STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 900 901 902 903 904 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 58,566 do 58,630 z 102,609 ]

58,566 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-02-05 09:52:53)

Odp: STOKROTKA-CAFE

SANDRA - trafiłaś na wyjątkowo złych stomatologów.W mojej przychodni robią co mogą ,żeby uratować ząb (też na NFZ) . Sama mam ząb leczony poprzez mostek koronowo-korzeniowy.

Cholesterol ma to do siebie,że się zmienia nieustannie. Nasze samopoczucie też ma jakiś wpływ. A od cholesterolu ważniejsze są triglicerydy.

CZYTKO - napisz króciutko,co słychać.

BA-CHA = widzisz,że umiesz ? a mówiłaś ,ze nie smile

Lece kończyć sprzątanie,bo dzisiaj siedzimy z wnusiem wieczorem,to muszę być ogarnięta a wracam z pracy dopiero po 18.

Buziaki dla wszystkich Neteczek bez wyjątku.

Wifka - dryndnę potem.

58,567 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-02-05 10:27:55)

morawa napisał/a:

Basiu super film hi hi

Morawka ja tak robię kawkę jak ON hii

Babastacha napisał/a:

Cholesterol ma to do siebie,że się zmienia nieustannie. Nasze samopoczucie też ma jakiś wpływ. A od cholesterolu ważniejsze są triglicerydy.

CZYTKO - napisz króciutko,co słychać.

BA-CHA = widzisz,że umiesz ? a mówiłaś ,ze nie smile

Babo ,żeby się nauczyć - trza poćwiczyć  lol
wysoki cholesterol jest też dziedziczny smile

sandra.sandra napisał/a:

Morawko...ja bym chciała mieć zęby. ..

Grażka...bardzo trudne te wiersze...
Dla mnie to za wysokie progi...
Nie wiem co bym musiała zrobić. ..by takie coś napisać. ...hihi....
A co dopiero zinterpretować. ..

Sandra za młoda jesteś na szczękę hii

Grażka czytam wiersze smile ... ale nic nie komentuje lol

58,568

Witam Stokrotki

Uff...dzisiaj zaspaliśmy.
Mleka nie zdążyliśmy wydoić, żeby samochód odebrał.
Ale to nic, zostanie na następny raz.

Wczoraj były kolejne urodziny w oborze.
I po porodzie krowa się przewróciła.
I znów lekarz i kroplówki.

Córka trochę spała w nocy.
Nadal bardzo boli.
Taką płytkę ma wstawioną

http://www.medgal.com.pl/graphics/20111201104031.jpg

58,569

Klaudynko bardzo mnie interesuje ta dolna protezka o której piszesz.
Czy muszą być przy niej tylne zęby ?
Bo u mnie właśnie tylnych brak.

58,570

Już mam wysprzątaną chałupę.
Teraz czekam na Zosię.
Dzisiaj jej rodzice finalizują zakup posiadłości.

58,571

Mam problem z waszymi awatarkami.
Nie mogę rozpoznać, która jest którą ?
Dobrze, że nie wszystkie wymieniłyście, bo wtedy bym się pogubiła.

58,572 Ostatnio edytowany przez luc (2016-02-05 11:09:50)

Dzień doberek.
Czyżby nawrót zimy? Właściwie to pogoda bardziej marcowa jest.

Morawko - Dzień świra fajny smile

Basiu - nie tyle dbam o figurę - modelką już pewno nie będę hi, hi (choć rzecz jasna nie chciałabym przytyć), co bardziej o kondycję i dobre samopoczucie.

sandra.sandra napisał/a:

.ja bym chciała mieć zęby. ..
Nie chce szczęki! !!Nie teraz!!!
Za drogie to jest. ..
Zresztą lekarze źle leczą.  Bo plombuja a potem ząb okazuje się, że od środka się psuje albo od korzenia.

I bardzo dobrze, że nie chcesz szczęki. Dziewczyno za młoda jesteś!
Leczenie stomatologiczne tanie nie jest, to fakt. Ale zawsze można znaleźć wyjście.
Jednym jest poszukanie dentysty, który ma umowę z NFZ (niektóre gabinety mają).
Drugie wyjście, to możliwość płatności za usługi dentystyczne na raty: tu już trzeba się dogadać w konkretnym gabinecie. Nie korzystałam z tego, ale wiem, że niektórzy taką możliwość dopuszczają.
I oczywiście rzecz poza dyskusją - trzeba znaleźć naprawdę dobry gabinet (sprawdzony), gdzie nowego pacjenta "witają" drobiazgowym przeglądem, zdjęciem TRG lub tomografią (tak robią w "moim"). To podstawa, bez tego nie ma leczenia.
Zepsute zęby nie są też obojętne dla organizmu - to wrota dla wszelkich infekcji, poza tym same też zatruwają organizm.
O kwestii estetyki, to już nawet nie wspomnę.
Nie odpuszczaj, bo nie ma to jak swoje zęby.
Jak nie lubię pożyczać, to na zęby chyba zapożyczyłabym się.

sandra.sandra napisał/a:

Wiecie co...córka nie rozumie pewnych zadań.   tak nie potrafimy jej tego przekazać.
Poprosiłam panią by to jej wytłumaczył jeszcze raz, bo nie jest w stanie tego zrobić.  Napisałam notatkę w dzienniczek.  Wiecie co powiedziała?  Nie będę dwa razy tłumaczyć. I co ja mam zrobić?  Bo córka nie jest w stanie zrobić prac domowych ani napisać klasowki...

Matematyka, fizyka?
Nauczycielka pewno jej tego nie będzie chciała drugi raz wytłumaczyć. Trafiła Wam się wyjątkowo wredna. Obowiązku ponownego tłumaczenia (skoro inni w klasie zrozumieli) chyba nie ma.
Masz kogoś wśród znajomych, kto się na tym zna? Wiadomo, że zwykle (choć nie zawsze) lepiej tłumaczy ktoś obcy i on może to potrafić, a Wy nie.
Może inny uczeń z klasy córki? U mnie w szkole (mojej) był taki zwyczaj, że pomagaliśmy sobie nawzajem z różnych przedmiotów.

morawa napisał/a:

Czytałam ze jak ząb zepsuty to go wyrwać a nie plombować ,bo on jest i tak martwy ,a kanałowe leczenie szkodzi na zdrowie

Nie spotkałam się z takim poglądem, ale na logikę jest błędny wink
Jakby zepsuty ząb był od razu martwy, to by nie bolał.
Nie wiem w jaki sposób miałoby leczenie kanałowe szkodzić na zdrowie. Oczywiście zupełnie obojętne nie jest, w końcu mocno znieczula się. Dziś "odnerwianie" zęba odbywa się inaczej niż kiedyś.
Jestem zdania, że zęby leczy się do końca. Wyrwanie to zupełna ostateczność, zawsze się zdąży to zrobić. Ale to jest droga tylko w jedną stronę - nowy już nie urośnie wink

58,573 Ostatnio edytowany przez luc (2016-02-05 11:11:33)

Czytko - córka ma pewno jakieś leki przeciwbólowe?

Basiu - nauczyłaś się cytować kilka postów http://s20.rimg.info/d3d4581aa87182c2fd65ec8616648037.gif

58,574

dżises Wifi zapomniałam Ci napisać  D Z I Ę K U J Ę

http://imgup.pl/di/HYQD/8as.gif

LUCynka proste jest to cytowanie ....  lol
nie udawało mi się bo nie zaciemniałam  ... lol tak jak teraz ściemniam smile smile

wcześniej poczytałam o tym orbiterku .. lol

Czytko Ty na brak zajęć ... nie możesz narzekać

wyłączam kompika - jak odpalony to wiecznie kukam smile

58,575

Dzień  Dobry. Tylko sie z Wami przywitam bo głowa boli mnie okropnie.Wzięłam już 2 tabletki. To chyba na zmianę pogody bo u mnie znów biało.   Zdrówka wszystkim Stokrotkom życzę .Do potem

58,576 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 12:04:47)

Babastacha napisał/a:

Coś nachrzaniłam.Chciałąm zacytować i skasowałam to co napisałam wcześniej sad  Wifaaaaaaaaa,na pooooomooooooc.

witam Stokrotki

Babo ważna sprawa, jak cytujesz post koleżanki zawsze musi być ba początku [guote =nick dziewczyny cytowanej] w nawiasach i na końcu to samo tylko z  poprzeczną kreską [  /guote]

Basiu
        jestem z Ciebie dumna. Można sie nauczyć, ano można tylko trzeba chcieć

Mariolka
       życzę, aby głowa przestała boleć.

Nowiutka
      Twój wiersz to dla mnie kosmos. Przeczytam jeszcze raz wieczorem.

Czytuniu
      ło matulu co oni jej włożyli, ale chyba wiedzą co robią.
Po tych zawirowaniach jakie  były w domu mogliście zaspać.
Życzę, aby wszystko wróciło do normy.

Sandro
       każdy ząb jest na wagę złota, pamiętaj,
a zepsuty infekuje cały organizm.
             Lucynka podpowiedziała co robić.
Wiem, ze nie stać Ciebie na żadne kredyty,
ale niektóre gabinety mają podpisane z NFZ.

Sandro
           nauczycielka chyba nie ma obowiązku tłumaczenia drugi raz.

Kiedyś w szkole powiedziałam na wywiadówce,
ze uważam poziom polskiego za prawie zerowy, chociaz syn miał piątkę,
to jego wychowawca odpowiedział, ze idą zgodnie z programem,
a jak chcę coś więcej to mam wynająć nauczycielkę.
Tak zrobiłam, bo oni nie pisali żadnych wypracowań, rozprawek itd.
a potem przy maturze byłaby klapa.

Morawko
        od 20 lat ma podwyższony cholesterol,
ale nikt nic nie mówi, ze kiedyś były inne normy.

U nas pogoda pod zdechłym Azorem.
Nie pada, szaro i wietrzysko hula.

Myślę.....myślę co tu robić, aby nic nie robić
i mi sie udaje.

Miłego dnia dziewczyny.

58,577

Hej
Lucynko  a jak sprawdzić, czy dany gabinet ma umowę z NFZ? Czy tym się reklamują?
Bo dotychczas robiłam w ośrodku zdrowia. I pani wyrwała mi dwa żeby i więcej do niej nie poszłam. Bo bardzo ciągnęła i mówiła,  że skoro mnie boli to ona mi nie wierzy. A potem poszłam do szpitala i tam rwa nie zęba to bajka. A tamta miała zawsze propozycje...albo wyrwać albo zrobi byle jak...albo porządnie za pieniądze.
Spytałam o raty...odmówiła...
To nie robiłam nic, nie miałam pojęcia,  że można naprawiac żeby w gabinetach porządnych na NFZ. Mam np 5 i  6 ulamane i ona właśnie albo wyrwać albo 270 zł za ząb.

A szczęki broń Boże! !!! Nie chcę  mieć.  Wiem, że jestem za młoda. ..ale jak zacznę tracić żeby to co??? A jeśli się okaże,  że są do wyrwania??? Na szczęście są z tyłu.

Co do szkoły. Chodzi o przyrode.To takie połączenie geografii., techniki i matematyki. Mają np obliczenia w skali. Rysują mapy...lub np okolice zamieszkania  w skali. Mają cześć danych i cześć niewiadomych. Podana jest skala i muszą podać wymiary rzeczywiste. Bądź odwrotnie.  Mi samej nie idzie to błyskotliwe.  ..Porozmawiałam z Panią w czym problem (bo zakładam,  że córka niekoniecznie mówi całą prawde).
Pani powiedziała,  że jest czas kiedy ona może wytłumaczyć. ..w trakcie przerabiania działu.
Jednak dzieci się nie przyznają.  Potem jest kartkówka i są jedynki. Pani mówi,  że nie ona jedna. Ze maja śmiało mówić że nie rozumieją. Ze pani nie chce bym ją to zrozumiała  tylko dzieci.

A co do tłumaczenia po raz drugi...ja uważam,  że to świadczy o nauczycielu.  Moim zdaniem ma obowiązek.  Po to mają wykształcenie by uczyć dzieci i wierzę w to, że posiadaja  większe zdolności przekazywania wiedzy, niż np ja.
To tak jak lekarz by operowal pacjenta i juz potem nigdy nie pomógł by mu w rekonwalescencji...
Albo cos robimy dobrze,  albo wcale.
Skoro cześć klasy nie rozumie to widocznie pani nie potrafi tego  przekazać.

58,578 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 12:31:24)

sandra.sandra napisał/a:

A co do tłumaczenia po raz drugi...ja uważam,  że to świadczy o nauczycielu.  Moim zdaniem ma obowiązek.

Sandro
        nie zgadzam sie z Tobą, a kiedy ma tłumaczy córce drugi raz, w czasie wolnym dla niej, czy na lekcji, ale co wtedy będą robić inni uczniowie.
Musi przecież realizować program, bo to jej obowiązek.

Sandro
      poszukaj wytłumaczenia w Goglach, tam jest dużo ściąg.
Masz link.
               http://sciaga.pl/tag/obliczanie-skali-mapy/

Sandro
         zazwyczaj przy wejściu do gabinetu jest znaczek NFZ.

58,579 Ostatnio edytowany przez luc (2016-02-05 12:44:25)

sandra.sandra napisał/a:

Lucynko  a jak sprawdzić, czy dany gabinet ma umowę z NFZ? Czy tym się reklamują?

Niektóre się z tym ogłaszają, w niektórych musisz się dowiedzieć na miejscu.

sandra.sandra napisał/a:

..ale jak zacznę tracić żeby to co??? A jeśli się okaże,  że są do wyrwania??? Na szczęście są z tyłu.

Nie dopuścić do takiego stanu aby były do wyrwania. Nie ma innej metody.
Wierz mi, że dobry dentysta potrafi uratować prawie każdego zęba (oczywiście nie w stanie "zejściowym"). Mój dentysta uratował mi zęba ("7"), którego inna dentystka chciała wyrwać. Mam go do dzisiaj.
Te z tyłu zęby też są ważne. Wprawdzie ich nie widać, ale też są potrzebne. Każdy ząb jest ważny. Nie chce mi się szeroko rozwijać tematu, ale jest wiele powodów, dla których warto walczyć o każdego zęba.
Człowiek ma zwykle 32 zęby. Ile masz?

sandra.sandra napisał/a:

A co do tłumaczenia po raz drugi...ja uważam,  że to świadczy o nauczycielu.  Moim zdaniem ma obowiązek.  Po to mają wykształcenie by uczyć dzieci i wierzę w to, że posiadaja  większe zdolności przekazywania wiedzy, niż np ja.
To tak jak lekarz by operowal pacjenta i juz potem nigdy nie pomógł by mu w rekonwalescencji...
Albo cos robimy dobrze,  albo wcale.
Skoro cześć klasy nie rozumie to widocznie pani nie potrafi tego  przekazać.

Nie bronię nauczycieli, o wielu mam jak najgorsze zdanie, ale nie do końca zgodzę się z tym co napisałaś.
Nauczyciel ma obowiązek przekazać wiedzę, jest do tego (powinien być) lepiej przygotowany niż rodzice nie nauczyciele.
Ale - nienajlepiej świadczy o nauczycielu wtedy jeśli nikt lub większość dzieci nie rozumie. Jeśli większość dzieci rozumie, a problem mają tylko jednostki, to raczej przyczyna leży po stronie tych dzieci. Nauczyciel nie może w kółko wałkować tych samych kwestii, bo jakieś dziecko nie zrozumiało, bo nigdy nie zdążyłby z materiałem (w tym momencie abstrahuję od programu szkolnego, który pozostawia wiele do życzenia).
Dla dzieci, które nie "łapią" kiedyś były specjalne godziny w szkole - nie pamiętam jak się nazywały.
Inna jest sprawa kiedy większość dzieci nie rozumie - wtedy ewidentnie jest wina nauczyciela.

58,580 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-02-05 13:08:26)

Lucynko...nie mam dwóch osemek górnych i jednej 6.
Resztę mam, czyli 29 sztuk... z czego cztery zęby do naprawy,  w tym tylko jeden ma czarna plamę (7), a reszta  (5,6 i 6) są oblamane i te właśnie miały być takie drogie.

Wifo...dzięki za link...

Może i macie racje, że nauczyciel nie może zarywać materiału z powodu jednej lub kilku osób.  Ale kto ma im to wyłożyć?  Ja nie potrafię tłumaczyć.  Tlumaczylismy my, tata i babcia. I dalej nic. Córka teorie z tego zdała  (info od nauczycielki) ale nie potrafi zagłębić się w zadania.
Podobny problem ma z zadaniami z treścią. Ja je uwielbiałam. 
Ale jej pokazuje krok po kroku a ona dalej nic.
Pośpiech i robienie na skróty nie działają.  Tłumacze jej to. Co mamy , czego szukamy....zapisywanie w kolumnach...
Niby rozumie a za chwilę robi błędy w nowych działach. Sprawdziany pisze dobrze. Mi chyba nie wierzy, bo jak uczyłam ja przypadków,  to nie chciała uwierzyć,  że jeden rzeczownik może być zarówno Mianownikiem jak i  Biernikiem...
I wymazala wszystko bo stwierdziła,  że ja nie umiem.

58,581

Cześć dziewczynki , ja tak szybko napiszę bo czas mnie goni,  Czytuniu, mam taka samą sytuację jak Ty brak mi tylnych zębów to się rozjechały bo nie były uzupełnione , i powstała duża szczelina z przodu, wstawionę mam na szczęce elestycznej te tylne i w szparę jeden przedni, właśnie zaraz lecę żeby mi skorygowała bo przy wyjmowaniu i wstawianiu za bardzo boli, nie mam haczyków na których są te ząbki tylko takiego samego koloru jak szczeka z tego materiału elastycznego takie wypusty które dobrze to trzymają. Jest wygoda i fajnie tylko korygacja mała jest zawsze wskazana na początku. Trzymajcie się dziewczynki , do potem..  Lucynka masz świętą rację ale niektóre z nas są z innych czasów gdzie nie było dobrych past do zębów i leczenia tylko rwanie na żywca, buźka.....

58,582 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 13:18:05)

Klaudynko
        pięknego uśmiechu po wyjściu od zębologa. big_smile

58,583

sandra.sandra napisał/a:

Resztę mam, czyli 29 sztuk... z czego cztery zęby do naprawy,  w tym tylko jeden ma czarna plamę (7), a reszta  (5,6 i 6) są oblamane i te właśnie miały być takie drogie.

To nie jest jeszcze tak źle. Jeszcze wink
Twoja siódemka, to pewno proste plombowanie, a resztę trzeba nadsztukować, a wcześniej wyleczyć. To rzeczywiście tanie nie jest, ale jak się pozbędziesz zębów, to w przyszłości będzie drożej wink a braki w uzębieniu powodują m.in. to o czym pisała Klaudynka - sąsiednie zęby się "poluzowują" w dziąśle, bo mają za dużo miejsca. A to kłopoty.
Ja na wiosnę będę uzupełniać brak szóstki - implantem.

sandra.sandra napisał/a:

Mi chyba nie wierzy, bo jak uczyłam ja przypadków,  to nie chciała uwierzyć,  że jeden rzeczownik może być zarówno Mianownikiem jak i  Biernikiem...
I wymazala wszystko bo stwierdziła,  że ja nie umiem.

Standard wink
Dlatego pisałam, że lepiej aby pomógł ktoś obcy.

58,584 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 14:37:47)

Witam Stokrotki

Żeby sie odnieść do wszystkich poruszanych tematów,to musiałabym chyba więcej cytować ,niż pisać coś od siebie.

Podobno,im się więcej pączków zje,tym ma się więcej szczęścia w życiu.
W ubiegłym roku zjadłam 7 szt,co zaowocowało wnuczką  hi hi,a w tym kupiłam dla siebie 8 sz ,ale wczoraj nie byłam w stanie zjeść więcej ,jak 5 .Dzisiaj już zjadłam 2 szt.

Sandro
W tej chwili w necie każdy temat ze szkoły i nie tylko jest bardzo dobrze wytłumaczony.
Trzeba tylko znaleźć ,tak ,jak pisze Wifa.
Dzieciom kupuje sie laptopy ,ale nie uczy się ich ,jak korzystać z wiedzy za ich pomocą.
Jeśli chodzi o dentystę,to też w necie jest lista wszystkich gabinetów stomatologicznych,które mają podpisaną umowę z NFZ.
Wystarczy obdzwonić i popytać o terminy.
Mojemu znalazłam super gabinet i to nie w Poznaniu,ale w sąsiedniej gminie,gdzie w czasie kilku miesięcy zrobili mu porządek w zaniedbanej paszczy  hi hi.
Za każdym razem ,jak jechał ,to brał pieniadze,bo chodzi fama,ze za dużo rzeczy się dopłaca,ale to mu się nie zdarzyło.

Ja sama jeździłam do super gabinetu w Poznaniu na NFZ,który poleciła mi jedna z byłych Stokrotek.
Jestem do dzisiaj pod jego wrażeniem.
Wifa też była kiedyś nim zainteresowana,ale nie wiem ,czy w końcu skorzystała.

Mam 370 cholesterolu,ale bardzo mało trójglicerydów.
Zrobiłam badanie żył ,chyba to się nazywa Doplera,ale nie jestem pewna i żadnych zmian miażdżycowych w nich nie mam ,więc mimo namowy lekarki rodzinnej,nie biorę żadnych statyn.

Wracając jeszcze do zębów.
Mój syn ma jeden ząb,który był leczony kanałowo przez kolejno 2 dentystów prywatnie.
Teraz trafił do trzeciego,który uznał,że mozna zrobić resekcję,co chyba i tak nie przyniesie oczekiwanego efektu,albo go wyrwać i wstawić implant,mimo,ze to jest piątka.
Powiedział,że według obecnej wiedzy,martwych zębów nie powinno sie trzymać ,bo przynoszą więcej szkody ,niż pożytku.

Na temat zaawansowanej poezji się nie wypowiadam,bo się na tym zupełnie nie znam i na dodatek jej nie czuję.
Niemniej gratuluję Nowej,bo z pewnością jej twórczość jest dobra ,bo doceniana przez znawców.

Mam prośbę do
Mariola 66
Napisz proszę w jaki dzień i o której godzinie będziesz miała trochę czasu ,żebym mogła z TOBA POROZMAWIAĆ O TEJ DIECIE ,KTÓRĄ STOSUJESZ.

Dzisiaj ,jak weszłam na wagę,to się przeraziłam.
Że ja jeszcze w jakikolwiek ciuch wchodzę ?

58,585

Siemka Stokrotki smile

Sandro, a u Was w szkole nie ma zajęc wyrównawczych?
Bo np u nas to wiem, że są z matematyki, polskiego i właśnie przyrody.
I wtedy, jak ktoś czegoś nie rozumie to pani dodatkowo tłumaczy.

O zębach już nie piszę swoich smile
Ale cały czas o to zabiegam.
I pilnuje też dzieci, żeby na bieżąco miały poleczone w razie czego.
Właśnie w tygodniu byłam z synem, miał tylko jeden mały ubytek i już zrobione, i jest ok.
Córce chyba jeszcze ze dwa zostały, to też poleczy.
Chodzimy właśnie na NFZ, dentysta pod nosem i dobrze robi.

U nas ferii ciąg dalszy.
Córka wróciła do domu wczoraj, a małego kolega też już od nas pojechał.
Dzisiaj inny kolega miał do nas przyjechac, ale się rozchorował.
Jeszcze inna znajoma dzwoniła, że chce zabrac mojego syna na kilka dni, ale mały już ma inne plany.
W poniedziałek jedzie do tego kolegi, który był u nas.
Zresztą ta znajoma to mnie zaskakuje, bo dzwoniła dzisiaj do mnie i mi tłumaczyła, że ona już rozmawiała z pewnymi osobami o karierze mojego syna.
Ja tu wielkie oczy, a ona, że przecież taka gwiazda, jak mój syn, to już musi się rozwijac.
Mówi, że ma znajomości między innymi z byłym menadżerem Roberta Lewandowskiego.
Śmiac mi się trochę chce, mój syn ma dopiero 11lat.
A ona mi tu o karierze gada. Zresztą dodatkowe treningi niezle mogłyby namieszac mu w głowie, za dużo tego wszystkiego.
Ja nie chcę, żeby już miał w życiu taki zachrzan i życie w szybkim tempie, żeby wyrobic się z czasem i wszystko ogarnąc.
Klub mamy pod nosem, a oni mnie już namawiają do innego klubu, bo tam go przyjmą z otwartymi rękami.
Zresztą i tak nieraz się czuję, jakby mój syn miał wiele mam, bo jest bardzo lubiany.
To jest ''moja'' gwiazda smile

Nie obżarłam się pączkami wczoraj, zjadłam jednego i dzisiaj pół smile

Pozdrówka dla wszystkich smile

58,586

Nanusia napisał/a:

Podobno,im się więcej pączków zje,tym ma się więcej szczęścia w życiu.
W ubiegłym roku zjadłam 7 szt,co zaowocowało wnuczką  hi hi,a w tym kupiłam dla siebie 8 sz ,ale wczoraj nie byłam w stanie zjeść więcej ,jak 5 .Dzisiaj już zjadłam 2 szt.

Nanusiu, a wiesz o tym, że aby teraz spalic jednego pączka to potrzeba...120 min seksu smile?
To spaliłaś już ile pączków? wink

58,587

Jeszcze żadnego   buuuuuu tongue
Po 120 minutach,to bym pewnie przez tydzień przychodziła do siebie  hi hi.
Juz nie te lata.

Wifa miała syna piłkarza,a właściwie jeszcze ma,to moze Ci coś doradzi.
Inaczej się patrzy z boku ,a inaczej jak taki problem,choć miły  ma się w domu.

58,588

To może jakaś muzyczka smile

https://www.youtube.com/watch?v=hXI8RQYC36Q

58,589

=wifa]

Nowiutka
      Twój wiersz to dla mnie kosmos. Przeczytam jeszcze raz wieczorem.

Jeśli chodzi o ten wiersz to muszę się pochwalić że dostałam przed chwilą diamentowy bilet.Po prostu jestem w szoku i nie wierzę .Jestem tak szczęśliwa że tak wysoko są oceniane moje wiersze.I jednocześnie zawstydzona bo brak mi wiary w siebie a tu takie zaskoczenie!!! Po za tym miałam po napisaniu go usunąć bo wydawało mi się że jest brzydki .Dobrze że tego nie zrobiłam .I dzięki temu że jestem w Peronie Literackim zostałam dowartościowana.Podziękowania należą się poetce Pani Ewie Wierzbickiej Kolskiej to ona w czasie audycji w radiu internetowym napisała do mnie i zaprosiła do Peronu gdzie mi pomaga promując mnie przez przyznawanie biletów.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b277a200981.jpg

58,590 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-02-05 15:05:51)

Strzałki. ..u nas są zajęcia wyrównawcze,  ale nie przysługują każdemu.  Tzn.pani z przychodni pedagogicznej, gdzie badano  syna twierdzi, że należą się każdemu,  kto np.chorował.  w szkole natomiast jest tak, że nawet on, mając dysleksje i inne przypadłości potwierdzone badaniami....nie może korzystać z tych zajęć,  bo ma to napisane na oświadczeniu a nie orzeczeniu... (orzeczenia póki co nie dostanie). Córka natomiast uczy się lepiej od syna...wiec jej tym bardziej się nie przysługują takie zajęcia.
Byłam już w tej sprawie nawet u pedagog....I ona musi stwierdzić,  obserwować. ..i nie wiem co tam jeszcze....Ale ona tez nie widzi podstaw. Pierwsze co to dosxukuje się złego traktowania a raczej patologii  w rodzinie. Zresztą jak nie kupiłam książki we wrześniu bo zabrakło mi pieniędzy,  to też zrobiła problem.
U syna w szkole natomiast jest lepsza pedagog i ona sama bierze dzieci  do siebie i odrabia z nimi lekcje.

Strzałka. ..o Twoim synu. Nic dodać nic ująć smile

Nanusiu...oszczędzasz te paczki big_smile

A co do dentysty....to jestem zszokowana.  Bo nawet z dziećmi chodziłam na NFZ. Owszem, robili za darmo, ale tylko  mleczko.  Córkę bolał ząb "drugi" i zaśpiewali stówe. A trzeba było zależeć dziurę.  Owszem...za darmo mogła mię plombe...czarna.
Mmusze poszukać gdzieś indziej...

Pozdrawiam. Pa

58,591

Gniew

Płaczące niebo kroplami zalało ziemię,
w wodzie zatopione odpływają oddechy .
Szaleje spór potarganych włosów wiatrem ,
mokre poplątane słowa ogromnie bolą.

Potężny gniew szumi we łzach tonie,
spiętrzony groźny sztorm fali na oceanie.
Walka z gwałtowną szalejącą wichurą,
żywioł zaparowanego plastikowego parawanu.

Głośny niepokojący pomruk burzy.
korowód dojrzałych ciemnych chmur.
Uśmiech pełen goryczy zapada w pamięć,
rozrzucony pejzaż zatopionych marzeń .

Grażyna Przybylska

Tłumaczę treść wiersza,...ludzie w gniewie ,potrafią powiedzieć sobie  bardzo przykre słowa.Doprowadzające do kłótni,ogromnych przykrości i płaczu.Nie zważają na nic ,powodując przeszkodę pomiędzy sobą ,to co miało połączyć nagle dzieli...to tak mniej więcej .. w skrócie...

58,592 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 15:32:24)

Nowiutka
         dziękuję za wytłumaczenie, tak jak powiedziałam przeczytam jeszcze raz,
bo wieczorem mam jaśniejszy umysł.

Strzałko
        duzo wiem na temat piłkarzy, klubów, łamania kariery super graczom.
Smutne, ale prawdziwe.

Nanusiu
        skorzystał z tej placówki mój mąż za darmo.

Nanusia napisał/a:

Sandro
W tej chwili w necie każdy temat ze szkoły i nie tylko jest bardzo dobrze wytłumaczony.
Trzeba tylko znaleźć ,tak ,jak pisze Wifa.
Dzieciom kupuje sie laptopy ,ale nie uczy się ich ,jak korzystać z wiedzy za ich pomocą.

Nanusiu
          masz 100% racji.
Do tego komputer służy dzieciom do gier, a nie do nauki.

58,593

Już wróciłam i mogę napisać ze mam czarowny uśmiech tylko muszę go na jakimś facecie wypróbować. Ale Lucynka masz rację, też myślałam o implantach i szkoda że takich nie zrobiłam.
Są bardzo drogie ale warte swojej ceny.
Wifciu , dzięki i uśmiecham się do Ciebie big_smile

Nowiuśka bez tłumaczenie dobrze odczytałam i zrozumiałam Twój wiersz , zauważyłam że często piszesz smutne wiersze, widocznie tak czujesz, jeszcze raz gratuluję.

58,594

Grażynko, gratulacje za nowe odznaczenie diamentowym bilecikiem smile

Sandro, to ja jestem zdziwiona tym, że u Was wyrównawcze nie są dla każdego.
U nas może pójśc każdy kto nie zrozumiał czegoś na lekcji, nie ma żadnych podziałów, że tylko ten, kto ma jakąś chorobę, czy inne problemy.
Tak jest u syna w podstawówce i tak samo u córki w gimnazjum.

Nie wiem, może w miastach jest inaczej, inne przepisy, większe klasy.
U mojego syna w klasie jest np 13 osób, a u córki 24.

Albo u nas nawet przy kościele jest taka salka, gdzie jedna pani siedzi i tam mogą przychodzią dzieci odrabiac z nią lekcje.

Dentystę serio zmień, bo u mnie dzieci mają białe plomby i nigdy nie trzeba było dopłacac.
Czy za wyrywanie mleczaka, czy za plombę.

Wifciu, ja uważam, że na wszystko przyjdzie czas.
Mój syn to najchętniej zapisałby się jeszcze na inne dyscypliny.
Ale co za dużo, to chyba niezdrowo.

58,595

Zostawiam muzyczkę i spadam.
Lecę do miasta załatwic interesy, a potem do komory smile

Pa.

https://www.youtube.com/watch?v=htIAAQsbfTM

58,596

Już jestem i ponownie Witam Was Stokrotki.
Głowę  miałam obolałą  do 14. Zrobiłam mężowi obiad dzisiaj taki,że oboje pękaliśmy ze śmiechu. Ugotowałam mu pierogi  ze śliwkami i truskawkami. Polałam śmietaną z cukrem  i zaczął jeść. Okazało się,że co drugi pierog z mięsem. Musiała mi sie pewnie torebka w zamrażarce rozerwac i  pomieszałam  je nieświadomie. Mój mówi że lepiej smakują ze śmietaną te z owocami /no jasne/ . Ale zjadł haha. Tylko ciekawa teraz jestem jakie mi zostały  jeszcze w tej torebce.Nie poznam bo wszystkie są duże bo takie zawsze robię.

Nanusia  ta dieta jest tak prosta jak budowa cepa. Podałam link. Tak jak pisałam  1 dnia jem wszystko co chcę ale  z umiarem oczywiście.Zresztą mój żołądek nadmiaru by nie przyjął już. Dzisiaj miałam dzień postu to jadłam rosół  przedwczorajszy bo jeszcze został. Rano na śniadanie serek sam,bez chleba.a na kolację  to ze 2 plasterki żółtego sera zjem /jak mi sie zechce,bo głodówka mi nie przeszkadza. Mogę i cały dzień nic nie jeść tylko pić herbatę albo mleko.Mleko uwielbiam ale tylko gorące.

O zębach to nie chce sie wypowiadać bo całe życie mam z nimi problem.Miałam kilka razy resekcje ale krótko te zęby siedziały.Wiadomo martwe były. Teraz mam połowe własnych i połowę sztucznych  eeehh nacierpiałam się.
Na poezji nie znam się i nie chce sie znać. Wstręt od szkoły - co poeta  chciał wyrazić Absurd ,po co to nam potrzebne?  Nie chcę obrażac poetów bo  muszą byc zdolni żeby coś takiego napisac. Ja tylko piszę  o sobie.

58,597 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:06:59)

Mariolo

Zasady diety zrozumiałam.
Mam tylko pytanie ,co można jeśc w ten dzień "nie jadalny "
Od wielu lat jem na śniadanie twarożek light,całe opakowanie bez chleba,bo chleba i ziemniaków ,równiez od dawna nie jadam.
Ten rosół to na czym?
Pewnie bez makaronu,tylko go pijesz?
Co jeszcze mozna?

Chwilami ,jak Ciebie czytam,to mam wrażenie ,ze jesteś moją siostrą bliźniaczką ,z jakiś powodów rozdzieloną.

Też miałam dla mojego dzisiaj pierogi i dużo nie brakowało ,zeby był podobny  problem.
Tyle ,że przysmażyłam całą patelnię boczku wedzonego do pierogów z mięsem,a druga paczka okazała sie pierogami z serem.

Z zębami też miałam dużo problemów w życiu.

Czosnek jem i też nie choruję.

jeszcze znajduję bardzo dużo wspólnych cech,choć teraz ich nie potrafie wymienić.

Podaj koniecznie z jakiego miesiąca jesteś.
Ja z kwietnia.

58,598

Klaudynka czy to chodzi o te nylonowe protezki? Czytałam i słyszamam o nich ,ze są fajne,leciutkie i dobrze sie dopasowują.Tylko trzeba mieć warunki w buzi a te to już tylko stomatolog może ocenić.

58,599 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:11:44)

Nanusiu można ale  mało kalorii. Ja jem  zupki przeważnie na obiad,żadnych ciaste,chleba też.Mącznych  rzeczy  też nie. Zupy dla mnie najbezpieczniejsze.Rosół z mała ilością makaronu nitki. w zasadzie to tylko 500 kalorii na dzień.Ale ja już te kalorie mam w głowie przez te różne poprzednie diety. I sam potrafę  je wyeliminować

Rosół gotuje na kawałku kurczaka zagrodowego bez skóry. Nie m a duzo kalorii. Mozesz sprawdzić  w tabeli kalorii w necie.

W dni bez postu to nawet czekoladę zjem bo lubię.Ale tylko  2 kawałki gorzkiej. Już się tak przyzwyczaiłam że więcej mi nie przejdzie przez gardło.  Waga stala

58,600 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:11:50)

A w te dni jedzeniowe,to ciastka można?
Mogę nic nie jeść ,bo mało co mi smakuje ,ale bez słodkiego bardzo trudno mi egzystować.

Mięsa nie lubię ,chyba,ze tłuste,to tego kurczaka mogę dać psu i mojemu.
Chyba faktycznie te zupy ,to najlepszy pomysł na mało kalorii.
Przeczytałas mój post z samej góry strony?

58,601 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:18:45)

Można  Nanusiu. Szczególnie rano na śniadanie. Jak nie mam serka to mam w zapasie ciastka Belvita i z mlekiem.Nawet cała paczkę potrafię zjeść jak mnie najdzie. Wczoraj zjadłam 2 pączki. Pozostałe leżą  w kuchni i nawet mnie do nich nie ciągnie. Pewnie Men zje na kolację.

Ja to chyba już mam w mózgu zakodowane co mi można  a co nie.

Dobre Nanusiu. Ja też z kwietnia hihi ale siostry bliżniaczki nie miałam.

58,602 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:20:14)

Proszę napisz z jakiego miesiaca jesteś.

Rano jem tylko ten serek grani i to mi starcza do godziny 14.

jajka chyba też nie mają duzo kalorii ,to pewnie mozna zacząć jeść w dni postu?

Ja z 10. wtedy to był drugi dzień Wielkanocy.

58,603 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:24:09)

Jajka  jeśli już to tylko na twardo albo na miękko 3 minuty. Jajka to mozna jeść każdego dnia nie patrzac na dni. One tak mało maja kalori.

Jajka na twardo odchudzają muszę Ci powiedzieć. Mam je zawsze ugotowane na zapas. A jem same jak mi sie nie chce nic robić a głód poczuję. Obiore ,posolę  i przy kompie szamam.

Ale ja rzadko kiedy jestem głodna w ciągu dnia.

58,604 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 18:32:35)

strzała napisał/a:

Wifciu, ja uważam, że na wszystko przyjdzie czas.
Mój syn to najchętniej zapisałby się jeszcze na inne dyscypliny.
Ale co za dużo, to chyba niezdrowo.

Masz rację, chociaż dzieci,
które uprawiają jeden sport są dobre w innych dyscyplinach.
Po prostu są sprawne fizycznie.
Mój syn chodził do szkoły sportowej do klasy piłki nożnej.
Ja zaczynał to sponsorował i opiekował sie nimi "Lech-Poznań"

No to mamy siostry bliźniacze Mariolkę i Nanusię

Wody utlenionej nie mogę pić żołądek wysiada.

58,605 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:26:25)

Mariola66 napisał/a:

Jajka  jeśli już to tylko na twardo albo na miękko 3 minuty. Jajka to mozna jeść każdego dnia nie patrzac na dni. One tak mało maja kalori.

Ale tak codziennie,to moga sie znudzić,ale co drugi dzień to bedzie atrakcja  hi hi .

Wifa
każdy sport rozwija mimo wszystko wszechstronnie.

Mariolo
jajka z pomidorem,czy ogórkiem ,albo szczypiorkiem ,to też pewnie mozna ?
Też jestem głodna i mam wtedy apetyty na wszystko,co tuczące wieczorem,jak usiądę przed telewizorem.

58,606 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:29:04)

Nanusiu codziennie nie. Czasami sobie przypomnę,że leża ugotowane w lodówce tydzień i wyrzucam.

Ja z 15 kwietnia.

Mój men to lubi ziemniaki,mięcho i surówkę. Ja sobie wtedy wkładam duużo surówki i kawałek mięsa chudego. A mięso z kurczaka uwielbiam.Zwłaszcza udka.

58,607 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:30:06)

Mariola66 napisał/a:

Ja z 15 kwietnia.

To jeteś całe 5 dni młodsza  big_smile
Masz dużo ruchu?
Coś ćwiczysz?
Chodziłam przeszło rok na Zumbę,ale już się za bardzo męczyłam.
W ubiegłym roku ,jak przestałam,to bardzo zaczęłam tyć.

58,608 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:33:13)

A ja myślałam,ze jestem najstarsza tutaj.

Ale w zasadzie to jesteśmy równolatki

Teraz mój ruch to tylko rower stacjonarny. Na spacery nie chodzę bo wieczorami sie boję.Wieś  słabo zaludniona. Czekam na wiosnę  i wtedy samochód idzie w odstawke a ja rowerem wszędzie. 7 km do miasta.

58,609 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:36:11)

Mariola66 napisał/a:

A ja myślałam,ze jestem najstarsza tutaj.

Niestety kochana.
Musisz mi pierwsza mówić Dzień Dobry  hi hi tongue

Z kurczaka ,to tylko lubię skórki,a te najbardziej tuczą.

Urodziłam sie 10 ,bo mama narobiła sie na Wielkanoc i przyszłam kilka dni wcześniej na świat.

Moze to śmieszne ,ale nie umiem jeździć na rowerze.

Widzisz ,nawet ,to że jako nieliczne w Stokrotkowie jeździmy autem same.
Z tych starszych ,to tylko my dwie.

Mój rower stacjonarny słuzył za wieszak ,a teraz stoi w garażu.
od wiosny ,czyli od marca biorę się za odchudzanie Twoja metodą i będę chodziła na spacery.

58,610

Klaudyna59 napisał/a:

Nowiuśka bez tłumaczenie dobrze odczytałam i zrozumiałam Twój wiersz , zauważyłam że często piszesz smutne wiersze, widocznie tak czujesz, jeszcze raz gratuluję.

Klaudynko
          bo jesteś też poetką.

58,611 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:40:24)

Skórki to mojemu kotu oddaję.  A z tymi latami to niech Ci będzie jak chcesz byc tak mocno starsza.

Zaraz spadam bo moja PM będzie.

To taka jesteś gruba?  Ja mam 154 cm wzrostu i moja waga teraz 58.Mogłoby byc mniej ale i tak już  noszę 38 rozmiar. A nosiłam 44 albo XL rok temu.

58,612 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:45:30)

Z tym starszeństwem,to tylko żartowałam.
Mam raczej ciężkie poczucie humoru  hi hi.

Też tak ,jak Basia ogladałam PM przez kilka lat,a teraz przestałam

Może aż bardzo gruba nie jestem,bo mam 166 cm i ważę 72 kg,ale do ubiegłego roku ważyłam 62 max 65 kg.
Nosiłam ,tzn jeszcze noszę bluzki i sweterki 38-40 ,ale spodnie juz niestety 44 rozmiar.

Na ten smutek ,zaraz zjem jeszcze jednego pączka.

58,613

Gdybym schudła to już by nie było ładnie. Lata swoje robią. A u mnie wszystko idzie w brzuch,uda,cycki i oponki. Teraz jest OK. Cycki nie wisza a a brzuch malutki i oponek 0.

A humor Twój jest super.

58,614 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:49:03)

Nanusia to co Ty chcesz Stokrotko? Ważysz normalnie. Jak byłam piękna i młoda ważyłam zawsze 50 kg. Tera to już by było nie halo jakbym  wróciła do tej wagi. Szkielet normalnie.

Budowa to już co innego. Ja jestem malutka i drobniutka ale chyba grubej kości. Uda tak samo mi chudną jak brzuch.

58,615 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-05 18:51:15)

Witam popołudniowo.....
  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12321237_910110379109640_2007831416979756193_n.jpg?oh=6bea5400d3ffd40341f56d91fe084c78&oe=5727AFB7
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12647299_908527225934622_649859900619272779_n.jpg?oh=ae98110d3106ccdc9c30b454e9a5b9d8&oe=572E18FA

58,616

Dzięki,że rozumiesz moje angielskie poczucie humoru.

Mi w brzuch nie idzie ,ani w oponki,tylko w nogi ,ręce i ...podbródek.

58,617

Mariola66 napisał/a:

Nanusia to co Ty chcesz Stokrotko? Ważysz normalnie. Jak byłam piękna i młoda ważyłam zawsze 50 kg. Tera to już by było nie halo jakbym  wróciła do tej wagi. Szkielet normalnie.

Miałam w młodości okres ,że byłam szkieletem,bo ważyłam 47 kg momentami.
A tak normalnie to 56 kg.
Do 60 nigdy nie przekraczałam 60 kg.
Nie chce być chuda ,bo wyjdą wszystkie zmarszczki,al ciężko mi sie ruszać,bo organizm ,nie jest przyzwyczajiny do tych 10 kg więcej,w tak krótkim czasie.
Chcę schudną z 5 kg ,no może z 7 max.

58,618 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 18:53:03)

Mariolka
         ale z ciebie kurdupelek hihihi lol

Nanusia
        hihihi jak patrzyłam na zdjęcia to raczej numer 46. lol

Marysiu
        zaniemówiłaś, ze tylko fajne wklejki wlepiasz?

58,619 Ostatnio edytowany przez Nanusia (2016-02-05 18:53:49)

Wifa
Bez przesady,ale kto wie ,czy jak sie nie wezmę za siebie,to spodnie na lato bedę musiała kupić własnie 46 rozmiar.

Lucynka też nie jest za wysoka ,a nie narzeka.
najwyższa i tak jest Morawka.
Choć nie znam wzrostu i wagi Nowych Stokrotek.
Powinny nam napisać,żebysmy mogły je sobie wyobrazić.

58,620

Każda inaczej tyje .Chyba wolałabym mieć grubsze uda nisz brzuch. Ale nikomu się nie dogodzi. Uda wyszczupla jazda na rowerze,więc wnoś rower stacjonarny ,postaw go przed telewizorem i raz dziennie obejrzyj serial na rowerku. 2 w 1 przyjemność i zdrowie

58,621 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-05 18:57:30)

http://www.bez-cenzury24.pl/upload/images/large/2016/02/mamusia_2016-02-04_20-39-59.jpg
     yikes   yikes

58,622 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 18:54:24)

Nanusia napisał/a:

Wifa
Bez przesady,ale kto wie ,czy jak sie nie wezmę za siebie,to spodnie na lato bedę musiała kupić własnie 46 rozmiar

To jak Ciebie zobaczę nie przyznam się, że Cię znam.

58,623 Ostatnio edytowany przez Mariola66 (2016-02-05 18:58:31)

Ja własnie zaraz wskakuję  na rower bo serial tuż tuż

Nanusia codziennie zdawaj raport co jadłaś,najlepiej wieczorem

Jak przesadzisz to będę Cie stawiac do pionu.

58,624

Mariola66 napisał/a:

Uda wyszczupla jazda na rowerze,więc wnoś rower stacjonarny ,postaw go przed telewizorem i raz dziennie obejrzyj serial na rowerku. 2 w 1 przyjemność i zdrowie

Moim udom ,już nic nie pomoże,najwyżej dostana więcej mięśni i jeszcze będą grubsze.
Tak porąbana moja figura.
Grube odnóża . tongue

58,625 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-02-05 19:00:14)

Mariolko
       chcę przytyć  kilogramek.
Mam 164 wzrostu i ważę 58 kg.

Nanusia nie znasz przyzwoitych malarzy pokojowych?

58,626

Mariola66 napisał/a:

Ja własnie zaraz wskakuję  na rower bo serial tuż tuż

I jeszcze ma długie odcinki.
Wybiorę sobie taki 25 minutowy.

58,627

wifa napisał/a:

Mariolko
       chcę przytyć  kilogramek.
Mam 164 wzrostu i ważę 58 kg.

A najlepiej wyglądałaś ,jak miałaś powyzej 60.
Wiem,zdrowie najważniejsze.

58,628

Mariola66 napisał/a:

Nanusia codziennie zdawaj raport co jadłaś,najlepiej wieczorem

Jak tylko zacznę się odchudzać ,to będę zdawać raporty.
na razie dojrzewam.

58,629

Wifciu Ty możesz jeść co chcesz bez problemu. A ja muszę pilnować wagi bo wiem jak nadwaga wpływa n kondycję.

Nanusia bo Ty w udach masz chyba za mało mięsni. Musisz je wypracować a tkankę inną spalić.

Juz PM się zaczyna. Przesiadam się

58,630

Nanusia napisał/a:

Wiem,zdrowie najważniejsze.

Nanusia
       teraz zapiernicza mi żołądek, mało co mogę jeść.

Posty [ 58,566 do 58,630 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 900 901 902 903 904 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024