzić ze smogiem.
Najlepiej wziąć pożyczkę  hi hi.

60,195 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-23 18:52:23)

Nanusia napisał/a:

Luc
Wyczytałam dzisiaj,że macie sobie sami radzić ze smogiem.
Najlepiej wziąć pożyczkę  hi hi.

Nanusia
          Krakusy sobie poradzą.
Wyślemy im z Pyrlandii maseczki.

60,196

Tak nanusia i tak czekam hi hi

60,197

Wifa

Może i sobie poradzą,ale to nie jest tylko ich problem.
Pieniądze na bzdury są ,a na to co najbardziej szkodzi zdrowiu,to nie ma.
Potem na leczenie będą potrzebne jeszcze większe pieniądze i oby wtedy nie było za późno.

60,198

morawa napisał/a:

Tak nanusia i tak czekam hi hi

Formetic i Amaryl- na cukier
Procoralan -po zawale
Prestarium- cisnienie i serce.

60,199 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-23 19:24:12)

Witam popołudniowo...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/70df4dde514d.jpg
Hihihihi....
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/603261c56aec.jpg

60,200

Nanusia napisał/a:

Wifa
Może i sobie poradzą,ale to nie jest tylko ich problem.
Pieniądze na bzdury są ,a na to co najbardziej szkodzi zdrowiu,to nie ma.
Potem na leczenie będą potrzebne jeszcze większe pieniądze i oby wtedy nie było za późno.

Nanusiu
         nasilą się choroby nieodwracalne płuc.
To co się dzieje to koszmarek.

60,201 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-02-23 19:38:57)

Cześć dziewczynki, coś mi się zdaje ze nie pamiętam czy dzisiaj wchodziłam, dzisiaj zamawiałam meble i trochę to trwało.
Grażynko , kiedyś Ci pisałam ze też dostałam propozycję wydania wierszy , ale dwa razy odmawiałam, mogłabym nawet zainwestować bo stać mnie na to ale po co? żeby później wciskać tomiki na siłę i za darmo?
A jestem niby rozrzutna, tak o sobie myślę big_smile Piszę w internecie i to mnie zadawala bo czytają ci którzy to lubią i lubią wiersze, nigdy nie zapomnę jak weszłam do dużej księgarni a po podłodze walały się tomiki wierszy bo z przepełnionego kosza wypadły i były przecenione.

Marysia zaraz pisz mi tu migusiem czy ten ładny wiersz o wsi sama napisałaś czy skądś ściągnęłaś , bo jak sama to podziwiam , bardzo mi się podoba.

Wifciu , naszej Krakusce Lucynce nawet maseczki nie musimy wysyłać , bo już niedługo lato i ona wyjedzie tam gdzie czyste powietrze,  da  sobie radę hi,hi a jak będzie nadal potrzebowała to wyślę jej mojego leśnego powietrza big_smile

Pozostałe kwiatuszki pozdrawiam i położę się bo kręgi piszczą big_smile

60,202

Klaudynka napisał/a:

Marysia zaraz pisz mi tu migusiem czy ten ładny wiersz o wsi sama napisałaś czy skądś ściągnęłaś , bo jak sama to podziwiam , bardzo mi się podoba.

Kochaniutkie........ściągnięte z netu wink wiedziałam że się wam podoba lol

60,203

Marzenia są po to by je spełniać....jeżeli znajdzie się sponsor i wydam wiersze.Na tym nie skończę będę organizować wieczory poetyckie gdzie tomiki będę sprzedawać i dalej chcę kontynuować.Czyli pisać i następne wydawać....A że rozdać też w ramach promocji nie wykluczone bo te osoby chętnie kupią następny tomik...co mam do stracenia...a poza tym na razie tym nie będę się martwić.Po prostu mam cel ...i chcę go spełnić.I tyle.Na razie nie wydam bo nie mam pieniędzy ...Po za tym fajnie by było żeby wnuki mogły się pochwalić tomikami wierszy babci...No ale jak nie ma kasy to nie da rady i tyle...Pani Gosia z mediateki już mnie zapraszała ....na taki własny wieczór .....gdzie będę mogła sprzedać tomik..rozdawać autografy...

60,204 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-02-23 20:51:38)

Grażynka masz rację jeśli to jest Twoim marzeniem to dąż do spełnienia , trzymam kciuki smile

Ten wiersz o wsi to pamiętam takie scenki jak 50 lat temu byłam u dziadka na wsi, właśnie taki koloryt zapamiętałam.

60,205

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da766e5cc16.jpg

60,206

kocham tą piosenkę ....wiele osób mówi do mnie Anna bo tak mam na drugie...jak słodko posłuchać...

60,207 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-23 21:06:23)

Jednorazowy dodatek do emerytur i rent poniżej 2 tys. zł dostaną emeryci i renciści przy waloryzacji świadczeń w 2016 r. - zakłada [color=#FF0000 ! important]ustawa[/color], którą w piątek podpisał prezydent Andrzej Duda.
Ustawa o jednorazowym dodatku pieniężnym dla niektórych emerytów, rencistów, osób pobierających świadczenia przedemerytalne, zasiłki przedemerytalne, emerytury pomostowe albo nauczycielskie świadczenia kompensacyjne w 2016 r. stanowi, że dodatek dostaną wszyscy otrzymujący świadczenia emerytalne lub rentowe do 2 tys. zł.
Standardowa waloryzacja w 2016 r. byłaby niska, a podwyższenie świadczeń wręcz symboliczne. "Z tego względu ustawodawca zdecydował się na przyjęcie odrębnego od waloryzacji mechanizmu w postaci jednorazowego dodatku pieniężnego" - podkreśliła Kancelaria Prezydenta w informacji o podpisaniu [color=#FF0000 ! important]ustawy[/color].
Kwoty dodatków są zróżnicowane w zależności od wysokości wypłacanych emerytur czy rent - 400 zł dla otrzymujących świadczenia do 900 zł, 300 zł przy świadczeniu 900-1100 zł, 200 zł przy świadczeniach między 1100-1500 zł i 50 zł dla otrzymujących pomiędzy 1,5 tys. a 2 tys. zł.
Dodatek trafi do 6,5 mln świadczeniobiorców. Limit wydatków na te dodatki w projekcie budżetu na 2016 rok został określony na 1,41 mld zł. Dodatek jest zwolniony od podatku dochodowego i składki na ubezpieczenie zdrowotne. Będzie wypłacany z urzędu, a nie na wniosek uprawnionych.
Podpisana przez prezydenta ustawa wejdzie w życie 1 marca, a dodatek będzie wypłacony z marcowymi świadczeniami.

60,208

https://hostmat.eu/images/61423056448231337801.gif

Wiosna idzie , więc ćwiczcie dziewczyny figurę big_smile

60,209

Nowiutka
         życzę, aby marzenie sie spełniło.

60,210 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-23 21:25:59)

Dobre  !!

http://zapisz.net/images/537_12705795_958429007578393_33000.jpg
                 lol
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c005780e32f.jpg

60,211 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-02-23 21:38:59)

Marysia 1981 napisał/a:

Jednorazowy dodatek do emerytur i rent poniżej 2 tys. zł dostaną emeryci i renciści przy waloryzacji świadczeń w 2016 r. - zakłada ! important ustawa, którą w piątek podpisał prezydent Andrzej Duda.
Ustawa o jednorazowym dodatku pieniężnym dla niektórych emerytów, rencistów, osób pobierających świadczenia przedemerytalne, zasiłki przedemerytalne, emerytury pomostowe albo nauczycielskie świadczenia kompensacyjne w 2016 r. stanowi, że dodatek dostaną wszyscy otrzymujący świadczenia emerytalne lub rentowe do 2 tys. zł.
Standardowa waloryzacja w 2016 r. byłaby niska, a podwyższenie świadczeń wręcz symboliczne. "Z tego względu ustawodawca zdecydował się na przyjęcie odrębnego od waloryzacji mechanizmu w postaci jednorazowego dodatku pieniężnego" - podkreśliła Kancelaria Prezydenta w informacji o podpisaniu ! important ustawy.
Kwoty dodatków są zróżnicowane w zależności od wysokości wypłacanych emerytur czy rent - 400 zł dla otrzymujących świadczenia do 900 zł, 300 zł przy świadczeniu 900-1100 zł, 200 zł przy świadczeniach między 1100-1500 zł i 50 zł dla otrzymujących pomiędzy 1,5 tys. a 2 tys. zł.
Dodatek trafi do 6,5 mln świadczeniobiorców. Limit wydatków na te dodatki w projekcie budżetu na 2016 rok został określony na 1,41 mld zł. Dodatek jest zwolniony od podatku dochodowego i składki na ubezpieczenie zdrowotne. Będzie wypłacany z urzędu, a nie na wniosek uprawnionych.
Podpisana przez prezydenta ustawa wejdzie w życie 1 marca, a dodatek będzie wypłacony z marcowymi świadczeniami.

Marysia zobacz jak Ci ustawiłam kolor zacytuj sobie
zmieniłam tylko ustawienie prostokąciku ]
ale kolor czerwony i niebieski jest dla moderatorek lol

60,212

Grażka walcz o swoje .... chiiiiba najbardziej pomoże Ci ta p. Małgosia z tej biblioteki lol

Klaudynka ja już to Ci pisałam nie raz - marnujesz się ....
z takiego talentu rymowania na każdy temat - powinnaś nieźle zarobić w reklamie smile

ta goła doopa - b. zgrabna ...  lol

jestem bez weny ... jakoś tak
czasami tak bywa lol lol   
                                                       http://imgup.pl/di/YOTN/foto-b4acafe54d4a0e876e11df252bb9f4fa.jpg
                                                                                                                                    >>>> lol

spadam  ....

60,213

Ba-Cha napisał/a:
Marysia 1981 napisał/a:

Jednorazowy dodatek do emerytur i rent poniżej 2 tys. zł dostaną emeryci i renciści przy waloryzacji świadczeń w 2016 r. - zakłada ! important ustawa, którą w piątek podpisał prezydent Andrzej Duda.
Standardowa waloryzacja w 2016 r. byłaby niska, a podwyższenie świadczeń wręcz symboliczne. "Z tego względu ustawodawca zdecydował się na przyjęcie odrębnego od waloryzacji mechanizmu w postaci jednorazowego dodatku pieniężnego" - podkreśliła Kancelaria Prezydenta w informacji o podpisaniu ! important ustawy.

Marysia zobacz jak Ci ustawiłam kolor zacytuj sobie
zmieniłam tylko ustawienie prostokąciku ]
ale kolor czerwony i niebieski jest dla moderatorek lol

Wiem,wiem  Basiu,ja taki już zciągnełam z netu       wink

60,214

Basiu , w reklamach pracują młodzi i zdolni , nikt by mi złamanego grosza nie dał za reklamy hi, hi .
Nieraz widzę jak młodzi pracują i jestem zachwycona ich zaangażowaniem i talentem . ja sobie spokojnie żyję na emeryturze albo niespokojnie.

60,215

Klaudynko
         spokój i pisz dla nas, a ja i dziewczyny się cieszymy.

60,216 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-23 22:44:24)

60,217

Marysiu
         fajny  filmik z  babką i zjeżdżalnią. Uśmiałam się.

60,218 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-23 23:03:34)

Klaudyna59 napisał/a:

https://hostmat.eu/images/61423056448231337801.gif

Wiosna idzie , więc ćwiczcie dziewczyny figurę big_smile

Klaudynko..... to też dobry sposób ,aby  rozchodzić szpileczki jak za ciasne lol

60,219

Życzę wszystkim miłej spokojnej nocy .    wink

http://www.bysio.com/i/zdjecia.nurka.pl/images/image.lagata.pl-images-61655215709705082909.gif

60,220

wifa napisał/a:

Marysiu
         fajny  filmik z  babką i zjeżdżalnią. Uśmiałam się.

Najfajniejszy moment...jak wpada do basenu....:lol;
       Jakoś .....-tak robi się pusto ?

60,221 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-23 23:17:25)

Marysia 1981 napisał/a:

Dziewczyny oglądają telewizor.
Basia zawsze kończy o 21,00, w nocy wlatuje Strzałka i Lucynka.
Nie było dzisiaj Czytuniu, chyba nie jest chora.

Dobranoc Marysiu i dziewczyny

60,222 Ostatnio edytowany przez luc (2016-02-24 01:38:52)

wifa napisał/a:
Marysia 1981 napisał/a:

Dziewczyny oglądają telewizor.

Nie oglądam, bo nie mam wink

Wpadam tylko zgasić światło (oszczędność przede wszystkim) oraz przykryć i odkryć kogo trzeba wink

http://s2.rimg.info/90c5afd7eecf7e9af1aa687cf8c45cb6.gif

Dobranoc.

60,223

Dzień dobry bardzo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3526752047b.jpg

......kawa zaparzona.....pobudka pora wstać.....

60,224

hey STOKROTY lol

Grażka musiałaś się tak drzeć o poranku ???? he ??? lol
obudziłaś mnie ale drzemnęłam jeszcze sobie ...

zapraszam na kawencje

http://imgup.pl/di/54I7/941435-633758079985757-1777113074-n.jpg

i na fajną muzyczkę

tiiia  ta zjeżdzalnia jest dobra lol
i ta parka w łożu lol

>>>> lol

60,225

Hej Basiu
Witam dziewczyny
Piękna dziewczyna od tylu ,jak to mówią do 30 a pózniej juz  ciało sie zmienia stopniowo ,a po 40 wszystko i mózg
Czy tego chcemy czy nie
Wifa stres to ja mam ,ale roboty sama sobie narobiłam bo za mała kapustę kupiłam na gołąbki ,wiec chciałam wykorzystać produkty hi hi
Nanusia moj serce ma jak dzwon ,a reszta zobaczymy ,rodzinna na urlopie tydzień trzeba czekać
Ale dzięki za nazwę leków
Tez twoj ma tych chorób ,a widać postawny facet
Anusia ciesz sie z tego co masz ,dla karolci idealne miejsce ,jak jest samochod wszędzie mozna dojechać
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

60,226

Dzień dobry dziewczyny.
Kawę pije dopiero. ..
Cóś ostatnio źle jadam bo ci mnie żołądek po jedzeniu. Chyba zoladek. Musze wybadać po czym.
Wiec siemię idzie w ruch.
Tylko nie pamiętam czy to rano się pije czy na noc. Ale chyba rano.

Grazko realizuj  swój plan. Choćbyś miała na tym nie zarobić.  Same wieczorki mogą być sympatyczne.  Przecież nie każdy ma wieczorek ot tak. To coś wyjątkowego.  A chwile i przeżycia nie do zastąpienia.

60,227 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-24 10:39:03)

Cześć....czołem...

Dosiadam do kawusi,łepetyna boli jak chorera  wink
  Zapowiada się pogodny dzień....
Jadę dziś do stolicy , odchamić się troszkę lol

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12742123_1083170801733635_8223911466995049368_n.jpg?oh=16ffa29d5169f37870ed0e871c06f810&oe=5759CD84

Wiosna

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10401382_10154548609719838_5870833110329793246_n.jpg?oh=eee84611040a3c4412f5cd546ba859e0&oe=57550314

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef455ecb2ae7.jpg
http://mypozytywni.pl/images/uploads/d2b4e17be3302d20813f7079544af945d1061bd8.png

60,228 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-24 11:08:36)

http://albumo.pl/images/2016/02/23/20298384640d9ab04a5ed621755059cc2480.jpg

Rozmowa małżeńska w Hollywood:
Pijany mąż wraca do domu:
- Gdzie się podziało honorarium? - pyta żona.
- "Przeminęło z wiatrem"...
- Kiedy to się stało?
- "W samo południe"...
- Kto cię tak urządził?
- "Ostatni Mohikanin"...
- A co na to policja?
- "Milczenie owiec"...    lol

W przedziale siedzi Jasiu z babcią.
W pewnym momencie jest napad.
Bandyci wchodzą do przedziału i mówią:
- Wszystkie kobiety oddają biżuterię!
Jasiu pyta:
- Babcia też?
- Tak, babcia też.
Za drugim razem bandyta mówi:
- A teraz wszystkie panie oddają karty kredytowe!
- Babcia też? - pyta Jasiu.
- Tak, babcia też - odpowiada bandyta.
Trzeci raz bandyta mówi:
- A teraz wszystkie kobiety będą gwałcone!
A Jasiu się wychyla i pyta:
- Babcia też?
A babcia się wychyla i mówi:
- Jak wszyscy, to wszyscy!..... 

No  tak  .......    lol
A teraz was pożegnam ,już uciekam wink

60,229

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQri6kHsTkftUjpILrdEj5-ByGrMEmw8cmv_eayJ5JcrYqHAXtf

Witam wszystkie Stokrotki przedwiosennie

Od ranka chce mi się spać a w nocy nie mogę , wszystko mi się pokręciło .
Marysiu jak zwykle Twoje powitania poprawiają mi nastrój , obrazki kapitalne.
Sandruś wiosna i jesień to najlepszy czas na kwiczenie żołądka , pij siemię i dobze jakbyś miała Helicyd czy coś podobnego, teraz tego w aptekach jest sporo ale receptę musisz mieć.

Wifciu , trzymaj się zdrowo i uśmiechaj jak najczęściej.

Miłego dnia pozostałym dziewczynkom, idę do dentystki.

60,230

Dzień dobry

I znów jestem do niczego. Czy to faktycznie ta pogoda tak dobija?

No to juz wiem.Dostanę 50 zł  ale poszaleje haha.

Nie mam weny  zaczynam czuć znów ze mam głowę. 

Pozdrowka dla wszystkich

60,231 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-24 12:32:56)

Hej dziewczyny

Grażka
          o 5,oo rano to ja sie przewracam na drugi bok, a nie wstaję.

Basiu
         wklejki superowe.

Morawko
       to jesteś szczęśliwa, ze macie urlop, hę?
Eeeeeeee każdy wiek ma swoje radości, tak ten swat jest urządzony.
Najgorzej to starość.

Marysiu
         wkleiłaś buziaków i zmykasz.

Klaudynko
          leci mi z nosa i pokaszluję, ale z uśmiechem na twarzy.
Sprawnego remontu życzę.

Mariolko
       wszyscy poszalejemy, hihihihi .
Bierz się w karby i poślij ból gdzie jego miejsce,
a wena sama przyjdzie. tongue

Zobacz co ja mam powiedzieć.
Ile czasu nie wychodzę z domy,
za chwilkę będę wyła do księżyca.

Czytuni nie widać, czyżby się rozchorowała? sad

Pozdrowienia dla wszyściutkich.

60,232

Pisałam kiedyś najlepszy seks na bol głowy hi hi
Mało w wieku emerytalnym korzystamy z tego ,dlatego choroby przychodza hi hi a przecież wszystko musi pracowac
Umnie slonce swieci
Wifa jaki urlop przecież ja mam emeryturę
Moj chodzi do pracy ma emeryturę ,ale mowi ze w domu by umarł musi pracowac

60,233

Dzień dobry Stokrotki

o ch****a,idę kogoś poszukać do tego seksu.

60,234 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-24 15:12:06)

morawa napisał/a:

Wifa jaki urlop przecież ja mam emeryturę
Moj chodzi do pracy ma emeryturę ,ale mowi ze w domu by umarł musi pracowac

Pisałaś, ze macie urlop.

Marta456 napisał/a:

Dzień dobry Stokrotki

o ch****a,idę kogoś poszukać do tego seksu.

Koniecznie ile możesz żyć w celibacie.
Sex, kawka, a gacie niech pierze u siebie w domu.

60,235 Ostatnio edytowany przez ANUSIA50+ (2016-02-24 17:41:09)

Dzien dobry Dziewczyny
pierwsze to napisze ze pada snieg takimi wielkimi platami i jak nie przestanie za chwile to bedzie jak w Boze Narodzenie ,,po prostu swiatu nie widac
dzis czuje sie roznie ,raz fajnie ,to znow tak jakbym ,,flaszke cala ,, wypila sama
juz po obiedzie ,ale jeszcze garow nie mylam i zastanawiam sie czy wlozyc do zmywarki czy tez uzyc rak do umycia paru talerzy,
pomysle ,co zrobic .
Marysiu -dziekuje za pozdrowienia Podhala ,,rzeczywiscie dobrze po góralsku gadasz,,
ja tak kiedys mowilam i jak przyjezdzam do domu -do mojej  wsi..w momencie gadam tak jak tam,,,,,co bylo kiedys problemem
moich corek ,zawsze mowily ,,mamus czemu jak przyjezdzasz do Babci to mowisz tak jak tam ,a jak jestesmy w Bielsku to mowisz mormalnie ,ale ja tam nie potrafie gadac czysto po Polsku
Marysiu ,Sandro ,piszecie ze chcialybyscie meza gorala --dobrze ze  tu  na Stokrotkach nie ma jednej OSOBY ktora uwazala ze Gorale  sa jak Cyganie ,pija baby bija i nic nie robia ,a jak stanelam w ich obronie to mi sie dostalo ,na innej kafejce napisala co innego ,,po prostu sie wybielila ,tylko czemu prawdy nie napisala?
ja tez zaluje ze olalam swoich gorali ,sa porzadni pracowici i zony maja sie przy nich bardzo  dobrze ,,ale coz chcialo mi sie miastowego ,wiec mam co chcialam,
Ja wstaje zwykle o 8 ,,ale dzis wstalam o 6  tej rano ubralam sie i zaczelam czytac ,ale mysle sobie poleze troche i tak polezalam ze obudzilam sie o 9 tej ,
butelek na mleko nie wynioslam ,,ale nastepnym razem wystawie dwie
koncze ,bo juz sie pogubilam w tym co pisze
pozdrawiam Wszystkie ,milego popoludnia

60,236

A ja dziewczyny dzisiaj miałam 2 godziny wyłącznie dla siebie.NIe pojechałam na cmentarz,nie poszłam do sklepu,natomiast poszłam do koleżanki na kawę.Przez 2 godziny beztrosko siedziałam i klachałam.Tego mi było trzeba,bo powoli dostaję kręćka.

60,237 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-24 19:02:59)

Marta456 napisał/a:

A ja dziewczyny dzisiaj miałam 2 godziny wyłącznie dla siebie.NIe pojechałam na cmentarz,nie poszłam do sklepu,natomiast poszłam do koleżanki na kawę.Przez 2 godziny beztrosko siedziałam i klachałam.Tego mi było trzeba,bo powoli dostaję kręćka.

Marto
         i bardzo dobrze zrobiłaś.
Wreszcie pomyślałaś o sobie.
Cmentarz nie zając nie ucieknie, a zakupy zrobisz przy okazji.

Anusiu
         u nas dopiero pogoda.
W jednej godzinie mamy cztery pory roku.
Co do męża, nie ważne skąd pochodzi, a  jaki ma charakter.

60,238

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0872cc7ebc8d.jpg

kto dzisiaj dostał? ja z samego rana mężuś usłyszał w radiu i z szelmowskim uśmiechem cmoknął mnie w usta  niespodziewanie........

60,239

nowa18 napisał/a:

kto dzisiaj dostał? ja z samego rana mężuś usłyszał w radiu i z szelmowskim uśmiechem cmoknął mnie w usta  niespodziewanie........

mój na szczęście nie słyszał hijhijihi.

60,240 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-02-24 19:40:44)

Ja nie dostałam buuuuu

tongue

Anusiu...doczytałam teraz Twój post.

Co do górali. ..
Mam świadomość, że grunt to charakter i wychowanie.
Ale znam troszkę górali bo mój ex z tamtą ma rodzinę.  I to spora.
I tam nie znam ani jednej pary rozwiedzionej.
Ciężko powiedzieć czy to tylko dla oka a w domu dramat. Jednak na wszelkie imprezy małżeństwa przychodziły razem.
Było w jednej rodzinie ...młode małżeństwo ...mąż pił. ...Jego żona zwierzyla się siostrze swojej. ...I tak.rodzina pomogła w zorganizowaniu nowego życia. ..by odizolować go od pijackiego towarzystwa (a wlasciwie to byli adwokaci, prawnicy i te sprawy służbowe przy alkoholu).
Pomogli zmienić zamieszkanie dobrębie 300 km..prace...itp no i oczywiście rozmowa rodzeństwa ów żony z pijakiem (juz nie).
No i udało się.  Uratowane małżeństwo.  To było dobre 10 lat temu.

Poza tym mają ogromny szacunek do rodziców i dziadków, a młodzież jest bardzo obrotna. Nie mają kłopotów z dziećmi.  Wręcz przeciwnie...
Tam 20 latkowie zenili się i były dzieci i piękne żony i naprawdę życie tętni rodziną.

Tyle co oczywiście ja znam.

60,241

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10981198_449067848625164_8619143539486735352_n.jpg?oh=9f125bbabd14f61a475b6965db25c1a2&oe=5758A9BC

Hihihihih - tak wszyscy powinni się całować....           lol

60,242

Anusia napisał/a:

Marysiu -dziekuje za pozdrowienia Podhala ,,rzeczywiscie dobrze po góralsku gadasz,,

Nie dziękuj kochana.........toż to wielka przyjemność z mojej strony .......   wink
      Miałam przyjemność też przysłuchiwać się kłótni Goroli........hihihihihi
           Zawzięci !!!! uparci smile

60,243

Marysiu a skąd znasz te gware?

A moja ex teściowa tez jak pojedzie w swoje strony to od razu po góralska godo smile czy gwazy?
Jak to idzie hii
Fajne to jest.

60,244

Marysiu
        tak jest chyba wszędzie.
Co prawda górale maja ciężkie życie, więc w kaszę nie pozwolą sobie dmuchać.

60,245

Dziewczyny,jestem już w domu.
Dziękujemy za życzenia i kwiatki smile
Nie mogę dużo pisać bo coś trzeba poprawić w lapku.
Poczytam na tablecie co napisałyście bo dawno mnie tu nie było.Ale byłam bardzo zajęta Kiepskim smile
Na razie,Neteczki.

60,246

Babastacha napisał/a:

Ale byłam bardzo zajęta Kiepskim smile
Na razie,Neteczki.

Babo
        chyba z tego zajęcia nie będzie bliźniaków, bo 500 zł to tylko na drugie. lol

60,247

witajcie kobitki ... milego wieczoru .....
jestem jestem ......
pogoda byla u nas dzisiaj brzydka bo deszczowo sniegowa a nadodatek zimno .
a chcialabym juz wiosny aby było cieplutko ,
zdrowko jak narazie dopisuje

60,248 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-24 21:20:38)

Elu
       dobrze, ze się odezwałaś, bo już myślałam, że jesteś chora.

Nanusia, jak wejdziesz to oceń
         chciałam myjkę parową do mycia paneli plastikowych na działce.
Co o tek powiesz?

http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/59/82/84/73/5982847371

60,249

hey wieczorkiem ...Dobranockowo  Mychy lol

dzisiaj  cały dzień z przerwą na obiad był Syncio i siedział na kompie pisząc
dżises .... odzwyczajona jestem od takiego długiego blokowania kompika  smile

po obiedzie - byłam czytałam
pośmiałam się z Morawki i jej wpisu na temat seksu ....

http://imgup.pl/di/L6QS/11422.jpg

a teraz udaje sie wyprostować kosteczki smile

http://imgup.pl/di/FFV3/11646.jpg

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE  Stokrotki  ....

i robię pstryk lol

60,250

Nanusia
           a to ustrojstwo...

http://9.allegroimg.pl/s400/17/58/33/32/41/5833324137

60,251 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-24 22:32:09)

.................hihi https://z-1-scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12718180_1060948073948043_3808370866028052278_n.jpg?oh=71e4e77ed69a31bbe2c8af3211905399&oe=5760ED13

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6W81CIbbfbHdh5mL4RYruvVFIDl2tnFP59KygfNNVxt2mOEPcDA

60,252

Witam serdecznie

Kochana Wifciu ty jedna zatroszczyłaś się o mnie, dlaczego mnie nie ma.
Dziękuję ci bardzo.

Wczoraj byliśmy u córki na nowej posiadłości.
Malarz skończył malować.
Jako, że my go zamówiliśmy z mężem, więc i my się z nim rozliczaliśmy.
Teraz pozostało sprzątanie i przewożenie mebli.
Ale to nie tak szybko jeszcze.

Dzisiaj byłam u dentysty i inne sprawy musiałam pozałatwiać.
Jak wróciłam z miasta Zosia bardzo troskliwie zajęła się babcią.
Kiedy po Zosię przyjechała mama posiedziałam z drugą wnusią.
Jej rodzice pojechali wykonać ostatnie zakupy przed niedzielnymi chrzcinami.

A po 18 odwiedziłam nowo narodzoną obywatelkę naszej miejscowości.
Fajna mała dziewczynka, ma już tydzień.

Zaczął padać u nas śnieg z deszczem.

60,253

http://www.allegaleria.pl/images/f0fx7v9evaed5qdjct9.jpg

Spokojnej nocy wszystkim życzę...dobranoc.

60,254

Moja pani dentystka zawsze na każdej wizycie lakieruje mi zęby.
Dzisiaj również to robiła.
Po skończonej wizycie mówię do lekarki, że dzisiejszy lakier był inny, miał inny smak.
A ona do mnie mówi, że ja jedna jedyna zorientowałam się , bo
rzeczywiście ma ten lakier z innej firmy.
Pytała mnie o ocenę : który jest lepszy.
Odpowiedziałam, że ten mi nie odpowiada.
Z poprzedniej firmy był o niebo lepszy.

60,255 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-02-24 22:48:07)

Marysiu poproszę o telefon smile
To w odniesieniu do twojego ostatniego postu.

Posty [ 60,191 do 60,255 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 925 926 927 928 929 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024