STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 65,066 do 65,130 z 102,609 ]

65,066

Odp: STOKROTKA-CAFE

witam Wszystkie Stokrotki
mialam kompa w naprawie ,ale przy okazj iporobilam troche w domu
Marta wspolczuje Ci mocno,
Dalia witaj w Sokrotkach .
Blanka nie wiem czy doczytalas ,mieszkam kolo Zywca ,ale teraz bede odwiedzac Ustron czesto .men bedzie mial tam wstawiana ,,endoproteze,, w czerwcu
Grochna Twoje klekotki zawedrowaly pewnie do Czytki
ale ona jest goscinna i napewno ich ugosci
Nowa,moge podeslac Ci troche deszczu ,bo mam go az nadto,ciagle leje
Baba,Strzala Basia,Nanusia Magda Ela Sandra ,Klaudynko Lucynko Morawko
pozrawiam wszystkiei zycze wreszcie pieknego majowego dnia .chyba o zadnej nie zapomnialam ?
czytalam wczoraj bardzo dlugo posty,,ale naklikalyscie ,dobra lektura
ja wytrzymalam w zwiazku malzenskim ,,,teraz w czerwcu bedzie 43lata.to byly dobre  i zle chwile ale nauczylam sie znosic jego humory.powiem tyle ,nigdy wiecej ZADNEGO faceta .lepiej samej
koncze jade do Zywca Braklo mi farby maluje pokuj.co mi na dobre wyszlo ze nie mialam kompa ,pewnie inaczej bym sie nie zabrala za malowanie

65,067

Sandra jaka ładna z ciebie dziewczyna ,jak ja mowię te ładne dziewczyny zawsze maja problemy tu za duzo tam za mało a inni na nich sie wyzywają

65,068

http://i.pinger.pl/pgr335/9be0c15a000643614f55bc4c/2386.gif

Witam pięknie wszystkie dziewczyny , bez wymieniania ażeby którejś nie pominąć.

Morawko, , a gdzie widziałaś Sandrę?

Już coraz bliżej słoneczka i ciepła, dzisiaj już powinno być cieplej a wczoraj przypomniałam sobie że mam przecież czym się ogrzewać, wyciągnęłam grzejnik i teraz już lepiej. Nie lubię tych skrajnych temperatur, albo gorąco albo zimno .

Martusiu, trzymaj się .

Miłego dnia dziewczyny i niech Was słoneczko dogrzewa.

65,069 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-05-18 10:35:58)

Morawko....jaka ladna...normalna nic szczególnego....faceci sie za mna nie ogladaja...ja za nimi tez nie....generalnie  sa zwyczajni...
Ja piekno widze dopiero jak pokocham....a tak to mi obojetnie... wazne by byl czysty....
Nie lece na wyglad...

Kaudynko...Na FB...
Do Ciebie tez wyslalam zdjecie ale nie czytalas hmm

Zreszta kilku dziewczynom wyslalam juz teraz..chyba wszystkim,ktore mam.... moze macie poblokiwane?

65,070 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-18 11:15:28)

Hej dziewczyny

Marto wirtualnie Cię wspieramy.

Sandra
      jak Morawka mówi, że fajna to fajna.

Klaudynko
       u nas od jutra ma być gorąco, więc czekam z praniem,
aby wywiesić w ogrodzie.

Anusiu
        z piknymi źle, a bez nich te niedobrze.
Gratuluję malunków.

Czytuniu
        Zosia Cie wymęczy i wiem jak to wygląda, jak przyjedzie moja sroczka.
Na wszystko ma odpowiedź i ostatnie słowa musi należeć do niej.

Sandro
         w kafejce 50+ mało dziewczyn pisze.

Gochnia
          wsiadaj na rower i szukaj naszych boćków. lol

Grażynko
          aby rośliny były podlane to powinnaś cały dzień podlewać,
a tak same szukają wody.

Magdo
            czekamy, aż zwolnią Cie z dyżuru.

Morawko
             teraz są trzy, ale może inne dobiją.

Basiu
             wklejki jak zwykle superowe.

Babo
           chcesz koleżankę słonicę, hę?

65,071 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-18 13:24:16)

http://s32.postimg.org/loaaoes1x/12495229_1768114096743910_8888220814437160954_n.jpg

Wifciu, niedawno wróciłam ze spaceru zakupowego i nawet się zgrzałam a w mieszkaniu nogi marzną sad aby do wiosny big_smile hi, hi Wifciu -słonice też fajne bywają tak jak na obrazku , facet ma darmową jazdę. big_smile

Sandruś , zajrzałam na fb i nic od Ciebie nie mam, a muszę Cię uprzedzić że jest jeszcze jedna babka o moim imieniu i nazwisku , nie znamy się a poznałyśmy się poprzez wpisy na fb, na pewno jest z dalszej męża rodziny i tak się złożyło że ludzie mylą nas , ja na profilu mam jamnika i kotka to podaję dla orientacji że jak zwierzętaa to ja.

65,072 Ostatnio edytowany przez sandra.sandra (2016-05-18 14:04:13)

Klaudynko...namiary mam od Basi wiec chyba ok..
Masz pieska podluznego rudego?

65,073

Hejka Stokrotki !!!

U mnie pieknie ..sloneczko od wczesnych godzin porannych ....w TV pokazuja pogode do niedzieli...i bedzie coraz cieplej  z czego bardzo sie ciesze ,bo w sobote idziemy na to przyjecie weselne ..wprawdzie kupilam sobie na wszelki wypadek szal do tej sukienki jakby bylo zimno...no ale jest ok.
  CZYTKO -ja bym chciala tak aby moja wnuczki mi nadawala caly dzien...tak za nia tesknie,dobrze ze jest skype...tydzien temu rozmawialam z moja wnusia ..pokazywala mi ...ze koza jej wypierdziala zeba ....jak bylam ostanio w Polsce ,nie moglam sie nia nacieszyc...na lotnisku po odprawie,jak siedzialam juz sama ...tak bardzo plakalam ,ze w pewnym
momencie podeszla kobieta i  zapytala czy ze mna jest ok. Zycie mnie nauczylo byc "twarda "kobieta ,ale sa momenty ze nie potrafie i iuwidacznia sie moja... gdzies tam gleboko ukrywana wrazliwosc.
GOCHNIA -jestem zmartwiona...ze bockow nie ma ..moze gdzie polecialy w odwiedziny ....pislas ze nie widzisz od paru dni Klemensa ,,moze cos sie stalo i Klementyna zmieniala adres ??? jak myslisz ???.

Dziewczyny ..KOREKTUJE ...MACIERZYNSTWO ...cholera ,jestem przeciez wzrokowcem ..ale wiecie ile lat nie widzialam tego wyrazu ...az wstyd napisac !!!

Dzisiaj mam wolne ..ide na spacer..porobie pare zdjec to wysle . milego dzionka

65,074

Sandra , przyjrzałam się na fb i typuję Cię że jesteś Ewa . Jeśli to Ty to jesteś młodą babeczką .

65,075

Klaudynko. Tak. Ja napisalam wiadomosc, ze ja to ja.

Mam pytanko...mam jablka...pewnie stare...bo nowe skad? Ale wygladaja ladnie....
Chciałabym zrobic cos z nich...np mus, ale nie mam sloikow....
Mozna to mrozic w woreczkach?

Jak zrobic taki mus? Duzo cukru? Czy do smaku?

65,076

Sandra na co mus weź pokrojwrzuc do garnka odrobine cukru i bedzie fajny dżem na chleb,czy bułeczkę lekko podusić
Będziesz miała do ryżu ,makaronu i na kanapki
Klaudynko juz masz odpowiedz od sandry
Ja zadzwoniłam do bobaska zeby kupił mi korę dębu 2 po on kupił 10 hi hi
Anusia mi podpowiedziała zeby tym sie leczyc ,bo tezapalenie mnie meczy
Nowa tobie tez nic nie brakuje fajna babka z ciebie
Wifa jak twoj pan sie czuje juz lepiej
Kładę sie i robię okłady ludzie bo zwariuje ,muszę nogi rozłożyć hi hi

65,077

Blanko
rano zapomniałam napisać, jak będziesz na Skype to się odezwij nauczę Ciebie cytowania.
Blanko

moja wnuczka też odwiedza mnie co tydzeń.

Morawko
      jeszcze pojękuje, bo takie przeziębienie nie miał nikt lol

Klaudynko
      buuuuuuu tak źle mi życzysz, przecież wiesz, że nie mogę być tęga.

65,078

WIFA -za pol h ,ide na space...wezme ze soba tableta i wtedy zadzwonie to pokaze Ci troche moje okolice gdzie mieszkam , oczywiscie jesli chcesz ??...jeszcze 2 tygodnie ciepla i naprawde bedzie tu pieknie jak  w nadmorskich miejscowosciach w Polsce ..uwiebiam to miejsce !!!

65,079

Blanko no co zrobisz...masz daleko wnuczke...to na pewno jestes steskniona
To bardzo trudne...

Wifo...przytaknelas piknemu?
Poglaskalas?

Morawko ja tych jablek mam ze 20 kg.
Nigdy nie robilam w sloiki.
Myslalam mus...ale moze byc w kawalkach... dlugo to dusić?
Mi sie przyda. Boje się., ze przeslodze. smile
Dzieci lubią. Bede miała do naleśników  i onnych pierdul...ale bym chciala tez moc zrobic  do ciasta...na kruche.

Moj zlozyl zamówienie....
Na dzis nalesniki, na jutro ryż a na weekend cydr smile
Mowi...to juz będzie akurat.
Zartowal oczywiscie....
Ale mowi tyle jablek zeby sie nie zmarnowały.

65,080

Sandra  to tak jak Morawka pisała  wykorzystaj jak najwięcej  na bieżąco
pokrój też na plasterki - cukru = smażysz to na małym ogniu aż większość wody wyparuje
do słoików - zakręcić - odwrócić .... i będziesz mieć na szarlotkę czy cóś lol
to masz już chiiiba wszystkie STOKROTKI lol na FB

po obiedzie odpaliłam Stokrotki - przeczytałam i walnełam się na drzemkę ...
potem nawet dość się wypogodziło - wysłałam MAM na ławeczkę
a sama spokojnie poszłam na zakupy ... teraz się chmurzy na nowo ....

no! dostaliśmy pismo od Zarządcy - od nowego sezonu grzewczego - czyli od października - grzejemy na całego smile
chociaż i tak jest bardzo cieplutkie mieszkanie - ale nie będzie dopłat ...
no i zebranie mamy w czerwcu - co do wyboru koloru ocieplenia .... będzie wtenczas cacy lol

Morawko rozlożyłaś te nogi hi hi ....  na deserek dla Bobaska lol    kora dębu jest dobra smile

pozdrawiam WSZYSTKIE    i do wieczorka  lol

65,081 Ostatnio edytowany przez morawa (2016-05-18 18:38:01)

Sandra jabłek długo nie potrzeba smażyć ,cukru na oko ,to ze masz 20 kg to nie znaczy ze to tak duzo wszystko zniknie ,przecież odbierzesz w ósemki ,pózniej będziesz smażyć w garnku ,i one maleją hi hi
Basiu to tak w przenośni ,zrobiłam ta korą i posmarowałem olejem kokosowym i tak będę robic przez kilka dni ,nie moge wyjsć do miasta ,wczoraj byłam założyłam spodnie tena wkładki i tylko wyjde na długo przyjeżdżam i mam rany i czerwone ,nie wiem wzięłam wszystkie spodnie namoczylam w brodziku proszek Lovela dla dzieci i niech tak mokną do rana ,pózniej wypiore w pralce i dam na podwójne płukanie

65,082

W słoiki Sandra gorące jabłka i tak jak Basia pisała do gory nogami ,a do użytku przez kilka dni ja wkładam w plastykowy pojemnik oj dziewczyno co sie boisz dasz ile dasz cukru ,zalezy jaka odmiana jabłek

65,083

Sandruś , rozumiem Twoją niechęć do słoików bo ja też nie lubię ale zrób jak dziewczyny mówią i wystudzisz i do pojemników czy woreczków foliowych i do zamrażarki a słodzisz według swojego smaku, do ciasta też będą ale jak będziesz je dusiła wtedy dobrze je odparuj, powodzenia.

65,084

Sandra wydaje mi się ,że słoiki będą lepsze.Bo jabłka mają dużo wody,nawet po odparowaniu i źle się mrożą w związku z tym.

Byłam dziś u specjalisty. Tzn.miałam być ,ale się nie dostałam do gabinetu,bo pan doktor był na zabiegach.Myślałam,że mnie trafi szlag,jak się okazało,że panie w rejestracji zapisują na wizytę w godzinach pracy lekarza w gabinecie zabiegowym.I trzeba czekać. Będę składać skargę na piśmie,bo się wkurzyłam. W pracy mam do oddania 3 godziny,bo tyle mnie nie było i nic nie załatwiłam.Niech diabli wezmą tą służbę zdrowia.Do teraz jestem zła. No i nie chcem ale muszem się czegoś napić-idę na herbatę,z cytrynką.

65,085

Dzisiaj był pogrzeb Marii Czubaszek , była skremowana i miała fajny pogrzeb gdzie od przyjaciół dostała papierosy i parówki hi, hi podobałoby jej się to big_smile

65,086

DOBRANOC STOKTROTKI

65,087

hiii Klaudynka cała Czubaszek - nawet pośmiertnie można się uśmiać

jej zdanie z książki co do pogrzebu : ... Bo ja chce być spalona ,
                                                                    Na złość tym wszystkim ,którzy zabraniają palić-
                                                                     puszczę jeszcze dymek po śmierci ....
   lol lol

65,088 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-18 20:54:13)

http://s32.postimg.org/58i7wbikl/11udd8j.jpg

O rety , śpiochy już się żegnają  big_smile wiec co ja będę robiła w ten piękny zimny wieczór? ale troszkę kłamię bo puściłam grzejnik na mocne grzanie, odrobina luksusu big_smile

Basia , ona miała świetne powiedzenia , nie wszystko co mówiła odpowiadało mi ale ceniłam w niej niezależność i wiedziałam dlaczego nieraz bzdury gadała, jakoś do tej nędznej emerytury musiała dorobić .

Dobranoc Kwiatuszki big_smile

65,089

A ja jakoś nie lubiłam Czubaszek.
Słuchałam raz wywiadu z nią.
Nie podobało mi się jak na całą Polskę głosiła, że miała kilka skrobanek.
Bo bachorów to ona nie chciała.
To są jej słowa.
Czy tak mówi normalna osoba?
Cokolwiek by nie zrobiła, ale niech zachowa takie sprawy dla siebie.

65,090

Klaudynka - chiiiiba Wszystkie Mychy takie bez weny .... pogoda lol ....

Czytka ona była normalna ! hii  ... i za te kontrowersje ją lubiałam ... lol za humor smile
jak wypowiadała się na temat swoich skrobanek - to było w czasie gdy były dyskusje na temat legalnej aborcji ,
która jest nadal zakazana .... hmm

doopy nie skrobałam  ale co ma facet to rządzenia "moją macicą " jak pisała wcześniej Morawka

jak leżałam na ginekologii ... po cesarce miesiąc
to skrobanki - odwalali hurtowo .... dziennie było najmniej 10 zabiegów ....
w większości to były te  pacjentki świętoje*liwe  smile smile   

http://imgup.pl/di/ZQWX/f864a589cece78648031f6e8250d6c911656.jpg

65,091 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-18 21:19:13)

Czytuniu , ona szokowała swoimi wypowiedziami bo jej za to płacili , ale miała dorobek we wspaniałych piosenkach, książki też pisała niezłe. Poczytaj jaką spuściznę twórczą zostawiła po sobie a według wiary o zmarłych mówimy dobrze. Niestety, ale majątku się nie dorobiła , co prawda dostała odznaczenie za poprzedniego Rządu ale jakoś niepłatne - chitrusy big_smile , Emerytura twórcza starczała jej na papierosy , więc w szkiełku dorabiała słowem bo tym na życie zarabiała.

Basia , masz racje, w tamtych czasach skrobali kobiety nim ona zdążyła dowiedzieć się że jest w ciąży, ja wiele miesięcy spędziłam na ginekologii i widziałam jak rano przyjmowali pacjentki na podtrzymanie ciąży a po południu lekarz robił skrobankę informując ją po fakcie bo kto by koło niej chodził, nigdy nie było kasy na szpitale. Obojętnie czy to była komuna czy teraz , kasy nie ma ale za to jest dużo pięknych słów o leczeniu i walce o życie ale to nie urodzone jeszcze,  natomiast nie pokazują w telewizji dzieci ciężko chorych porzucanych w umieralniach gdzie nimi jak mają szczęście to więzniowie  się zajmują. Życie jest podłe.

65,092 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-18 23:33:08)

Lubiłam Marię Czubaszek.
        Nie będę dolewać oliwy do ognia,
bo była osobą kontrowersyjną.
Jedno jest pewnie, że była, jest
i będzie w naszej pamięci ze swoją twórczością.

Dobranoc dziewczyny

65,093 Ostatnio edytowany przez Babastacha (2016-05-19 05:49:44)

http://dailycat.net/cats/2015/03/ef377bdb21850b0ec60357b3cf4c8822.jpgHej,dziewczyny,już czwartek.I nie wiadomo czy się cieszyć,czy płakać.
Stawiam
http://spotkanieprzystole.blox.pl/resource/rogaliki.jpg
http://www.redberry.pl/userfiles/images/swiat_gorace.png
Smacznego.

Słońce wychodzi,będzie pięknie.

65,094

witam STOKROTY lol

witaj  Babo chiiiba płakać,że te dni tak zapierdzielają
taki piękny miesiąc .... a wiekszość siedzi w domu ze względu na pogodę ....

to i ja serwuje kawcie
                                                      http://imgup.pl/di/Y1K7/378473-403101203093048-1402491301-n.jpg

http://imgup.pl/di/K96N/35f39513356cfee327608dcb45699d594419.jpg

http://imgup.pl/di/U1EH/dc14fc31388b41323a97553a6cf5cb8c4375.jpg

pozdrawiam .... i miłego dnia życzę ...

65,095

Witaj Ba-Cha
właśnie doszłam do wniosku,że maj się kończy,w czerwcu idę na urlop,to też przeleci i pół roku ni ma. Tylko patrzeć ,jak będziemy się szykować do Bożego Narodzenia .

65,096

Pozdrawiam ,Stokrotki I życzę miłego,słonecznego  dzionka,lecę do pracy sad

65,097

Babo wszystkim tak dni zapierdzielają .... niestety lol

http://imgup.pl/di/IOTZ/8dd035e09787178a8c15a780c8e8c9824429.jpg

65,098

Dzien dobry...
Ja skorzystam.z wirtualnych rogalikow i kawki
Akurat pije kawe naturalna...

Jechalam autem i lzy mi lecialy od slonca.
Ale makijaz jest smile

Pojawilo sie slonko...
Basiu....ja tez tak uwazam, ze maj moglby byc  cieplejszy, bo powinniśmy byc opalone...wygrzane...
U nas nie grzeja...i jest zimno...ale i tak bym nie grzala...

65,099

Sandra u mnie grzeją .... lol
nawet dość .... ale okręcony mam kalafior tylko w łazience ....  tam nie mam podzielnika smile
słońce dzisiaj nagrzeje w mieszkaniu ....   lol

65,100

Dzien dobry
Pozdrawiam dziewczyny
Samolot wpadł chyba do morza lecący z Paryża do Kairu  ludzie co sie dzieje znikają samoloty
Odnośnie pani profesor czubaszek wspaniały człowiek ,a zeby poznać człowieka trzeba go znać osobiście ,wiedzieć co lubi ,jaki ma charakter itd?????????????nieraz mozna zjeść worek soli i nie poznamy osoby
Jeśli chodzi o aborcje nie nam osadzać kobiety ktore to robiły ,a robiły nasze babki ,nasze pokolenie i następne pokolenia bedą robic ,jedne maja kasę i wyjada zeby to zrobic ,drugie nie ale jak moj bobasek mowi kobieta decyduje ,facet moze decydować czy sie ogolić czy chodzić zarośniętym hi hi
Baba piękne te rogaliki moja teściowa zawsze takie piekła i ja nauczyłam sie od niej ,teraz mi sie niechce hi hi
Sandra mojemu tez oczy łzawią kup krople hemopatyczne za 7 zł i zapuszczaj ,mamy tez oczy wrażliwe na slonce

65,101

Witajcie!
To prawda - dni leca, zaraz wakacje, urlopy.
Wczoraj corka kupowala superowe majtki i mowi:" bede je nosic na jakies okazje, wf.,basen". Hi hi, usmialam sie, bo u nas to inne okazje.
Ale cieplutko dzis.
Sandra- nie wyrzucaj zadnego sloika, ani nie niszcz zakretek- potem jak znalazl...
Jablka smazone ja tylko do sloikow.
Musze wychodzic.
Dnia milego, super spedzonego wszystkim!

65,102

Hej Basiu ja nie grzeje ,bo mnie zawsze gorąco ,grzeje mnie słonina i klimaterium
Broszka sie goi ,Anusia mnie uratowała ,korą dębu mi pomaga ,cały gar ugotowałam ,w słoiki wlałam i bedzie na kilka dni ,maluje majtki kora mozna włosy malować hi hi

65,103

no właśnie Morawko NIe nam oceniać ... te często dramatyczne  decyzje hmm

>>>>> superasnie lol

65,104

morawa napisał/a:

Hej Basiu ja nie grzeje ,bo mnie zawsze gorąco ,grzeje mnie słonina i klimaterium
Broszka sie goi ,Anusia mnie uratowała ,korą dębu mi pomaga ,cały gar ugotowałam ,w słoiki wlałam i bedzie na kilka dni ,maluje majtki kora mozna włosy malować hi hi

iiii przypomniałaś mi na co ??? używałam tej kory dębu ....
chiiba na łupież .który mnie gnębił ale na pewno też na kolor włosów lol tj. dla szatynek ....
najważniejsze,że pomaga Twojej "broszce " hi hi

65,105

Witam

Lecę do ogrodu.Do zobaczenia ........Miłego.....Pa....

65,106

Broszka zdobi sie dla Bobaska.
Ja nie wyrzucalam sloikow, ale przy przeprowadzce wywalilam...
Nie ma nigdzie. Musze pomrozic.
Trudno.

Kora dębu goilam w buzi dziąsła.

65,107

morawa napisał/a:

Hi hi , mnie też tak ogrzewa. Niestety sad

65,108

Sandra jak nie mam słoików to kupujemy najtańsze słoiki z ogórkami w biedronce ,ogórki bobasek wkłada do plastyków i ma na kanapki ,czy do obiadu ,bo tak sa drogie hi hi
Nowa co ty taka zapracowana ,sadzisz jakieś warzywa
Basiu taka prawda hi hi
Baba po co nam centralne hi hi
Lubię pogadać z Anusia ona daje mi bakcyla na cały dzien ,rano pogadalysmy
Lubię pogadać z Basia odrazu zdrowieje

65,109

Witajcie dziewczyny

Mogę Wam pozazdrościć tego grzania , bo mnie jest stale okrutnie zimno , od nóg na całość. Bardzo chętnie skorzystam ze sposobów jakie mi podsuniecie . A może to już korzonki wpuszczam w glebę?
No więc czekam na te upały które zapowiadają , w niedzielę ma być 30 stopni , hi, hi może nareszcie się zagrzeję?

65,110

Tylko my jak gadamy z Anusia czy Basia to tak jakbyśmy sie znały ze 30 lat
Nie gramy tylko gadamy ,bo kazda z nas wie jaka jest rzeczywistość życia codziennego
Przygotujmy sie idą upały

65,111

Klaudynko nie znam sposobu ,jak mam uderzenia to mi gorąco ,słoniny mi nie brakuje wiec tez mnie ogrzewa hi hi
Mam tez momenty dreszczy zimna i za kilka minut mi gorąco

65,112

Mi jak bylo kiedys tak bardzo zimno to pomagaly kapcie z futerkiem (takie skarpetowe) i albo bluza polarowa z wysokim kolnierzem, albo szal czy tez komin taki wiosenny lub jakaa chusta. Gdy mam cieplo wokol szyi jest mi az za cieplo.

Jestem umeczona wizyta mamy...
My nie palimy. Musiala chodzic na balkon. Oczywiscie mruczenie pod nosem. Co drugie slowo to przeklenstwo. A tu niewygodnie, a tu zle kuweta dla kota, garnki nie takie, a czemu nie masz popielniczki. A kot zke wychowany....

Do tego mama puszcza mocz i wszystko mam do prania.
Lekarz kazala jej cwiczyc...nie bedzie, bo potrzebuje druga osobe... (bzdura, bo to cwiczenia indywidualne). Woli popuszczac. 56 lat...nic nie dba o siebie.
Goraco na dworzu...ubrala kurtke. Mowie bedzie ci goraco w aucie... No i w aucie spiewka....chyba specjalnie tak grzejesz...
Potem mowi ty na.przystanku mnie wysadz...mowie...nie wolno na przystanku....Zatrzymalam sie dalej...wysiadla...trzepnela drzwiami i mowi...na chu.. mnie tu wysadzilas...
No i dzis sie dowowdzialam....przeze mnie miala zawal...i bedzie miala nastepny...
Spytalam...a nie przypadkiem od trybu zycia...
NA PEWNO NIE...

Musze sie zresetowac, ale pierw wypiore fotele. Nie wiem czy jej mówić ze puszcza mocz...bo przecież chodzi po ludziach...

65,113 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-19 13:34:47)

Sandru? , unikaj kontaktów z mam? bo ona szybciej Ciebie wyko?czy ni? Ty si? zorientujesz. Wiele dziewczyn st?d s? w wieku Twojej mamy albo i starsze, ja jestem 8 lat starsza ale nigdy tak bym si? nie zachowywa?a. Mam s?siadk? która ludziom fotele zalewa ale jest ukryt? alkoholiczk?, wszyscy o tym wiemy wi?c ka?dy broni si? przed jej odwiedzinami jak mo?e bo potem trzeba fotel pra?. Poza tym matki  zachowanie jest okropne, jak dzieci j? odbieraj??  przecie?  wnukom pozostaje obraz babci ju? na zawsze. A ju? to obwinianie Ciebie za jej wariackie ?ycie to ju? szczyt wszystkiego, ja my?l? Sandru? ?eby? z ni? nie kontaktowa?a si? za cz?sto bo ona jest toksyczna a dzieci na to patrz?. Matka jest wtedy matk? kiedy kocha swoj? rodzin? i dba o ni? , mam s?siadk? która zaprzesta?a kontaktów ze swoj? matk? która tak zachowywa?a si? jak Twoja.Na szcz??cie dzieci ma ma?e a wiec nie b?d? pami?ta?y toksycznej babci i jej numerów. ?ycie jest jakie jest ale to od nas zale?y a?eby je poprawia? a dobro dzieci powinno by? na pierwszym miejscu.
Sandru?, za porady ogrzewania si? dzi?kuj? ale u mnie tak nie dzia?a, bo od góry jest ciep?o a od do?u lód.

65,114

morawa napisał/a:

Lubi? pogada? z Anusia ona daje mi bakcyla na ca?y dzien ,rano pogadalysmy
Lubi? pogada? z Basia odrazu zdrowieje

hii Morwako -dzi?ki lol na jesieni b?dzie 7 lat jak si? znamy Netkowo  smile

Sandra jak wiedzia?a? wcze?niej,?e Twoja MAM popuszcza
to trzeba by?o na fotel r?cznik gruby po?o?y? ...
a tak masz niepotrzebn? dodatkow? robot? smile

dzisiaj z Synciem wspominali?my ....
jaka by?a moja MAM te 30 lat temu tak z hakiem mo?e mniej...
by?a mniej wi?cej w tym wieku co ja teraz ...
pami?tam zostawi?am JEJ w ?azience pralk? automatyczn? t? "polar" pierwsz?
to nie nauczy?a si? obs?ugiwa? .... przyje?d?a?am i jej za??cza?am smile

pogoda jak na razie ?wietna ... id? na zakupy weekendowe    lol

65,115 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-05-19 14:14:59)

Basia nie zapomnij kupi? lodów bo w weekend zapowiadaj? upa?y big_smile

http://pierwszad.strefa.pl/witaj%20wiosnao%20(3).gif

65,116

Hejka dziewczyny !!

Babo -ale rogaliki ,zjadloby sie !!! nie umiem takich upiec ..chociaz jakbym miala przepis ...Morawo prosze napisz tu na Stokrotkach .

BASIU ,to prawda ,ze ten czas tak szybko nam ..wszystkim ucieka !!
Wczoraj z WIFA przez skype tez przegadalsmy ponad godzinke.
U mnie dzisiaj tylko 18 C , ale w przyszlym tygodniu juz 26 C,z czego jestem bardzo zadowolona ...wczoraj troche posiedzialam na sloneczki i nawet nie przypuszczalam ,ze sie tak opale
Milego dnia wszystkim ...lece do pracy !!!

65,117 Ostatnio edytowany przez ANUSIA50+ (2016-05-19 15:51:30)

Witajcie piekne Panie Stokrotkowe
jestem padnieta,do tej pory robilam w ogrodzie
,wzielam dzis przyklad z Nowej
wreszcie posialam ogorki,poplewilam wszystko okopalam
i wysiadlam ,
dzis wstalam o 4 tej,cholernie bolaly mnie kosci ,nie dalo sie nawet lezec,
ale to nic,, pogadalm z Morawka i od razu mi ulzylo.
potem ogrod ,ale tez juz mam zrobiony,
tylko jeszcze musze isc wygrabic trawe ,/
wkurzylam sie bo moj wygodny men zeby nie wysypywac z kosza od kosiarki to tak sobie kosil ,owiedzialm mu pare slow ,ze nie o to kupowalismy  kosiarke z koszem zeby pozniej grabic ,,
ostatnio mialam skore na dloni starta do krwi od grabi,,
kurcze wydelikatnialam.
Babo rogaliki podalas az slinka leci ,wczoraj bylam na targu w Zywcu i uwierz ,,,myslalam o Tobie,
Sandra nie daj sie tak wyzyskiwac matce ,ona wie ze jej nie odmowisz niczego i temu tak robi,Basiu wieczorem pogadamy,
Klaudynka ja tez kiedys mialam troche sloniny--93kg--ale tez mi ciagle zimno bylo ,najbardziej w nogi,
Blanko u mnie dopiero dzis sloneczko od ilus --juz nie pamietam ile-dni ,ciagle lalo ,
musze isc dziewczyny ,,chociaz z ciezkim sercem,,ale ogrod sam sie nie wygrabi ,nastepnym razem go zatluke jak jeszcze raz tak bedzie kosil.
zlosliwiec paskudny,Karolke goni do grabienia ,wezmeja moze cos tam mi pomoze
milego poludnia ,pozdrawiam wszystkie te ktore sa i te ktorych dzis jeszcze nie bylo

65,118

wreszcie posialam ogorki,poplewilam wsystko okopalam
i wysiadlam ,
wkurzylam sie bo moj wygodny men zeby nie wysypywac z kosza od kosiarki to tak sobie kosil ,owiedzialm mu pare slow ,ze nie o to kupowalismy  kosiarke z koszem zeby pozniej grabic ,,
kurcze wydelikatnialam.
Babo rogaliki podalas az slinka leci ,wczoraj bylam na targu w Zywcu i uwierz ,,,myslalam o Tobie,
Sandra nie daj sie tak wyzyskiwac matce ,ona wie ze jej nie odmowisz niczego i temu tak robi,Basiu wieczorem pogadamy,
Klaudynka ja tez kiedys mialam troche sloniny--93kg--ale tez mi ciagle zimno bylo ,najbardziej w nogi,
Blanko u mnie dopiero dzis sloneczko od ilus --juz nie pamietam ile-dni ,ciagle lalo ,
musze isc dziewczyny ,,chociaz z ciezkim sercem,,ale ogrod sam sie nie wygrabi ,nastepnym razem go zatluke jak jeszcze raz tak bedzie kosil.
milego poludnia ,pozdrawiam wszystkie te ktore sa i te ktorych dzis jeszcze nie bylo

65,119

Hej dziewczyny.

Powuedzialam mamie ze oznaczyla teren (innymi slowami) no i sie obrazila. Ze ona tego pilnuje i to na pewno ta pani co nam mieszkanie wynajmuje. A potem napisala, ze ja smierdze i cale mieszkanie itp itd....

Ja na punkcie zapachu jestem wyczulona...
Potrafie sama kilka razy dziennie myc stopy i te inne damskie ozdoby...

Bylam dzis u gina...na te guzki w piersi kazal mi brac taki lek Mostodynon i Capivit a+e.
Mowil,ze moge ten capivit zamienic na olej lniany i nim skrapiac kanapki lub salatki...
Dziwne, prawda?

Martwie sie bo nie bylo po 3"tygodniach mojej cytologii jeszcze. Ale dr mowil,ze to keestia dostarczania wynikow.

Powiedzialam mu o piersiach...obejrzal i mowi...odz do dobrej gorseciarki...ale skoro masz chory kregoslup szyjny to wez skierowanie do Akademii. Zrobisz korekcje i po klopocie. Ale jak.gorseciarka ci uszyje dobry stanik, taki topik....to korekcja nie bedzie potrzebna.bo widzialem dwa razy wieksze...

Men sie pyta ....a co on tak do ciebie na tyyy?

Mysli, ze jak raz.pogrzebal to juz kumpel?
Hihi.

Anusiu...zdziel menowi z procy.  smile

Blanko...zazdroszcze opalania i opalenizny. Ja bym chciala a po minucie uciekam...bo mi sie cholernie na sloncu dluzy...

Gochhnia, Klaudynko....i cala reszta Stokrotek...dziekuje za wsparcie...

Spadam na zebranie. Szykowac dooopyyy

65,120

weszlo mi dwa razy

65,121 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-05-19 17:28:20)

ANUSIA50+ napisał/a:

wreszcie posialam ogorki,poplewilam wsystko okopalam
i wysiadlam ,
kurcze wydelikatnialam.
milego poludnia ,pozdrawiam wszystkie te ktore sa i te ktorych dzis jeszcze nie bylo I

tak jak pisałam zacznij kasować od tego ...

65,122 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-05-19 17:36:05)

Sandra masz tak samo wredną Matkę jak moja hmm  hmm
szkoda słów ..... pewnie to ,ze popuszcza to Też Twoja wina ...... ????
no przcież wiadomo,że TY śmierdzisz lol lol a Ona jest pachnąca      ku*wa jakbym slyszała swoją smile

weź to skierowanie do Akademii - i spróbuj ....  smile  co Ci zależy ...
a do gorseciarki ... możesz się też udać ....

65,123 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-05-19 18:22:12)

Hejka dziewczyny

Od rana mam same kłopoty, najpierw padł modem od laptusia,
potem wkurzyłam się na odkurzacz bezworkowy,
przy czyszczeniu pojemnika jest tyle kurzu,
że pikny stwierdził, że jedziemy kupić nowy.
      Potem problem z zainstalowaniem nowego modemu,
a do tego jest o 200 zł lżejsza.
Na końcu piszę post i zamiast ł wychodzi o z kreseczką.
Zrobiłam przywrócenie systemu, nic nie dało.
Okazało się, że laptuś z liter polskich przestawił sie na angielskie.

Basiu, Sandro
        matek wam nie zazdroszczę.

Anusia
       ja za chorerę bym nie grabiła, nie ma głupich.
To Ty jedz kosiarką, a niech on grabi mądrala.

Gochnia
      za moich młodych lat ładne gacie to tylko w Peweksie.

Babo
       dzięki za śniadano piguło, ale proszę mniej kaloryczne.

Morawko
       Ty długo przechodzisz tę menopauzę.

Klaudynko
       przeczytałaś ten artykuł?

Blanka
      pewnie jeszcze gadałybyśmy gdyby nie sen piknego i szkiełko.

Komunikat pogodowy.
Dosyc ciepło, ale bez słońca, pranie suszę w domu

65,124

Kochane ja dzisiaj na ogrodzie śpiewałam wyginam śmiało ciało....

jutro powtórka....wyrywam trawę he he

65,125 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-05-19 19:08:42)

Dzień dobry

Rano pojechałam na rynek.

Kupiłam sobie buciki

http://wolkacentrum.pl/userfiles/products/folder336/335923/1.jpg

spodenki rybaczki i biustonosz sportowy bawełniany.

Chciałam obejrzeć dywany na podłogę.
W każdy czwartek jest ich mnóstwo na rynku.
Niestety, dzisiaj nie było dywanów.

Po tych remontach chcę wymienić jeden dywan
Potrzebny mi dywan duży w kolorze fioletu lub z dodatkiem fioletu.
Wszędzie już patrzyłam, ale jak dotychczas nie wpadł mi żaden w oko.

65,126

Grażynko
         widać praca fizyczna Tobie służy.

Czytuniu
        bardzo ładne. Będziesz szpanować.

Nie wiecie co z nasza Martą?

65,127

Wifciu może Marty mama gorzej się czuje.
Zawsze Martusia się pojawiała.
Musi więc być poważny powód, że jej nie ma.

65,128

Mąż skosił część trawy.
Jeszcze w naszej historii gospodarowania nie mieliśmy takiej bujnej trawy.
Pokosy są tak duże, że przewracarka nie może ich przerzucić.

Jutro kosimy dalej.
Do środy będzie pogoda, więc może uda nam się zebrać.
Większość to będą bele na sianokiszonkę.
Trochę zostawimy  na siano.
Całą sobotę będę ograbiać, a mąż będzie robił bele.
Z kolei sąsiad owinie nam te bele folią.
Potem trzeba tylko zaczekać kilka tygodni, aby trawa się zakisiła i sianokiszonka gotowa.

65,129

Sandra to co robi i mówi twoja matka woła o pomstę do nieba.
Czyż ona nie powinna nosić wkładek, skoro nie utrzymuje moczu.
To takie uwłaczające prać po sprawnej osobie fotele.
No i nie czuje , że śmierdzi od niej moczem.
Teraz jest tyle możliwości, aby zapobiec przykrym efektom tego schorzenia.
Ponadto są operacje, które przywracają zdolność trzymania moczu.
Broń się od spotkań z taką matką.
Ona oskarża cię o wszystko.
Nie pozwól aby robiła z ciebie przyczynę swoich niepowodzeń.
Inaczej się wykończysz psychicznie.

65,130

Anusiu wołam za Wifcią.
Nie grabiłabym trawy, skoro kosz został usunięty.
Niech szanowny małżonek robi to sam.

Posty [ 65,066 do 65,130 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024