Witam wszystkich ! ![]()
Martuś , z najlepszymi życzeniami .

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE
Strony Poprzednia 1 … 1,227 1,228 1,229 1,230 1,231 … 1,579 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam wszystkich ! ![]()
Martuś , z najlepszymi życzeniami .

Dzień dobry.
Cały dzień na nogach. Najpierw praca, potem z córką u lekarza - ma chore zatoki, ale w sumie nie jest źle. Fajny młody lekarz. Nie zaordynował antybiotyków. Za wizytę wyskoczyłam ze 150 zł, bo na laryngologa NFZ-towskiego pewno czekałybyśmy kilka miesięcy, a pomoc potrzebna była już.
Nanusiu - piesek się zadomowił?
Mysti - wszystko jeszcze przed Tobą.
Babo a myśmy się martwiły co z Tobą.
Gdzie nam się Ela zapodziała?
Marto - najlepsze życzenia.
Wielbicielu podoba mi się "Dotyk anioła".
Marto-- mniemam, że urodziny dziś masz?
W takim razie--- serdeczne życzenia!
dzień dobry
Marto dla Ciebie z najlepszymi życzeniami
ja dzisiaj spędziłam dzień wisząc na słuchawce ![]()
w piątek lecę do Polski
duuużo spraw do załatwienia będę miała
i może wreszcie zamówię nagrobek dla Taty
Ivory- pomacham do Ciebie w piatek jak bedziesz przelatywala. Spokojnego lotu i powrotu do ojczystej Ziemi.
Nanus- jak mozesz, to pokaz nam nowego psiaczka, grzeczny chociaż?Zaaklimatyzowal się juz? Czy Ty go pokazywalas, bo nie widzialam?
A ja dzis chcialam umowic corkę na probę wysilkową do szpitala. I okazalo się, ze muszą ją polozyc na 3dni na oddzial kardiologiczny, by badania porobić. Najblizszy termin to 22.03.17, zgodzilam się. Bosze! Moje dzievko jeszcze nigdy nie leżało w szpitalu, ale przezywa!
A imię wybrane do bierzmowania to Anastazja hi. Smieją się z niej w szkole. A mi sie podoba. To wybor corki, nie mój.
Ivory- pomacham do Ciebie w piatek jak bedziesz przelatywala. Spokojnego lotu i powrotu do ojczystej Ziemi.
Gosiu a w którym miejscu nad Polską mam wypatrywać Twojego machania? ![]()
Dobry wieczór.
Marto, wszystkiego najlepszego !!!

A imię wybrane do bierzmowania to Anastazja hi. Smieją się z niej w szkole. A mi sie podoba.
Mi też się podoba.
Jak miała urodzić się moja córka, to imię też było brane pod uwagę.
A ja dzis chcialam umowic corkę na probę wysilkową do szpitala. I okazalo się, ze muszą ją polozyc na 3dni na oddzial kardiologiczny, by badania porobić..
Nie doczytałam? Jakieś problemy ma?
Dzisiaj akurat zawitał do nas ksiądz po kolędzie.
Posiedział, pogadał, pośmiał się.
Było miło.
Ksiądz w porządku. Dawaliśmy mu pieniądze, to pytał, czy to nie będzie problem.
Grażynko, gratulacje i z powodu tomiku i z okazji narodzin wnuczku.
Super, że wszystko się ułożyło.
Basiu, coś mi się kojarzy, że chyba oglądałam ten film ''Joanna".
Ale u mnie ciężko z pamięcią do filmów, jak podobnie do książek.
Książka musi mnie naprawdę poruszyć, żebym ją zapamiętała.
Lucynko, mam nadzieję, że sama też się w miarę trzymasz po tym całym dniu na nogach.
Dobrze, że córka też już po wizycie lekarskiej.
Mysti i jak podoba Ci się ten kolczyk u córki w nosie?
Nanusiu, gratulacje z powodu nowego nabytku, który będzie należał do grupy ''hołota" ![]()
Sandro, gratki w związku z pracą, żebyś dała radę i była zadowolona ![]()
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Nanus- jak mozesz, to pokaz nam nowego psiaczka, grzeczny chociaż?Zaaklimatyzowal się juz? Czy Ty go pokazywalas, bo nie widzialam?
A ja dzis chcialam umowic corkę na probę wysilkową do szpitala. I okazalo się, ze muszą ją polozyc na 3dni na oddzial kardiologiczny, by badania porobić. Najblizszy termin to 22.03.17, zgodzilam się. Bosze! Moje dzievko jeszcze nigdy nie leżało w szpitalu, ale przezywa!
A imię wybrane do bierzmowania to Anastazja hi. Smieją się z niej w szkole. A mi sie podoba. To wybor corki, nie mój.
GONIA bardzo ładne imię
na kardiolgii jest czysto,nie raczej chorych by im zmieniać pieluchy
dobrze że dostałaś termin,zrobią wszystkie badania na miejscu,nie musisz latać i płacić albo czekać ileś na badanie
Witam ,Stokrotki
U mnie -10 i biało.Dobrze,że mi Kiepski odśnieżył samochód ![]()
Zostawiam pełną lodówkę,bo wyjeżdżam na narty na parę dni i wrócę dopiero we wtorek.
Jakby zabrakło,to mam nadzieję Mysti zrobi jakieś śniadanko ![]()
Martuś Dla Ciebie wszystkiego co najlepsze.
Wybacz-wczoraj nie zdążyłam ![]()
Wielbicielu ciekawam,czy teraz będę bliżej Ciebie czy dalej -jadę tam ,gdzie Rachowiec ![]()
Pozdrawiam serdecznie i idę się pakować ![]()
Witam wszystkie stokrotki
Zima mróz -14
Wczoraj wysiadł mi telefon stacjonarny pojechaliśmy zeby kupic nowy ,ale mamy jeszcze dawniejszy francuski ,i małż mowi ten założymy co będziemy płacić 200 zł hi hi w lidlu kupiliśmy cisowianke,popatrzyłam fajne szafki były z szufladami białe z szybkami z przodu ,ale Umnie mało miejsca hi hi
Wifa jak wnunia sie czuje
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Wszystkim solenizantkom wszystkiego najlepszego
Bo moze cos przeoczyłam ,a nie czytałam do tylu
Cisowianka w promocji po 1 zł w dużych butelkach moj mowi biorę dwie zgrzewki hi hi
Fajne pióra kulkowe kupił po 8 zł cos tak 4 szt w środku
Baba dobrze ze pomyślałaś o zapasach dla nas hi hi
Zycze ci samych przyjemnosci uważaj na siebie
hey doberek Stokroty
caffke zapodaje

Babo ależ Ty prowadzisz intensywne życie .... zazdraszczam pozytywnie ...
Gocha - Misty znam w realu jedną Anastazje ... w zdrobnieniu mówią do niej : Nina
ładnie co nie ???
Strzałka też tak mam z tytułami zwłaszcza filmów ..
czasami zaczynam oglądać ... i dopiero po 10-15 minutach stwierdzam ,przecież go oglądałam ...
no chyba,że mi zapadnie w pamięć ... ![]()
wczoraj wieczorkiem była do późna kuzynka ... dopiero jak wychodziła to pomyślałam,że mogła mi zrobić odrosty ...
![]()
Morawko gdzie Bobasek kupił te pióra kulkowe ???
piórem lubię pisać
aż ładniejsze jest pismo ![]()
Gochnia - Małgocha z okazji imieninek
dużo zdrówka
najlepsze życzonka wraz z cwietkami

Basiu w lidlu
Gadam z Anusia
Siema!
Dziękuję Basiu, Morawko.
Zostawcie lodowkę w spokoju, oby nam wystarczylo pod nieobecność Baby.
BABO- udanego szusowania, " polamania nart"- ja nie umiem, zazdroszczę Ci.
Wracaj cała i zdrowa.
Mysti- pulmonolog wyslal córkę na probę wysilkową, bo po wysilku na wuefie ma mroczki przed oczami, osłabiona- szukamy przyczyny.
Ivory- płn.- zach. Polska, spójrz w dół- będę machac hi.

Gosiu - Kropeczko niebieska
najlepsze życzenia Imieninowe Ci składam , spełnienia marzeń.
Dzień dobry.

Wszystkim posyłam pozdrowienia............

A ta wiązanka dla Gochni - Gosi , z najpiękniejszymi życzeniami : żeby chciało Ci się chcieć
żeby chciało Ci się mieć
życie piękne zawsze wieść
uśmiech , radość zawsze nieść .
Niech kłaniają ci się drzewa
ptaszę w kwiatach niech ci śpiewa
przyjaciele niech sprzyjają
a panowie niech kochają. ![]()
Marta...wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Gochnia,Małgorzatko... Wszystkiego najlepszego .........

Poczęstowałam się oczywiście i bardzo dziękuję za gościnę.......
Kropeczko,Małgorzatko...wszystkiego najlepszego...
Dużo,dużo zdrówka.

Pigwa,Małgorzatko... wszystkiego naj-najlepszego.........

Jeśli się pomyliłam to popraw mnie
ale'' coś'' mi tak podpowiada ![]()
Hej
Wczoraj nie byłam wstanie pisać,
miałam tak chorerny ból głowy,
że przeleżałam cały dzień.
Pikny ugotował obiad,
bo ja nawet na oczy nie widziałam.
Dzisiaj jest oki, chociaz cały czas czekam....:P
Rzadko łupie głowa, ale jak już to daje czadu.:(
Basiu
potem się z Toba rozprawie za wklejki,
bo teraz muszę lecieć do kwiaciarni.
Marto 100 lat w zdrowiu

Gochnia, Pigwa, Kropko
kwiatkami się podzielcie, a życzenia dla wszystkich.

![]()

Pewnie mu się to uda ![]()
Hej dziewczyny.
Nie moge sie zebrac do pisania.
Dopada mnie chyba depresja.
Czyje to rano, gdy sie budzę. Mysle sobie wtedy. ..o nie...
A przeciez nic zlego sievw moum zyciu nie dzieje.
Nie możemy znaleźć mieszkania tańszego. Jesli są, to w dzielnicach dale polozonych niż ta, gdzie mieszkamy obecnie.
Jeśli znajduje tam gdzie chciałabym, to zwykle jest to przez agencję i ci postednicy sa chyba niepoważni.
Tzn albo nie odbierają telefonu, albo mówią, ze teraz mieszkania nie mozna obejrzeć (mieszka najemca lub..."wlasciciel nie jest zdecydowany, ze chce wynajac") , albo jest tylu chetnych, se nie dochodzi do spotakania, bo odmawiaja w międzyczasie.
Moze to mnie stresuje.
W ramach idstresowania skorzystalam z zaproszenia do klubu , gdzie mozna poćwiczyć.
Myślałam, ze to mnie podniesie.
Stalo sie odwrotnie.
Najpierw walczylam z ubraniami. ..w ci sie ubrac, bo nie mam nawet zwyklych tenisowek ani zadnej bluzki, z ktorej nie wylewa sie moj biust. Ubralam w koncu zwykla bluzkę, troszke szersza. No i bylo ok. Potem z 10 minut krazylam kolo klubu, wstydziłam sie.
W koncu weszłam.
Cwiczenia co 40 sekund na innym sprzęcie.
Kiedy dotykałam uchwytów tych urządzeń, czułam pot (mokre).
Cwiczenia mnie wcale nie obciążyly. Nie spocilam sie ani grama.
Po prostu machalam sobie rączkami lub nóżkami, albo spacetowalam po podescie.
Uczestniczki...wiek wyzszy niz mojej mamy. Niezrozumiala przeze mnie satysfajcja tych kobiet i ogromne poty, ktore wylewaly.
To moze moja depresja. ..bo ponoc wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny.
Ja tego nie poczułam, po wyjsciu fala lez i poczucie obrzydzenia do ciala.
Do mojego, do kobiecego.
Gdybym byla facetem ...to bym chyba nie chciala miec nic wspólnego z takimi kobietami jak ja.
Kobiety w desperacji robiace jakies "cwiczenia", a ja wsrod nich. Oblesna, z ktorej mlode instruktorki mają ubaw, bo wiedzą, ze to juz nic nie da.
No i taka wyszłam z zajec.
Koszt miesięczny 169 zl. Trening 30 minut.
Ilosc razy w tygodniu dowolna.
Sandra
brak zajęcia, pracy powoduje, że wymyślasz cuda niewidy.
Jestem wściekła na Ciebie, bo co mają powiedzieć inne dziewczyny.
Szkoda kasy na takie ćwiczenia, lepiej rób to przy laptopie.
Hi hi Sandra a co ty modelka chcesz zostac ,cały czas złe ludzie zwariujesz wreszcie i dzieci zostaną z ojcem
Opamiętaj sie ,jeździsz samochodem ,podjedziec do tego ciucholandu do 2 ,3 ,4 sa podkoszulki ,tenisówki czy adidasy moze nie orginalne ale sa ,rożne getry ,dresy ,rożne ciuchy
Druga sprawa powolutku i mieszkanie znajdziesz ,jak to mówią żadne tabl nie pomogą jeśli człowiek siebie nie kocha
Moj staje przed lustrem i mowi ale jestem piękny ,a ze zeby sztuczne ,brzuch mam no to co ,ubiera sie i idzie do pracy ,i pyta moze te spodnie wezmę ,a moze ta kurtkę hi hi ma tyle cierpliwości niczym sie nie przejmuje ,jedyne za malutki malutki i tak mi gada baby to zawsze mogą hi hi
hejka ....
synowa wysłała mi fotkę na f b na czacie z dopiskiem Dzień dobry Babciu ![]()
tak się złożyło że syn był z nimi 2 tygodnie więc nie musiałam do nich jechać,za to mamy zaproszenie na tą sobotę.Na urodziny Hani i święto Babci i Dziadka co roku dostajemy od nich prezenty.np.Kalendarze ścienne ze zdjęciami Hani i Kacpra teraz doszedł Szymon...piękne są te kalendarze- uwielbiam na nie patrzeć...
Nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo schudłam do póki nie włożyłam spodni ...które ze mnie spadły...hi hi myślałam że przez święta przytyłam ,pozwoliłam sobie wtedy na obżarstwo ,a wypieki he he nie mogliśmy je przejeść bo zaszalałam...sernik,makowiec,babka z kisielem,murzynek,jabłecznik,nie wspominając o innych pysznościach za to moje kochanie nadrobiło i twierdzi że ze mnie na niego weszły kilogramy...i mówi o sobie że wygląda jak prosiaczek i to moja wina więc na razie nie piekę...hi hi ale on i tak wcina wafelki w czekoladzie do kawusi bo to słodziak ...Po świętach na sylwestra też piekłam np murzynka i rogaliki.
Wifo nie wymyślam. Ćwiczenia byly za darmo dzisiaj, ale poszłam spróbować, bo myslalam, ze wyjdę do ludzi. Bo moj swiat to dom i czasami matka.
Hey ![]()
Sandra - nie możesz się tak katować i obrzydzać własne ciałko ...
dobrze ,że lustro mam gdzie indziej
jak włażę pod prysznic ... to widzę w odbiciu siebie
i tylko jęknę : dżises ósmy miesiąc .... hiiii może schudne ??? może NIE ??? kto to wie ???
bo z ćwiczeniami i dietą bywam na bakier ![]()
Wifka mnie jak głowa boli ... to ani w tv ani w komp nie mogę patrzeć ...
lecę do starego miasta i do Biedry
jak mnie pamięć nie myli to Kropek obchodzi imieniny 10 czerwca
a Pigwa wuj wie
kiedy ??? jak to ona pisze ...
będę wieczorkiem
![]()
Dzień dobry ![]()
Dziękuję wszystkim za życzenia.Nie zdążyłam Was wczoraj poczęstować ciastem,dlatego to robię teraz.Proszę ,częstujcie się.

Gochnia,Niebieska,Pigwa wszystkiego najlepszego

Od Małgorzatki .....
.....dla Małgorzatek ....
najlepsze życzenia Imieninowe !!!! ![]()
ps.musiałam edytować bo zrobiłam "byka" we własnym imieniu !!! - bezcenne !!! brawo ja !!! ![]()
Bardzo dziękuję Wszystkim za życzenia !!!! ![]()
Ba-Cha masz rację - ja sobie wymyśliłam czerwiec ale i tak dla wszystkich mam dziś imieniny więc raz jeszcze wielkie dzięki za życzenia !!!! ![]()
Ivory- płn.- zach. Polska, spójrz w dół- będę machac hi.
będę zaglądać, tak koło 14 ![]()
machaj mocno bo ja do pd-zach Polski lecę, to moze tylko lekko zahaczymy o Twoje rejony (jeśli w ogóle)
zaczynam kompletowanie rzeczy z listy, pranie, przygotowywanie
wróciłam od dentysty, w przeciwieństwie do poprzedniego razu, dzisiaj był bardzo delikatny, miły i sympatyczny, jestem w szoku
po dentyście poszłam na zakupy, spotkałam koleżankę, a ta pyta, czemu taka skrzywiona idę haha a ja znieczulenie na pół twarzy miałam i dopiero teraz powoli zaczyna mi schodzić
potem jakaś kobieta zatrzymała się koło mnie samochodem i pyta o drogę, a ja się poplułam tłumacząc jej, i mówię, ze po dentyście jestem, i wiecie co? zaproponowała, że mnie do domu podwiezie
i nie było gadania, że nie, a że ode mnie bliżej do miejsca o które pytała, to obie na tym zyskałyśmy, bo łatwiej mi było wytłumaczyć, jak ma jechać dalej
haha obie skorzystałyśmy
dzisiaj u nas mroźno ale i wilgotno, cóż taki klimat, przez to zimno odczuwa się dwa razy mocniej, a jeszcze wiatr dodatkowo wszystko schładza
udało mi się z tą podwózką, przynajmniej nie zmarzłam
zaraz będę piekła kurczaka, zrobię mizerię i mojemu ziemniaki obiorę, ja od początku grudnia nie jem ziemniaków i bardzo ograniczyłam chleb (szkoda, bo mój piecze pyszny chleb) i zrezygnowałam z cukru
złamałam zasady tylko na święta
zaczęłam stosować dietę niełączenia, robię sobie raz na dwa tygodnie dzień węglowodanowy (jadłam wtedy chleb, pierogi ruskie i paluszki) to dlatego, że dieta białkowa zakwasza organizm, a węglowodany odkwaszają
zobaczymy, czy to zadziała
solenizantkom i jubilatkom, które w przedwyjazdowym roztargnieniu pominęłam, przepraszam i życzę wszystkich cudowności świata

Dla dzisiejszych solenizantek i wczorajszej jubilatki z życzeniami wszystkiego najlepszego
Wifo nie wymyślam. Ćwiczenia byly za darmo dzisiaj, ale poszłam spróbować, bo myslalam, ze wyjdę do ludzi. Bo moj swiat to dom i czasami matka.
Sandro już nie długo wyjdziesz do ludzi, jak pójdziesz do pracy. Jak ćwiczenia nie sprawiają ci przyjemności to się nie katuj. Teraz jest krótki dzień, mało słońca to dlatego możesz odczuwać zniechęcenie, to nie koniecznie jest od razu depresja. Pisałyśmy niedawno o braku witaminy D3 , szczególnie zimą, jak nie bierzesz tej witaminy to może spróbuj, tylko musiałabyś wziąć taka dawkę około 4000 na dobę, zrób sobie badania hormonalne, bo może masz spadek hormonów. Spróbuj tak się ratować na razie doraźnie, ale idź do gina i powiedz o tym obniżeniu nastroju, ja musiałam w twoim wieku brać hormony roślinne, bo po operacji jajników i macicy zaczęła się u mnie menopauza. Nastrój miałam taki bardzo podobny do twojego, całkowite zniechęcenie i apatię.

Pigwunia, wszystkiego najlepszego !
Dzień dobry
Dla naszych trzech Małgorzat, Gosiek, Goś
Gochni, Kropeczka i Pigwuni
Dzień Małgorzaty
Czy da się w skromnych nutach i słowach
na cześć Małgosi hymn skomponować?
Wyrazić wszelkie swoje wdzięczności,
słowa szacunku, wielkiej miłości?
Cokolwiek jest z Małgosią związane,
określa Gosię jak Miłą Damę.
Czasem, szczególnie w pełni księżyca,
w Gosi ożywa namiętna lwica.
Życzmy z okazji Święta Małgosi:
Niechaj Ją Anioł Szczęścia unosi,
przychylność losu do snu kołysze,
szczególnie życzy ten co to pisze.
W nocy będzie duży mróz.
Już teraz jest bardzo zimno.
Córka (przedszkolanka) tak się dzisiaj rozchorowała, że nie poszła do pracy.
Wirus żołądkowo-jelitowy ją dopadł.
W przedszkolu dzieci po kolei chore.
Wokół nas też ludziska kładą się do łóżka.
Wszystkim Stokrotkowym Małgorzatom, Wymarzonych Imienin
Prywatnie, jest to dla mnie jedno z najpiękniejszych imion kobiecych. Posiada swoją genezę w grece, ale to przecież wszyscy wiecie.
Luc, serdecznie dziękuję ![]()
Czytelniczko, nienawidzę mrozów!
BaboStacha, sympatycznego szusowania na dobrze przygotowanym stoku ![]()
Geograf?
Zna wszystkie
Nazwy państw i stolic
Nie kojarząc
Lokalnych okolic.
Geograf?
Zna wszystkie
Nazwy państw i stolic
Nie kojarząc
Lokalnych okolic.
Trafnie i prawdziwie Wielbicielu
Sandra przeczytałam uważnie co napisałaś o sobie i uważam że nic nie zmienisz na lepsze jeśli nie zaczniesz siebie lubić, doceniać i ufać sobie. Zmień jak najszybciej swoje nastawienie bo tylko optymistyczne myślenie pomoże Ci w życiu. Idź do psychologa i najlepiej do kobiety i porozmawiaj z nią może Tobie potrzeba przywrócić poczucie wartości.
Dzień dobry.
Najpierw najlepsze życzenia dla wszystkich Małgorzat (po tym co Basia napisała, to już - poza Gochnią - nie wiem która jeszcze ma dziś imieniny).
Uśmiechu i pogody ducha (Gochnia i tak to wszystko już ma - tak trzymać
).
Wielbicielu - pisałam już, że lubię te Twoje krótkie formy? ![]()
Też nie znoszę mrozu i zimy w ogólności. Odkąd przestałam jeździć na nartach, to całkiem mogłoby jej nie być. A nie jeżdżę bo nie mam z kim. Mój mąż nie jeździ (a z nim najbardziej lubię spędzać wolny czas), syn przerósł mistrza (czytaj - mnie) i jeździ już po takich stokach, od których, od samego patrzenia robi mi się słabo
A nie będzie się przecież męczył z mamuśką hi, hi.
Czytko zdrowia dla córki.
Ivoryvette - powodzenia z dietą.
Pozdrawiam wszystkie pozostałe.
Siemka ![]()
Dla Małgorzaty, wszystkiego najlepszego !!!
hey wieczorkiem
odpiszę tylko Morawci
poszłam do Lidla - widziałam wcześniej tą ofertę biurową
byłam bez okularów - wyszukiwałam tylko te po 4 szt. pakowane
czytam : pen
coś tam ... jedno opakowanie było rozwalone toż to długopisy
marker - to pisak
nagłowiłam się naoglądałam ... słaba jestem w angielskim ...
a najlepsze przez przypadek odwróciłam opakowanie i pisze jak byk po polsku hii
nie było piór żelowych ... poszperałam w ofercie ....
byłam teraz na fejsie ... zniesmaczyłam się okropnie ...
moja koleżanka ... ma taką córkę troszkę nie teges ...
urządzają sobie z niej napie*dalanki ... a ona dalej się bawi .... okropny jest internet i heyt ![]()
współczuje tej koleżance
nie zareagowałam
do jutra ![]()
Dzisiaj miałam farta.
Sprzedałam łóżko piętrowe na olx.
Jeszcze mój syn na nim śpi, zdarza się, że ja też.
Przyjechało małżeństwo ok sześćdziesiątki.
Mówili, że wychowują dzieci w wieku 2.5 i 6 lat.
Wcisnęli mi już prawie na siłę zaliczkę, czyli już prawie całą kasę.
Bo mówią, że teraz to już nie sprzedam.
A przyjadą po nie w sobotę. Mąż oddzieli górę od dołu i zabiorą.
I w ten oto sposób syn zostanie bez łóżka.
Mam kupić mu jakiś rozkładany fotel.
To już trzeba do niego dołożyć.
Bo to łóżko to już z 8 lat miało.
Sandro, ja to mam w sobie coś takiego, że jak się ubiorę bardziej kobieco to nie czuję się z tym zbyt dobrze.
Czuję się wtedy jak jakaś bezbronna istota, niepewna, słaba. Nie czuję się wtedy nawet bezpiecznie.
Na sportowo jestem bardziej pewna siebie, czuję siłę, mogę wszystko.
Tak czy siak nie mam jakiejś odrazy do własnego ciała.
Ja tylko pamiętam co na temat mojego wyglądu mówi mama. Aż tak pamiętam, że dosłownie mam wbite to do głowy i nie jestem w stanie nie uwierzyć w to.
Choć czasem bywa tak, że olewam wszystko.
Pozdrówka dla wszystkich.
Czytko
zdrówka życzę dla córki.
Co do nart to jestem noga, ale parę lat temu jeszcze jeździłam na łyżwach.
W ubiegłym roku wydałam synowej, bo było niezniszczone.
Dobranoc. Chyba nie zapominacie klikać dla zwierzaków?
Czołem wieczorem
Ostatni mój wieczór w domu upływa szybciutko.
Dziś zaliczyłam fryzjera, kosmetyczkę, ostatnie zakupy.
Jutro pakowanie i popołudniu w drogę. Postaram się jutro jeszcze odezwać.
Dla naszych Małgorzatek--serdeczne życzenia imieninowe.

Wifciu ja na narty jadę w następną zimę z dziećmi.
Mam nadzieję, że od razu będę umieć ![]()
Mysti, miłej podróży i odezwij się jak dotrzesz ![]()
Ja dzisiaj chodzę w skowronkach.
Bo też wyjeżdżamy z mężem na tydzień do Medjugorie.
Dzisiaj już zapisaliśmy się.
Wyjazd mamy 13 lutego, czyli u nas pierwszy dzień ferii.
Jak to się świat przekręca. Kiedyś nawet nie przyszłoby mi to do głowy, że gdziekolwiek będę jezdzić dalej.
Mysti przygotowałaś się do wyjazdu ![]()
Szczęśliwej podróży.
Strzałko - będziesz miała fajny wyjazd.
Ponieważ zima nie odpuszcza, dobra pora na kontynuowanie obiecanej podróży po Morzu Jońskim.
Morze Jońskie zwane jest czasem greckimi Karaibami. Porównanie jak najbardziej uprawnione. Wyspy piękne, woda ciepła, ww wszystkich odcieniach błękitu.
Można tu znaleźć zarówno większe miasta, pełne turystów, jak i urocze miasteczka, niemal wioski, puste zatoki, w których można zatrzymać się na kąpiel lub zanocować (takie miejsca zresztą najbardziej nam odpowiadały).
Pierwszą noc spędzamy właśnie na kotwicy w uroczej zatoczce:
Następnego dnia kierujemy się na Itakę - ojczyznę Odyseusza. Na tej wyspie nie ma wielkich kurortów, nie wolno budować wysokich hoteli, dzięki temu ma swój charakter.
Wpływamy do uroczej Kioni.
Tu przybijamy:
Następnego dnia bierzemy kurs na Zakynthos:
Zakynthos.
Piękna, zielona wyspa wulkanicznego pochodzenia w odległości 21 km od Peloponezu , znana jest ze swego uroku. Otaczające ją szmaragdowe morze i dobre plaże, pokryte sosnami stoki wzgórz. U jej wybrzeży, skryty pod powierzchnią wód, położony jest Narodowy Park Wodny, ulubione miejsce miłośników nurkowania. Osobliwością wyspy są żółwie morskie, które rokrocznie przemierzają setki mil, aby od lipca do sierpnia przeżyć okres lęgowy na piaskach dużej zatoki Laganas (żółwi nie udało nam się zobaczyć).
Miasto Zakyntos, (zwane też Zante) zamieszkuje ok. 10 tys. mieszkańców. Jego kościoły, pałace oraz place z fontannami i otaczającymi arkadami zbudowane podczas panowania Wenecjan nadają miastu bardzo malowniczy wygląd, podobne w charakterze do Dubrownika. Widowiskowa jest wenecka cytadela Kastro na wzgórzu. Zgodnie z tradycją drzwi i okna w mieście są udekorowane kwiatami. Zakyntos bywa nazywane "kwiatem Lewantu".
Miasteczko zostawiamy sobie na wieczór, a w dzień kierujemy się pożyczonym samochodem w głąb wyspy.
Kierujemy się oczywiście w kierunku "zatoki wraku". Chce zobaczyć czy rzeczywiście jest tak piękna jak na zdjęciach. Rzeczywiście jest. Nie rozczarowuje. Białe ściany klifów pięknie kontrastują z lazurem morza.
Tym razem oglądamy ją z góry - na drugi dzień wpłyniemy do niej.

można klifem przejść na skraj zatoki, jednak z moim lękiem wysokości się na to nie zdecydowałam:
Witam gorąco za sprawą Luc!
Pięknie Wam wszystkim klaniam się w podzięce za pamięć, prezenty, zyczonka, wierszyk.
Do teraz nie mam pojęcia, czy Pigwa tez dzis świętuje. Ale na "wsiaki pażarny słuczaj" zlozę bukiet na Jej ręce.
Pigwa- niech serce Twe bedzie zawsze radosne, usmiech nie schodzi z Twych ust, a dusza niech kipi szczęściem.
Kropek- to w takim razie 10czerwca- nie gniewaj się, ale tak czy siak, nie ma podwojnych prezentów, tak się nie bawię hi. Buziaka Ci przesyłam i nie gniewaj się.
Mysti- ale zlecialo. Zycze udanej, bezpiecznej, podróży. Obys zastala drzwi otwarte, a i serce Helgi tez.
Luc- no extra. Zyc nie umierać! Ale z tą pupencją do nas to Ci wyszlo. Zdjęcia- marzenie, dzięki.
Strzala- a ja mam na odwrót. W obcasach i eleganckich ciuszkach, czuję się silniejsza, pewniejsza, z glową do góry; a na sportowo- tak jakoś niby niższa, niby nie wypada- te dżinsy, sneakersy.. a moze tez praca w pewnej czesci zobowiązuje.
wysepki będące miejscami lęgowymi żółwi, dziś ponoć jest już z tym problem - wszystko za sprawą wszechobecnych turystów, hałasem.
uciekamy stamtąd szybko, w poszukiwaniu zacisznego miejsca do kąpieli. Docieramy do małej zatoczki - Porto Vromi, gdzie plażuje kilkanaście osób. dojazd jest okropny, ale warto było. cisza, fantastyczna woda, trochę cienia na plaży:
Cześć Gochnia.
Co tak siedzisz po nocy?
Strony Poprzednia 1 … 1,227 1,228 1,229 1,230 1,231 … 1,579 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024