Witam Stokrotki
Żeby sie odnieść do wszystkich poruszanych tematów,to musiałabym chyba więcej cytować ,niż pisać coś od siebie.
Podobno,im się więcej pączków zje,tym ma się więcej szczęścia w życiu.
W ubiegłym roku zjadłam 7 szt,co zaowocowało wnuczką hi hi,a w tym kupiłam dla siebie 8 sz ,ale wczoraj nie byłam w stanie zjeść więcej ,jak 5 .Dzisiaj już zjadłam 2 szt.
Sandro
W tej chwili w necie każdy temat ze szkoły i nie tylko jest bardzo dobrze wytłumaczony.
Trzeba tylko znaleźć ,tak ,jak pisze Wifa.
Dzieciom kupuje sie laptopy ,ale nie uczy się ich ,jak korzystać z wiedzy za ich pomocą.
Jeśli chodzi o dentystę,to też w necie jest lista wszystkich gabinetów stomatologicznych,które mają podpisaną umowę z NFZ.
Wystarczy obdzwonić i popytać o terminy.
Mojemu znalazłam super gabinet i to nie w Poznaniu,ale w sąsiedniej gminie,gdzie w czasie kilku miesięcy zrobili mu porządek w zaniedbanej paszczy hi hi.
Za każdym razem ,jak jechał ,to brał pieniadze,bo chodzi fama,ze za dużo rzeczy się dopłaca,ale to mu się nie zdarzyło.
Ja sama jeździłam do super gabinetu w Poznaniu na NFZ,który poleciła mi jedna z byłych Stokrotek.
Jestem do dzisiaj pod jego wrażeniem.
Wifa też była kiedyś nim zainteresowana,ale nie wiem ,czy w końcu skorzystała.
Mam 370 cholesterolu,ale bardzo mało trójglicerydów.
Zrobiłam badanie żył ,chyba to się nazywa Doplera,ale nie jestem pewna i żadnych zmian miażdżycowych w nich nie mam ,więc mimo namowy lekarki rodzinnej,nie biorę żadnych statyn.
Wracając jeszcze do zębów.
Mój syn ma jeden ząb,który był leczony kanałowo przez kolejno 2 dentystów prywatnie.
Teraz trafił do trzeciego,który uznał,że mozna zrobić resekcję,co chyba i tak nie przyniesie oczekiwanego efektu,albo go wyrwać i wstawić implant,mimo,ze to jest piątka.
Powiedział,że według obecnej wiedzy,martwych zębów nie powinno sie trzymać ,bo przynoszą więcej szkody ,niż pożytku.
Na temat zaawansowanej poezji się nie wypowiadam,bo się na tym zupełnie nie znam i na dodatek jej nie czuję.
Niemniej gratuluję Nowej,bo z pewnością jej twórczość jest dobra ,bo doceniana przez znawców.
Mam prośbę do
Mariola 66
Napisz proszę w jaki dzień i o której godzinie będziesz miała trochę czasu ,żebym mogła z TOBA POROZMAWIAĆ O TEJ DIECIE ,KTÓRĄ STOSUJESZ.
Dzisiaj ,jak weszłam na wagę,to się przeraziłam.
Że ja jeszcze w jakikolwiek ciuch wchodzę ?